günaydın canım sen de hoşgeldin..
kumbara çok iyi para biriktirme yöntemi
ben en sıkışık zamanlarımda bile öğrenciyken felan bu yöntemle altın alıyordum
bir de biriktirdiğimi gören annem altın alacaksan üstünü ben tamamlarım diyerek destek atardı..
şimdi kavanozla evin market ihtiyaçları için tutuyorum..üstünden harcıyorum yani..harcamasam çok birikir yine
herkes yoğun sanırım..
bizim de daha ek dersler yatmadı ayın 9 u olmuş.
ne zaman yatırmayı düşünüyorlar acaba
o da güzel
fotodaki kızın mı çok cadı bişeye benziyor tam mıncıklamalık
hoşbulduk canım inşallah biriktirebilirim hayırlısı ile heyecanlıyım aslında ne kadar biriktireceğim diye bende evin ihtiyaçları için harcamak istiyorum aslında bakalım hayırlısı olur inşallah
Merhaba kızlar,
Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Gramı 92,5dan aldığım bir miktar altınım var, şuan gramda yaklaşık 10 lira karım var satarsam. Sizce altın daha da yükselir mi kısa vadede, yoksa satıp düşmesini bekleyip daha aşağı seviyelerden tekrar alarak gram arttırmak veya karı cebe atmak baya güzel olurdu:) şimdiye kadar çok kurcalamadım ne zaman düşer ne olur önceki yıllarda nasıl bir seyir izlemiş diye, yorum getirebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...
ya farmasi canım sana birşey sorucam...
benim oğlum okulun yemeklerini yemiyor...belenme listesi hazırladı öğretmeni ve haftada birgün köfte var...
benimki dışardaki köfteleri hiçbir şekilde yemiyor,anne senin köftenden yap diyor...
ee ben de çalışıyorum malum,önceden yapıp dolaba atsam herkes kızartıp beslenmesine koyabilir...
özetle senin dondurucuya koyduğun köftenin tarifini ve ne şekilde yani yapışmadan,bozulmadan vs. koyduğunu öğrenmek istiyorum...
bi de o köfteler ne kadar zaman dondurucuda kalabiliyor?
Canım kitapyurdu , idefiks falan bunlar kitap siteleri..
Ben kitapyurdundan alırım genelde..
Ama kıyaslama yapmadan da alma tabi
Ben harcamalarımızı artık yazıyorum bayanlar...
Bi de tasarruf yapmaya çalışıyorum mesela bişey alacaksam soruyorum ona; sen istek misin ihtiyaç mısın diye
Özlem Denizmenin parayla ilgii yazdığı bi kitap var onu alcam..
Bu kadın doğuş grubunun ekonomi finans sorumlusuymuş....
oy masalalhhhh bebegımmm zengınım benımmmBi aksilik olmazsa öyle olacak canım
kızlar benim şu anda birikmiş 1,000 liram var aslında 3,000 di ama 2,000 ini eşim istedi verdim..
1,000 lira ile başlangıcı yapıyorum kızlar bakalım nasıl devam edecek...
oy bende benım kocamda bı yerlere harcıyor cok arkadaslarına bır sey ısmatlama huyu var mubarek suanda sıkıstırmadım bız hepımız aynı toğictenızcanım biz burda çoğunluklu olarak eşlerini yola getirmeye çalışanlar olarak sizde durumun ters olduğunu söyleyebilirim
çok şanslısın eşin hiç para harcaıyormuş bedavaymış yeme içmesi..ne güzel
daha dün bizimki 350 tl spora yazılacağım diye aldı benden (kartlar paralar gelir gider hesapları bendedir)
şimdi yeni evli olduğun için eksiklerin vardır canım senin ama olsun şimdiden farkına varıp bizi okumuşsun..
zaten çoğunlukla birikim yapma çağında olanlar tercih ediyor bu forumu. yani yeni veya kıdemli evli, henüz çocukları küçükken birikim yapma bilincinde olan kadınlarız çoğumuz..
neden çalışmıyosun şimdi tekrar düşünüyormusun çalışmayı?
bende atmıyorum cok bozukluk cunku butun para bozuncada cok morelım bozuluyor mısal bu aksam 100 lıram var kurus bozuk yok bı ekmek sımdı bunumu bozucamben de bi gariplik var zannımca
ben de kumbaraya attım mı parayı yazık oluyormuş gibi geliyor.
ben bozukları harcarken paramın çoğunun bütün bütün banka hesabımda durması beni daha çok mutlu ediyor
kıtapyurdu.comdan alıyorummarkadaşlar kimdi Papatya mıydı şimdi tam hatırlaıyorum
çok kitap okuyorum diyordu
ben kitap alacağım zaman kitapçıdan alıyorum
ama internetten sipariş veren oluyor mu aranızda? ya da bileniniz?
sanırım öyle daha hesaplı oluyor.
ama hangi siteden alabileceğimi bilemedim.
bir de gönderimi çok önemli kırılıp bükülmemesi gerekiyor.
önerileri olan var mı?
ben yazmadan arkadsaın yazısını gordum tavsıye ederım heıdye kıtapta gelıyoronline msjlardan gördüm msjınızı :)
ben internetten çok kitap alışverişi yaparım kitapyurdu.com dan yasakmı bilmiyorum site ismi vermek ama
öyleyse editörler silerler walla :)
tavsiye ederim kolileyip güzelce gönderiyorlar orjinal kitapları vede kampanyalı ve uyguna oluyor..
daha geçen gün Debbie Macomber'ın setini aldım öyle bir sarmışlarki 2 tarafına kartonlayıp uzun zert bir mermer gibi geldi kitaplar..
Canım kitapyurdu , idefiks falan bunlar kitap siteleri..
Ben kitapyurdundan alırım genelde..
Ama kıyaslama yapmadan da alma tabi
Ben harcamalarımızı artık yazıyorum bayanlar...
Bi de tasarruf yapmaya çalışıyorum mesela bişey alacaksam soruyorum ona; sen istek misin ihtiyaç mısın diye
Özlem Denizmenin parayla ilgii yazdığı bi kitap var onu alcam..
Bu kadın doğuş grubunun ekonomi finans sorumlusuymuş....
elimdeki kitp bitsin kitapyurdunu deneyeceğim
bence aydan aya ne kadar okuduğumuzu da yazalım
bu da birikim değil mi
ya farmasi canım sana birşey sorucam...
benim oğlum okulun yemeklerini yemiyor...belenme listesi hazırladı öğretmeni ve haftada birgün köfte var...
benimki dışardaki köfteleri hiçbir şekilde yemiyor,anne senin köftenden yap diyor...
ee ben de çalışıyorum malum,önceden yapıp dolaba atsam herkes kızartıp beslenmesine koyabilir...
özetle senin dondurucuya koyduğun köftenin tarifini ve ne şekilde yani yapışmadan,bozulmadan vs. koyduğunu öğrenmek istiyorum...
bi de o köfteler ne kadar zaman dondurucuda kalabiliyor?[/QU
ben de istiyorum bi de bir poğaça tarifi vardı ya karanfilce miydi acaba veren
canım birikim konusunda en kıdemlimiz farmasidir
o senin gelir gider durumlarına göre yorum yapacaktır
burayı takip etmeyi bırakma. damlaya damlaya göl olur unutma)
ben eskiden çok kitap alırdım, baktım kitaplık doldu. kolilere koymaya başladım sonradan kitap almaktan vazgeçtim. kocaman kütüphanen olacak kitaplarını yerleştireceksin.
ben artık kitap satın almıyor, belki yadırgarsınız ama arkadaslardan alıyorum okuyorum. gecen ay bi arkadasım evine gitmiştim. 3 kitap aldım ondan ikisini okudum, biri kaldı. onu da bayramdan sonra okuyacagım.
evimizin karşısında da kütüphane var. orada klasikler var, güncel kitaplar yok.
bir de kardeşim çok kitap alıyor, kitap fuarlarından, kitapçılardan falan.
bayramda gittiğimde 2 kitap da ondan ödünç alacağım.
mutlaka yakın arkadaslarında kitap vardır. değiş tokuş okuyabilirsin, 2 kitap al.
eski apartmanımızda gün yaparken kitap da değiş tokuşu olurdu.
kitap eskiden çok masraf çıkarırdı bana ordan kirli çıkılık yaptım almaktan vazgeçtim.
Sen hamilesin değil mi seni senigünaydın arkadaşlar......
umarım keyifler yerindedir.... :)
acemiperi canım,bayrama senin yaşadıklarını yaşar mıyım,yaşamaz mıyım,yaşamak istiyor muyum,istemiyor muyum,emin miyim,değil miyim vs. vs. bilmiyorum... :)
şekilde görüldüğü üzre şu ara baya bi karışık duygular...arapsaçına döndü,çözebilene aşkoldun... :)))
acemiperi ne duygudur o bebeğinin ilk kalp atışlarını duymak,dünyadaki hiçbir duyguya değişilmeyen... :)
Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin,inşallah sağ salim kucağına aldığın günleri de hep birlikte görürüz canım...
aynen ya o kadar çok okurdum ki her dışarı çıktığımda kitap alırdım e tabi bekardım ekmek elden su gölden yediğim önüde yemediğim arkamda.. yatağa girip okuyabiliyordum şimdi öylemi ışığı kapat uyuyamıyorum diyen birisi varken zor..
sonradan hızım yavaşladı hiç okumadığım dönemlerim oldu. muayenehanede şahsi odama şık kütüphane yaptırdım hepsini oraya yerleştirdim. spot aydınlatmalı felan çok hoş duruyor
çalışma şartlarım rahat hasta aralarında internete giriyorum ya da okuyorum
değiş tokuş işini pek sevmiyorum çünkü çevremde en çok alan benim. veriyorum insanlara geri alamıyorum vazgeçtim o işten
ben de cevap vereyim
köfteyi öndecen yapıp dolaba koyuyorum yendikçe kızartıyorum 1 ayda tüketmeye çalışıyorum
kıyma,galeta,maydonoz,1 kuru soğan rendesi,1 yumurta,tuz,kimyon koyuyorum ben
buzdolabı poşetini yatay seriyorum içine yan yana yatırıyorum birbirlerine değmeyecek şekilde öylece donduruyorum
donduktan sonra ister öylece bırakırsın istersen poşeti dikleştirip dibinde torbalayabilirsin zaten takır takır oluyor hiç birisi birbirine yapışmıyor..
tabiki farklı yöntemler de vardır bu benimkisi..
kolay gelsin afiyet olsun
benim de en sinir oldugum şey verilen kitabın geri gelmemesi.
eskiden kaset dönemi vardı. dinlesin, kopyalasın diye birine verirdim gelmezdi, ona da sinir olurdum.
senin kitaplığın avantaj. bol oku , kitapta al.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?