farmasicim bende tam senin düşündüğünü düşünüyorum her işin kendine özgü artıları eksileri vardır ve her meslek önemli ve gereklidir.
konu zaten arkadaşımızın eşimin işi stresli o yüzden bazı zevklerine karışmıyorum gibi iyi niyetli bir yorumundan çıktı.
bunun üstüne diğer bir arkadaşımızın daha zor işler var hem de karşılığını alamıyorlar demesiyle gelişti.
umarım daha farklı yerlere çekilmez.
ben klasik eczacılar bakkaldır onların işi ticaret klişesini çok duyuyorum doktorlardan bir de doktor eşinden duymuş oldum.önemli değil hiç de gocunmuyorum buna.benim her mesleğe saygım sonsuz.
bana sorarsan eczacılık hem üniversite diplamasına sahip olunan ( kariyer elde etmekse , toplumda üniversite bitirmekse sorun ) hem de en temiz mesleklerden biri
tabi riskleri de var ( sermayenin yönetimi açısından , çalıştığın çevrede tutulup tutulamamak açısından vs aklıma ilk gelenler bunlar)
ben şahsen sayısalcı olsaydım tıpkı oğluşum gibi düşünürdüm sanırım
kan, irin yara bere cerehat vs görmek istemezdim ( ama bunlarla karşılaşan bunlara tahammül edebilen özveriyle çalışan saygıdeğer arkadaşlara her zaman teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun)
temiz saygın ve de maddi manada tatmin olabileceğim iş olmasını istersim o da eczacılık olurdu gerçekten
bazı mühendislik dalları da olabilirdi.
gene öğretmenliği düşünürdüm sadece branşım matematik olurdu ...
ama kendi mesleğimi de çok severek zevkle yapıyorum olumlu yönde dünyaya bakış açılarının gelişmesine sebep olabildiğim sokaklara düşmekten alıkoyabildiğim en azından buna vesile olabildiğim her öğrenci benim için kardır diyorum
Ben de özlüyorum burada yazmayı ama bu aralar okumakla yetiniyorum sadece =))ahhh ahh para var ki bazı mesleklerin yıpratıcı olmasına karşın teselli edecek bmw leri mercedesleri oluyor...
ya yıpratıcı da olsa çocuklarının karnını bile zor doyuranlara ne demeli...
yanlış anlaşılmasın, evim çevre yolunda da sabah okula giderken otobüs otobüs işçileri görürüm işe giden.. asgari ücrete günde 12 saat sıcak soğuk demeden çalışan.. bi kendimizi düşündüm..sonra da sadece onlar geldi aklıma ve haliyle üzüldüm
hoşgeldin canım..
özlettin kendini yaa..
benim ev arkadaşımın biri var onun da eşi polis, bir oğlu varki sorma facede de fotolarını ekliyor dolapların içinde yaramazlığı fotoğraflardan fışkırıyor..
Allah sabır versin ilerde başarılarını mutluluklarını gördükçe tatlı birer anı olarak kalsın bunlar inşallah..
canım gireceğin tarifede taahhüt olup olmayacağını iyi kontrol et. ben aveadan önce zaten vodafonedaydım ama bi ara onda bile tarife değiştirdim taahhütsüzdü 2 ay kullandım beni tatmin etmedi aveaya geçtim.az önce dediğin şekilde baktım internetten, o da eylülün sonuna kadarmış, sanırım turkcele gitsek bize daha iyi yardımcı olurlar. en azından 35-40 lira daha az fatura ödemiş oluruz, hem de kota olarak kısıtlamamış oluruz kendimizi. teşekkürler
karanfilce vodafone hattına taşımayı sen söyledin değil mi dün, benim hattım turkceldi, aveaya geçtim, şimdi de vodafona bi bakayımpeki daha sonra yeniden aveaya geçmek istesem geçebilir miyim, belli bi sözleşme süresi oluyor mu bu geçişlerde de? çünkü aveaya bakıyorum kampanyalar iyi güzel de, hep numarasını aveaya taşıyanlara, bakıyorum 20 tl'lik güzel bi fatura, ama bizler için 30 tl, ne gereği var dimi yani
selin teşekkür ediyorum. ilk işim soğan işini denemek olacak. soğanlar kavruldugu için besin değeri bozulmuyor anladıgım kadarıyla. dolapta saklanacak zaten. sarımsakları ise dondurcuya farmasinin dediği şekilde atacağım. misafir geldiğinde sorun oluyordu ben de gecen hafta börek, kek ve kurabiye attım misafir geldiğinde yardımcı olsun diye. yoksa ben pek aramam. olmasa yemem ama dolapta olunca kendni tutamıyorsun.
eva altın konusundaki fikirlerin için saol canım. bu arada çoğu kişi iş yerinde çok yoruluyor, kimi daha rahat para kazanıyor tabii. eşim iyi kazanıyor derken ben Allah'a çok şükür asgari ücretlilere ve bir çok memura göre evet iyi kazanıyor, ancak onun kadar emek vermeden daha kolay para kazananlar da var tabii. tabi onun nasıl çalıştıgını bilmeden başkalarıyla kıyaslanması da cok hoşuma gitmiyor. yaşadıgımız yerde tek hekim branşında. gunluk ortalama 100 hasta bakan, pazartesileri 130 hasta bakan, oruçlu iken akşamları erken gelebilmek için öğlenleri hasta bakan, her ay 1 hafta eksik çalışsa dahi aynı döner sermayeyi alabileceğine karşın fazla çalışarak fedakarlık yapan ve bebeğine eşine yorgunluktan vakit ayıramayan, her akşam ve hafta sonu mutlaka iş yerine giden birine haksızlık yaptıgınızı söyleyebilirim. gecen hafta akşam 21.30 da iş yerine gitti ve 2.30 da geldi. ben de ha geldi, ha gelecek diye saatlerce bekledim, ancak geldikten sonra akşam yemeğini yedi ve yattı. sabaha kadar telefon susmaz, özel hasta bakmadıgı halde. mesleğine aşık olmasına rağmen keşke öğretmen olsaydım der, babası ve kız kardeşini gördükçe. bana sorarsanız cok kolay para kazanan ticaretle ugraşan, karşılıgında fazla riske de girmeyen, ailesinden kalan daire ve dükkanların kirası ile emek vermeden bizim aylık gelirimiz kadar gelir elde eden kişiler var derim tabi. mesela ben bazı devlet memurlarının yata yata para kazandıgını düşünüyorum ancak adliye personelinin (icra v.b.) çok yorulduklarını, her zaman iş tempolarının çok yogun oldugunu biliyorum. kendi çalıştıgım kurumun işleri de çok yogun ama bazı meslek grupları için rahat. doktor parayı kazanmak için işin başında beklemek zorunda poliklinik yapıp, ameliyatını yapar para kazanır. EVA senin işin biraz ticarete giriyor. bence sen de 3-5 yıl da olsa bu patadan payını al derim. biraz da sen kazan.
araba meselesine gelince 5 yıllık evliyiz 1 evimiz var ve biraz borcumuz kaldı deseydim (ki öyle olmasını çok arzu ederdim.) bu durum garipsenmeyecekti ancak sürekli araba değiştirme denince çok zenginmiş gibi bir durum çıkıyor. zaten çok zengin olsam arabanın degiştirilmesinden bu kadar gocunmam. iyi araba demek konfor demek. beni rahatsız eden ev yokken sık araba değiştirilmesi. ama iş bazıları asgari ücretle çalışırkene gelmiş. bu tartışma uzar tabi ben derim onlarda onlarda öss de tr derecesi yapsalardı dr. olsalardı, başkası bana der ki senin babanda ev, dükkan alsaydı kira gelirin olsaydı falan filan.
neyse kızlar lafı dağıttım yine bol kazançlı hafta sonları...
slm
kışlık hazırlıklarından bahsedilmeye başlanmış o zman ben de sorayım sorumu
un tarhanası için erken mi. ay sonunda kardeşimin düğünü var ayın 20 sine kadar yoğurup ekşitip döküp kurutup kaldırmalıyım. geçen sene eylül sonu gibi yapmıştım .ama şimdi zamanım kısıtlı
bir şey eklemek istiyorum belki de bu topikte okudum hatırlayamadım ama soğanı dondurucu ve buzlukta saklamak sağlıklı değilmiş. çünkü soğan rendelenince farklı kimyasallar ortaya çıkıyormuş.
birşey daha salça saklamaya gerek duymuyorum. çünkü olca ve bafiranın ev tipi salçaları var. hem leziz hem de uzun süre dayanıyor.
rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah.vealeykümselam canım
ben kış hazırlıkları olarak sadece derin donrucuya koyacaklarımı hazırlarım
onun dışında tarhana turşu kurutmalık vs
fasulye nohut mercimek vs gibi bakliyatlar filan kayınvalidemden gelir çevresindeki temiz güvenilir kişiden tarhanamızı filan alır nitekim 3 gün önce benim tarhanalar geldi
demekki yapılma mevsimi
mayalanma süresi bildiğim kadarıyla 15- 20 gün sonrasında da kurutma ve ovalama işlemleri derken uzun bir süreci kapsıyor, Allah yapanlara kolaylık versin
günaydın herkese
neler olmuş neler....
merhaba. tarhana için bence doğru mevsim. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eylül sonuna kalırsa kurumaz sanki:26:
babanemler geçen hafta yapıyorlardı.
hatta önceki hafta arkadaşıma eskişehirden tarhana yollamışlar. demek ki yapıldı ki yolladı...
rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah.ben çok seviyorum o işleri üretmek hele de yiycek üretmek çok hoşuma gidiyor
canım ankaradyım büyüklerimden duyduğum tarhana serin havada kurur derler eylül sonu yapılır buralarda . siz de afiyetle yiyin inşallah.
kızlar kışlık yiycek hazırlamayı benim kadar seven başka biri yoktur heralde bu sene yaptıklarımı yazim:)
5 kilo bezelye ayıkladım poşetleyip dolaba kaldırdım:) aslında 10 kilo yapcakttım ama benim koca biraz fazla karışır benim işime seneye 10 kiloda kararlıyım:)
sonna 5 kilo dolma biber kuruttum temmuzda:)
sonna 5 kilo yemeklik patlıcan kuruttum:)
30 tane mısır taneleyip konserve yaptım:)
sanırım bi 10 kilo fasulyeden konserve hazırladım:)
5 kilo biber kızartıp derin dondurucuya koydum
4 kilo kırmızı biber közleyip derin dondurucuya koydum
2 kilo kırmızı biberi yemeklik dograyıp dondurucuya koydum
2 kilo slatalık rendeleyip dondurcuya koydum cacık için
2 kilo yeşil biber yemeklik dorayıp dondurucuya koydum
5 kilo patlıcan közledim dondurucuya koydum
2 kilo yeşil biberi yıkadım kuruladım içini temizleyi iç içe geçirip donduruya koydum
bir bağ semiz otu yemeği konservesi yaptım hatta bu gece birini yedim ama bi üç ba daha yapcam inş bitmeden
bir kilo patates bi kilo kabak bi kilo havucu küp küp dograyıp çorbalık için poşetleyip dondurucya koydum
3 kilo kabağı kavurdum poşetleyip dondurucuya koydum
2 kilo çilei püre yapıp donduruya koydum
2 kilo patlıcanı karnıyarık olsun diye kızartıp öylece dondurucuya koydum
8 tane yufkadan çorbalık kestim
kabuk tarhanam var annem memleketten göndermiş bi 4 kilo var
kırmızı tarhanayı tatilde muğladan almıştım çok az kaldı pazardan gene alcam
5 kilo vişenden konserve hazırladım
son bi yapılcak menemenlik ve domates sos kaldı onlarıda bu hafta hazırlıcam kızlar böle yazınca epey bişe çıkmış ortaya:)
kızlar kışlık yiycek hazırlamayı benim kadar seven başka biri yoktur heralde bu sene yaptıklarımı yazim:)
5 kilo bezelye ayıkladım poşetleyip dolaba kaldırdım:) aslında 10 kilo yapcakttım ama benim koca biraz fazla karışır benim işime seneye 10 kiloda kararlıyım:)
sonna 5 kilo dolma biber kuruttum temmuzda:)
sonna 5 kilo yemeklik patlıcan kuruttum:)
30 tane mısır taneleyip konserve yaptım:)
sanırım bi 10 kilo fasulyeden konserve hazırladım:)
5 kilo biber kızartıp derin dondurucuya koydum
4 kilo kırmızı biber közleyip derin dondurucuya koydum
2 kilo kırmızı biberi yemeklik dograyıp dondurucuya koydum
2 kilo slatalık rendeleyip dondurcuya koydum cacık için
2 kilo yeşil biber yemeklik dorayıp dondurucuya koydum
5 kilo patlıcan közledim dondurucuya koydum
2 kilo yeşil biberi yıkadım kuruladım içini temizleyi iç içe geçirip donduruya koydum
bir bağ semiz otu yemeği konservesi yaptım hatta bu gece birini yedim ama bi üç ba daha yapcam inş bitmeden
bir kilo patates bi kilo kabak bi kilo havucu küp küp dograyıp çorbalık için poşetleyip dondurucya koydum
3 kilo kabağı kavurdum poşetleyip dondurucuya koydum
2 kilo çilei püre yapıp donduruya koydum
2 kilo patlıcanı karnıyarık olsun diye kızartıp öylece dondurucuya koydum
8 tane yufkadan çorbalık kestim
kabuk tarhanam var annem memleketten göndermiş bi 4 kilo var
kırmızı tarhanayı tatilde muğladan almıştım çok az kaldı pazardan gene alcam
5 kilo vişenden konserve hazırladım
son bi yapılcak menemenlik ve domates sos kaldı onlarıda bu hafta hazırlıcam kızlar böle yazınca epey bişe çıkmış ortaya:)
salçalık biber.. tepelerini düz düz kesiyorum iç içe geçiriyorum ve direk o şekilde dolaba atıyorum közlemeye göre daha fazla yer kaplıyor ama onu yapmak yorucu oluyor benim için. bir de bunun bi tanesini çıkarıyorum tavuk ya da mantarın içine doğruyorum çıkarması çok kolay oluyor yani..
tepelerinden çıkanları ise sabah kızarttım yedik onlar da boşa gitmedi :))
amin sağolasın inşallah canım..
ağustos ayı listede 1. sayfada yayınlandı kızlar hayırlı olsun
Allah hepimize bol bereketli kazançlar ve de birikimler nasip etsin
Allah bereketli kılsın canım güle güle yiyebilmeyi nasip etsin
ne güzel eline emeğine sağlık
ve de bu kadar malzemeyi bir kışta tüketebiliyorsanız bravo
valla bu benim hazırladığım ilk kıştı ::) yeni evliyim daha hep evde annemle hazırlardık bu kış tek ben yaptım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?