Kirli Çıkılar )))

merhaba arkadaşlar,
sanırım bizim ev işi yattı
kredi başvurumuzu yaptık onaylandı, bu gün eve ekspertiz ggöndereceklerdi, aramışlar evi satacak adamı adam demiş şimdi gelmeyin sorunvar banka bizi aradı dedi sorun varmış, bizde ev sahibini aradık, adam dedi arsa sahibiyle sorunumuz var, çevre düzenlemesi bittiği içinsatmıyacam evi diyor, bu arada ev hala arsa sahibi adına gözüküğyor, onların arasındaki sorun yüzünden sanırım alamıyacağız, çok sinbirlendim, hele eşim kriz geçirecekti nerdeyse, sorun o şahısların arasında sorun olması değil, sorun bunu baştan bize söylememeleri ve bizim bun bankadan öğrenmemiz, düşünsenize bankacı arıyor hocam dediğiniz gibi ardık eve gidecektik fakat sorun varmış, ev sorunluysa almanızı önermeyiz biz şoklardayızz

neyse bizde aradık adamları sorunu öğrendik dedik pazartesiye kadar çözerseniz alırız evi yoksa almıyacağız, yaptığınız hiç hoş değil falan dedik, ama acayip soğudum evden, neyse herşeyde vardır bir hayır , bakalım pazartesi nasıl bir cevap gelecek

geçmiş olsun canım.
evin arsa sahibiyle ilgili bi hukuki bir sorun varsa hemen pat diye çözülmez siz işinizi garantiye alın canım.
gerçi bankacılar anlar sanırım ama siz yine de bi dolandırma olaylarına filan gelmeyin.
benim babamın aldığı arabada da güya galeriyle sahibi arasında sorun vardı.
meğer galerici dolandırıcıymış.

hayırlı sabahlar hanımlar
aşure günümüz mübarek ve de hayırlara vesile olsun inşaallah :)

günaydınnnnn
aşure yapma zamanı
ons yükselmiş dim ikızlar 20 puan kadar altın olsa alınırdı dimi:26:

aşure günümüz mübarek olsun hayırlı günlere vesile olsun inşallah bugün aşure yapıcam komşularıma dağıtıcam
alışveriş yapacağız rabbim bereketini arttırsın

günaydın arkadaşlar...... :)
aşure gününüz kutlu ve bereketli olsun...
Rabbim bereketinden faydalananlardan eylesin...
çocuklar sabah çıktılar babalarıyla,akşama kadar alış-veriş.... :)) ben ofiste çalışıyorum...

Ne kadar güzel bir gün..
güneşli, temiz..
herkesin aşure günü mübarek olsun..
Öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutlarım daha nice senelere inşallah..

günaydın kızlar:) evi bu hafta o kadar dağıtmışımki anlatamam size:) sanki evde 5 çocuk yaşıyoda bi hafta evden çıkmadan evde yaşamışlar gibi:) şimdi evimi toplıcam camlarımı silcem sabah kalktım hamur yoğurdum kociş kalkınca gözleme yapmak için :)fena halde midem bulanıo:) sanırım bebiş bugün kahvaltı yapmak istemiyo:) bana kızgın bu hafta işler çok yoğundu iş yerinde hem kendimi hem onu çok yordum dinlenmek istio dogal olarak:)

bu arada dr. gittim perşembe günü kalp atışlarını gördük o kadar küçük bi kalbi varki nokta kadar o kalbiyle hayata tutunmaya çalışıo yavrum:)iyiymiş ama ikiz diilmiş ben ikizim olsun çok istedim ama sağlık olsun :) kuru fasülye gibi bişe teyzeleri resmine bakıp bakıp seviyorum bu ikinci resmi :) battaniyeside büyük bi hızla ilerliyo bitsin paylaşcam burda:)
bebk magazaları geziorum o kadar güzel o kadar güzel şeyler varki anlatamam ama alamıorum çünkü cinsiyeti belli diil içimde kaldı ya bornoz takımı kestirdim gözüme ama iki renk var mavi ve pembe:) alamadım işte:) bide bebişi olan hatunlar bana akıl verseniz ilk aylarda ne giyer ne eder:) geçen gün konuşuoruz eşimle ilk önce iç çamaşırlarını alalım dedim şimdi sayyorum 6 tane zıbın 6 tane atlet 6 tane kilot alalım diye başladı gülmeye nasıl gülüo ama dediki el kadar bebek kilot giyermi hiç düşündüm evet giymez:) bilmiorumki napsam? ne alsam?
ayrıca karanfilcecim burda hiç güzel bi hava yok hava kapalı malesef:)

öğretmen arkadaşlarımın gününü kutlarım , nice senelere inşaallah :))

canım atlet giydirmedim sanırım oğluma ben hep çıtçıtlı badyler giydirdim alttan ki beli açımasın külot da giydirmedim yeni yeni bezin üstünden giydiriyorum zıbın şu açık olanları ben hiç kullanamadım ben ayaklı pijamalar giydirdim yün yelekler giydirdim tulumlar giydirdim hastane çıkışları var ben onlardan kullandım penye üstler omzundan çıtçıtlılar onlar iyi oluyor çıtçıtlı değilse pek alma kafasından geçirmek zor oluyor

daha çok zıbın üzerine uzun kollu penye ve de üstüne tulum giydirebilirsin altını açmada kolaylık olur

altlı - üstlü bebek takımı olabilir

ama bebek için yelek ve patik minik çorapları illaki olmalı ilk aylarda yaz olsun kış olsun farketmez üşütmemeye bakın
gaz problemleri açısından
ayrıca üşütme genel anlamda da çok kötü etkiler Allah korusun ciğerlerini , burun boğaz kulak enfeksiyonlarına davetiye çıkarır.
o nedenle miniği sıcak tutmakta fayda var.
altını filan değiştirirken banyosunu yaptırırken oyalanmamak gerekli

Son düzenleme:
kızlar merhaba
4-5 gündür şehir dışındaydım. geçmişi okuyamadım ama bundan sonra buradayım...

şöyle anlatayım arsa sahibi evleri kat karşılığı vermişl mütahite, bizim evi alacağımız adamda o binanın elektirik işlerini yapmış mütahitte para değilde daire vermiş adama adam şuan içinde oturuyor, ama tapudayu üstüne almamış tapuda ev arsa sahibi adına gözüküyor ( biz bunu düne kadar bilmiyorduk ), arsa sahibide diyormuşki, mütahit ban verdiği sözleri yerine getirmedi gün ısı takmadı, çevre düzenlemesini yapmadı gibi, işte mütahitte yapacam falan diyormuş, uzun mesele, dedik pazartesiye hallettiniz halllettiniz halledemzseniz biz evi almıyoruz dedik bende bu aradda çok soğudum ama bakalım ne yapacağızz
hayırlısı neyse o olsun diyorum artıkk

Aşure Günü Yapılması lazım olan şeyler

1. Yetmiş kere ''Hasbiyallahü ve ni'mel vekil veni'mel Mevla ve ni'men nasir.Gufraneke rabbena ve ileyke'l masir'' denir.

2. Çok Tevbe edilir
3. Üç yüz on üç defa '' La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin'' denir.
4. Gusül Abdesti alınır.
5. Bir Mümine iftar ettirilir.
6. Hasta ziyaret edilir

Aşure günü kim zerre kadar sadaka verirse cenab-ı Hak o kimseye Uhud dağı kadar sevap verir.O sevabı Mizana koyar.
Bir kimse O gün ilim veya zikir meclisinde hazır olursa Cenabı Hakkın onu cennete girdirmesini üzerine vacip olur.
Aşure günü üç yüz kere '' Ya Razzak'' Okuyanın bir sene rızkı bol olur.
O gün on Mümine selam veren bütün ehli imama selam vermiş gibi sevaba nail olur.
Aşure Günü bir yetimin başını okşayan o yetimin başındaki kıllar kadar cennet derecesine ulaşır.
Bir kimse Aşure günü evinin nafakasını artırırsa bütün sene boyunca o evde rızık bolluğu has olur. Muharremin dokunu onuna bağlayan gece Hz.Allah Teala suları zemzem aktırır. O gece akan sular ile yıkanılırsa bütün ev halkı şifa bulur.

Aşuere günü dört rekat namaz kılınır.

Fatihadan Sonra elli bir kere ihlas suresiokunur. sonra yüz kere salavat-ı şerife getirirlir.

اللهم صل علي سيدنا محمد وادم و نوح و ابراهيم و موسي و عيسي وما بينهم من النبيين والمرسلين صلوات الله وسلامه عليهم اجمعين

Okunuşu;
Allahumme salli alâ Muhammedin ve Ademe ve Nuhin ve İbrahiyme ve Musa ve İsa ve ma beynehum minen nebiyyiyne vel mürseliyn, salâvâtullâhi ve selâmuhu âleyhim ecmaıyn.

Aşure Günü Okunacak Dualar için Tıklayınız

Aşure Günü neler yapılmalı ve Aşure günü nasıl değerlendirilmeli

“Aşûra gününün faziletine kavuşmaya bakınız. Çünkü o gün Allah-ü Teâlâ’nın, günler arasında seçtiği mübarek bir gündür.” (Gunyet’üt Talibin)
Zira Aşûra günü; Allah-ü Teala’nın ümmet-i Muhammed’e ikram eylediği on ikramdan biridir.
İşte müminler için bu kadar seçkin ve faziletli olan Aşûra gününü dolu dolu geçirmeli ve kendimiz için bir fırsat bilmeliyiz.
Nebilerin, salihlerin ve şehitlerin sevabını kazandıran Efendimizin (asm) sünneti AŞÛRA ORUCUNU unutmayın!
Peygamber Efendimiz (asm) bir gün öğleye doğru buyurdu ki:
“Herkese duyurun! Bugün bir şey yiyen, akşama kadar yemesin, oruçlu gibi dursun! Bir şey yemeyen de oruç tutsun! Çünkü bugün Aşûra günüdür.” (Buhari, Müslim, Ebu Davud)
“Aşûra günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur." (Müslim, Tirmizi, İ. Ahmed, Taberani)
“Aşûra günü oruç tutan, o yıl tutamadığı (nafile) oruçlarının sevabına kavuşur.” (Deylemi)
Aşûra gecesini ihya edin!
Ebu Hureyre ’den (ra) gelen rivayette ise Resul-ü Ekrem (asm) şöyle buyurmuştur:
“Bir kimse Aşûrâ gecesini ihya eder de gündüzünü dahi oruçlu geçirir ise ölüm acısını anlamadan ölür.”
“Kim aşure gecesini ihya ederse ,Allah-ü Teala’ya mukarreb meleklerin ibadeti gibi ibadet etmiş olur.” (Gunyet’üt Talibin)
“Her aşure gecesi ibadet ve taatle ihya ederse Allah-ü Teala o kimsenin arzu ve isteklerini yerine getirir.” (Gunyet’üt Talibin)
Aşûra gününü ihya edin!
Hz. Ali (ra) tarafından rivayet edilen bir hadis-i şerifte Resul-ü Ekrem (asm) şöyle buyurmuştur:
“Bir kimse Aşûra gününü ihya ederse Allah-ü Teâlâ onu dilediği gibi diriltir.”
Aşure günü sadaka vermeyi ihmal etmeyin!
“Her kim Aşûra günü malından bolca harcarsa, Allah-ü Teâlâ senenin diğer günlerinde ona bolluk ihsan eyler.” (Beyhâkî)
“Aşure günü verilen bir dirhemlik sadakaya, yedi yüz bin dirhem gibi sevap verilir.” (İmam Gazali)
“Aşure günü zerre kadar bir sadaka verirse, Allah-ü Teala ona Uhud dağı kadar sevap verir. O sevabı da kıyamet günü mizanda yer alır.” (Beyhakî)
Aşûra günü mutlaka bir yetime yardımda bulunun!
“Aşûra Günü bir yetimin başını okşayan kimseyi, Allah-u Teâlâ o yetimin saçındaki her kılı için cennette bir derece yükseltir." (Şir'at'ül İslam)
Aşûra günü bir kişiye bile olsa iftar verin!
“Bir kimse Aşûra günü oruçlu bir mümine iftar ziyafeti verirse, Muhammed (asm) ümmetinin tümüne iftar ziyafeti vermiş ve hepsinin karnını doyurmuş kadar olur.”(Şir'at'ül İslam)
“Aşûra gecesi bir mümine iftar verene, Allah-ü Teala katında bütün ümmet-i Muhammed’e iftar vermiş gibi yazılır.” (Gunyet’üt Talibin)
“Aşure günü iftar yemeği verirse, Ümmet-i Muhammed’in hepsine iftar ettirmiştir, karınlarını doyurmuş gibi olur.” (Suyûtî)
Aşûra günü mutlaka boy abdesti alın!
“Kim aşure günü yıkanırsa, Allah-ü Teala katında annesinden doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur.”(Şira’t’ül-İslam)
“Aşure günü gusleden , ölüm hastalığından başka hastalık görmez.” (Gunyet’üt Talibin)
“Her kim aşure günü iki kere gusl ederse , gözleri katiyen hastalık görmez.” (Şira’t’ül-İslam)
"Aşûra günü gözlerinize sürme çekin ki, göz ağrısı çekmeyesiniz!"
“Aşure gününde sürme çeken kimsenin o sene içerisinde göz ağrısı çekmeyeceği bildirilmiştir.” (Gunyet’üt Talibin)
"Aşûra günü her kim sırma taşından sürme çekerse gözleri katiyen ağrımaz." (Hakîm, Müstedrek.)
“Bunun sebebi şu olabilir:
Nuh (as) ile birlikte gemi içerisinde bulunan insanların gözleri suyun rutubetinden iyi göremez olmuştu ne zamanki Muharrem’in onuncu günü selamete kavuştular.Allah-ü Teala bu durumdan kurtulmaları için Nuh (as)’a gözlerine sürme çekmelerini vahyetti.” (Faziletleriyle aylar ve geceler)
Sürme çekmek her zaman sünnettir. Bu fiili yalnız aşure günü yapmamaya gayret etmelidir.
Aşûra günü su ikramında bulunun!
“Aşûra günü birine bir içimlik su veren kimse göz açıp kapayacak kadar zaman dahi, Allah’a asi olmamış gibi olur.” (Gunyet’üt Talibin)
Aşûra günü aile, akraba ve komşulara ikramda bulunun!
"Her kim Aşûra Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder." (Tergib ve Terhib)
Câbir bin Abdullah (ra)'dan rivayet olunduğuna göre:
Rasulullah (asm) şöyle buyurdu:
“Her kim Âşûra günü kendini ve ailesini bol bol yedirip içirirse, Allah o kimseye bütün sene bolluk ihsan eder.” (Beyhakî , Îbn Abd’ül Ber )
“ Aşure günü kim aile fertlerine ve akrabalarına infakta bulunursa, Allah da o kimseye sene boyunca ferahlık ihsan eder.(rızkını genişletir)” (Şira’t’ül-İslam)
Hz.Süfyan (ra):
“Biz bunu elli yıldır tecrübe ediyoruz kolaylık ve rahat geçimden başka bir şey görmedik.”demiştir. (Gunyet’üt Talibin)
Bu aile mefhumunun içine akrabalar, yetimler, kimsesizler, konu komşular da girmektedir. Fakat, bunun İçin fazla külfete girmeye, aile bütçesini zorlamaya lüzum yoktur. Herkes imkânı ölçüsünde ikram eder.Bununla beraber kardeşinin nefsini kendi nefsine tercih edenlere Efendimizin (asm) büyük bir müjdesi vardır:
“Her kim bir şey canı çekip de onu yemeden Müslüman komşusuna yedirirse,Allah-ü Teala o kimseye cennet yemeğinden yedirinceye kadar ve cennet şarabından içirinceye kadar dünyadan çıkmaz.” (Şirat’ül İslam)
Aşûra günü sıla-i rahim yapın!
Akraba ile alakasını kesen bir kişi, aşure günü akrabasını ziyaret ederse,Allah- Teala ona Zekeriyya oğlu Yahya (as) ile İsa (as)‘ın sevabını nasip eder ve cennette onlarla beraber şu iki parmak gibi yan yana kılar.(buyurup, orta parmağı ile başparmağını birleştirdi) (Şira’t’ül-İslam)
Aşure günü hastaları ziyaret edin!
“Aşure gününde bir hastayı ziyaret eden, bütün insanları ziyaret etmiş gibi olur. Aşure gününde bir kimseye su veren, bir an dahi isyan etmemiş olur.” (Gunyet’üt Talibin)
Aşûra günü bir ilim meclisine uğramayı ihmal etmeyin!
"Bir kimse, bir âlimin meclisine veya Allah-u Teâlâ’nın zikredildiği yere Aşûra günü gelip onlarla bir saat (bir müddet) oturursa (onlara iştirak ederse), o kimseyi cennete koymayı Allah-u Teâlâ üzerine almıştır." (Şirat’ül İslam)
Aşûra günü bol bol selâmlaşın!
“Aşûra günü on Müslüman’a selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi olur.” (Şira’t’ül-İslam)
“Kim Aşure günü Müslümanlardan on kişiye selam verirse, bütün müminlere selam vermiş gibi olur.” (Şira’t’ül-İslam)
Aşûra günü 1000 tane ihlas suresi okumayı unutmayın!
Aşûra gününü oruçla geçirene 100000 melek sevabı verilir. O gün ihlas suresini 1000 kere okuyana, Allah-ü Teala rahmet nazarı ile bakar ve o kişi sıdıklardan yazılır. (Nüzhet’ül- Mecalis)

Bugüne "Âşura" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir. Hadis kitaplarında geçtiğine göre ise, bu güne bu ismin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. Bu ikramlar şöyle belirtilmektedir:
1. Allah, Hz. Musa'ya (a.s.) Âşura Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.
2. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine Âşura Gününde demirlemiştir.
3. Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Âşura Günü kurtulmuştur.
4. Hz. Âdem'in (a.s.) tevbesi Âşura Günü kabul edilmiştir.
5. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Âşura Günü çıkarılmıştır.
6. Hz. İsa (a-s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir.
7. Hz. Davud'un (a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir.
8. Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.
9. Hz. Yakub'un (a.s.), oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.
10. Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.(2)
Hz. Âişe'nın belirttiğine göre, Kabe'nin örtüsü daha önceleri Âşura gününde değiştirilirdi.

öğretmenelr günümüz ve aşure günmüz mübarek olsun canlar
ve aşure şu saat itibariyle yaptım ve dağıttım offf kollum koptu tepsilerle kaç kat in çık in çık ama çok şükür 20ye yakın eve verdim aslaında daha çok ev vardıda çogu işteymiş bugün kapıyı açan olmadı işin en tuhafıda hepsi beni tanıyor adımı iş yerimi nerden geldiğimi biliyor waaay beee mahallede nasılda yayılmış sevdim komşularımı bakalım zaman neleri gösterecek bize şimdi dışarı çıkıp evde olan herşeyden azda olsa almayı düşünoyorum bereketi artsın çoğalsın hiç bitmesin diye

aşure gününüz ve öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun..
dün bi olay yaşadım hala etkisindeyim hatırladıkça boğazım düğümleniyor
hava güzeldi kızı parka götürdüm güneşli ama soğuk bir hava tabiki
yaşlı annannesiyle gelmiş bir kız çocuğu vardı. üzerinde palto yok hırka var ayağında yazlık ayakkabılar bizim kızdan az küçük..
neyse gittim kadının yanına sordum. babası bırakmış gitmiş, annesi şeker hastası bu kızla hiç ilgilenemiyor her tarafı çürüdü dedi
yatalak olmuş sanırım. ben büyütüyorum ama elimizde avcumuzda yok dedi. hava alsın diye çıkardım dedi çocukta renk yok ses de yok öyyle bakıyor( kadıncağız çook yaşlı 70-75 var
Allahııım dedim hava soğuk napsam ne etsem....
evde yardımcım temizlik yapıyoırdu hemence telefon ettim
mont ayakkabı atkı şapka eldiven evde ne varsa poşete koy getir dedim
benim kıza yarın gider yenilerini alırım dedim
alamasam da idare eder hepsinin çeşidi yedeği var çünkü..
giydirdim.. annane sarıldı ağladı..ben ağladım..annem yanımda o da ağladı..
hala anlatırken gözüm doluyor diyorum ya boğazımda bir düğüm 2 gündür..
ben pek böyle birşey görmemiştim ilk kez gördüm duvara tosladım resmen
adresini aldım pazartesi de erzak ve bez götüreceğim
yumurta yedirebiliyor musun yok pekmezi var mı yok!!
off kızlar artık her ay bu eve birşeyler bırakacağım
oof of(((

işte o hemen pazartesiye kadar hallolur mu bilmiyorum.
biz de geçen sene ev alıp satmıştık. mütahitten aldık.
daha arsa sahibinin üstündeydi evler.
kat ittifakı mı ne diyorlar 1 ayı bulmuştu bizim ama gerçi bizim aldığımız katta bir sürü arsa sahibi vardı.

Allah kabul etsin canım

Allah kabul etsin canım ,adresini almakla da en güzelini yapmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…