Kirli Çıkılar )))

sevgili arkadaşlar yarın erkenden yola çıkıyoruz. bir hafta sonra dönmüş olacağım inşallah...
görüşünceye dek hepinize mutlu, huzurlu, bol bereketli günler diliyorum:)

bugün bulaşık deterjanını ortadan ikiye bölerek kullandım sonuç mükemmel saolun kızlar:) bi kutu kardayım:)

bende bu ikidir yarım kullanıyorum.ilkinde çok memnun kalmıştım son seferde bazı bulaşıklar lekeli gibi oldu neden acaba yarımdan mı kaynaklanıyor diye şüphe ettim.

bugün bulaşık deterjanını ortadan ikiye bölerek kullandım sonuç mükemmel saolun kızlar:) bi kutu kardayım:)

ben evlendiğimden beri 3 e bölerek kullanıyordum annemin tavsiyesiyle. ama son zamanlarda bardaklar sararmaya başlamıştı. mecburen artırmıştım.
meğer benim makinenin kireç ayarı 1 e düşmüş. hiç çamur gibi suda 1 kullanılır mı ben de 4 e çıkarttım
şimdi mis gibi yıkıyor
eski alışkanlıklarıma devam ediyorum

Son düzenleme:

kireç ayarı nerden ayarlnıyo acaba?

Ben ogretmenlere kirtasiye yardimi verildigini yeni ogrendim

Bizde yardim falan yok. Hatta 3 ayda bir vergiye gireriz. Aralik maasiyla ocak maasi arasinda neredeyse 300 tl farkeder

günaydın kirli çıkılar güzel haftasonumuz olsun inşaallah

Günaydınlarrr , Bir ay boyunca kredi kartımla alışveriş yapmamak için kendime söz verdim . Bugün ayın 15 .i veee ben sözümün yarısını tuttum Geçen ay maaşımın yarısından çoğunu kredi kartına ödeyince aklım başıma geldi . Bu ay başarırsam ekim ayı içinde aynı şekilde devam etmeyi düşünüyorum . Sabit giderim üç kalem ; Yüksek Lisans ödemem ,Yol , Kredi Kartı Kalanı birikim

benim canım babacım emekli öğretmen..
yazdıklarınızı okudukça şıp şıp damladı gözlerim gerçekten..
hepinizin ellerinden öperim..

maşallah azminin devamını dilerim.
inşallah bi 15 gün daha sabreder ve emeğinin karşılığını alırsın

kış hazırlığı için geçen hafta patlıcan ve kırmızı biber közletmiştim .

dün akşamüzeri kayınvalide de közlettirmiş temizletip doğratıp bir de poşetletip bana getirmiş Allah bereket versin

kış hazırlıklarım bitti çok şükür derindondurucuya koyacaklarımı koydum.

turşumu yaptım
domates suyumu çıkardım.

tarhanam bakliyatım ( nohut fasulye bulgur )kayınvaliden tarhana ve nohut geldi diğerleri yolda

farmasi Allah bereket versin canım Allah ağız tadıyla yedirtsin.

canım domates suyu dediğin sizin o tarafta yapılıyor hani şu gazoz şişelerine yapıyorsunuz o mu?
ben de çok niyetlendim ondan yapmaya ama kapatmak için bi makineye ihtiyaç varmış bir de o kadar gazoz şişesi toplayamayacağım için vazgeçtim. ama o çok pratik oluyo tam bir iki yemeklik

Allah razı olsun canımm inşaallah hepimiz afiyetle yeriz hazırladıklarımızı sevdiklerimizle beraber.

domates suyunu ben öyle şişelere yapmıyorum öyle çok zahmetli giden zamana yazık

domatesleri önce kıyma makinasından geçireceksin sonra şişelere koyup şişelerin ağzını kapatma makinasıyla kapatacaksın sonra koca kazana şişeleri döşeyip kaynatacaksın soğumasını bekleyip kilerine döşeyeceksin ohooooooo bana göre değil ..

ben rondodan geçiriyorum domatesleri ister kabuğunu soy ister soyma keyfine kalmış
sonra onu tencereye koyup kaynatıyorum tuzunu koyup biraz daha kaynamasını bekleyip kavanozlara sıcak şekilde doldurup yeni aldığım kapaklarla ağzını sıkıca kapatıyorum işte bu kadar

Son düzenleme:
karafilcecim gazoz kapağı toplamaya gerek yok onlar da yepyeni olarak satılıyor
ama dediğim gibi çok zahmetli süreç insanın kendine eziyeti resmen

sen de bendensin yani

ücretli arkadaşlar bugün de maaşlarımız hesabımıza yattı Allah bereket versin çok şükür

karafilcecim gazoz kapağı toplamaya gerek yok onlar da yepyeni olarak satılıyor
ama dediğim gibi çok zahmetli süreç insanın kendine eziyeti resmen

bilmiyorum ki canım benim ev arkadaşlarım getiriyordu. biz onu bi güzel yemeğe kullanıyorduk ne biliyim zahmetini

canım yaa ben dediğin yöntemle menemen yapıyorum da yani önce hafif yağda biberleri kavuruyorum sonra doğradığım domatesleri içine koyuyorum bi güzel kaynadıktan sonra şişelere dolduruyorum. sıcağıyla ağızları da tutuyor zaten.
şimdi bir miktar domates daha aldım hatta geceden sirkeli suda beklettim kabuklu yapmaya niyetliyim de(köy domatesi kabuğun vitamini de kalsın istiyorum) ama içine biber yapmayayım da ister menemende ister yemekte karışık kullanayım diye düşünmüştüm.
acaba yine doğrasam mı yoksa robotta mı çeksem:44:
uff kararsız kaldım. robotta çekersem kabukları hiç sorun olmaz. ama kışın pizza için de kullanmak istiyorum domatesleri bilemedim yaa:44:

hanımlar size bir şey soracagım özellikle kalinkaselin, farmasi sana sorum

bu kadar kışlık hazırlıyorsunuz derin dondurucunuz mu var, ben buzdolabının dondurucusuna kurbanlık az biraz et, bir iki de sebze koyunca doluyor.
ben de dondurucu almak istiyorum. misafir geldiğinde hazır bişeyler çıkarırım dolaptan. vakit buldukça kek, kurabiye, börek yaparsam geldiklerinde hazır olur. oturdugumuz yerde öyle güzel pastanelerde yok. daha önce il merkzeindeyken güzel hazır şeyler bulabiliyordum. sonra yemeğe misafir geldiğinde cok sıkışıyorum. sadece 1-2 çeşit çıkarabiliyorum. dondurucu alsam yapar yapar atardım dolaba. artık seneye yaza alırım, bu yaz geçti, dondurucu alsam boş durur.
sizlerde uğur marka mı dondurucu, memnun musunuz kullananlar?ne tavsiye edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…