karmakarışığım şuan sınıfımda 12 normal öğrenci 2 tane otizmli öğrenci 1 davranış problemi olan öğrenci ve yeni bir otismli öğrenci daha karar aşamasında anne tam güb getirmek istiyor diğer otizmliöğrencinin annesi ise sınıfta başka otizmli olsun istemiyor offf ben çok aşırı yoruluyorum kimseyi üzmek istemiyorum istenilmeyen öğrenci olsun istemiyorum ama benimde potansiyelim bir yere kadar ama neye kara vereceğim bilemiyorum üstelik diğer 12 tane normal öğrencimde bende aşırı ilgi bekliyor düşünün hepsi 2007-2008 doğumlu çocuklar ne kadar ilgiye ihtiyaçları bir bilseniz offffff kafam bir milyon oldu
akıllıbıdıkçım sanki sana biraz fazlamı yüklenmişler ne banamı öle geldi yane ne kadar aşırı ilgiye ihtiyacı olan öğrenci varsa senin sınıfında...neden diğerlerinede vermemişler sadece sana vermişler pek iyi niyetli gelmedi bana...
ayrıca otizimli bi annenin diğer otiziimli çocugu sınıfta istememesi çoooooooook bencilce geldi bana o çocugun durumunu en iyi onun anlamı lazım öle diilmi çünkü kendi çocuguda o şekilde .... diğerlerini neden istemio? sevgi ilgi bölünmesin diemi madem rahatsız çocugunu otizimmli olmayan öğrenci olan sınıfa versin ben hiiiiiiiiç müsemma göstermezdim anneye ...bencil insanlara kızıorum ben ya...
ayrıcada senin o güzel gönlünün ruhunun o çocukların hepsine yeticeğini biliorum eminim:) ilk başlarda zor olabilir evet ama öğretmenlik dünyanın ennnnnnnn zor işi allah yardım etsin:)
sabah grubundaki diğer 2 öğretmen hamile birisine down sendomlu bir öğrenciyi yönlendirdiler ama saatli alınacak galiba öğrenci henüz yeni gelmeye başladı net bir saat verilmedi aileye bahane hazır hamile öğretmen!!! aslında onlarada hak veriyorum hamileliğim çok zor geçti benimde ama onların herhangi bir sıkıntısı yok çok rahat yaşıyorlar normal hayattada rahatlar kaynaştırma öğrencide çok sakin sevecen down sendromlu çocuklar aşırı ilgi sevgi isterler hırçınlığıda yok bana yeni gelen otizmli öğrencim 5,5 yaşında kız öğrenci ilaç tedvisi görüyor o yüzden 35kg çok hareketli sürekli bağırarak ağlıyor ve her istediğini o şekilde yaptırıyor buda diğer öğrenciler açısından sıkıntı oluoyr zincirleme ağlama başlıyor o kısmı beni düşündürüyor ama ama ama ama diğer otizmli öğrenciyi ailesini tanıyorum diye 5gün tam olarak gelmesine bir tepki vermezken bu öğrenciye yok demek vicdanıma sığmıyor ama ben gelmesin o gelmesin derse kim gelsin diyecek ben ilgilenmezsem o ilgilenmezse kim ilgilenecek idareninde açıklaması şu diğerleri hamileyim diye kendi öğrencileriyle bile ilgilenmiyor bu iş vicdan işi bende sana güveniyorum tabi karar senin diyor işte bende orada kalıyorum çünkü okulumdaki bir tane öğretmen 40 yaşında hamile ve 10 öğrencisi var ve çoksunuyor sayıyı küçük yaş grubu zorlanıyorum diye sanki hayrına yapıyor devletten maaş alırken iyi ama emek vermeye gelince yan çiziyorlar diğer velinin istememe nedeni ise ilginin azalması düşüncesi bana.... yarında gözlemlemek için gelecek öğrenci bakalım yarın nasıl geçecek bu arada kız meslek lisesinden stajer öğrenciler gelecekmiş okula bende içlerinden en özverili olanı seçeyim kendime diyorum ve bu kaynaştırma öğrencimede tama diyeyim stajerimde olunca daha rahat yapabilrim haftada 2 gün gelecekler galiba tam da belli değil ama ne bileyim tamam gelsin demekle onuniçin faydalı olabilmek çok farklı bir durum çünkü onların kendi dünyalarına girmek onu bizim dünyamıza almak zor geçen senede bu öğrenci özel anaokuluna gitmiş saatli olarak kabul etmişler ve gittiği sınıfın öğretmeni o sınıftayken etkinlik yapmayıp serbest oyun oynatıyormuş yani herkes kendi haline bırakıyormuş eeee nerde kaldı kaynaştırm eğitim.... önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim öneriniz yoksa eğer benim için dua edin ki yeterli olabileyim
gecen seferde bu konuyu paylaştıgında bende selin gibi senin üzerine fazla yüklenmişler diye düşünmüştüm. Ama gelecek yıl böyle bir sınıf düzenini kabul etme.. Adilane olsun. Ben diğer çocuklarıma da emek vermek adına idareden özel eğitim gerektiren çocukların paylaştırılmasını istiyorum diye anlat. Bu tür durumlarda herkes bir şekilde üzerinden atar, iş birine patlar. Gecen yıl özveri ile çalıştım bu yıl olmasın de.
Otizmli çocuklara gelince bence otizmli ile çalışmak zor. Ailenin istememesi de normal, bunu sen çözme. Aradan sıyrıl bu isteğinizi idareyle bir konusun de. Ama güzelce anlat veliye ki beni öğretmen gönderdi demesin idareye. Otistiklerin diğer çocuklarla sürekli durmasının zor oldugunu düşünüyorum. Dikkatleri kısıtlı ve sıkılırlar. Daha önce sana şöyle yazdıgımı hatırlıyorum. Belli gün ve saatlerle başlayın. çocugun uyumuna göre arttırın. Yavaş yavaş olmalıydı bu iş. Sen çok yıpranacaksın ve tükenmişlik başlayacak. önünde koca bir kış ve bahar var. Bu saydıgın özel çocuklardan çalışması en kolayı down lular. Ama gebeler dogurunca yerine birileri gelecek. Hemen o sınıflara paylaştır.
1. Bu kadar çok kaynaştırma çocuguna zaten faydalı olamazsın
2. Diğer çocuklarla yeterince ilgilenemezsin.
3. Tükenmişlik yaşamaya başlarsın.
4. Herkes parasını alıyor, herkes taşın altına elini koysun.
5. Sen gelecek yıl için bu yıl sonu idareyle konusmanı yap, seneye de aynısını yaparlar.
bızde maasımızı 179 fılan bozmustuk ayın 30 da galıba suyanda bana pahalı gıbı gelıyor aslında ama neden uc kurusluk paramla aldım bende bılemıyorum sımdıdolar aslında geçtiğimiz haftalarda daha düşüktü. 1,79 civarıydı alış. (yani sattığımız fiyat.) 1,80lerde de satış(alışımız). tabi yükselir mi daha çok veya düşer mi bilemiyorum
Allah razı olsun. dolardan çıkasım vardı. ama ümidim kesilmişti.
bankanın dolar fiytına bakayım bir
kızlar; yahu sizi dün gece bırakıp yattım bugünde işler yoğundu giremedim 9 sayfa ilerlemiş okudum şimdi hepsini
yeni arkadaşlar gelmişler hoşgelmişler:) buraya sadece bir ay takılın olanlara inanamıcaksınız:) sadece bişe almadan önce sorun buraya hepsi bu:) yani toka alırken bile düşünün kararsız kalırsanız sorun:)mucizwvi bişe var burda:)
kocişin yüzüğünü satmakl isteyen bi hatun vardı kim hatırlamıorum kimdi o ya süpersin ya benimkide dio erkekğe haram bu falan die acaba bende yapsam mı gümüş neyine yetmiyo:)
karanfilcecim çoooooook mutlu oldum çorbam hakkında sölediklerin için benimde kalan zeytin yağlı pırasam var bende onu sebze çorbası yapcam içine patates atıp kaynatcam:) sonra blendıra doooooğru mis gibi yemek:)
altın günüm büyyük bi hızla devam edio:) haftada 80 tl 13 kişi olduk toplamda yane elime geçicek miktaaaaaaaaaar 1040 tl:)
sabah grubundaki diğer 2 öğretmen hamile birisine down sendomlu bir öğrenciyi yönlendirdiler ama saatli alınacak galiba öğrenci henüz yeni gelmeye başladı net bir saat verilmedi aileye bahane hazır hamile öğretmen!!! aslında onlarada hak veriyorum hamileliğim çok zor geçti benimde ama onların herhangi bir sıkıntısı yok çok rahat yaşıyorlar normal hayattada rahatlar kaynaştırma öğrencide çok sakin sevecen down sendromlu çocuklar aşırı ilgi sevgi isterler hırçınlığıda yok bana yeni gelen otizmli öğrencim 5,5 yaşında kız öğrenci ilaç tedvisi görüyor o yüzden 35kg çok hareketli sürekli bağırarak ağlıyor ve her istediğini o şekilde yaptırıyor buda diğer öğrenciler açısından sıkıntı oluoyr zincirleme ağlama başlıyor o kısmı beni düşündürüyor ama ama ama ama diğer otizmli öğrenciyi ailesini tanıyorum diye 5gün tam olarak gelmesine bir tepki vermezken bu öğrenciye yok demek vicdanıma sığmıyor ama ben gelmesin o gelmesin derse kim gelsin diyecek ben ilgilenmezsem o ilgilenmezse kim ilgilenecek idareninde açıklaması şu diğerleri hamileyim diye kendi öğrencileriyle bile ilgilenmiyor bu iş vicdan işi bende sana güveniyorum tabi karar senin diyor işte bende orada kalıyorum çünkü okulumdaki bir tane öğretmen 40 yaşında hamile ve 10 öğrencisi var ve çoksunuyor sayıyı küçük yaş grubu zorlanıyorum diye sanki hayrına yapıyor devletten maaş alırken iyi ama emek vermeye gelince yan çiziyorlar diğer velinin istememe nedeni ise ilginin azalması düşüncesi bana.... yarında gözlemlemek için gelecek öğrenci bakalım yarın nasıl geçecek bu arada kız meslek lisesinden stajer öğrenciler gelecekmiş okula bende içlerinden en özverili olanı seçeyim kendime diyorum ve bu kaynaştırma öğrencimede tama diyeyim stajerimde olunca daha rahat yapabilrim haftada 2 gün gelecekler galiba tam da belli değil ama ne bileyim tamam gelsin demekle onuniçin faydalı olabilmek çok farklı bir durum çünkü onların kendi dünyalarına girmek onu bizim dünyamıza almak zor geçen senede bu öğrenci özel anaokuluna gitmiş saatli olarak kabul etmişler ve gittiği sınıfın öğretmeni o sınıftayken etkinlik yapmayıp serbest oyun oynatıyormuş yani herkes kendi haline bırakıyormuş eeee nerde kaldı kaynaştırm eğitim.... önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim öneriniz yoksa eğer benim için dua edin ki yeterli olabileyim
Hayırlısı bakalım. Bebek berekettir, üç bebek daha çok berekettir.bu işareti senin için yapmıştım canım :))
hamile olsam sizden mi saklayacağım.... :)
3. çocuk olayını bir sene sonraya atmışken, mini mini minnacık bir ihtimal vardır belki demek istedim... :)
yok yok karışığım bu aralar ben, çok karışık.... :)
Köfte tarifin çok değişik. Karbonatı duydum ama bulyon hiç duymamıştım. En kısa zamanda deneyeceğim. Ben de donduruma magnet taktım ve içine koyduklarımı hangi tarihlerde koyduğumu yazdım. Unutuyorum sonracanım 1 kilo kıyma
1 yumurta
yarım ekmek içi
1/2 çay kaşığından az karbonat
1-2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 ortaboy soğan rendesi
1 tavuk bulyon (içerisine ufalıyorum)
tuz
arzu edersen kekik 1 tatlı kaşığı
maydanoz
bunları yoğurup şekil verip saklama kabına ve dondurucuya koyuyorum en fazla 1 ay dayanır
estağfirullah canım burada herkes birikim konusunda başlı başına bir ekol
Otizmli öğrenciyle uğraşmak hiç kolay değildir eminim. Allah yardımcın olsun. Bence veliyle konuş onun çocuğu eğitimi ne kdar hakediyorsa diğer velinin çocuğu da o kadar hakediyor. Ama birbirleriyle anlaşamayıp sorun çıkartacaklarsa hiç yanyana getirme. Sana bakan 14 çift pırıl pırıl göz var.İnsanın omuzlarına öyle bir mesuliyet yüklüyor ki o gözlerkarmakarışığım şuan sınıfımda 12 normal öğrenci 2 tane otizmli öğrenci 1 davranış problemi olan öğrenci ve yeni bir otismli öğrenci daha karar aşamasında anne tam güb getirmek istiyor diğer otizmliöğrencinin annesi ise sınıfta başka otizmli olsun istemiyor offf ben çok aşırı yoruluyorum kimseyi üzmek istemiyorum istenilmeyen öğrenci olsun istemiyorum ama benimde potansiyelim bir yere kadar ama neye kara vereceğim bilemiyorum üstelik diğer 12 tane normal öğrencimde bende aşırı ilgi bekliyor düşünün hepsi 2007-2008 doğumlu çocuklar ne kadar ilgiye ihtiyaçları bir bilseniz offffff kafam bir milyon oldu
Farmasi dolar 1,82 ye yaklaşmış. Daha fazla yükselir mi bilememe ama bence parça parça satmaya başla. Karı gördün mü eğer yeterliyse affetmeyeceksinmeyraa dolar yükseliyor elimde 1.7895 ve de 1.7989 ortalamalı dolar var hepsini satsam 347 tl kar bırakacak acaba ne yapsam ?
istişare etmek istedim
Hayırlısı bakalım. Bebek berekettir, üç bebek daha çok berekettir.
Köfte tarifin çok değişik. Karbonatı duydum ama bulyon hiç duymamıştım. En kısa zamanda deneyeceğim. Ben de donduruma magnet taktım ve içine koyduklarımı hangi tarihlerde koyduğumu yazdım. Unutuyorum sonra
Otizmli öğrenciyle uğraşmak hiç kolay değildir eminim. Allah yardımcın olsun. Bence veliyle konuş onun çocuğu eğitimi ne kdar hakediyorsa diğer velinin çocuğu da o kadar hakediyor. Ama birbirleriyle anlaşamayıp sorun çıkartacaklarsa hiç yanyana getirme. Sana bakan 14 çift pırıl pırıl göz var.İnsanın omuzlarına öyle bir mesuliyet yüklüyor ki o gözler
Farmasi dolar 1,82 ye yaklaşmış. Daha fazla yükselir mi bilememe ama bence parça parça satmaya başla. Karı gördün mü eğer yeterliyse affetmeyeceksin
meyraa dolar yükseliyor elimde 1.7895 ve de 1.7989 ortalamalı dolar var hepsini satsam 347 tl kar bırakacak acaba ne yapsam ?
istişare etmek istedim
bu tarif de çok değişikmişbenım annemınde koftesı cok guzel oluyor
kıyma
ekmek ıcı rondodan cekılmıs
cay kasıgı hazır kofte harcı
karbonat bahartları tuzu
yumurta ve sırke
o kadarmı lezzız olur o kofte bulyonu bende hıc duymamıstım
ytd değil mt dir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?