Kirli Çıkılar )))

merhaba arkadaşlar

aşure yapıp da dağıtanların aşurelerini , sadaka verenlerin sadakalarını oruç tutanların oruçlarını, namazlarını terketmeyip de kılmaya çalışanların da namazlarını ve aklıma gelmeyen iyi güzel hayırlı olan tüm amellerinizi Rabbim katında makbül ve kabul buyursun canlarrrrrrr

bu tür şeyler,insana insan olduğunu hatırlatan şeyler...
malesef hep kendimiz için yaşıyor ve kendimize hizmet ediyoruz...
ama kendine milyon dolarlık şeyler alsan,o çocuğun eline bir çikolata verdiğinde,yüzünde oluşan tebesümün, sana verdiği mutluluğu, bulamazsın...
okurken "ben senin yerinde olsam hemen bir mağazaya götürür,aynılarının yenilerini alırdım" diye geçirdim...
ve sadece paylaşmak istedim...
bizler herşeyden ve dışımızdaki dünyadan bihaber yaşarken, Allah u Teala nın bu tür olayları vesile kılarak, bizim gözümüzü açması da çok büyük bir nimet...
şanslısın canım...
Rabbim verdiklerini de,vereceklerini de ziyadesiyle sana geri vereceğini kendi kitabında vaadediyor...
O'ndan daha sözüne güvenilir var mı?

Kızlar yatırım amaçlı altın almak için uygun zaman mı sizce? bu aralar onsu 100 ü geçmiş biraz beklemeli miyim düşer mi ne dersiniz?

Son düzenleme:
bende çok üzülüyorum böyle durumlarda. her elimden geldiğince birşeyler yapıyorum belirli kişilere. ama insan anne olunca ve çocukları o durumda görünce çok daha fazla etkileniyor.
allah kabul etsin canım. rabbim sana böyle bir fırsat vermiş. çok şanslısın.

Allah kabul etsin.
benim aşure işi yarına kaldı =( İnşallah yarın yapar dağıtırım ben de. Gece rüyamda bile aşure gördüm =)

Allah kabul etsin allright.

meyra
tarif için çok teşekkür ederim. İnşallah yarın çok güzel olur aşurem =)

Merhabalar herkese
Kirli çıkı öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum; dilerim ilginize bilginize emeğinize layık öğrenci, velilerle karşılaşırsınız. Ben henüz araştırma görevlisi olduğum için nasiplenemedim bu günün güzelliğinden şimdilik :)

Aşure günümüz de mübarek olsun. Allah dualarımızı kabul etsin. Dün oruçluydum bugün de tuttum. Burda paylaşılan yazılar tetikledi biraz da beni. Allah razı olsun.
Akşama da ( iftara da ) misafirlerim gelecek. Henüz aşureyi yapamadım ama inşallah onlar gidene dek yetiştirebilirim :)
Aşure tarifim meyraa 'nın paylaştığı tarif, eminim çok güzel olacaktır. Teşekkür ederim.

Benim duam şöyle: Allahım hastalara şifa, fakirlere para, darda olanlara genişlik, zorda olanlara kolaylık ver.
Anneme, babama, kardeşlerime, eşime, bana sağlık sıhhat, hayırlı ömür, hayırlı ölüm nasip eyle.
İş bekleyenlere tez vakitte iş, iş sahibi olanlara işinde devamlılık, başarı nasip eyle. Çocuk isteyenlere hayırlı evlatlar, evlenmek isteyenlere hayırlı kısmetler ver.
Sen bizi iyilerle, iyiliklerle karşılaştır. Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden uzak tut. Sen bizi doğru yoldan ayırma. Mekanımızı cennet et. Tüm ölmüşlerimizin de mekanı cennet olsun. Sana layık kul, peygamber efendimize layık ümmet olalım.
Bu genel duanın yanında kendim için de doktora yeterliği başarıyla geçip, verimli bir tez döneminden sonra başarıyla akademik kariyerime devam etme :) Eşimle mutluluğumuzun artarak devam etmesi, bir ev , bir araba :), akıllı uslu çocuklar :) Bolca sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluk diliyorum.
Amin :)

o kadar güzel yazmışsın ki..
benim hiç aklıma gelmedi mağazaya gitmek, zaten eski değil hiçbir şeyimiz yepyeni bu sezon aldıklarım
yoksa zaten vermezdim..
benim etkilendiğim şey de Allah o gün bizi karşılaştırdı bunu çok net farkettim
çünkü parkta başka bir sürü çocuk-veli vardı kimse umursamadı bile çocuğu
belki de verecek yapacak durumları yoktu bilemem
zaten teyzeyle ağlaşırken bende var ki verebiliyorum sende olsaydı sen de bize verirdin dedim..
öyle dedim işte..
o çocuğu büyüteceğiz sağlıkla inşallah

GERÇEK Mİ ACABA..KAYNAK...FACE Arılar ölürse insanlar da ölür GURUBU

Arılar ölürse insanlar da ölür
İnsan sağlığı için son derece zararlı olan zehirli kimyasal ve radyasyon da yayıyorlar. Bu nedenle bu kadar çok insan hastalanıyor. Almanya’dan Alab Laboratuvarlarından bilimadamlarının yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda, bu ampüllerin, kansere neden olan zehirler, fenol, naftalin ve stiren içerdiğini söyleniyor, hatta bu ampüllerin insan çevresinden mümkün olduğu kadar uzak tutulması gerektiği de ifade ediliyor.

David Icke-----Avrupa Komisyonu’nun, seçilmeden gelmiş koyu renk takım elbiseli ‘akıl’ları, normal ampüllerin satışlarını yasakladı. İnsanların yüzünden oluşmuş olduğu iddia edilen, ‘küresel ısınma’ veya şimdiki adıyla ‘iklim değişikliği’ denilen büyük yalana dayanıp, şimdi bizlere cıvalı ‘yeşil’ampülleri empoze ediyorlar. Oysa her geçen yıl ısının, artmadığı gibi aksine düşmekte olduğu, gayet açık bir şekilde herkes tarafından görülüyor.undukları ampülün çok daha kötü ve zehirli cıva içerdiği umurlarında bile değil. O kadar ki, bu ampüller kırıldığı takdirde evlerin terkedilmesi gerektiğini içeren uyarı bilgilerine bile aldırmıyorlar. Yıllar geçtikçe bu ampüllerin kullanılması ile olacak olanları düşünmek bile ürkütücü.Ancak dahası da var. İnsan sağlığı için son derece zararlı olan zehirli kimyasal ve radyasyon da yayıyorlar. Bu nedenle bu kadar çok insan hastalanıyor. Almanya’dan Alab Laboratuvarlarından bilimadamlarının yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda, bu ampüllerin, kansere neden olan zehirler, fenol, naftalin ve stiren içerdiğini söyleniyor, hatta bu ampüllerin insan çevresinden mümkün olduğu kadar uzak tutulması gerektiği de ifade ediliyor. /David Icke’tan, ‘Gerçek’in Titreşimleri, (II)

ben de bu güzel duaya senin kendim kirli çıkılar ve de tüm dost ve dost niyetliler için kocaman AMİNNNNNNNNNNNNNNNNN diyorum Rabbim düşmanlarımızı edecekse ıslah etsin değilse kahretsin .....

Son düzenleme:
bir şey itiraf edebilir miyim?
tabiki yaşımın giderek artmasının da etkisi olabilir ama..
burada paylaştıklarınız beni olgunlaştırıyor..
yazdıklarınız,hayata bakış açınız..
ev ekonomisi,ev geçindirebilen ya da bunun hazırlığındaki bir kadında olması gereken meziyetler hariç,
manevi konularda yazmanız da ayrıca..
öğreniyorum sanırım..
bunlar da birvesile..farkında olamasanız da..
örneğin aşure günü için meyra çocuklarının bugünü iple çektiğini babası onlara hediye aldığını alışveriş yaptıklarını söylemişti
çok düşündüm ve annemle paylaştım
neden bu gibi şeyleri biz yapmadık dedim
inşallah sen yaparsın çocuklarına dedi..
burada yazdıklarınızı anneme okudum
kendisi belli bir yaştan sonra ibadet etmeye başlayan birisi..şimdi elinden kitabı tespihi düşmez..o da öğrensin diye..resmen ders gibi oluyor yazdıklarınız
hepinizden Allah razı olsun

bugün hamdolsun niyetlenmek bana da nasip oldu malum borç çok ödemek farz ( Allah'ım borçlarını ödemeyi nasip ettiği kullarından eylesin inşaallah hepimizi )

sabah çocuklara kahvaltı yaptırdıktan sonra dünden niyetlendiğim üzere alışverişe çıkacaktım ne alsam ne alsam bilemedim hamdolsun evde hiçbirşeye ihtiyacım yoktu
aklıma annemlerin mahallesindeki gariban aile geldi ( daha doğrusu Rabbim aklıma getirdi) en iyisi mi bugün çocuklarımı markete götürüp biraz onları sevindireyim çocuk ruhudur evde birşey varolsa da onlar almayı severler gözlerindeki ışıltı dünyaya bedel anlatılmaz yaşanır deyip hem çocuklarımın mutluluğuna hem de o ailenin mutluluğuna şahit olmak beni mutlu etti.

inşaallah Rabbim kabul ettiyse önce sevabını Resulullah Efendimize ( S.A.V ) sonrasında da beni yetiştiren Rahmetli babacığıma ve de içerisinde bir zerre kadar dahi Allah inancını taşımış tüm müslümanlara hediye ettim ...

inanırmısın allright yazını okuyunca gözlerim doldu
benim de öğrencilerim arasında bir bayan var (ben Kuran-I KERİM öğrettiğim için öğrencilerim yetişkin insanlar)
eşi tekstil ile uğraşıyormuş ama iflas etmiş zamanında
şimdi kağıt plastik topluyor geri dönüşüm içinonları satarak ev geçindiriyor
kızı var oda lösemi hastası ...
böyle durumları görünce insan hakikaten haline şükrediyor
onlara birazda olsa destek olma imkanı verdiği içinAllaha hamdolsun
alan el değil de veren el olduğumuz için hamdolsun
ben geçenlerde bir kitapta okumuştum ünlü amerikalı talk show cu oprah winfrey
her gece yatarken mutlaka şükredermiş yaradana nimetleri için
bunu okuyunca kendimden utandım sağlık ve afiyet içinde olmamıza rağmen
şükür etmeyi ne de az hatırlıyoruz

fotonu gördüm sonunda
bana benzemiyorsun
çok daha genç ve güzelsin maşallah
senin gibi bıdık bir bebeğin olsun,sağlıkla gelsin
hayırlısı neyse o olsun
iyilik gizli kalmalı derler
ben böyle şeylerin örnek olması açısından paylaşılması taraftarıyım
kendi adıma allah senden razı olsun ne kadar güzel bir şey yapmışsın
allah bize de nasip etsin inşallah
o kadar çok örneğini gördüm ki verene allah daha çok veriyor
sana da versin inşallah
ben de kendimce birinelerine yardım etmeye çalışıyorum ama
bu kadar kötüsünü ben de görmüyorum
hatta diyorum bu insanlar nerde yaşıyor
sanırım büyük şehirlerde daha çok var
allah acısın
kesinlikle aynı fikirdeyim

ben buğday hurma nar ekmek kızıma bikaç atıştırmalık aldım
bi de kitap aldım -bilgim artar inşallah =))
akşam hepiniz için hepimiz için dua edicem
tüm dualarınıza da en içten dileklerimle katılıyorum

farmasi paylaşımların için allah razı olsun
bilmediğim çok şey var içinde

aşura günümüz mübarek öğretmenler gününüz kutlu olsun arkadaşlar

kızlar bir yandan iftar hazırlığı yapıyorum bir yandan yazdıklarınızı okuyorum , kimi zaman cevap yazmaya çalışıyorum
çok güzel arkadaş oluyorsunuz

iftara buyur etmek isterdim hepinizi

arkadaşım ellerin esağlık bizi bu konuda aydınlattığın için

bende öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum, aşureyide salı günü yapacam, bende ilk kez yapacam, salı sabahtan dersim yok bu çevrede pek tanıdığımız yok, bende düşündüm yapıp okula götüreyim öğretmen arkadaşlarım yesin, bizim arkadaşların çoğu ilden geliyor yani öğlen yemeklerini burda yiyorlar, umarım güzel yapabilirm

birazdan hazırlanıp öğretrmenler günü yemeğimize gideceğiz, sağ olsun belediye başkanımız heryıl yemek düzenler bu günde düzenliyor

herkese merhabalar, aşure günümüz mübarek olsun, Allah tuttuğunuz orucunuzu kabul etsin.
bu arada öğretmen arkadaşlarımın öğretmeler gününüz kutlu olsun.nice senelere...

bizim belediye de çeşitli hediyeler göndermiş.
ama okulumzadki yemek işi iptal oldu ne yazık ki..
Allah razı olsun canım biz de seve seve kabul ederdik davetini..
"Parayı bulduğum an alayını maviye boyayacağım" kitabını okuduktan sonra bize elleriyle üstünde zehir yazan zehri satsalar alırız dedim inan ki..
koskoca bir Aminnn diyorum

Allah kabul etssin canım.

bazen ben de öyle birilerini bulmak çok ister ama bulamadığımda da ne kadar kısmetsizim diye üzülürüm.
ne güzel ki karşına öyle birilerini çıkarmış Rabbim.
mesela bugün apartmanda yaşlı tek başına bi teyze var.
elime aldım hediyeleri kapısına gittim bugün eşim yok.
eğer oruçsa iftar yaptıracak yanlızlığını giderecektim teyzenin.
her zamanki gibi evde yoktu kızına gidiyormuş hastaymış sanırım kızı.
kurbanda apartmanda kurban kesmeyen sadece 1 ev bulabildim.
32 kişilik apartmanda düşün.

ama gerçekten çok üzüldüm bugün sadaka vermek çok istiyordum ama evden çıkmayınca nerden bulacam.
eşime telefon ettim işten çıkınca birini bulursan sadaka ver diye.
o da dedi çıkar çıkmaz otobüse binip annemlere gitcem nasıl bulayım..

sonra gülerek telefon etti.
otobüs beklerken bi adam arabayla durmuş yanında.
çocuğum hasta gaz param yok demiş.
biraz para verir misin demiş.
şaka gibi..
neyse vermiş eşim sevinçle beni aradı..
"hadi yine iyisinnn" demedi tabi de demek istedi

kızlar bebiş için verdiğiniz tavsiyeler için çok saolun:) inannın çok çok çok işime yarıcak:) bu sabah kalktım bugün yatma günü diil selin kalk dedim cam mam silemedim:) eşime gözleme yapcam demiştim ya adam oruç tutuyomuş aslında bende niyetlencektim ama hamile oldugum için tutmadım oruç seneye artık.....
madem hamurum var gılnış yapim didim :) nefis bi çerkez mantısıdır:) gözleme için yogurdugum hamuru gılnış yaptım akşama dün gece fasulye falan ıslammıştım sabahtan ıslandım akşama dogruda asuremi yaptım daha yeni oldu bitti altını kapattım aslında hiçbi yerden tarif almadım malzemeleri göz kararı yaptım birazda doğaçlama yaptım
bende verim tairfimi nefis oldu:)
nohut ve kuru fasulyeden aynı orada ısladım bunların nohutun iki katı kadarda bugday ısladım 3 saat ıslı kaldılar aslında daha fazla kalmaları gerekiyodu önce bugdayı düdüklüde pişirdim o pişti bi tencereye aldım onu sonra kuru fasulye ve nohutu aynı anda düdüklüde haşladım suyunuda bol koydum çünkü bugdayın suyu azdı onlarda pişti bugdayı azar azar düdüklünün içindeki nohut ve kurufasulyenin içine aktardım kaynayana kadar bekledim kaynadılar kıvamı epey koyu olmuştu kıvamını açmak için süt kullandım yarım kilo falan azar azar ekleyerek süt aktardım içine rengini beyazlaştırıyo ve tadını yumuşatıyo bunu fakettim:) tabi kıvamı hala koyuydu üstüne yarım litrede kaynaar su ekledim fındıkları içine koydum karıştırdım bir portakal rendesi koydum aromalı olsun diye:) 2 tane kabuk tarçın koydum içine ,onlarda az biraz kaynadı sonra minik minik dogranmış incir ve kuru kayısıyı ilave ettim:) bunlarda kaynadı sonra azar azar şeker ilave ettim benbiraz tatlı sevdiğim için azcık şekerli yaptım:) şekeri azar azar koydum içine ayarlayabilmek için:) onlarda kaynadı sogusun kaseye koyup üstüne nar koyup dagıtcam:)
ben pirinç koymayı sevmiorum o yüzden pirinç koymadım içine.... ama tadı nefis olmuş ya sogusada yesem:)
bu arada öğretmenler gününüz kutlu olsun inşallah daha iyi koşullada değerinizi bilen öğrenciler ve velilerlle devam edersiniz eğitime:)
alligraiht canım yaptıgın iylik o kadar güzelki karşına fırsat çıkmış sende hiç kaçırmamışsın değerlendirmişsin çokda iyi yapmışsın:) allah kabul etsin
bende bugün eşimi markete gönderdim meyve tavuk incir kayısı falan aldırdım çokmu ihtiyaçtı hayır ama maksat bugün eve bişeler girsin dedim:)

yarın kızım için adağımız kurbanı keseceğiz
daha doğrusu parasını verdik, güvendiğimiz birisi kesip dağıtacak
en yakın arkadaşım doğum yaptı ziyaretine gideceğiz yarın. 2 saatlik bir mesafedeyiz
hepinize iyi pazarlar
iyi tatiller...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…