farmasi bu haber beni de çok sevindirdi. Allah'a sığınıp bu insanlardan kurtulacağıma benim için herşeyin çok güzel olacağına ilişkin inancım pekişti.kızlar bugün okuldan 2 kişi hocam hocam diye bağırıyorlardı arkamdan
buyrun hanımlar dedim müjde müjde müjdemizi isteriz
müdür gidiyormuş , tayini çıkmış
bizim şer yuvalarında birinin daha tayini çıkmış
Allah'ım ne büyüksün Yarabbim
hasbinallahi ve nimel vekil
başka da söylenecek birşey bulamıyorum
farmasi bu haber beni de çok sevindirdi. Allah'a sığınıp bu insanlardan kurtulacağıma benim için herşeyin çok güzel olacağına ilişkin inancım pekişti.
hayırlı olsun inşallah çok büyük bir haber oldu
senfat ağzından bal damlıyor. inşallah geçici olur şu yancı tipler.
ben o tiple (şu ele başı olan) karşılaşınca o da ceo falan olmuşsa mors olmayayım
şaka bir yana nerde o günler bunlar birbirine düşmüş falan hayal etmesi bile güzel geldi.
meb de yıl içinde böyle tayin çıkıyor mu
yoksa adamın haksız işlerini mi gördüler.
inşallah öyledir. yapanın yanına kar kalmasın bu dünyada
ama çok gece yarıları kalkıp hacet namazı kılmaya çalıştım
dualar edip yalvardım neler neler şu iki aydır
ama hiç ümitsizliğe bir an bile düşmedim
bugü nöbetçiydim okulda son yarım saat rehber öğretmenin netine girip sizi okudum oku oku bitiremedim ama içim şişti ne yapmak lazım bu aileleri anlamıyorum
atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun size üzülürken çıkış saatimiz geldi
eşim almaya geldi yolda konuşurken birden eşim dolmuş bir şekilde dökülüverdi başladı anlatmaya
meğer kaynım için çekilen ikinci banka kredimzi kaynım hiç ödemiyormuş göndermiyormuş ödeyemiyorum diyormuş
mart nisan gibi biz bu borç ödemeleri olmuyor enayimiyim diye ciddi boyutta tartışmıştık eşimle
hatta blöf yapıp istemiyorum artık boşanmak istiyorum falan demiştim hatta günlerce ayrı yatmıştık
zaten depremden dolayı psikolojik olarak çok sarsıldıgımız bir dönemdi sürekli sallanıyorduk
eşimde tekrar aynı şekilde kavga ederiz diye korktuguna bana hiç dememiş banka bir kaç kez aramış eşimi
taksitler ödenmedi diye takibe almışlar (buda demek oluyor 5 yıl boyunca hiç bir banka bize herhangib bir kredi veremez)
bu yüzden eşim emin evime girmeye karar vermiş
banka borcu yeniden yapılandırmış aylık ödeme planı yapmışlar her ay 600 ödeyecekmişiz
tahminimle de normal paranın üstüne şimdiye kadar toplamda 6milyar faiz binmiş oldu
eşim kaç gündür felaket karın ağrısı çekiyor var bi derdi ama üşüttüm diye geçitiriyor
bu gün sonunda itiraf ediyorum dedi bir bir anlattı
ne yapayım arıyorum açmıyor ödemiyor bundan sonra ödemeyecek belli oldu
senlede kavga etmek istemiyorum seni kaybetmek istemedim diyor
mecbur değiliz bu borcu ödemeye ama başka çaremizde yok diyor
ödenecek parada az değil artık kafam allak bullak ama yaklaşık 9-10milyar civarı birşey olmuş yapılandırılınca
ilk çekildiğinde borç zaten 12 milyardı ben bir yıl ödedim resmen havaya uçtu o para
faiz faize bindi neyin uğrunda iyilikten maraz doğar
şimdi kayınpederime söylesek durumu zaten belli adamı eee kim ne yapabilir ki kaynıma kimin sözü geçer babasına bile borcu var
aylardır kandırılmışım ben ona yanıyorum
ben her ya soruyordum ödem gününde abin gönderdi mi diye gönderdi diyordu
bugün sordum neden öyle söyledin ödedi dediğimde sen mutlu oluyordun bu konuda dahada yıpratmak istemedim öder diye bekledim dedi
az bi parada değil ki ayda 750eşim benden de gizli ödeyemezdi biriktikçe birikti
bende nasıl seviniyordum bitti diye
şimdi ben ne yapayım ne diyeyim nasıl davranayım
bu konu yüzünden yaşadığım onca şeyleri düşündükçe ellerim titriyor sininirden ama eşimede yazık kıyamıyorum ama banada yazık
biraz önce biriniz yazmıştınız """babam demez mi ben seni onların borcunu öde diye mi okuttum diye"""
üstelik benim babam da yoktu ben okurken ben ilkokuldayken felç geçirdi yıllarca ne zorluklarla okuttu annem anlatsam sayflar yetmez ama neyin uğrunda
yardım edilir destek olunur ama bunun karşılıgında insan mutlu olur değil mi bende niye böyle yıpranmışlık var
bir akıl verin bana eşimle daha konuşmadım dedim üzülme o sırada eve geldik evde annem vardı dedim içeri girmeden sonra konuşuruz oda da şimdi annemin yanında kapatalım konuyu sonuçta oda kayınvalide dedim
ama içimde gelgitler oluşuyor bi öfkeleniyorum bir duruluyorum merhametim kabarıyor
akıllıbıdık: Canım gerçekten çook zor bi durum ama eşini seviyorsan iyi bir insansa ki öyle görünüyor başına da ne geldiyse iyi niyetinden gelmiş bence bir tekmede sen vurma zaten kardeşinden yemiş.çocugunuz varsa onun hatrı için en azından ama sana söz versin bir daha babası için bile böyle bişey yapmasın ama anlayışlı olmaya çalış biraz ne dersen de degişen bişey olmayacak çünkü o borç size kalmış zaten içinden çıkılamaz bir durum.benim babamda yıllarca bize yardım etti hemde 40-50 milyar kadar belki herşeyi hesaplarsak 2-3 katı ama babam şimdi eşim ve ailesi tarafından düşman ilan edildi şimdi eşimin işi gücü yok babamın verdiklerini satıp geçiniyoruz sayılır kb güya yardım etmek için kredi karttı verdi o da 3 milyar taksit borçlu çıktı düşüne biliyormusun ama ben tek kelime edemedim bu konuda kendime hala kızıyorum ve hala ödüyoruz ve babama hala laf ediyolar ve yazın bu igrenç ailenin yanına taşınıyoruz bende düşündükçe içinden çıkamıyorum bu işin. Sabırlı olmaya çalış arkadaşım gerçekten zor bi durum ama erkekler sonunu düşünmeden aileleri için çoluk çocugunun rızkına kıyabiliyor işte.
aman Allah'ım senfat pepeti derken sen de beni şişirdin
valla o kocalarınızı da ailelerini de ne yapmalı bilmiyorum ya
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
el insaf ya insaffffffffffffffffffffffffffffffff
o kocalar, aileler vee o bankalar..
farkında mısın farmasi??
hep banka kredisi, faiz, kredi kartları borcu..
insanlar ne çekmişse şu son olaylarda hep aynı..
hiç şerden hayır doğar mı??
sinir oldum bu bankalar krediler faizler yüzzünden ne ailelerin huzuru bozuluyor ne aileler yıkılıyor..
akıllıbıdıkcım, başta onun adına kredi çekmeniz en büyük hata olmuş zaten..
ama yapılacak şu an bişey var mı??
olan olmuş seni ve aileni tanıyoruz yapacak bişey yok kimsede yok o bbüyük zengin abiden de iş çıkacağı yok belii anlattığına göre.
bu borcu daha fazla faiz binmeden ödemekten başka çare yok..
öde ve kurtulun bir daha da ders olsun eşine de çekmeyin hiç bi şey..
ve eşin banka hesabının şifresi banka kartı dahil herşeyi sana versin bunu şu an yaptın yaptın.. bi daha olmaz çünkü.
bu borcu bitirin ve yeni bi çizgi çekin.. tabi tüm kontrol sende olarak..
şimdi geçmişle kendini üzme ve haline şükret.
de ki; en azından ayda 4 bin gelirimiz var ya o da olmasaydı..
düşünsene kaynınn nişanlısını onun yerinde de olabilirdin..
Hakkında her şeyin hayırlısı olsun canım..
bugün bir sürü üzücü haberin yanında bir tek farmasi den güzel haber geldi. darısı önce sizler ardından hepimizin başına inşallah..
bugü nöbetçiydim okulda son yarım saat rehber öğretmenin netine girip sizi okudum oku oku bitiremedim ama içim şişti ne yapmak lazım bu aileleri anlamıyorum
atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun size üzülürken çıkış saatimiz geldi
eşim almaya geldi yolda konuşurken birden eşim dolmuş bir şekilde dökülüverdi başladı anlatmaya
meğer kaynım için çekilen ikinci banka kredimzi kaynım hiç ödemiyormuş göndermiyormuş ödeyemiyorum diyormuş
mart nisan gibi biz bu borç ödemeleri olmuyor enayimiyim diye ciddi boyutta tartışmıştık eşimle
hatta blöf yapıp istemiyorum artık boşanmak istiyorum falan demiştim hatta günlerce ayrı yatmıştık
zaten depremden dolayı psikolojik olarak çok sarsıldıgımız bir dönemdi sürekli sallanıyorduk
eşimde tekrar aynı şekilde kavga ederiz diye korktuguna bana hiç dememiş banka bir kaç kez aramış eşimi
taksitler ödenmedi diye takibe almışlar (buda demek oluyor 5 yıl boyunca hiç bir banka bize herhangib bir kredi veremez)
bu yüzden eşim emin evime girmeye karar vermiş
banka borcu yeniden yapılandırmış aylık ödeme planı yapmışlar her ay 600 ödeyecekmişiz
tahminimle de normal paranın üstüne şimdiye kadar toplamda 6milyar faiz binmiş oldu
eşim kaç gündür felaket karın ağrısı çekiyor var bi derdi ama üşüttüm diye geçitiriyor
bu gün sonunda itiraf ediyorum dedi bir bir anlattı
ne yapayım arıyorum açmıyor ödemiyor bundan sonra ödemeyecek belli oldu
senlede kavga etmek istemiyorum seni kaybetmek istemedim diyor
mecbur değiliz bu borcu ödemeye ama başka çaremizde yok diyor
ödenecek parada az değil artık kafam allak bullak ama yaklaşık 9-10milyar civarı birşey olmuş yapılandırılınca
ilk çekildiğinde borç zaten 12 milyardı ben bir yıl ödedim resmen havaya uçtu o para
faiz faize bindi neyin uğrunda iyilikten maraz doğar
şimdi kayınpederime söylesek durumu zaten belli adamı eee kim ne yapabilir ki kaynıma kimin sözü geçer babasına bile borcu var
aylardır kandırılmışım ben ona yanıyorum
ben her ya soruyordum ödem gününde abin gönderdi mi diye gönderdi diyordu
bugün sordum neden öyle söyledin ödedi dediğimde sen mutlu oluyordun bu konuda dahada yıpratmak istemedim öder diye bekledim dedi
az bi parada değil ki ayda 750eşim benden de gizli ödeyemezdi biriktikçe birikti
bende nasıl seviniyordum bitti diye
şimdi ben ne yapayım ne diyeyim nasıl davranayım
bu konu yüzünden yaşadığım onca şeyleri düşündükçe ellerim titriyor sininirden ama eşimede yazık kıyamıyorum ama banada yazık
biraz önce biriniz yazmıştınız """babam demez mi ben seni onların borcunu öde diye mi okuttum diye"""
üstelik benim babam da yoktu ben okurken ben ilkokuldayken felç geçirdi yıllarca ne zorluklarla okuttu annem anlatsam sayflar yetmez ama neyin uğrunda
yardım edilir destek olunur ama bunun karşılıgında insan mutlu olur değil mi bende niye böyle yıpranmışlık var
bir akıl verin bana eşimle daha konuşmadım dedim üzülme o sırada eve geldik evde annem vardı dedim içeri girmeden sonra konuşuruz oda da şimdi annemin yanında kapatalım konuyu sonuçta oda kayınvalide dedim
ama içimde gelgitler oluşuyor bi öfkeleniyorum bir duruluyorum merhametim kabarıyor
evet canım ya Allah bu kardeşlerimizi borç batağından
tefecilerin elinden
akrep olan akrabalarının şerrinden muhafaza etsin
gerçekten senfat, pepeti ve akıllıbıdığın yazdıklarına çok sinirlendim ve de üzüldüm((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?