- 9 Mart 2011
- 12.511
- 11.263
- 498
kapadokya =((merhaba arkadaşlar, görüşmeyeli nasılsınız?
Nevşehir süper bir şehirmiş bayıldım gidip görmek lazım diyorum başka da bir şey demiyorum:)
ayrıca ankarada olanlar için kent parktaki body worlds sergisi muazzam, imanım arttı resmen ne kadar muazzam bir şekilde yaratıldığımızı ilk kez bu kadar net anladım:) gidebilenler orayı da gezmeli muhahhak
bu arada aranızda lazer göz ameliyatı olan varsa beni bilgilendirirse çok sevineceğim, cuma günü dünya göz hastanesinde muayene olacağım, lensden de gözlükten de usandım çizdirip rahat edeyim diyorum ama beni çok korkutuyor çevremdekiler. Sizlere danışmak istedim belki forumdan bu ameliyatı geçirmiş arkadaş vardır diye
yaşamaktan en zevk aldığım ,hayatta yaşamak istediğim tek yer
ama bi aklıevvel yüzünden bir daha ayak basamayacağım ömrümce
muhteşemdir her zaman her mevsin
ama hele kışın
peribacaları karlar altındayken,bembeyaz karların altından bacaların içinden sarı ışıklar sızarken,yerler karla kaplıyken gerçek bir peri diyarı gibi
hele de sıcak şöminein önünde soğuk karlı dışarıya camdan bakarken elinde baharatlı sıcak şarabınla ısınmak
buz gibi beton kutularda değil de taştan kayadan tüften yapılmış evlerde otellerde kalmak
her köşesi tarih kokan doğa kokan,bi yerinden periler çıkacakmış gibi duran delikler kuytular köşeler dehlizlerle dolu koca bir labirent
ortasından geçen ırmağı,ırmağın üzerinde gezen sandalı,içinde zıplayan balıkları,o ırmağın çamuruyla yapılan çanakları,bağlarındaki üzümler elmalarla yapılan kurma şarapları,her zaman göz alabildiğine heryeri görmeni sağlayan apaçık havası,yazın soğuk kışın sıcak mağaraları
güneş doğumu batımı
sabaha karşı bacaların arasından balon sefası
akhaltekedeki atlarla kanyon gecelemeleri
velhasıl peri diyarında bir peri masalı gibidir kapadokya
benim masal bitti =((
benim arkadaşım oldu dünya gözde lazeri
beş yıl oldu hiç sorun yaşamadı
çok kısa sürdüğünü söylemişti geçmiş olsun geçsin gitsin
uzun vadede düşünmüyor muydun senarkadaşlar bu arada ben internet bankacılığı ile bir miktar altın almıştım
ama bu al-sat gibi heyecanlar beni yormaya başladı çıkıyor mu iniyor mu stres oldum vallahi billahi
ben de dün geri hepsini tl'ye çevirdim oh rahatladım şimdi
Kar ettim mi kar denirse evet 6 tl karım var
Darısı dolarcıklarımın başına:116::116:
o zaman altında kalsa daha iyi olurdu sanırım
altın uzun vadede düşmez pek
zaten dünyadaki savaşların da biteceği yok =((
keser döner sap döner ....yok canım mesleğimizin saygınlığını yitirdiği filan yok.
Sadece biraz fazla kıskanılıyoruz o kadar.
Mesleğimize önce biz sahip çıkmalı saygınlığını korumalı ve kutsal bi görevde olduğumuz bilincini unutmamalıyız.
Benim fazlasıyla diyetsinliğe puanım yetiyordu.
O zamanlar şimdiki gibi tavanlarda filan değildi.
Ama bana deseler yine öğretmen olurum
çünkü benim hayalimde ya doktor ya da öğretmen olmak vardı çok şükür hayalim olan görevi yapıyorum çok mutluyum mesleğimi, peşimde hocam hocam diye cıvıldaşan öğrencilerimi çok seviyorum
allah kabul etsinarkadaşlar daha öncede bhsedildi cumartesi aşure günü, inşallah cuma ve cumartesi oruç tutmayı istiyorum. Pazar günüde aşure yapacağım. Hepiniz biliyorsunuzdur ama hatırlamakta fayda var diye aşure gününde neler yapmamız lazım yazayım dedim. Allah'ım dualarımızı kabul eylesin inşallah...
(aşure günü bir gün önce veya bir gün sonra da oruç tutarak, yahudilere muhalefet edin.) [i. Ahmed]
öteden beri kureyş de, resulullah da aşure günü oruç tutardı. Medineye gelince de yine o gün oruç tuttu ve tutulmasını emretti. (buhari, müslim, tirmizi, ebu davud)
her kim aşure gecesini (ibadetle) ihya ederse, allah c.c. Onu dilediği kadar ihya edecek. Hadis-i şerif
her kim aşure gecesini ibadetle geçirir ve ertesi günüde (yani aşure gününü) oruçla geçirirse o kişi ölürken nasıl öldüğünü bilmeden ölecektir.hadis-i şerif
her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa cenab-ı hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.(et-tergîb vel-terhib 2/116)
her kim aşure gecesi ve gününde bir alimin sohbetine giderse veya allahı c.c. Zikreden bir cemaatin arasında 1 saat oturursa allahu teâlânın onu cennete sokması allah c.c. üzerine hak olur.
muharrem ayındaki, aşura günü orucu geçen senenin küçük günahlarını örter.
(geçen seneye keffarettir. hadis şerif / müslim)
aşure günü orucunda bir kişiye iftar ettiren bütün müslümanları iftar ettirmiş gibi olur.
aşure günü bir yetimin başını okşayana başındaki kıl sayısınca allah c.c. Ona cennette derece ihsan eder.
aşure gecesi ve aşure günü zerre kadar sadaka verene uhud dağı kadar sevap verilir.
aşure günü görüşmediği akrabalarıyla mutlaka görüşmeli, onları arayıp sormalıdır.
aşure günü ve her zaman allahu teâlâ dille ve kalple devamlı zikredilmelidir.