Kirli Çıkılar )))

biraz zorlayacak aslında çünkü ben birikim yapmaya başlamıştım ama ufak çaplı yapabilirim yine de.inşallah sizin de eviniz olur canım.

evet canım, hem kız kardeşim hem erkek kardeşim evleniyor çifte düğün var yani:)

bizde dört kişilik bir aileyiz 1000 tl civarı oluyor mutfak masrafı hele dışarda yemek yemeği abarttığımızda daha fazla oluyordu ama artık öyle bişey yapmıyorum çünkü ben bir kirli çıkıyım:)

çift maaş konusunda haklısınız ama bilmedikleri insan ne kadar çok kazansa o kadar çokda harcaması oluyor. hele bizim gibi 2-3 yılda bir tayin olduysa zaten aldığı ettiği yola, ev kirasına, tadilata gidiyor. geçen gün hesapladım şimdiye kadar 100 milyardan fazla kira ödemişiz. yerleşik hayatın pek çok avantajı var. inşallah bundan sonra bizde geldiğimiz yerde kalıcı oluruz.

birde şu var arkadaşlar özellikle evlenirken aile desteğinin olması çok önemli. maalesef biz öyle bir destek görmedik herşeyi kendimiz yaptık ve 10-15 sene önce eşya almak ev kurmak şimdiki gibi değildi. beyaz eşyaydı mobilyaydı çok yüksekti fiyatları. ilk evlendiğimde çamaşır makinası almak için iki bilezik peşinat vermiştik kalanınıda bir yılda anca ödemiştik düşünün işte:)

geldi geçti o günler şimdi bin şükür halimize:)

çok güzel paylaşımlar yapılmış yine.bende yeniden çalışmaya başladığımdan beri kendi maaşıma hiç dokunmuyorum üzerine eşimin maaşından 1500 tl koymaya çalışıyorum.Allaha şükür oluyorda.
1 sene önce söyleseler imkansız derdim ama isteyince oluyormuş. Allah hepimizin gelirine bereket versin.

kızlar ben geldim ne zamandır yoktum araya araya buldum izinizi tekrardan birikim yapmaya karar verdim... bana gaz verin destek verin bişeyler yapın

kızlar ben bayadır girmiyorum eskiden uğrardım burası sayesinde altınıklar biriktirmiştim hamileydm kızım için biriktiriyodum kızım doğdu 8 aylık oldu cok tatlı bi kuzum var bide çalışıyorum giremiyodum cok özledm burayı bu arada ev aldık 150000 civarı borcumuz var ve cok sıkıştık tekrar aldım elime kumbaaramı para biriktirmeye başlamaya karar verdim sizden destek bekliyorum beni motive edin nolur bir haftadır atıyorum yaklaşık 30-40 tl olmuştur hesabımda da maaştan kalan bi 100 lük var altın hesabım vardı önceden oraya atcam bakalım altın yükseldi bu haftada almadım ayın 15 de maaşı alınca birz daha koyar 2-3 gram alırım diyorum inş. baska ne yapabilirm bilmiyorum eşim hiç tuutmlu değil sigarası yemegi yolu ıvırı zıvırı bitmez mutfak masrafından cok yer nerdeyse 300-400 aylık harcıyor hesaplara el koycam dedim bakalım inş ikna edebilirm dün akşam kumbarama 5 tl attım :) bakalım ay sonu ne kadar birikecek eski lisetede vardım ama cıkmışımdır sanırım listeyi hala FARMASI Mİ YAPIYOR BURDAMISIN FARMASİ ÖZLEDM SENİ İDOLÜM BENİM NERELERDESİNN....

inşallah afiyetle yersiniz:)
bizim de pazartesi başlayacaklar bakalım bizden ne isteyecekler
sağolasın canımmmmmm

yavrularımıza yapılan yatırım gibisi yok
Allah onlara sağlık ve de zihin açıklığı versin inşaallah

kızlar ben geldim ne zamandır yoktum araya araya buldum izinizi tekrardan birikim yapmaya karar verdim... bana gaz verin destek verin bişeyler yapın
hoşgeldin canımmmmmmm

canım kuzucuğunu güle güle büyüt Allah hayırlı evlat etsin inşaallah

listeye eklerim seni

evin de hayırlı olsun
yeniden bol bereketli birikimler yapman dileğiyle

bu arada gelişmeleri yazayıım küçük bir ev aldık orta halli bide 2. el araba 150000 falan borcumuz var faiziyle bir 200000 buluyo olsun cok şükür kızım doğdu 8 aylık oldu ona takılan 7 çeyrek bir yarım 1 bilezik bi yonca var onları anneme verdm dokunmuyorum hiç bu arada bireysel emeklilik baslattım 5 ay oldu aylık 130 tl kızım için o da cekmicem 10 yıl falan sonrasında belki istediğim gibi geniş bir ev alırım yada kızım üniverste falan okursa ona kullanırım onun dışında eşim öğretmendi müdür yardımcısı oldu ek dersi garantiledi aylık gelirimiz 4000 geciyor ama inanırmısınız zorla bişeyler yapmaya calışıyorum 2000 kredilere gidiyor ikimizin kartları da 1000 i geçiyor klima aldık telefon aldık eve kapı yaptırdık hep taksitleri var karttan cektk kalanıylada inanın bişey yapamıyoruz sinir oldum ve el attım bu ay güne girdim kasımda 1000 lira ordan gelcek onun dışındada gizliden birikime basladım bankada 100 evdede 30-40 tl var eşime söyleycne laızm oluyo alıyo söylemicem bende bana destek olun ne yapayım bu kadar parayla gecinemiyoz eksi hesaba giriyorz deli oluyorum eşim hiç biriktiremiyo ( bende artık ipin ucunu sıkı tutcam tutmalıyım zaten kızım küçükken naparsam kardır masraflar coğalıyor sürekli :)

sağol cok uğurlu geldi kızım doğdu bir hafta sonra eşim müdür yard oldu ev aldık araba aldık inan hepsi borcla ama olsun ikimizde memuruz borcsuz olmuyo birikmiyo kızım benim uğur böcüğümmm iyi şeyler oldu hayatımda cok şükür ama suan borclar var kredi kartları dolu eksi hesaptayız 1000 tl falan kaynımın düğünü var ona bişeyler yapmamız lazım vs vs iştee

evlatlar nasipleriyle geliyor buna eşim de çok inanıyor
büyük oğlum doğduğunda da şimdi işyerine ortak olmuştu
küçük oğlum doğunca yeni makinalar aldılar işi genişlettiler

şimdi 3. yü istiyor :)))))))))))))))))) onlar hep bana uğurlu geldiler diyor

Rabbim şüphesiz rızıklarını veriyor hamd olsun.

slm hanımalr bereketli günler diliyorum benim 97 tlm olmuş sizlere çok hevesleniyorum ne güzel şeyler paylaşıyorsunuz karar verdim ben çeyrek altın alıcam bu ara biraz sıkışık durumdayız ama harcarsam hiç birikimim yapamam o yüzden altın alıcam

kızlar ya ne güzel anlatmışsınız ben daha yeni evliyim yani 3. ayımız dolcak kısmet olursa:)
eskiden çocuk diyince tüylerim diken diken olurdu şimdi aacaba nasıl olur kucamda nasıl durur falan die düşünüorum arada bi böle yeni doğmuş bebek falan görürsem alıorum kucama nasıl olur acaba die yavaş yavaş ısnıo gibiyim sanki bu fikre benim evet tamam demem zaten bir iki seneyi bulur ama eskisi gibi korkunç die bakmıorum:)
bencede allah her doğan kişiin rızkını verir bide ben şeyden çok korkuorum ya dünyaya savunmasız bi çocuk getirip onu kendini savunabilecek kadar bile büyütemzsem ama zaten onun sahibi ben diilim allah c.c. ben koruyucu olcam sadece ama ne bilim daha çocum olmadan böle düşünüorum olduktan sonra psikopata bağlarım kesin :)

eşine katılıyorum durumunuzda iyimiş ortam uygunsa yap bence ben severm kalabalık aileleri

yani ölürsem demek istedim yukarda yazmamışım:)

canım zaten en büyük endişem benim de odur zaman zaman aklıma gelir ama bu tip vesveselere teslim olmamak gerek diye düşünüyorum yoksa insan çocuk filan yapamaz

Kızlar ,kirli çıkılar benm cüzdanımda 100 lira var bunu birikime sayabilir miyim yoksa illaki bir kenara mı koymam gerek.Ben o paraya istemezsem 1ay dokunmam.Birde kuyumcular kabul edermi bilmiyorum işçiliği olmayan bilezik alsam her ayda üzerine 5 gr ekletmek istesem sadece 5 grmın mı parasını alırlar yoksa sat-al-sat işlemimi yaparlar .

eşine katılıyorum durumunuzda iyimiş ortam uygunsa yap bence ben severm kalabalık aileleri

ben de isterdim 4 tane çocuğum olsun ama şimdi yaş 35
bir de ben çalışma hayatımı sona erdirmek istemem
ve de bakıcı vs uğraşmak istemiyorum annem sağolsun bu ikisiyle çok uğraştı kadın geldi 60 yaşına artık hep benim bıdıklarla mı ömrü geçsin
bir saatten sonra bakıcıyı da kafam götürmüyor benim çocuk bakımı vs ile ilgili konularda uykusu yemesi içmesi gönlüme göre pek olmuyor
Rabbim bunlara ömür versin inşaallah sağlıkla...

ve de isteyenlere sağlıklı hayırlı evlatlar versin

Maşşallah canım.3 çocuk hem çalışıp hem 3 çocuk ..:44::44:Ben ikide kalcam sanırım korkuyorum artık

bu ayın kabataslak gelir ve giderlerini yazdım ayarladım biraz da harçlık ayırınca bu ay 2500 tl koyabileceğim kenara maaş + eğitim ödeneği...

2011 yılının nisan ayından beri tam 18 ay olmuş eylülü de sayınca ve 16000 tl biriktirmişim. Allah bereket versin

yerinde olsam yapardım canım durumun iyi ihtiyacında yok allaha şükür izne ayrılırsın 2 yıl bakarsın cocuklarında büyük yardımcı olurlar kızın olur belki :) yinede sen bilirsin

Maşşallah canım.3 çocuk hem çalışıp hem 3 çocuk ..:44::44:Ben ikide kalcam sanırım korkuyorum artık

canım benim şu an 2 tane çocuğum var
ya baştan ya da sondan çok baktım ikiz olur mu diye olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…