Kirli Çıkılar )))

Gece gece sinir etti beni kocam

Bir arkadaşı bize yakın olan bir ilçeden ev alacağım demiş, proje varmış ona girecekmiş. Bana diyor ki biz de kredi çekip girelim mi? BU bahsettiği kişi 6 yıl şuan bulunduğumuz ilçede kalmak zorunda ve buradan sonra yine birkaç tayin daha görecek. E ona göre hava hoş tabi. Nasıl olsa yaşamak istediğii yere nerden baksanız 10 yıl gidemeyecek dolayısıyla da böyle yatırım amaçlı ev alıp satabilir. Ama biz 1-2 yıl sonra buradan ayrılıp yaşamak istediğimiz şehre gideceğiz yani oturacağımız evi almalıyız diye düşünüyorum.

Sinir olduğum nokta ben yaklaşık 1 yıldır ev konusunu açıyorum, konuşmak belki de hayal kurmak istiyorum onunla ama adamda tık yoktu, şimdi ise bir arkadaşı evden bahsedince gelip benimle iştahlı iştahlı konuşuyor

Bir de benim düşündüğüm şehri istemiyormuş. E be adam bunca zamandır neden söylemedin değil mi? Küçük ilçe istiyormuş. Oldu dedim git kendin yaşa, bıktım zaten ilçeden. Hiçbirşey yapamıyoruz. Sırf bebeğim için ve biraz daha para biriktirmek için katlanıyorum buraya zaten, sonra yine küçük bir ilçeye neden gideyim

Ayy bir de bu ay kredi kartına yüklendi bu galiba, 300 gelir herhalde. Ama ben yapacağımı biliyorum, ekim ayı maaşından en az 2.800tl alırım sonrasını da hallet bakalım der çekilirim köşeye

Bir derdim var köşesine çevirdim burayı ama yazmak iyi geldi.

Ah canımmmm ama sen bilmiyor musun erkekler gaz ile giderler
arkadaş gazı ve kendi ailesinin gazı ile çok iyi yol katederler
mesela ben biliyorum, şuan akraba yüklemesi yapıyorum.. görüştükleri ilk vakitte benim istediğim kıvama getirilecektir büyük ihtimalle ve düğün tarihi için istediğimiz tarihi almış olacağımıza inanıyorum
ev almak istiyorsan önce arkadaşlarınızın almasını beklemniz gerekli sonra heveslensin size gelir sıra

güle güle kullan canım
hediyenin ucuzu pahalısı mı olurmuş önemli olan kişinin aklına gelmiş olan bence
ben hiç özel günlere takılmam özel gün benim kişiyi aklıma getirdiğim ya da kişinin beni aklına getirdiği gündür , duyguların ne zaman nerede tavan yapacağı belli mi olur

bana 2 aydır nazar değiyor dermişim
eve indirim ürünlerini stoklamaktan geçen ay 40 tl bu ay 100 diyordum bir de baktım 70 tl artırmışım
bakalım ekimde ne olacak
en iyisi hepsini harcayacağım diyeyim de ters tepsin bari
pazara gitmiyorum çoğunlukla ama market ve kasap beni batırıyor

merhaba,
nasılsınız bakalım?
hoşgeldin canım nerelerdesin ?
geçmiş olsun bitanem

1 senedir niye içindekini anlatmak yerine tutuyormuş
sen eşisin derdini dinlemeyeceksin ya da derdini anlatamayacaksın da kim dinleyip kim anlatacak

ev konusu ikinizi ve çocuğunuzu ilgilendiren bir mesele bence bu konuyu enine boyuna ikiniz konuşup sonuca varmaya denemeliydiniz.
ayrıca arkadaşıyla göbek bağı mı varmış eşinin ...
yusum pc başında şahsen sinirlerim gerildi

Kızlar bende kirli çıkı olmak istiyorum ama hiç param yok 3.5 aylık evliyim altınlar eşimin borçlarına gitti bende üzerine soğuk su içtim. Şimdide dara düştüğümüzde kullanabileceğimiz kenarda köşede paramız olsun istiyorum. Annem aylık 100 lİra kadar harçlık veriyo sağolsun (sonra geri alıyo) Eşimde sana kasadan günde 20 lira vereyim ay sonu yarısını ortak olduğum kardeşime veriyim yarısıda senin olsun dedi.15 gündür hergün 20 lira alıp saklıyodum şimdide önümüz bayram bu ayın birikimini bana versen ya dedi. O parada gidici yani
El elde başbaşta kaldık iyi mi

ahahhaha
ne kadar doğru bskn
yusum bu iyi taktik
sen arkadaşın eşlerin kafasına gir
gerisiniz sal gitsin

günaydınlar

çok kötü çok sinir bozucu

annenin yaptığı da eşinin yaptığı da çok can sıkıcı
madem geri alacaklar hiç vermesinler ne bu ya çocuk mu kandırıyorlar

ben hediyeyi çok beğendim de verdiğim linkte resmin üzerine gelince şekil büyüyor ve nasıl hoşuma gitti. biraz da o yüzden ekledim.
bi bilgisayarcı olarak dikkatimi çekti
bunu öğrencileme de yaptırmalıyım
Neyse çok iyi olmuş.
bazen öyle olur canım.
ben de geçen bi büfede bütün işletm notlarımı unutmuşum.
ertesi gün evde bulamayınca okula giderken bi de oraya sorayım dedim öylesine.
orda çıktı

İyi altın biraz düşüşe geçmiş.kardeşime mahçup olmaktan kurtulayım azcık.
sormayın kardeşim iki ay önce filan ben altın alıcam demişti o aralar 98 lerdeydi ya bende alma dedim.
kimseye akıl vermem genelde ama kadeşim bu ay bozduracağı altını 2 ay önce almak istiyordu.
yani bırak düşmesi yükselse bile aradaki farkı kapatamayabilirdi.
ben 2 ay sonra kullanacağım bi parayı altın yapmam şu an mesela.
şimdi o paraya ihtiyaç kalmadı öğrenim kredisi toplu ödemekten vazgeçti.
toplu ödeyecince iyi bi indirim yaparlar zannettik. taksitle aynı nerdeyse.
o da vazgeçti.
kredi ödeyen arkdaşlar mantıklı bişey mi yapmış taksitle ödemekle?

Yusum sen eşine fikirlerini söyleyice ne yaptı peki?
kabul etmedi mi düşüncelerini?
İlçede yaşamanın çoook büyük avantajları var. örnek farmasi.
ama seni çok iyi anlıyorum.
ben yaşamımı 6 bin nüfuslu, doğu görevi yerine geçen, sevimli, yemyeşil, torosların üzeinde, merkeze 120 km bi ilçede geçirdim.
memleketimiz olmamasına rağmen babam orda göreve başladı ve şu an emekliliği geldi. ben de ünv. büyük şehirde okuduğum için avantajlarını gördüm. 91 almama rağmen ailemin yaşadığı şehir doğu görevi olmasına rağmen gözümü karartıp merkezi seçtim.
ama şimdi düşünüyorum da eğer ben o şehirde yaşamasam belki de öğretmen olamazdım okumaya çok değer veren bi yer.
bazen çocuklar için küçük şehirler avantaj olabiliyor
hem de sağlıklı ve doğal.
ama kültürel etkinlikler yüzünden insan büyük şehirden de vazgeçemiyor.
çok şükür biz büyük şehrin hayat pahalılığından pek etkilenmiyoruz. ama sağlıklı yaşam açısından çok şanssızız.
benim uşaklı arkadaşım var buranın ilçesinde görev yapıyorlar karı koca öğretmen ve ordan ev aldılar. çok tutumlu ve ne yaptığını bilen biridir.
eninde sonunda memleketine gidecekler.
neden ordan ev aldığını hala düşünürüm :44:

farmasi,
kasap diyince aklıma geldi.
lütfen bana eti her gün yemeklerde nasıl kullanabileceğimi anlatın.
ben eti çok severim ama sade halde.
köfte, kavurma, etliekmek,ızgara vs. gibi.
ama ben yemeğimin içinde olmasa da (çünkü sebzelerin içinde eti hiç sevmem) ve miktarı da fazla olmadan çünkü günlük alınması gereken miktar kadar et almak istiyorum, nasıl et yiyebilirim. bunu bir pratik yolu olabilir mi.
mesela bugün kayınvalidemin verdiği kabağı yapıcam(Allahım bugünleri de gördüm ya)
içinde eti hiç sevmem. yanına pilav yapsam üstünde de et olsa..
ama azcık bişey için düdüklü mü çalışsın uff.
biz genelde tek çeşit yemek yeriz.
kalabalık olsak ne güzel her gün bi sebze, bi et bir de pilav türü bişey yapardım.

yazdıklarını okuyunca çok güldüm bskn
Doğru söylüyorsun gerçekten. Ne zaman bir arkadaşı ev alsa bana diyor ki hadi biz de proje bulalım ev alalım Sorun şu ki benimki gaza geliyor bir anda ama bu birkaç saat falan sürüyor. Sonra başlıyor, hadi adamlar iflas ederse, hadi ev güzel olmazsa, hadi kurada şöyle şöyle sorun çıkarsa Anlayacağın birkaç dakika içinde kendi tezini çürütüyor ben de öyle bakakalıyorum.
Akraba yüklemesine ayrıca çok güldüm Sen işi çözmüşsün, hiç sıkıntı yaşamazsın evlilikte =))

şimdi bu arkadaşı bundan 3 yıl önce 60bine ev almış. BU yıl o evi 100bine satmış. bana diyor ki işte böyle bir ev ya da arsa alalım. Tamam fikri güzel ama bize şuan için uymaz. ÇÜnkü daha kendi oturacağımız evimiz yok. Çevremizde arsadan ya da böyle evlerden para kazanan çok kişi var ama bu insanlar dediğim gibi sürekli tayin görüyorlar. Dolayısıyla da onlara göre hava hoş. Dün baya bir konuştum en son kıs kıs gülüyor. Haklı olduğumu anladı ama beni de sinir etti.

BEn bu arsa işini uzun zamandır düşünüyorum aslında ama ayranı yok içmeye.... misali olmamak için bekliyorum işte. Önce yapmamız gereken şeyleri gerçekleştirelim ondan sonra Allah izin verirse arsa almak istiyorum.

bugün baktın eğitim ödeneği yatmış geçen ay yatacaktı ve ben onu geçen ayın birikimine yazmıştım 695 tl bu ayın birikiminin dışında

eşimden 280 tl fatura ve çamaşır kurutma makinasının son taksitinin parası gelecek bunlarda birikime sayılmıyor kredi kartından düşüyorum.

bu ay nasipse 397 tl ekders 1980 tl maaş gelir
bundan 700-800 arası kurbanlık parasını çıkarınca ekim ayı için 1600 tl birikim yapmış olurum Allah bereket versin
440 tl lik mutfak parasının son kuruşuna kadar harcayayım öyle diyeyim bakalım bu ay ne kadar artacak

Allah bereket versin canım..
bizimki baya oldu yatalı demek geç yatması da iyi bişey bak bizimki gitti bile

çok kötü çok sinir bozucu

annenin yaptığı da eşinin yaptığı da çok can sıkıcı
madem geri alacaklar hiç vermesinler ne bu ya çocuk mu kandırıyorlar

Evet benimde canım sıkıldı bide birikim yapmayı taktım ya kafaya pinti bi ruh halindeyim. Gerçi biraz darda olduğu için anneme parayı geri vermeyi ben teklif ettim. Zaten bana para vermek mecburiyetinde de değil ama versede pek bi iyi oluyor doğrusu. Eşimde ''bu bayrama bari parasız girmeyim'' diyip beni hassas yerimden vurdu. Neyse yaa o kadarda sinir bozucu değil gelecek ay itibariyle günlük 30 lira para verecek tatil günleri para yok bu da ayda 780 lira demek. Allah bereket versin. Günlere giriyorum 150 liraya annemde onları ben öderim dedi. Ben biraz geleceğe yatırım yapıyorum diyeyimde içim rahatlasın

Son düzenleme:
canım acaba uşaklı arkadaşların oradan ev almakla şunu düşünmüş olabilirler mi ?

''burada kira ödeyeceğimize kendi evimizde duralım hem yatırım yapmış oluruz giderken de satarız elimizde hiç olmazsa ev parası olur onunla da nereye gidersek oradan yeniden ev alırız'' diye...

canım eti iki parçada olsa üzerini kapatacak kadar su ilavesi ile düdüklüde haşlayabilirsin hergün haşlama yapacak değiliz ya

bir de ben 1 kilo kıymayı köfte yapıp şekil verir saklama kabına koyup dondurucuya atıyorum kişi başına 4-5 köfte çıkarıp ister kızartma istersem izmir köfte gibi yapıyorum.
ayrıca 1 kilo kıymayı 4- 5 parçaya ayırıp mantılık şeklinde ya da musakka yapmak için değerlendiriyorum
kuzu eti zaten daha çabuk pişer.
tavuk ve balık da tüketiyoruz onu da tavuk göğsünü köfte yaparım , şinitzel yaparım
daha çok tavuğu baget , pirzola ve kalça olarak tüketiyorum ızgara, fırında tavada vs
büyük balığı daha çok severiz özellikle tercihim levrektir sonrası çipura hele olursa tavuk balığı süper olur kılçığı neredeyse yoktur
hamsiyi temizlenmiş satarlarsa almak isterim

Allah bereket versin canım..
bizimki baya oldu yatalı demek geç yatması da iyi bişey bak bizimki gitti bile

evet canım annemin dediği gibi geç gelen geç harcanır

kaç yaşındasın
ev hanımı mısın ?

merhaba hanımlar,keyifler yerindedir inşallah

bu aralar hep yerimde sayıyorum şu ayın 15 i gelse artık, çok sevineceğim valla
maaş günlerinin gelmesini sabırsızlıkla beklerken ömrümünde aynı hızla geçtiği gerçeğini gözardı ediyorum sanırım. inşallah bu sıkıntılı günler yakın zamanda son bulur bol birikimli günler başlar.

akşam eşimin arkadaşına gideceğiz ilk kez gittiğimiz için eli boş gitmek olmaz değil mi? genelde pasta alırım giderken ama bugün sürekli kullanabileceği bişey almak istiyorum. önerilerinize açığım kızlar

havalardan sanırım bu aralar üzerimde bir kırgınlık var, çokda yoruldum bu hafta. şöyle fön falan çektirip süsleneyim, moral olur hemde. hepinize sevgiler mutlu haftasonları

hersene ağustos ayında biber ve patlıcamn közleyip dolaba atıyordum. patlıcanı soyarken içime sinmemişti ama yine de yaptım. ve attım buzluğa. dün gece çıkardım birisini. bu sabah ta maydanoz ve domatesle salata yaptım. ama tadı hiç güzel değil. böyle siyahımsı birşey olmuş. ay ben ne yapıcam şimdi onu. atsam mı acaba. 7-8 lira vermiştim. atmasam da nasıl yenecek. ben rasmen dibine kadar sıyırırdım o derece severim ama sadece 2 çatal yiyebildim. patlıcan kötüymüş. ne yapsam sizce.

artık seneyi kapatmaya 3 ay kaldı kabataslak hesap yapıyorum son çeyrek için

eşimden 1000 tl tatil parası alacağım kaldı taksit taksit alıyorum her ay ama ocakta arabamın MTV si ödenecek onu eşim öder 1000 tl den düşerim
gerisini aynen almaya devam ederim ...

içine sinmediyse at gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…