ömrümün 1. 5 yılı gitse de sonunda adam ettim Allah'ın izniyle kaynanacığımı
canım düşünseler oğulları olmasa ne işimiz var bizim evlerinde
evladın bir tarafı el ( eloğlu ,el kızı) önemli olan karşılıklı saygıyı yitirmemek yoksa 3 günlük dünyada herkes haddini bildi mi geçinmeyecek birşey yok
akıllı bıdık senin dondurucu bundan mı?
Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Buzdolapları ve Derin Dondurucular - Derin Dondurucular - GSD30N13NE
bu çok pahalı kuzum? ve çok büyük gibi duruyor.
farmasi UCF 160 S Düşük Enerji Tüketen Derin Dondurucu - Uğur Derin Dondurucu
bu üründe c sınıfı yazıyor. a sınıfı genişlerde var.
incelerseniz sevinirim
Farmasicim kaynanayi nasil dize getirdin birgun detayli olarak anlatsana
Kislik hazirliklarin hayirli bereketli olsun. Ben de birseyler koydum buzluguma. Derin dondurucu alacagim. Aklimda Arcelik 3 cekmeceli dikey derin dondurucu var. Hem az yer kapliyor hem de A+ enerji sinifi.
canım benim derin dondurucum tam küp şeklinde ve de E sınıfı
A sınıfı filan almadım aradaki fiyat farkı kadar elektrik yaktırmaz
bazı beyaz eşya satıcıları da söylüyor A sınıfı alacağınız ürüne vereceğiniz fiyat farkı kadar bile 10 yılda elektrik masrafınız olmaz diye zaten ülkemizde de beyaz eşyanın ortalama ömrü 10 yıl deniyor
merhaba canım ben derin dondurucu almadan önce çok araştırdım siemens ve bosch filan onlarda çekmeceli raf raf türden olanlar vardı
sakıncalı bulduğum yanı şu oldu iç hacmi oldukça dar idi. yazık o kadar para ver ama iç hacmini kullanmakta zorluk çek yazık yani
beğendiğim yönü iç hacimlerinin çok kullanışlı olması
ben beyaz eşyada çocukluktan gelen alışkanlık bosch ve siemens diyorum almanlar tekneolojik anlamda titiz ürün çıkarıyorlar
ailem yurt dışında yaşadı bir dönem ve geriye dönerken annem beyaz eşyalarının bir kısmını çift almış gelmiş o zaman sene 1978 de Türkiye'de beyaz eşya kullanımı yaygın değilken eskirse yedeğini kullanırım diye ama çamaşır makinasını ve buzdolabını 34 sene kullandı yedek çamaşır makinasını kullanamadı bile
işte derindondurucuyu da siemens ya da bosctan alayım dedim ama çekmeceler dediğim gibi iç alanı çok daraltıyor o nedenle almadımayrıca çok büyük parçalı bir ürün koyacak olsak çekmecelere sığdıramama ihtimali de var uğur derindondurucuda öyle bir ihtimal bile yok maaşallah kuyu gibi ne bulursan atabiliyorsun
canım belki senin derindondurucuda öyle olmuştur ama mesela ben buzdolabımı 2150 tl ye aldım bundan 3 yıl önce. A+ dı.
bilerek ve isteyerek dijital göstergesiz aldım. ve çok çok büyük benim buzdolabım.
şu linkteki buzdolabı.
NoFrost Buzdolab - 5275 NMBE
eltimlerin modelini bilmediğim için bakamıycam ama onların da arçelik dijital göstergeli ve A sınıfı değil.
onlarla aynı semtte oturuyoruz. onlar vakitlerini genellikle kayınvalidemde geçirirler. dolayısıyla temizlik vb için çok daha az elektrik kullanırlar. bazen annesine gider günlerce kalır ama evde yine buzdolabı yakmış olur sadece.
ilk evlendiğimizde onların da çocuk yok bizimde onlar kayınvalidede biz evde(üstelik bizim evde elektronik eşya daha fazla. laptop, saç kurutma makinesi, robot, bulaşık makinesi) bize 23 gibi gelirdi onlara 40 civarı gelirdi.
diğer şeylerle birlikte arada en az ihtimal 25 tl olsa 3 yılda biz 25*12*3=900 tl yapıyor. 10 senede 3000 tl yapıyor. yani benim buzdolabımın 10 senede ömrü bitse bile. ben fazlasıyla buzdolabına hiç para ödememişim demek oluyor.
ben eltimle, annemle ve kv ile yaptığım kıyaslarla anladım ki bir evde en çok enerji harcayan alet buzdolabı.
karanfilcecim buzdolabımı no frost almamamı önermişlerdi no frostlar normallere göre daha fazla elektrik sarfiyatına neden oluyor diye
ben boschun düz iki kapılı buzdolabını aldım çok da memnun bir şekilde kullanıyorum ve de 11 yılı geçti
benim evimdeki elektrik sarfeden eşya da çok bu eşyaların hafta içerisinde çalışma süresi de çok
ama kullandığım eşyalara göre ben şahsen normal karşılıyorum
hayatımız kolaylaşıyor sonuçta...
buzdolabını da güle güle kullan canım
benim buzdolabımın da fırınımın da bulaşık makinamın da modelleri üretimden kalkmıştır
Eki Görüntüle 511216 Eki Görüntüle 511217 Eki Görüntüle 511218
karanfilcecim benim emektar buzdolabım
dün de buzluğunu filan temizlemiştim malum önümüz kurban birkaç parça bir şey koyarım hayırlısıyla
karanfilce geçen hafta öğretmenler odasında bir sohbet esnasında arkadaşın biri dediki raks marka vantilatör aramış birisi dedi kişiye demişler ki onlar üretimden kalktı sebebi ise daha ilginç raks çok kaliteli ürün çıkarıyormuş bozulmuyormuş o ndenle de piyasada sirkülasyon olmadığı için
hatta fabrikası bile kapanmış
ne traji komik değil mi ?
canım belki senin derindondurucuda öyle olmuştur ama mesela ben buzdolabımı 2150 tl ye aldım bundan 3 yıl önce. A+ dı.
bilerek ve isteyerek dijital göstergesiz aldım. ve çok çok büyük benim buzdolabım.
şu linkteki buzdolabı.
eltimlerin modelini bilmediğim için bakamıycam ama onların da arçelik dijital göstergeli ve A sınıfı değil.
onlarla aynı semtte oturuyoruz. onlar vakitlerini genellikle kayınvalidemde geçirirler. dolayısıyla temizlik vb için çok daha az elektrik kullanırlar. bazen annesine gider günlerce kalır ama evde yine buzdolabı yakmış olur sadece.
ilk evlendiğimizde onların da çocuk yok bizimde onlar kayınvalidede biz evde(üstelik bizim evde elektronik eşya daha fazla. laptop, saç kurutma makinesi, robot, bulaşık makinesi) bize 23 gibi gelirdi onlara 40 civarı gelirdi.
diğer şeylerle birlikte arada en az ihtimal 25 tl olsa 3 yılda biz 25*12*3=900 tl yapıyor. 10 senede 3000 tl yapıyor. yani benim buzdolabımın 10 senede ömrü bitse bile. ben fazlasıyla buzdolabına hiç para ödememişim demek oluyor.
ben eltimle, annemle ve kv ile yaptığım kıyaslarla anladım ki bir evde en çok enerji harcayan alet buzdolabı.
benim buzdolabım da A+ ama çok fazla elekktrik harcıyor. Gün içinde çalışmayan bütün fişleri çekerim, buzdolabı hariç yine de 55tl altında gelmiyor nedense.canım belki senin derindondurucuda öyle olmuştur ama mesela ben buzdolabımı 2150 tl ye aldım bundan 3 yıl önce. A+ dı.
şu linkteki buzdolabı.
akıllı bıdık senin dondurucu bundan mı?
bosch ev aletleri | ürünler - buzdolapları ve derin dondurucular - derin dondurucular - gsd30n13ne bu çok pahalı kuzum? Ve çok büyük gibi duruyor.farmasi ucf 160 s düşük enerji tüketen derin dondurucu - uğur derin dondurucu bu üründe c sınıfı yazıyor. A sınıfı genişlerde var.
Incelerseniz sevinirim
canım ben de biberleri öyle atıyorum sonra çıkartıyorum bi kaç tane ister yemeklerin içine ister sotelerin içine daha buzları bile çözmeden doğruyorum hiç bişey olmuyor.farmasi sen buzlupa domatesi tüm mü koymuşsun yoksa ben mi yanlış gördüm.
Dün biber koydum buzluğa ama hiç pişirmeden yıkadım, kuruttum doğradım poşete koyup attım. Yemeklerde kullanırım diye. Sen böyle yapıyor musun hiç? Nasıl oluyor buzluktan çıkınca.
Bir de domatesi yine kabuğunu soyup, doğrayıp (pişirmeden) poşete koyup buzluğa atıyorlarmış, yemeklik için. Sen böyle yaptın mı hiç, tadı nasıl oluyor bunun.
canım dediğin aletler hiç elektrik yakmaz. elektriği arttıran fırın, ütü, elektirikli şofben diye biliyorum
benim buzdolabım da A+ ama çok fazla elekktrik harcıyor. Gün içinde çalışmayan bütün fişleri çekerim, buzdolabı hariç yine de 55tl altında gelmiyor nedense.
Gerçi bizim bilgisayar daha doğrusu modem 7/24 açık, ortak kullanımdan dolayı belki de bu yüzden elektrik faturamız çok geliyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?