kızlar konuyu değiştireceğim ama inanın ne yapıp ne düşüneceğimi bilmiyorum
dün doktora gittim ultrasonda 6+0 a uyumlu yazıyordu ama doktorum kese var ama boş dedi kalp atışı falan duyamadık vajınal muayene etti gene duyamadık cumaya kadar bekleyelim olmazsa kürtaj yapacağım dedi ne yapacağımı bilemiyorum şimdi
daha önce böyle bir durum yaşayan var mı sizde yada cevrenizde
canım evet çocuk olunca araba gerçekten ihtiyaç hele karda kışta olcak gibi diil ama şu durumda yeni bi krediyi kaldıramıcaksınız gibi görünüyo zaten eksideyiz diyosun düşünsene yeni bi krediyle allah korusun iyce dibe gidersiniz ve gitgide daha çok girersiniz telafisi çok daha zor olur bence yeni bi kredi çekmeyin en azından önünüzü görene kadar 3 kredininin bitiş tarihleri neler ve tek tek kaç tl lik kredi yazarmısın?
Canım bende o kadar krediyle araba için tekrar krediye girmeyin diyebilirim bizdede aynı sorun var 3 kredimiz var toplamda 3ne 600 ödüyoruz ama kredi kartları,doğalgaz,faturalar derken aylık ödemelerimiz 2 bini buluyo eşimle bende yeni çıkna daıca stepwayı beğendik kredi çekip alayım dedim yok dedim ısrar etti ben yok dedim şimdilik unuttu bizimde arabamız biraz masraf çıkartıyo ama şimdi idare ediyoruz eğer bi kredi daha çekerse idaer edemeyeceğiz sen anlattın ben kendimi gördüm kısacası ben krediye girmeyin derim.
işte ben de anlatamıyorum bu şekilde zor dönüyor bir kredi daha intihar olur seneye oğlan kreşe gidecek ikinci bebek için dr gideceğiz drum prof riskli gebelik benimki iğne kullanıyorum her ay 250 lira doğum da 2010da 1500lira verdim bu seneye 4000 olursa öpüp başıma koyarım anlatıyorum hala diretiyor ama yok arabayı satarız seneye yer açılırsa alırızcanım siz limitlerinizi iyice doldurmuşsunuz
Allah korusun hastalık var ölüm zulüm herşey var bizler için hayatta bu kadar borçlanmak doğrusu bence sakıncalı bence bu artık cesaret sınırlarını zorlamak olur
3 bardak koyuyorum ben yine toparlanıyor eğer dağılır gibi olursa yağ koyarsın canımHala adam gibi mutfağa girişemedim, böyle güzel tarifleri hep paylaşın. :) Şimdi fırına attım bu kurabiyeleri, umarım adam gibi yapmayı becermişimdir. :)
Ev halkı çok beğendi!! Çok teşekkür ederim tekrar tarif için. :) Yalnız 2 bardak un koyunca kendini toplar gibi oldu, 3. bardağı koymadım. Yumuşakça oldu, 3. bardak unu da koysam acaba parça parça dağılmaya mı başlardı yoksa daha hafif kurabiyeler mi elde ederdim? Sizce?
kızlar konuyu değiştireceğim ama inanın ne yapıp ne düşüneceğimi bilmiyorum
dün doktora gittim ultrasonda 6+0 a uyumlu yazıyordu ama doktorum kese var ama boş dedi kalp atışı falan duyamadık vajınal muayene etti gene duyamadık cumaya kadar bekleyelim olmazsa kürtaj yapacağım dedi ne yapacağımı bilemiyorum şimdi
daha önce böyle bir durum yaşayan var mı sizde yada cevrenizde
tesekurler canım hayırlııs dedıim artık ne kadar üzülsemdecanım benim 4 yıllık evlisin ve yaklaşık 80 bininiz ve 25 bin değerinde bi arabanız var bence süpersiniz özellikle sen:)
akrabadaki borcunuzu saymıyorum 4 yıllık evli çogu çiftin yapamıcağı bişey bu tebrik ederim öncelikle ama demekki o ev hayırlısı diilmiş belki daha fazla para biriktirirsiniz ve daha güzel bi ev olur o ev demkki hayırlı diilmiş yada önünüze dahada güzel bi ev çıkcakmışki olmamış :)
elinizde paranız olsun sizin bütün evler sizin:)
evet canım inşallh ıkımzınde ıcıne sınen bır yer buluruzvardır bnda bir hayır.ileride ikinizin içinize sinen bir ev olur İnşallah.her şeyin başı sağlık
şaka gibi ya kime guvenıcez bizz
aşırı tuz sevmem ama tuzsuz da yiyemem..TUZ. YİYECEK MİYİZ? YEMEYECEK MİYİZ?
Türkiye'de ortalama kişi başı tuz tüketimi günlük 14,8 gr*. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ise 6 gr. Bu miktarın özellikle çoğunun rafine tuz olduğunu düşünelim! İşte yüksek tansiyon hastaları için önemli bir tehlike...
Böbreklerimizin kapasitesi belli. Rafine tuzun zararlarını da hepimiz biliyoruz, sonuçta deterjanın hammaddesi...
Dolayısıyla, hem yanlış hem de yüksek miktarda tuz kullanmak sadece yüksek tansiyona değil birçok ciddi sağlık sorununa geniiiiş bir yol açıyor.
İşte rafine tuz tüketiminin hızlı bir şekilde düşürülmesi için önerilerimiz:
1. Vücudun gerçek tuz ihtiyacını karşılamak için rafine tuzlardan uzak durun ve gerçek, doğal tuz kullanın. Vücudunuz gerçek tuzu bulana kadar tuz arayışını sürdüreceğinden, tuz tüketiminizi kaydadeğer miktarda azatlamak pek kolay olmaz. Gerçek tuz arıyorsanız da dünyanın en eski deniz tuzu olan Himalaya tuzu kullanmaya çalışın, tabii kimyasal bir işlem görmemiş, yani ağartılmamış olanından.
2. Günlük tuz tüketiminin neredeyse üçte biri ekmekten alınıyor. O zaman evde ekmek yapmaya başlamanın zamanıdır! İnanın herkes kendi ekmeğini kolaylıkla yapabilir-yakında bir tarif de biz vereceğiz. Bizi izleyin:)
3. İşlenmiş her tür gıdadan, özellikle konserve edilmiş olanlardan, olabildiğince uzak durun. Özellikle de Türk mutfağında sıkça kullanılan hazır salçalardan uzak durun.
4. Yemeklerinizi pişirirken çok az tuz kullanın, tabii doğal olanından.
5. Yemeğin tadına bakmadan tuz eklememeye çalışın.
6. Her sabah aç karnına bir bardak alkali (yani pH derecesi 8'in üzerinde) su içmeye çalışın, içine de mümkünse yarım limon suyu ilave edin.
Sonuçta, tuzu tabi ki yiyeceğiz. Tuz olmadan--en kısa yoldan gidelim anlatmak için--düşünemeyiz bile. İşin sırrı doğru yani işlenmemiş tuz kullanmakta ve miktarına dikkat etmekte.
Bol bol dinleneceğiniz, huzurlu bir pazar günü dileklerimizle,
*Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdem 17 Mayıs 2012 Dünya Hipertansiyon gününde Belek’te yapılan 14'üncü Ulusal Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Kongresi’nde Türkiye tuz tüketimine yönelik yapılan Salturk 2 araştırma sonuçlarından elde edilen veri
dün allah bereket versin maaşları aldık. ders ücretleriyle beraber eve giren para 8250 tl. bize harçlık niyetine kalan para ise sadece 700 tl. 3400 lira kredi kartı ödememiz vardı. 2800 tl ev+araba taksidi. faturalarvs derken kalan işte bu kadar para. gerçi içinden gün paraları veriyorum. euro ve gram altın alıyorum. ocak ayında hem araba vergisi hem de evin dask ve yuvam sigortaları olduğu için bu aydan biraz para ayırdık. ama yine de çok canım sıkılıyor. kredi kartlarında neredeyse 1500 tl taksit var. çoğu da doğalgaza geçiş için girdiğimiz takside ait. bir an önce azaltmak gerekli bu taksit işini ama nasıl bilmiyorum.
yeniden merhaba kızlar
dışarıda soğuk bir hava var sıcacık evden çıkasım yok sanki kar havası gibi
ben de makinaya çamaşır attım bir yandan yıkayıp bir yandan kurutup kaldırıyorum
şimdi fırına da keki koydum azıcık pc de takılayım dedim
birazdan da ütü yaparım
sonrası yemek bugün de böyle geçer hayırlısıyla ...
canım kredi kartınız çok yüksek geldi bana..
bizim yok kredi kartımız önceden ufak tefek şeylerden kıstığımızı düşünürdüm. ama yok kredi kartı bir çok şeyde tasarruf sağlıyor geçen bi alışverişte eşim bi led tv ye hayran kaldı.. inan ki paramız olsa alırdık ama ha diyince verilir mi 1500 tl..
ama kredi kartı olsa saniyelik bi işti o paranın uçması..
oysa bizim hedeflerimiz var led tv öncelikli hedefimiz değil ama onu orda unutuverecektik.
evet malesef kredi kartımız çok yüksek. bu sene doğal gaza geçtik nerdeyse 5500 tl tuttu. biz bu parayı karta takside böldürdük. sanırım aylık 750 civarı bu var. geçen sene gittiğimiz tatili kocaman bir aptallık edip takside böldürdük. 150 de o var. mikrodalga fırın almıştım. onun taksidi var...var da var...taksit tam 1500 tl. geri kalan 1900 lira da aylık harcama. başka takside girmeyelim diye aldığımız herşeyi tek çektiriyoruz. anlayacağın tam bir kısır döngü. bu ay 2500 tl ile kısıtlamayı hedefliyoruz ama bakalım tutacak mı????
kart kullanmadığınız için tebrik ediyorum sizi de...gerçekten nefisle verilen mücadeleyi kazanmak büyük başarı....
canım kredi kartınız çok yüksek geldi bana..
bizim yok kredi kartımız önceden ufak tefek şeylerden kıstığımızı düşünürdüm. ama yok kredi kartı bir çok şeyde tasarruf sağlıyor geçen bi alışverişte eşim bi led tv ye hayran kaldı.. inan ki paramız olsa alırdık ama ha diyince verilir mi 1500 tl..
ama kredi kartı olsa saniyelik bi işti o paranın uçması..
oysa bizim hedeflerimiz var led tv öncelikli hedefimiz değil ama onu orda unutuverecektik.
evet malesef kredi kartımız çok yüksek. bu sene doğal gaza geçtik nerdeyse 5500 tl tuttu. biz bu parayı karta takside böldürdük. sanırım aylık 750 civarı bu var. geçen sene gittiğimiz tatili kocaman bir aptallık edip takside böldürdük. 150 de o var. mikrodalga fırın almıştım. onun taksidi var...var da var...taksit tam 1500 tl. geri kalan 1900 lira da aylık harcama. başka takside girmeyelim diye aldığımız herşeyi tek çektiriyoruz. anlayacağın tam bir kısır döngü. bu ay 2500 tl ile kısıtlamayı hedefliyoruz ama bakalım tutacak mı????
kart kullanmadığınız için tebrik ediyorum sizi de...gerçekten nefisle verilen mücadeleyi kazanmak büyük başarı....
hakkaten doğalgaz ne tutmuş öyle..
petekleri de değiştirdiniz herhalde..
bu taksitleri çıkınca 1900 kalıyor şimdi ikiniz e ünv.desiniz ikinizin de araba vardır yakıt çok yüksek tutuyor arabamız varken bizim de çok tutardı.. e 3 kişilik ailesiniz çocuğun masrafları, senin eşinin kıyafetleri derken geri kalan normal görünüyor..
ha kısılamaz mı biraz daha indirilebilir özellikle fazla alınan bazen çöpe giden yiyceklerden israf olan giysilerden..
ben kendime yeni bi yöntem buldum kıyafet konusuda.. mesela bi mağazaya giriyorum bişeyi çok beğeniyorum ya da çok beğenmesem de sanki fiyatı cazipmiş gibi geliyor. hemen alasım geliyo ya.. kendime diyorum ki şimdi çık bitecek hali yok sonra al diyorum.sonra almak üzere çıkıyprum mağazadan. ve mağazadan çıkınca hani alıp eve geldiğimizde bi pişmanlık olur ve aldığımız şeyin çok uygun olmadığını ya da güzzel olmadığını ancak eve geldiğimizde anlarız ya eve gelince vazgeçiyorum onu almaktan
bi de ihtiyaç belirledim. mesela bugün kimlikte çok güzel bluzlar vardı indirimdeyiş sanırım ama bir iki baktıktan sonra hemen ayrıldım ordan.
ve hep ihtiyacım olan kaban ve çizme reyonlarına baktım sadece.
canım nefisle mücade vermene gerek kalmıyor kk olmayınca doğal olarak büyük şeyleri alamıyorsun
doğru bak onu da diyim iyice aklından çıksın rahatladım tek ben değilmişimleveli, canım bence sakın girmeyin krediye filan..
yazın ekdersiniz de olmıyacak.. bence temkinli olmakta fayda var..
Vallahi farmasicim ne devlete nede özele güvenemiyorum Ankarada duymuşsunuzdur belki zekai tahir burak hastanesinde olab bebek ölümlerini ve bebek değiştirmelerini bizede çok yakın bu hastane genelde tanıdığım herkes buraya gidip burda doğum yapmıştır ilk zamanlar bende gittim ve bana kese var bebek yok diyen hastane burası zaten.Doğuma gittiğimde eşime dedim bebeğin peşinden hiç ayrılmayın onlarda öyle yaptılar bide doğum yaptığım hastanede çalışmıştık eşimde bende herkesi tanıyoruz o yüzden sıkıntı çekmedim çok şükür.Ama görümcemde gazi üniversitesi hastanesinde doğum yaptı onun kaynanamlar bebeği ilk görmüşler sonra bi bakıyolar başkasının bebek diye görümcemin bebeğini götürüyolar hemen müdahale ediyolar nereye götürüyosunuz o bebek bizim filan diye öylece kurtarmışlar ne günlere kaldık kimseye güven kalmadı.
örneğin bu ay biri sınav diğeri toplantı olmak üzere 2 kere şehir dışına çıktım. toplantının parasını aldım tam olmasa da. ama sınav için gittiğim yer henüz ödeme yapmadı.hakkaten doğalgaz ne tutmuş öyle..
petekleri de değiştirdiniz herhalde..
bu taksitleri çıkınca 1900 kalıyor şimdi ikiniz e ünv.desiniz ikinizin de araba vardır yakıt çok yüksek tutuyor arabamız varken bizim de çok tutardı.. e 3 kişilik ailesiniz çocuğun masrafları, senin eşinin kıyafetleri derken geri kalan normal görünüyor..
ha kısılamaz mı biraz daha indirilebilir özellikle fazla alınan bazen çöpe giden yiyceklerden israf olan giysilerden..
ben kendime yeni bi yöntem buldum kıyafet konusuda.. mesela bi mağazaya giriyorum bişeyi çok beğeniyorum ya da çok beğenmesem de sanki fiyatı cazipmiş gibi geliyor. hemen alasım geliyo ya.. kendime diyorum ki şimdi çık bitecek hali yok sonra al diyorum.sonra almak üzere çıkıyprum mağazadan. ve mağazadan çıkınca hani alıp eve geldiğimizde bi pişmanlık olur ve aldığımız şeyin çok uygun olmadığını ya da güzzel olmadığını ancak eve geldiğimizde anlarız ya eve gelince vazgeçiyorum onu almaktan
bi de ihtiyaç belirledim. mesela bugün kimlikte çok güzel bluzlar vardı indirimdeyiş sanırım ama bir iki baktıktan sonra hemen ayrıldım ordan.
ve hep ihtiyacım olan kaban ve çizme reyonlarına baktım sadece.
canım nefisle mücade vermene gerek kalmıyor kk olmayınca doğal olarak büyük şeyleri alamıyorsun
sanıyorum ben biraz fazla kıyafet alıyorum. bu konuda biraz frenlemeliyim kendimi. kartı kısmalıyız. geçinmeye geçiniyoruz. birikim yapabilmemiz için şart. yaz aylarında ders ücreti de olmuyor...
örneğin bu ay biri sınav diğeri toplantı olmak üzere 2 kere şehir dışına çıktım. toplantının parasını aldım tam olmasa da. ama sınav için gittiğim yer henüz ödeme yapmadı.
sanıyorum ben biraz fazla kıyafet alıyorum. bu konuda biraz frenlemeliyim kendimi. kartı kısmalıyız. geçinmeye geçiniyoruz. birikim yapabilmemiz için şart. yaz aylarında ders ücreti de olmuyor...
sen de ne kadar çekmişsin öyle yaaBenimde 3 yaşında oğlum hamileliğim çok ama çok kötü geçti ilk öğrendiğimde hiçbişeyim yoktu ama bulantılarım bir başladı pir başladı 5 ay çektim çalışıyodum iş çıkışı hastaneye serum yemeye gidiyordum kasiyerdim kasanın altına girip istifar ediyordum.İşten çıktım en sonunda sorun yaşadım işyerimle.Tam 5 ay boyunca eşimle sadece peynir zeytin yedik yemek hiç yapılmıyodu evde,elimizde kovalar ben yerlerde sürünüyordum tam bu dönemde eşimi gaziantepe mağaza açılışına gönderdiler ben annemlerde kaldım sürekli hastanedeydik zaten eşim orda ben burda ağladım 5ay sonundada sırtıma ağrılar,kramplar girdi doğuma kadar gittiğim heryerde ağlayarak,masaj yaparak oturdum veee oğlum 43 ncü haftada doğdu normal doğum oldu.İnş 2nci hamileliğim öyle geçmez.
ben de bugün kek pişiresim vardı.kızlar kekimi de pişirdim kestaneleri dekeşke hepiniz burada olsaydınız kız kıza pazar geçirseydik
sen de ne kadar çekmişsin öyle yaa
ne bileyim işte, diyorlar ki erkek bebeğe hamileysen daha rahat olursun
demek ki bünyeden bünyeye fark ediyor.
ben de bugün kek pişiresim vardı.
en sevdiğim hamur işi kektir
ama sabahtan akşama kadar annemlerdeydim
artık hafta içi bi gün yaparım
farmasi kestaneyi nasıl pişirdin?
evde yaptığım zaman hazır aldıklarımız gibi kabuklarından kolay ayrılmıyor
Loveli canım bende arkadaşlara katılıyorum ne yap et eşini ikna et araba işini ertele , zaten kayınpederinkini kullanıyormuşsunuz, arabayı satınca parayı ne yapacağın konusunda bir fikrim yok şimdilik ama kredilerinizi, yapılandıra bilirsiniz, hafta içi misafirlerim vardı kızları evlendi istanbula yerleşti ordan bir daire aldılar geçen sene, kızları bankacı aynı zamanda, bu ay kredi fdaizleirnde düşüşler oldu, kredisini yeniden yapılandıracakmış, hatta müdürleri demiş ayın 15 bekle ondan sonra 1-2 daha düşü bekleniyor falann
sizde kredinizi yeniden yapılandırarak ödemelerinizi az da olsa, azalta bilirsiniz
sen de ne kadar çekmişsin öyle yaa
ne bileyim işte, diyorlar ki erkek bebeğe hamileysen daha rahat olursun
demek ki bünyeden bünyeye fark ediyor.
ben de bugün kek pişiresim vardı.
en sevdiğim hamur işi kektir
ama sabahtan akşama kadar annemlerdeydim
artık hafta içi bi gün yaparım
farmasi kestaneyi nasıl pişirdin?
evde yaptığım zaman hazır aldıklarımız gibi kabuklarından kolay ayrılmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?