- 18 Mayıs 2011
- 5.816
- 18.679
- 448
canım ben aşure yapmıyorum annem sağolsun yapıyor
ama nasıl yapılacağını bilirim
canım 2 sb bardağı buğday
1 sb bardağı nohut
1 sb fasulye ana malzemelerine
istediğin meyve portakal kayısı kuru üzüm vs olur
ceviz fındık gibi kuruyemişler
istersen nar taneleri de atabilirsin
karanfil vs ile çeşitlendirirsin
şekerini de kendi ağız tadına göre ayarlarsın olur biter
mardine 2 yıl boyunca her hafta sonu gittim ablam orda öğretmendi ben de siirtte evliydi orda çamaşırlarımı götürürdüm kızı gibi bakardı açıktın mı daha yeee zayıfladın mı ne derdi eniştem de sağolsun gezdirirdi beni ablamla sonra ankaraya taşındılarlifeandi nin fotoğraf koyduğu yer mardin sanırım.
ben oraya gittiğimde dijital fotoğraf makineleri bu kadar yaygın değildi.
yani bu fotonun aynısı annemlerin evinde albümde
yok güzelim mardin değil.batman a yakın bir yer.Hasankeyf diye geçiyor.Mardine gidemedim.başka bir sefere artık :)
en güzel dua bu zaten ALLAH RAZI OLSUN demek
Allah senden de ve diğer arkadaşlardanda razı olsun.
tüm dileklerin içinde kocaman bir AMİNNNNNNNN diyorum...
genel dilekler dışında varsa arkadaşlar dilekleriniz söyleyin, dualarımızda isim isim belirtelim.
mesela akıllıbıdık ve karanfilce için hayırlı evlatlar dileyeceğim. istediklerini biliyorum çünkü...
kızlar ben çıkıyorum, iş yerinde giremiyorum akşam görüşürüz. hepinize iyi gecelerrr
karanfilce, 2013 programında umre düşüncesi var mı yine? :)
ben önümüzdeki yıl da çok istiyorum..... iş,güç,çocuklar...imkansız gibi görünüyor ama ümit var yine de... :))
Rabbim isteyen herkese nasip etsin....
yok canım ne yazık ki(
bundan sonra en azından hac parasının yarısını tamamlayabilirsek, kuralara yazılmayı düşünüyoruz. borçlar içinde de baya ayrılacak biliyor musun.
aslında umre taksitleri bittikten sonra hala devam ediyormuş gibi 500, 500 kenara koysak kısa sürede hiç azımsanmayacak para çıkar ortaya..
İşte böyle canım..
tabi sen farzını yaptın içn rahat..
Allahım kabul etsin
bizlere de nasip etsin..
dün akşam,bütün tarifleri birleştirip,kendi tarifimle yaptım,ilkez,ve süper oldu... :))
sağol canım... :)
amin canım....
evet iyiki de Rabbim nasip etti de,yapmışım,zira şimdi çok zor olurdu...
kayınvalidemler 6 yıldır kuradalar,çıkmıyor...
bi de, çocuklarla umre tamam da,hac imkansız...
bekarken herşey çok daha kolay :))
umrede çocukların peşine koşturmaktan :))hac öyle miydi..ahh ah, eş yok,çocuk yok,gençlik var,koştur dur istediğin gibi,ne günlerdi yaaa...
Rabbim isteyen herkese en tez zamanda nasip etsin,o güzellikleri yaşamayı....
meyra Allahım kabul etsin haccını.. ben de tüm bunları düşündüğümden daha bekarken haccımı ve umremi yapmak istiyorum Rabbim nasip ederse. Umreye şubat gibi gitmeye niyetliyim inşaAllah bir aksilik çıkmaz, eskiden bir şekilde bekarları götürmek kolay oluyormuş ama şimdi araplar problem çıkardığı için 45 yaş altı bekar bayanların yanında illa bir akrabaları isteniyormuş. Ailemi ikna ettim gibi şubatta inşaAllah beraber gideceğiz. Önümüzdeki sene hac için de yazılmayı düşünüyorum, hep dua ediyorum Allah'ım halis bir niyetle senden hac ve umre dilemeyi nasip eyle diyorum, çünkü aksi takdirde daveti almak baya zaman alabiliyorgeçen yıl arapça kursuna gittim aç buçuk bir şeyler biliyorum, inşaAllah nasip olur dileyen herkese oraları görmek
dün 1735 lerden satış fırsatını kaçırıp,bugün tekrar aynı fırsatı bekleyenler.... :))
parmak kaldırsın.... :))
arkadaşlar konuştuğumuz konudan biraz uzaklaşacağım sanırım ama anlatmam lazımmm
dün eşim beni gülmekten öldürdü resmen
adamda marka takıntısı var diyorum ya,
şimdi havlu kağıt tuvalet kağıdı gibi şeyleri bimden aldığımı söylemiştim
eşimi de götürdüm beraber taşırız diye
tutturdu ben bimin tuvalet kağıdını almam, daha markalı birşey olacakmış,
bu önemli bir yere hizmet edecekmişfelan fistan
neyseeee dedim karşı çağdaş markete geçtik solo tuvalet kağıdı aldı tabi bizimkisi mutlu mesut
eve geldik oturdu maça izlemeye. ben de ikisinden birer örnek getirdim eline verdim al hangisi solo dedim
evirdi çevirdi kopardı eline sürdü yüzüne sürdü epey bi test etti
amaaan sen de çok bariz fark var tabiki bu dedi
koptummm bimin tuvalet kağıdını seçti.. bi de inanmıyor bana
yaaaa dedim sen devam et böyle noolcak bakalım sonun.
haklısın dedi ilk defa dün.
çok mutlu oldum tabi ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?