Kirli Çıkılar )))

ücretli arkadaşlar bugün de maaşlarımız hesabımıza yattı Allah bereket versin çok şükür

güle güle harcayın bereketli, bol birikimli olsun. ben de izindeyim. işe ne zaman başlayacagım bilmiyorum. maaş almaya başlayınca maaşıma hiç dokunmayacagım kısmetse

merhaba canım ben 200 lt lik uğur derindondurucu kullanıyorum çok memnunum

ve kaç yıl oldu alalı unuttum galiba 5 yıl olmuştur hatta geçmiştir.

istersen yarı yarıya her türlü de yapabilirsin

mesela ben bundan sonra elime geçen domatesi kabuklarını soyup küp küp doğrayıp derindonducuya atarım
kimisini de bütün yıkar koyarım

istersen yarı yarıya her türlü de yapabilirsin

mesela ben bundan sonra elime geçen domatesi kabuklarını soyup küp küp doğrayıp derindonducuya atarım
kimisini de bütün yıkar koyarım

doğru diyorsun canım
bunları doğrayayım bunlar et, tavuk sote, pizza ve menemen için kullanayım.
annem köye gidecek yine köyden domates filan gelirse onları da kısmetse sadece sos gibi yaparım ama onun için şu yarımlığın da yarısı şişeler var ya belki ondan alırım.

senfat
biz iki kişiyiz evleneli 3 yıl oldu. buzluk kısmı baya büyük benimki.
domatesleri de konserve şişelerine yapınca bana her yıl yeiyor çok şükür.
ama ilerde organik bi bahçem olursa, çoluğum çocuğum olursa almayı ben de düşünüyorum şu A++ lardan

farmasi eğer imkanın varsa domates de kurut. benim cam balkonum olsa yapacaktım.
geçen yıl teyzem kurutmuş köyde böyle halka halka bir de çalı üstünde kurutmuştu. lezzeti harikaydı gelip giderek yiyerek bitirdim. bir de hafif ıslatınca poaçaların içinde harika oluyordu

canım ben domates küflendi mi tam kurudu mu kurumadı mı hiç o riske girmiyorum
malum bizim pazarda köy ehli insan çok hem yetiştiriyorlar domatesi hem de çeşitli şekilde işliyorlar birisi de bu yöntemlerin kurutuyorlar ve kurusunun kilosunu 10 tl ye satıyorlar
ben özellikle pırasa yemeğinin içerisinde lezzet aroma ve mayhoş tat bıraksın diye koyuyorum

alıyorum pazardan 250 gr atıyorum derin donduruya mis gibi dışarda küvelendi mi derdi de yok

karanfilcecim anlıyacağın bu farmasi çok haylaz hem de çok

kaçak güreşiyor
kestirmeden yollar bulmaya çalışıyor hep

ohh ne güzelmiş.. köylüler de hem doğal hem de temiz yaparlar.
teyzem de aynen dediğin gibi yapıyordu bana hazır çıkageliyordu ama bu yıl domatesleri olmamış herhalde.
neyse sağlık olsun..
çalıda kuruttuğu için çok sağlıklı oluyordu.

kilosu da 10 tl ye çok iyiymiş.
teyzemin domatesler etli ve iri domateslerdendi.
o kadar çok domates harcamış ki malum kurutunca çok az kalıyor.
ayy canım çekti

biber patlıcan vs kurutmuyorum

annem veriyor biber ya da ona gittiğim de yiyiyorum canımın istekliği gidiyor

bu sene sen bana verme dedim anneme ....

kurutmayacağım da yapan kadınlar da para kazansınlar dedim

zaten bütün kışta yiyeceğim bir dizi biber annem olmaz ben sağken ben sana veririm ben ölünce al diyor
ilahi çok yaşasın

canım hem doğal hem temiz hem de çok ekonomik

geçen hafta cumartesi ve salı pazarına gittim aldığım kışlıklar şöyle tuttu

2 kilo bamya 10 tl
5 kilo barbunya 15tl
2 kilo patlıcan 3 tl
4 kilo kırmızıbiber 5 tl
2.5 kilo taze fasulye 5 tl
4 kilo domates 4 tl
1.5 kilo kornişon 5 tl

maşallah maşallah..
4 kişilik bi aileye gayet ideal..
fazla da koymamak lazım zaten.
kışın sebzeye doyup yazın tam vaktinde yiyememek de var.

kurutmalık çok ekonomik olmuş. çünkü 1 kilo domates için kaç kilo domates kurutman gerekir 10 kiloyu bile geçer belki.

ben de toplamda
1 kilo bamya 3,5 tl
1 kilo uzun biber kurutmalık 2 tl
1 kilo iri biber buzdolabına içi temizlenmiş. 1,5 tl
1,5 kilo kırmızı biber içi temizlenmiş 2 tl
5 kg taze fasülye 10 tl
15 kg domates 10 tl(köy domatesini çok ucuza buldum Mevlananın civarında az dolaşmadım ama)

ben en çok menemen yaptım eşim bayılıyor. zor anlar için de kurtarıcı oluyor.

patlıcan közlemesini geçen yıl çok iştahla yemedik bu yıl yapmadım.

Annemin yaptıklarını unutmuşum;
3 paket vişne verdi.
2,5 kilo sos yapmış.
daha durmaz o yaptıklarını bu tarafa doğru taşır

ben de çok kurutmalık yapmıyorum millet çok veriyor. annem olsun köyden olsun.
Turşumu da kermesten alıcam.
Un tarhanam daha var ama biterse kermesten alcam.
mantı yapmadım o da kermesten.

Son düzenleme:

afiyetle yiyin canım güzel günlerde

aynen dediğin gibi kışa çok fazla hazırlanınca bazı sebzeler bitirememek de var o zaman da bıkkınlık oluyor bir de mevsiminde taze taze yiyememek var
herşeyden az az olsun yeter bana...

kışın karnıbahar ıspanak pırasa brokoli lahana ayrıca bakliyat da işin içine girdi mi
bir de et çeşitleri ve de balık ooooooo daha ne olsun değil mi ?

güzel bir yemek planlaması ile süper işler çıkar ortaya

mantımı eriştemi kendim yaparım hem de çok pratik çok vaktimi almaz

Son düzenleme:

aynı kafadanız canım
mantını çok pratik nasıl yapıyorsun canım. ben çok yoruluyorum.
kermes dediğim bi cemaate ait vakıf yılın her anı herşey bulunur. helale dikkat ederler. ama mantı 15 tl mesela baya pahalı.
mantıyı pratik nasıl yapıyorsun anlatsana.
bende hazır 4 lü kesicisi var ama çok minik bi türlü bitmiyor. çok yoruluyorum.

maşallah diyelim famasicim Allah nazarlardan saklasın kayınvalideni sanırım aynı apartmanda oturmanızında faydası var tabi eşinni ailesinin anladıgım kadarıyla maddi imkanları iyi durumda Allah bin bereket versin bozmasın aranızı....
bazen kırılıyorum kayınvalidme daha öncede anlatmıştım ama artık farklı davranıyorum ne isterlerse öyle davransınlar ben onlarda ailemde mutlu olsun diye daha çok uğraşacağım şu oldu bu oldu şunu dedi bunu dedi hepsine sonnnnnn kim ne derse desin kendi krakterini gösterir yoksa ben üzülüyorum birkaç gün önce kayınvalidem aradı kızım korkuyormusun diye tek kalıyorsun evde istersen gelelim mi dedi bana bunu dedi ya beni düşündüğünü beni sahiplendiğini gösterdi ya benim için tedirgin olması ne yapabilirim diye düşünmüş olması dünyalara yetti o "" kızım """ diyişi herşeye yeter .... telefonu kapatınca ağladım sevincimden
benim için tarhana , 16kavanoz melemenlik, erik reçeli bol miktarda erik- kiraz- armut dometes kurusu, nane kurutmuş yarım kiloya yakın, dondurucuya böğürtlen vişne erik koymuş, kabak sivri biber kurutmuş,bahçesinden 2 büyük poşet mısır taneleyip buzluğa koymuş doğal bal yapan komşusundan bal pekmez almış dut pekmezi üzüm pekmezi anneme kan yapsın diye daha da yaparım diyo aklıma gelenler bunlar dedi fındıgını cevizinide göndeirim diyor onlarda bahçesinde yetişiyor

benim boshun yedi cekmeceli dikey derin dondurucusu kesinleikle tavsiye ederiim çok işe yarıyor bence almak için geç sayılmaz bende daha geçen hafta başladım doldurmya

canım un su tuz ve 1 yumurta ile 2-3 bezelik hamuru hazırlıyorum.
içi için kıyma soğan maydanoz karabiber harcı hazırlıyorum.
hamuru açıp yarısına kıyma harcını sıra sıra diziyorum diğer yarısını da üzerine kapatıyorum hamur ruletiyle kare kare kesiyorum bu kadar

sonrasında tencerede haşlıyorum sarımsağı çiy sevmediğim için haşlama suyuna sıkıyorum çok pis kokmamış oluyor

minik tavada salça et bulyon kekik biraz çay şekeri koyup hafif sulandırdığım sosu hazırlıyorum

haşlanan mantıları tabağa üzerine de yoğurt ve de sos afiyet olsun

erişteyi de mantı hamurunu aynen hazırlıyorum hamuru açıp teflon tavada bir arka bir ön çevirip hamuru bıçakla kesilecek kıvama getiriyorum sonra da arzuya göre kesiyorum ister kürdan şeklinde ister kalın makarna şeklinde isterse minik kareler şeklinde

ömrümün 1. 5 yılı gitse de sonunda adam ettim Allah'ın izniyle kaynanacığımı

canım düşünseler oğulları olmasa ne işimiz var bizim evlerinde

evladın bir tarafı el ( eloğlu ,el kızı) önemli olan karşılıklı saygıyı yitirmemek yoksa 3 günlük dünyada herkes haddini bildi mi geçinmeyecek birşey yok

canım benim ek dondurucum yok buzdolabını en büyük boyundan aldım iç hacmi en geniş olanıydı benim aldıgım ama güzel bi şekilde istifleyince sığıyo fakat şu var:) herşeyi derindondurucuya atmıorum konserve olarak yapıorum çogunu dediğingibi önümüz bayram:) fasulyeyi,menemeni,semizotunu,mısırı,çorbayı konserve yapıorum
patlıcan dolma biber kırmıı biber közlemesi dogranmış biber kabak rendesi salatalık rendesi çilek püresini dndurucuya koyyorum bi katı doluyo alt katıda et olcak inş dondurucum olsaydı şayet konserve yapmaya hiç uğraşmazdım ilerde düşünüorum ama

anladım canım. bende şu bıçaktan var hamur ruleti yok o yüzden bunla yapıyordum ama mantıları katlamak bi işkence oluyor. bi de araları dar tabi.

Hamarat hanımlar kışlık hazırlıkları bitirmiş bile =)

Az önce konunun ilk sayfalarını okudum biraz. İlk zamanlar ne çok zorlanmışım ben öyle Off alışveriş yapmak istiyorum diye sızlanıp durmuşum
twent çok aktifmiş, biranda kayboldu kadın, ne oldu gerçekten çok merak ediyorum, eşi terfi etmişti hatıladığım kadarıyla, herşey de yolundaydı. İnşallah kötü bir sorun yaşamamıştır.

kızlar az önce kendime işe giymek için siyah şık bi ayakkabı aldım:)
gerçekten ihtiyacım vardı işe giymeye aykkabım yoktu açıktı hepsi kış gelio beğendim bi tane ayakabı adam 59 dedi
akşam pazarlığıyla 45 e kapattım benim ayırdığım bütçede 50 tl idi 45 e aldım yane totelde 14 tl kardayım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…