Kirli Çıkılar )))

Canım ben kalabalıkta seviyorum bulgur pilavını ama bugün vazgeçtim yapmıycam dolapta dünden kalan pirinç pilavım vardı kötü olmasın onun değerlendirmek istedim tavuk tabağı hazırlıycam tavuğu sosla kızartıcam.

selam kızlar yazacak çok şey var yalnız olduğumda yazarım şimdi misafirim var
selinin kızı olacak sevimsizin oğlu olacak sağlıklı hayırlı olsunlar önce inşallah
heğinizi çok özledim

kaynanacığım sağolsun bugün
5 lt süt
5 alabalık
ekmek
ve de çeşitli manav malzemelerinden derleme ortaya karışık ihtiyacım olabilecekleri getirmiş

bunları kabataslak hesaplayıp kumbişime 30 tl koyuyorum

ayyh yeni bitti hastalarım
çayımı içiyorum :)
birazdan eve gideceğim

bence selinin kızı olacak
sevimsizin de erkek

selinin memleketi nereymiş madımak yapılan??
ben köken olarak sivaslıyım eşim yozgatlı
ikimiz de çok iyi biliriz madımağı iç anadolu insanıyız:)))

benim yok ama dostlar başına böyle kayınvalide

hastalarına da sana da geçmiş olsun tatlım
afiyet olsun çayın da

sevimsizin bana da erkek gibi geliyo seline ben de kız tahmin ediyodum ama aşermelerine bakılırsa onun da erkek gibi
portakal aşerenlerin erkek oluyo genelde

aslında erkek de olabilir yaa
annem kardeşimde bütün kış kilo kilo portakal yemiş
temmuzda da kardeşimi doğurmuş
bi de sobanın külünü çok yemiş
çok canı çekermiş
ben tam bir salatalıkçıydım
sabah akşam gece kalkıp aşırı derecede salatalık yedim
o kadar ki salatalıkları alır yıkar öpe öpe yerdim
millet delirmişin derdi:)

demek aşermek öyle bişey

benim annem de küçük kardeşimi görme fırsatı yakaladım tabi kola içiyordu
şaka gibi başka bişey yiyip içemiyordu.
9 ay çıkarıyordu garibim.

ben iki oğlumda da mandalinaya aşermiştim çok net hatırlıyorum

birinci oğlanda İzmir'den

ikinci oğlanda Antalya'dan getirtmiştik

şöyleki bitanem benim aşermelerim yaz sonuna doğru olduğu için henüz mandalinler burada çıkmamıştı zaten getirttiğimizde kabukları ikisinde de yeşildi

şimdi anladım bennn...
aman mevsiminde şeyler aşermek nasip etsin Allah ne diyim
bu işler zorr

o kaynanadan banada gönder gerçi hakkını yemiyim benimkide memeleketten gelirken eli hiç boş gelmez doldurur ama dibinde olunca ayrı bi oluyodur gerçi düşünüorum uzakta olması benimkinin daha hayırlıymışki öle olmuş:)

amasyalıyım tatlım:) çoğu kişi bilmio madımagı tokat sivas amasya sinop yozgat civarında yetişen bi bitki oldugu için

:) kızlar hazır hafta sonuyken marketede gittim:) market alışverişimiz toplamda 200 tl tuttu amaaaaaaaaaaa depo depo depo yaptım normalde 120 civarı bişeydi:)
10 kilo tursil 23 tl
ben 15 kilo deterjan aldım yuh diyceksiniz ama 6 aylık deterjanım :) artık bahara kadar deterjan almam
evde 5 tl yag varken hiç açılmamış ben gitttim bi 5 lt daha aldım 4 aylıkda yağ var:)
bozulmıcak şeylerden bol bol aldım patates soğanıda aylık adlım pazardan taşıması zor gelio diye:)
toplamda 200 tl arada bitenler olur yogurt falan derken 220 tl ye bu ayı çıkarırım 80 de pazar tutat 300 tl ye
100 tl de kumbirişe allah bereket versin:)

merhaba kızlar

madımak ben de biliyorum. eşim kırşehirli. iç anadoluda yaygın bir ot. ama bizimde arapsaçı, ebe gümci, şevketi bostan, ısırgan gibi otlarımız var. özellikle ısırganlı böreğe bayılırım.

allrigt ben seni yozgatlı gibi düşünmüştüm.

ben hamileliğimde hiç aşermedim. ama annem kardeşime hamileyken pamko diye bir cips vardı. günde 4-5 paket yerdi. karanfilcenin annesinin kola içmesi gibi garip bişey.
eşim hamileliğin başında aşermek tamamen psikolojik falan gibi bir sürü ıvır zıvır laf edince canım şunu istiyor diyemedim. ama günde 4-5 litre su içiyordum. son aylarda reflüden dolayı bir yandan kafama gaviscon dikip, 5 lt falan da su içerdim. wc den çıkmazdım. iş yerinde bir tuşa basar, wc ye koşardım. gece 4-6 kere falan uyanıyordum tuvalet için.

selçuk ve çeşme'yi sormuşsun.

selçuk, çeşme, kemalpaşa (gecenlerde onu da sormustun) büyükşehir belediyesine bağlı değil (ben ordayken öyleydi değişmediyse). kemalpaşa diğerlerine göre merkeze daha yakın ve oralılar bornova, konak için falan izmire gittik derler. büyükşehire bağlı olmadıgı için metropol havası yok sakin ve uzak yerler. sen sakin yerler arıyordun. selçuk kuşadasına çok yakın. bilirsin ama yazayım efes (7 kere gittim) meryem ana (1 kere lisede gitmiştim. oaraya giden hristiyanlar hacı oluyor), yedi uyuyanlar (hiç gitmedim) orada. müzesi çok büyük. roma dönemine ait çok şey var.şu büyük pipili adam heykeli de orda. bereket miydi sen bilirsin. artemis tapınağı da ordan kaçırılmıştı sanırım.

ha 21 aralıka kadar gidersen şirinceye saklanırsın. oraya kıyamet gelmeyecekmiş ya. şirince dağın tepesinde bir köy evleri falan güzel. rumlardan kalma. ama köy gibi değil. 15 yıl önceye göre çok değişmiş. köyde arabanı mutlaka otoparka park ediyorsun. bedava yer yok. köyde otopark ne ilginç değil mi?
(
selçuk daha çok oralıların yaşadıgı, çok göç almayan deve güreşlernin, mandalina bahçelerinin oldugu sakin bir yer. yazında kuşadası yakın.

çeşmeye yazın gittim. yerlilerden çok izmirin zengin yaşlılarının kışın kaldıgı bir yer gibi gözlemledim. evleri daha pahalıdır. müzesinin de tatmin edeceğini sanmam. (hiç gitmedim önyargı sadece.)

kemalpaşa da sakin bir yer. izmir gibi değil. ama her şey var ve izmire çok yakın. rahat yaşam için. müzesini bilmem. son yıllarda izmirliler oradan hobi bahçesi satın alıyorla. yeşil bir yer. bir de boncuk köy var orda.

bulgur bulgur dediniz kızlar derfatcım sen yapmadın bugün ben yapttım yemeğim yokru napim
özlemişimde uzun zmandır yememiştimde aklınla bin yaşaa aklıma geldi:)

bn de onu soracaktım :) çok severim madımak yemeğini, bol sucuklu olacak ıspanaktan daha çok seviyorum bunu
bu arada arabaşı bilirmisiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…