Kirli Çıkılar )))

canım bulaşık makinesinin kullanma klavuzunu al eline orda tarif ediyor kesin suyunuz kireçli ve kirecin düşük ayardadır.
onu yükselt dene bakalım bir de..
ev değiştirdin ya oranın suyu daha kireçlidir belki.
ilk başta yağ biriktirmek zor görünüyordu aslında ama buzlukta biriktirdiğini duyunca neden olmasın dedim.
ama sallama işi çok zor işte.
bizim köyümüzde ineklerin sütü çok yağlıdır. hep arpa yedirirler ve yağı sadece leğende elleriyle ezerek çıkartırlar düşün.
aslında şu evim şahanedeki tırdaaki boya karıştırıcıdan olcak var ya ne süper olur..
ben üstteki kaymağı hep bırakıyordum eşim yoğurdun üstünde seviyor diye.
dur bakimm bi de ben yapim nasıl olcak.
dün sütümü vakıfımızdan aldım çok güvenilir amma velakin üşenmeyip her hafta o eve gidebilmek zor oluyor.
vicdansızlar

bende kadınlar kulübünde duymuştum hatta diğer parlatıcı yapacak birşey bulamadım diye klozete döküyıkamıştım kimyasalda kimyasal diye kesinlikle almayın makinenizde kullanmıyn diye bir sürü şey okumuştum sonuç olarak defalarca yıkanan bulaşıklar oldu
canım çok sağol bilgi verdiğin için
bu tasarruf cihazı için ne diyorsun duydun mu hiç aklıma epey takılıyor

nazar değmesin benimki çok güzel gidiyor farmasiciğim..
hatta bana da sen söylemiştin

bu arada ben de şırınga ile parlatıcımı çıkarmıştım :))
o daha kolay

hemi de ne vicdansızlar
düşünsene hem hırsızlık yap hem de onu mübarek kurbanda sat
haram olsun

az biriktirirsen blenderle de yapabilirsin tereyağını
ben çok yaptım oluyor

hemi de ne vicdansızlar
düşünsene hem hırsızlık yap hem de onu mübarek kurbanda sat
haram olsun

az biriktirirsen blenderle de yapabilirsin tereyağını
ben çok yaptım oluyor

vayy bak sen yemek işlerinden anlamam diyorsun.
tereyağını kendin yapıyorsun..
bravo valla
ben hiç cesaret etmemiştim valla

ay ama azcık bişey olur..
bozkırlılar yayık makinesi kullanıyorlar.
ayranın canını bile çıkarıp yağ yapıyorlar yaa..

ben bu yağ meselesi için tefal actifry düşünüyorum
pahalı ama hem yağ ziyan olmasın hem de sağlıklı olsun diye alasım geliyor
ama deneyen bulamadım
deneyen fikri olan var mı

ben aktifiry kullanıorm çeyiz hazırlıgım sırasında almıştım heves edip 5 aydırda kllanıorm ben gayeeeeeeeeeeeeet memnnm bence çok faydalı bişe fakat şöle bi gerçek var kıtır kıtır bol yağda kızarmış patates gibi olmuyo b bi gerçek şimdi bn inkar edemem tadı hafif haşlanmış patatesi andırıo denmeden almayın derim:) ben kıtır kıtır diilde yumşak severim patatesi o yüzden tadı çok güzel oluyo patatesin hem sadece patates kızarmıyoki biber,kabak kırmızı biber,havuç,soğan kavrlabiliyo köfteyi yagsız kızartartıorum kendi yağıyla biraz şekli bozuk oluyo ama ben sorn etmiorum çünkü kızartırken karıştırarak kızartıyo mesela balık kızartnı duymştm tab balıkların şekli yine bozk oluyo:) ama benm için o kadar dert diil orman kebabını aktrifry sayesinde yapıorum irmik helvası yapan tanıdıgım var:) kavurma yapılabilyo daha bir sürü şey ama patlıcanı hiç güzel yapmıyo ben kızartim didim yok olmuyo hamur gibi bişe yapıo yencek gibi diil yane:) ayrıca ben kaşıgını kaybettim yemek kaşıgıyla ölçüp koyyorum: bir yemek kaşıgında patates kızarıo :) benim pekte yağ saklamak gibi bi problemim yok b tek patlıcan kızartcamda olyo onuda saklıorm aktifirde kllanıorm:)
teyzemde aldı benimle birlikte o tadını sevmediği kıtıtr kıtıtr olmadıgı için vedeeeeee çok blaşık çıkartıyo diye kaldırmış kllanmıo blaşık çıkıom evet çıkıo ama kızartma yapıldındada ocak batıyo tava yanıyo on temizlemekle aynı bence hiçbi farkı yok diye düşünüorm:) ayrıca ben makinede yıkıorum parçalarını....

canım benim
ben inek de sağdım
yağ da çıkardım
fındık işçileri gelir bize doğudan ,eskiden yemeklerini biz verirdik
30 kişiye yemek de yaptım
yine 30 kişiye kara fırında ekmek yaptım
hıım şimdi o sıcacık fırın ekmeği üzerine tereyağı ne giderdi bee
acaip nostalji yaptım bugün
annemle bahçe yapardık köyde çoook kazma kazdım
babamla su yolları açtım
babamla kahveye giderdim ben köyde
Her işi yapardım
kazılarda kazıdan başka herkesin sorumlu olduğu bi işi vardı
hocanın eşiyle ben mutfaktan sorumluyduk,50 kişiye yemek yapardık
yapardım da yapardım
gençkendi onlar
şimdi ineğe yaklaşamıyorum
yılana basıcam diye tarlaya giremiyorum
ev işi desen hak getire ,yaşlandık gari

anlaşıldı tamaam
alınacaklar listesine eklendi
ben çok tembelim yahu nolcak sonum bilmem
sıkıldım artık kendimden

Son düzenleme:
ben abartıp vestelin çorbacısını da almayı düşünüyorum
vesteli hiç sevmem ama yaşasın tembellik

ben abartıp vestelin çorbacısını da almayı düşünüyorum
vesteli hiç sevmem ama yaşasın tembellik

aktfiryde yemek yaparsın çorbacıdada çorba yanına bide elektrikli pilav tenceresi aldnmı artık tencereye hiç ihtiyacın kalmaz mis gibi 3 ü yeter zaten

tuzu var parlatıcı olarakta sirke koyuyorum bitiiği zaman tuz ve parlatıcı ait lambalar yanıyor şuan yanmıyor üzerine ekleyeyeim o zaman

arkadasların dediklerini yaparsan iyi olur diye düşünüyorum.
makine içini temizleyen şeyden kullanmıştım, ahım şahım bişey değil.
koku için makine kokusu satılıyor, ondan alırsın. ben de bimden alacagım. 3 tl gibi bimde.

aktfiryde yemek yaparsın çorbacıdada çorba yanına bide elektrikli pilav tenceresi aldnmı artık tencereye hiç ihtiyacın kalmaz mis gibi 3 ü yeter zaten

ahahha
bişey itiraf edeyim mi
çoğunlukla okuyup yazamamamın sebebi bi elimde sigara bi elimde çay okuyor olmam
ahahha
ben nasıl saat beşlerde kalkıp kazı yapmışım
30 tane işçinin başında fındık toplamışım
40 km yol gidip akşama kadar ders anlatmışım hayret ediyorum
insan demek her şarta alışıyor

ben de sinbonun elektrikli tenceresi vardı. hediye olarak gelmişti evlendiğimizde. sordular ben de o tencereden istediğimi söylemiştim. 1-2 kullandım 4 yıl evde bekledi, sevmedim. başkasının başına da bela olmasın diye çöpe attım. sağlamdı.

hayat pratik olmalı bence
çok sıkılıyorum ben evir çevir işlerden
mutfakta hiç oturmam
derste hiç oturmam
temizlik yaparken hiç oturmam
oturup uzun uzun iş yapamam
hemen o işin bitmesi lazım

çorbanın başında beklemeyi
saatlerce sarma sarmayı
vs sevmiyorum
herşeyin makinası olsun yapsın etsin
buharlı pişirici ekmek makinası ve aktifryı alıcam
çorbacı da yıka at içineyse alırım büyük ihtimal
hemen herşey olsun bitsin istiyorum
uzun uzun yıka kes doğra blenderden geçir
kablosuz blendere aşığım mesela
kim uğraşıcak kabloyla kabloyu çıkar tak prize aman bi yere değip yanmasın falan
uzun iş

insanoğlu rahata alıştı mı o günlerini nasıl unutuyor.
ben üni. okurken 2 yıl boyunca yaz tatilleri dahil hiç hafta sonu evde oturmamıştım. çalışıyordum. 2 yıl sonra bir gün hafta sonu izinliydim, ne yapacagımı şaşırdım. 5 yıl boyunca hafta içi 5 te işten çıkmamıştım. sabah 5 e kadar bazen iş olurdu, 8 de sınava giderdim. halde bile sinema, özel ve devlet tiyatroları, geziler, konserler hepsine zaman ayırırdım. ahhhhhhh gençlik ahh.
eşim asistanken gündüz memurlar gibi işte oluyor, üstüne ayda 15 gece nöbet tutuyodu. bir gece evde, bir gece nöbette, gündüz gelip yatamıyor. ya poliklinikte ya ameliyathanede. 2 ay önce acildeki pratisyenler uzmanlıgı kazanıp gidince uzman dr.lar acil nöbeti tutmaya başladı. nasıl söyleniyorum. sabaha kadar calışıp, ertesi gün nasıl hasta bakacaksın falan diye. ne çabuk unuttun nöbet tuttugum günleri dedi.
biraz ekonomik feraha erince geçmişteki günlerini de unutuyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…