Kirli Çıkılar )))

kapadokya =((
yaşamaktan en zevk aldığım ,hayatta yaşamak istediğim tek yer
ama bi aklıevvel yüzünden bir daha ayak basamayacağım ömrümce
muhteşemdir her zaman her mevsin
ama hele kışın
peribacaları karlar altındayken,bembeyaz karların altından bacaların içinden sarı ışıklar sızarken,yerler karla kaplıyken gerçek bir peri diyarı gibi
hele de sıcak şöminein önünde soğuk karlı dışarıya camdan bakarken elinde baharatlı sıcak şarabınla ısınmak
buz gibi beton kutularda değil de taştan kayadan tüften yapılmış evlerde otellerde kalmak
her köşesi tarih kokan doğa kokan,bi yerinden periler çıkacakmış gibi duran delikler kuytular köşeler dehlizlerle dolu koca bir labirent
ortasından geçen ırmağı,ırmağın üzerinde gezen sandalı,içinde zıplayan balıkları,o ırmağın çamuruyla yapılan çanakları,bağlarındaki üzümler elmalarla yapılan kurma şarapları,her zaman göz alabildiğine heryeri görmeni sağlayan apaçık havası,yazın soğuk kışın sıcak mağaraları
güneş doğumu batımı
sabaha karşı bacaların arasından balon sefası
akhaltekedeki atlarla kanyon gecelemeleri
velhasıl peri diyarında bir peri masalı gibidir kapadokya
benim masal bitti =((

benim arkadaşım oldu dünya gözde lazeri
beş yıl oldu hiç sorun yaşamadı
çok kısa sürdüğünü söylemişti geçmiş olsun geçsin gitsin
uzun vadede düşünmüyor muydun sen
o zaman altında kalsa daha iyi olurdu sanırım
altın uzun vadede düşmez pek
zaten dünyadaki savaşların da biteceği yok =((
keser döner sap döner ....
allah kabul etsin

benim duam önce tüm müslümanlara sonra tüm insanlara sonra da tüm yaradılmışlaradır
kendime bişey isteyemiyorum
haşa pazarlık yaparmış gibime geliyor

benim duam önce tüm müslümanlara sonra tüm insanlara sonra da tüm yaradılmışlaradır

sevgili seyyahalemi dua kulun düşüncesinin Rabb'e arz edilmesi şeklidir. bunu pazarlık olarak görmemek lazım, senin ettiğin dualarda çok güzel kendinden önce diğer insanlar için iyi dileklerde bulunuyorsun. inşallah Allah'ım kalbine göre verir herşeyi

AMİN
biliyorum da işte
iste kulum vereyim diyor
ama bana sanki bak allahım ben dua ediyorum sen de ver demişim gibime geliyor

Son düzenleme:
.................................

Son düzenleme:
......................

Son düzenleme:

canım ben bu topikte iyi güzel faydalı olan ne varsa paylaşılsın çok mutlu olurum inan ....
ne güzel birşey aklına gelmiş ve de paylaşmışsın Allah razı olsun canım
arkadaşlar da katılırlarsa çok güzel olur elbette...

Allah gönlünüzden geçen iyi güzel tüm dileklerinizi hakkınızda hayırlısıyla gerçek kılsın inşaallah
ve de sizleri tüm düşmanlarınızın ve düşman niyetlilerinizin her türlü zulmünden ,kötülüğünden korusun
ve de Rabbim sizleri ,dostlarınızı ve dost niyetlilerinizi her iki cihanda aziz etsin AMİN

AMİN
biliyorum da işte
iste kulum vereyim diyor
ama bana sanki bak allahım ben dua ediyorum sen de ver demişim gibime geliyor

Bence aksine bitanem hep dua edip isteyeceğiz ,kapısından dönmeyeceğiz
içinden sök at o vesveseyi işte şeytan sağdan yaklaşıp seni dua etmekten alıkoymaya çalışıyor
sakın aldanma

amin inşallah
Bence aksine bitanem hep dua edip isteyeceğiz ,kapısından dönmeyeceğiz
içinden sök at o vesveseyi işte şeytan sağdan yaklaşıp seni dua etmekten alıkoymaya çalışıyor
sakın aldanma

dua ediyorum canım
ama kendime etmiyorum
hayırlısını diliyorum sadece
allah yazmıştır umarım bana benim için hayırlısını

canım çok güzel düşünmüşsün Rabbim hakkımızda hayırlısını verir inşallah
ben küçüklüğüden beri hep Allahım anneme babama kardeşlerime sağlık sıhhat ver tüm kötülüklerden koru diye başlardım duaya ve babamı 2004 aralıkta kaybetmeme rağmen hala farkında olmadan aynı duayı yapıyorum gülüyüm mü ağlayım mı halime bilemedim

Allah vermeyi istemeseydi istemeyi vermezdi
benim için dua etmek aklına gelir mi bilemem ama ben Rabbimden herşeyin hayırlısını hayırsızında hayırlısını vermeyi, kaldıramaycağım kadar yük vermemesini , O' na yakışır bir kul olmayı nasip etmesini, mutlu olmayı , sağlıklı ve hayırlı hamile olup hayırlı evlatlarımın olmasını ,içimde kimseye karşı öfke kin kötülük olmamasını, herkesin kalbinde sevgimin olmasını ,tüm kötülüklerden şeytanın ve şeytanlaşmış varlıkların şerrinden korumasını .............. istemeyi isterdim

en güzel dua bu zaten ALLAH RAZI OLSUN demek
Allah senden de ve diğer arkadaşlardanda razı olsun.
tüm dileklerin içinde kocaman bir AMİNNNNNNNN diyorum...
genel dilekler dışında varsa arkadaşlar dilekleriniz söyleyin, dualarımızda isim isim belirtelim.
mesela akıllıbıdık ve karanfilce için hayırlı evlatlar dileyeceğim. istediklerini biliyorum çünkü...

kızlar ben çıkıyorum, iş yerinde giremiyorum akşam görüşürüz. hepinize iyi gecelerrr

bazen diyorumki çok mu erken iş hayatıma atıldım.geçen sene başladım.1 seneyi doldurdum :)

ben 21 de başladım 2. senemi doldurmak üzereyim hala stajer muamelesi yapıolar:) zorumada gidiyo artık :) ama küçük yaşta başlayınca ezile ezile 25-26 da kurda dönüşüosun ben şimdiden 2 senede bu hale geldiysem ohoooooooooo:)

canım güzel arkadaşım seyyahalemi
neden kendini pazarlık yapmış gibi düşünüyorsun asla böyle düşünmen doğru değil farmasi arkadaşımın dediği gibi bu bir aldatmacadır
dua kul ile Allah arasındaki bir ilişkidir. Bu ilişkide kul, kendini yaratan ve rızık veren rabbine halini arz eder acizliğini, güçsüzlüğünü dile
getirir hata ve eksikliklerini dile getirir, bunun karşısında o yüce makam'dan yardım, af ve merhamet, güç ve destek ister.
ve KURANI KERİM de Allah teala şöyle buyuruyor:
'Deki:'Duanız olmazsa Rabbim size ne diye değer versin ki?' (furkan 25\77)
hadislerde de duanın ibadet olduğundan bahsedilmektedir.
işte bu yüzdendirki sende dua ederek Allah'ın rahmetinden lütfundan ve de ihsanından uzak kalmamaya bak
Ben şahsen dua edip de pişman olanı görmedim

Allah'ım beni ve topikteki diğer arkadaşlarımı bağışla
bize dünyada ve ahirette iyilik ver
ömrümüz boyunca bize sağlık ve afiyet ver
sıkıntı dert ve tasadan muhafaza eyle
ailemize huzur ver bilip bilmediğimiz şerlerden koru
bizim yüzümüzü çoçuklarımızdan güldür
çoçuk isteyenlerede hayırlı evlat ihsan et.
kazançlarımıza ve birikimlerimize bol bereket ver. (amin)

arkadaşlarrrr
cumartesi günü aşure günü kim evine bir miktar alışveriş yaparsa tüm sene evi bereketli olur
az da olsa cumartesi evimize ailemize birşeyler alalım bu hadislerde böyle diyor yani hz. peygamber böyle söylüyor
yalnız kendimize değil bir yetime bir yoksula yada bir komşumuza da birşeyler ikram edebiliriz
kim evinin yada rızkının yada kazancının bereketlenmesini istemezki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…