Kirli Çıkılar )))

benim bebeğim erkekti hamileyken öyle aşırı arattıgım birşey olmadı ama yadim çağlanın eriğin kayısını yeşil olan zerdali olanından kaç kilo yedim bilmiyorum
hatta malatyalı arkadaşım kargoyla göndermişti
ama bunları gündüz yiyordum ne zamanki hava karaıyor direk tatlı tarzı şeyler canım istiyordu ama bulantıdan belki bir ısırık ancak yiyebiliyordum
herkes kzı demişti hatta ye ekşiyi doğar ayşeyi ye tatlıyı doğar hakkıyı diyorlardı
sen ikisinide yiyorsun ikiz olacak diyorlardı ama kısmettttt değilmiş

bn de onu soracaktım :) çok severim madımak yemeğini, bol sucuklu olacak ıspanaktan daha çok seviyorum bunu
bu arada arabaşı bilirmisiniz?

arabaşı gecesi yapmıştık yurtta kızlara. hocalar geleneklerimizi kızlar öğrensin diyerek arabaşı ve keşkek yaptırılardı bolca. (gelenek bahane, yemek şahane)
bir kez orda yedim, bir kez de emirdağlı arkadasım yapmıştı. iç anadolu da yaygın ama eşimin tarafı bilmiyor. yozgatlılar çok yaparmış.
bilmeyenler için ellossanın mutfagında tarifi var.

olağan üstü bişey değil ama maklube gibi toplu yendiği için dostlarla falan yeniyor diye seviliyor zannımca. arkadas yaptıgında tüm arkadaslarımızı davet etmişti.

bir emirdağlı olarak arabşının çorbasına bayılırım ama o hamuru hiç yutamam yutmanında bir mantıgı oldugunu bir türlü anlayamdım alt tarafı bildiğin hamur

kalinkaselin cinsiyetiniz belii oldu mu canım merak ettim
sevimsizin cinsiyeti ne acaba?onunki bellidir

benimki erkek kızlar, doğru tahmin ettiniz
ama acaba ben buraya gelip yetiştirmedim mi hemen
çünkü çok merak ediyordum cinsiyetini
ben pek bir şeye aşermedim
sadece ilk aylarımda patlıcan salatası yedim sürekli
canım o kadar çekiyordu ki, o közlenmiş patlıcanların kokusu geliyordu burnuma resmen, ben de fırında yapıyordum hemen
onun dışında da canım bir şey çekmedi öyle aman aman
mide bulantılarım da çok olmadı, erkek bebek de hamilelik daha rahat geçermiş diyorlar, bilmiyorum ne derece doğru :44:
benimki de çok şükür fena geçmiyor, midem yanıyor bu aralar o kadar.

bu arada bugünü evi dağıtmadan atlattım
evden çıkarken eşofmanımı, badimi, hırkamı yatağına üzerine atmak yerine, kapının arkasına astım
yatağımı da topladım bu arada
dönüp geldiğimde elbisemi ve şalımı çıkarıp yerlerine koymam sadece 1 dakikamı aldı
1 dakikada da ev üstümü giydim.
yani sadece 3-5 dakikalık vaktimi alıcak şeyleri yapmayıp evi ne hale getiriyorum ben
yarın da eşim erkenden çıkacak evden, ilçeye gidicek, ben de annemlere geçerim, yani yarın da dağılmamış olur ev

bulgur bulgur dediniz kızlar derfatcım sen yapmadın bugün ben yapttım yemeğim yokru napim
özlemişimde uzun zmandır yememiştimde aklınla bin yaşaa aklıma geldi:)

Ohh afiyet olsun selincim.
Bende eşime tavuk tabağı hazırladım lokantadakiler gibi eşim çok beğendi aslında tabağın fotosunu çektim ama tavuğu koymamıştım daha çok acıkmıştı eşim o kadar sabredemedi tavukla beraber çekemedim ama çok güzel olmuştu.Eşimde bana süpriz yapmış çayın yanına fıstıklı bi helva almış pişmaniyeye benziyo benimde canım tatlı çekmişti ikimizde birbirimize süpriz yapmış olduk.

Kızlarrr yettim gari ben yozgatlıyımmm madımağıda bilirim arabaşınıda bilirim yaz,kış farketmez bizim için canımız ne zaman isterse yaparız annemle bak canım çekti yav bu saatte.

Benimde 3 yaşında oğlum hamileliğim çok ama çok kötü geçti ilk öğrendiğimde hiçbişeyim yoktu ama bulantılarım bir başladı pir başladı 5 ay çektim çalışıyodum iş çıkışı hastaneye serum yemeye gidiyordum kasiyerdim kasanın altına girip istifar ediyordum.İşten çıktım en sonunda sorun yaşadım işyerimle.Tam 5 ay boyunca eşimle sadece peynir zeytin yedik yemek hiç yapılmıyodu evde,elimizde kovalar ben yerlerde sürünüyordum tam bu dönemde eşimi gaziantepe mağaza açılışına gönderdiler ben annemlerde kaldım sürekli hastanedeydik zaten eşim orda ben burda ağladım 5ay sonundada sırtıma ağrılar,kramplar girdi doğuma kadar gittiğim heryerde ağlayarak,masaj yaparak oturdum veee oğlum 43 ncü haftada doğdu normal doğum oldu.İnş 2nci hamileliğim öyle geçmez.

43 hafta mı? içerde çok rahatmış anlaşılan. ordan askere gönderseydin :)

nasıl beklettiler o haftaya kadar? şükür ki kakasını yutmamış. 41. haftadan sonra kakasını yutma ihtimali çok yüksek oldugundan doğmazsa sezeryana alıyorlar.

ben de öğrenciliğimde 5 yıl kasiyerlik ve müşteri hizmetlerinde çalıştım. bazen halen rüyama tık tık kasanın sesi gelir. 10 yıl oldu işten çıkıla. bazen o işte halen devam ettiğimi görüyorum.

hamilellik çilesinde kimse benimle yarışamaz bi kere
kızım hepinizi döver
allahım ben gerçekten onları yaşadım mı inanmak bile istemiyorum

senfat kararımı verdim sanırım ama ayın 21ine yetişmez
kısmet deyip beklicez artık

karanfilce höşmerim egede çok yaplıyor
ama ben konya tatlısı diye öğrenmiştim onu
öğrenciyken çok yapardım şu meram bağlarında yapılanlarına bayılırıııım
konya usulü versene tarifini çok özlemişim çok hatırlamaya çalıştım hep baktım tariflere hepsi ege işi
ağız tadıyla yiyemedim bi türlü kaç yıldır
ay çok heyecan yaptım
tarif tarif tarif
sınıf sınıf sınıf

arabaşını biz de biliriz.. annem çok güzel yapar kardeşim bayılır askerde izne geleceğinde siparişi arabaşıydı.
konyalıyım ama toroslarda egeye yakın bi ilçesinden..
konya ege yörük kültürü acuuk karışık kültürümüz

bugün sirke gittik
ee kim yapacak o saatten sonra yemek...seviyorum özgürlüğüüüüüüü
köfte patates pilava talim
ha bi de anacımın köyden mis gibi üzüm suyu
yeme de yanında yat uyu sarıl naparsan yap

canım anneme sordum babannen iyi yapar ona sor dedi...
valla telefonda sormaya da utanıyorum kadıncağıza zor yürüyo zaten..
ama bi kere halam da yapmıştı ona sorayım inşallah..
alınca tarifi buraya da yazarım

çavuştepe de mi yapılıyor bi gidip yiyelim eşimle..
ama ağır kaymak tereyağ tadını hiç sevmem ben ve keçi sütünden yapılanı nasıldı oranınki?

canıım alırsan mutlaka yaz
vallaha aş ermekten beter oldum şimdi
hatırladığım kadarıyla pekmezle yapılıyordu sorup yapmıştım çünkü
peynir falan yoktu egedeki gibi

meramın üstündeki bağlar arasında restoranlar var ya oralarda çok yaparlar harika olurdu
o bağlar kışın kar yağınca ayrı güzel olur
mutlaka git benim için de ye iç seyret
atanınca oralara da geleyim ben be karanfilce özlemişim hasret gideririm

çavuştepe dediğin akyokuş mu oluyor bilmiyorum ama oranın da orman kebabı yoğurdu çok güzel olurdu
manzaraya hele hiç laf yok

Son düzenleme:
seyyahalemi,
konyada fakültedeyken eflatun pınarına gittin mi hiç?

hatırlamıyorum ama kesin gitmişizdir
bölüm ve ruhum itibariyle sürekli gezerdik çünkü
mekeye beyşehire hep gittik oralara
silledeki atelyelere daha hatırlamadığım biçok yere
güzeldi oralar
o zamanlar
gençlik

yok canım babannemin yaptığında da peynir yok.
sanırım un kaymak ve şeker..

küçükken babannemin inekleri vardı pek yapardı ama biz haytalıktan pek vakit bulup da oturup yemezdik bişey..
zaten köye gitmişiz gözümüz kuzenlerle koşturmakta başka bişey görmez.. şimdi arıyoruz işte..

çavuştepe meramın tepesine deniyordu sanırım.. biz de ilçesinden olunca ayrıntılı bilmiyorum.
geçen hafta merama gittik eşimle taaa tepenin arkasına dereye kadar yürüdük çok güzeldi yeşil ve turuncu bi arada

İnşallah atanır gelirsin canım.. büyük bi zevkle de misafir ederim

beyşehir de zaten canım dediğim yer.. hititlerden kalma su başında anıt var.. bilirsin diye sordum :))

güya erken yatacaktım bugün..
gezmeye gittik geç geldik haliylee
ben yatayım iyi geceler

hah işte o peynirsiz olan
çok severim o tatlıyı
merama kar yağınca da git o tepe içindeki küçük yollar harika oluyor
hele orda bi bölüm var ağaçlar birleşiyor sanki kardan tünel içinde gidiyorsun
inşallah kısmet olur da gelirim beraber de gideriz
yazın da meramdaki gözlemeciler çok güzel olur derenin kenarında miiis
o anıta kesin gitmişizdir
malum 10yıl oldu yaşlılık hafıza gidip geliyor
iyi geceler canım sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…