Kirli Çıkılar )))

işte o kadar canım ihtiyaç yoksa pazara çıkmanın anlamı da yok

bende arada pazara çıkmıorum iş yerimin önüne minnak bi pazar kuruluo eksikleri arada ordn takviye ediorum:) 5-6 tl ye kapatıporum o haftayı ama geçen haftadan artması lazım tabikide

bende arada pazara çıkmıorum iş yerimin önüne minnak bi pazar kuruluo eksikleri arada ordn takviye ediorum:) 5-6 tl ye kapatıporum o haftayı ama geçen haftadan artması lazım tabikide

ben de kayınvalidemin pazarından takviye ediyorum daha doğrusu o bana hemen hemen hergün en geç gün aşırı mutlaka birşeyler getirir ( domates biber salatalık kavun karpuz patates soğan patlıcan kabak vs gibi) çünkü çevresinden de kasayla ona getirirler
kayınpeder hala kereste tüccarlığı yapıyor kesim işçilerinin yemeklerini vs hazırlar kayınvalide o nedenle çoğu şeyi kendisi de kasalarla alır bize de getirir taze taze yiyin diye
eşim de bana para verdiği halde duramaz illa eve gelirken birşeyler alır evde var mı yok mu demez
ben de öyle olunca evde olmayan sebze ya da meyveleri alırım çoğunlukla da pazara gitmeye ihtiyaç duymam

niye bana kimse bir şey getirmiyor?
niye bi köyle bağlantımız yok
biz neden doğal ve taze yiyemiyoruz
niye niye niye yaaaa

çeyiz hazırlıgı yapanlar

esse ya da bakın derim. seramik tava ve tencereleri çok güzel. döküm tencereleri de var ve cok sağlıklı. ben bayıldım. sırayla mutfak eşyalarımı değiştirirken esse den almayı düşünüyorum

işte o kadar canım ihtiyaç yoksa pazara çıkmanın anlamı da yok
bence de ben nerdeyse bu ay hiç çıkmadım. teyzem herşeyden getirmiş sağolsun.
ıspartadan gelirken Gelendost tan da baya elma aldık kocamannn elmalar 1 tl ye çıtır çıtır.
Ay teyzeyle amca bahçelerini de gezdirdiler çok tatlıydılar
niye niye niye yaaaa

inşallah denk getirirsin canım yaa..
benim de bir çok şeyim köyden gelir. ben de giderken onlara hediyeler götürürüm. hem doğal besleniyoruz hem de hediyeleşiyoruz
ben de yumurta almak istiyorum ama denk getiremiyorum. eşleri filan köyde öğretmenlik yapanlar şanslı onlar sürekli alabiliyorlar.

ay kızlar ne çok yazmışsınız, oku oku oku anca bitirdim, okumaktan zevk aldığım için zor olmadı, birçoğu gibi ben de bu topikte yazılanları okumaktan zevk alıyorum.

boy ve kilodan bahsedilmiş, ben de söyliyim de eksik kalmasın boy 160, kilo 48, umarım hamilelik boyunca da fazla almam, zayıfım ama hep kilo fobim olmuştur, çünkü öyle çok iradeli değilimdir, boğazıma düşkünüm, kilo almamamın nedeni ise aşırı hareketli hayatım var, öyle zaman olur ki yatağa girince yorulduğumu fark ederim.

çift maaş olayına da değineyim, sinir olurum bu çift maaşlıların dünyanın zengini olarak görülmelerine. eşimin de benim de çevrem, akrabalar falan hep heveslenir bizlere. şu var, benim çevrem biz birini bulup birini bulamazken, onlar pek ala yediklerine, giydiklerine para harcadılar. babam ise en başa eğitim olayını yerleştirdi,dersanelerden geri bırakmadı, hepiniz bir meslek sahibi olun dedi, annem de fedakarlık etti sağolsun, koltuk takımı, vitrini, eşyası olmadı yeni yeni, sabretti, salonuna daha 3 yıl önce halı aldı babam, geçen yıl da beyaz eşyasını değişti, artık külüstür olmuşlardı. eşimin çevresi ise çok da fakir değiller, ama onlarda kızları okutmama gibi bi durum var, 16-17 yaş onlar için evlilik anlamında ideal bi yaş, hemen evlendiriyorlar, nerde kaldı okutacaklar. eee madem yatırım yapmıyorsun, o zaman heveslenme çift maaşlara. sanki ben yatarak alıyorum o parayı, onlar yataklarında mışıl mışıl uyurken ben sabah namazına kalkıp hazırlanırdım, dışarı çıktığımda hava aydınlanmamış olurdu, sanki kolay kazanıyorum. ama en azından iki tarafın da maddi anlamda bi beklentisi yok bizlerden. ailelerimiz yeter bize, çevreyi çok da takmıyorum, iki tarafın da elinde olsa şu an ilk iş bize ev almak olur, Allah razı olsun iki taraftan da.

topiğe yeni gelenler olmuş, hoş gelmişler, inanın en faydalı topik diye adlandırıyorum burayı, her gün girip takip ediyorum. artık bir şey alırken kırk kere düşünüyorum, abur cuburu azalttım 9 aydır, hem sağlığıma hem de keseme katkı sağlıyor, evde kek, elmalı kurabiye falan yapıyorum artık, daha sağlıklı, eşim de çok sever zaten

karanfilce bak boyumu ve kilomu yazdım, seninle ortak bi yön veee benim de çeyiz setim hisarın, takımımız aynı, ben de düdüklüden çok memnunum,benim hatalı kullanımımdan dolayı iki kere kapak sıkıştı, adamlar ikisinde de yenisini verdiler, artık alıştım, çok pratik bi kullanımı varmış, meğer ben bilmiyormuşum kullanmayı bu arada bi ortak yönümüz daha var sanki, birkaç zamandır aklımda ama, bi vakıfa üyeliğin var sanki senin:44:

niye niye niye yaaaa

canım benim ya kıyamam

işte küçük mekanlarda yaşamanın da bu tip avantajları çok hayat çok ucuz ve hemen hemen herşeyin doğalı tazesi ile beraberiz
havası suyu tertemiz bir yerde yaşıyoruz çok şükür

karanfilce sana köy yumurtası göndereyim bizim burada yaylası olan etraf köyler var oradaki koyunu ya da keçisi olanlar hayvanlarını yaylaya çıkarıyorlar dağlarındaki kekiği yedirirler hayvanlarına sütlerini peynir yaparlar tabi bu arada yaylaya çadır kurarlar kümes hayvanlarını da götürürler düşünebiliyor musun öyle ortamda beslenen tavukların yumurtalarını sapsarıdır sarı kısımları
babaanneleri özellikle kuzucuklar için getirtir ben de sana göndereyim cincan

hiç hayır demem
sağolasın canım
ohh mis gibi nasıl güzel olur gerçekten tam organikmiş
bizim köydekiler filan öyle olmuyor. bizim köyde herkesin işi başından aşkın. yazın hasat harman zamanıdır. buğday, mercimek nohut çok ekilir öyle ki güzelim kırmızı toprağı vardır ama bahçecilik bile fazla yapılmaz. insanlar zaman ayıramadığı için.
tavuğa da kümeste bakılır arada evin etrafında yayılırlar nineler bakar filan..

aaa demek tip olarak da benziyoruz senle
ben de seni kendime çok yakın hissediyorum canım varya.
mesela yusumu da çok severim ama onun nasıl bi tipi var hiç kestiremiyorum o yüzden merak ediyorum.
ama seni yolda görsem tanıycakmışım gibi geliyor

düdüklüyü ben de hatasından dolayı ilk zamanlar çok zor kullandım ama şimdi çok rahatım.

Son düzenleme:
kızlar bu aralar benim mi vaktim yok yoksa siz mi çok hızlısınız yetişemiyorum yazdıklarınıza.hızlıca bir göz gezdiriyorum yine harika paylaşımlar yapılmış.
epey bir beyaz eşya konusu dönmüş ben de yazayım bari 4 yıllık evliyim tüm eşyalarım bosch. mutfağımı özene bezene yaptırmıştım tamamlayıcı olarak ankastre ürünler gerekiyordu ankastrede de en çok övülen bosch olduğu için hepsini oradan aldım. çok da memnunum.
bu arada ben sizler sayesinde kendimi aştım. Allah'a çok şükür. çok yoruluyorum bu sıralar ama birikimleri hedefleri düşünüp toparlıyorum kendimi. canla başla çalışıyorum:)

şu sıralar ekonomik bir hamle yapmaya niyetlendim yapmadan önce burada sizlere danışacağım mutlaka.buradaki kadınlar çok akıllı maşallah ve yardımseverler her konuda.banada en güzel tavsiyeleri vereceğinize inanıyorum.hepinize sevgiler mutlu ve bereketli günler diliyorum.

eva

bu blogu incele bakalım, sen de NY ye gitmiştin değil mi

nijerya yazıları da iyi

evet evlendiğim ilk sene gitmiştim.
bir blog linki verdiğini görmüştüm bakayım demiştim ama diğer yazılanlara kaptırdım kendimi o link araya kaynadı.tekrar yollarsan bakmak isterim.

gidişdönüş

yazdıgımı sanmıştım. yazmamışım

aslında hiç gezi yazısı okumamam lazım gaza geliyorum sonra paralara güle güle.

burda ekonomi diye kendimi paralıyorum bir süredir ama ramazan bayramında maldivler tatiline 12000 harcadık çok önceden planlanmış bir tatildi.sizlerle tanışıp akıllanmadan önce yani.

çok güzel bir tatil olmasına rağmen artık cimri olduğum için hatırladıkça içim cız ediyor :)

neyse o da son oldu eczanemi açana kadar elveda tatil... :)

kızlar iyi akşamlar:) size bişe danışmak istiorum karar veremediğim konulardanbiri....

kocişle yazın tatile allah izin verirse gitcez bu sene fethiyeye gittik 3 günde egede dolana dolana eve geldik şimdi önümüzdeki yaz tatilini acaba prağamı gitsek yoksa marmarise gidip deniz tatilmi yapsak karar veremiorum aralığa kadar karar vermem lazım çünkü biz tatillerimizi hep önceden alırız aralık başı kasım sonu gibi napsam?

eva bence cok iyi yapmışsın gitmekle

ben hep söylerim geziye harcadıgım paraya bir tek üzülmem. bugun kullandıgım markalı telefonu, markalı kıyafeti 10 yıl sonra kesinlikle hatırlamayacagım hoş bir anı olarak kalmayacak hafızamda, ama gezdiğim yerleri ömür boyu unutmayacagım. yani kuafaöre gitmesem, lüks arabaya binmesem, iphone kullanmasam hiç umrumda olmaz ve dediğim şeylere çok para verdiğimde zaten üzülürüm.

şu an para biriktirme hedefin oldugu için seyahatten asla vazgeçme. yurt dışı elbette çok masraflı olur. onun yerine eşin yada arkadaslarınla daha ekonomik karadeniz turu, gap turu, ege turu yapabilirsiniz. her yerde görülmeye değer bir şeyler vardır. ama istanbulda yaşayınca her yer yavan gelir insana. ya da niagara şelalesini gördüysen düden hiç etkileyici gelmez ama ekonomik tatil olur. türk turizmi kazansın

biz blogu hazırlayan arkadasımla üniversite 1. sınıfta iken sadece yol paramız olurdu ve her salı gezerdik. ekmek arasına bişey koyar ve içecek falan da alırdık çantamıza ve bikinilerimizi. bi gün foça, bir gün kuşadası, bi gün urla, çeşme gezerdik. hayatımda en keyif aldıgım tatil ise çadır tatili yapmıştım. 7 yıl oldu hala unutamadım ve bu tatilin tadı 5 yıldızlı yavan, her günü birbirinin aynısı geçen tatil köylerinde yok

ahahhahah
cam ocaklara bayılıyorum ben kullanımı nasıl bilmiyorum ama

niye niye niye yaaaa
ben köyden gelenleri yazsam =)) hangi şehirdesin ki köy ürünü bulamıyorsun
küçük yerlerin en güzel şeylerinden biri de bu bence
köy olmasa aç kalcam gibi hissediyorum en büyük nimetini de depremde gördük
attık kendimizi kaçtık
esseye bayılırım renkler de modeller özellikler de çok güzel
benim en çok para harcadığım kalem bu işte
seramik de teflondan falan çok sağlıklı

maldivler kesinlikle görülmeli bence
100 yıl sonra sular altında kalacakmış
batmadan görmek lazım
uçak korkum yok ama okyanusa düşmekten korkuyorum
hele şu brezilya uçağında ölen türkten sonra

ben aslında daha çok alıntı yaptım ama sanırım karıştırdım biyerlerde
resimler burdaki porfilimde albümde seramikler diye karanfilce
boshu tek geçerim beyaz eşyada belki de önyargı ama
eskiden siyah serisi vardı hala var mı bilmiyorum ama çok toz olur değil mi onlar

çeyiz hazırlıklarına çok heveslendim ayol
evlenmicem ama evi baştan aşağı yenilemem lazım
sizi de takip edeyim bari
ciciler alayım ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…