akıllıbıdık hayırlı olsun, Allah ödeme kolaylığı versin.
bende biraz araştırdım eminevimide toplam ödenen para banka kredisiyle hemen hemen aynı oluyormuş. bu anlamda bir artısı yok gibi ama faizsiz olması güzel birşey. birde arkadaşlar katılım bankalarından kredi almak faiz sayılmıyor mu, bilgisi olan arkadaşlar varsa memnun olurum.
akıllıbıdık tam yatacaktım ki ev meselesini okudum.canım biz 140bin için başvurduk 80 ay sonra toplamda 156milyar ödemiş olacağız bakaların faizleri daha fazlaydı
en geç 31.ayda çıkmış olsa biz kirada oturdugumuz için 15milyara yakında kira ödeyeceğiz onuda eklersek 171 milyar yapar ama kurada daha öncede çıkma ihtimali var çıkarsa bu ödeyeceğimiz kira cebimize kalıyor hayırlısı dedik çıktık yola
canım biz 140bin için başvurduk 80 ay sonra toplamda 156milyar ödemiş olacağız bakaların faizleri daha fazlaydı
en geç 31.ayda çıkmış olsa biz kirada oturdugumuz için 15milyara yakında kira ödeyeceğiz onuda eklersek 171 milyar yapar ama kurada daha öncede çıkma ihtimali var çıkarsa bu ödeyeceğimiz kira cebimize kalıyor hayırlısı dedik çıktık yola
hayırlı uğurlu olsun canım. Allah kolaylık versin ödemelerinizde. darısı tüm isteyenlerin başına.öncelikle kendimi tebrik ediyorum bu ay ki birikim hedefim 750-1000 arasıydı şimdiye kadar 900 ayırdım ay sonuna kadar harçlığımdan ne kadar kalırsa onuda eklerimm
şimdi gelelim diğer havadisime sonunda gözümü karartıp emin evime girdim çekilişli sisteme%5 peinat vererek 80ay vadeye 140milyara girdim
peşinat verdğim için bize an geç 31. ay paramız verilecek
her 10 ayda bir kura olacak ik kura 17aralıkta belki ilk grupta çıkar kısmet artık aralık ayının ücretinide ilk başta peşin verdik yani ilk ödemeye ocak ayında başlamış olacak ev alana kadar 1700dengeriye yavaş yavaş düşerek azalacak ne zaman kurada bize çıkar ve paramız teslim edilince 2025tl olarak ödememiz sabitlenecek biraz karışık gibi oldu ama eminevimle daha önceilgilenen arkadaşlar varsa onlara da fikir olur diye paylaştım....işin özeti en geç 31.ayda 140milyar değerinde bir evim olacak veee ben çok mutluyum en son taksidide ödediğimizde toplam tüm masraflarla dahil bize 156milyara mal olmuş olacak
evlenirken eşim düğün için banka kredisi çekmişti heray bankaya para ödemekten bıkmıştık çok şükür bu ay sonunda yatırdık veee kurtuldukkkkkk banka borcundan az bira kredi kartlarımızın taksitleri var onlarda bittimi bir daha hiç bulaşmak istemiyorum büyük rakamlara azıcık aşım ağrısız başım
şimdiki ruh halim işte böyle:
arkadaşlar konuştuğumuz konudan biraz uzaklaşacağım sanırım ama anlatmam lazımmm
dün eşim beni gülmekten öldürdü resmen
adamda marka takıntısı var diyorum ya,
şimdi havlu kağıt tuvalet kağıdı gibi şeyleri bimden aldığımı söylemiştim
eşimi de götürdüm beraber taşırız diye
tutturdu ben bimin tuvalet kağıdını almam, daha markalı birşey olacakmış,
bu önemli bir yere hizmet edecekmişfelan fistan
neyseeee dedim karşı çağdaş markete geçtik solo tuvalet kağıdı aldı tabi bizimkisi mutlu mesut
eve geldik oturdu maça izlemeye. ben de ikisinden birer örnek getirdim eline verdim al hangisi solo dedim
evirdi çevirdi kopardı eline sürdü yüzüne sürdü epey bi test etti
amaaan sen de çok bariz fark var tabiki bu dedi
koptummm bimin tuvalet kağıdını seçti.. bi de inanmıyor bana
yaaaa dedim sen devam et böyle noolcak bakalım sonun.
haklısın dedi ilk defa dün.
çok mutlu oldum tabi ben..
akıllıbıdık tam yatacaktım ki ev meselesini okudum.Çok çok sevindim senin adına.Ben de bir ara araştırmıştım ama pek güvenemedim nedense. hadi paramızı alıp ortadan kaçarlarsa diye korktum açıkçası Sen nasıl güvendin peki? Teminat falan verdiler mi?
bir de son soru =))
Vade ortası sistemi neden seçmedin?
Bana o daha iyi gibi gelmişti çünkü.
ben 3 gündür okuyamadım yine cok ilerlemiş gercekten. Hepsini şimdi okuyamadım vaktim yoktu da (inş haftasonu keyifle okuyacagım)
akıllıbıdık ev işiniz hayırlı olsun insallah istediginiz gibi olur hersey. Gecmişte bursada dişci sordugunu gördüm üzerinden zaman gecmiş bilmem buldun mu ama ben kendi dişcimi tavsiye edebilirim benim 8 yıllık işçim, kendimi rahatlıkla emanet edip güvendigim nadir insanlardan..
banlıyken okumuştum yazayım dedim unutmuştumkatı meyve püresinden çıkan havuçlarla
mercimek çorbası
havuçlu kek
yoğurtlu meze yaptım. Evde petibör bisküvi yoktu, olsaydı havuçlu top yapacaktım.
Havalar çok soguk oldugundan dışarı (market alt katımızda) çıktıgımızdan hep oğlanı hem kendimi giydirmek uzun sürdüğünden markete gidemiyoruz. (sanki kar kış)
ben de bebek bezi ve ıslak mendilleri nette sipariş verdim (uygun fiyatı bulabiliyorsunuz) hem ucuza altım hem aşagıdan yukarı taşıma zahmetim olmadı (çok zor bir iş) adam kapıya kadar getirdi.
Bu arada bir ıspanak yemeği yaptım, söylemesi ayıptır süper oldu. Ama eşim sebze yemeğidiği için kaldı. Acaba dondurucya koyabilir miyim?
Daha önce burada ıslak kurabiyeyi dondurucuya konur mu diye sormuştum. Koydum hiç bozulma olmadı.
hayırlı olsunkredi başvurumuzu yaptık bu gü, onaylanması falan derken sanırım önümüzdeki hafta evi alırız,
bu gübn elektirik faturası geldi 93,5 tl çok fazla değilmi bundan sonra kış geliyor sanırım 250-300 altına düşmez biz klimayla ısınıyoruzda, gerçi daha çalıştırmadık şimdiye kadar
loveli bende bakayım o dediğin yerlere gerçi birikim bundan sonra çok zor ama
çok sevindim adına hayırlı olsunöncelikle kendimi tebrik ediyorum bu ay ki birikim hedefim 750-1000 arasıydı şimdiye kadar 900 ayırdım ay sonuna kadar harçlığımdan ne kadar kalırsa onuda eklerimm
şimdi gelelim diğer havadisime sonunda gözümü karartıp emin evime girdim çekilişli sisteme%5 peinat vererek 80ay vadeye 140milyara girdim
peşinat verdğim için bize an geç 31. Ay paramız verilecek
her 10 ayda bir kura olacak ik kura 17aralıkta belki ilk grupta çıkar kısmet artık aralık ayının ücretinide ilk başta peşin verdik yani ilk ödemeye ocak ayında başlamış olacak ev alana kadar 1700dengeriye yavaş yavaş düşerek azalacak ne zaman kurada bize çıkar ve paramız teslim edilince 2025tl olarak ödememiz sabitlenecek biraz karışık gibi oldu ama eminevimle daha önceilgilenen arkadaşlar varsa onlara da fikir olur diye paylaştım....işin özeti en geç 31.ayda 140milyar değerinde bir evim olacak veee ben çok mutluyum en son taksidide ödediğimizde toplam tüm masraflarla dahil bize 156milyara mal olmuş olacak
evlenirken eşim düğün için banka kredisi çekmişti heray bankaya para ödemekten bıkmıştık çok şükür bu ay sonunda yatırdık veee kurtuldukkkkkk banka borcundan az bira kredi kartlarımızın taksitleri var onlarda bittimi bir daha hiç bulaşmak istemiyorum büyük rakamlara azıcık aşım ağrısız başım
şimdiki ruh halim işte böyle:
akıllıbıdık tam yatacaktım ki ev meselesini okudum.
çok çok sevindim senin adına.
Ben de bir ara araştırmıştım ama pek güvenemedim nedense. Hadi paramızı alıp ortadan kaçarlarsa diye korktum açıkçası
Sen nasıl güvendin peki? Teminat falan verdiler mi?
kızlar mrb tekrardan
bu gece sahur yapıp yarından itibaren oruca niyetlenmek istiyoum. hamilelikteki oruçları tutmak istiyorum. Allah'ım şeytana uydurmazda öderim borcumu. siz de yarın sorun bana tutuyor musun diye de. özellikle buraya yazıyorum ki ertelemeyim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?