Kirli Çıkılar )))

kaç yaşında şimdi?
benimki maşallah hiç ağlamadı 2 yaşında başladık bakıcıya. şimdi 27 aylık. 2,5 yaşında diyorum soranlara. kız çocuğu ama 3-4 gibi gösteriyor doğuştan gürbüz:)) yarım gün eğlensin yaşıtlarıyla oynasın diye kreş araştırdık. en son görüştüğümüz kreşin sahibi psikologtu. epey sohbet etti bizimle. kız çocukları çok daha çabuk adaptasyon sağlıyormuş. biz doğuştan çok dayanıklıyız dedi hatta:)) erkek çocuklarında anneden kopma, ayrılık çok daha zor oluyormuş. yaşı küçük olduğundan yarım gün bile getirmeyin bence dedi..evet kreş sosyallik açısından iyidir ama hastalık felan kapacaktır daha erken dedi. ben de 1 sene erteledim kreş işini[/QUOTE]

Benim oğlum da 18 aylık ve tam anlamıyla konuşmuyor. anne, baba,dede, aş (aşağı demek istiyor), buu (su), mama falan diyor. Birlikte zaman geçirdiği hiç arkadaşı da olmayınca kreşe göndermeye niyetliydim(konuşması da açılır diye) ama siz böyle yazınca acaba hata mı ederim diye düşündüm.

Evde birkaç odanın halıfleksini yenilettik nihayet. Çok güzel oldu, 500tl tuttu. Şuanda kabataslak bir hesaplama yaptım şayet 600tl ile geçinebilirsek 2.000tl ekleyebiliriz birikime. Aslında 700tl eğitim öğretime hazırlık parası yatacak ama ben onunla kurbanlığı almayı düşündüğümden hiç birikime dahil etmeyeceğim.

yenidendoğdum
başka bir topikte senin gelinlikli fotoğrafını görmüştüm, maşallah çok yakışmıştı. İnşallah yuvanda mutlu olursun evladınla, eşinle birlikte. Bilezikleri takmam diyorsan hiç uğraşma kalın bilezik yaptırmakla. Sonuçta bu işten kuyumcu karlı çıkar. Ama takarım diyorsan da işçiliğin en az olduğu bileziklere yönel ki fazla işçilik parası ödemeyesin.

Son düzenleme:

Benim oğlum da 18 aylık ve tam anlamıyla konuşmuyor. anne, baba,dede, aş (aşağı demek istiyor), buu (su), mama falan diyor. Birlikte zaman geçirdiği hiç arkadaşı da olmayınca kreşe göndermeye niyetliydim(konuşması da açılır diye) ama siz böyle yazınca acaba hata mı ederim diye düşündüm.

Evde birkaç odanın halıfleksini yenilettik nihayet. Çok güzel oldu, 500tl tuttu. Şuanda kabataslak bir hesaplama yaptım şayet 600tl ile geçinebilirsek 2.000tl ekleyebiliriz birikime. Aslında 700tl eğitim öğretime hazırlık parası yatacak ama ben onunla kurbanlığı almayı düşündüğümden hiç birikime dahil etmeyeceğim.

yenidendoğdum
başka bir topikte senin gelinlikli fotoğrafını görmüştüm, maşallah çok yakışmıştı. İnşallah yuvanda mutlu olursun evladınla, eşinle birlikte. Bilezikleri takmam diyorsan hiç uğraşma kalın bilezik yaptırmakla. Sonuçta bu işten kuyumcu karlı çıkar. Ama takarım diyorsan da işçiliğin en az olduğu bileziklere yönel ki fazla işçilik parası ödemeyesin.[/QUOTE]
700 tl eğitim ve öğretime katkı payıyla kurbanlık alman hem caiz değil hemde o para ögrencilere faydalı kitaplar vs kırtasiye malzemeleri karşılansın diye veriliyor öğretmenlere ama demek öğretmenler bunları kurbanlık yada birikim parası olarak kenara atıyorlar.sonrada öğrencilerden sınav parası toplanıyor.

şirinler12.....

Ben size caiz mi diye sordum mu? Hangi hakla benim kararıma müdahale ediyorsunuz. Ben sizden dini anlamda bir fikir istedim mi? hayır... İstersem yaparım istersem yapmam, bu sizi ilgilendirmez.

İkincisi benim öğretmenlik bölümünde daha dün yazdığım şeyleri okuyun bakalım ne yazmışım oraya ben...tek kuruş para toplamaz bizim okul...

Tövbe yarabbim ya, sinir etmeyin insanı....

canım benim bak şimdi altın şu an hızla yükselio yane düne göre gram başı bir milyondan fazla kazandı çok iyi bi şekilde gündemi altını takip edip tavan yaptında çeyreklerini bozdurup para olarak sakla bence benimde gram altınım var takip ediorum dahada yükselceni söyüolar ama %100 tabikide diyemem yane ama yükselce yönünde çok yorum var sen bilirsin takip et zaten bi fikir oluşcak sendede:) ama ben olsa biraz takip edip yükseldinde satıp düşmesini bekleyip düştündede bilezik alırdım tabiki benim fikrim bu:) ama şu an altının yükselişi iyi gibi görünüo:) birazda sabırlı olup dokunmayın altını paraya çevirdinizde oh mis gibi kar olr:)

Yenidendoğdum
Sorunun cevabını bilmek zor. Piyasalar hareketli çünkü. Ben olsam beklerim biraz. Altın gramı hedeflediğim noktaya gelince bozarım TL olarak bekletirim. Sonra nasılsa düşecek altın. 3 gün sonra belki, belki 3 ay sonra.Tabi ki çok düşmez ama şimdiki kadar da olmaz. O zaman da bileziği alırım. Ohhh misss

esımle bugunu bekleyelım dıye konustuk bende gene en azından gr altınları bozalım dıye ıkna etmeye calısıyorum
tesekkurler kızlar yardımlarınız ıcın cok sagolunnn

yenidendoğdum hayırlı uğurlu olsun evliliğin canım

altın konusunda pek acele etme derim ama satarsan da düşmesini bekle bence öyle al

bir çeyrek alacak kadar biriktirdim ama yükseldi bekleyeyim de düşünce alayımmmmm

eğitim öğretim ödeneği öğretmenlerin kendi hesabına yatar. ve bu parayı sadece kendileri için kullanır.
Peki bu neden verilir?
Öğretmenlerin dersler başlamadan önce bir takım masraflarda bulunurlar. bunlar kitap kırtasiye kalemler yeni önlük yeni kıyafetler olabilir.
Öğretmen dönem başıında zorlanmasın diye bu para öğretmenlere verilir.
eğer bu parayı öğrencilerin fotokopi ücretleri için kullanmamız gerekseydi bu para bizim hesabımıza değil okulun hesabına fotokopi ücretleri altında yatardı.
benim babam kamu kuruluşunda memur. her yıl babama belli miktarda kıyafet alması için (şöför ve hizmetliler için) bir tuhafiyeyle ihaleye girilir ve babam gider ordan istediği kıyafetleri alır. o zaman babam belki anneme bi kıyafet alır ama daireye de çıplak gitmez herhalde. belki de 6 ay önce yeni bir takım almıştır. onu giyinir zaten.
sonra babamların dairesine her yıl dairede kullanmak üzere ki bu bütün devlet kurumları için geçerlidir kalem kırtasiye hatta havlular bile gelir ve babamlar evinden hiç bişey götürmezler daireye. bu devletin bir kuralıdır.
fakat öğretmenlere devlet kalem kırtasiye bişey vermez. dönem başında bu parayı verir.
bizler de eksik olanları alır geri kalanı istediğimiz gibi harcarız.(kimisi 100 tl ile halleder kimisi 1000 tl ile)
ben her yıl yazılılarımı kaydetmek için cd ler, yazılıları okumak için kalem, ve çeşitli şeylerde kullanmak için top kağıt top dosyalar alırım. bazen eşime bol sayıda kalem gelir sağlıkçı olduğu için benim kalemim varsa almam o parayı da istediğim gibi kullanırım.

apartmanımın yöneticisi apartmana 2,5 milyar borç çıkartmış. bunun içinde "400 tl kontör parası" "bi kere elektrik parası yatırmaya gittim 50 tl benzin parası" gibi ibareler varmış.
ben saatlerce öğrencimin derdini dinlerim telefonda, işletme için aramadığım kurum kalmaz. gitmediğim işletmeler kalmaz ve bunların hepsini kendi cebimden karşılarım. devlet memuru olsaydım belki masamdaki telefondan arardım dairenin arabasıyla giderdim ama değilim.
yazılı parası verilmeyiip her zaman üstünü kendi cebinden tamamlayan onca meslektaşım varken bu kadar basit cümleler kurmanız size hiç yakışmamış.
ama ülkemizde bizim apartman yöneticisi gibi insanlar olduktan sonra öğretmenleri de kendi gibi sanmaları çok normal.
düşüncelerinizi yeniden gözden geçirmenizi dilerim.

ben olsam eğer evde saklama koşulum elverişliyse ince kalın hiç farkemez kenara atardım.
ince olduğunda durduğu yerde kırılacak hali yok ya(eğer takmayacaksan)
hem takmayacaksan hem de saklama konusunda endişelerin varsa bankaların altın kabul günlerinde gram altın olarak yatırabilirsin.
bence borç için hiç altın bozdurma borçlarınızı kazançlarınızla ödemeye çalışın. hatırladığım kadarıyla hoşuna gittiği için lüks sayılabilecek bazı harcamalardan kaçınmamıştın
o yüzden elindeki altına hiç dokunma derim değilse o altınları bitirirsiniz

seni yürekten kutluyorum
eğitim öğretim tazminatı dedikleri kırtasiye masrafı evet ama biz bazen bunun katkat üstünü yapıyoruz o ne olacak değil mi dışardan herşey ne hoş değil mi şirinler 12 içine girince öyle değil işte

O kadar sinirim bozuldu ki anlatamam.
Hayır bana kurban parasını aslında şöyle yapsanız iyi olmaz mı? vs dese bu da bir fikirdir diyeceğim ve bu ödeneğin amacını anlatacağım ama bir hışımla yazmış gitmiş...
Ben böyle insanlara gerçekten tahammül edemiyorum artık...

helal olsun çok güzel anlatmışsınız halimizi.Toplum sadece öğretmenleri görüyor maalesef bir biz haketmiyoruz herşeyi.Bütün kurumlar personeline servis ayarlar biz iki saat yol çekeriz belediyeyi arar sabah 6 için köye otobüs vermesi için yalvarırız,her ay 50 lira a4 kağıdı elli lira da fotokopi parası veririz ama bilmeyenler işkembeden atar ancak,600 az bile 1600 verseler benim emeklerimi karşılamaz.Haa bi de haftada üç saat ücretsiz verdiğimiz matematik kursunu ve bunun için çektiğim fotokopilerin değerini hesaplamıyorum bile

700 tl eğitim ve öğretime katkı payıyla kurbanlık alman hem caiz değil hemde o para ögrencilere faydalı kitaplar vs kırtasiye malzemeleri karşılansın diye veriliyor öğretmenlere ama demek öğretmenler bunları kurbanlık yada birikim parası olarak kenara atıyorlar.sonrada öğrencilerden sınav parası toplanıyor.[/QUOTE]

arkadaşım hiç bişey ıştan göründüğü gibi diil hemde bu parayı sadece öğretmenlermi alıo sanıosun:) bütün devlet memurları alırki bunu ha öğretmenlerininkinin adı eğitim öğretim gideridir diğerininki başkadır
ben sağlık memuruyum:) bildiğin sağlık kurumunda çalışıorum her ay döner sermaye alıorum bu döner sermaye denen şey hastanede bir ay içindeki toplanan paralar herkesin unvanına dercesine göre bölünür hesabımıza yatar o zman onuda almayalım ama eğer onu almasam benim çıplak maaşım 1390, tl sence ben o kadar üni okuyup bu paraya çalışmalımıyım:)
artı öğretmenler senede bi kez öğretim gideri adı altında para lıolar bizde ÜNİFORMA YARDIMI adı altında yılda iki kez 80 küsür tl lik yardım alıoruz:) ama ben formalarımı o kadar çabuk eskitmiorum ve nerdeyse 3 yılda bir alıorum ama bu benim hakkım yane üniformadevletin verdiği yardım ben bu parayla hastanenin çarşaflarını almak zorunda diilim ona bakarsan yani.... senin yaptığın hesaba göre bu sonuç çıkıo
benim eşim polis ve polislerde her sene mutlaka taltif adı altında belli bi para alır bunu karakola yada extra bişeye harcaman zorunda diilki :) keşke önce bi araştırsaydınız
annemde devlet memuru maliyede çalışıo her yıl oda bu şekilde bi yardım alıo ama adı ne tam hatırlamıorum yani bu durum sadece öğretmenlere özgü diilki her devlet memuruna yapılır bu yardım..... ister kalem alır kitap alır kıyafet alır üniforma alır mermi alır ister kurban keser
zaten senin dedin gibi olsa bunun adı öenek olurdu okulun kasasına girerdi nie öğretmenlerin hesabına yatırsınlarki......? şahsi hesaba yani çok anlamsız ve çok garip buldum açıkçası....

söylenecek o kadar çok şey vardı ki sadece muhatap olmuyorum...

ne yazık ki öğretmen insanların gözünde 3 ay tatili olan tatili bol yarım gün iş ohhh bi de üstüne para kebab yani
haaa evet avantajı çok ama ya götürüsü öğrencinin derdine üzülürsün evrakların hep eve gelir onlarla boğuşursun 40 tane en az öğrenciye 40 dk boyunca bişeyler vermeye çalışırsın gün sonunda boğazın ağırır. başın ağırır.
yaaaa anlamazlar yyaaaaaaa valla yaaa öfff daha fazla anlatamıcam mesleğimi

aldıgı para haketmeye çalışan öğretmenleri yürekten kutluyorum.

ancak hep söylüyorum devlet memeurları arasında yata yata para kazanan, tövbe yarabbim ama aldıgı para karşılığında bir kuruşluk iş yapmayan binlerce insan var. misal okullarda çalışan hizmetlilerin çoğu kral gibi çalışır, müdür sanki onun altındaki adam gibi lafını bile dinletemez. işini herkes hakkıyla yapmalı. öğretmenler arasında da var. ancak buradaki arkadasların helal para kazanma konusunda hassas olduklarını, öğrenmeye ve yeniliğe, gelişime açık oldugunu söyleyebilirim.

kalinkaselin eğitim ödeneği siizin döner sermaye gibi değil, kıyafet yardımı gibi. eğitimciler döner s. yerine ek ders alır. o da

bizim iş yerinde de bize 2 forma parası verirler o da 25 tl falan.

bana eğitim ödeneğini şöyle yorumluyorum: zorunlu 2 ay izin kullanan ve ek ders alamayan öğretmenlerin (özellikle tek maaşlılar için zor) o aylardaki hak kayıplarını telafi amacıyla çıkarılmış gibi . yani bizler yıllık izin kullandıgımızda ek ödemeler kesiliyor, öğretmenlerin de aynı hesaba geliyor.

kalinkaselin kapıcı gibi mesleğini kötüye kullanan doktoru, polisi, öğretmeni (misal kardeşimin matematik öğretmeni mat. zayıf vermişti. amaç daha çok çalışman için demişti. annemler okul öğretmeninden özel ders aldırmaya başlayınca 1 olan dersi 4 verdi adam. ve hoca hergün ev ev ders için dolaşıyordu), sıradan memuru, taksicisi( binersin seni dolandırırır taksimetre yazar durur) binlerce insan var ama KÖTÜ ÖRNEK ÖRNEK OLMAMALI. benimde çok şikayetçi oldugum bişey. bizler işimizde, evimizde, çevremize karşı hassas olmalıyız. sadece parasal konulara değil.

burdan o arkadasa yazıyorum: burdaki arkadasların da toplumsal bilinci oldugunu düşünüyorum. yaptıkları işte, çocuk yetiştirmede, çevre kirliliği, hayvan hakları, çöpe giden her lokma için ve bunun parayla falan da ilgisi yok.

bugün bulaşık deterjanını ortadan ikiye bölerek kullandım sonuç mükemmel saolun kızlar:) bi kutu kardayım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…