Kirli Çıkılar )))

ahhh ahhh bende almak istiyorum. ama kıyamıyorum. 91 den aldıklarımı 95ten sattım. şimdi de bakıyorum. topu topu 1 gram altınım kaldı. zaten ne vardı ki
Ben de alım fırsatlarını kaçırdığımı görünce hayıflanıyorum. 96'dan alabiliyordum. Gramda 4 tl farkediyor şu an.

yorumlar kızışmış arkadaşlar başka sitelerde.. beklenti gramının 107 lere dayanması, ağırlıklı olarak.. bekleyip görmek lazım tabii...
Başka sitelere bakamadım ama eminim kızışmıştır. Altın 100 tl oldu zaten. 120 bekleyeni de duydum. Ben o kadar olacağını düşünmüyorum nedense. İçime doğan 100-105 belki 110 olup sonra düşeceği. Tabi beni yanıltabilir

bende nişanlım (geçen haftaydı sanrım) 95 den aldığı sırada alsam mı diye düşünüyordum. sırf onun dediğini yapmamak için almadım
asilik edersem yükselen grafiğe böyleee bakar dururum

dün de hala alma şansım vardı sanki ama kafam karışık. ne olacağını bilsek de zengin olsak

Merhaba arkadaşlar.
Kış döneminde sizi takip ediyor ara sıra da aranıza katılıyordum. Hem ev hem de araba kredim var. Ikisi aylık 2600 lira gibi rakam. Genelde kışın ders ücreti ile para biriktirip yaz döneminde harcıyoruz. Kışın 2500 lirayı bulan ücretim yaz döneminde 600 liraya kadar düşüyor. Bu yaz da izin kullandım oda gelmedi. Eylül 15 de eve giren ve çıkacak parayı hesapladım da neredeyse 600 lira içerdeyiz. Okul açılıp benim ücret başlayınca düzene girer. Ama bu 600 lirayı ve bu ayki harçlığı mecburen ek hesaptan karşılayacağız. çünkü biriktirdiğim tüm para bitti. Ek hesap demek faiz demek. Bir daha ki ay kapatamazsak yine ek hesap. Aklıme bir fikir geldi. Acaba bankadan 1200 lira gibi bir kredi çekip 12 ay ödesem. Sizce çok mu salakça olur. Tam olarak kasımın birinde ücret alacağım. Eylülde zaten iki haftalık. Sürekli ek hesap kapatmaya çalışmaktansa bu daha uygun olmaz mı? Bir fikir verin bana ne olur.

merhaba kirli çıkılar,
bugün iki tane küçük altın almayı düşünüyorum.
uzun vadede (inşallah bozdurmak zorunda kalmam) düşündüğüm için yükselmiş olmasına aldırış etmiyorum.
para elimde kalırsa harcayabilirim. bu konuda kendime çok güvenmiyorum:)

bizimde böyle çok oldu ama anladığım bişey varsa borç borçla kapanmıyor ve faize bulaştıkça daha beter oluyorsun.
borcunuz çok fazla değil kısa sürede kapatabilirsiniz gibi geliyor tabi biraz kemer sıkmak lazım. Allah kolaylık versin inşallah hayırlısıyla halledersiniz...

faiz oranlarını bilmiyorum. her iki şekilde de faiz işlenecek anladığım kadarıyla. iki şekilde de faiz ödeneceği için bana uzak geldi fikirler. ama farklı yol yoksa mecbur...
keşke farklı bir yol bulabilseniz. mesela elden borç alamazmısınız?
harcamalarda ufak tefek kısıtlama veya erteleme yapılamaz mı? 600 belki kapanmaz ama bir kısmı kapanır. böylece elden borç daha kolay alınabilir.

geçen senenin gram altın değerlerine bakıyorum da;

geçen sene ağustosu gram altın 100 den kapatmış.

2 eylül cuma 104.84alış 107,5 satış (bayram sonrası cuma günü)
5 eylül ptesi 106,91 109,50
9eylül cuma 105,17 109,00
12 eylül ptesi 104,73 109,00
16eylül cuma 102,11 104,75
19 eylül ptesi 102,88 107,00
23 eylül cuma 98,736 104,00
26 eylül ptes 94,918 100,75
30 eylül cuma 96,50 99,85

3 ekim ptsi 98,627 102,00
7 ekim cuma 97,536 101,75
10 ekim ptesi 97,373 101,75
14 ekim cuma 97,754 101,00
17 ekim ptsi 100,10 102,00
21 ekim cuma 96,336 99,75
24 ekim ptsi 95,572 99,75
28 ekim cuma 96,554 100,00
31 ekim ptesi 96,009 98,50

4 kasım cuma 98,191 101,00 (7-8-9 kasım bayram)
10 kasım perş 99,009 103,50
11 kasım cuma 100,42 103,50
14 kasım ptsi 100,91 103,50
18 kasım cuma 100,26 103,00

durum bu.. öyle müthiş artışlar olmamış. 106 olmuş.
tabi buarada ben hafta başı ve hafta sonlarına baktım. aradaki günlerde farklılık olmuş olabilir.
hala ne yapmam gerektiğine karar veremedim. belki birileri merak eder diye ben şimdilik bu kadarına bakabildim. paylaşmak istedim.
biraz daha derinlemesine kurcalamam lazım sanırım

sanırım şu an yapılması gereken en mantıklı hareket beklemek indiği anda tepesine yapışmak ve ve ve kocaya güvenip işi ona bırakıp bi anda hepsini satmasına izin vermemek eger satmasaydık 1550 lira karımız vardı ama şimdi 550 lira karımız var sağlık olsun düşmesini beklicez yapcak bişe yok.....

geçen sene 23 ağustosta altın 109 tl iken 25 ağustosta 100 tl nin altına inmişti

ajandamdan alıntı :)))

Son düzenleme:

artık ben devraldım alım saımişinin hayırlı ugurlu olsun....

bence kredi çekmek mantıksız gibi geldi sanki ya çünkü onun faizide olcak yani tamam ek hesabında faizi var okey ama bida bida faize gerek yok die düşünüorum yinede sen bilirsin ama biraz keme sıkma politikasın agitseniz aslında fena olmıcak gibi sanki?

arkadaslar merhaba benide aranıza alırmısınız?Çalışmıyorum ama kendi çapımda 3-5 kuruş bişeyler biriktirmeye başladım

arkadaslar merhaba benide aranıza alırmısınız?Çalışmıyorum ama kendi çapımda 3-5 kuruş bişeyler biriktirmeye başladım

hoşgeldin:) gel tabikide :)
biriktirmek için neler yaparsın ne yollar ilzersin naptında biriktirdin kumbaran varmı mesela:)

hoşgeldin:) gel tabikide :)
biriktirmek için neler yaparsın ne yollar ilzersin naptında biriktirdin kumbaran varmı mesela:)

hoşbulduk ..Biriktirmek için elime geçen bozukları muhakkak atıyorum ama hergün mutlaka 1 tl atıyorum yeni başladım şu anda 75 tl olmuş kumbara demeyeyimde cüzdanda biriktiriyorum eşim ve ailem oğlumun eline çok bozuk veriyorlar oda hep etrafa saçıyor onlarda hooop benim cüzdana ekmek alıyorum hergün para üstü hooop cüzdana çalışmadığım için imkanım olduğu kadar biriktiriyorum ve ALLAH kısmet ederse biriktirip evimin eksiklerini yapmak istiyorum hatta bu aralar işe girmeyide düşünüyorum iyi bi iş bulabilirsem 3 yaşına girecek bi oğlum var çünkü onunla çalışmak biraz zor olacak sanırım

geçen sene 23 ağustosta altın 109 tl iken 25 ağustosta 100 tl nin altına inmişti

ajandamdan alıntı :)))

ağustosun geçmişine bakamamıştım

yani birden küt diye düşebilir. bugün alsam da yarın yükselir nasılsa gibi bir düşünce geliyor ama garanti de değil ki

işte böyle bir halde beklemedeyim

kalınkaselin not almayınca benim gibi geçmişten not almak zorunda kalırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…