- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
1 defa kullanıyorum canım , önce sağlık birtanem
fıkra gibisiniz ya
karanfilce bir de şunu önerebilirim
teflon tavaya aynı yemeğe koyduğun yağ gibi yağ koyup patatesleri yuvarlak şekilde doğrayıp kısık ateşte kızartabilirsin çok az gidiyor bir dene bakalım
hayır dağılmıyorbir deneyeyim canım
zaten biber, balık, domates gibi şeyleri çok az yağla kızartıyorum.
peki patatesler yumuşak olup dağılmıyor mu?
kızlar 8.95 tl ye çipura balığın fiyatı iyi değil mi?
dün 3 kg aldım da
kaç zamandır sorcam canım tereyağını nasıl yapıyorsun.ben 1 kere kullanıyorum ama yardımcımız kavonozlara doldurup götürüyor artık kendi mi kullanıyor komşularına mı veriyor bilemiyorum
zaten öyle kızartma pek yapmam bazen patates o kadar
bir de bir prof.dan dinlemiştim
en iyi yağ zeytinyağıdır bizi yıllarca kandırdılar kızartması yapılmaz diye demişti
sadece evinize zeytinyağı alın herşeye kullanın demişti
o gün bugündür herşeye zeytinyağı kullanıyorum kızartsam bile
bir de kendim evde tereyağı yapıyorum o da zaten faydalı yağ
başka da yağ bilmem almam da..
hele 5li 10lu margarin alanlar var aman kızlar dolabınızdaki canlı bombalar
bir tanıdığım depolardı börek çöreğe lazım oluyor diye fazla alıyorum demişti
şok olmuştum dolaptaki margarinleri görünce
yazık günah ne kadar zararlı çok mecbursak tereyağı kullanalım kurabiye böreğe vs..
ama önce zeytinyağı..
haa anladım tek sıra halinde diziyoruz :))hayır dağılmıyor
aynı balığı kızartırken çevirdiğin gibi çevirerek kızartırsın hatta patatesleri biraz ince kesersen çıtır bile olur
bence süper fiyat
süper fiyatmış margarini ben de sevmiyorum tereyağı alamamıştım has tereyağı margarin aldım 2 tane hala da duruyor içimden gelmiyor kullanmak ama tüketeyim onları bu arada tereyağım da bittiii yaaa sordurayım da alayımmmm
ben bu yağ meselesi için tefal actifry düşünüyorum
pahalı ama hem yağ ziyan olmasın hem de sağlıklı olsun diye alasım geliyor
ama deneyen bulamadım
deneyen fikri olan var mı
kızlar 8.95 tl ye çipura balığın fiyatı iyi değil mi?
dün 3 kg aldım da
tarif verebilir bisin arasına ne koyayım mesela?? sos filan.çok iyi afiyet olsun. ben migrostan 15 ya da 16 ya aldım.
bu arada mutlaka fırında dene
herkese selam.
Geçmişi okuyorum hep ama yazmaya fırsatım olmuyor çünkü oğlum hasta. Önce azı dişleri çıkmaya başladı onun problemlerini çekiyorduk sonrasında da el ayak ağız sendromu diye bir hastalığa yakalandı. İnşallah oğlum sağlığına kavuşur da yeniden dönerim buraya.
Hasta olan arkadaşlar inşallah iyileşmişsinizdir.
allright kızınla ilgili yazdığını okuduğumda çok korktum ama çok şükür hiçbir problem yokmuş
chess hayırlı olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini.
pahalı evet ilk çıktığında 500lerdeydiyok ya ben fırına geri dönmeyi düşünüyorum.
sanırım sizler çoğunuz diyet tarzında yapıyorsunuz ve az yağ kullanıyorsunuz dimi.
ben de eşimin isteklerini es geçip fırında yağlı kağıtta zeytinyağıyla kızartmama geri döncem.
zaten balık ve diğer kızartmaları çok az yağla yapıyorum. ama patates az yağla güzel olmuyor.
ve onlar da batırdığı için yağı süzüp dediğim atık yağ bidonuna döküyorum.
geriye bir tek patlıcan kızartması kaldı onu da yapmayıveririm
seyyahalemi dediğin ürün baya pahalı sanırım değil mi?
ben de dinlemiştim onuben 1 kere kullanıyorum ama yardımcımız kavonozlara doldurup götürüyor artık kendi mi kullanıyor komşularına mı veriyor bilemiyorum
zaten öyle kızartma pek yapmam bazen patates o kadar
bir de bir prof.dan dinlemiştim
en iyi yağ zeytinyağıdır bizi yıllarca kandırdılar kızartması yapılmaz diye demişti
sadece evinize zeytinyağı alın herşeye kullanın demişti
o gün bugündür herşeye zeytinyağı kullanıyorum kızartsam bile
bir de kendim evde tereyağı yapıyorum o da zaten faydalı yağ
başka da yağ bilmem almam da..
hele 5li 10lu margarin alanlar var aman kızlar dolabınızdaki canlı bombalar
bir tanıdığım depolardı börek çöreğe lazım oluyor diye fazla alıyorum demişti
şok olmuştum dolaptaki margarinleri görünce
yazık günah ne kadar zararlı çok mecbursak tereyağı kullanalım kurabiye böreğe vs..
ama önce zeytinyağı..
zaten 3lü 5li buharlı pişirici,ekmek makinası, bi de bundan alıp bütün tencereleri atasın varbenim yakın bir arkadasım almıştı. çok övmüştü. ben de ondan ödünç istedim 2 gun kullanabilir miyim, beğenirsek alalım dedi.
ama eşim patates kızartmasını beğenmedi, yumuşak oluyro diye. halbuki çok sağlıklı.
ama kestaneyi çok güzel yaptı.
bi arkadasında varsa sana patates falan kızartsın denemiş olursun
biber kızartması güzel oluyor
herkese selam.
Geçmişi okuyorum hep ama yazmaya fırsatım olmuyor çünkü oğlum hasta. Önce azı dişleri çıkmaya başladı onun problemlerini çekiyorduk sonrasında da el ayak ağız sendromu diye bir hastalığa yakalandı. İnşallah oğlum sağlığına kavuşur da yeniden dönerim buraya.
Hasta olan arkadaşlar inşallah iyileşmişsinizdir.
allright kızınla ilgili yazdığını okuduğumda çok korktum ama çok şükür hiçbir problem yokmuş
chess hayırlı olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebeğini.
hemen veriyorum kızlarrr
süt ama pastörize değil ineğin memesinden sağılan taze süt
kaynayınca yüzünde kaymak oluyor ben onu süzgeçle alıp kavanozda biriktiriyorum
1 haftalık sütten tereyağı pek çıkmaz
2-3 haftalık olacak o sebepten buzlukta biriktirme yapıyorum kaymakları
şöyle toplam 10-15 kg sütün kaymağı olunca
küçük bir bidona alıyorum küçük ama yoğurt satılıyo ya o bidonlardan
yarısına kadar soğuk su koyuyorum sonra başlıyorum hızlı hızlı çalkalamaya, dikey,yatay nasıl isterseniz
10-15 dakika kibar kibar değil baya çarptırarak çalkalıyorum
ara ara kontrol ediyorum
olmuşsa karınca yumakları gibi yağ suyun üzerinde toparlanmaya başlıyor
öylece büyük bir yıkama ya da salata kabına boşaltıyorum
tahta kaşıkla o yağları topluyorum topak yapıyorum
sonra bir güzel soğuk suda yıkıyorum yağı sütlü yerleri gitsin diye
iyice yıkıyorum mis gibi tereyağ oluyor ama tabi öyle marketlerde satılanlar gibi kilo kilo çıkmıyor
bir topak ancak oluyor ama o da 2-3 hafta az az yetiyor pilava yumurtaya felan
kurabiye tariflerinde 1/2 margarin felan yazar
ben ancak 1 yemek kaşığı koyabiliyorum o da yetiyor
Tasarruf cihazı hakkında bilgisi olan duyan kullannan var mı
elektrik tasarruf cihazı ve doğalgaz tasarruf cihazları faturada bir miktar azalma sağşıyormuş ama pek bir bilgim yok netten araştırıyorum olumluda olumsuzda çok yorum var görüşleriniz nelerdir
birkaç soru daha sorablirmiyim
bulaşık makinem on gündür pek temzi yıkamıyor birinde iyi yıkıyor birinde sadece durulamış gibi finish kullanıyorum ama neden ne olabilir şimdi içindekini tekrar yıkatıyrum kirli çıktı diye o bitince tamamen boş çalıştıracağım filtresini elde yıkayıp içini temzileyip çamaşır suyuyla deterjanlı boş çalıştırayım diyorum sorun çözülür mü acaba aslında makine temizleyiciler var 12tl ama şimdi hem evde yok hemde pahalı geliyor bana sizin buldugunuz bir çare var mı makine temizliği ve kötü kousu için aslında bir ara bu konu çok yorumlanmıştı ama bir daha sorayım
yarın aşure yapmayı düşünüyorum netten aldıgım tariflerle tamamen karambole bol meyveli yapıyorum tarifini paylaşacak var mı biraz fazla yapmayı düşünüyorum komşulara dağıtayım hemde bir iletişim olur aramızda diye düşündüm yaklaşık 15-18 eve dağıtmayı düşünüyorum eşimde nerden baksanız birkaç eve gidecek kadarını yerrrr
canım makinanın tuzu parlatıcısı var mı ?
tuzu var parlatıcı olarakta sirke koyuyorum bitiiği zaman tuz ve parlatıcı ait lambalar yanıyor şuan yanmıyor üzerine ekleyeyeim o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?