Kirli Çıkılar )))

çok teşekkür ederim canım çok haklısın, küçük kızım evlenirken hiçbir hazırlığımız yoktu madden ve manen çok yoruldum o dönemde
hazırlıksız yakalanmak istemiyorum bu sefer

derenn başın sağolsun canım Allah rahmet eylesin..

sunny kızın çok şanslı ben de anne diyebilirim bu arada

gel canım gel tabi diyebilirsin hepiniz benim bebeklerimsiniz

yusum, çok teşekkür ederim canım amin inşallah

Son düzenleme:

bende de olmuştu. tahminimce uzun süre bekleyen tabletlerde öyle oluyor. ben bir paketi açıp, sonra başka marka aldım. uzun süre sonra kalanları bitireyim dediğimde tabletin erimediğini gördüm.
diğer tahmin 50 derecede yıkıyor olabilirsin. 60-70 gibi bir derecede yıka.

bu ikisinden biri olabilir mi sence

benim hamilelikten ve emzirme zamanından 2 yıllık orucum var kaza edilecek. cumartesi günü aşure günü ve oruç tutulacak ya. benim o gunkü orucum için kazaya mı aşureye mi niyetlenmeliyim?

Allah'ım inşaallah bu gece de sahur yapabilirim.
valla kışın oruç tutmak ne kolaymış, bir baktım akşam oldu. şu günleri kaçırmayım da borçlar bitsin.

ikiside olabilir tahmini nisan mayıs gibi kampanya vardı 125li finish 25tl diye 2 kutu almıştım evdede çeyrek kutu biminki vardı evdeki tablet kutuma karıştırıp koydum rastgele kullanıyordum şimdi ne olacak daha açılmadık kutu var son kullanması var mı ambalaj kutusunu atmıştım çünkü
derece olarakta ekonomikte yıkıyordum dereceyi bulaşığın kirlilik oranına göre değiştiriyorum 2 haftadır bulaşık makşnesi bıktırdı hem makinede çift yıkıyorum bazende çıkarıp elimde yıkıyorum eeeee nerde kaldı bu işin rahatlıgı makinemde arçeliğin 3porgramlısı ve 2yıllık bir makine bu güne kadarda hiç böyle sorun olmamıştı

Nicer Dicer Plus Pratik Doğrayıcı - Beyaz Eşya / Mutfak - Hepsiburada.com

bu ürün hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim reklamlarda fiyatları yüksek ama bu sitede epey bi indiirme girmiş acaba orjinal değilmi kullananlar var mı

makinede sorun oldugunu sanmıyorum, benimkinde de olmuştu, düzeldi. önce yüksek ısıda yıka bakalım eriyecek mi? bir de tablet rutubetlenmiş olabilir. açılmamış pakette sorun olacagını sanmam.
nicer dicer ürününe gelince arkadasım almıştı, kullanmadı. ben bu tür ürünler çekmece dolduruyor, ilk hevesle kullanılıp, bir kenara atıldıgı için sevmiyorum açıkcası. yemek blogunda ve yemek programlarında bu tür ürünler kullananları hiç görmedim.

kesinlikle çekmece dolduran ürünlerden önce hoşuma gidiyordu şekilli şekilli doğruyor diye ama yorumlarda bıçakların kırıldıgını okuyunca kafam karıştı
aslında soğana elim değmeden nasıl doğrarım derdindeyim sarımsak soğan çamaşır suyu gibi kokular elimde koku bırakmasından çok rahatsız oluyorum eldeiven kullanmakta her daim olmuyor alışmamışım o yüzden aklıma geç geliyor benden devam ediyorum işime adını hatılamıyorum ama elde ipini çekerek soğan doğrayan bir alet var ondan mı alsam diye düşündümmmm

aslında şöyle birşey yapsak mutfağımızda sürekli kullandığımız elimizin altında her daim pratik kullandığımız ürünleri markalarıyla birlikte yazsak
ya da hevesle alıpta hiç kullanmıyorum dediğimiz ürünleri yazsak böyleleikle ihtiyacı olanlar daha kullanışlı ürünler almış olur..

ben mutfağımda tahta yemek kaşılarımdan tahta salata tahtamdan ve (plastik leğen boyutundaki) büyük cam kasemden ve cam limon sıkacağımdan vazgeçemiyorum mutfak robotum arçeliğin her daim elimin altındadır
penguenin 2ltlik termoslarını sürekli kullanırım
8ltlik tefalin düdüklüsü ile 6ltlik sıradan bir düdüklüm mutfakta demirbaş tenceremdir

bir ara benim de öyle olmuştu sanırım deterjan eski ya da rutubetli olduğunda oluyor böyle:26:
ben de indirimde olduğu için fazlaca almıştım, kalıntılar yüzünden iki defa yıkadığım çok oldu.
galiba fazla almamak lazım

hayırlı sabahlar cümleten
hayırlı cumalar ,cumamız müberek ve de hakkımızda hayırlara vesile olsun Allah'ın izini ve inayetiyle inşaallah AMİN....

canım, kazan varken nafile oruç tutmak, çok da mantıklı değil...
zaten aşure orucu diye birşey yok,aşure günü oruç tutmak diye birşey var...
tabiki de aşure günü tuttuğun orucuna da, kaza diye niyetleneceksin...
yani hem aşure günü oruç tutmuş,hem de kazalarından bir gün eksiltmiş olacaksın canım.... :)
bir taşla iki kuş misali... :))

evet bu kısa günlerde oruç tutmak çok kolay,iyi değerlendirmek lazım....
benim de bu seneden borçlarım var...
ben de, bu gün ve yarın oruç tutacağım inşallah,kazalarıma mahsuben .... :)

günaydın arkadaşlar,bu arada.... :))

Ben bu nicer dicer ı geçen hafta aldım onca olumsuz yoruma rağmen denemem lazımdı çünkü soğan doğramak benim için eziyet.Sırf bunun için dondurulmuş paketlerde doğranmış soğan alıyordum
Ama ben bu üründen çok memnun kaldım şimdiye kadar 5-6 kere kullandım bıçaklarda kırılma falan sözkonusu olmadı daha.Gayet sağlam görünüyor.
Ben eminönünden almıştım ama inanın hangi dükkandan aldığımı hatırlamıyorum çok alışveriş yapmıştım o gün.Fiyatı 30 lira falandı
Şuan salatamı, yemeklik soğanımı, menemenimi falan bununla yapıyorum.Açıkçası çok mucize şeyler beklemeyin ama dediğim gibi soğan için bana yetti arttı

uğradım bile canım... :)
ben aşağıdaki tarifi birebir uyguladım,çok güzel oldu.....tarif, portakal ağacı'ndan....

"Aşure:

Malzemeler:

•Yarım kg. buğday
•1 su bardağı nohut
•1 su bardağı kurufasulye
•1 çay bardağı pirinç
•100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
•50 gr. kuş üzümü
•100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
•dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için biz pek kullanmıyoruz)
•1 kg. toz şeker
Hazırlanması:

1.aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.
2.nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
3.her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.
4.8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kurufasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.
5.buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. bir sürede pirinçlerle beraber pişirin.
6.hepsi pişince nohut ve kurufasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.
7.aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
8.aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin.
not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz."

çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları direk katmadım...bir gün önceden suda bekletip,aşureye katmadan önce de, 10-15 dakika kaynatıp süzüp öyle kattım...bu şekilde ekşi tadı hafifletip, harika bir lezzet yakalıyorsun canım... :))

soğan doğramak zevktir kısss

ayy ben aşureyi annem usülü herşeyi göz kararı yapıyordum
ben buğday, nohut ve fasülyeyi suda bekletiyordum. ardından kaynatıyordum.
demek bu da değişik bi yöntem

farmasi bu altın,ons iyice baydı bu ara yaa... :)
ne iniyo,ne çıkıyo,gıcık oldum ha.... :))
işlem de yapılmıyor böyle, sabır sabır,sabır da kalmadı artık.... :)))

Eğer denemek ve iade etme şansım olsun diyorsanız bu hafta indirimde Dia'sa markete geldi bu ürün fişi ile iadede alıyorlar..Fiyatıda 22 TL umarım işinize yarar..

farmasi bu altın,ons iyice baydı bu ara yaa... :)
ne iniyo,ne çıkıyo,gıcık oldum ha.... :))
işlem de yapılmıyor böyle, sabır sabır,sabır da kalmadı artık.... :)))

aynen kardeş
bir aksiyon yok , el kol bağlı kös kös oturuyoruz
ya herru ya merru deseydi de şöyle ne olacaksa olsaydı biz de stratejilerimizi geliştirseydik :)))))))))

canım sorduğun soruyu meyraa arkadaşım çok güzel cevaplamış sağolsun
canım meyraanın da dediği gibi kazan varken kazaya öncelik vermen gerekir
ama niyetlenirken şöyle diyebilirsin : 'niyet ettim kaza orucumu tutmaya aşure gününün de sevabına nail olmaya'
dersin rabbim de fazlı keremiyle orucunu ikiye katlar inşallah şimdiden Allah kabul etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…