Kirli Çıkılar )))

bana sorarsan eczacılık hem üniversite diplamasına sahip olunan ( kariyer elde etmekse , toplumda üniversite bitirmekse sorun ) hem de en temiz mesleklerden biri
tabi riskleri de var ( sermayenin yönetimi açısından , çalıştığın çevrede tutulup tutulamamak açısından vs aklıma ilk gelenler bunlar)

ben şahsen sayısalcı olsaydım tıpkı oğluşum gibi düşünürdüm sanırım
kan, irin yara bere cerehat vs görmek istemezdim ( ama bunlarla karşılaşan bunlara tahammül edebilen özveriyle çalışan saygıdeğer arkadaşlara her zaman teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun)
temiz saygın ve de maddi manada tatmin olabileceğim iş olmasını isterdim o da eczacılık olurdu gerçekten
bazı mühendislik dalları da olabilirdi.
gene öğretmenliği düşünürdüm sadece branşım matematik olurdu ...

ama kendi mesleğimi de çok severek zevkle yapıyorum olumlu yönde dünyaya bakış açılarının gelişmesine sebep olabildiğim sokaklara düşmekten alıkoyabildiğim en azından buna vesile olabildiğim her öğrenci benim için kardır diyorum

Son düzenleme:

canım eczacılığı çok güzel yorumlamışsın.
zaten her sayısalcı sağlık alanında birşey düşünüyorsa tıp -diş hekimliği- eczacılık üçlüsünü artılarıyla eksileriyle oturup bir düşünüyor.
kardeşimde birkaç yıl önce yine yaşadık bu durumu o diş hekimi oldu ona ilgisi vardı.eczacılık yapamam sıkılırım ben dedi.
abim zamanında derece yapmıştı öysde o bu üçlüden hiçbirini değerlendirmeye bile almadı.mühendis oldu amerikaya gitti mezun oluncada.bizden oldukça farklı bir hayat çizdi kendine.
öğretmenlik de çok güzel bir meslek bence.bayanlara eczacılık ve öğretmenliği yakıştırır zaten çoğu insan boş vakitler açısından.öğretmen olmak sana cuk oturmuş bence bu sayede yatırımların için zaman ayırabiliyorsun bende eczanemi açınca internetten al sat yapmak için bol zamanım olacak diye seviniyorum oradan aklıma geldi :) mesela eltim o kadar yoğun çalışıyorki( klinik bir bölümde asistan doktor) yatırım ile mevzuları düşünmeye bile zaman ayıramıyor bir ayın yarısında nöbet tutuyor yemek yemeye vakit bulamıyorum diyor.
velhasılı herkes genç yaşta bilinçli yada bilinçsiz bir meslek seçiyor artılarıyla mutlu oluyor eksileriyle arada dertleniyor.rızkı neyse onu yiyor.

Ben de özlüyorum burada yazmayı ama bu aralar okumakla yetiniyorum sadece =))
Benimki de çok yaramaz oldu bazen diyorum her çocuk düşe kalka büyür bu kadar evhamlı olmayayım ama yok o ayağa kalktığı anda ben de hemen kalkıp onunla evi turluyorum =))

günaydın hayırlı sabahlar kirli çıkılar

canım gireceğin tarifede taahhüt olup olmayacağını iyi kontrol et. ben aveadan önce zaten vodafonedaydım ama bi ara onda bile tarife değiştirdim taahhütsüzdü 2 ay kullandım beni tatmin etmedi aveaya geçtim.

ben aklıma geleni söyledim işin stresinden bahsedince aklımda kesinlikle meslek kıyaslaması yoktu bu şekilde anlaşılmasından dolayı üzülürüm. ben de öğretmenim kpss de derece yapıp Türkiyenin en güzel yerlerinden birinde öğretmenlik yapan biri olarak bu gözle baktım.
ben de okurken Teknik eğitim okudum çok zorlandım şu an da sadece sınıfta geçen değil gayet koşuşturmalı ve stresli bi işim var ama ona rağmen beden gücüyle o kadar çalışıp da çocuklarının karnını bile doyuramayanları görünce çok üzülürüm.. Çünkü EfendimizA.s ın hadislerinden birinde dünyadaki en zor imtihanlardan birinin aile fertlerinin fazla ama gelirin az olmasının olduğunu öğrendim..

ki demişsiniz ya öss de türkiye derecesi yapsalardı..
o dediklerinizden biri de benim eşim..
öss belgesi ellerimdeydi.kayınvalidem gösterdi ve gördüm.
Türkiyede ilk 1000 e girmesine rağmen girdiği yıl meslek liselerinin önü kapandığından anca kimya mühendisliğine gidebilmiş.
ve şu an ayda sadece 1500 tl ye sağlık memurluğu yapıyor. ve ufacık bebeklerin taşını kırarkenki çektiği psikolojik stresi nerdeyse sadece kendisi yaşıyor doktorlar başka hastayla ilgilenirken..
türkiye birincisi bizim ilimizden..
ve şu an tıpı çok istemesine rağmen mühendisliğe gidiyor abisi okutacağı için 6 yıl okumasın dediği için..
onun da sonu benim dayımın oğlu gibi olabilir ilk 200 e girdi boğaziçi bilg. müh. bitirdi. Türkiyedeki maaşlar bir mühendisi tatmin edecek yükseklikte değil malesef yurt dışında ve hala okuyor...

diyeceğim şu ki ben beden gücüyle çalışanları gördüğümde amannn onlarda öss derecesi yapsaymış demiyorum herkesin imkanı farklı herkesin kısmeti aynı değil hayatta.. istersen çok zeki ol ama bazen hayat şartları seni bi fabrikanın temizlikçiliğine götürebilir...

ben orda onları düşünüp halimize şükredelime getirmişken meslek kıyaslaması yaptığım durumuna getirmişsiniz bu duruma ayrıca kırıldım tekrar belirteyim.

Son düzenleme:
günaydın herkese
neler olmuş neler....

merhaba. tarhana için bence doğru mevsim. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eylül sonuna kalırsa kurumaz sanki:26:
babanemler geçen hafta yapıyorlardı.
hatta önceki hafta arkadaşıma eskişehirden tarhana yollamışlar. demek ki yapıldı ki yolladı...

rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah.ben çok seviyorum o işleri üretmek hele de yiycek üretmek çok hoşuma gidiyor

canım ankaradyım büyüklerimden duyduğum tarhana serin havada kurur derler eylül sonu yapılır buralarda . siz de afiyetle yiyin inşallah.

gerçekten yiyecek üretmek benim de çok hoşuma gidiyor..
ben de dün çok güzel taze ve uygun fiyata ekşi sulu karışık köy domatesi buldum ve menemen yapcam inşallah kavanozlara..
ardiye odama bugün misafirlerim de girdi bi ara ben bişeyler alırken benim domatesleri kışlıkları görünce ooo maşallah çektiler..
arkadaşım da çalışıyor avukat o pek yapmıyormuş. ama ben genelde çalışan kadınların kışlık yiyeceğe daha çok önem verdiğini görüyorum..
çünkü o kadar iyi oluyor ki kışın hemen hazır yapmak..

fasülyemi de aldım..
tek iş bunları yapması kalıyor

kızlar kışlık yiycek hazırlamayı benim kadar seven başka biri yoktur heralde bu sene yaptıklarımı yazim:)
5 kilo bezelye ayıkladım poşetleyip dolaba kaldırdım:) aslında 10 kilo yapcakttım ama benim koca biraz fazla karışır benim işime seneye 10 kiloda kararlıyım:)
sonna 5 kilo dolma biber kuruttum temmuzda:)
sonna 5 kilo yemeklik patlıcan kuruttum:)
30 tane mısır taneleyip konserve yaptım:)
sanırım bi 10 kilo fasulyeden konserve hazırladım:)
5 kilo biber kızartıp derin dondurucuya koydum
4 kilo kırmızı biber közleyip derin dondurucuya koydum
2 kilo kırmızı biberi yemeklik dograyıp dondurucuya koydum
2 kilo slatalık rendeleyip dondurcuya koydum cacık için
2 kilo yeşil biber yemeklik dorayıp dondurucuya koydum
5 kilo patlıcan közledim dondurucuya koydum
2 kilo yeşil biberi yıkadım kuruladım içini temizleyi iç içe geçirip donduruya koydum
bir bağ semiz otu yemeği konservesi yaptım hatta bu gece birini yedim ama bi üç ba daha yapcam inş bitmeden
bir kilo patates bi kilo kabak bi kilo havucu küp küp dograyıp çorbalık için poşetleyip dondurucya koydum
3 kilo kabağı kavurdum poşetleyip dondurucuya koydum
2 kilo çilei püre yapıp donduruya koydum
2 kilo patlıcanı karnıyarık olsun diye kızartıp öylece dondurucuya koydum
8 tane yufkadan çorbalık kestim
kabuk tarhanam var annem memleketten göndermiş bi 4 kilo var
kırmızı tarhanayı tatilde muğladan almıştım çok az kaldı pazardan gene alcam
5 kilo vişenden konserve hazırladım
son bi yapılcak menemenlik ve domates sos kaldı onlarıda bu hafta hazırlıcam kızlar böle yazınca epey bişe çıkmış ortaya:)

unutmadan kaynana 3 kilo ceviz ve yaprak salamurası göndermiş
annecimde saolsun 10 kiloluk yaprak salamurası 3 kilo ceviz 6 kilo çeşit çeşit turşu
5 kilo salça
1 kilo nane göndermiş kışlık için
kıtlık çıkarsa biz bu kış aç kalmayız kızlar::)bize gelebilirsiniz aç kalmazsınız:)

kaç kişisiniz
bunların hepsini yiyebiliyormusunuz?
ben bu kadar kışlık yapsam kışın sebzeden bıkarız inan ki

günaydın hayırlı sabahlar canlar
okula gidecek olacak meslektaşlarımı da yeni eğitim - öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun inşaallah
herkese bol bereketli kazançlar kirli çıkılarrrrrrrrrrrrrrr

Allah bereketli kılsın canım güle güle yiyebilmeyi nasip etsin

ne güzel eline emeğine sağlık

ve de bu kadar malzemeyi bir kışta tüketebiliyorsanız bravo

günaydın iç içe geçirmek süper fikirmiş:)
ben de annem ve teyzemlere 20 kg.közlettim hafta sonu.sağolsunlar:)

hayırlı sabahlar arkadaşlar..
sanırım haftsonu çalışmamak bana yaramıyor
biraz masraf yaptım ama koca yazı devirdik daha suya ayağım deymemişti. kuzenlerime sözüm vardı. onları havuza götürdüm.çok güzel dinlendim, ertesi gün annemlerinde memlekette olması nedeniyle çokkk güzel dinlendim. tüm haftanın hatta haftaların yorgunluğunu attım.
ama şuan çalışasım yokk

Allah bereketli kılsın canım güle güle yiyebilmeyi nasip etsin

ne güzel eline emeğine sağlık

ve de bu kadar malzemeyi bir kışta tüketebiliyorsanız bravo

valla bu benim hazırladığım ilk kıştı ::) yeni evliyim daha hep evde annemle hazırlardık bu kış tek ben yaptım:)

altın yükseliştealtınımızı sattık cuma günü inş düşer ama hep yükselişte......

merhaba kızlar
bıkac gundur ınternetım yokdu bırde turkıyeye geldım dun gece valla ınsanın vatanı gıbı yok cok ozlemısım oysakı daha 2 bucuk ay once burdaydım ama olsun kardesıme sarılıp yatmak cok ıyı geldı ben gecen ay pek fazla bırıktıremedım.
bu ay turkıyede nasıl yaparım bılmıyorum bebegımız olacagı ıcın bıraz alısverıs yapmam gerekıyor yınede ıdarelı harcamam gerekır.
a
farmasıcım bırde hafta ıcı bankaya gıdıcem ınternetden bankayı kullanmak ıcın basvuru yapıcam. en azından bırıkımıme dolar yada altın alırım dıye dusunuyorum. artık dısarda dolasmak zorlasıyor ınternetden hallederım ıslerımı...

bırde alım satım yapmal ıcın erken mı bıraz daha mı ogrensemde baslasam ne dersın

valla bu benim hazırladığım ilk kıştı ::) yeni evliyim daha hep evde annemle hazırlardık bu kış tek ben yaptım:)

Tüm bunlar iki kişi için mi Ben de en az üç çocuk var diyordum okuyunca. İnşallah israf olmaz.

Günaydın kızlar
Bakalım piyasalar nasıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…