Kirli Çıkılar )))

arkadaşlar bu arada ben internet bankacılığı ile bir miktar altın almıştım
ama bu al-sat gibi heyecanlar beni yormaya başladı çıkıyor mu iniyor mu stres oldum vallahi billahi
ben de dün geri hepsini tl'ye çevirdim oh rahatladım şimdi
kar ettim mi kar denirse evet 6 tl karım var
darısı dolarcıklarımın başına:116::116:

allright cevabın için çok teşekkür ederim:)
6 lirana da bereket versin Rabbim, katlanarak artar inşaAllah:)
kurban bayramından sonraki hafta bir arkadaşım oldu o bir haftada toparladım arada bir beyaz ışık olayım oluyor ama oda normalmiş dedi doktor diye beni iknaya koyuldu:)
lens kullanıyorum 3 yıldır sanırım korneaya çok zarar veriyormuş, artık göz kuruluğu da yapmaya başladığını hissediyorum o yüzden artık şu lazer ameliyatı on sene sonra nasıl sonuçlar verir gözüm daha mı kötü hale gelir diye araştırmaktan vazgeçerek gözümü karartıp olacağım gözün lazere uygun derse doktor:)
Rabbim verdiğinden etmesin diye dua ediyorum göz sorunu yaşadığım yıldan beri, meğer nasıl bir şeymiş o mucizevi organı hiç sorunsuz bir şeylere ihtiyaç duymadan kullanmak:)

lifeandi ve karanfilceyi de gördüm sonunda
benden fotoğraf isteyenler de kusura bakmasınlar.
facede de paylaşmıyorum.
özel nedenlerim var.
bereketli günler diliyorum.

lifeandi nin fotoğraf koyduğu yer mardin sanırım.
ben oraya gittiğimde dijital fotoğraf makineleri bu kadar yaygın değildi.
yani bu fotonun aynısı annemlerin evinde albümde

yok güzelim mardin değil.batman a yakın bir yer.Hasankeyf diye geçiyor.Mardine gidemedim.başka bir sefere artık :)

yok güzelim mardin değil.batman a yakın bir yer.Hasankeyf diye geçiyor.Mardine gidemedim.başka bir sefere artık :)

Ayhh oraya da gittim

ben asıl mardine gitmiştim.
arkadaşın evinde kaldık 1 hafta.
özel turlar oluyor 1 günlük hasankeyf, dara, nusaybin, midyat, beyazsu buraları da o sayede görmüştüm.

ahhh mardin ilk görev yerim hayatımın koskocaman bir yılı ....ilk evim ....ilk düzenim....ilk kendim param ....ilk en uzun yolculuğum....ve ve ve veee en zor tuttuğum ramazan orucum offff ne sıcaktı

Ayhh oraya da gittim

ben asıl mardine gitmiştim.
arkadaşın evinde kaldık 1 hafta.
özel turlar oluyor 1 günlük hasankeyf, dara, nusaybin, midyat, beyazsu buraları da o sayede görmüştüm.

batmanda okuyan bir arkadaşımın yanına gittim.aslında Mardin-Midyata götürecekti beni ama gidemedik.o gün dersi vardı.öyle olunca kaldı.beyazsu yu bn de duydum.oranında güzel olduğunu söylüyorlar.valla sen çok iyi yapmışsın.bir kaç yere gitmişsin görmen gereken yerleri gezmişsin daha ne olsun

ev arkadaşım mardinliydi. bizi evine davet etti biz de deli gibi gittik.
iyiki de gitmişiz şimdi olsa asla gidemezdim. dayımın oğlu midyatlı kızla nişanlandı eşim ona bile göndermedi.
tam 1 hafta kaldık arkadaşımda. her gün mardinin bi yerini gezdik.
gez gez bitmiyor tabi.
orda günü birlik turlar vardı 3 çeşit.
çok da uygun fiyata gezdiriyorlardı şimdinin 50 tl si gibi akşama kadar biz içinde hasankeyf olanı seçmiştik. bi sürü de yere gittik.
ahhh mardin ilk görev yerim hayatımın koskocaman bir yılı ....ilk evim ....ilk düzenim....ilk kendim param ....ilk en uzun yolculuğum....ve ve ve veee en zor tuttuğum ramazan orucum offff ne sıcaktı

ben okuduğum yere atandım canım hiç öyle değişik hatırlarım olmadı.
doğu olmasa da küçük yerde başlamak yeni bi öğretmen için çok iyi bişey.
şu an okuluma alıştım ama gel bir de bana sor bu 5. yılım daha yeni yeni rahat etmeye başladım
benim atandığım yıl 1200 bilg. öğretmeni alınmıştı. ben 75. oldum ilk tercihe atandım tabi.
hakkaten nasip apayrı bişey.
şimdilerde bilgisayar öğretmeni doğudan başka bi yere alınmıyor onu da 90 tane filan
okuduğun bölümün sonradan önünün kapanması çok üzücü bişey.
hele ki sadece oraya ek puanla gidebilecek öğrenciler yetiştiriyorsan

haklısın canım nasip apayrı birşey
ortaokula kadar memlekette okudum 15 yaşında evimden çıktım
liseyi anakarada anadolu öğretmen lisesini yatılı kazandım 3yıl ankara
üniversiteyi 4 yıl kastamonu
1 yıl mardin
3yıl van(van da 3 kez okulum değişti belde merkez tekrar başka bir belde)
sonra bursa şuan 26 yaşındayım inanırmısın evim neresi hala bilmiyorum gurbette zor birşey
öğretmenlik ise gitgide saygınlıgını yitirmekte olan bir meslek gibi görünüyor bu da hangi branş olursa olsun hepimizi çok üzüyor

yok canım mesleğimizin saygınlığını yitirdiği filan yok.
sadece biraz fazla kıskanılıyoruz o kadar.
mesleğimize önce biz sahip çıkmalı saygınlığını korumalı ve kutsal bi görevde olduğumuz bilincini unutmamalıyız.

benim fazlasıyla diyetsinliğe puanım yetiyordu.
o zamanlar şimdiki gibi tavanlarda filan değildi.
ama bana deseler yine öğretmen olurum
çünkü benim hayalimde ya doktor ya da öğretmen olmak vardı çok şükür hayalim olan görevi yapıyorum çok mutluyum mesleğimi, peşimde hocam hocam diye cıvıldaşan öğrencilerimi çok seviyorum

arkadaşlar daha öncede bhsedildi cumartesi aşure günü, inşallah cuma ve cumartesi oruç tutmayı istiyorum. pazar günüde aşure yapacağım. hepiniz biliyorsunuzdur ama hatırlamakta fayda var diye aşure gününde neler yapmamız lazım yazayım dedim. Allah'ım dualarımızı kabul eylesin inşallah...

•(Aşure günü bir gün önce veya bir gün sonra da oruç tutarak, Yahudilere muhalefet edin.) [İ. Ahmed]
•Öteden beri Kureyş de, Resulullah da Aşure günü oruç tutardı. Medine’ye gelince de yine o gün oruç tuttu ve tutulmasını emretti. (Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud)
•Her kim aşure gecesini (ibadetle) ihya ederse, ALLAH C.C. onu dilediği kadar ihya edecek. Hadis-i Şerif
•Her kim aşure gecesini ibadetle geçirir ve ertesi günüde (yani aşure gününü) oruçla geçirirse o kişi ölürken nasıl öldüğünü bilmeden ölecektir.”Hadis-i Şerif
Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.”(et-Tergîb ve’l-Terhİb 2/116)
•Her kim Aşure gecesi ve gününde bir alimin sohbetine giderse veya ALLAH’ı C.C. zikreden bir cemaatin arasında 1 saat oturursa ALLAH’u Teâlâ’nın onu Cennete sokması ALLAH C.C. üzerine hak olur.
•Muharrem ayındaki, Aşura günü orucu geçen senenin küçük günahlarını örter.
(“Geçen seneye keffarettir.” Hadis Şerif / Müslim)
•Aşure günü orucunda bir kişiye iftar ettiren bütün Müslümanları iftar ettirmiş gibi olur.
•Aşure günü bir yetimin başını okşayana başındaki kıl sayısınca ALLAH C.C. ona Cennette derece ihsan eder.
•Aşure gecesi ve Aşure günü zerre kadar sadaka verene Uhud dağı kadar sevap verilir.
•Aşure günü görüşmediği akrabalarıyla mutlaka görüşmeli, onları arayıp sormalıdır.
•Aşure günü ve her zaman ALLAH’u Teâlâ dille ve kalple devamlı zikredilmelidir.

kızlar ben forumda sadece buraya yazıyorum, sizler dışında kimseyi tanımadığım için ve sizleri kendime yakın gördüğüm için bir şey demek istiyorum. farmasi eğer bir mahsuru yoksa sonuçta burası bir dua topiği değil biliyorum ama bir defaya mahsus niyetlerimizi söyleyip cuma gecesi ve cumartesi günü birbirimiz için dua edelim mi?
çünkü "En çabuk kabul edilen duâ, müminin mümine duâsıdır"
olur derseniz hepberaber yapalım olmazsada benim aklımda olan birkaç kişi var, onlar için de dua edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…