- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
nerelerdesin kaçak seniiiçok geçmiş olsun,çok üzüldüm.
Allah beterinden korusun...
arkadaşlar sabah okula giderken kaza yaptım arabam pert oldu,ben üç beş kuruşun hesabını yaparken daha onbin kilometredki aracım pert oldu,şimdi ufak tefek eziklerim var bir mucize dediler sağlık ekipleri.Karşıdaki kişi de aynı benim gibi iyi.Sabah Ayetel Kürsi mi okudum ve 16 tane el mani dedim size tavsiyemdir.Dua edin arkadaşlar.Maddi yönden kötüyüm diye dün akşam ağlamıştım allah böyle imtihan etti hatamı anladım
arkadaşlar sabah okula giderken kaza yaptım arabam pert oldu,ben üç beş kuruşun hesabını yaparken daha onbin kilometredki aracım pert oldu,şimdi ufak tefek eziklerim var bir mucize dediler sağlık ekipleri.Karşıdaki kişi de aynı benim gibi iyi.Sabah Ayetel Kürsi mi okudum ve 16 tane el mani dedim size tavsiyemdir.Dua edin arkadaşlar.Maddi yönden kötüyüm diye dün akşam ağlamıştım allah böyle imtihan etti hatamı anladım
eline emeğine sağlık. Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. kışın mutfak masrafın fazla olmayacağa benziyor
merhaba canım al -sat yapmak için bir yerden ufak ufak başlanarak öğreniliyor amamerhaba kızlar
bıkac gundur ınternetım yokdu bırde turkıyeye geldım dun gece valla ınsanın vatanı gıbı yok cok ozlemısım oysakı daha 2 bucuk ay once burdaydım ama olsun kardesıme sarılıp yatmak cok ıyı geldı ben gecen ay pek fazla bırıktıremedım.
bu ay turkıyede nasıl yaparım bılmıyorum bebegımız olacagı ıcın bıraz alısverıs yapmam gerekıyor yınede ıdarelı harcamam gerekır.
a
farmasıcım bırde hafta ıcı bankaya gıdıcem ınternetden bankayı kullanmak ıcın basvuru yapıcam. en azından bırıkımıme dolar yada altın alırım dıye dusunuyorum. artık dısarda dolasmak zorlasıyor ınternetden hallederım ıslerımı...
bırde alım satım yapmal ıcın erken mı bıraz daha mı ogrensemde baslasam ne dersın
kızlar kışlık yiycek hazırlamayı benim kadar seven başka biri yoktur heralde bu sene yaptıklarımı yazim:)
5 kilo bezelye ayıkladım poşetleyip dolaba kaldırdım:) aslında 10 kilo yapcakttım ama benim koca biraz fazla karışır benim işime seneye 10 kiloda kararlıyım:)
sonna 5 kilo dolma biber kuruttum temmuzda:)
sonna 5 kilo yemeklik patlıcan kuruttum:)
30 tane mısır taneleyip konserve yaptım:)
sanırım bi 10 kilo fasulyeden konserve hazırladım:)
5 kilo biber kızartıp derin dondurucuya koydum
4 kilo kırmızı biber közleyip derin dondurucuya koydum
2 kilo kırmızı biberi yemeklik dograyıp dondurucuya koydum
2 kilo slatalık rendeleyip dondurcuya koydum cacık için
2 kilo yeşil biber yemeklik dorayıp dondurucuya koydum
5 kilo patlıcan közledim dondurucuya koydum
2 kilo yeşil biberi yıkadım kuruladım içini temizleyi iç içe geçirip donduruya koydum
bir bağ semiz otu yemeği konservesi yaptım hatta bu gece birini yedim ama bi üç ba daha yapcam inş bitmeden
bir kilo patates bi kilo kabak bi kilo havucu küp küp dograyıp çorbalık için poşetleyip dondurucya koydum
3 kilo kabağı kavurdum poşetleyip dondurucuya koydum
2 kilo çilei püre yapıp donduruya koydum
2 kilo patlıcanı karnıyarık olsun diye kızartıp öylece dondurucuya koydum
8 tane yufkadan çorbalık kestim
kabuk tarhanam var annem memleketten göndermiş bi 4 kilo var
kırmızı tarhanayı tatilde muğladan almıştım çok az kaldı pazardan gene alcam
5 kilo vişenden konserve hazırladım
son bi yapılcak menemenlik ve domates sos kaldı onlarıda bu hafta hazırlıcam kızlar böle yazınca epey bişe çıkmış ortaya:)
kalınkaselin çok beğendim kış hazırlıklarını.bişey sorcaktım.biberi közleyip koydum demişsin ya,közledikten sonra buzdolabı poşetine biberlerin dışını temizledikten sonra mı koydun
:)saol tatlım aslında masraftan çok kışın o hormondan bozma sebzeye benzemeyen şeyleri yerken içim hiç rahat etmiyodu şimdi taze taze yaptım iyi dileklerin için çok saol canım benim:)
ama ciddi ciddi emek istiyo yani....
kızlar bir şey danışacagım sızlere,ev alacaktık olmadı banka az verdi krediyi,eşimde dedi 30.000 tl lik altın alalım 2013 te ikiye katlayacak dedi doğrumu acaba,bu arada amaç kar etmek,30.000 tl yide bankadan çekicez birikim değil yani,evide seneye alıcaz ,nasıl olcak bilmiyorum,uzman arkadaşlardan fikir almak istedim
kızlar bir şey danışacagım sızlere,ev alacaktık olmadı banka az verdi krediyi,eşimde dedi 30.000 tl lik altın alalım 2013 te ikiye katlayacak dedi doğrumu acaba,bu arada amaç kar etmek,30.000 tl yide bankadan çekicez birikim değil yani,evide seneye alıcaz ,nasıl olcak bilmiyorum,uzman arkadaşlardan fikir almak istedim
ooo tabiki, o yanı hiç tartışılmaz, biz de işte böyle fazlaca hazırlık yapmadığımızdan kışın hormon nedeniyle almayız hiç bu tür şeyleri, insanın canı çekiyor, özlüyor bazen. ben patlıcan salatasına bayılırım, ben de mi közleyip koysam biraz, kışın yerdim. ben sadece fasulye koydum 5 kilo, onu da sanırım ben yicem, eşimin arası yok sebzeyle, aslında işte eşim sebze yemediği için benim de içimden hazırlık yapmak gelmiyor sanırım. biraz da domates koycam, tamam. ama şu salatalık işi de güzelmiş, yumuşama, kokma, pörsüme falan olmuyor mu rendeleyip buzluğa atınca? haa bak bir de beyaz lahana haşlayıp koymayı düşünüyorum, eşim lahana sarmasını sever (etli olcak tabi)
ya rüzgar tersten eser de 2 katına çıkmak yerine değer kaybederse tıpkı geçen sene olduğu gibi geçen yıl sene sonu altın 120 -130 tl olur gözüyle bakılıp hatta dediğiniz gibi kredi çekip altın alanlar bile oldu okuduğum kadarıyla sonra gümmmmmmmmmmmmmm ondan sonra da ödedikleri faizle ve de uğradıkları zararla kalakaldılar
Ben de o zaman tüm paramızı yatırıp 95,33 den altın almıştım. Sonra gümledi ve zarar diz boyu oldu. Kısa süreli al-satta biraz şans var ama şu an riskli.
96-97 civarı biraz almayı düşünüyorum ben riske edip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?