Kirli Çıkılar )))

merhabalar arkadaşlar güzel bir gün diiyorum

malum evden vazgeçtik ve eşim ev bakmaya devam ediyor

ama dün sevgili görümcem bekar araba alcakmıs da bizden 15 milyar istemis öğrtmenlere indirim varmısta biz kredi cekicekmisiz o bize aylık ödeyecekmis kendisi avukattır bu arada düzenli geliri yoktur sigortasını bile yatıramaz bazen faturamı bile ödeyemedim diye yakınır.

ayrıca sıfır alıyormus arabayı bak hele bakk dedim ve sinirden boynuma bir ağrı uyuyamadım. eşime sadece deseydin kardesim sıfır arabayla ne isin var 2. el uygun paran kadar bisi al demedinmi dedim.ben kimseden para istemiyorum kimsede benden istemesin dedim . Allhım sabır ver bana deli olacam ya

eğer bu kez eşim nasılsa kardesim öder diyip bir kredi çekerse kesin boşanacağım büyük konsmuyum ama dayanamıyorum ya.

ben çift maasla onun cesaret ettiği arabaya cesaret edememistim de piylasanın en minik arabalarından getz almıstım niye kendi yağımla kavrulayım diye . gerçekten arkadaşlar insanları anlayamıyorummmm.

Bu insanlar bizi evlilğimizi bitirecekkkkk .

eva farmasi ye katılıyorum böyle hasta ruhlu insanlardan uzak durmak bünyemize yapabileceğimiz en doğru şey olur. Ne güzel açıklamışsın işte eşim şu şu konulara bakıyor diye aa hemen sorayım diyip farklı yada tam doğru olmayn cevaplar öneriler verseydin daha mı hoş olacaktı sanki. Baktın çok kez saçma davranışlarını görüyorsun ve bu da seni gerçekten çok rahatsız ediyorsa derdin ne arkadaşım bir sorun mu var yardımcı olayım dersin. O mutsuz diye etrafındaki kimse onun kaprislerini çekmek onu alttan almak zorunda değil.

lütfen canım,öncelikle bi sakinleş....
3. kişiler yüzünden, hele hele de para yüzünden, boşanma kelimesini kullanma sakın...
vermezsiniz olur biter...
anladığım kadarıyla sizde de yok....
olsa kredi çekme düşüncesi oluşmazdı...
paranız yoksa,bir başkası yüzünden,ki hayati bir ihtiyaç da değil, faize bulaşıp kredi çekmenin mantıklı,elle tutulur bir tarafı yok,elbette....
kendi çeksin krediyi,madem 0 araba alacak kadar güveniyorsa kendine....
sen boşuna üzme kendini....

farmasi gözün aydın darısı diğer şer yuvalarına olsun en kısa zamanda inşallah

pepetti sakin ol ağzını hayra aç; böyle şeyden boşanma düşünülmez ama sinirlenmekte haklısın görümcen parası kadar bir şey alsın ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider mıçmaya olmuş onunkisi. Madem sıfır istiyor biriktirsin öyle alsın yada size saldırmasın kendisi çeksin kredisini. Hem siz de ev alma arefesindesiniz bi de bu dönem görümce arabası kredisi derdiyle mi uğraşacaksınız?

sana şöyle bir örnek vereyim mayıs ayında vatandan eşime dizüstü bilgisayar aldık o dönem tez vermesi gerekiyordu ve acil ihtiyaçtı biz aldık 3 gün sonra indirm oldu ve aynı bilgisayarı 300 lira daha ucuza alabiliyorduk hemen aradım iade edip tekrar indirimli almak istediğimi söyledim eşim gitti iadeyi yaptı ama alım için kredi kartı limitimiz yetmediği için (çünkü iadelerde limit açımı biraz uzun sürermiş ve o günlük bir indirimdi)babamın kredi kartıyla aldık ona her ay ödemeyi yaptık ama hesap kesimi ne zamandı son ödemesi ne zamandı diye baya bıt bıt uğraştık durduk. Gerçi babama kalsa ödemeyin sorun değil filan da dedi ama yine de 1 ay aksaklık oldu. Bu bahsettiğim 1500 lira gibi bi meblağ kaldı ki 15000 de neler olabilir :44: umarım anlatabilmişimdir

ah kızlar ahh beni tanımıyorsunz sanırım yada ara ara yazarım görmemissinz . eşimde müthis kimsede olmayan bir vicdan var . benden habersiz 4 kez kredi çekti kendisi. ve tamamını kaynıma verdi

borcum var intihar etcem artık demis 5 milyar çekti öğrendim ağladım zırladım neyse 5 milyar kafamın gözümün sadakası olsun dedim
sonra eşim bir kaç ay sonra 16 milyar çekip hayvan almasına ve bizden aldığı paraları topluca ödemsine karar verip yine kredi çekmis. 1 senelik.
bu arada ben her fırsatta hakkımı hele kızımın hakkının helal etmiyorum. ben çalıscam eşime eşimde sizemi bakacak diyordum. 1 senede krdei bitti.

sonra eşim 15 milyar mı 19 mu neydi unuttum bi kredi daha çekti sonra da 7 milyar.

faizini vs bırak 43 milyar paramızı yediler daha verecekler of off eşim dün diyorki . kız kardesim yalnız kimsesi yok hep limitimi doldurdum asıl yardım etmem gereken kişi oydu. ben aliye yarıdm ettim hep diyor . düşünün .

gerçekten boğazıma kadar doldum bu arada ben kendim için kredi hiç ödemedim ya hep kardeşleri. gerçekten yasamayan anlamıyor canım. eşime güvenim sıfırrr bu konudaa

pepetti ben bilmiyordum böyle bir şey olduğunu üzüldüm gerçekten eşindeki de ne vicdanmış ama böylesi akla zarar keşke krediler çekilirken bankalar eşlerden de onay alsa onları da bilgilendirse :26:birisi başkasına kefil olurken artık eşler de imza atıyormuş ya onun gibi. Nasıl habersiz kredi çekebilir başına buyruk davranabilir ki Belki doğrudur esas yardımcı olması gereken kişi kız kardeşidir ama kotayı erkek kardeşi çoktan doldurmuş. Diğerininki borçmuş intihar edecekmiş ama görümceninki araba ya hayati bir şey değil ki olsa da olur olmasa da olur.

farmasi.meyra,karanfilce,sirkencubin
hepinize çok ama çok teşekkür ederim.
farmasi verdiğin dua ve zikirler çok güzel. rutinime katacaklarım var aralarında.
bizimkilerden 2 sinin de gidebilme ihtimalleri var Allah yollarını açık etsin ama burada kalmazlarsa sevineceğim. başı çeken o 30 yaşındaki hiçbiyere gitmez hiç yok gitme durumu ama yandaşlarınından biri bile azalsa kardır onlardan güç alıyordur sonuçta.
bir de sirkencubin arkadaşım demiş sağolsun; olmadı ''arkadaşım senin benle problemin ne'' dersin diye en son onu yaparım belki çok abartırlarsa. şimdilik sizin de tavsiye ettiğiniz gibi yok sayacağım günaydın iyi akşamlar dışında hiç muhattap olmayacağım.

bence kardeşleri, eşinin bu zaafını biliyor ve kullanıyorlar...
bence intihar olayı da blöf...insan 5.000 tl. için intihar eder mi?
senin yerinde olsam; benim, evin, varsa çocukların bütün masraflarını eşime yükler,kendi gelirime dokunmazdım...
kalan parayla da,kredi mi çekiyorsun,borç mu veriyorsun,ne yapıyorsan yap derdim....
sıkıyosa çeksin kredi,nasıl ödeyecek bakalım....
kızdım gerçektem ama eşinle oturup konuş bence,sakin sakin,güzel bir dille yaptığının iyilik ötesi birşey olduğunu anlat, kendisi olmasaydı ne yapacaklarını bi sorgulasın....

canım eşine ve görümcene söyle ki, öğretmene yapacakları indirim 2 aylık taksidi geçmez.
bi zahmet borçlarını uzun tutup da kendi ödeyiversin.
eşinin vicdan olayına da şaştım doğrusu hadi akıllıbıdıkınki gibi peşine mafya düşse borç batağında olsa bi nebze anlıycam da sıfır bi arabada nasıl bir vicdan söz konusu olabilir şaştım doğrusu.

eşine bunu sakin sakin anlat.. koskoca avukata vicdan yapılcak nesi var çoluğu yok çocuğu yok..
hatta görümcene diyin ki sen bize elindeki birikmişi ver biz sana taksitle ödeyelim kaynımdan da 43 milyar gelcek onu da alalım biz hiç taksitle filan uğraşmayalım birikmişimizin üstüne koyup direk ev alalım değilse abinin kalbine oturcak rahatsızlanacak de

aslında şimdi düşündüm de gerçekten o evden caymanız bi yönden kötü olmuş.
demek ki eşinin belli bi yere borcu olsa ona buna yardım yapamıycak mis gibi de eviniz yapıladurcaktı.
gerçekten sinirlendim.
değilse böyle insanları gazlamayı filan sevmem.
makul düşün.
herşeyi konuş eşinle gerekirse görümcenle de konuş.
eşinle öyle konuşmalısın ki artık yeni ailesinin sen ve çocuğun olduğunu bilmeli.
önce sizi koruyup gözetmeli

ah canım biliyormusun eşim benim yerime imza atmıs sahtecilik yapmıs bir hiç uğruna ... ne yaparsın ... ha deyince bitmiyorki bir seyler...ve karsımda garip bir adama bürünüyor özür dileyerek . yaptım ne yani yaparım diye efelenmiyor... diyorki birsey olursa para için kardesime bunu ettim derdim beni anla bir daha asla diyor ...bu krediyi en son kapatmak için ben bilezikleri sattım ve son kalanı 12 milyarı ödedim ...nereye ne gittigi belirsizdi. kapattım eşimden bankamatigini aldım. artık ben bu kadar parayı keriz değilim ödeyecek ama ödedim . sana inandım iyi niyetine artık yok dedim. bakalım simdide bu çıktı basımıza ... insallah aklı basına gelirde bir sey yapmaz. bu son şansımız . babam bile karısmıyor ama duysa kesinlikle bu adamla olmaz der. zaten evden vazgecince kızmıstı bana. bir kardes onda yok diyor. kardeş yaratmas ama rıskını ayrı yarıtmıs allh der. ben seni onlara çalısasın çocugunu ele bırakıp çalısasın diye okutmadım diyor. inşallah habersiz bir kredi falan çekmez kızım için üzülürüm yaa

sakın canım,kaybetmek çok kolaydır,kazanmak zordur....
önemli olan da, zoru başarmak, kazanmaktır...
o senin eşin...
öncelikle onu düşün,anlamaya çalış,empati kurki,sinirlenip o sinirle yanlış kararlar verme...
sonra da güzellikle anlatmaya,ikna etmeye çalış ,sabırla....
eminim o da rahatsızdır bu durumdan ama kendini bir yandan da mecbur hissediyordur....
ne de olsa sözkonusu olan ailesi,haksız olsalar da...

pepeti durum gerçekten vahim olmaya başlamış;meyraya katılıyorum kardeşleri bence eşinin bu zaafını kullanıyorlar nasıl olsa abimiz destek olur yengemiz de bir şey diyemez diye düşünüyorlar yok mu anne babaları? kardeşin değil anne babanın destek çıkması lazım böyle durumlarda onlar kol kanat olur. Asla harcamalarından kısma ve evin bütün geçimi eşinin üstünde olsun ben de anneme kredi çektim de ve maaşını gösterme kendince biriktir eşin baktı ki tek başına masrafların üstesinden gelemiyor ve sıkıntı yaşıyor o zaman anlar konuşmayla filan anlamıyor bu erkeklere beyin malesef bedava değil taksitle

öle de dedim bir zaman nereye ne gittiği belli olmadı hiç . şimdi tam hersey bitti derken bu çıktı . benim imtihanımda bu olsa gerek ya... dua ediyorum hep. allhım çocuklarımızla imtihan etmesin...
canım vete ev olayı bu acıdan kötü oldu simdi eşim ev bakmaya devam ediyor. du a edinde kızlar hayırlı bir yeri en kısa zamanda Allhım nasıp etsin...

eşim de biraz önce sen ara konus dedi . bende dedimki niye karısayım... ben el kızıyım çekemedi olcak zaten kaynıma verdiklerimizi ve memnuniiyetsizliğimi biliyor. ne yüzle istiyor.

bide demiski abi yengem var neyse neyse aranız bozulmasın demis. eşimin içine kurdu düsürdü ve çekildi. yanı . ne diyimki arayıp ta ben...

Canım gerçekten yaşadıkların zor eşin bayağı merhametli bi yapıya sahip ama kardeşi olsa bile bu yaptığı kişi yinede mebla çok yüksek ve hiçbirisinide alamamışseni çok anlıyorum eşinle konus bunu canım tekrardan eminim konusmussundur ama tekrar konus daha o verdiklerinizi alamadığınızı tekrar hatırlat kredi çekmemesi için ikna etmeye çalış canım ama boşanmayı filan düşünme.

Merhaba arkadaşlar...

Aranıza yeni katılanlardanım...Deneyimlerinizden faydalanmak isterim...
Elimde 1300 tl birikimim var..
Altın hesabınamı atırsam gram altın alıp satsam
yada bilezik aıp kasaya mı koysam karar veremedim kızlar
ev almak için birikim yapmak istiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim

BU HİKAYE GERÇEK Mİ BİLMİYORUM AMA ÇOK DOĞRU OLDUĞU KESİN

İş Adamının İşleri bozulmuştu. Ne yaptıysa olmuyordu. Çok Başarılı bir İnsan olmasına rağmen Çok fazla borçları vardı. Bir Taraftan Kredi verenler onu Sıkıştırırken, diğer Taraftan da bir sürü İnsan Ödeme bekliyordu. Çok Bunalmıştı ve Hiçbir çıkış yolu Bulamıyordu. Nefes Almak için Parka gitti. Bir Banka oturdu, Başını Ellerinin arasına aldı ve bu durumdan nasıl Kurtulacağını Düşünmeye başladı...

Tam bu sırada birden, önünde Yaşlı bir Adam durdu. 'Çok Üzgün görünüyorsun. Seni Rahatsız eden bir şey Olduğu belli ; Benimle Paylaşmak İster misin?' diye sordu yaşlı adam. İş adamının Dertlerini dinledikten sonra da, 'Sana Yardım Edebilirim' dedi. Çek Defterini çıkardı. İş adamının adını sordu ve ona bir Çek yazdı. Çeki Ona verirken de şöyle dedi: 'Bu Para Senin. Bir Yıl sonra Seninle burada Buluştuğumuzda bana olan Borcunu Ödersin. Hadi al' dedi. Ve yaşlı adam geldiği gibi Hızla Gözden kayboldu.

İş adamı elindeki Çeke baktı. Çekte 500Bin Dolar yazıyordu ve İmza ise John Rockefeller'e aitti, yani O Gün için Dünyanın En Zengin Adamına. 'Tüm Borçlarımı hemen Ödeyebilirim' diye düşündü. John Rockefeller' e Ait bu Çekle her şeyi Çözebilirdi. Ama Çeki Bozdurmaktan vazgeçti. Bu Değerli Çeki Kasasına koydu. Onun Kasasında Olduğunu bilmenin Güveniyle Yepyeni bir İyimserlikle İşine tekrar Dört Elle sarıldı. Büyük Küçük demeden tüm İşleri değerlendirmeye başladı. Ödeme Planlarını yeniden Yapılandırdı. İyi yapılan İşler Yeni İşleri doğurdu. Birkaç Ay sonra Tekrar İşlerini yoluna koyabilmişti...
Takip eden Aylarda ise Borçlarından Tümüyle Kurtulup hatta Para Kazanmaya başlamıştı. Tüm bir Yıl boyunca Çalıştı durdu. Tam bir yıl sonra, Elinde Bozulmamış Çek ile Parka gitti. Kararlaştırılmış Saatin gelmesini bekledi. Tam zamanında Yaşlı Adamın hızla ona doğru geldiğini gördü. Tam Ona Çekini geri Verip Başarı Öyküsünü paylayacakken bir Hemşire koşarak geldi ve Adamı yakaladı. Hemşire 'Onu Bulduğuma çok Sevindim, Umarım sizi Rahatsız etmemiştir, Çünkü bu Bey sürekli Olarak Huzur Evinden kaçıp, bu Parka geliyor. Herkese kendisinin John Rockfeller olduğunu söylüyor' diye ekledi. Hemşire Adamın koluna girip onunla birlikte uzaklaştı...

İş adamı Şaşkın bir Şekilde öylece durdu kaldı. Sanki donmuştu. Tüm yıl boyunca arkasında Yarım Milyon Dolar olduğuna İnanarak İşler almış, yapmış ve satmıştı. Birden, hayatının Akışının değiştiren Şeyin Para olmadığını fark etti. Hayatını değiştirenin Yeniden Kendinde bulduğu kendine Güven ve İnançtı..Başarının sırrı, Kasamızda Duran değil, kendi Kalbimizde ve Kafamızda olanlardır. Başka Yerde Aramaya Gerek yok.

valla burda seni benden başka daha iyi kimse anlayamaz diye düşünüyorum. aynı bela benim başımda. ne kadar yaparsanız yapın her zaman yapmadıklarınızla anılırsınız. sende biliyorsun ki 5 sene sonra abim borçlarımızı ödedi, bizim yüzümüzden sıkıntı çekti demezler. eşinde evi alıp borcu ödedikçe geçmişte kardeşleri yüzünden çektiğini çoktan unutmuş olur. eşinin kardeşleri ve ailesi de sadece kendi ailelerine destek verilmesi gerektiğini düşünür, oysa ikinizde çalışıyorsunuz. ben o kadar çok ağladım ki zamanında böyle şeyler için. kaynım (kendisi dr, eşi öğretmen) eşine araba bakıyordu ve biz de ev alacaktık 3 ay önce. ben eşime bize olan borçlarını istemesini, bankada altınlarının dahi durdugunu, lüks yaşadıklarını ve araba aldıklarını borcumuzu istemesini söyledim. eşim zoraki aradı ve bana kızdı, sen kardeşlerimle aramı bozmaya çalışıyorsun dedi. ben de şu an istemeyeceğiz de ne zaman isteyeceğiz dedim. neyse bir miktarını ödediler. eltim hayırlı olsun diye aramadı bile. bizden sonra 2012 model araba aldılar. bu eltim düşük yaptıgımda da geçmiş olsun diye aramadı zaten. (anlatılacak çok şey var ama )
senin görümcen de 2 ay öder, 3. ay borcu size yıkar. senin görümcenle konuşman doğru olmaz ve yakışı kalmaz. eşin bu işi halletmeli. ev bakıyoruz demeli. çekilen bir kredimiz olunca 2. krediyi vermezler falan demeli. hem kendisi hayır demeyi öğrenirse daha güzel olur.
biz ev alırken amcasının da borcu vardı. isteyemedi ondan da. o evi alsak mı diye 1 gün düşünme payımız oldu, başka amcası bizi arıyor. siz almayacaksınız o evi ben alayım. sizden alayım borç para alayım diyor. gel de sinir olma. adam elimizdeki parayı istiyor, kendisinin ankarada 4 evi ver. tüm bunlar üst üste geldi ve çok gerildim.
evi aldık eşim kayınvalideme diyor ki biz ankarada oturmayacagız, kardeşim evlenince otursun diyor ( o kardeşi de 27 yaşında, annesi nasıl mutlu oldu) ben evi de başkasına almış oldum. ben de sürekli evin borcu bitsin, yerleşecegizmiz yerden almak için satacagız diyorum. ama benim lafımın geçmediğini, senfatın kocasının paraya değer vermediğini, akrabalık değerlerinin onun için daha önemli oldugunu (ki buna enayilik denebilir) biliyorlar.
mühendis olan bekar kardeşi senin kartla bana tel. alalım demişti. eşim aldı, ev alırken parasını göndereyim dedi, bizimki gerek yok dedi.
son bir olay daha eşim bu hastaneye başladıgında yanındaki sekreter kadın 500 lira borç istemişti. ben de bu kadın senelerdir o hastanede isteyecek başkası yok mu, üç kağıtçı demek ki yeni başlayan birinden borç istiyor falan dedim. dediğim gibi de oldu. kadın önümüzdeki ay vereceğim dediği parayı 8 ay sonnra 250 lirasını vermiş, bakalım kalanı ne zaman verecek. arkadaslarına benim sekreter borç isterse vermeyin demiş. göz dr. da benim başladıgım hafta benden 20lira istedi vermedim demiş. 20 lirayı işe yeni başlayandan isteyecek kadar terbiyesiz, sorumsuz, üç kağıtçı insanlar var.

bunlar sadece bu ev olayında son zamanlarda yaşadıgımız şeyler. eşim asistanken kardeşi öğrenciydi, arar 500 ister, bizimki 700 lira, 1000 lira gönderirdi. ben yazsam sayfalar dolar. ben eşimin yanında değilsem 2 kardeşi eşimi çeker, para isterler. (2000 lira ) yani bir dönem eşimin yanından ayrılmaya korkuyordum.

biz 5,5 yıllık evliyiz ve hep 2 kişi çalıştık. bir dönem lojmanda da otruduk. buna rağmen evimizi alalı 2-3 ay oldu, onun da yarısı borçla, 3 yıllık kredi çektik. yani biz evi tamamen ödediğimizde 8 yıllık evli olacagız.

hep diyorum Allah'ım bir şey olsa da sömürüldüğünün farkına varsa. kardeşler arası yardımlaşma sömürülmeme oluyormuş, yardımlaşmaymış ama hep tek taraflı.

Kardeşlerden çekenler allah yardımcınız olsun
kardeşler arasında yardımlaşma bizim ailede bolca vardır ama bu cinsi değil
gönüllü ve sürekli karşılıklı yapılanından
kimse mağdur olmaz etmez
allah yardım etsin size
eva sen de gül geç bari en azından kardeş değil mecbur olmayacaksın hayatın boyunca

benim tercih ettiğim yöntem bankadan gram altın almak

KESER DÖNER SAP DÖNER, GÜN OLUR HESAP DÖNER...

Benzer şeyleri bir dönem ben de yaşamıştım iş yerinde. ben hep söylerim iş adamı yormaz, oradaki ilişkiler yorar. hele de iş yerinde (özel sektörde) yükselme falan durumlarda varsa herkes bir şekilde diğerini yıpratmaya çalışır. kendilerince sana mobing yapıyorlar.

o kişilerin samimiyeti de bozulur. çok samimiyet tez ayrılık getirir. eğer uzun zaman daha o iş yerinde kalırsan görürsün dengelerin değiştiğini. aa eva hep aynı duruşu sergiliyor, daha mert, doğru insan deyip sana yaklaşmaya çalışırlar.

bir dönem 3 kişi çalışıyorduk ve ikisini kendi aralarında samimiyet geliştirip beni dışlamaya çalışmışlardı ve iş yükü de nedense bana kalıyordu. ve elime mi yapışır yapayım diyordum. bu iki bayandan biri benden 2 yaş küçük, diğeri ise 14 yaş büyüktü ve ikisi de hiç evlenmemişti. ama olgunluk yaşta değil, ben karşımda benimle kendini yarışıracak birini değil, ablalık yapacak olgunlukta birini beklerdim. neyse bunlardan biri atandı ve başka kuruma gitti. diğer arkadas bana yaklaştı ve görsen beni öven cümleler. yer miyim yanlız kaldı, bana yaklaştı. sonra 2 kişi kalınca işler yürüsün, sorun yaşanmasın derken daha olgun bir ilişki oldu aramızda.

tavrın ise herkese farklı olmalı. kiminden uzak olmalısın uğraştığına değmez, kimini yok saymalısın ki en ağırı, kimine de hakkettiği cevabı vermelisin. (bir daha birşey diyemez zaten). eşim sık arıyor demişsin. kendileri mutsuz olan insanlar başkalarının mutluluğunu elbette çekemez. ben iş yerinde eşimle telde konuşuyorsam canım cicim diye konuşmam hiç bir zaman. böyle olunca eminim çevremde hasetlik yapanlara fırsat vermediğimi düşünüyorum. bazıları çatlatmak için aşkım gibi sevgi cümleleri kur diyebilirler ama karşı tarafta olumsuzluk uyandırır. sen eşinin ne iş yaptıgını söylemesen bile iş yerlerinde böyle şeyler duyulur. hele de sana karşı özellikle birşey yapıyorlarsa hakkında konusuyorlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…