meğer benim robot ne maharetliymiş.senin aldıgın model pahallıymış, 250 tl gibi. umarım verdiğin parayı hak eder.
benimki de braun, 2007 de almıştım beyaz. çöp torbası yok, o hazneyi de yıkamam gerekiyor.
bebekler için cam rende kullanılıyor genellikle. eşim baştan beri hep katı şekilde vermişti meyveyi dişlerini kaşısın diye ama kopartıp boğazına kaçma ihtimali oldugu için en cesaret edemedim. armutlar çok sulu oluyor, sen sert deveci armutu bile cam rendede çok sulu çıkıyor. bebeğine meyve suyu olarak verme bence çiğnemeye alışması lazım.
bayramda izmirde iken annemle rondoda (onunda katı meyve sıkacagı var ama temizliğine üşeniyor) siyah üzüm geçirdik, ayrıca narı da rondodan geçirdik, sonra süzgeçle çekirdekleri gitti tamamen suyu kaldı, üzüm ve narı karıştırıp meyve suyu olarak verdim. bayıldı bebek. yaz sonunda siyah üzüm suyu çıkartıp dondurucuya koymanı şiddetle tavsiye ederim. kan yapıcı, ek gıdaya geçince verirsin arada. benim sonradan aklıma geldi, üzüm sezonunu kaçırdım.
benim narenciye sıkacagım yok, portakalı katı meyve sıkacagında güzel olmuyor ama portakalı elde yemeği çok seviyorum. yaşına girence bebeklerde yiyebilir, almakta kararsızım cihazı.
bu arada havuç elde yiyemeyeceği için dün bende havucun (burda konusulunca aklıma geldi) suyunu çıkardım. havucu yıkadım, dışını soydum, suyu çıktı, üzüm hadar beğenmedi, sanırım iki meyve ile karıştıracagım. 1 lt den fazla sıktım. posalar çok çıkıyor.
sorum şu bu posalardan kek, yogurtlu meze ya da havuç toplar yapılabilir mi? posanın suyu gittiği için susuz yavan mı olur? ayrıca aynı posa elma da oluyor, onunla elma kurabiyesi ya da elmalı kek yapılabilir mi?
biz de seni ve çeyizlerini merak ediyoruz
sen istanbulda mıydın
karanfilce resimleri sen kaldırdın mı
kemik suyuna corba hakkında bilgisi olan deneyimli anneler sorumu yanıtlayabilir misiniz
ben de albüm yaptıııım eksik kalır mıyım hiiiiç
kemik suyuna gelince,
kemikler kasaptan alınır bir güzel haşlanır
sonra içindeki ilikleri de suya katılır
saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine birer çorbalık olacak şekilde pay edilip buzluğa konulur
çorbalara katılır ben 1/2 kemik suyu 1/2 su olacak şekilde yapıyordum tadı ağır gelmesin diye
ilk 1 sene her çorbasına koymuştum
sonradan koymadım pek..
tavuk suyunu da aynen saklıyordum
meyraa mesaj kutun felaket dolu
eva sarışın mavi gözlü
ben kumral sınıfına giriyorum
Hadi ya,hiç farkında değilim.... :)
du bi temizlik yapayım... :))
bu arada,tahminlerime en yakın sensin fotolarda canım :)
tek farkla,öyle bir anlattın ki,çok daha zayıf,çelimsiz,çıtı pıtı bir kız bekliyordum... :))
gayet normalsin :)
yanlış hatırlamıyorsam aramzıda dişçi vardı değil mi
bugün özelde diş doktoruna gittim 5 tane dişimi dolgu yapacak 1 diş çekecek eksiklerin yerini dolduracak toplamda 12tane diş yapmış olacak ve 2300 bir fatura çıktı yaklaşık 3-4 hafat sürer dedi
geçenlerde diş hastanesine gittiğimde 6 tane dişimi çekeceklerini söylemişlerdi ona göre yaralar iyileşince yeni dişleri yapacakları yaklaşık bir yıl sürer demişlerdi fiyat konusunda ise birşey söylemedi alacaklar mı bilemiyorum
sayın diş doktorum acaba ne önerirsiniz ne yapayım
hayırı olsun canım allah kolayca ödemenizi nasip etsin etsinmerhaba arkadaşlar
hafta sonu ne kadar çok ilerlemiş sayfalar birazını okudum ama tamamlıyamadım yarın bakarım artık, ev alıyoruz, çok anlık gelişti ama yarın bankaların kredi oranlarına falan bakacağız bir kaç güne alırız sanırım evi, cumartesi arkadaşlar gelmişti, öyle konuşurken aa biz ev aldık dediler, nerde nasıl kaça falan derken bizede bakın dedik biz ilçedeyiz her zaman gelemiyoruz falan derken emlakçı aradı bir ev var dedi o arkadaşın en aldığından haberi yokmuş, hadi gidip baklım dediler , öyle apar topar gittik, neyse o ev biraz konumuna göre pahalı geldi, gece oprda arkadaşlarda kaldık öğlen gibip bir kaç tane daha ev baktık, ve bir tanesi mantıklı geld, bize, küçük bir ev ama yatırım amaçlı alıyoruz yani 2 yıl boyunca gidip oturamayız zaten, neyse konuştuk anlaştık, işte hafta içi para işini halledip alacağız kısmetse
yani böyle bir planımız vardı ama, birden bire oldu herşey hem sevinçli, hem endişeli, hemde şaşkınım, bir tuhafım yani
neyse herkese iyi geceleerrr
be elmayı kaşıkla sıyırıp veriyordum hem pratik oluyor hem de hem posa hem de suyu geliyor şeftalı armut gibi tüm meyveler öyle yaptım karpuz da dahilsenin aldıgın model pahallıymış, 250 tl gibi. umarım verdiğin parayı hak eder.
benimki de braun, 2007 de almıştım beyaz. çöp torbası yok, o hazneyi de yıkamam gerekiyor.
bebekler için cam rende kullanılıyor genellikle. eşim baştan beri hep katı şekilde vermişti meyveyi dişlerini kaşısın diye ama kopartıp boğazına kaçma ihtimali oldugu için en cesaret edemedim. armutlar çok sulu oluyor, sen sert deveci armutu bile cam rendede çok sulu çıkıyor. bebeğine meyve suyu olarak verme bence çiğnemeye alışması lazım.
bayramda izmirde iken annemle rondoda (onunda katı meyve sıkacagı var ama temizliğine üşeniyor) siyah üzüm geçirdik, ayrıca narı da rondodan geçirdik, sonra süzgeçle çekirdekleri gitti tamamen suyu kaldı, üzüm ve narı karıştırıp meyve suyu olarak verdim. bayıldı bebek. yaz sonunda siyah üzüm suyu çıkartıp dondurucuya koymanı şiddetle tavsiye ederim. kan yapıcı, ek gıdaya geçince verirsin arada. benim sonradan aklıma geldi, üzüm sezonunu kaçırdım.
benim narenciye sıkacagım yok, portakalı katı meyve sıkacagında güzel olmuyor ama portakalı elde yemeği çok seviyorum. yaşına girence bebeklerde yiyebilir, almakta kararsızım cihazı.
bu arada havuç elde yiyemeyeceği için dün bende havucun (burda konusulunca aklıma geldi) suyunu çıkardım. havucu yıkadım, dışını soydum, suyu çıktı, üzüm hadar beğenmedi, sanırım iki meyve ile karıştıracagım. 1 lt den fazla sıktım. posalar çok çıkıyor.
sorum şu bu posalardan kek, yogurtlu meze ya da havuç toplar yapılabilir mi? posanın suyu gittiği için susuz yavan mı olur? ayrıca aynı posa elma da oluyor, onunla elma kurabiyesi ya da elmalı kek yapılabilir mi?
ilik faydalı canım ben özellikle iliğini kullanırımayrıca geçenlerde kasaba gittim. kemik aldım oğlanın çorbasına katayım diye.
annem kurbanlarda etli kemik ayırırdı kuru fasulyeye falan katmak için. baktım bunda et yok neyse kaynattım çok kötü oldu, et kokusu bile yok, attım çöpe. sonra komşu tarif etti, doğru şekilde yaptık bu sefer. kemiği kaynatınca içinde çıkan ilik çöpe atılıyormuş, çorbalara öyle katıyorum şimdi. ama gecenlerde bir erde duydum faydası yokmuş galiba siz ne diyorsunuz
allright oku bakalım 20-30 sayfa saatlerini alacak.
lovelide her sabah gunaydın derdi, o da yok
seyyahalemi arkadasımmmm nerdesin yaww
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?