Kirli Çıkılar )))

Farmasicim kaynanayi nasil dize getirdin birgun detayli olarak anlatsana
Kislik hazirliklarin hayirli bereketli olsun. Ben de birseyler koydum buzluguma. Derin dondurucu alacagim. Aklimda Arcelik 3 cekmeceli dikey derin dondurucu var. Hem az yer kapliyor hem de A+ enerji sinifi.

canım benim derin dondurucum tam küp şeklinde ve de E sınıfı

A sınıfı filan almadım aradaki fiyat farkı kadar elektrik yaktırmaz

bazı beyaz eşya satıcıları da söylüyor A sınıfı alacağınız ürüne vereceğiniz fiyat farkı kadar bile 10 yılda elektrik masrafınız olmaz diye zaten ülkemizde de beyaz eşyanın ortalama ömrü 10 yıl deniyor

merhaba canım ben derin dondurucu almadan önce çok araştırdım siemens ve bosch filan onlarda çekmeceli raf raf türden olanlar vardı

sakıncalı bulduğum yanı şu oldu iç hacmi oldukça dar idi. yazık o kadar para ver ama iç hacmini kullanmakta zorluk çek yazık yani

beğendiğim yönü iç hacimlerinin çok kullanışlı olması

ben beyaz eşyada çocukluktan gelen alışkanlık bosch ve siemens diyorum almanlar tekneolojik anlamda titiz ürün çıkarıyorlar
ailem yurt dışında yaşadı bir dönem ve geriye dönerken annem beyaz eşyalarının bir kısmını çift almış gelmiş o zaman sene 1978 de Türkiye'de beyaz eşya kullanımı yaygın değilken eskirse yedeğini kullanırım diye ama çamaşır makinasını ve buzdolabını 34 sene kullandı yedek çamaşır makinasını kullanamadı bile

işte derindondurucuyu da siemens ya da bosctan alayım dedim ama çekmeceler dediğim gibi iç alanı çok daraltıyor o nedenle almadım ayrıca çok büyük parçalı bir ürün koyacak olsak çekmecelere sığdıramama ihtimali de var uğur derindondurucuda öyle bir ihtimal bile yok maaşallah kuyu gibi ne bulursan atabiliyorsun

canım belki senin derindondurucuda öyle olmuştur ama mesela ben buzdolabımı 2150 tl ye aldım bundan 3 yıl önce. A+ dı.
bilerek ve isteyerek dijital göstergesiz aldım. ve çok çok büyük benim buzdolabım.
şu linkteki buzdolabı.
NoFrost Buzdolab - 5275 NMBE
eltimlerin modelini bilmediğim için bakamıycam ama onların da arçelik dijital göstergeli ve A sınıfı değil.
onlarla aynı semtte oturuyoruz. onlar vakitlerini genellikle kayınvalidemde geçirirler. dolayısıyla temizlik vb için çok daha az elektrik kullanırlar. bazen annesine gider günlerce kalır ama evde yine buzdolabı yakmış olur sadece.
ilk evlendiğimizde onların da çocuk yok bizimde onlar kayınvalidede biz evde(üstelik bizim evde elektronik eşya daha fazla. laptop, saç kurutma makinesi, robot, bulaşık makinesi) bize 23 gibi gelirdi onlara 40 civarı gelirdi.
diğer şeylerle birlikte arada en az ihtimal 25 tl olsa 3 yılda biz 25*12*3=900 tl yapıyor. 10 senede 3000 tl yapıyor. yani benim buzdolabımın 10 senede ömrü bitse bile. ben fazlasıyla buzdolabına hiç para ödememişim demek oluyor.

ben eltimle, annemle ve kv ile yaptığım kıyaslarla anladım ki bir evde en çok enerji harcayan alet buzdolabı.

şimdiki buzluğum 106 lt bana yetiyor ama ilerde kalabalıklaşırsak ben de derin dondurucu almayı düşünüyorum.
alırsam da sana katılıyorum raflı almam. çünkü hacim çok daralıyor.
uğur derin dondurucular çok fazla malzeme alıyor.

bu arada dondurucunun içi çok iştah açıcı görünüyor.

karanfilcecim buzdolabımı no frost almamamı önermişlerdi no frostlar normallere göre daha fazla elektrik sarfiyatına neden oluyor diye

ben boschun düz iki kapılı buzdolabını aldım çok da memnun bir şekilde kullanıyorum ve de 11 yılı geçti

benim evimdeki elektrik sarfeden eşya da çok bu eşyaların hafta içerisinde çalışma süresi de çok
ama kullandığım eşyalara göre ben şahsen normal karşılıyorum

hayatımız kolaylaşıyor sonuçta...

buzdolabını da güle güle kullan canım

benim buzdolabımın da fırınımın da bulaşık makinamın da modelleri üretimden kalkmıştır

ayy canım benim.. teknoloji o kadar hızla gelişiyor ki ben de kalkmıştır diye tahmin ediyordum ki gittim dolabın kapağına baktım numarasını aldım sordum google amcaya çıktı
en sonki faturam kaç geldiğini unutmuşum defterime baktım ki 25 tl gelmiş.
ki çok misafirim oldu. gece vardı birazdan yine misafirim var yazın da buzdolabı fazla yakar malum.
bence A+ önemli. ama tabi a sınıfı diye dünyanın parasını da verip gelmemek lazım benimki o büyüklüğe göre fiyatı gayet iyi diye düşünüyorum. çok da az yakıyor.
ama ömrünü bilemiycem işte. denemeden göremem

Son düzenleme:

karanfilcecim benim emektar buzdolabım

dün de buzluğunu filan temizlemiştim malum önümüz kurban birkaç parça bir şey koyarım hayırlısıyla

Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin canım.
gerçekten ama eski dolaplar çok daha kaliteliydi. şimdi en iyi dediğin firma bile ürünü çine yaptırıyor.
benim annemin de yeni buzdolabı daha 4 yıllık tökezledi. boş odada bekleyen emektar dolabını kullanmaya başladı artık.

karanfilce geçen hafta öğretmenler odasında bir sohbet esnasında arkadaşın biri dediki raks marka vantilatör aramış birisi dedi kişiye demişler ki onlar üretimden kalktı sebebi ise daha ilginç raks çok kaliteli ürün çıkarıyormuş bozulmuyormuş o ndenle de piyasada sirkülasyon olmadığı için
hatta fabrikası bile kapanmış
ne traji komik değil mi ?

kesinlikle

evet dünya sürekli değişiyor artık kaliteli mal üretmek karlı bi iş değil.. mercedes bile üretmiyormuş artık.
işin bir de başka bir boyutu var.. artık ucuz ve hemen ulaşılabilir ürünlere de öyle alıştık ki üretim piyasalarında olabilecek farklı bi devrimi kaldırabilir miyiz bilmiyorum.
ben öğrencilere çok cd dvd alırım.
geçen soruyorum soruyorum hep tanesi 1 tl toplu alacam diyorum indirim yapan yok. ee bu kadar pahalı değildi.
meğer çinde fabrikaları batmış o yüzden pahalanmış. bir kaç kere program kurarken kullanacağım cd ye 1 tl vermek hem de toplu olmasına rağmen zoruma gitti.
sürekli değişen piyasa alışkanlıkları bakalım bizi nereye götürür...

canım dediğin aletler hiç elektrik yakmaz. elektriği arttıran fırın, ütü, elektirikli şofben diye biliyorum

farmasi sen buzlupa domatesi tüm mü koymuşsun yoksa ben mi yanlış gördüm.
Dün biber koydum buzluğa ama hiç pişirmeden yıkadım, kuruttum doğradım poşete koyup attım. Yemeklerde kullanırım diye. Sen böyle yapıyor musun hiç? Nasıl oluyor buzluktan çıkınca.
Bir de domatesi yine kabuğunu soyup, doğrayıp (pişirmeden) poşete koyup buzluğa atıyorlarmış, yemeklik için. Sen böyle yaptın mı hiç, tadı nasıl oluyor bunun.

Son düzenleme:
benim buzdolabım da A+ ama çok fazla elekktrik harcıyor. Gün içinde çalışmayan bütün fişleri çekerim, buzdolabı hariç yine de 55tl altında gelmiyor nedense.
Gerçi bizim bilgisayar daha doğrusu modem 7/24 açık, ortak kullanımdan dolayı belki de bu yüzden elektrik faturamız çok geliyordur.

canım benim dolabım bundan tam detaylı incelemdim linki ama boshun y çekmeceli dikey zaten tek modeli var öncelikle bosha karşı farklı bir güven var içimde ondan markasını bosh tercih ettim dikey almamdanda ki gerekçe ise yer kaplama sorunu olmuyor kiracıyım kendi evim olmadıgı için yatay dolaba her yerde yer ayarlayamam dikey sorun teşkil etmiyor.çekmeceli almamdaki nedense her çekmeceye bir çeşit ürün oluyor mesela sevzeler bir çekmece et tavuk balık bir çekmece meyveler bir çekmece börek kek kurabiye bir çekmece oluyor böylelikle ne neredeydi alttakini alırken üstteki karışmıyor çekmecenin öünü şeffaf oldugundan nerede ne var görüyorum kolaylık oluyor özelliklede koyarken kitap şeklinde koyup donmasını sağlıyor çünkü rastgele koydugum zaman o halde donuyor ve hacimde sonradan sıkıntı olabiliyor ince kitap şekli yer kaplamıyor çözünürken çok daha kısa sürede çözünüyor...dolabın büyüklüğüne gelince ben bol bol doldruyorum kıştan yaza yazadan kışa herşeyi zamanalda çoğalacak ailemiz hep iki kişi olmaycağım bir daha alma gibi durumumda olmayacak diye büyük aldım misafirim yatılı gelelnim çok oluoyr benim fiyatıda 2011temmuz ayında kampanya vardı şimdi al 4 ya sonra ödemeye başla diye bu sene ocakta öedemey başladım heray 100tl fark etmedim bile 11ay taksitle bu da işime gelince tamam dedim yaktığı enerji için bir lamba kadar diyorlar ama ben faturamda inan bir değişiklik fark etmedim benim faturamı termosifon kabartıyordu şimdi oda yok bakalım ne kadar gelecek çok da geleceğini sanmam ama en önemlsi şu oldu ben ekim ayında tamamen doldurmuştum dolabımı ve 23 ekimde deprem oldu elektrikte nnasıl sıkıntı oldugunu siz tahmin edin gedip gelemdiği zamanlar filan epey oldu ben 23 ekimde evden çıktım taaa yılbaında eve girdim dolabımda bozulan kokusu değişen tek birşey bile yoktu elektrik kesintisinde 4güne kadar muhafaza ediyor demişti satıcısı kısaca kullandıgım üründen memnunum tavsiye ederim fiyatıda zamana yaydıgında çok fark etmiyor büyüklüğüde hiç sıkıntı değil hep kolaylık oldu

canım ben de biberleri öyle atıyorum sonra çıkartıyorum bi kaç tane ister yemeklerin içine ister sotelerin içine daha buzları bile çözmeden doğruyorum hiç bişey olmuyor.
domatesi buzluğa bütün atacaksan hiç kabuğunu bile soymana gerek yok çünkü çıkıp eriyince hemen çıkar kendiliğinden.
ben de haşladığım fasülyeleri poşete doldururum. en uçlarına bi domatesi 2 ye böler koyarım. kışın pişirirken yağın içine önce onları atarım. hafif ısınınca kabuğu çıkıverir içinden alırım.
canım dediğin aletler hiç elektrik yakmaz. elektriği arttıran fırın, ütü, elektirikli şofben diye biliyorum

ben eltimle kıyas yaptım ya canım;
evlerinde elektrikli şofben yok bizim de yok.
eltim ev hanımı eşi de özelde çalışıyor. ütüye bizim kadar ihtiyaç duymazlar.
fırına gelince, evde kahvaltılarını yaparlar. eltim öğleyin kayınvalideme gider. akşam yemeğini de orda yerler akşam evlerine geri dönerler.

Son düzenleme:

modem pek yakmaz sanırım canım..
elektrik faturaları belki şehirlere göre farklılık gösterebiliyordur.
teyzemlerin köyde çok az gelirdi. inekler için makine çalışırdı süt sağma için. bahçe sulamak için dinamo filan. 3 katlı ev ve her katını kullanırlar. E sınıfı nerdeyse sanayi tipi derin dondurucusu var
faturayı hatırlamıyorum ama az olması dikkatimi çekmişti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…