- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
canım bulaşık makinesinin kullanma klavuzunu al eline orda tarif ediyor kesin suyunuz kireçli ve kirecin düşük ayardadır.birkaç soru daha sorablirmiyim
bulaşık makinem on gündür pek temzi yıkamıyor birinde iyi yıkıyor birinde sadece durulamış gibi finish kullanıyorum ama neden ne olabilir şimdi içindekini tekrar yıkatıyrum kirli çıktı diye o bitince tamamen boş çalıştıracağım filtresini elde yıkayıp içini temzileyip çamaşır suyuyla deterjanlı boş çalıştırayım diyorum sorun çözülür mü acaba aslında makine temizleyiciler var 12tl ama şimdi hem evde yok hemde pahalı geliyor bana sizin buldugunuz bir çare var mı makine temizliği ve kötü kousu için aslında bir ara bu konu çok yorumlanmıştı ama bir daha sorayım
yarın aşure yapmayı düşünüyorum netten aldıgım tariflerle tamamen karambole bol meyveli yapıyorum tarifini paylaşacak var mı biraz fazla yapmayı düşünüyorum komşulara dağıtayım hemde bir iletişim olur aramızda diye düşündüm yaklaşık 15-18 eve dağıtmayı düşünüyorum eşimde nerden baksanız birkaç eve gidecek kadarını yerrrr
onu yükselt dene bakalım bir de..
ev değiştirdin ya oranın suyu daha kireçlidir belki.
ilk başta yağ biriktirmek zor görünüyordu aslında ama buzlukta biriktirdiğini duyunca neden olmasın dedim.hemen veriyorum kızlarrr
süt ama pastörize değil ineğin memesinden sağılan taze süt
kaynayınca yüzünde kaymak oluyor ben onu süzgeçle alıp kavanozda biriktiriyorum
1 haftalık sütten tereyağı pek çıkmaz
2-3 haftalık olacak o sebepten buzlukta biriktirme yapıyorum kaymakları
şöyle toplam 10-15 kg sütün kaymağı olunca
küçük bir bidona alıyorum küçük ama yoğurt satılıyo ya o bidonlardan
yarısına kadar soğuk su koyuyorum sonra başlıyorum hızlı hızlı çalkalamaya, dikey,yatay nasıl isterseniz
10-15 dakika kibar kibar değil baya çarptırarak çalkalıyorum
ara ara kontrol ediyorum
olmuşsa karınca yumakları gibi yağ suyun üzerinde toparlanmaya başlıyor
öylece büyük bir yıkama ya da salata kabına boşaltıyorum
tahta kaşıkla o yağları topluyorum topak yapıyorum
sonra bir güzel soğuk suda yıkıyorum yağı sütlü yerleri gitsin diye
iyice yıkıyorum mis gibi tereyağ oluyor ama tabi öyle marketlerde satılanlar gibi kilo kilo çıkmıyor
bir topak ancak oluyor ama o da 2-3 hafta az az yetiyor pilava yumurtaya felan
kurabiye tariflerinde 1/2 margarin felan yazar
ben ancak 1 yemek kaşığı koyabiliyorum o da yetiyor
ama sallama işi çok zor işte.
bizim köyümüzde ineklerin sütü çok yağlıdır. hep arpa yedirirler ve yağı sadece leğende elleriyle ezerek çıkartırlar düşün.
aslında şu evim şahanedeki tırdaaki boya karıştırıcıdan olcak var ya ne süper olur..
ben üstteki kaymağı hep bırakıyordum eşim yoğurdun üstünde seviyor diye.
dur bakimm bi de ben yapim nasıl olcak.
dün sütümü vakıfımızdan aldım çok güvenilir amma velakin üşenmeyip her hafta o eve gidebilmek zor oluyor.
vicdansızlarahaha çok komiksin ya
gözümün önüne getiremedim öle görmek lazım seni
anacım yapardı ,eskiden tahta yayıkta yapardı salla babam salla
doldururduk dolaba ,yaz kış ye
anamın ineği vardı kışın amcamlar bakardı yazın köye gidince biz
her hafta amcamlar köyden süt yoğurt peynir tereyağ gönderirlerdi kışın
onlar gelmese aç kalıcaz zannederdim,hala evde süt yoğurt yoksa öle zannediyorum,bilinçaltıma işlemiş
köyde ilk şehre ev yapan babamdı
araba alan
üniversiteye çocuk gönderen
sonra herkes şehirli oldu herkes ev yaptı araba aldı,herkes okudu
herkes ineğini sattı
anacığım satmadı,hala köye gidince bakardı,peynir tereyağı yapardı hepimize gönderirdi
babam çocuğu gibi severdi,sarılırdı öperdi,kızım derdi
2 sene önce kurban bayramından önce çalmışlar ineği derelerde otlarken
kurbanda sattılar kesin ,ahahha çitfe günah neyse
bi daha da almadı artık
ben köyümü özlemişim çok =((