Kirli Çıkılar )))

selam kızlar bu ara işler çok yoğun ayrıcada işte sinir olmaya başladığım aynı mertebede oldgum halde yaşı büyük diye kendini benim müdürüm sanan patronluk taslayan insanlar var iş yaşamından şunu öğrendim ben sert durcaksın arkadaşım kimse yaklaşamaz yanına yani 21 yaşında atamam oldu ilk başladığımda herkes sajer muamelesi yapıodu hatta bana adımı bilmedikleri için stajer diyenler bile oldu şuan 23 üm bitti hala aynı tas aynı hamam genç olunca illa sallanmamak mı lazım illa 40 yaşındamı olmam lazım benim anlamıorumki imza atmama bile trip yapan tuvalete giderken bile izin almamı isteyen benimle aynı yerde çalıan dengesizler var ((((((( küçük yaşta çalışma hayatına atılınca ile ezile sanırım kendini buluosun
bu ay parayla ilgili durumlarda hiç iç açıcı diil elimizde hiç parammız kalmadı gibi bişe perşembeyi dört gözle bekliorum....
ayrıca eşimin 2.5 yıldır bireysel emekliliği vardı 2.5 yılda 3.5 milyar birikmiş 10 yılı tamamlayınca istersek paramızı yaşımızı beklemeden çekebiliomuşuz eşim senide emekli yapalım dedi iyi hadi yapalım didim allah korusun bana bişe olursa ve o yaşa ulaşamazsam çocuğuma eşime kalcakmış bende hiç diilse çocugum için birikim olur gözüyle istemeye istemeye kabul ettim benide emekli yaptık hayırlısı olsun:)

bugün annem aradı beni şimdi dedi sizin çocugunuz olcak aynı zmandada ev almayı düşünüosunuz zorlanırsınız ortak alalım dedi yarısnı ben ödeyim yarısını siz ödeyin dedi ama ben istemiyorum çünkü ilerde olabilecekleri göryorum annem dicek ben size ev aldım onun tarafı naptı ben size o kadar şey yaptım onlar hiç bişe yapmıyo vs....vs.....
hiç diyorum bu işlere girmeyim ağrımayan başımıda ağrıtmayım.....

benim kuzucuklar 3183 dolar almışlardı 1.78 küsurdan 1/3 ni sattılar 23 tl kar ile

büyük oğlan yükselirse satarız anne düşerse tl ile yeniden dolar alırız diyor

çok fena kerata yahu :)))))

Annesinin oğlu canım farmasi benim oğlum 3.sınıfa gidiyor ve eline para geçince nasıl harcayacağını şaşırıyor
seninkiler şimdiden yatırım yapıyorlar maşallah

biraz dolarım var altına geçmek için onsun düşmesini bekliyorum ama bir türlü düşmedi

diyet günlüğü açarsan ben sana katılırım arkadaşım çünkü benim motive olmaya ihtiyacım var kilom doğumdan sonra aldı başını
gitti durdurabilene aşkolsun

10 aylık bir kızım var benim şu an boy 1.65 kilom da 77
acilen zayıflamam gerekiyor yani

canım bende direk takipcin olurum farmasinin sayfasının bir kısmını okumuştum tamamını okumaya fırsatım olmadı senin derlediğin notların eşliğinde birlikte paylaşarak hadi gel birlikte zayıflayalım....

aslında moralim çok bozuk çok ağladım bugün niye diye sorarsanız inanın bilmiyorum hangisi neden diye
yaklaşık bir yıl sonra cesaretimi toplayıp kadın doğum uzmanına gittim durumu anlatıım direk ailede ölü doğum yapan var mı diye beyin kanaması kalp tansiyon şeker kanser varmı dedi ama sorarken yok cevabını verecek işim gibi bir edayla sordu bende hepsi var dedim anneannem ve dedem sonrada ilaç kullanmadan kaynaklı kalp hastası olmuşlar ve gizli kalp krizinden öldüler annem hem tansiyon hastası hemde meme kanseri, babam felç geçirdiği için beyin kanaması geçirdi anne tarafımda anneannem dedem şeker hastası dedim kadın baktı yüzüme acıyarak sinir testi galiba adı rahim ağzından sıvı aldı rahim ağzında yara var dedi ve benim en korktugum o spekul denilen aletle baktı ve benim korkudan elim ayağım boşaldı acıdan değil korkudan çünkü hamileyken her kanamada onla bakıp bebeği görüyoruz diyorlardı doktorlar buda bende orkuya neden oldu bence psikolojik bir acı hissediyorum ama yaptıran oldumu bilmiyorum gerçktede o spekul çok acıtıyor doktor bana kesinlikle zayıflamalısın idrarın su renginde olmalı kilo almaya elverişlisin aileden gelme damar problemin var bebeği kaybetmene neden bu olmuş olabilir fakülteye sevk ediyorum bir araştırsınlar bu kadar hastalık neden olmuş diye dedi... vanda ki doktorlar hep ameliyat diyorlardı kalp şeklinde bölünmüş rahmim var ve vandakiler ortadaki perdeyi alalım diyorlardı bu doktor kesinlikle önermem çünkü perde alınca sıvıda sıkıntı olup rahim duvarı yapışabilir ve hiç hamile kalmayabilirsin rahim tamamen alınabilir dedi (((aklınızda bulunsun belki bir soran olur)))
diğer hamileliklerinde de düşük ve erken doğum ihtimalin çok yükssek ilaç kullanacaksın hep dedi offffff öyle şeyler dediki çıktıgımda ağlıyordum ve herkes ilk defa ağlayan görmüş gibi merakla sorup ne oldu ne oldu diye soruyorlardı perşembe günü meme filmi çektirmeye yönlendirdi meme kanseri riski var mı diye yaklaşık bir yıl sürermiş fakültedeki araştırma ama kesin yaparlar mı yapmazlarmı bilmiyrlarmış dışarıdada 800-900 civarına yaptırtabilirmişim veeee ben üzgünüm nedeni bilmiyorum sadece korkuyorum anlatmak paylaşmak istiyorum ama anlatabileceğim kimsede yok sonra binbirtürlü önüme getirmeyeceğine inandığım... sanalda olsa sizler benim dostlarımsnız

canım ya senin nasıl bi aile öykün var sırf bunlar yüzünden bile insan strese girer inan çok üzüldüm ama ne çocugu olmayanların allah kucaklarını doldurdu ne ümitsiz vakalara bebekler verdi sıkma canını bazıları kolay elde eder bazılarının imtihanı budur herkesin bi imtihanı var seninkide buymuş sadece dua et dr. görüşmelerini ihmal etme vede benden sana tavsiye en az 3 dr git yani sadece o dr. yetinme bi başkasına daha git akıl akıldan üstündür.bak vanda denilenle bu dr. dediği bile birbirini tutmamış sonuçta hepsi farklı farklı yorumluyo allah sabır versin güzelim....

canım annen ve baban için çok geçmiş olsun diyorum Allah şifa versin
smear testinden bende yaptırmiıştım inşallah sonucu iyi çıkar
endişelenme birçok kadında rahimağzında yara olabiliyor
inşallah hiçbir ilaç kullanmana gerek kalmadan kolay bir hamileliğin olur

merhabalar
sabahtan beri koşuşturma halindeyim, yeni oturdum çayım birazdan olur
braun kaliteli bir marka
benim meyve sıkacagım da braun
şu anki aklım olsa alır mıydım hayır, dolap bekliyor.
meyveyi ısırarak yemenin daha yararlı oldugunu düşünüyorum.
o kadar çok bulaşık çıkıyor ve her tarafı kirleniyor ki koca makinenin. yani bana göre değil. 1 bardak meyve suyu için o kadar meyve harca, sonra da temizliği ile uğraş. elime alır yerim.
ama narenciye sıkacagım yok. ondan almayı düşünüyorum ancak aynı şeyin bu cihazı başına gelmesinden korkuyorum.
bebeğim içinse cam rende kullanıyorum

maşaallah
çocuklardan harcamadan nasıl dayanıyor. biriktirmenin hazzını almışlar
herkesin çocukları böyle olur inşaallah
geleceğin aklı başında nesillerini inşaallah bizler yetiştiririz.

Canım Allah sabır ve şifalar versin
üzülme demek kolay gibi görünse de sen yine de metanetini korumaya Allah'tan sabır dilemeye devam etmeye bak canım
inşaallah bugünler de gelip geçecek hiç yaşanmamış gibi olacaktır hayırlısıyla ....

Son düzenleme:
birikim yapabilme hevesiyle bin küsur sayfanın hepsini okudum
artık bende bu ailenin bir üyesiyim
kızlar ayrıca bin küsur sayfa okuduğum için bana bir sertifika vermeyecekmisiniz?
şaka bir tarafa arkadaşlar sizden çok şey öğrendim birikimi paramın kıymetini bilmeyi vs....
bu arada aklıma bir hadisi şerif geldi sizinle paylaşayım 'iktisat eden fakir düşmez'
bu hadisi daha öncede bilmeme rağmen sizinle tanıştıktan sonra daha iyi uygulamaya başladım

hepinize çok teşekkür ediyorummmmm

canım bence tüm tahlillerini üniversitesi de yaptırmanı tavsiye ederim.
hiçbir ücret ödemezsin.
önemli bir ameliyat olman gerekirse hoca farkı ödemeden yapıyorlar.
özele harcayacak çok fazla maddi imkanın yok.
orada boş vaatlerle de kandırma olmaz.

tam rahatsızlığının adı nedir? ne oldugunu tam olarak bilirsen o konuda uzmanlaşmış bir kadın dogumcuya gidersin özelde istersen .
seninki dogumsal rahim anomalisi doğuştan. çeşidi nedir? onu da öğren.

uterustaki anomali septat mı? arkuat mı? yoksa bikornuat mı? bu çeşitlerin hepsinde tedavi ve gebeliğin seyri farklıdır.

1. septat uterus (perde): en sık görülen anomali tipi olup. hamilelikte bebek kaybı 8-16. haftalar arasında olur. spontan(kendiliğinden) düşük oranı % 60'ın üzerindedir. fetal hayatta kalma oranı % 6-28 arasındadır. sevindirici olan ise bu kadar riske rağmen anomaliler içinde en tedavi edilebilir olanıdır. daha önce erken dogum ya da düşük yapmış böyle bir hastaya histeroskopik rezeksiyon yapılır.Kolay bir işlemdir. bu işlem sonrası canlı dogum oranları anlamlı bir şekilde yükselir.

2. arkuat uterus: bu anomalide düşük ve erken dogum oranları daha azdır. canlı dogum oranları % 82 lere kadar yüksek olabilir. gebelik seyri neredeyse normal uteruslu kadınlara yakındır. bu anomaliye çoğu kez müdahale edilmemektedir.

3. bikornuat uterus: % 36 düşük, %23 erken dogum oranları bildirilmektedir. tekrarlayan gebelik kaybı olan hastalarda metroplasti ameliyatı gebelik seyrini iyileştirmede uygun bir ameliyat tercihi olabilir. ancak daha önce kötü bir gebelik öyküsü olmayan hastalara ameliyat önerilmemektedir.(ki senin kötü gebelik öykün mevcut.) metroplasti yapılan hastalarda dogum şekli mutlak sezeryan olmalıdır.

4. uterus didelfis (çift rahim) bi arkadasımda vardı.

5. unikorniat uterus

senin rahatsızlığın 4 ve 5 değil sanırım. çünkü kalp şeklinde demişler. o yuzden 4 ve 5 anlatmıyorum.

anomali tipinin kesinleştirilip ona göre ameliyat kararının alınması lazım. gördüğün gibi eğer 1. anomali varsa HS rezeksiyon , arkuat uterus varsa çoğu kez ameliyata gerek yok. bikornuat varsa metroplasti ameliyatı gerekir. bu 3 anomalide uterus kalp şeklinde gözükür. dr.ların farklı şeyler söyleme nedeni de tanıya yönelik, düştükleri tereddüttür. o yüzden hemen son dr.a inanma. çünkü öncekilerin söyledikleri de doğru olabilir. bu anomalilerin tipini belirlemede tanı zordur. birkaç yöntem kullanılır. USG, HSG yada MR kullanılır. istersen
öncelikle dr.larından kesin dogru anomali tipini öğrenip ona göre hareket etmelisin.

Son düzenleme:

ha ha ha daha önce de allright galiba 800 sayfa okumuştu.
ama birincilik senin
5000 sayfada okusam yatırım yapmayı beceremiyorum ben
burada evi çekip çevirme tutumluluk adına bişeyler öğreniyorum ben
bişeyleri çöpe ataken hep üzülürdüm, burada onalrı değerlendirmesini öğreniyorum.
ama halen yatırım hakkında birşey yapamadım, o yüzden bildirim yapmıyorum ama okuyorum

ben de buraya yazmadan önce tüm sayfaları okumuştum, bir şeyler kaçırmak istemedim ve geçmiş her sayfada öğreneceğim yeni şeyler olduğuna emindim:)
malesef artık iş yerinde kadınlar kulübü sitesine erişim sağlayamıyorum öğlen aralarını zevkle geçiremiyorum artık haliyle:S

bu arada karanfilce mesajımı görmedin mi ben hala özel mesaj atamadığım için buradan sana yazmak durumunda kaldım

öykü mü kader mi sınav mı ben mi abartıyorum yoksa hayat mı zor işte öyle birşey benimkisi.....
çok haklısın akıl akıldan üstündür bir başka doktora daha gideceğim bakalım ne diyecek ama böyle içimdeki nefesim gidiyor kopuyorum herşeyden düşünsene şu cümleleri duymak kime kolay gelir üstelik ilk bebeğini kaybeden bir insan için""... diğer hamileliklerinde sıkıntı yaşama ihtimalin çok yüksek erken doğum yada düşük riski taşıyorsun ilaç tedavisi alacaksın.....sonra ne derse desin ben sadece üzülüyorum çükkü alıştım ezberledim hep aynı cümleler kanamalar kanamalar geçen sene şubat ayından kasım ayına kadar sürekli kanaması olan bir insandım sanırım duygusal moda geçtim iyice ama bende hayal kuruyorum minik bir bebeği kucağıma alabilmeyi çok şu şey istiyorum

inşallah canım duanın açamadığı kapı mı var hayırlısıyla olur babam ilkokul 5.sınıftayken felç geçirdi üniverste sınavına bir gün kala tekrar bir felç üsütüne bir beyin kanaması geçirdi ve bilinci gitti yatalak diye adlandırılan bizim merhametimize ihtiyacı olan bir insan oldu ve ben o moralle üniversite sınavına girdim anadolu öğretmen lisesi sayısal mezunuyken alan dışı okulöncesi öğretmenliğine yetecek ancak puan alabildim ve mecbur başladım evde kalmaya yüreğim dayanmıyordu heleki liseyi ankarda okuyup tekrar memlekete üniversite kazanamadan döndü diyen dedikoducu komşuların laflarına tahammül edemem diye gittimmmm iyikide gitmişim 2004 üniversite 1. sınıfta aralık ayında 19 yaşımda babamı kaybettim evde kalsaydım o senede sınava hazırlanmak zor olurdu 7yıl boyunca abartısız hemen hemen haftada 4-5 gün babamı rüyamda yaşıyor görüp yeniden öldüğünü gördüm her defasında aynı acıyı ölümü yaşadım taaaa ki hamile olunca rüyamda görüp de üzülünce kanamam oldugunda uyandıgım kendi kendime diyordum kii babam sen benim canımsın ama bende bir canım taşıyorum ya artık rüyama gelme yada geleceksen ölme inanırmısınız 2010 nisan ayından bu yana toplamda 4 yada 5 defa babamı rüyamda gördüm normal sohbet ediyorduk ölmüyordu benimkisii psikolojik tamamen farkındayım

inaşşallah canım sağol güzel dileklerin için öyle rahatlıyorum mutlu oluyorum ki içten yazdıgınız o kadar belli hissediyorum içinizde bir yerlerin sızladığını sevginizi gönderdiğinizi

Allah razı olsun ne kadar zaman ayırıp uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim bana uterus didelfis dediler biraz karışık önce çift sonra bölünmüş dediler en sonunda kalp olduguna karar verdiler ultrason fotografına uterus didelfis yazdılar hamile kalabilirsin yapacak birşey yok zamanla yaşayıp göreceğiz neler olacağını düşük ve erken doğum olmasın diye ilaç kullanacaksın dedi zaten geçen sene hergün serum takıyorları ve günlük 3 iğnem fitilim ve haplarım vardı

burada pek belli olmuyor ultrason fotografında kalp şekli bariz belli aslında ne kadar sevgi canlısı bir insanım rahmim bile kalp şeklinde

Eklentiler

• $Görüntü1422.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 105
  • $Görüntü1423.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 95
  • $Görüntü1422.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 81
  • $Görüntü1423.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
burada pek belli olmuyor ultrason fotografında kalp şekli bariz belli aslında ne kadar sevgi canlısı bir insanım rahmim bile kalp şeklinde

eşimden alıntıdır:

didelfis : gebelik oranları yüksek olup, kısırlık oranları düşüktür.
düşük oranı %32, erken dogum oranı % 28, canlı dogum oranı %56 kadardır. metroplasti rutin uygulanmamalıdır.
sadece tekrarlayan gebelik kayıpları ve tekrarlayan erken dogum öyküsü olan hastalara uygulanabilir. genellikle tedavi yaklaşımı erken dogum eylemi başlayan hastalara dogumu durdurmaya yönelik tedavilerdir. (iğne, hap vs. )

gelelim tüm bu uterus anomalilerinin tanısının nasıl konulduguna:

bu anomali tiplerinde tanı her zaman kolay değildir. HSG (histerosalfingografi) rahim içinin değerlendirilmesinde iyi bir yöntemdir. ancak rahimin dış duvarının değerlendirmede yetersizdir. tek başına % 55 dogruluk oranı varken, buna USG eklenirse bu oran % 90 a çıkar. USG septat ve bikornuat ayrımını yapmada daha faydalıdır. MR çevre dokuları da görüntüleyebilmesi nedeniyle altın standart yöntem olarak kabul edilir.

senin gönderdiğin fotolara gelince:
bunlar USG görüntüleri olup, tek başına dogru tanıyı koymada yetersiz bir tetkikdir. görüntülerde rahim içi kavitenin 2 tane oldugu gözüküyor.
ama bu bikornuat, didelfis ayrımını yapmakta yetmez. muayenede dr. iki adet selviks (rahim ağzı) görmüşse tanı didelfisdir. aksi hallerde MR yada HSG gibi bir tetkikin yapılması daha uygundur. dr.un ULTRASON kagıdının altına didelfis yazmış. ama sadece ultrason ile bunu söylediyse yanlış tanı koymuş olabilir.

sonuç olarak
gördüğün gibi her bir tipin tedavisi çok farklı oldugundan en önemli aşama tanı aşamasıdır.
gebelik seyri anomali tipine göre de çok değişmektedir. e.t. bir üniversite hastanesine gidip tam bir değerlendirme yapılıp dogru teşhisin konulması.

anneni en iyi sen bilirsin eğer böyle bir sıkıntı olacaksa hiç ağırtma başını
biz de kimse bişey demese bile kimseye boyun eğmemek aldına büyük borca girdik ama ikimiz ödüyoruz kocamla

canım benim sen dr o acımasız konuşmalarına bakma üniversite hastanesine git bence de sorunu tam olarak öğren ardından kendine iyi bir dr bul zor günler geçirmişsin canım allah yardımcın olsun

daha önceden bana yapılan açıklamada tek bir rahim ağzı ortadan ikiye bölünmüş kalp şeklinde rahim demişlerdi bebek hangi bölmede oluşursa diğer bölmeye göre esneyerek gelişir eğer buna ortada perde müsade etmezse bebek gelişimez erken doğum düşük olablir demişlerdi
bugün gittiğim doktorda her iki tarafıda yeterli hamilelik için dedi sen çok güzel yazıyorsun anlatıyorsun ve anlattıgınıda anlayabiliyorsun ama biz terimsel ifadeleri ve gidişatı bilemediğimiz için hep bir karmaşa halinde duruyoruz
özelliklede yüzdeli yazdıgın yorumdan anladım doğrumu acaba erken doğum yama ihtimalim %28 ve doğum sonrası yaşama ihtimali belli değil olabiliride
benim karnımda öldükten sonra doğum yaptıgım için canlı olarak dünyaya getirme ihtiamalim %56 yani getiremem ihtimalimde çok yüksek
ve tam olarak sağlıklı ve zamanında tam ve sağ doğum yapabilme ihtimalim hiç normal gebeler gibi %99a yakın oranlarda olmayacak

çok soru sordum hakkını helal et birde merak ediyorum bu riskli durumlar sağlıklı bebek içinde engel mi bana yaşasaydı bebeğin engelli olurdu demişlerdi gelişimi 1 ay önce durmuş demişlerdi ama ama 2li 3lü testlerde 4lü ultasonda gayet sağlıklı bebek demişlerdi 10 gün sonrada bebek karnımda öldüğü için doğum yaptım biraz karışık geldi hani 1ay önce durmuştu gelişimi ve ben sürekli haftalık kontorle giden bir insanken neden hiç bir problem oldugunu söylemediler

offfffffffff şişirdim kafanızı ama çok önemli benim için bu sorular

yok mu bunun toptan makinaya atılanı
ben de bekliyorum kullanınca fikrini
benim kuzucuklar 3183 dolar almışlardı 1.78 küsurdan 1/3 ni sattılar 23 tl kar ile

büyük oğlan yükselirse satarız anne düşerse tl ile yeniden dolar alırız diyor

çok fena kerata yahu :)))))
maşallah farmasi siz ailecek olayı çözmüşsünüz
şu buhar makinasınının yorumlarını da bekliyorum
nerelerde nasıl kullanıyorsun memnun musun
o tipler her yerde vardır
anneni de sen tanırsın
nerde çokluk ,orda ... derler
ben hatmetmiştim

geçmiş olsun
yazsan sayfalarca yazılabilir
zaten arkadaşlar da anlatmışlar
ama en azından ihtimalin var
bunu yaşadın ve yaşayabileceğini biliyorsun
bana ikiniz birden ölebilirsiniz demişlerdi
bırak yaşama tekrar olabilme ihtimali
anladım ki rabbim ol dedi mi herşey olur
tabi en iyi tedaviyi de yaptırmak kaydıyla
herşeyin hayırlısını iste
ve elinden geleni yap
bence umut insana en büyük kötülük
sen elinden geleni yap,gerisini allaha bırak
olursa sevinirsin,olmazsa bak allah sana bir sürü yavru vermiş
hikmetinden sual olmaz rabbimin
inşallah gönlündekini verir

Son düzenleme:

Allah yardımcınız olsun Rabbim gönlünüze göre versin inşallah. eczanem ankara da. siz nerde düşünüyorsunuz. yaşımız yakınmış. nere mezunusunuz. özel değilse tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…