Kirli Çıkılar )))

akıllıbıdık hayırlı olsun, Allah ödeme kolaylığı versin.
bende biraz araştırdım eminevimide toplam ödenen para banka kredisiyle hemen hemen aynı oluyormuş. bu anlamda bir artısı yok gibi ama faizsiz olması güzel birşey. birde arkadaşlar katılım bankalarından kredi almak faiz sayılmıyor mu, bilgisi olan arkadaşlar varsa memnun olurum.

canım biz 140bin için başvurduk 80 ay sonra toplamda 156milyar ödemiş olacağız bakaların faizleri daha fazlaydı
en geç 31.ayda çıkmış olsa biz kirada oturdugumuz için 15milyara yakında kira ödeyeceğiz onuda eklersek 171 milyar yapar ama kurada daha öncede çıkma ihtimali var çıkarsa bu ödeyeceğimiz kira cebimize kalıyor hayırlısı dedik çıktık yola

akıllıbıdık tam yatacaktım ki ev meselesini okudum.
Çok çok sevindim senin adına.
Ben de bir ara araştırmıştım ama pek güvenemedim nedense. hadi paramızı alıp ortadan kaçarlarsa diye korktum açıkçası
Sen nasıl güvendin peki? Teminat falan verdiler mi?

benim fazla bir bilgim yok, forumlarda yapılan yorumlarda yapılan tüm harcamaları ekleyince böyle bir sonuç çıkıyormuş diye yazıyordu. ama benim için en güzel tarafı faizsiz olması. faizden o kadar çok çektimki nefret ediyorum
araba yada ev alırkınde hemen yine bankalara koşuyoruz, keşke daha iyi bir yolu olsa...
eve girmekle çok iyi yapmışsın, sen çok azimli bir insansın. ben eminim bunun altında da çok rahat kalkacaksın

hayırlı uğurlu olsun canım. Allah kolaylık versin ödemelerinizde. darısı tüm isteyenlerin başına.

canım bimin yeşil renkli olanından mı bahsediyorsun kırmızı renkli queen olanından mı?
eğer yeşil renkli olansa onu ben de beğenmiyorum solonun dayanıklığını çok seviyordum.
indirime girince solo çok hesaplı geliyordu bana.
ama bugün adesede de baktım ki solo artık yaprak adedini 171 e düşürmüş. ben ne anladım bu işten.
artık familia alcam napalım.

bir de son soru =))
Vade ortası sistemi neden seçmedin?
Bana o daha iyi gibi gelmişti çünkü.

açıkcası net bir teminat vermediler ama üniversiteye başladıgımdan bu yana hep adını duyardım göreve başladıgımda düşündüm olmadı evlendiğimizde düşündüm olmadı o günden bu yanada olumsuz bir duyumda alamadım hani parayı iç etme gibi bu da benim kendi kendime verdğim bir teminattı
parayı alıp giderlese ne yaparım diye düşündüm kiracıykende bile bile ev sahiplerine veriyoruz
vade ortası kafa karıştırmayan net bir bilgi ama 80aylık bir dönemde 40.ay almayı beklemektense
çekilişli sistemde ise en kötü ihtamal 31. ayı bekleyeceğiz ama daha önce çıkma ihtimali oluncada avantajlı oluyoruz gibime geldi

işin gerçeği içimde korku var mı var ama ben ne zaman büyük rakamlarla iş yapsam hep böyle tedirgin olurum halbuki garanti maaş var neden korkuyorsun diye bilirsiniz ama borç ürkütüyor insanıyor ama borca girmedende ev almanın yolunu bulamadık biriktireyim diyoruz ama zaman ilerliyor siz biliyorsuz kaç kez mecburi ev taşıdım kiralar nakliyeler cebini yakıyorinsanın hayırlısı diyelim niyet hayır akıbet hayır Rabbim ev alanın yuva kuranın yardımcısı olur der hep annem

ben 3 gündür okuyamadım yine cok ilerlemiş gercekten. hepsini şimdi okuyamadım vaktim yoktu da (inş haftasonu keyifle okuyacagım)
akıllıbıdık ev işiniz hayırlı olsun insallah istediginiz gibi olur hersey. gecmişte bursada dişci sordugunu gördüm üzerinden zaman gecmiş bilmem buldun mu ama ben kendi dişcimi tavsiye edebilirim benim 8 yıllık işçim, kendimi rahatlıkla emanet edip güvendigim nadir insanlardan..

canım öğrenmek isterim cuma günü bir tane dişimi çekecek sonra diğerlerini yapacak henüz bir işlem yapmadık sadece muayene olup bilgi aldık sen kimi önerirsin
ev için de teşekkür ederim umarım kolaylıkla öder kurtuluruz

setbaşında muayenehaneleri var. karı koca calısıyorlar.isimleri arzu-oktay somay. ikisi de cok iyidir. telefonlarını da verebilirim en azından fiyat almaya bile gidebilirsin. hem cok iyi insanlar hem de işlerini iyi yapıyorlar. benim tüm dolgu, kanal tedavisi, implantım da var 1 tane vs. onlar yaptılar. maasallahı var hala bi sorun yasamadım. meridyeni bilirsin onun arka tarafından girişteki sokakta yerleri

akıllıkbıdık, hayırlı olsun ve Allah ödeme kolaylığı versin.çok şükür kredinin birinden kurtulmuşsunuz.zamanla kredi kartı borcunu da azaltırsın

banlıyken okumuştum yazayım dedim unutmuştum
ben de limonun portakalın posasını suyuna karıştırıyorum,atmıyorum
doktordan dinlemiştim sebzelerin kabuklarını atmayın et kemik haşlamalarında kullanın demişti
salatalık gibi ince kabukluları kabuğuyla yiyin de demişti
yine geçenlerde okudum limonu sıkmayın buzluğa atıp kabuğuyla beraber rendeleyin koyacağınız şeyin içine ,kabuğu da değerlensin daha da yararlı diye
artık öyle yapıyorum kalanı da tekrar dondurucuya
sanki daha güzel aroması daha çok hissedildi gibi
hayırlı olsun
çok sevindim adına hayırlı olsun
allah bize de nasip etsin inşallah
hiç aklımda yokken burda özendim ben de herkes sırayla tek tek alırken

yanlış bilmiyorsam bu sistem çok eski
önceden arabayı böyle satıyordu emin evim
sonra işi eve döktüler
ben hiç dolandırılan duymadım ama
sonuçta onlar da faiz kadar olmasa da o parayı çıkaracak bir sistem oturtmuşlardır
kimse zararına iş yapmaz

kızlar mrb tekrardan

bu gece sahur yapıp yarından itibaren oruca niyetlenmek istiyoum. hamilelikteki oruçları tutmak istiyorum. Allah'ım şeytana uydurmazda öderim borcumu. siz de yarın sorun bana tutuyor musun diye de. özellikle buraya yazıyorum ki ertelemeyim diye.

senfatcığım sahur yapıp oruca niyetlendinmi?
özellikle sorun dediğin için soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…