o kocalar, aileler vee o bankalar..
farkında mısın farmasi??
hep banka kredisi, faiz, kredi kartları borcu..
insanlar ne çekmişse şu son olaylarda hep aynı..
hiç şerden hayır doğar mı??
sinir oldum bu bankalar krediler faizler yüzzünden ne ailelerin huzuru bozuluyor ne aileler yıkılıyor..
akıllıbıdıkcım, başta onun adına kredi çekmeniz en büyük hata olmuş zaten..
ama yapılacak şu an bişey var mı??
olan olmuş seni ve aileni tanıyoruz yapacak bişey yok kimsede yok o bbüyük zengin abiden de iş çıkacağı yok belii anlattığına göre.
bu borcu daha fazla faiz binmeden ödemekten başka çare yok..
öde ve kurtulun bir daha da ders olsun eşine de çekmeyin hiç bi şey..
ve eşin banka hesabının şifresi banka kartı dahil herşeyi sana versin bunu şu an yaptın yaptın.. bi daha olmaz çünkü.
bu borcu bitirin ve yeni bi çizgi çekin.. tabi tüm kontrol sende olarak..
şimdi geçmişle kendini üzme ve haline şükret.
de ki; en azından ayda 4 bin gelirimiz var ya o da olmasaydı..
düşünsene kaynınn nişanlısını onun yerinde de olabilirdin..
Hakkında her şeyin hayırlısı olsun canım..
bugün bir sürü üzücü haberin yanında bir tek farmasi den güzel haber geldi. darısı önce sizler ardından hepimizin başına inşallah..
ben aile ve akraba ile yardımlaşmaya esasında karşı değilim ama kendim gibilerine borç vermek isterim. yani ben borcum oldugunda (banka, kredi kartı gibi) bir sonraki ay ne yapar eder öderim. benim bozuldugum nokta ödeyemeyecek ya da zamanında ödemek için söz vermiş ve üzerinden 2 yıl geçmiş olanlara güvenip tekrar borç vermek. buna kzıyorum. insanların yüzsüzlüğüne kızıyorum. biz kimseden borç almayız (ki bence doğru olan bu) bizler hepimiz işi olan çok şükür iyi kazanan insanlarız, buna rağmen nelerden tasarruf edebiliriz diye araştırıp, bilgi paylaşıyoruz. borç verdiğimiz birinden bahsedeceğim. gecende evlerine gittik ve ev kadını herşeyini tupperdan almış, ne kadar pahalı oldugunu biliyorsunuz. bulaşık yıkama bezi (20 tl), toz bezine varana kadar, evde 3 kişi olmalarına rağmen tuvalette havlu kağıt kullanıyorlar (çok hijyenikler), kadın sürekli şunu alıcam, bunu alıcam diye bahsediyor. Hemen şunu düşündüm bunlar boşuna borç, harç içinde değil.
akıllıbıdık bunca zaman bunu nasıl fark etmedin? internet hesabından kontrol edebilirsin. bazılarımızın eşleri bu tür hatalar maalesef yapıyor. parayı artık siz ödeyeceksiniz, yapacak bir şey yok anladığım kadarıyla ancak bundan sonrası için eşin ders çıkardı mı bu durumdan önemli olan o.
valla bu sadece faize bulaşmaktan kaynaklamıyor.
bankadan kredi çekip da fazla para ödemeyelim, nasıl olsa faizsiz veren de var ve bankada hemen o ay ödeme zorunluluğun var, akrabadan alırsan salla sallayabildiğin kadar düşüncesi var (haramı düşünmekten değil)
öle de dedim bir zaman nereye ne gittiği belli olmadı hiç . şimdi tam hersey bitti derken bu çıktı . benim imtihanımda bu olsa gerek ya... dua ediyorum hep. allhım çocuklarımızla imtihan etmesin...
canım vete ev olayı bu acıdan kötü oldu simdi eşim ev bakmaya devam ediyor. du a edinde kızlar hayırlı bir yeri en kısa zamanda Allhım nasıp etsin...
eşim de biraz önce sen ara konus dedi . bende dedimki niye karısayım... ben el kızıyım çekemedi olcak zaten kaynıma verdiklerimizi ve memnuniiyetsizliğimi biliyor. ne yüzle istiyor.
bide demiski abi yengem var neyse neyse aranız bozulmasın demis. eşimin içine kurdu düsürdü ve çekildi. yanı . ne diyimki arayıp ta ben...
ben olsam arardım rezillik çıkarmaktan laf sölemekten pat pat pat hiç çekinmem isteyen huysuz desin isteyen çekemiyo desin şsteyen paragöz desin yaptıktan sonra iki gün vicdan yapıorum sonnada haketmeseldi diorum:),gör
ben olsam görümceciğimi arar ''canım abinle aramızda konuştuk seni benim aramamıza karar verdik kredi çekmesini istemişsin çekemeyiz canım ev almayı düşünüoruz biliosun x ten yediğimiz kazıkları senden de yiycez demiorum ama ben göze alamam. ev alcaz kızım rızkını kimseye yediremem. çok istiosan kendin çek arkadaşına babana çektir bizden artık para çıkmaz. bu tür konularla gelipte bizim aramızı bozmayın artık'' tamam mı canım derdim:)
bak bakalım kuzu oluyomu olmuyomu:)
ne fenasın kız maşalahh dur bı dusuneyımmm
canım ya burda bugün aileleri tarafından dolandıranları okudum en erken uyanmışım nişanlılık zmanlarımda yaşadığım bi olayı anlatim size:)
benim eşim benden önce abisinin 25.000 lik kredi borcunu ödemiş 26 yaşında çalışma hayatına başlamış abisinin pavyonda orda burda içkide kredi kartıyla yaptığı borçları ödemiş taaaaaaki 28 yaşına kadar:) o zman hayatınde ben yoktum tabi naparsa yapsın biz tanıştık çıktık 1.5 sene sonra nişanlandık :)
bu arada sevgili kaynanacığım naptı bakın yaptıgına eşim araba alcaktı 12.000 değerinde bu arabayı kendinden küçük kardeşinin üstüne yapmış çocuk istemedi ama bizimkinin salaklığı neymiş o zman kardeşi çalışmıyodu o araba kardeşinin güvencesiymiş babasınada krediyle alcağını söylememiş bunu kim sağlamış annesi araba kardeşininüstüne ama kullanım hakkı babasının:) bak şimdi olaya ben arabanın eşim tarafından alındığını bilmiorum 3.00 falan babasına yardım edildiğini biliorum kaynana babana krediyle aldıgımızı söleme seinede kendi aldıgını söleme demiş:)
biz niaşnlandık diorumki hadi beyaz eşya alalım yok hadi koltuk takımı alalım yok adam borç ödüyo çünkü neyse 4-5 ay bekledim bu arada hesap extrelerini karıştırırken ben bu banka borcunu gördüm bana herşeyi anlattı biz nişanlıyız ben varya sinirden tepem attı!!!!!!!!!
ailem sölesem nişanı atcak..... kaynana so hamleyle evlenmeden önce eşimi yolmaya bakmış.......
ben aradım kaynanayı evet saygısızlık terbiyesizlik yaptım ama sölediklerimi aynen yazıorum
''sen ne biçim annesin oğlun gelmiş 30 yaşına evlensin evlensin diye göbeğin çatladı ne birikim yaptın yapmasına izin verdin oğlunun... abisine yıllarca borç öderken demedinmi sen oğlum seninde gelecein var biz ödeyelim analık bu diil sakın bana ben anayım deme dedim..... madem birikim yapmıosunuz elindekine neden dokunuosunuz
bu araba olayıda ne oluyo dedim...
dediği şu''erkan çok istedi babasına araba almayı''
dedimki bende şimdi kredi çekiorum anneme 30 bin değerinde araba alıorum sizin neyinize araba çok istiosanız kendiniz alın elaleme hava tcaz diye son hamleyle onu yolmayı bırakın
sizi bidaha uyarmıcam ne yapıp ne edip o arabayı bir ay içinde eşimin üstüne yapıpcaksınız yada ben bütün düğün masraflarını size ödetirim kuzu kuzu herşeyide ennnnnnn pahalı ennnn markaı yerden alırım o 12 bin olur size 48 bin dedim...... size bir ay süre yapmazsanız annemede kredi çekip araba alırım dedim:)
barı bu saatten sonra ana olun dedim..............:)
sonuç=aradan 20 gün geçti araba eşimin üstüne yapıldı kredinin btmesinede 2 ay kalmıştı eşim ödedi kredisini eşyalarımızıda birlikte aldık ettik evlendik:)
geçtiğimiz haziran ayında kaynana evlenince iş bitti sandı araayı baban istio burda kullanmak için demiş ben naptım arabayı 2 hafta içinde sattırdım eşime gittik 12 binde kredi çektik daha güzel 25.000 değerinde araba aldık şimdi varya benim korkuma bizim arabamıza bile binemiolar:)
sonna kaynana bu olayı herkese anlatmış güya beni rezil etcek:)
eşimin tarafından herkes benim neler yapabilceğimi bilio o yüzdenkimse bizden para isteyemiyo yaklaşamıo sadece nasılsınız diye arıolar hatta evime gelirken bile çok çekinerek geldi hepsi ki ben misafiri başımın tacı yaparım şimdi biraz biraz rahatladılar ama hala temkililer:)
halası bizden para istedi ama şuan istesem verir biliorum isterkende eşime seline sor oğlum sormadan bişe deme demiş:)
sonra neler olabileceğii bilemiorum fakat olursa kanımın son damlasına kadar savaşırım:) annem beni kolay büyütmedi okutmadı hakkımı paramı asla asla 3 kuruşluk insanlara yedirmem.......
bunun yanı sıra benim eşimde benim bunları yapmama ses çıkarmadı hayatım sen bizim iyliğimiz için çalışıosun ama kimseyi üzme kırma dedi bende kırmadım:) sadece hadlerini bildirdim onlarda bildi:) buu belki saygısızca terbiyesizce yaptım ama şimdi
kaynanamla aramız iyidir gelir ellerini öperim evde ne yapcamı şaşırım ama sınırım hep hat safhada
çünkü ikimizde birbirimizin neler yapabilceni çok iyi bilioruz:)
son olarak bişe daha diyim kızlar gülün eşim geçen gün diyoki
ahu önceden herkes beni para istemek için arardı şimdi hal hatır soruyo heralde insanlar sorum luluk almaya başladı:)
güldüm dedimki senin hayatında artık bi selin faktörü var canım
benle takıl hayatın renklesin fazla takılma gökkuşağına dönersin dedim:)
yarım saat katıla katıla güldük:)
farmasi çok sevindim dualrın kabul olmuş canım ya duanın gücüne hep inanmışımdır zaten çok çok çok sevindim hayırlı ugurlu olsun:) inşallah gelen gideni aratmaz:)
pilateste karnını iyice sıkıyorsun ve bacaklarını yukarı kaldırıp 10 kere nefes alıp veriyorsun ama bunu 10 defa yaptığında karın kaslarını çok acıtıyor.hundred ne ???:44:
pepeti şahsen selin'in yazdıklarına katılıyorum
niye telefonu açıp çarkına kibarca okumayasın ki
karşındaki seni enayi yerine koymaya çekinmiyor da sen senin paranla araba alacak kişiye haddiini bildirmeye mi çekineceksin
asıl onun sizin bu durumunuzda para istemesi abes
sonuçta evinizin rızkı sözkonusu başkasının parasının pulunun avukatlığını yapmıyorsun , hesabını sormuyorsun
son olarak şunu diyeyim pepeti görümcen dua etsin ki benim gibi bir yengesi yokkkkkkkkkk
pilateste karnını iyice sıkıyorsun ve bacaklarını yukarı kaldırıp 10 kere nefes alıp veriyorsun ama bunu 10 defa yaptığında karın kaslarını çok acıtıyor.
farmasi gözün aydın bir şer yuvası daha gitmiş
akşam akşam iyi aksiyon oldu spora gittim dönüşte eşim alacaktı arabayı parketmiş önüme doğru yürüyerek gelmişti arabanın yanına bir gittik arkadan bir kartal öpmüş( bu arada arabımızı ocakta sıfır almıştık ve eşim de ben de çok dikkat ediyorduk her şeyineyeni oldugu için itinamızı anlarsınız) hemen sahibini bulmak için apt a girdi eşim bi çocuk çıktı eşim de bir taraftan fotografını çekiyor araçların çocuk sinirlendi polis çağır tutanak tut istersen kimliğimin fotokopisi vereyim vs vs giderek sinirlenmeye başladı bu arada nereye gidersek gidelim biz ön cama numaramızı yazar bırakırız; çocuk diyor ki garaj girişi kapatmamak için yanaştım ne var keşke dedik arasaydınız bakın numara var; bu saatte rahatsız etmek istemedim diyor biz siz siz diye hitap ediyoruz çocuk bak ablacım sen.. gibi hitaplar;bi yandan da annesi balkona çıktı çocuk rahatsız etmek için aramadı diye bağırıyor dedim eşime ne uğraşıp muhattap olacaz cahil insanla çağıralım polis neyse mesele çözülür. Girdik arabamıza bekliyoruz derken çocuğun babası geldi özür dilerim çocuğum adına kusura bakmayın lütfen terbiyesizlik yaptı dedi eşim de hasar da olabilir sorun değil bir şekilde çözülür bizim burda canımızı sıkan çocuğunuzun davranışları oldu dedi arabayı az öne çektik hiç bir şey görünmüyordu bu arada ben de afedersiniz çocuğunuzun yaşı kaç gerçekten merak ettim diye sordum adam 24 dedi dedim ki yeni ergenliğe girmiş çocuklar gibi davranıyor siz de kusura bakmayın lütfen ama bu arabada bizim 1 yıllık emeğimiz var daha borcunu yeni bitirdik baba parası değil alın terimizle aldık hassasiyetimizi anlayabilirsiniz dedim çocuk baya bi sıkıldı utandı filan.Bize de akşam akşam olay oldu.
pilateste karnını iyice sıkıyorsun ve bacaklarını yukarı kaldırıp 10 kere nefes alıp veriyorsun ama bunu 10 defa yaptığında karın kaslarını çok acıtıyor.
farmasi gözün aydın bir şer yuvası daha gitmiş
akşam akşam iyi aksiyon oldu spora gittim dönüşte eşim alacaktı arabayı parketmiş önüme doğru yürüyerek gelmişti arabanın yanına bir gittik arkadan bir kartal öpmüş( bu arada arabımızı ocakta sıfır almıştık ve eşim de ben de çok dikkat ediyorduk her şeyineyeni oldugu için itinamızı anlarsınız) hemen sahibini bulmak için apt a girdi eşim bi çocuk çıktı eşim de bir taraftan fotografını çekiyor araçların çocuk sinirlendi polis çağır tutanak tut istersen kimliğimin fotokopisi vereyim vs vs giderek sinirlenmeye başladı bu arada nereye gidersek gidelim biz ön cama numaramızı yazar bırakırız; çocuk diyor ki garaj girişi kapatmamak için yanaştım ne var keşke dedik arasaydınız bakın numara var; bu saatte rahatsız etmek istemedim diyor biz siz siz diye hitap ediyoruz çocuk bak ablacım sen.. gibi hitaplar;bi yandan da annesi balkona çıktı çocuk rahatsız etmek için aramadı diye bağırıyor dedim eşime ne uğraşıp muhattap olacaz cahil insanla çağıralım polis neyse mesele çözülür. Girdik arabamıza bekliyoruz derken çocuğun babası geldi özür dilerim çocuğum adına kusura bakmayın lütfen terbiyesizlik yaptı dedi eşim de hasar da olabilir sorun değil bir şekilde çözülür bizim burda canımızı sıkan çocuğunuzun davranışları oldu dedi arabayı az öne çektik hiç bir şey görünmüyordu bu arada ben de afedersiniz çocuğunuzun yaşı kaç gerçekten merak ettim diye sordum adam 24 dedi dedim ki yeni ergenliğe girmiş çocuklar gibi davranıyor siz de kusura bakmayın lütfen ama bu arabada bizim 1 yıllık emeğimiz var daha borcunu yeni bitirdik baba parası değil alın terimizle aldık hassasiyetimizi anlayabilirsiniz dedim çocuk baya bi sıkıldı utandı filan.Bize de akşam akşam olay oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?