Kirli Çıkılar )))

herkese selam.

Farmasi ders programına üzüldüm. Sen hiç sıkıntı etme. müdür ve yalakaları elbet birgün başlarını önlerine eğmek zorunda kalırlar. Ben de çok yaşadım bunu. Ama hep gördüm ki en sonunda zararlı çıkan onlar oldu!
Ben de yakında öğrencisi tarafından darp edilen öğretmen ... diye haberlere çıkarım herhalde. Müthiş zor günler geçiriyorum. Öğrencileri resmen kral yaptılar. İdare yaptırım uygulamıyor, kendim çözmeye çalışıyorum ama bir noktaya kadar yetebiliyorum. Bilmiyorum sonum ne olacak?

Meyra hamile misin diye ben de merak ediyorum =) Ben 2.yi bile doğurmayı asla istemezken sen 3.den bahsediyorsun ya inan şaşkınlıkla okuyorum =)

Karanfilce poğaça tarifini kaydettim. BU üşengeçlikle 1 yıl sonra anca denerim ama olsun dursun bir kenarda.

Farmasi benim birikimden 150tl siler misin canım, zahmet olmazsa.
Annemin paraya ihtiyacı vardı. Aslında istemedi benden hatta telefonda çok ısrar ettim göndermek için yok falan dedi ama dinlemedim. Çünkü benim param varken onun canının sıkılmasına gönlüm elvermedi. HAtta dün gece annemi düşünmekten hasta oldum diyebilirim. Eşime söyledim yatırdı parayı anneme. Her ay 3.000tl biriktireceğim demiştim ama ben ailemde bir sıkıntı hissettiğimde yardım etmezsem müthiş mutsuz oluyorum bu yüzden 2.500-3.000tl arası biriktireceğim diyorum artık. Kış da geldi ailelerimizin kömür ihtiyacı olacak. Allah nasip ederse onu da almak istiyorum.

ilk defa kredi kartımız bu ay çok fazla gelecek 400-450tl arası :18: Yaptığımız alışverişlerin çoğunda eşim tek çekim yaptırmış ondan oldu. Ekim ayında biraz sıkıntı çekeceğiz bu yüzden =(

Son düzenleme:

akıllıbıdıkçım sanki sana biraz fazlamı yüklenmişler ne banamı öle geldi yane ne kadar aşırı ilgiye ihtiyacı olan öğrenci varsa senin sınıfında...neden diğerlerinede vermemişler sadece sana vermişler pek iyi niyetli gelmedi bana...
ayrıca otizimli bi annenin diğer otiziimli çocugu sınıfta istememesi çoooooooook bencilce geldi bana o çocugun durumunu en iyi onun anlamı lazım öle diilmi çünkü kendi çocuguda o şekilde .... diğerlerini neden istemio? sevgi ilgi bölünmesin diemi madem rahatsız çocugunu otizimmli olmayan öğrenci olan sınıfa versin ben hiiiiiiiiç müsemma göstermezdim anneye ...bencil insanlara kızıorum ben ya...
ayrıcada senin o güzel gönlünün ruhunun o çocukların hepsine yeticeğini biliorum eminim:) ilk başlarda zor olabilir evet ama öğretmenlik dünyanın ennnnnnnn zor işi allah yardım etsin:)

sabah grubundaki diğer 2 öğretmen hamile birisine down sendomlu bir öğrenciyi yönlendirdiler ama saatli alınacak galiba öğrenci henüz yeni gelmeye başladı net bir saat verilmedi aileye bahane hazır hamile öğretmen!!! aslında onlarada hak veriyorum hamileliğim çok zor geçti benimde ama onların herhangi bir sıkıntısı yok çok rahat yaşıyorlar normal hayattada rahatlar kaynaştırma öğrencide çok sakin sevecen down sendromlu çocuklar aşırı ilgi sevgi isterler hırçınlığıda yok bana yeni gelen otizmli öğrencim 5,5 yaşında kız öğrenci ilaç tedvisi görüyor o yüzden 35kg çok hareketli sürekli bağırarak ağlıyor ve her istediğini o şekilde yaptırıyor buda diğer öğrenciler açısından sıkıntı oluoyr zincirleme ağlama başlıyor o kısmı beni düşündürüyor ama ama ama ama diğer otizmli öğrenciyi ailesini tanıyorum diye 5gün tam olarak gelmesine bir tepki vermezken bu öğrenciye yok demek vicdanıma sığmıyor ama ben gelmesin o gelmesin derse kim gelsin diyecek ben ilgilenmezsem o ilgilenmezse kim ilgilenecek idareninde açıklaması şu diğerleri hamileyim diye kendi öğrencileriyle bile ilgilenmiyor bu iş vicdan işi bende sana güveniyorum tabi karar senin diyor işte bende orada kalıyorum çünkü okulumdaki bir tane öğretmen 40 yaşında hamile ve 10 öğrencisi var ve çoksunuyor sayıyı küçük yaş grubu zorlanıyorum diye sanki hayrına yapıyor devletten maaş alırken iyi ama emek vermeye gelince yan çiziyorlar diğer velinin istememe nedeni ise ilginin azalması düşüncesi bana.... yarında gözlemlemek için gelecek öğrenci bakalım yarın nasıl geçecek bu arada kız meslek lisesinden stajer öğrenciler gelecekmiş okula bende içlerinden en özverili olanı seçeyim kendime diyorum ve bu kaynaştırma öğrencimede tama diyeyim stajerimde olunca daha rahat yapabilrim haftada 2 gün gelecekler galiba tam da belli değil ama ne bileyim tamam gelsin demekle onuniçin faydalı olabilmek çok farklı bir durum çünkü onların kendi dünyalarına girmek onu bizim dünyamıza almak zor geçen senede bu öğrenci özel anaokuluna gitmiş saatli olarak kabul etmişler ve gittiği sınıfın öğretmeni o sınıftayken etkinlik yapmayıp serbest oyun oynatıyormuş yani herkes kendi haline bırakıyormuş eeee nerde kaldı kaynaştırm eğitim.... önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim öneriniz yoksa eğer benim için dua edin ki yeterli olabileyim

Son düzenleme:

GECEN SEFERDE bu konuyu paylaştıgında bende selin gibi senin üzerine fazla yüklenmişler diye düşünmüştüm. ama gelecek yıl böyle bir sınıf düzenini kabul etme.. adilane olsun. ben diğer çocuklarıma da emek vermek adına idareden özel eğitim gerektiren çocukların paylaştırılmasını istiyorum diye anlat. bu tür durumlarda herkes bir şekilde üzerinden atar, iş birine patlar. gecen yıl özveri ile çalıştım bu yıl olmasın de.
otizmli çocuklara gelince bence otizmli ile çalışmak zor. ailenin istememesi de normal, bunu sen çözme. aradan sıyrıl bu isteğinizi idareyle bir konusun de. ama güzelce anlat veliye ki beni öğretmen gönderdi demesin idareye. otistiklerin diğer çocuklarla sürekli durmasının zor oldugunu düşünüyorum. dikkatleri kısıtlı ve sıkılırlar. daha önce sana şöyle yazdıgımı hatırlıyorum. belli gün ve saatlerle başlayın. çocugun uyumuna göre arttırın. yavaş yavaş olmalıydı bu iş. sen çok yıpranacaksın ve tükenmişlik başlayacak. önünde koca bir kış ve bahar var. bu saydıgın özel çocuklardan çalışması en kolayı down lular. ama gebeler dogurunca yerine birileri gelecek. hemen o sınıflara paylaştır.
1. bu kadar çok kaynaştırma çocuguna zaten faydalı olamazsın
2. diğer çocuklarla yeterince ilgilenemezsin.
3. tükenmişlik yaşamaya başlarsın.
4. herkes parasını alıyor, herkes taşın altına elini koysun.
5. sen gelecek yıl için bu yıl sonu idareyle konusmanı yap, seneye de aynısını yaparlar.

akıllıbıdık kolay gelsin
zaten öğretmenlik çok zor bir de o yaş gurubu bir de özel çocuklar
allah yardım etsin

sahi senfat sen bir ara benim kızımla ilgili konumu okur musun müsait olunca
uzman fikrini almak isterim

ben hala çok yorgun çok hastayım

bızde maasımızı 179 fılan bozmustuk ayın 30 da galıba suyanda bana pahalı gıbı gelıyor aslında ama neden uc kurusluk paramla aldım bende bılemıyorum sımdı
bende bozuk para kumbradamı saydım 110 lıra daha 20 gun var ay sonunaaa

hosbuldukkk senı ornek alıyoruz ınsallah kendımızeee tabı bas ornek farması buarada gunde toplanacak para ıyımıs cabukta doner parayı cok beklemezsınız

Kalmış yemekleri çorbaya mı katıyonuzgüzel fikir arada kaynar ooohhhhhhhh paramız çöpe gitmesin.Kayınvalidem eşim için kesinlikle kalmış yemek yemez diyor vallahi ben 4 yıldır yediriyorum.Bırak kalmış yemeği 3 günlük yemek gene gidiyor .Kalmış makarnaya domates sosu yapıp tekrar ocakta kısık ateşte bırakıyorum mislerrr gibi oluyor.Kalmış yemek yemezmişş

hayırlı sabahlar kirli çıkılar herkese bol bereketli kazançlar

meyraa dolar yükseliyor elimde 1.7895 ve de 1.7989 ortalamalı dolar var hepsini satsam 347 tl kar bırakacak acaba ne yapsam ?
istişare etmek istedim

akıllıbıdık sen çok duyarlı merhametli iyi niyetli bir insansın.dışarıdan insanlar da bunu gözlemleyip çocuklarını sana emanet etmek istiyor olabilir.
amaaa diğer öğretmenlerin tutumu hoş değil aman bana bulaşmasınlar tavrı var bu yüzden bahane ediyorlar gibi geldi ama bilemiyorum tabi onların gerçek niyetlerini.kimsenin günahını almak istemiyorum
birde diğer otizmli öğrencinin annesinin istememesi olayı banada bencillik gibi geldi diğer velilerde onun çocuğunu istermeseydi üzülmeyecekmiydi.
inşallah senin ve öğrencilerin için en hayırlısı neyse o olur.

Hayırlısı bakalım. Bebek berekettir, üç bebek daha çok berekettir.

Köfte tarifin çok değişik. Karbonatı duydum ama bulyon hiç duymamıştım. En kısa zamanda deneyeceğim. Ben de donduruma magnet taktım ve içine koyduklarımı hangi tarihlerde koyduğumu yazdım. Unutuyorum sonra
Otizmli öğrenciyle uğraşmak hiç kolay değildir eminim. Allah yardımcın olsun. Bence veliyle konuş onun çocuğu eğitimi ne kdar hakediyorsa diğer velinin çocuğu da o kadar hakediyor. Ama birbirleriyle anlaşamayıp sorun çıkartacaklarsa hiç yanyana getirme. Sana bakan 14 çift pırıl pırıl göz var.İnsanın omuzlarına öyle bir mesuliyet yüklüyor ki o gözler
meyraa dolar yükseliyor elimde 1.7895 ve de 1.7989 ortalamalı dolar var hepsini satsam 347 tl kar bırakacak acaba ne yapsam ?
istişare etmek istedim
Farmasi dolar 1,82 ye yaklaşmış. Daha fazla yükselir mi bilememe ama bence parça parça satmaya başla. Karı gördün mü eğer yeterliyse affetmeyeceksin

benım annemınde koftesı cok guzel oluyor
kıyma
ekmek ıcı rondodan cekılmıs
cay kasıgı hazır kofte harcı
karbonat bahartları tuzu
yumurta ve sırke
o kadarmı lezzız olur o kofte bulyonu bende hıc duymamıstım

soganıda var tabı bırde ıkı dıs sarımsak koyuyor ıcıne

istişare etmek istedim

beni biliyorsun canım,ben karı görünce kaçarım,kısa yoldan... :)
bence bayrama kadar dolar bir miktar daha çıkabilir belki ama,bayramdan sonra, abd seçimleri öncesi ve sonrasında onsun yükselme ihtimali daha fazla...
dolayısıyla ons yükselir,altın çıkarsa,dolar inişe geçer....
ama piyasaları görüyorsun ne veri dinliyor, ne konuşma,,,istediklerinde, istediklerini,istedikleri gibi çıkarıp, indiriyorlar... :)
o nedenle biz ne desek boş...
her an herşey olabilir...
ytd değil mt (meyra nın tavsiyeleri :) ) dir...... :))

hanımlar hiç tutumlu olamamama rağmen bende size özenip kumbara yapıp para atmaya başladım...hoş evimiz kira ihtiyaçlar borçlar vs. kenarıya para koymak zor ama öyle özendim ki size bunu başarmayı umut ediyorum.dün başladım artık 5 er 5 er elime ne geçerse atacağım...teşekkürler sizlere...5ay sonra çalışamayacağım ... o yüzden bişiyler yapmam şart... çalışamadığım süreler için...

meyraa ben bayrama kadar hadı olmadı bayramdan sonra dusecegını dusunuyorum zıra bız ne zaman ay sonunu gorsek dolar dusuyor mutlaka maası alıyoz bozuyoz gene bı yukselmeye donuyor

ytd değil mt dir

çok güldüm canım yaa

bende an itibarıyla dolardan çıkmış bulunmaktayım.
ay ömür törpüsü gibi, gıdım gıdım artıyor yok yok artamıyor. artsa iyi
ben gelemem öyle ufak hareketlere

neyse daha çıksa da üzülmeyeceğim, sıkıntı basıyordu düştükçe. kar sayılmaz benimkisi, 106 dolarım vardı. 1,799 dan almıştım, 1,81 den tl ye geçtim. zarar etmediğim için şükrediyorum

az önce yaptığım hesaba göre temmuzun 2.haftasından beri sizlerleyim yani yaklaşık 3 ay olmuş.
kenara 524 lira ayırmışım. (altın dolar tl vs..)
kar olarak da (1 gram altınım var hala, onu da hesaba katarsam) 77 lira kar etmişim. taş attım da kolum mu yoruldu
ayrıca anneme 550 lira borç verdim (gelir mi belli değil ) , babamında 150 lira borcu var. (kardeşime verdiklerimi saymıyorum)
yani 3aylık maaşımdan 524+550+150= 1224 lira harcamamışım. aylık maaşım 1066lira. yani 3 aylık maaşın %38ini harcamamışım
:13::13: iyi ki varsınız :13::13:

bu ay %10 zam aldım, 1100+66 lira olacak maaşım.yılbaşında da zam yapılacakmış..
böyle gidersem 5 ay sonra 2ooo tl daha biriktirebilirim.

Son düzenleme:
selam canlar;

farmasicim, kesin dönüş yaptım, naaartık yeniden aranızdayım şekerim, önümüzdeki ayın listesinde adımı ve birikimimi görmekten mutluluk duyuciğim. :)

akıllıbıdık; yorumunu göz ucuyla okudum canım. hangi okuldasın bilmiyorum (okulöncesine benziyor, anladığım kadarıyla), bir sınıfta 2 den fazla kaynaştırma öğrencisi olamaz. diğer sınıflarda en azından 1'er kaynaştırma öğrencisi olması lazım ki, sana 2 öğrenciyi ancak o şekilde verebilirler. yanlış hatırlamıyorsam sayı 2 olursa sınıfındaki toplam mevcut 25 i geçemez.

ister down sendrom, isterse otizm olsun; idarenin ya da öğretmenin öğrenciye :"şu saatte gel, şu saatte git" deme gibi bir lüksü yok. herhangi bir kaynaştırma öğrencinizin durumunun raporda belirtildiğinden daha farklı ya da ağır, ya da sınıfa uygun olmadığını düşünüyorsanız, RAM raporunun tarihi dolmadan yeni bir randevu alıp, forma kendi düşüncelerinizi özellikle belirtip, gönderebilirsiniz. neticede öğrenciniz pasif kayıda alınıp, okula HİÇ GİTMEYEBİLİR. buna vicdan elvermez elbette ama bazı durumlarda zorunlu olabiliyor. ya da otistik çocuklar için en iyi okul OÇEM dir. bulunduğunuz ilde büyük ihtimalle vardır, orayla irtibat kurun ve şartlar uygunsa otistik öğrencinizi oraya yönlendirin. hiç bir öğretmen sınıfında özel eğitim gerektiren öğrenci istemez fakat unutulmamalıdır ki, hiç bir öğrenci de özel eğitim gerektiren bir durumda kalmak istemezdi, hiç bir aile de çocuğunun diğerlerinden farklı olmasını istemezdi. bu tür aileler ve öğrenciler çoğu zaman hep itilmişlerdir. çok üzüntü verici bir durum.

siz vicdanınızla hareket ediyorsunuz, vicdanınız el vermiyor, ama vicdanı el veren bir çok meslektaşımız var ne yazık ki, bu iş vicdan sesine bırakılmamalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…