yapılandırma yaptık kocama kalsa ödemeyi arttırıp yılı kısaltacaktı da zor ikna ettim ödemeyi azalttık nefes alırız diyeLoveli canım bende arkadaşlara katılıyorum ne yap et eşini ikna et araba işini ertele , zaten kayınpederinkini kullanıyormuşsunuz, arabayı satınca parayı ne yapacağın konusunda bir fikrim yok şimdilik ama kredilerinizi, yapılandıra bilirsiniz, hafta içi misafirlerim vardı kızları evlendi istanbula yerleşti ordan bir daire aldılar geçen sene, kızları bankacı aynı zamanda, bu ay kredi fdaizleirnde düşüşler oldu, kredisini yeniden yapılandıracakmış, hatta müdürleri demiş ayın 15 bekle ondan sonra 1-2 daha düşü bekleniyor falann
sizde kredinizi yeniden yapılandırarak ödemelerinizi az da olsa, azalta bilirsiniz
hiçbir zaman evdeki hesabın çarşıya uydugunu görmedim.
2 ayda hesapta olmayan 5000 tl zararımız oldu.
şu kadar kredi öderiz diyorsun bir bakıyorsun düğün oluyor takısı, gitmesi, hastalığı, indirimde ayakkabısı, kabanı çıkıyor.
mesela gecen eşim ankaraya beni almaya gelirken yolda hızdan ceza yemiş. ( ben aracta olmadıgımda hep ceza yiyor)
elinde bitmesi gereken çalışma vardır. bir istatistik şirketine sadece veri girmesi için 260 tl verdi. istatistiğini kendisi yapacak ucuzu bu.
aynı ay içinde 4 kere şehir dışı yaptık.
bugun AÇEVin kahvaltısı vardı 60 tl ona gitti, sonrasnda yemek yedik oraya gitti.
elektrik 105 geldi (normalde daha az gelir)
geçen ay doğalgaz 18 gelmişken bu ay 215 geldi, önümüzdeki ay daha cok gelecek.
dayanamadım oğlana 1-2 kazak aldım ihtiyacı olmadıgı halde.
akrabalar ya da örenciler geliyor yanımıza hediyesi oluyor.
gelir vergisinden dolayı gecen aya göre gelirinde ciddi bir düşüş var
ve idareci olunca maaşı artacagı yerde 2000 tl gelirinde azalma var ve istifa ettiğinde son brüt maaşının 3 katı geri ödeme yapılıyor. o da genel sek. kendisi görevden almasını rica etti. biz bu gelirine göre kredi çekip ev almıştık. iyiki araba değiştirmek için kredi çekmemişiz dedik.
biz de hep şu kadar gelir var, önümüzdeki ay şu kadar birikir diyoruz ama olmuyor. arabayı değiştiririz diyorduk ama her ay hesapta olmayan şeyler çıkıyor.
kesinlikle kredi çekmeyin
helede gebelik planlıyorsan. dr masrafını geçtim ek derste alamayacaksın dogumdan sonra. belki zor gebeliğin olacak ve raporla geçireceksin bilinmez.
bekleyin ve para biriktirin, bu arada eski arabanızı elden çıkarmaya bakın derim.
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn bitanem
ve de hep güzel devam etsin inşaallah
meyraa ons güzel karşıladı bugün :)))))))))))
bizim de doğalgaz 225 tl gelmiş.
farkettim fazla geleceğini çünkü son günler az yaktılarfaturayı görünce demek ki
bu hesaba göre geçen ay 85 geldi bu ay 225, iki ay da 300 gelse iki ay da ilk iki ay gibi gelse 1200 civarı tutuyor yıllık.
aslında bakınca 145 m2 ısı yalıtımsız bi ev için normal bile denilebilir.
aslında bir de ısı yalıtım olsa ve bireysel olsa biz baya azaltırız ama olsun böyle de iyi her yer sıcacık
merkezi sistem her zaman iyidir. 1200 tl ye çok ısınırsınız. o paranın içinde aidat yok değil mi? o da varsa çok ucuz diyeceğim. evinizde epey geniş.
bn de onu soracaktım :) çok severim madımak yemeğini, bol sucuklu olacakıspanaktan daha çok seviyorum bunu
bu arada arabaşı bilirmisiniz?
arabaşının hamursuz kısmını severim hatta bayılırım 1 tencere içerim
ama o hamuru yutmak küçüklükten öğrenilen birşşey
eşim tarafı yerler ama ben beceremem..
arabaşının hamursuz kısmını severim hatta bayılırım 1 tencere içerim
ama o hamuru yutmak küçüklükten öğrenilen birşşey
eşim tarafı yerler ama ben beceremem..
bn de yozgatlıyım.kışın olmazsa olmazıdırarabaşı çorbasını seviyorum ama hamurunu sevmiyorum.nasıl yozgatlıysam toplaşınca güzel oluyor.içinde haşlanmış tavuk eti olack :)
hayırlısı olsun ne çekilişiydi bu?
loveli
senin şu kurabiye kakaolu krem şanti ile de yapılabilir değil mi, iki renk tepsi de güzel durur. bir ara deneyeceğim.
QUOTE]
olur sanırım hiç denemedim canım
sağol canım....
sorma yaaa :) yine acele edip,düşeceğini bile bile erken aldım... :)
Allah tan tamamıyla almadım.... :))
düşüş güzel ama bana yeterli değil,1600 e düşerse ancak kilitlenmiş dolarların büyük bir kısmından az bir karla kurtulabilirim...
durum vahim yani canım... :)))))
herkese selamlar
işlerin yogunluğundan giremedim bir türlü geçmişe de bakamadım hiç sabah ons 1691 lerdeydi şimdi 1 dolar artmış 1692lerden gidiyor.
senfat meyraya sormuşsn ama ben cevaplayım sürekli alım satımlarda dolarla altın almak daha karlıdır çünkü tl ye göre makas farkı daha düşüktür. TL de 0.8 ken dolarda 0.2 filan olur.
bunun bek renklisini aldım nasıl kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?