Kirli Çıkılar )))

farmasi bu haber beni de çok sevindirdi. Allah'a sığınıp bu insanlardan kurtulacağıma benim için herşeyin çok güzel olacağına ilişkin inancım pekişti.
hayırlı olsun inşallah çok büyük bir haber oldu

ama çok gece yarıları kalkıp hacet namazı kılmaya çalıştım
dualar edip yalvardım neler neler şu iki aydır
ama hiç ümitsizliğe bir an bile düşmedim

koskaca şirketin ceo luğunu bunlara verecek değiller ya?
bunların aklı zekası şirketi yönetmeye yetmez, küçük hesaplara moral bozmaya yarar ancak

meb de yıl içinde böyle tayin çıkıyor mu

yoksa adamın haksız işlerini mi gördüler.

inşallah öyledir. yapanın yanına kar kalmasın bu dünyada

meb de yıl içinde böyle tayin çıkıyor mu

yoksa adamın haksız işlerini mi gördüler.

inşallah öyledir. yapanın yanına kar kalmasın bu dünyada

geçen hafta tayini çıkanın anadolu liseleri atamalarıydı
müdürün ki sanırım torpil morpil ayarıdır zaten gitmek istiyordu
ya da hakkında şikayet işi de olabilir
engelli bir çocuğumuzun bu aralar velis ile sık sık tartışıyordular ,aralarındaki çekişme anında kadın gerekirse hocam bu okuldaki 2 gününüzü 1 güne indiririm demiş
eli kolu kadının Ankara'dan uzundu

selammm ancak yetişebildim yazdıklarınıza
sabahtan okumadığım sayfaları okuyup yorum yazayım dedim
1 sayfa okuyorum hasta geliyor
siz 2 sayfa ilerlemiş oluyorsunuz
2 daha okuyorum
hasta geliyor
fare kaç kedi kovala oldum resmen ama çok şükür yetiştim ama akşam oldu
bugün işim çoktu
sizin yazdıklarınızı, çevremdeki insanların yaşadıklarını düşündükçe kendi işimin patronu olmakla ne kadar iyi ettiğimi bir kez daha anladım arkadaşlar..
hep fakültedeki kalabalığı curcunayı özleyeceğimi, yanımda çalışma arkadaşlarım olmadan çok sıkıcı bir hayatım olacağını düşünürdüm
muayenehanecilik zor olacak gibi gelirdi..
ama iyiki açmışım gerçekten az laf çok iş

bu arada farmasi gerçekten çok sevindim sıkıntıların tez zamanda gider inşallah eski çalışma düzenine kavuşabilirsin..
eva'cığım hiç canını sıkma görmezden gel. ben fakültede öyle yapardım.asistanlar arasında da çekememezlik vardı. pek konuşmamayı, yakın gördüğüm kişiler dışında hiçbir konuda açık vermemeyi öğrendim. çoğu işimi ortalığa konuşmadan görürdüm. dedim ya çok samimi dostarın dışında yumuşak tarafını kimselere belli etme bence..işine bak sen boşver gerisini. az muhabbet edersen cevap vermen gereken durumlar da azalacaktır
şu eşlerinden ağzı yananlar sizi çok iyi hissedebiliyorum. babam da aynı öyleydi şimdi yaşlandı çok pişman tabi. en zor zamanında, yakın bir zamanda yanii 1 kuruşcuk yardım edeni olmadı ne yazık ki..
eşim ise para verir ama beni ikna eder öyle verir habersiz iş yapmaz. biraz da korkar benden ortalığı birbirine katarım çünkü

nihayet yazılanları oku yup bitirebildim

pepeti ve senfat vallahi yazdıklarınızı okudukça sinirden şiştimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm resmen

geldim
ve gidiyorum
kuzucuğum beni bekler evde
gideyim eve de tombiklerini öpeyim azıcık

bugü nöbetçiydim okulda son yarım saat rehber öğretmenin netine girip sizi okudum oku oku bitiremedim ama içim şişti ne yapmak lazım bu aileleri anlamıyorum
atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun size üzülürken çıkış saatimiz geldi
eşim almaya geldi yolda konuşurken birden eşim dolmuş bir şekilde dökülüverdi başladı anlatmaya
meğer kaynım için çekilen ikinci banka kredimzi kaynım hiç ödemiyormuş göndermiyormuş ödeyemiyorum diyormuş
mart nisan gibi biz bu borç ödemeleri olmuyor enayimiyim diye ciddi boyutta tartışmıştık eşimle
hatta blöf yapıp istemiyorum artık boşanmak istiyorum falan demiştim hatta günlerce ayrı yatmıştık
zaten depremden dolayı psikolojik olarak çok sarsıldıgımız bir dönemdi sürekli sallanıyorduk
eşimde tekrar aynı şekilde kavga ederiz diye korktuguna bana hiç dememiş banka bir kaç kez aramış eşimi
taksitler ödenmedi diye takibe almışlar (buda demek oluyor 5 yıl boyunca hiç bir banka bize herhangib bir kredi veremez)
bu yüzden eşim emin evime girmeye karar vermiş
banka borcu yeniden yapılandırmış aylık ödeme planı yapmışlar her ay 600 ödeyecekmişiz
tahminimle de normal paranın üstüne şimdiye kadar toplamda 6milyar faiz binmiş oldu
eşim kaç gündür felaket karın ağrısı çekiyor var bi derdi ama üşüttüm diye geçitiriyor
bu gün sonunda itiraf ediyorum dedi bir bir anlattı
ne yapayım arıyorum açmıyor ödemiyor bundan sonra ödemeyecek belli oldu
senlede kavga etmek istemiyorum seni kaybetmek istemedim diyor
mecbur değiliz bu borcu ödemeye ama başka çaremizde yok diyor
ödenecek parada az değil artık kafam allak bullak ama yaklaşık 9-10milyar civarı birşey olmuş yapılandırılınca
ilk çekildiğinde borç zaten 12 milyardı ben bir yıl ödedim resmen havaya uçtu o para
faiz faize bindi neyin uğrunda iyilikten maraz doğar
şimdi kayınpederime söylesek durumu zaten belli adamı eee kim ne yapabilir ki kaynıma kimin sözü geçer babasına bile borcu var

aylardır kandırılmışım ben ona yanıyorum
ben her ya soruyordum ödem gününde abin gönderdi mi diye gönderdi diyordu
bugün sordum neden öyle söyledin ödedi dediğimde sen mutlu oluyordun bu konuda dahada yıpratmak istemedim öder diye bekledim dedi
az bi parada değil ki ayda 750eşim benden de gizli ödeyemezdi biriktikçe birikti
bende nasıl seviniyordum bitti diye

şimdi ben ne yapayım ne diyeyim nasıl davranayım
bu konu yüzünden yaşadığım onca şeyleri düşündükçe ellerim titriyor sininirden ama eşimede yazık kıyamıyorum ama banada yazık
biraz önce biriniz yazmıştınız """babam demez mi ben seni onların borcunu öde diye mi okuttum diye"""
üstelik benim babam da yoktu ben okurken ben ilkokuldayken felç geçirdi yıllarca ne zorluklarla okuttu annem anlatsam sayflar yetmez ama neyin uğrunda
yardım edilir destek olunur ama bunun karşılıgında insan mutlu olur değil mi bende niye böyle yıpranmışlık var

bir akıl verin bana eşimle daha konuşmadım dedim üzülme o sırada eve geldik evde annem vardı dedim içeri girmeden sonra konuşuruz oda da şimdi annemin yanında kapatalım konuyu sonuçta oda kayınvalide dedim
ama içimde gelgitler oluşuyor bi öfkeleniyorum bir duruluyorum merhametim kabarıyor

aman Allah'ım senfat pepeti derken sen de beni şişirdin
valla o kocalarınızı da ailelerini de ne yapmalı bilmiyorum ya
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın
el insaf ya insaffffffffffffffffffffffffffffffff

akıllıbıdık: canım gerçekten çook zor bi durum ama eşini seviyorsan iyi bir insansa ki öyle görünüyor başına da ne geldiyse iyi niyetinden gelmiş bence bir tekmede sen vurma zaten kardeşinden yemiş.çocugunuz varsa onun hatrı için en azından ama sana söz versin bir daha babası için bile böyle bişey yapmasın ama anlayışlı olmaya çalış biraz ne dersen de degişen bişey olmayacak çünkü o borç size kalmış zaten içinden çıkılamaz bir durum.benim babamda yıllarca bize yardım etti hemde 40-50 milyar kadar belki herşeyi hesaplarsak 2-3 katı ama babam şimdi eşim ve ailesi tarafından düşman ilan edildi şimdi eşimin işi gücü yok babamın verdiklerini satıp geçiniyoruz sayılır kb güya yardım etmek için kredi karttı verdi o da 3 milyar taksit borçlu çıktı düşüne biliyormusun ama ben tek kelime edemedim bu konuda kendime hala kızıyorum ve hala ödüyoruz ve babama hala laf ediyolar ve yazın bu igrenç ailenin yanına taşınıyoruz bende düşündükçe içinden çıkamıyorum bu işin. sabırlı olmaya çalış arkadaşım gerçekten zor bi durum ama erkekler sonunu düşünmeden aileleri için çoluk çocugunun rızkına kıyabiliyor işte.

ben aile ve akraba ile yardımlaşmaya esasında karşı değilim ama kendim gibilerine borç vermek isterim. yani ben borcum oldugunda (banka, kredi kartı gibi) bir sonraki ay ne yapar eder öderim. benim bozuldugum nokta ödeyemeyecek ya da zamanında ödemek için söz vermiş ve üzerinden 2 yıl geçmiş olanlara güvenip tekrar borç vermek. buna kzıyorum. insanların yüzsüzlüğüne kızıyorum. biz kimseden borç almayız (ki bence doğru olan bu) bizler hepimiz işi olan çok şükür iyi kazanan insanlarız, buna rağmen nelerden tasarruf edebiliriz diye araştırıp, bilgi paylaşıyoruz. borç verdiğimiz birinden bahsedeceğim. gecende evlerine gittik ve ev kadını herşeyini tupperdan almış, ne kadar pahalı oldugunu biliyorsunuz. bulaşık yıkama bezi (20 tl), toz bezine varana kadar, evde 3 kişi olmalarına rağmen tuvalette havlu kağıt kullanıyorlar (çok hijyenikler), kadın sürekli şunu alıcam, bunu alıcam diye bahsediyor. Hemen şunu düşündüm bunlar boşuna borç, harç içinde değil.

akıllıbıdık bunca zaman bunu nasıl fark etmedin? internet hesabından kontrol edebilirsin. bazılarımızın eşleri bu tür hatalar maalesef yapıyor. parayı artık siz ödeyeceksiniz, yapacak bir şey yok anladığım kadarıyla ancak bundan sonrası için eşin ders çıkardı mı bu durumdan önemli olan o.

herşeyi anladım da eşiniz hangi yüzle babanız hakkında böyle düşünme yüzünü buluyor ve siz nasıl bu duruma sessiz kalıyorsunuz
yanılıyor muyum bilmem ama akıllıbıdığın eşi de senfatın eşi de bunları emrivaki yapmıyorlar
vicdani davranıp hareket ediyorlar
ama sizinki ayrı bir edepsizlik
zaten bence bu durumlarda paradan çok hareketler insanların sinirlerini bozuyor
yüzsüzlük ,yapıp da yaranılamamak gibi
yanılıyor muyum?
Akıllıbıdık senin durumunda yapacak bişey yok borç sizin üzerinize olduğu için mecbur ödeyeceksiniz,bunun dışında eşin artık senden habersiz böyle işlere kalkışmayacak,kardeşten de ödeyebilecek duruma geldiğinde alabildiğini alacaksın
napcaksın başka çaren görünmüyor iyilik yap denize at bakıl bilmezse halik bilir sizinki artık o raddeye gelmiş
borç durumlarında anladım ki seni zora sokmuyorsa o borç öyle vereceksin gelirse amenna gelmezse sadakam olmuş diyeceksin
kimi için bu meblağ 100liradır kimi için 100bin

eva ben böyle durumlarda öyle insanlarla hiiiç muhatap olmam
kendi işime hayatıma bakarım
inan bana o zaman daha da çatlıyorlar
sen ne üzülücen düşünücen bırak onlar üzülsün
ha yeri gelince de lafını sok tavrını koy
ama kendi dünyalarında bırak sen hayatına devam et

o kocalar, aileler vee o bankalar..

farkında mısın farmasi??
hep banka kredisi, faiz, kredi kartları borcu..
insanlar ne çekmişse şu son olaylarda hep aynı..
hiç şerden hayır doğar mı??
sinir oldum bu bankalar krediler faizler yüzzünden ne ailelerin huzuru bozuluyor ne aileler yıkılıyor..

akıllıbıdıkcım, başta onun adına kredi çekmeniz en büyük hata olmuş zaten..
ama yapılacak şu an bişey var mı??
olan olmuş seni ve aileni tanıyoruz yapacak bişey yok kimsede yok o bbüyük zengin abiden de iş çıkacağı yok belii anlattığına göre.
bu borcu daha fazla faiz binmeden ödemekten başka çare yok..
öde ve kurtulun bir daha da ders olsun eşine de çekmeyin hiç bi şey..
ve eşin banka hesabının şifresi banka kartı dahil herşeyi sana versin bunu şu an yaptın yaptın.. bi daha olmaz çünkü.
bu borcu bitirin ve yeni bi çizgi çekin.. tabi tüm kontrol sende olarak..
şimdi geçmişle kendini üzme ve haline şükret.
de ki; en azından ayda 4 bin gelirimiz var ya o da olmasaydı..
düşünsene kaynınn nişanlısını onun yerinde de olabilirdin..
Hakkında her şeyin hayırlısı olsun canım..

bugün bir sürü üzücü haberin yanında bir tek farmasi den güzel haber geldi. darısı önce sizler ardından hepimizin başına inşallah..

evet canım ya Allah bu kardeşlerimizi borç batağından
tefecilerin elinden

akrep olan akrabalarının şerrinden muhafaza etsin

gerçekten senfat, pepeti ve akıllıbıdığın yazdıklarına çok sinirlendim ve de üzüldüm ((

canım çok geçmiş olsun. böyle bir durumda ne denir bilmem. sanırım herkesin başına gelmiş bu tür olaylar....
ben 12 yıllık evliyim. eşimin babası üvey. o nedenle bizim düğünümüzü benim ailem ve eşimin öz dedesi yapacaktı. eşim askerden geldi. 15 gün sonra evlendik. dolayısıyla bütün düğün hazırlıklarını ben yaptım. eşimin dedesi uzak bir köyde oturması nedeniyle buraya gelemiyordu ve eşimin babasına 2000 yılında 4000 lira para vermiş. bizim düğün hazırlıkları için. yaşlı adam ne zorluklarla biriktirmiştir. ve biz mobilyalarımızı, gelinliğimi hep kendimiz aldık. herşeyden uzak durdular, paramız yok dediler. o zaman bilmiyorduk dedenin para verdiğini. bana gelin ayakkabısı, pijama gecelik, falan alınmadı. hiç paraları olmadı. o parayı da çatır çatır yemişler...kuruşuna kadar haram olsun inşallah...
evlendikten sonra eşim kardeşine ki para yollamış benden habersiz, ek hesaptan çekmiş ödeyememiş. zaten bizde para ne gezer o zamanlar. ekmek alacak para yok borçlardan. neyse bu gönderilen paraalr birikmiş birikmiş ve ben o zamanlar birinden 500 mark borç alıp ödemiştim onu. son haddine gelince anlatmıştı...
eşim okul müdürü benim. okulunun bazı işleri için karttan 2500 tl harcamış zamanında. o parayı tahsil edememiş okuldan. olmuş mu 8000 tl. en son banka zorlamaya başlayınca bana anlattı. kredi çektim bankadan. oğlumun altınlarını bozdurdum. ödedik.
şimdi ben bu adamı ve ailesini ne yaptım. babasına asla baba demem. bizim paramızı gözünü kırpmadan yedi. bayramdan bayrama görüşürüz. ne evleri var ne de başka bir yatırımları....annesine de kolay kolay anne demem. aramızdaki ilişki yok denecek kadar az. o oğlunun hakkını korumadı çünkü...
eşimin bu hataalrını sineye çekmek çok zor oldu. çok ağladım. çok zırladım. ama rabbim bize bol kazanç verdi. evimizi aldık çok şükür. ama aklıma geldikçe hala acırım verdiğim o paralara. oğlumun giden altınlarına...kalbimin bir yerinde küllenmiş halde duruyor. eşimi sevdiğim için boşanmayı falan hiç düşünmedim.
öfkelenmen çok normal. bol bo dua et...ve bundan sonra eşinin elinden herşeyi al bence...ailesiyle olan ilişkini de sınırlandırmanı tavsiye ederim nacizane....
zamana ihtiyacın var...sak,in olmaya çalış...haklısın bizi ailelerimiz bunun için okutmadı ama bu vakitten sonra yapacak birşey yok. eşinde pişmansa sineye çekmeye çalış....
allah yardımcın olsun....

bugün geçmişi hiç okuyamadım. neler oldu topikte bilmiyorum.ben lazerime gittim. yandım resmen yandım bugün...

senfat ve pepeti ne yazdı ki... of görmedim ben. neyse çocuğu uyutup bi bakayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…