çeyizden konu açılmışken annem bana gitmiş taaaa 6 sene öncesinin parasıyla 350 tl ye mutfak takımı yaptırmış yetmemiş bide dantel örmüş inanabiliomusunz dantelden örülmüş mutfak perdem var ya ben nasıl kıyıpta kullanim onu? sonra yazmalar bilemme neler e ben açık bi insanım napcam 50 tane yazma verilen onca para sonraaaa bundan 3 sene önce gidip bana bu gelinlik gibi yatak örtüleri varya onun lila olanını almış 500 tl ye ama benim yatak odam bembeyaz onuda kullanamadım kardeşime kalsın didim almadım daha neler neler var görseniz onca harcanmış para emek ve bnim evimde kullandığım tek bir parça dantal var da tepsi örtümü minnacık bi örtüyü sandığımın üstüne örttüm başkadqa örtü kullanmıorum şimdi yazık diilmi ördürülen oncaaa dantel seccade piko aklıma gelmeyen daha göbkli takımlar bilmem neler? ve bunları ben 3-4 yaşındayken yaptırmış keşke o zman biriktirseymiş kimbilir benim çocumun zmanında neler neler olcak neler neler çıkcak belki yemek bile yemicek kapsülle beslencek? olmaz die bişe yok yane..... yemek takımı bile kalmaz belki o zmana.....
ben beyaz eşyalarımın hepsini vestelden aldım memnun olmadığım tek şey bulaşık makişnem ya ben beceremiorum yada ciddi anlama kötü bi makine ama alcksan şayet arçeliği bi kere pas geç simens teknolojide gelinen son nokta fakat biraz pahalı bosc ta çok sağlam oluyo malları fakaT PARÇASINI BULMAK ÇOK ZOR VE MALİYETLİ OLYOMUŞ BEN OLSAM EGER biraz daha maliyetli olsun hem teknolojik olsun hem şık görünsün derdim ve simens tercih ederidm
ocağını demrli alcaksan sakın ama sakın demir döküm ocak alma onu icat edeni bulsam kafasını o demirle parçalıcam yağ lekesi damladığı an çıkmıoyo bidaha ne denersen dene yani kolonya bile denedim sirkeli su çamaşır suyu cif yağ çöz geçmio aklında bulunsun en güzeli cam ocak ama mutfağın uygun olurmu bilemicem:)
işte benim annem bunların hiçbirini yapmammış para biriktirmiş hatta ben çeyiz alıyorum die çok kızıyor ama ne edeyim heves ettim bir yandan birikim bir yandan çeyiz telaşı
ama annende heves etmiş çok para ahrcamış o zaman şimdi benim annemde o yatak örtülerinden alalım diyor hatta çok çok pahalı model beyendi ama ben kesinlikle sitemem benim tarzım farklı diyip kapadım konuyu
ama çeyiz işi çok zor okyanus gibi bişi ben herşeyi birden almammık için yavaştan hareket edip orjinal parçalar almaya özen gösteriyorum biraz maliyetli oluyor ama evlenceğim zaman hiçbirini alamazdım şıkışmaktan
şimdi beyaz eşyaları alcak ailem
evli bayanlar kullandığınız beyaz eşyalarından memnunmusunuz sırasıyla bosch siemens arçelik düşünüyorum bu markalardan birini alcam tavsiyelere açığım
BEYAZ eşya konusunda yazayım dedim. bosch ve siemens ikisi de Alman malı, ikisinin ve profilonun servisini aynı yer veriyor, bu her ilde bu şekilde. arçelik ve beko servisi de birlikte oluyor. servis ve yedek parçaya ulaşma, fiyatları ve işçiliği aynı. profilo onlardan ucuz tabi. belli miktar ödeyince servis ve garanti hizmetlerini uzatıyorsun.
gelelim fiyat ve kaliteye. siemens ve bosch modelleri tıpa tıp aynı. ikisinin kalitesi de aynı. ben evlenirken siemens aldım. liste fiyatı aynı ama siemensteki adam indirim yapmıştı. ama bütçem uygun olsaydı bosch alırdım hep daha kaliteli oldugunu düşündüğümden. ha pişman mıyım siemensten, sorun yaşadım mı kesinlikte pişman değilim. modeli bile aynı diyorum ya. bosch adını daha çok duyurdugundan indirim yapmıyor.
ilk kiraladıgımız evimizde şofben için bi yer yapmışlar, siemensin modeli oraya sıgmıyordu ve ben şofbeni arçelik aldım. burnumdan geldi. servis artık bizi tanıyordu. Allahtan yazları güneş enerjisi vardı da cok çekmedim o cihazı. arçelik aman aman diyeceğim.
ocak için gri almamanı öneririm. el izi ve silme izi görünüyor ve özel temizleyici alıyorum onun için. kalinkaselinin dediği cam ocaktan kayınvalidem kullanıyor, çok şık duruyor. ama temiz kadın oldugu için mi yoksa pislik mi göstermiyor bilemedim.
tv sony almıştım. panasonic, lg de iyi bence. şu an herkeste samsung var. o da iyidir.
ailen alackmış ve fiyat da önemli değil dersen çamaşır makineni 9 kg lık falan al derim. elyaf yorgan ve bataniye yıkarken çok işe yarar. sürekli temizleyice vermek zorunda kalmazsın
BEYAZ eşya konusunda yazayım dedim. bosch ve siemens ikisi de Alman malı, ikisinin ve profilonun servisini aynı yer veriyor, bu her ilde bu şekilde. arçelik ve beko servisi de birlikte oluyor. servis ve yedek parçaya ulaşma, fiyatları ve işçiliği aynı. profilo onlardan ucuz tabi. belli miktar ödeyince servis ve garanti hizmetlerini uzatıyorsun.
gelelim fiyat ve kaliteye. siemens ve bosch modelleri tıpa tıp aynı. ikisinin kalitesi de aynı. ben evlenirken siemens aldım. liste fiyatı aynı ama siemensteki adam indirim yapmıştı. ama bütçem uygun olsaydı bosch alırdım hep daha kaliteli oldugunu düşündüğümden. ha pişman mıyım siemensten, sorun yaşadım mı kesinlikte pişman değilim. modeli bile aynı diyorum ya. bosch adını daha çok duyurdugundan indirim yapmıyor.
ilk kiraladıgımız evimizde şofben için bi yer yapmışlar, siemensin modeli oraya sıgmıyordu ve ben şofbeni arçelik aldım. burnumdan geldi. servis artık bizi tanıyordu. Allahtan yazları güneş enerjisi vardı da cok çekmedim o cihazı. arçelik aman aman diyeceğim.
ocak için gri almamanı öneririm. el izi ve silme izi görünüyor ve özel temizleyici alıyorum onun için. kalinkaselinin dediği cam ocaktan kayınvalidem kullanıyor, çok şık duruyor. ama temiz kadın oldugu için mi yoksa pislik mi göstermiyor bilemedim.
tv sony almıştım. panasonic, lg de iyi bence. şu an herkeste samsung var. o da iyidir.
ailen alackmış ve fiyat da önemli değil dersen çamaşır makineni 9 kg lık falan al derim. elyaf yorgan ve bataniye yıkarken çok işe yarar. sürekli temizleyice vermek zorunda kalmazsın
kızlar döküm dedikleriniz bunlarmıdır
Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Pişirme Grubu - Ocaklar - PCR715F90E
Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Pişirme Grubu - Ocaklar - PPH616B21E
'6 saat sonra emniyet için otamatik olarak kendi kendine kapanma'
tam benlikmişbir iki yangınım var da
evettttt benim istediğim gibi 5 gözlü =) biraz tuhaf gözüküyor tepeden bakmak :44:
sanırım bunlarınki de demirdökümmüş. sanki döküm olması daha iyi :44: birde bunların parlak bir malzeme ile kaplı olanı var. onların uç kısımları hemen kararıyor rengi değişiyor onlardansa döküm istiyordum. ama yağ lekesi işi düşündürücü :44:
acaba vestelinki nasıl bir bakayım
çeyiz işini erken alanlar ve yapanlar modasının geçtiğini anlatıyorlar ya. ben de bişey anlatayım:
eşim 3.5 yaşında iken annesi vefat etmiş. haliyle dede ve babaannesi çok düşkün olmuşlar bu durumdan dolayı. eşim orta okulda iken dedesi ölmeden çeyiz alacağım demiş. eşime ve kaynıma 2 şer halı almış. eskiden çeyize halı alıp konurmuş. halıların modellerini görseniz köy evlerine serilecek türden. ayrıca demiş ki dede, ben torunlarıma çeyizini yapacagım. merdaneli çamaşır makinesi ve turbo fırında almak istemiş, kayınvalide (kayınpeder tekrar evlenmiş) izin vermemiş, yeni model çıkar demiş. bunu kayınvalidem anlattıgında niye izin vermedin ki şimdi çamaşır makinesi taksiti ödemek zorunda kalmayacaktık dedim
bilemedim hangisi mantıklı bide ben korkmazın seramik tavasını felan aldım bu tip ocaklara olurmu şimdi ona bakmam lazım yaniii hangisi kullanışlııı olur kiiii
sert cam diyor ben bunu uzun seneler kullanırmıyım ocağımda leke istemiyorum benn :)
anlamadım galiba :44: yada yanlış anladım.
merdaneli çamaşır makinası almak istemiş almamışlar ve siz keşke alsaydılar mı diyorsunuz?
belki şuan taksit ödüyorsunuz ama o zamanda extra elektrik faturası ödeyecektiniz.
a sınıfı vardı , a+ çıktı. a++ bile çıktı. tabi bu benim fikrim.
aslında ben beyaz eşyam konusunda değil de farklı konularda sıkıntım var.
mobilyam yok ama 20 sene önce alınmış şamdanımsı gondolumsu şeylerim var.
kocaaaa bir fritözüm var. alınıcak olan şeyler var alınamyacak şeyler var.
ayrıca o halılardan benim de var
Allah razı olsun almışlar ama şuan onların hiçbirini kullanmayacağım. evime götürmeyi bile düşünmüyorum
bende aynı dertten muzdaribim. ahhh ahhhh. keşke onun yerine altın koyaymışlar. ne bileyim altında takılacak sonuçta.veya para koysaymışlar.
alınmış alınmıştır demişler almışlar. geleceği hiç düşünmemişler. çatal çataldır. tabak tabaktır demişler
hala aynı kafadalar
vestel beyaz eşyalarından memnun musun canım. ne yazıkki bana da vestel alndı. dedem hediye aldı. o yüzden karşı gelemedim
annem de vestel kulanır biz pek memnun değiliz vestelden de
bu arada döküm ocak için kastın hani ocağın üstündeki demirler dimiayyy bende ondan almak istiyordum
ben sinir olurum öyle lekelere. evde bile aliminyum folyo falan sarıyorum ocağa.
ay neler öğrenicem daha
kızlar döküm dedikleriniz bunlarmıdır
Bosch Ev Aletleri | Ürünler - Pişirme Grubu - Ocaklar - PCR715F90E
merdaneli çamaşır makinası almak istemiş almamışlar ve siz keşke alsaydılar mı diyorsunuz?
belki şuan taksit ödüyorsunuz ama o zamanda extra elektrik faturası ödeyecektiniz.
Allah razı olsun almışlar ama şuan onların hiçbirini kullanmayacağım. evime götürmeyi bile düşünmüyorum
evetcanım kesinlikle bu benimkini 3 ayda görsen tanıyamazsın yani pisde kullanmadım sürekli elim üstündedir ama ne kadar uzak durursan o kadar iyi
anlatamamdım galiba
o zaman merdaneli makineler varmış, tam otamatiklerin çıkmadıgı zaman dede almak istemiş, kayınvalide yeni modeller çıkar demiş ve adam almamış.
ben de güldüm niye aldırmadınız şimdi işimize yarardı falan diye
eskiden koltuk, perde ve halının uyumuna bakılmadan halılar alınırmış. sen de çeyizinle götürmeyeceğine göre ihtiyaç sahibi birine verip duasını alırsın.
evet evet o üstündeki demirkler demir döküm öyle övdülerki bana yok ısıyı tuta yok eskimez çizilmez o satıcıyı bi geçism elime öldürcem aman diorum sakın canım öyle bi hata yapma vestelden memnunum benimde herşeyim vastel ama bulaşık makinamdan memnun diilim güzelim ya... benimde demirlerde hep alimünyum folyo sarılı geçen demirleri kovada çamaşır sulu suda beklettim bi gece içine elime geçen tümmm deterjanlardan koydum yok banamısın demio...
ayyyy bu paylaştıklarımın ikisidemi dökümmm siyah olandamı döküm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?