- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
biz pis başaklarkızlar pazartesi sendromundan bahsetmişsiniz benim acayip pazartesi sendromum var aslında pazartesileri severim:)
fakat küçüklükten gelen benim annemde çalışan bi kadındıbiz 3 kız kardeştik annem temizlik konusunda pekde iyi diildi camlar yağmur yağdıkça silinirdi yada yılda bi kere falan hiç abartmıorum belki abarttığımı falan düşünebilirsiniz ama diil perdeler bayramda genelde şeker bayramında yıkanırdı kurban yakın oldugu için yıkanmazdı hele bornozlarımız zaten temizken kullanıoruz diye hiç yıkamazdı ben gizli gizli atardım işteyken makinaya...
haftada bi gün ev süpürülür viledayla şöyle bi alınırdı bide ütü zaten herkes kendi ütüsünü kendi yapardı
o hafta toz alınırdı belki alınmadıysa bidahaki hafta toz önemli diildi yane o kadar
yatak toplamak falan :) hikaye
zaten hiç misafir kabul etmezdik hemde hiç bize hiç misafir gelmezdi çünkü misafir gelmeden temizlik yapmak ,ikramlar hazırlamak gerekirdi onu kim yapcak:)
burda annemde pekde suç bulmuorum açıkçası boşandıktan sonra böle oldu koyverdi gitti evliyken yaptımda noldu hesabı......
biz yapmıomuyduk yapıodum elimden geldiğince sınavım falan yoksa akşam yemeğini yapıodum bulaşıklar anneme kendi odamı topluodum yatağımı topluodum
en azından yük olmamaya çalışıodum ama ev süpürülcende eğer süpürmek istememişse bağırarak yaptırmaya çalışıodu silmede aynı yarım saat bağırır bağırır söylenir sırf sussun diye kalkar yapardım bu hep pazar günü yaşanırdı
o yüzden pazarları bende hep temzilik negatif bişe uyandırır yapmak istemem
bornozlara karşı takıntılı sayılabilirim yıkama konusunda özellikle kurutma konusunda
temzilik yapsam bile pis hissediorum evi en azından ertesi gün o gün temizmi ertesi gün pis tabi haliyle yapamıorumda her gün temzilik ama atamıorumda bu psikolojiyi üstümden pazarları temzilik yapınca kendimi zorla yaptırılıomuş gibi hissediorum huzursuz oluorum ve ne zmaan temzilik yapars<m yapim ertesi gün pis hissediorumatamıorum bunu bi türlü kafamdan bide başak burcuyum takıntılıyım ((((( hep böle içimde bi sesle yaşıorum ''pissin pissin pissin bak bugün yapmadın bişey pissin diye ''
ne kadar uzun yazdım dimi:)
kanal d arka sokaklar en favori aile dizimiz ama sürekli şehit haberleri veriyorlar ve arkasından hep bu şarkı akşam akşam çok fena dağıldım toplayamıyorumdayanamıyorum şehit haberlerine ağlayan eşlere yetim kalan çocuklara ne diyim o canileri Allah beter etsin
Her Şehidin Ardından Bir Türkü Söylenirmiş Anne..! - Dailymotion video
Kader yazıldı
Kınam yakıldı
Canlar verildi
Bu vatan borcu
Sana elveda diyemedim ki
Sadece bu yakar içimi
Her şehidin ardından
Bir türkü söylenirmiş anne
Sen de benim ardımdan
Bir türkü söyle ağlama anne
Gidiyorum ben
buarada selincim senin yaptıgın temizlik üstelik hamile halinle yaptıkların inan bana dert olmuştu şimdi daha iyi anladım yazdıklarınından ama artıları eksileri bi kenara koyup doğal olanı yaşamaya denesen daha iyi olmaz mı
kızlar pazartesi sendromundan bahsetmişsiniz benim acayip pazartesi sendromum var aslında pazartesileri severim:)
fakat küçüklükten gelen benim annemde çalışan bi kadındıbiz 3 kız kardeştik annem temizlik konusunda pekde iyi diildi camlar yağmur yağdıkça silinirdi yada yılda bi kere falan hiç abartmıorum belki abarttığımı falan düşünebilirsiniz ama diil perdeler bayramda genelde şeker bayramında yıkanırdı kurban yakın oldugu için yıkanmazdı hele bornozlarımız zaten temizken kullanıoruz diye hiç yıkamazdı ben gizli gizli atardım işteyken makinaya...
haftada bi gün ev süpürülür viledayla şöyle bi alınırdı bide ütü zaten herkes kendi ütüsünü kendi yapardı
o hafta toz alınırdı belki alınmadıysa bidahaki hafta toz önemli diildi yane o kadar
yatak toplamak falan :) hikaye
zaten hiç misafir kabul etmezdik hemde hiç bize hiç misafir gelmezdi çünkü misafir gelmeden temizlik yapmak ,ikramlar hazırlamak gerekirdi onu kim yapcak:)
burda annemde pekde suç bulmuorum açıkçası boşandıktan sonra böle oldu koyverdi gitti evliyken yaptımda noldu hesabı......
biz yapmıomuyduk yapıodum elimden geldiğince sınavım falan yoksa akşam yemeğini yapıodum bulaşıklar anneme kendi odamı topluodum yatağımı topluodum
en azından yük olmamaya çalışıodum ama ev süpürülcende eğer süpürmek istememişse bağırarak yaptırmaya çalışıodu silmede aynı yarım saat bağırır bağırır söylenir sırf sussun diye kalkar yapardım bu hep pazar günü yaşanırdı
o yüzden pazarları bende hep temzilik negatif bişe uyandırır yapmak istemem
bornozlara karşı takıntılı sayılabilirim yıkama konusunda özellikle kurutma konusunda
temzilik yapsam bile pis hissediorum evi en azından ertesi gün o gün temizmi ertesi gün pis tabi haliyle yapamıorumda her gün temzilik ama atamıorumda bu psikolojiyi üstümden pazarları temzilik yapınca kendimi zorla yaptırılıomuş gibi hissediorum huzursuz oluorum ve ne zmaan temzilik yapars<m yapim ertesi gün pis hissediorumatamıorum bunu bi türlü kafamdan bide başak burcuyum takıntılıyım ((((( hep böle içimde bi sesle yaşıorum ''pissin pissin pissin bak bugün yapmadın bişey pissin diye ''
ne kadar uzun yazdım dimi:)
sen bi ara çorba yapıp kavanozlarda saklamaktan bahsediyordun..
onlar ne kadar süre dayanıyor..
eşim aşureyi çok sever. geçen hafta bolca yaptım. sonra sıcağıyla iki kavanozu doldurup ağzını kapattım. hmen tepelerini içeri çektiler. hala da öyleler. buzdolabında saklıyorum şu an. aslında hemen şimdi açmak istiyordum ama kv de aşure göndermiş onlar bitmeden açmayayım diyorum.
yazın menemenlik yapıyoruz o hem dışarda hem uzun süre bekliyor ama bundan korktum açıkçası daha önce hiç yapmadım.
evet canım buzdolabımda su an iki kavonoz var sana şöyle sölim ramazanda misafir gelcekti bende yoğurt çorbasını bi kazan yapmıştım iki kavanoz saklamıştım onun birini o ay içinde tükettik diğerini unutmuşum dolapta geçen hafta yedik yani 3 ay dayanabildiğinden eminim ama daha fazla dayanırmı bilemiorum:)
bide ben dışarda saklamaya cesaret edemiorum açıkçası çorbaları buzdolabında saklıorum dışarda denemedim canım:)
bide ben memleketten madımak gelmiş bilirmisiniz bilmiorum semiz otuda denio fakat ondan daha farlıdır madımak ben yine bi orduya yetcek kadar pişirdim bozulmasın diye bildiğimiz yemek onuda koydum kavanozlara 3 kavanoz oda beklio dolapta:) birini yedik aradan bir ay geçmişti diğerleri duruyo artık yemekte koycam,çok yaptıgımda:)
Hanımlar bugün bulgur pilavı ve tavuk yapıcam nasıl yapmamı önerirsiniz?Eşim tavukları haşla pilav üstü yap dedi ama ben haşlamayı pek sevmiyorum tavuk gögsü var elimde ona göre bana fikir verebilirmisiniz?
Hanımlar bugün bulgur pilavı ve tavuk yapıcam nasıl yapmamı önerirsiniz?Eşim tavukları haşla pilav üstü yap dedi ama ben haşlamayı pek sevmiyorum tavuk gögsü var elimde ona göre bana fikir verebilirmisiniz?
Sanırım öyle yapıcam canım bayağıdır bulgur pilavı yapmıyordum pirinç pilavını çok tüketiyoruz az yapıcam biliyorum ki fazla yenmeyecek bulgur pilavı.karanfilceye katılıyorum.
ben mesela küçük küpler şeklinde doğrayıp soteleyince çok severim
bulgur pilavının yanına da yakışır
menünü beğendim, tam benlik
bu arada ben de sabah beyazları makineye koydum
sonra kahvaltı yaptık
eşim gitti
ben de evi süpürdüm, toz aldım
şu an her şey derli toplu
bakalım bu durumu ne kadar bi süre muhafaza edebilcem
dün de renkliler yıkanmıştı, sabah toplayıp yerleştirdim onları da
yarın için ütü ve lavobo, tuvalet temizliği kaldı
ve tabi okunması gereken yazılı kağıtları var 2 sınıfın.
birazdan misafirliğe gidicem
makine bitse de onları da asıp öyle çıksam evden.
Bonfile varmış evde gögüs değilmiş şimdi baktımda.
merhaba canım tavuk etini arzuya göre doğrayıp az yağda önce harlı sonra 1 -2 karıştırıp kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar sote yapabilirsin
sote etlere ister iri iri yarım halka soğan kesip üzerine koyup biraz da arzuna göre baharat ve tuzunu ayarlayıp tatlandırabilirsin.
ya da ister haşlayıp isterse sote yaptığın tavuk etlerini beşamel sos hazırlayıp arzuya göre bezelye havuç patates görüntüsü eşliğinde harmanlayıp borcama koyup beşamel sosu da üzerine koyup fırına verebilirsin fırından çıkarmaya 2-3 dk kala üzerine kaşar peyniri de rendeleyebilirsin
ya da tavuk göğüs etlerini soğan rendeleyip birazcık yağ maggie tavuk bulyon ve arzuya göre baharat ve tuzla yarım saat kadar marine edip sonra da kızartabilirsin canım
bulgur pilavını nohutlu yapmanı tavsiye ederimafiyet olsun
canım zaten bonfile eti tavuk göğüs etidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?