Kirli Çıkılar )))

günaydın günler aydın olsun kirli çıkı canlara inşaallah

gönlümüzden geçen dileklerimiz isteklerimiz hakkımızda hayırlısıyla gerçek olur inşaallah AMİNNNNNNNNNNNNNN

maşallah kayınvalidene allah uzun ömür versin
bereketli olsun paran canım

bugün büzüm pazar gününümüz gidiyim eksiğim yok ama azalanları takviye edeyim azcık

geleleim mevzuya malum ev aldık onu alırken arabamızı satmıştık sıfır araba almıştık sattık işte evi aldık oğlanı babaanneye bırakmak için işimizi görecek araba aldık ama malesef hayrını göremedik sürekli sorun çıkarınca kp arabasını aldık 3 tane kredimiz var 2780 kredi ödememiz 1800 civarı kredi kartı var su elektik dahil buna eşim şimdi de araba için kredi çekelim diye tutturdu çekecek yerimiz yok diyorum ısrar ediyor ben de olmaz diye diretiyorum
sizden ricam yol gösterin ne yapmalıyım
arabayı satacağız artık ne verirlerse 10bin diyelim zaten eksideyiz bu ay promosyondu verdiğimiz borçtu onlarla eksiler kapanacak
10 binle nasıl bir yol izlemeliyim
altın hesabı açayım diyorum bir miktar dolar euro altın alayım alım satım yapayım 1 yıl sonra araba alırız diye oyalıyorum eşimi ne dersiniz ne yapayım canım çok sıkılıyor bir yol bulmam gerek herşeyi üstüme aldım tüm ekonomiyi kar etmeliyim yoksa ömür billah dilinden kurtulamam

Sağolasın bitanem Allah razı olsun

ne desem ki bilemedim araba işine krediniz çok

geliriniz aylık tam olarak nedir bir borcu daha kaldırabilecek misiniz ? çok iyi hesap etmeniz gerekir aksi takdirde Allah korusun

iki öğretmen maaşı benim ekdersim 300 eşiminki full başka da gelir yok zaten bu kredilerle zor dönüyor mantık işi değil yer yok ama eşim çok ısrar ediyor ben de bir yıl en azından bir toparlanalım diyorum

canım evet çocuk olunca araba gerçekten ihtiyaç hele karda kışta olcak gibi diil ama şu durumda yeni bi krediyi kaldıramıcaksınız gibi görünüyo zaten eksideyiz diyosun düşünsene yeni bi krediyle allah korusun iyce dibe gidersiniz ve gitgide daha çok girersiniz telafisi çok daha zor olur bence yeni bi kredi çekmeyin en azından önünüzü görene kadar 3 kredininin bitiş tarihleri neler ve tek tek kaç tl lik kredi yazarmısın?

bugün sadece 2 saat erken kalktık önceki pazarlara göre..
ben mutfağa giriştim eşim her yerleri süpürdü.. tabi uyanır uyanmaz az bişey hamur yoğurdum mayalı..
mutfak işim bittti pişilerimi yaptım kahvaltımızı yaptık birazdan gezmeye gitcez

sabah eşimi kaldırmak zorunda kalmadım çünkü o beni uyandırdı "hadi kahvaltımızı hemen yapalım gezmeye gidelim" diye..
akşam ona öyle dedim çünkü
"aşkım hep geç kalkıyoruz seninle gündüz gözüyle gezemiyoruz" diye

yeniden merhaba kızlar

dışarıda soğuk bir hava var sıcacık evden çıkasım yok sanki kar havası gibi

ben de makinaya çamaşır attım bir yandan yıkayıp bir yandan kurutup kaldırıyorum

şimdi fırına da keki koydum azıcık pc de takılayım dedim

birazdan da ütü yaparım
sonrası yemek bugün de böyle geçer hayırlısıyla ...

dün allah bereket versin maaşları aldık. ders ücretleriyle beraber eve giren para 8250 tl. bize harçlık niyetine kalan para ise sadece 700 tl. 3400 lira kredi kartı ödememiz vardı. 2800 tl ev+araba taksidi. faturalarvs derken kalan işte bu kadar para. gerçi içinden gün paraları veriyorum. euro ve gram altın alıyorum. ocak ayında hem araba vergisi hem de evin dask ve yuvam sigortaları olduğu için bu aydan biraz para ayırdık. ama yine de çok canım sıkılıyor. kredi kartlarında neredeyse 1500 tl taksit var. çoğu da doğalgaza geçiş için girdiğimiz takside ait. bir an önce azaltmak gerekli bu taksit işini ama nasıl bilmiyorum.

bu topik sayesinde 10 gram altınım oldu. ne yazıkki altın düştü ama olsun :) şimdi 300 lira daha var biriktirdiğim neye yatırsam bilemedim. altın sürekli düşüyor

TUZ. YİYECEK MİYİZ? YEMEYECEK MİYİZ?

Türkiye'de ortalama kişi başı tuz tüketimi günlük 14,8 gr*. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ise 6 gr. Bu miktarın özellikle çoğunun rafine tuz olduğunu düşünelim! İşte yüksek tansiyon hastaları için önemli bir tehlike...

Böbreklerimizin kapasitesi belli. Rafine tuzun zararlarını da hepimiz biliyoruz, sonuçta deterjanın hammaddesi...
Dolayısıyla, hem yanlış hem de yüksek miktarda tuz kullanmak sadece yüksek tansiyona değil birçok ciddi sağlık sorununa geniiiiş bir yol açıyor.

İşte rafine tuz tüketiminin hızlı bir şekilde düşürülmesi için önerilerimiz:

1. Vücudun gerçek tuz ihtiyacını karşılamak için rafine tuzlardan uzak durun ve gerçek, doğal tuz kullanın. Vücudunuz gerçek tuzu bulana kadar tuz arayışını sürdüreceğinden, tuz tüketiminizi kaydadeğer miktarda azatlamak pek kolay olmaz. Gerçek tuz arıyorsanız da dünyanın en eski deniz tuzu olan Himalaya tuzu kullanmaya çalışın, tabii kimyasal bir işlem görmemiş, yani ağartılmamış olanından.

2. Günlük tuz tüketiminin neredeyse üçte biri ekmekten alınıyor. O zaman evde ekmek yapmaya başlamanın zamanıdır! İnanın herkes kendi ekmeğini kolaylıkla yapabilir-yakında bir tarif de biz vereceğiz. Bizi izleyin:)

3. İşlenmiş her tür gıdadan, özellikle konserve edilmiş olanlardan, olabildiğince uzak durun. Özellikle de Türk mutfağında sıkça kullanılan hazır salçalardan uzak durun.

4. Yemeklerinizi pişirirken çok az tuz kullanın, tabii doğal olanından.

5. Yemeğin tadına bakmadan tuz eklememeye çalışın.

6. Her sabah aç karnına bir bardak alkali (yani pH derecesi 8'in üzerinde) su içmeye çalışın, içine de mümkünse yarım limon suyu ilave edin.

Sonuçta, tuzu tabi ki yiyeceğiz. Tuz olmadan--en kısa yoldan gidelim anlatmak için--düşünemeyiz bile. İşin sırrı doğru yani işlenmemiş tuz kullanmakta ve miktarına dikkat etmekte.

Bol bol dinleneceğiniz, huzurlu bir pazar günü dileklerimizle,

*Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdem 17 Mayıs 2012 Dünya Hipertansiyon gününde Belek’te yapılan 14'üncü Ulusal Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Kongresi’nde Türkiye tuz tüketimine yönelik yapılan Salturk 2 araştırma sonuçlarından elde edilen veri

güzel bilgiler için çok teşekkürler bitanem

tuzla aram yoktur o nedenle şanslı hissediyorum kendimi

Son düzenleme:

Canım özelde doğum yaptım doktorum çok iyiydi çok şükür.Ben sezeryan istemedim hiçbişekilde kontrole çok gittim en son 6 kasım dedi o güne kadar sancın filan olmazsa o gün suni sancı verip ya normal yada sezeryan doğumu gerçekleştireceğiz dedi bayağı bi sancıdan sonra normal doğum oldu yine hamile olsam yine normal doğum yapar ve özele giderdim devletede gittim hep ağlayarak çıktım oralarda çok sorun yaşadım.Kakasınıda yutmamıştı işte o günden sonraya kalsaydık sanırım yutardı.Kasada yaşadığım şeyelr bazen benimde rüyalarıma girer kendimi kötü hissederim.

Son düzenleme:
slm kızlar ara ara hep okuyorum ama cevap yazamıyorum

ev almıstık 130 a 70 ini vermıstık bınada yapılmayaa baslamıstı . fakat eşim benım kolay alamaz bişeyleri bneım zorumla almıstık malum kaynımdan alacagımız 40 mılyardan fazla paramız vardı eşim vermıstı hala alamadı .

eşim cok strese gırdı ödeyemıycez dıye . yok pahalı yok yerı uzak yok su yok bu benıde cok gerdı . bende dedım gıdelım konusalım vazgecelım sözlesmeyı ıptal edelım sagolsun adamlarda kabul ettıler . artık o evden vazgectık :'(

şu an evimiz yok. bıraz uzuldum ama napıyım ya eşim stersten kalp agrısı yasadı kalp krısı dıye 2 kez hastanede yattı . baskent -tıp ve bır özel hastaneye bu 2 aylık surecte defalarca gıttık . sonuc kalpte bııs yok . adam strese gırdı. aman dedım huzurum herseyden önemli napıyım.

adamlar satılırsa yarın verırız ama bıze zamn verın en gec 1.5 ay ıcınde 70 mılyarı verırız dedı. ödeme planımız oldugu ıcın dısına cıkamam dedıler. ama cok dıretırsenız hocam arabamı satarım dedı. eşimde olmaz öle en kısa zamnda ayarlamaya calıısn dedı. evın herseyı ıcıme cok sınmıstı nasıp degılmıs nasıpten öteye yol gitmez demısler napaım

su anda bı kac aydır bırıktırdıgım 8.890 tlm var . 8 mılyarını yatırıma koyacam 890 da bu aykı nakıte harcıycaz . ordan gelenle 78 mılyar nakıtımz olacak. eşim baska istedıgı mevkılerden evbakmaya devam edıyor tabıkı sıcak param elimde olsun dıyor. kardesıde malları satıp 30 falan vercekmış güya . hayırlısı dedımm Allhım hakımzda hayırlıısnı versın ınsallhhhhhhh hepimiz ıcın amınnn

Canım bende o kadar krediyle araba için tekrar krediye girmeyin diyebilirim bizdede aynı sorun var 3 kredimiz var toplamda 3ne 600 ödüyoruz ama kredi kartları,doğalgaz,faturalar derken aylık ödemelerimiz 2 bini buluyo eşimle bende yeni çıkna daıca stepwayı beğendik kredi çekip alayım dedim yok dedim ısrar etti ben yok dedim şimdilik unuttu bizimde arabamız biraz masraf çıkartıyo ama şimdi idare ediyoruz eğer bi kredi daha çekerse idaer edemeyeceğiz sen anlattın ben kendimi gördüm kısacası ben krediye girmeyin derim.

canım siz limitlerinizi iyice doldurmuşsunuz
Allah korusun hastalık var ölüm zulüm herşey var bizler için hayatta bu kadar borçlanmak doğrusu bence sakıncalı bence bu artık cesaret sınırlarını zorlamak olur

Ohhh afiyet olsun bende çok severim pişiyi ellerine sağlık.İyi gezmeler.

Çok güzel bilgiler okudukça kendimden utandım çünkü tuzsuz hiçbişey yiyemiyorum hani 3 beyazdan uzak durun diyorlar ya işte o 3 beyazı çok tüketiyorum ben

Hayırlısı olsun bitanem böyle olması belki daha hayırlıdır.Belki içine daha çok sinen bir ev alırsınız sıkma canını.

hepiniz ne guzzel işleri bıtırmıssınz .

ben 2 gundur bu ev mevzusundan gerılınce bunalım takılıyorum ve sadece evı dun kızımın kestıgı kagıtları supurdum sımdı yıne kagıtlar var onları topalrlamalıyım mutfagı toplamalıyım camasır atıp kurutmalıyım katlamalı utulemelıyım amam hiçççç canım istemıyorrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…