Gece gece sinir etti beni kocam
Bir arkadaşı bize yakın olan bir ilçeden ev alacağım demiş, proje varmış ona girecekmiş. Bana diyor ki biz de kredi çekip girelim mi? BU bahsettiği kişi 6 yıl şuan bulunduğumuz ilçede kalmak zorunda ve buradan sonra yine birkaç tayin daha görecek. E ona göre hava hoş tabi. Nasıl olsa yaşamak istediğii yere nerden baksanız 10 yıl gidemeyecek dolayısıyla da böyle yatırım amaçlı ev alıp satabilir. Ama biz 1-2 yıl sonra buradan ayrılıp yaşamak istediğimiz şehre gideceğiz yani oturacağımız evi almalıyız diye düşünüyorum.
Sinir olduğum nokta ben yaklaşık 1 yıldır ev konusunu açıyorum, konuşmak belki de hayal kurmak istiyorum onunla ama adamda tık yoktu, şimdi ise bir arkadaşı evden bahsedince gelip benimle iştahlı iştahlı konuşuyor
Bir de benim düşündüğüm şehri istemiyormuş. E be adam bunca zamandır neden söylemedin değil mi? Küçük ilçe istiyormuş. Oldu dedim git kendin yaşa, bıktım zaten ilçeden. Hiçbirşey yapamıyoruz. Sırf bebeğim için ve biraz daha para biriktirmek için katlanıyorum buraya zaten, sonra yine küçük bir ilçeye neden gideyim
Ayy bir de bu ay kredi kartına yüklendi bu galiba, 300 gelir herhalde. Ama ben yapacağımı biliyorum, ekim ayı maaşından en az 2.800tl alırım sonrasını da hallet bakalım der çekilirim köşeye
Bir derdim var köşesine çevirdim burayı ama yazmak iyi geldi.
güle güle kullan canımkızlar kocam bana hediye almış
bi arkadaşa hediye almıştık çok beğenmiştim.
bu hafta o da bana onu hediye almış evlilik yıldönümü münasebetiyle sanırım
pahalı bişey diil ama olsun benim çok hoşuma gitmişti
madalion.com | Sultan Çay Seti 12'Li
bana 2 aydır nazar değiyor dermişimkızlar bu ay nazar değdi bana para mutfak masrafı ve harçlık olarak 600 tl tolam para oluyodu aylık elimde sadece 20 tl kaldı:)
fakaaaat içinden 160 tl gün parasına ayırmıştım....
ama ayın daha beşi ve bende 20 tl kaldı durum çok vahim anlıcanız sağlık olsun karım 160 tl oldu bu ay yane:)
hoşgeldin canım nerelerdesin ?merhaba,
nasılsınız bakalım?
geçmiş olsun bitanemayy ne güzel yahu
ayrıca hediye de güzel
geliyo bi tane daha
hayırlısı bakalım hergün bi eksik çıkıyor
ne zaman kendimi sadece işe verebilecem çok merak ediyorum
ya ben bugün naptım
45 küsür doğalgazı yatırdım
çıktım 20 adım attım atmadım makbuzu çantama koyarken bi baktım para yok
bozukluk ve 50 vermesi gerekiyordu
yok yok yok
üstünü almamışım ve de son param çantada başka para yoh
hemen döndüm neyse adam da hatırladı da verdi geri
bırakıp gitsem hayatta sonra ispatlayamam
durduk yerde 50liradan da oluyorduk
acaba ben daha önce kaç liralar bıraktım biyerlerde merak ediyorum :26:
Bir arkadaşı bize yakın olan bir ilçeden ev alacağım demiş, proje varmış ona girecekmiş. Bana diyor ki biz de kredi çekip girelim mi? BU bahsettiği kişi 6 yıl şuan bulunduğumuz ilçede kalmak zorunda ve buradan sonra yine birkaç tayin daha görecek. E ona göre hava hoş tabi. Nasıl olsa yaşamak istediğii yere nerden baksanız 10 yıl gidemeyecek dolayısıyla da böyle yatırım amaçlı ev alıp satabilir. Ama biz 1-2 yıl sonra buradan ayrılıp yaşamak istediğimiz şehre gideceğiz yani oturacağımız evi almalıyız diye düşünüyorum.
Sinir olduğum nokta ben yaklaşık 1 yıldır ev konusunu açıyorum, konuşmak belki de hayal kurmak istiyorum onunla ama adamda tık yoktu, şimdi ise bir arkadaşı evden bahsedince gelip benimle iştahlı iştahlı konuşuyor
Bir de benim düşündüğüm şehri istemiyormuş. E be adam bunca zamandır neden söylemedin değil mi? Küçük ilçe istiyormuş. Oldu dedim git kendin yaşa, bıktım zaten ilçeden. Hiçbirşey yapamıyoruz. Sırf bebeğim için ve biraz daha para biriktirmek için katlanıyorum buraya zaten, sonra yine küçük bir ilçeye neden gideyim
Ayy bir de bu ay kredi kartına yüklendi bu galiba, 300 gelir herhalde. Ama ben yapacağımı biliyorum, ekim ayı maaşından en az 2.800tl alırım sonrasını da hallet bakalım der çekilirim köşeye
günaydın kızlar
Ah canımmmm ama sen bilmiyor musun erkekler gaz ile giderler
arkadaş gazı ve kendi ailesinin gazı ile çok iyi yol katederler
mesela ben biliyorum, şuan akraba yüklemesi yapıyorum.. görüştükleri ilk vakitte benim istediğim kıvama getirilecektir büyük ihtimalle ve düğün tarihi için istediğimiz tarihi almış olacağımıza inanıyorum
ev almak istiyorsan önce arkadaşlarınızın almasını beklemniz gereklisonra heveslensin size gelir sıra
Kızlar bende kirli çıkı olmak istiyorum ama hiç param yok3.5 aylık evliyim altınlar eşimin borçlarına gitti bende üzerine soğuk su içtim. Şimdide dara düştüğümüzde kullanabileceğimiz kenarda köşede paramız olsun istiyorum. Annem aylık 100 lİra kadar harçlık veriyo sağolsun (sonra geri alıyo ) Eşimde sana kasadan günde 20 lira vereyim ay sonu yarısını ortak olduğum kardeşime veriyim yarısıda senin olsun dedi.15 gündür hergün 20 lira alıp saklıyodum şimdide önümüz bayram bu ayın birikimini bana versen ya dedi. O parada gidici yani
El elde başbaşta kaldık iyi mi
ben hediyeyi çok beğendim de verdiğim linkte resmin üzerine gelince şekil büyüyor ve nasıl hoşuma gitti. biraz da o yüzden ekledim.seyyah bayıldım ben hepsine. Özellikle tepsi çok çok güzelmiş.
Bir de o ağaçtan olan şeyişte o da harika. Ondan yaparsan özel anaokulları ya da kreşler kesin alır.
Güle güle kullan çok beğendim.
Neyse çok iyi olmuş.ayy ne güzel yahu
ayrıca hediye de güzel
geliyo bi tane daha
hayırlısı bakalım hergün bi eksik çıkıyor
ne zaman kendimi sadece işe verebilecem çok merak ediyorum
ya ben bugün naptım
45 küsür doğalgazı yatırdım
çıktım 20 adım attım atmadım makbuzu çantama koyarken bi baktım para yok
bozukluk ve 50 vermesi gerekiyordu
yok yok yok
üstünü almamışım ve de son param çantada başka para yoh
hemen döndüm neyse adam da hatırladı da verdi geri
bırakıp gitsem hayatta sonra ispatlayamam
durduk yerde 50liradan da oluyorduk
acaba ben daha önce kaç liralar bıraktım biyerlerde merak ediyorum :26:
yazdıklarını okuyunca çok güldüm bsknAh canımmmm ama sen bilmiyor musun erkekler gaz ile giderler
arkadaş gazı ve kendi ailesinin gazı ile çok iyi yol katederler
mesela ben biliyorum, şuan akraba yüklemesi yapıyorum.. görüştükleri ilk vakitte benim istediğim kıvama getirilecektir büyük ihtimalle ve düğün tarihi için istediğimiz tarihi almış olacağımıza inanıyorum
ev almak istiyorsan önce arkadaşlarınızın almasını beklemniz gereklisonra heveslensin size gelir sıra
şimdi bu arkadaşı bundan 3 yıl önce 60bine ev almış. BU yıl o evi 100bine satmış. bana diyor ki işte böyle bir ev ya da arsa alalım. Tamam fikri güzel ama bize şuan için uymaz. ÇÜnkü daha kendi oturacağımız evimiz yok. Çevremizde arsadan ya da böyle evlerden para kazanan çok kişi var ama bu insanlar dediğim gibi sürekli tayin görüyorlar. Dolayısıyla da onlara göre hava hoş. Dün baya bir konuştum en son kıs kıs gülüyor. Haklı olduğumu anladı ama beni de sinir etti.1 senedir niye içindekini anlatmak yerine tutuyormuş
sen eşisin derdini dinlemeyeceksin ya da derdini anlatamayacaksın da kim dinleyip kim anlatacak
ev konusu ikinizi ve çocuğunuzu ilgilendiren bir mesele bence bu konuyu enine boyuna ikiniz konuşup sonuca varmaya denemeliydiniz.
ayrıca arkadaşıyla göbek bağı mı varmış eşinin ...
yusum pc başında şahsen sinirlerim gerildi
bugün baktın eğitim ödeneği yatmış geçen ay yatacaktı ve ben onu geçen ayın birikimine yazmıştım 695 tl bu ayın birikiminin dışında
eşimden 280 tl fatura ve çamaşır kurutma makinasının son taksitinin parası gelecek bunlarda birikime sayılmıyor kredi kartından düşüyorum.
bu ay nasipse 397 tl ekders 1980 tl maaş gelir
bundan 700-800 arası kurbanlık parasını çıkarınca ekim ayı için 1600 tl birikim yapmış olurum Allah bereket versin
440 tl lik mutfak parasının son kuruşuna kadar harcayayım öyle diyeyim bakalım bu ay ne kadar artacak
çok kötü çok sinir bozucu
annenin yaptığı da eşinin yaptığı da çok can sıkıcı
madem geri alacaklar hiç vermesinler ne bu ya çocuk mu kandırıyorlar
canım acaba uşaklı arkadaşların oradan ev almakla şunu düşünmüş olabilirler mi ?Yusum sen eşine fikirlerini söyleyice ne yaptı peki?
kabul etmedi mi düşüncelerini?
İlçede yaşamanın çoook büyük avantajları var. örnek farmasi.
ama seni çok iyi anlıyorum.
ben yaşamımı 6 bin nüfuslu, doğu görevi yerine geçen, sevimli, yemyeşil, torosların üzeinde, merkeze 120 km bi ilçede geçirdim.
memleketimiz olmamasına rağmen babam orda göreve başladı ve şu an emekliliği geldi. ben de ünv. büyük şehirde okuduğum için avantajlarını gördüm. 91 almama rağmen ailemin yaşadığı şehir doğu görevi olmasına rağmen gözümü karartıp merkezi seçtim.
ama şimdi düşünüyorum da eğer ben o şehirde yaşamasam belki de öğretmen olamazdım okumaya çok değer veren bi yer.
bazen çocuklar için küçük şehirler avantaj olabiliyor
hem de sağlıklı ve doğal.
ama kültürel etkinlikler yüzünden insan büyük şehirden de vazgeçemiyor.
çok şükür biz büyük şehrin hayat pahalılığından pek etkilenmiyoruz. ama sağlıklı yaşam açısından çok şanssızız.
benim uşaklı arkadaşım var buranın ilçesinde görev yapıyorlar karı koca öğretmen ve ordan ev aldılar. çok tutumlu ve ne yaptığını bilen biridir.
eninde sonunda memleketine gidecekler.
neden ordan ev aldığını hala düşünürüm :44:
farmasi,
kasap diyince aklıma geldi.
lütfen bana eti her gün yemeklerde nasıl kullanabileceğimi anlatın.
ben eti çok severim ama sade halde.
köfte, kavurma, etliekmek,ızgara vs. gibi.
ama ben yemeğimin içinde olmasa da (çünkü sebzelerin içinde eti hiç sevmem) ve miktarı da fazla olmadan çünkü günlük alınması gereken miktar kadar et almak istiyorum, nasıl et yiyebilirim. bunu bir pratik yolu olabilir mi.
mesela bugün kayınvalidemin verdiği kabağı yapıcam(Allahım bugünleri de gördüm ya)
içinde eti hiç sevmem. yanına pilav yapsam üstünde de et olsa..
ama azcık bişey için düdüklü mü çalışsın uff.
biz genelde tek çeşit yemek yeriz.
kalabalık olsak ne güzel her gün bi sebze, bi et bir de pilav türü bişey yapardım.
Allah bereket versin canım..
bizimki baya oldu yatalı demek geç yatması da iyi bişey bak bizimki gitti bile
Evet benimde canım sıkıldı bide birikim yapmayı taktım ya kafaya pinti bi ruh halindeyim. Gerçi biraz darda olduğu için anneme parayı geri vermeyi ben teklif ettim. Zaten bana para vermek mecburiyetinde de değil ama versede pek bi iyi oluyor doğrusu. Eşimde ''bu bayrama bari parasız girmeyim'' diyip beni hassas yerimden vurdu. Neyse yaa o kadarda sinir bozucu değil gelecek ay itibariyle günlük 30 lira para verecek tatil günleri para yok bu da ayda 780 lira demek. Allah bereket versin . Günlere giriyorum 150 liraya annemde onları ben öderim dedi. Ben biraz geleceğe yatırım yapıyorum diyeyimde içim rahatlasın
hersene ağustos ayında biber ve patlıcamn közleyip dolaba atıyordum. patlıcanı soyarken içime sinmemişti ama yine de yaptım. ve attım buzluğa. dün gece çıkardım birisini. bu sabah ta maydanoz ve domatesle salata yaptım. ama tadı hiç güzel değil. böyle siyahımsı birşey olmuş. ay ben ne yapıcam şimdi onu. atsam mı acaba. 7-8 lira vermiştim. atmasam da nasıl yenecek. ben rasmen dibine kadar sıyırırdım o derece severim ama sadece 2 çatal yiyebildim. patlıcan kötüymüş. ne yapsam sizce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?