ücretli arkadaşlar bugün de maaşlarımız hesabımıza yattı Allah bereket versin çok şükür
hanımlar size bir şey soracagım özellikle kalinkaselin, farmasi sana sorum
bu kadar kışlık hazırlıyorsunuz derin dondurucunuz mu var, ben buzdolabının dondurucusuna kurbanlık az biraz et, bir iki de sebze koyunca doluyor.
ben de dondurucu almak istiyorum. misafir geldiğinde hazır bişeyler çıkarırım dolaptan. vakit buldukça kek, kurabiye, börek yaparsam geldiklerinde hazır olur. oturdugumuz yerde öyle güzel pastanelerde yok. daha önce il merkzeindeyken güzel hazır şeyler bulabiliyordum. sonra yemeğe misafir geldiğinde cok sıkışıyorum. sadece 1-2 çeşit çıkarabiliyorum. dondurucu alsam yapar yapar atardım dolaba. artık seneye yaza alırım, bu yaz geçti, dondurucu alsam boş durur.
sizlerde uğur marka mı dondurucu, memnun musunuz kullananlar?ne tavsiye edersiniz
bilmiyorum ki canım benim ev arkadaşlarım getiriyordu. biz onu bi güzel yemeğe kullanıyorduk ne biliyim zahmetini
canım yaa ben dediğin yöntemle menemen yapıyorum da yani önce hafif yağda biberleri kavuruyorum sonra doğradığım domatesleri içine koyuyorum bi güzel kaynadıktan sonra şişelere dolduruyorum. sıcağıyla ağızları da tutuyor zaten.
şimdi bir miktar domates daha aldım hatta geceden sirkeli suda beklettim kabuklu yapmaya niyetliyim de(köy domatesi kabuğun vitamini de kalsın istiyorum) ama içine biber yapmayayım da ister menemende ister yemekte karışık kullanayım diye düşünmüştüm.
acaba yine doğrasam mı yoksa robotta mı çeksem:44:
uff kararsız kaldım. robotta çekersem kabukları hiç sorun olmaz. ama kışın pizza için de kullanmak istiyorum domatesleri bilemedim yaa:44:
istersen yarı yarıya her türlü de yapabilirsin
mesela ben bundan sonra elime geçen domatesi kabuklarını soyup küp küp doğrayıp derindonducuya atarım
kimisini de bütün yıkar koyarım
farmasi eğer imkanın varsa domates de kurut. benim cam balkonum olsa yapacaktım.
geçen yıl teyzem kurutmuş köyde böyle halka halka bir de çalı üstünde kurutmuştu. lezzeti harikaydı gelip giderek yiyerek bitirdim. bir de hafif ıslatınca poaçaların içinde harika oluyordu
canım ben domates küflendi mi tam kurudu mu kurumadı mı hiç o riske girmiyorum
malum bizim pazarda köy ehli insan çok hem yetiştiriyorlar domatesi hem de çeşitli şekilde işliyorlar birisi de bu yöntemlerin kurutuyorlar ve kurusunun kilosunu 10 tl ye satıyorlar
ben özellikle pırasa yemeğinin içerisinde lezzet aroma ve mayhoş tat bıraksın diye koyuyorum
alıyorum pazardan 250 gr atıyorum derin donduruya mis gibi dışarda küvelendi mi derdi de yok
ohh ne güzelmiş.. köylüler de hem doğal hem de temiz yaparlar.
teyzem de aynen dediğin gibi yapıyordu bana hazır çıkageliyordu ama bu yıl domatesleri olmamış herhalde.
neyse sağlık olsun..
çalıda kuruttuğu için çok sağlıklı oluyordu.
kilosu da 10 tl ye çok iyiymiş.
teyzemin domatesler etli ve iri domateslerdendi.
o kadar çok domates harcamış ki malum kurutunca çok az kalıyor.
ayy canım çekti
maşallah maşallah..canım hem doğal hem temiz hem de çok ekonomik
geçen hafta cumartesi ve salı pazarına gittim aldığım kışlıklar şöyle tuttu
2 kilo bamya 10 tl
5 kilo barbunya 15tl
2 kilo patlıcan 3 tl
4 kilo kırmızıbiber 5 tl
2.5 kilo taze fasulye 5 tl
4 kilo domates 4 tl
1.5 kilo kornişon 5 tl
maşallah maşallah..
4 kişilik bi aileye gayet ideal..
fazla da koymamak lazım zaten.
kışın sebzeye doyup yazın tam vaktinde yiyememek de var.
kurutmalık çok ekonomik olmuş. çünkü 1 kilo domates için kaç kilo domates kurutman gerekir 10 kiloyu bile geçer belki.
ben de toplamda
1 kilo bamya 3,5 tl
1 kilo uzun biber kurutmalık 2 tl
1 kilo iri biber buzdolabına içi temizlenmiş. 1,5 tl
1,5 kilo kırmızı biber içi temizlenmiş 2 tl
5 kg taze fasülye 10 tl
15 kg domates 10 tl(köy domatesini çok ucuza buldum Mevlananın civarında az dolaşmadım ama)
ben en çok menemen yaptım eşim bayılıyor. zor anlar için de kurtarıcı oluyor.
patlıcan közlemesini geçen yıl çok iştahla yemedik bu yıl yapmadım.
ben de çok kurutmalık yapmıyorum millet çok veriyor. annem olsun köyden olsun.
Turşumu da kermesten alıcam.
Un tarhanam daha var ama biterse kermesten alcam.
mantı yapmadım o da kermesten.
afiyetle yiyin canım güzel günlerde
aynen dediğin gibi kışa çok fazla hazırlanınca bazı sebzeler bitirememek de var o zaman da bıkkınlık oluyor bir de mevsiminde taze taze yiyememek var
herşeyden az az olsun yeter bana...
kışın karnıbahar ıspanak pırasa brokoli lahana ayrıca bakliyat da işin içine girdi mi
bir de et çeşitleri ve de balık ooooooo daha ne olsun değil mi ?
güzel bir yemek planlaması ile süper işler çıkar ortaya
mantımı eriştemi kendim yaparım hem de çok pratik çok vaktimi almaz
kış hazırlığı için geçen hafta patlıcan ve kırmızı biber közletmiştim .
dün akşamüzeri kayınvalide de közlettirmiş temizletip doğratıp bir de poşetletip bana getirmiş Allah bereket versinkış hazırlıklarım bitti çok şükür derindondurucuya koyacaklarımı koydum.turşumu yaptım
domates suyumu çıkardım.tarhanam bakliyatım ( nohut fasulye bulgur )kayınvaliden tarhana ve nohut geldi diğerleri yolda
benim boshun yedi cekmeceli dikey derin dondurucusu kesinleikle tavsiye ederiim çok işe yarıyor bence almak için geç sayılmaz bende daha geçen hafta başladım doldurmyahanımlar size bir şey soracagım özellikle kalinkaselin, farmasi sana sorum
bu kadar kışlık hazırlıyorsunuz derin dondurucunuz mu var, ben buzdolabının dondurucusuna kurbanlık az biraz et, bir iki de sebze koyunca doluyor.
ben de dondurucu almak istiyorum. misafir geldiğinde hazır bişeyler çıkarırım dolaptan. vakit buldukça kek, kurabiye, börek yaparsam geldiklerinde hazır olur. oturdugumuz yerde öyle güzel pastanelerde yok. daha önce il merkzeindeyken güzel hazır şeyler bulabiliyordum. sonra yemeğe misafir geldiğinde cok sıkışıyorum. sadece 1-2 çeşit çıkarabiliyorum. dondurucu alsam yapar yapar atardım dolaba. artık seneye yaza alırım, bu yaz geçti, dondurucu alsam boş durur.
sizlerde uğur marka mı dondurucu, memnun musunuz kullananlar?ne tavsiye edersiniz
aynı kafadanız canım
mantını çok pratik nasıl yapıyorsun canım. ben çok yoruluyorum.
kermes dediğim bi cemaate ait vakıf yılın her anı herşey bulunur. helale dikkat ederler. ama mantı 15 tl mesela baya pahalı.
mantıyı pratik nasıl yapıyorsun anlatsana.
bende hazır 4 lü kesicisi var ama çok minik bi türlü bitmiyor.çok yoruluyorum.
maşallah diyelim famasicim Allah nazarlardan saklasın kayınvalideni sanırım aynı apartmanda oturmanızında faydası var tabi eşinni ailesinin anladıgım kadarıyla maddi imkanları iyi durumda Allah bin bereket versin bozmasın aranızı....
bazen kırılıyorum kayınvalidme daha öncede anlatmıştım ama artık farklı davranıyorum ne isterlerse öyle davransınlar ben onlarda ailemde mutlu olsun diye daha çok uğraşacağım şu oldu bu oldu şunu dedi bunu dedi hepsine sonnnnnn kim ne derse desin kendi krakterini gösterir yoksa ben üzülüyorum birkaç gün önce kayınvalidem aradı kızım korkuyormusun diye tek kalıyorsun evde istersen gelelim mi dedi bana bunu dedi ya beni düşündüğünü beni sahiplendiğini gösterdi ya benim için tedirgin olması ne yapabilirim diye düşünmüş olması dünyalara yetti o "" kızım """ diyişi herşeye yeter .... telefonu kapatınca ağladım sevincimden
benim için tarhana , 16kavanoz melemenlik, erik reçeli bol miktarda erik- kiraz- armut dometes kurusu, nane kurutmuş yarım kiloya yakın, dondurucuya böğürtlen vişne erik koymuş, kabak sivri biber kurutmuş,bahçesinden 2 büyük poşet mısır taneleyip buzluğa koymuş doğal bal yapan komşusundan bal pekmez almış dut pekmezi üzüm pekmezi anneme kan yapsın diye daha da yaparım diyo aklıma gelenler bunlar dedi fındıgını cevizinide göndeirim diyor onlarda bahçesinde yetişiyor
benim boshun yedi cekmeceli dikey derin dondurucusu kesinleikle tavsiye ederiim çok işe yarıyor bence almak için geç sayılmaz bende daha geçen hafta başladım doldurmya
hanımlar size bir şey soracagım özellikle kalinkaselin, farmasi sana sorum
canım un su tuz ve 1 yumurta ile 2-3 bezelik hamuru hazırlıyorum.
içi için kıyma soğan maydanoz karabiber harcı hazırlıyorum.
hamuru açıp yarısına kıyma harcını sıra sıra diziyorum diğer yarısını da üzerine kapatıyorum hamur ruletiyle kare kare kesiyorum bu kadar
sonrasında tencerede haşlıyorum sarımsağı çiy sevmediğim için haşlama suyuna sıkıyorum çok pis kokmamış oluyor
minik tavada salça et bulyon kekik biraz çay şekeri koyup hafif sulandırdığım sosu hazırlıyorum
haşlanan mantıları tabağa üzerine de yoğurt ve de sos afiyet olsun
erişteyi de mantı hamurunu aynen hazırlıyorum hamuru açıp teflon tavada bir arka bir ön çevirip hamuru bıçakla kesilecek kıvama getiriyorum sonra da arzuya göre kesiyorum ister kürdan şeklinde ister kalın makarna şeklinde isterse minik kareler şeklinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?