başın sağolsun canım
ablacım çeyiz çok heyecanlı yaaaaa sonradan alelacele alınacağına uyugn ve isteğe göre alınması mantıklı güle güle kullansınn
alllrigtcımm günün kutlu olsunnnnnn
seyyahalemi arabamız satılırsa ve altın düşerse riske girip hepsiyle altın alcemmm ya batarım ya çıkarımmmm
derenn başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin..
sunny kızın çok şanslı ben de anne diyebilirim bu arada
Hakkınızda hayırlısı olsun akıllıbıdık, inşallah ilk kurada size çıkar ev.
Deren başın sağolsun, arabanı da iyi günlerde kullan.
Sunny abla kızın için aldıkların hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanır inşallah.
meyra inşallah yarın buraya uğrarsın =) Aşure tarifini buraya yazarsan çok mutlu olurum. Ben de ilk defa yapacağım. Pek de becerikli değilimdir ama niyetlendim işte =)
offf bulaşık makinesi yine sorun çıkardı bimin birde finishin tableti var ikisinide attıgımda oluyor mu fark etmedim ama çoğunlukla finishi kullandıgımda erimiyor parçalanmış olarak makinede duruyor ne önerirsiniz daha da bir sürü tablet var
bende de olmuştu. tahminimce uzun süre bekleyen tabletlerde öyle oluyor. ben bir paketi açıp, sonra başka marka aldım. uzun süre sonra kalanları bitireyim dediğimde tabletin erimediğini gördüm.
diğer tahmin 50 derecede yıkıyor olabilirsin. 60-70 gibi bir derecede yıka.
bu ikisinden biri olabilir mi sence
ikiside olabilir tahmini nisan mayıs gibi kampanya vardı 125li finish 25tl diye 2 kutu almıştım evdede çeyrek kutu biminki vardı evdeki tablet kutuma karıştırıp koydum rastgele kullanıyordum şimdi ne olacak daha açılmadık kutu var son kullanması var mı ambalaj kutusunu atmıştım çünkü
derece olarakta ekonomikte yıkıyordum dereceyi bulaşığın kirlilik oranına göre değiştiriyorum 2 haftadır bulaşık makşnesi bıktırdı hem makinede çift yıkıyorum bazende çıkarıp elimde yıkıyorum eeeee nerde kaldı bu işin rahatlıgı makinemde arçeliğin 3porgramlısı ve 2yıllık bir makine bu güne kadarda hiç böyle sorun olmamıştı
Nicer Dicer Plus Pratik Doğrayıcı - Beyaz Eşya / Mutfak - Hepsiburada.com
Eki Görüntüle 559332
bu ürün hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim reklamlarda fiyatları yüksek ama bu sitede epey bi indiirme girmiş acaba orjinal değilmi kullananlar var mı
offf bulaşık makinesi yine sorun çıkardı bimin birde finishin tableti var ikisinide attıgımda oluyor mu fark etmedim ama çoğunlukla finishi kullandıgımda erimiyor parçalanmış olarak makinede duruyor ne önerirsiniz daha da bir sürü tablet var
benim hamilelikten ve emzirme zamanından 2 yıllık orucum var kaza edilecek. cumartesi günü aşure günü ve oruç tutulacak ya. benim o gunkü orucum için kazaya mı aşureye mi niyetlenmeliyim?
Allah'ım inşaallah bu gece de sahur yapabilirim.
valla kışın oruç tutmak ne kolaymış, bir baktım akşam oldu. şu günleri kaçırmayım da borçlar bitsin.
ikiside olabilir tahmini nisan mayıs gibi kampanya vardı 125li finish 25tl diye 2 kutu almıştım evdede çeyrek kutu biminki vardı evdeki tablet kutuma karıştırıp koydum rastgele kullanıyordum şimdi ne olacak daha açılmadık kutu var son kullanması var mı ambalaj kutusunu atmıştım çünkü
derece olarakta ekonomikte yıkıyordum dereceyi bulaşığın kirlilik oranına göre değiştiriyorum 2 haftadır bulaşık makşnesi bıktırdı hem makinede çift yıkıyorum bazende çıkarıp elimde yıkıyorum eeeee nerde kaldı bu işin rahatlıgı makinemde arçeliğin 3porgramlısı ve 2yıllık bir makine bu güne kadarda hiç böyle sorun olmamıştı
Eki Görüntüle 559332
bu ürün hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim reklamlarda fiyatları yüksek ama bu sitede epey bi indiirme girmiş acaba orjinal değilmi kullananlar var mı
Hakkınızda hayırlısı olsun akıllıbıdık, inşallah ilk kurada size çıkar ev.
Deren başın sağolsun, arabanı da iyi günlerde kullan.
Sunny abla kızın için aldıkların hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanır inşallah.
meyra inşallah yarın buraya uğrarsın =) Aşure tarifini buraya yazarsan çok mutlu olurum. Ben de ilk defa yapacağım. Pek de becerikli değilimdir ama niyetlendim işte =)
soğan doğramak zevktir kısssBen bu nicer dicer ı geçen hafta aldım onca olumsuz yoruma rağmen denemem lazımdı çünkü soğan doğramak benim için eziyet.Sırf bunun için dondurulmuş paketlerde doğranmış soğan alıyordum
Ama ben bu üründen çok memnun kaldım şimdiye kadar 5-6 kere kullandım bıçaklarda kırılma falan sözkonusu olmadı daha.Gayet sağlam görünüyor.
Ben eminönünden almıştım ama inanın hangi dükkandan aldığımı hatırlamıyorum çok alışveriş yapmıştım o gün.Fiyatı 30 lira falandı
Şuan salatamı, yemeklik soğanımı, menemenimi falan bununla yapıyorum.Açıkçası çok mucize şeyler beklemeyin ama dediğim gibi soğan için bana yetti arttı
uğradım bile canım... :)
ben aşağıdaki tarifi birebir uyguladım,çok güzel oldu.....tarif, portakal ağacı'ndan....
"Aşure:
Malzemeler:
•Yarım kg. buğday
•1 su bardağı nohut
•1 su bardağı kurufasulye
•1 çay bardağı pirinç
•100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
•50 gr. kuş üzümü
•100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
•dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için biz pek kullanmıyoruz)
•1 kg. toz şeker
Hazırlanması:
1.aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.
2.nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
3.her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.
4.8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kurufasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.
5.buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. bir sürede pirinçlerle beraber pişirin.
6.hepsi pişince nohut ve kurufasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.
7.aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
8.aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin.
not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz."
çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları direk katmadım...bir gün önceden suda bekletip,aşureye katmadan önce de, 10-15 dakika kaynatıp süzüp öyle kattım...bu şekilde ekşi tadı hafifletip, harika bir lezzet yakalıyorsun canım... :))
Eki Görüntüle 559332
farmasi bu altın,ons iyice baydı bu ara yaa... :)
ne iniyo,ne çıkıyo,gıcık oldum ha.... :))
işlem de yapılmıyor böyle, sabır sabır,sabır da kalmadı artık.... :)))
aynen kardeş
bir aksiyon yok , el kol bağlı kös kös oturuyoruz
ya herru ya merru deseydi de şöyle ne olacaksa olsaydı biz de stratejilerimizi geliştirseydik :)))))))))
aynen kardeş
bir aksiyon yok , el kol bağlı kös kös oturuyoruz
ya herru ya merru deseydi de şöyle ne olacaksa olsaydı biz de stratejilerimizi geliştirseydik :)))))))))
benim hamilelikten ve emzirme zamanından 2 yıllık orucum var kaza edilecek. cumartesi günü aşure günü ve oruç tutulacak ya. benim o gunkü orucum için kazaya mı aşureye mi niyetlenmeliyim?
Allah'ım inşaallah bu gece de sahur yapabilirim.
valla kışın oruç tutmak ne kolaymış, bir baktım akşam oldu. şu günleri kaçırmayım da borçlar bitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?