Kirli Çıkılar )))

yapılandırma yaptık kocama kalsa ödemeyi arttırıp yılı kısaltacaktı da zor ikna ettim ödemeyi azalttık nefes alırız diye

ne güzel anlatmışsın aynı biz valla ne zaman hesap etsek tutmaz ama nedense eşimin hesabı tutmuyor ben bir karar verdim mi o kalır mesela alışverişe 100 lira ayırdım o 101 olmaz öyle sıkıtutatırm ama hesaplar eşimdeydi bu yüzden 100 diyorsak 300 bile olabiliyor ondan dolayı iki yaka bir araya gelmiyor

demin kendime bir güzellik yaptım moralim sıfırdı biliyorsunuz bir mus çorap ve bir yelek aldım yelek 40 lira ama taksitle elden verecem harçlığımdan moral lazımdı bana

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn bitanem
ve de hep güzel devam etsin inşaallah

meyraa ons güzel karşıladı bugün :)))))))))))

sağol canım....
sorma yaaa :) yine acele edip,düşeceğini bile bile erken aldım... :)
Allah tan tamamıyla almadım.... :))
düşüş güzel ama bana yeterli değil,1600 e düşerse ancak kilitlenmiş dolarların büyük bir kısmından az bir karla kurtulabilirim...
durum vahim yani canım... :)))))

bizim de doğalgaz 225 tl gelmiş.
farkettim fazla geleceğini çünkü son günler az yaktılar faturayı görünce demek ki

bu hesaba göre geçen ay 85 geldi bu ay 225, iki ay da 300 gelse iki ay da ilk iki ay gibi gelse 1200 civarı tutuyor yıllık.
aslında bakınca 145 m2 ısı yalıtımsız bi ev için normal bile denilebilir.
aslında bir de ısı yalıtım olsa ve bireysel olsa biz baya azaltırız ama olsun böyle de iyi her yer sıcacık

loveli
senin şu kurabiye kakaolu krem şanti ile de yapılabilir değil mi, iki renk tepsi de güzel durur. bir ara deneyeceğim.

meyra
siz neden dolar ile altın alıyorsunuz, daha mı karlı oluyor

seyyahalemi
hastaneleri kamu hastaneler birliği diye yeni bir düzenleme ile özel gibi yönetmeye başladılar. ceo falan var. hastaneleri özelleştirmenin bir aşaması oldugunu düşündüğüm için sıcak bakmıyorum bu duruma. eğitimde de böyle olabilir gelecekte deniyor tabi söylenti hepsi. sağlık çalışanları açısından özlük haklarını koruyan bir durum olmadıgını düşünüyorum. eşim idareci olmuştu. o sıra yönetmelik yayınlanmamıştı. ben de teklifi kabul etsin, iş yükü azalsın, hasta eskisi gibi bakmasın, akşamları geceleri doğumlara falan gitmek zorunda kalmasın ve çocuga vakit ayırsın gibi maddi bir beklentiden çok rahat olsun diye kabul etmesini istemiştim ben. 2 aydır yanına biri atanmadıgı gibi kadroda görünen meslektaşı da dogum izninde oldugundan kadroda vermediler, halen günde 100 hasta bakmaya, gece 2de 3 gitmeye devam ediyor. 2 ay önce kredi çektik ev aldık, ödemelerimiz var. yönetmelik yayınlandı ve aynı performasla hasta bakıyor ve maaşını az alıyor, ne anladım bu işten. ben de kota koy, günde 60 hasta bak falan parasını da almıyorsun, riske giriyorsun, sen onları düşünüp sevk etmiyorsun, sen bir hata yapsan hemen tazminat davası açarlar, insanlara yaranamazsın diyorum. o da insanlar ne kadar dua ediyorlar biliyor musun falan diyor. neyse gelirde artış beklemiyorduk ama azalma tüm planlarımızı bozdu, inşalllah bu işten hayırlısıyla kurtulur. ama bazı branşların döner sermayesi çok az oldugu için (hastaları olmayan branşlar) idarecilik onlar için artı gelir demek.

biz de allright gibi kaza yapmıştık yıllar önce, araba pert oldu ama bir kaç yerimde morarıklık dışında ikimizde de bir şey yoktu. olan paraya oldu ve bu dualarla kurtuldugumuzu düşündüm hep. tabi haram mı yedik araba gitti diye düşünmedim. iyi yönüne bakınca olana gidene üzülmüyorsun.

merkezi sistem her zaman iyidir. 1200 tl ye çok ısınırsınız. o paranın içinde aidat yok değil mi? o da varsa çok ucuz diyeceğim. evinizde epey geniş.

bn de onu soracaktım :) çok severim madımak yemeğini, bol sucuklu olacak ıspanaktan daha çok seviyorum bunu
bu arada arabaşı bilirmisiniz?

arabaşının hamursuz kısmını severim hatta bayılırım 1 tencere içerim
ama o hamuru yutmak küçüklükten öğrenilen birşşey
eşim tarafı yerler ama ben beceremem..

arabaşının hamursuz kısmını severim hatta bayılırım 1 tencere içerim
ama o hamuru yutmak küçüklükten öğrenilen birşşey
eşim tarafı yerler ama ben beceremem..

Amaann siz de yiyverin canım illa yutulacak diye bişey mi var
nasıl tavukgöğsünü yiyoruz öyle.. bu da tuzlusu hem de sıcacık bol acılı çorbaya batırılarak.. benim hoşuma gider..
bugün de hava ne soğuk ne iyi giderdi arabaşı.
anneciğim olsa ne güzel yapardı..
bu haftasonu anneme mi gitsek ki

bn de yozgatlıyım.kışın olmazsa olmazıdır arabaşı çorbasını seviyorum ama hamurunu sevmiyorum.nasıl yozgatlıysam toplaşınca güzel oluyor.içinde haşlanmış tavuk eti olack :)

ooo burada bayağı yozgatlı varmış
nüfus cüzdanıma bakıyorum da bakıyorum doğum yerim ankara
nüfusa kayıtlı yozgat şefaatli..
çok zor alışmıştım vallahi...
şimdi zoruma gitmiyor kendi memleketim gibi
curcunası yeter herkeste 4-5 çocuk
gidince 2 gün yetiyor azı karar çoğu zarar...

pazar günü girip yazamadım dün yaptıklarımı bari bugün anlatayım
pazar kahvaltımız klasik tabi yaylana yaylana yaptık sonrasında tabi ev toparlanacak baktım heryer pis toz
saat 12 gibi temizliğe giriştim
detaya girmeden süpürdüm sildim tuvaletler..
saat oldu 1.30
eşim demez mi ev temiz hadi akşama misafir çağıralım yemekli hem de..
önce olmaz dedim sonra hadi bakiim çağıralım dedim
sadece yemekle iş bitse
ev sürekli dağılıyor gün içinde bulaşık çıkıyor
neyse kız uyuyuca girdim mutfağa..
saat 4e kadar çorba,pilav,güveçte et sote,salata,haydari, bir de revani yaptım
buzlukta yaprak sarması vardı ondan da çıkardım pişirdim
hızlı hızlı yapıyorum görmelisiniz yemekteyiz programında gibi
amacım misafir gelmeden kızı alışveriş merkezine götürüp biraz oyun oynatmak sıkıldı çocuk evde
sofrayı süsledim işimi bitirdim hadiiii avm ye..hanım sultanın gönlünü yaptık
saat 6da evdeyiz
misafirler geldi yendi içildi
gidince mutfak bulaşık derken gece saat 1 di yattığımda
o kadar yoruldum ki anlatamam
işe geldim dinleniyorum şimdi bir yandan da sizi okuyorum
pazartesi dinleniyorum vallahiii

herkese selamlar

işlerin yogunluğundan giremedim bir türlü geçmişe de bakamadım hiç sabah ons 1691 lerdeydi şimdi 1 dolar artmış 1692lerden gidiyor.

senfat meyraya sormuşsn ama ben cevaplayım sürekli alım satımlarda dolarla altın almak daha karlıdır çünkü tl ye göre makas farkı daha düşüktür. TL de 0.8 ken dolarda 0.2 filan olur.

hayırlısı olsun ne çekilişiydi bu?

ev için kura çekilişiydi ama kısmet değilmiş
bu ay doğlagaz 77 geldi ara kat benimkisi dğer katlar sırayla şöyle
350,77,230,150 aynı apartman ama rakamlar uçurum gibi
tasarruf yapacağım diiye çok dikkat emtiştim evden çıkarken kombiyi petekten kapa eve girince tekrar aç derken sonuç olarak üşümeden ısındım paracaıklarda cebe ha uğraş gerektiriyormu evet ama para getirisi olan hangi iş uğraştırmıyor ki

((((((((((((((((

inşallah ons 1600 ün de altına düşer de zararlar kara dönüşür bitanem

canım,arkadaş cevaplamış sağolsun...

yaptığımız işin adı arbitraj...
yani altını tl. ile değil de, dolarla almak,başka para birimiyle almak,özetle...
böyle olunca altın veya doların tl. karşılığı bizi ilgilendirmiyor....
onsun hareketlerine göre işlem yapıyoruz....
biraz karışık bir konudur,ilk başlayanlar için....
takıldıkça sorarsın,biz de elimizden geldiğince cevaplarız.... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…