Kirli Çıkılar )))

sağol canım ya
zaten elma getirdim bugün işe:9
yoksa nasıl bitcek bunlar.bir de üzümleri reçel yapmayı düşünüyorum.
elmalarla da elmalı kek kurabiye falan.
böyle tüketirim artık.yoksa çokk fazla bu meyveler:)

armutu küp küp kesip çiğden dondurucuya koyup kışın hoşa yapabilirsin içine bide çubuk tarçın atınca nefis oluyo
elmayı rendeleyip ocakta tarççınla kavurup poşetleyip dondurucuya atabilirsin elmalı kurabiye yaptında içi hazır olmuş olur
üzümüde sirke yapabilirsin aynı şekilde elmayıda:))

kalinkaselin,
yüzüğün hayırlı olsun. yüzüklerle arası iyi olmayan biri olarak güle güle kullan diyorum:))
bu arada ayda 10 tl harcamışım diyorsun bi de 300 tl market alışverişi yaptım yazmışsın. geçen de tebrik etmiştim şimdi yine ediyorum canımm geleceğini çok açık görüyorum senin:))))

karanfilce,
senin adına çok sevindim canım eşinin maaşı artmış. güzel birikimler yapabilmen ve birikimlerini ilerde olacak çocuklarına harcayabilmen dileğiyle..

acemiperi, Allah analı babalı büyütsün ah ah özledim yeni doğmuş bebek kokusunu 2.yi yapasım geldi:))) Allah olmayanlara isteyenlere de tez zamanda verir inşallah.

farmasi, hem iş hem 2 okullu çocuk vallahi bravo bu arada piyasaları da takip edebiliyorsun. ben tl olarak biriktiriyorum. altına felan elim gitmiyor. ayın son günü bile para getiren olabilir serbest çalışan böyle oluyor o sebeple bildirimimi son güne kadar bekleteceğim..

son söz.. bu forumdaki öğretmenlerimiz şu katkı mıdır nedir o konuda gerekli açıklamayı fazlasıyla yapıyorlar.. daha fazla konuyu irdelemeyelim lütfen

bu arada archobiy;
canım elma uzun süre dayanır öyle biliyorum zaten 5 kilo yenmeyecek bi miktar değil. ben elmalı pasta yaparken 3 elmanın kabuğunu soyuyorum kıyamıyorum birazını yiyorum birazını yüzüme yapıştırıyorum:)))))) cildime ii gelsin diye:)

ama üzümler kötü olur. çabuk pörsür. acaba kurutursak kuru üzüm olur mu? hımm araştırmak lazım..:)

bu arada archobiy;
canım elma uzun süre dayanır öyle biliyorum zaten 5 kilo yenmeyecek bi miktar değil. ben elmalı pasta yaparken 3 elmanın kabuğunu soyuyorum kıyamıyorum birazını yiyorum birazını yüzüme yapıştırıyorum:)))))) cildime ii gelsin diye:)

ama üzümler kötü olur. çabuk pörsür. acaba kurutursak kuru üzüm olur mu? hımm araştırmak lazım..:)

canım elma rendeleyip tarçınla karıştırp kavurup atınca sonra çıkarınca koku olmuyor mu.ve tat değişimi.yapsam mı acabaT
sonra ziyan etmeyeyim.sen yaptın mı böyle:)

elmanın dayanacağı konusunda haklısın serinde olması gerek, birde içinde çok olmuş olmaması gerekir, diğerlerini de çabuk oldurur ve çürütür.
bizimkilerde köyden getirdiklerini dolaba koymuşlar. bir ay oldu daha tık yok hiçbirinde.
üzüm konusunda da haklısın. amaaaaaa kurak bir memlekette olunursa.

ayrıca birde yağ yakıcı tarif var. 3lt suya 3elma(yeşil) ,1kabuk tarçın,1limon kabuklarıyla,3 5 karanfil,maydanoz.su 2 litre kalacak kadar kaynatılır. ohhh 2günde mis gibi içilir.

acemiperi tebrik ederim, Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.
darısı isteyen diğer arkadaşlarımızın başına:)

bskncım altın şu an için muallakta alım için yanaşmıyorum elimde olsa da satış için takip ederdim

ben doları düştükçe alıyorum
daha sonra ons düşerse dolarla altın alıp satmak ya da dolarda güzel bir seviye yakalarsam tl ile de satarım diye

geçen ay 10 tl harcadım die adım cimriye çıkmasın :) mutfağa bişe aldımda mutfak parasından verdim

yemeğe gittik kociş ısmarladı sinemayıda geçen ay kociş ısmarlamıştı kendi harçlından e benzinide o almıştı bana alcak bişe kalmamıştı kıyafetide bi önceki ay yapmıştım hoşuma gitcek bişede çıkmamıştı doğal olarak harcayamadım:)
ama bu ay benzini ben aldım yemeğe ben götürdüm sinemayıda ben ısmarladım iş yerinde arkadaşa mevlüt okuncakmış para toplandı bu ay harcadım

günüm vardı yine bu paradan verdim şu an elide 30 tl falan kaldı hafta sonuda iş arkadaşlarımla kahvaltıya gitcez oh oh:) ..... gitti paracıklar ama olsun sosyal hayatta lazım:) evde otur oturda olmuyo yane...

kuru üzüm tarifi üzümü salkımınından ayrıın geniş birtepsiye dökün üstüne de karbonat dökün şöyle bir sallayın üzümlerin her tarafına bulaşsın sonra güneşe koyun iyice kuruyunca yıkayın tekrar serin iyice kurusun afiyet olsun
şu an balkonumda var evde kalmıştı üzüm

bu ay dolar alıyım o zaman 2*0 -30 ne olursa artık başlayım bi yerden

ARKADAŞLAR Bİ SİTEDE KİRLİ ÇIKININ ANLAMINA NE YAZMIŞLAR BAKIN...
Kirli çıkı (çıkın) : Kendini züğürt gösterdiği halde, oldukça paralı olan, para biriktirmiş olan (kimse).

ARKADAŞLAR Bİ SİTEDE KİRLİ ÇIKININ ANLAMINA NE YAZMIŞLAR BAKIN...
Kirli çıkı (çıkın) : Kendini züğürt gösterdiği halde, oldukça paralı olan, para biriktirmiş olan (kimse).

ben bu anlamı beğenmedim. aklıma direk orda burada geçinemiyoruz diye dert yanan evine gittiğinde senden benden iyi olan tipler geldi ve tiksindim.

benim gönlümde olan manası; hiç belli olmasa da (mesela gezip tozup güzel giyinebilen) amaaa parayı yönetmeyi ve arttırmayı iyi bilen kimse. ben bu manayı seviyorum

farmasi teşekkür ederim. bizde 15.15den önceki dönemde bankadakilerden bir miktar daha sattık, birazını da saklıyor =) bakalım nolacağız. 15.15 den sonra epey bi düşüş olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…