Kirli Çıkılar )))

valla bu sadece faize bulaşmaktan kaynaklamıyor.
bankadan kredi çekip da fazla para ödemeyelim, nasıl olsa faizsiz veren de var ve bankada hemen o ay ödeme zorunluluğun var, akrabadan alırsan salla sallayabildiğin kadar düşüncesi var (haramı düşünmekten değil)

kesinlikle katılıyorum sana bizim paramız kurası çıkmış eve de yetiyordu bi şekilde ama ben yine de yapamadım. onun taksitleri daha yüksek. ücretimin olmadığı anları düşündüm, çocuğum olursa ekdersimin olmayacağı anları düşündüm yani dünyanın bin bir türlü hali var diyerek 400 kira verip işimi garantiye almayı seçtim.

ben de sinir oluyorum fütursuzca harcama yapanlara.. hele onlar arkadaşımsa da üzülüyorum.

tabi canım benim demek istediğim haram mevzusu değil ama haram da olunca işler çığrından çıkıyor.
yani bu kazıklayan insanlara bakarsak yine kendileri çekmemişler ki hep akrabadan çektirmişler.
mesela gördüğüm kadarıyla bir tek senin eşin ha diyince para verebiliyor. yani çoğunun parası yok ama kardeşine para çekiyor baksana.
pepetinin öyle, akıllıbıdık..
insanın elinin altında ha diyince parasının olması iyi bişey değil. bankalar öyle cazipleştiriyor özellikle ihtiyaç kredileri beni çok korkutuyor. haa mesela bu durumlar ev kredilerinde o kadar yaşanmıyor.

geçen verdiğim örnek en basiti bizim kredi kartımız olsaydı kesin şimdi led tv evimizde olcaktı. taksite bölüp bi de ayda ödenecek miktarları da söyleyiverince hemen kanıyoruz bizim psikolojimiz böyle.
ne diyolar abi bana para lazım param yok diyorsun kredi çek diyorlar.
benim teyzem oğluna düğün yaptı 14 bilezik taktılar 25 gr civarında o da yetmedi bi sürü şey istediler eniştem param yok dedi kredi çek dediler.adam kredi çekti.
bak pepetinin düğün altınlarına hiç bişey olmamış.. neden çünkü kadında ve asla vermez..
aslında her ay daha maaş yatar yatmaz altın almak da çok mantıklı bişey.

sirkencubin
meyraa
karanfılce
derfat
senfat
loveli
monnaroza
farmasi

tesekur ederım kızlar düşüncelerinz ve dıleklerınz ıcın... hepınızden dua ıstıyorum hayırlısıyla bır ev bulup bı an önce oturmamız ıcın. Rabbim inşallh hayrırlıısnı versın...

ben olsam arardım rezillik çıkarmaktan laf sölemekten pat pat pat hiç çekinmem isteyen huysuz desin isteyen çekemiyo desin şsteyen paragöz desin yaptıktan sonra iki gün vicdan yapıorum sonnada haketmeseldi diorum:),gör
ben olsam görümceciğimi arar ''canım abinle aramızda konuştuk seni benim aramamıza karar verdik kredi çekmesini istemişsin çekemeyiz canım ev almayı düşünüoruz biliosun x ten yediğimiz kazıkları senden de yiycez demiorum ama ben göze alamam. ev alcaz kızım rızkını kimseye yediremem. çok istiosan kendin çek arkadaşına babana çektir bizden artık para çıkmaz. bu tür konularla gelipte bizim aramızı bozmayın artık'' tamam mı canım derdim:)
bak bakalım kuzu oluyomu olmuyomu:)

ne fenasın kız maşalahh dur bı dusuneyımmm

ay bugün ne kadar çok sayfa yazılmış, oku oku bitmiycek sandım
hem de öyle basit şeyler değil, şiştim yani okurken
Allah yardımcımız olsun.

farmasi gözün aydın
benim de bi tane azılı öğrencim var
çok fena, onu görünce tiksiniyorum
her pislik var onda
dilekçe de verdim ama idare bir şey yapmıyor
ben de dua etmeye başladım artık

bugün hastaneye gittim, kontrolüm vardı
her şey normaldi çok şükür
doktor diyor ki bebek biraz yapılı
kilo olarak maşallahı var yani
ben almadım bu ay fazla kilo
doktorum diyor ki nasıl becerdiysen bunu, önümüzdeki ay da uygula, kilo alımında kontrollü olmakta fayda var

ne fenasın kız maşalahh dur bı dusuneyımmm

canım ya burda bugün aileleri tarafından dolandıranları okudum en erken uyanmışım nişanlılık zmanlarımda yaşadığım bi olayı anlatim size:)
benim eşim benden önce abisinin 25.000 lik kredi borcunu ödemiş 26 yaşında çalışma hayatına başlamış abisinin pavyonda orda burda içkide kredi kartıyla yaptığı borçları ödemiş taaaaaaki 28 yaşına kadar:) o zman hayatınde ben yoktum tabi naparsa yapsın biz tanıştık çıktık 1.5 sene sonra nişanlandık :)
bu arada sevgili kaynanacığım naptı bakın yaptıgına eşim araba alcaktı 12.000 değerinde bu arabayı kendinden küçük kardeşinin üstüne yapmış çocuk istemedi ama bizimkinin salaklığı neymiş o zman kardeşi çalışmıyodu o araba kardeşinin güvencesiymiş babasınada krediyle alcağını söylememiş bunu kim sağlamış annesi araba kardeşininüstüne ama kullanım hakkı babasının:) bak şimdi olaya ben arabanın eşim tarafından alındığını bilmiorum 3.00 falan babasına yardım edildiğini biliorum kaynana babana krediyle aldıgımızı söleme seinede kendi aldıgını söleme demiş:)
biz niaşnlandık diorumki hadi beyaz eşya alalım yok hadi koltuk takımı alalım yok adam borç ödüyo çünkü neyse 4-5 ay bekledim bu arada hesap extrelerini karıştırırken ben bu banka borcunu gördüm bana herşeyi anlattı biz nişanlıyız ben varya sinirden tepem attı!!!!!!!!!
ailem sölesem nişanı atcak..... kaynana so hamleyle evlenmeden önce eşimi yolmaya bakmış.......
ben aradım kaynanayı evet saygısızlık terbiyesizlik yaptım ama sölediklerimi aynen yazıorum
''sen ne biçim annesin oğlun gelmiş 30 yaşına evlensin evlensin diye göbeğin çatladı ne birikim yaptın yapmasına izin verdin oğlunun... abisine yıllarca borç öderken demedinmi sen oğlum seninde gelecein var biz ödeyelim analık bu diil sakın bana ben anayım deme dedim..... madem birikim yapmıosunuz elindekine neden dokunuosunuz
bu araba olayıda ne oluyo dedim...
dediği şu''erkan çok istedi babasına araba almayı''
dedimki bende şimdi kredi çekiorum anneme 30 bin değerinde araba alıorum sizin neyinize araba çok istiosanız kendiniz alın elaleme hava tcaz diye son hamleyle onu yolmayı bırakın
sizi bidaha uyarmıcam ne yapıp ne edip o arabayı bir ay içinde eşimin üstüne yapıpcaksınız yada ben bütün düğün masraflarını size ödetirim kuzu kuzu herşeyide ennnnnnn pahalı ennnn markaı yerden alırım o 12 bin olur size 48 bin dedim...... size bir ay süre yapmazsanız annemede kredi çekip araba alırım dedim:)
barı bu saatten sonra ana olun dedim..............:)

sonuç=aradan 20 gün geçti araba eşimin üstüne yapıldı kredinin btmesinede 2 ay kalmıştı eşim ödedi kredisini eşyalarımızıda birlikte aldık ettik evlendik:)
geçtiğimiz haziran ayında kaynana evlenince iş bitti sandı araayı baban istio burda kullanmak için demiş ben naptım arabayı 2 hafta içinde sattırdım eşime gittik 12 binde kredi çektik daha güzel 25.000 değerinde araba aldık şimdi varya benim korkuma bizim arabamıza bile binemiolar:)

sonna kaynana bu olayı herkese anlatmış güya beni rezil etcek:)
eşimin tarafından herkes benim neler yapabilceğimi bilio o yüzdenkimse bizden para isteyemiyo yaklaşamıo sadece nasılsınız diye arıolar hatta evime gelirken bile çok çekinerek geldi hepsi ki ben misafiri başımın tacı yaparım şimdi biraz biraz rahatladılar ama hala temkililer:)
halası bizden para istedi ama şuan istesem verir biliorum isterkende eşime seline sor oğlum sormadan bişe deme demiş:)

sonra neler olabileceğii bilemiorum fakat olursa kanımın son damlasına kadar savaşırım:) annem beni kolay büyütmedi okutmadı hakkımı paramı asla asla 3 kuruşluk insanlara yedirmem.......
bunun yanı sıra benim eşimde benim bunları yapmama ses çıkarmadı hayatım sen bizim iyliğimiz için çalışıosun ama kimseyi üzme kırma dedi bende kırmadım:) sadece hadlerini bildirdim onlarda bildi:) fakat eşim bu annesiyle konuşmamı bilmio ben anlatmadım kaynanada anlatmamış demekki olayın ardında hiçbişe sormadı bilseydi sorardı kesin....... buu belki saygısızca terbiyesizce yaptım hatamın farkındaydım bide çok büyük bisinirle aramıştım.... hatalımıyım evet tarzım çok yanlıştı ama şimdi
kaynanamla aramız iyidir gelir ellerini öperim evde ne yapcamı şaşırım ama sınırım hep hat safhada
çünkü ikimizde birbirimizin neler yapabilceni çok iyi bilioruz:)

Son düzenleme:
farmasi çok sevindim dualrın kabul olmuş canım ya duanın gücüne hep inanmışımdır zaten çok çok çok sevindim hayırlı ugurlu olsun:) inşallah gelen gideni aratmaz:)

son olarak bişe daha diyim kızlar gülün eşim geçen gün diyoki
ahu önceden herkes beni para istemek için arardı şimdi hal hatır soruyo heralde insanlar sorum luluk almaya başladı:)
güldüm dedimki senin hayatında artık bi selin faktörü var canım
benle takıl hayatın renklesin fazla takılma gökkuşağına dönersin dedim:)
yarım saat katıla katıla güldük:)

konu içeriği farklı olsa da kaynanacuğuma haddini bildirdiğim günlerimi aklıma getirdin

bunun adı kesinlikle terbiyesizlik değilllllllllllllll

kim ne istiyorsa bence hakketiğini vermek oluyor bunun adı

yoksa bugün böyle kuzucuğum kızım kızım mümkün değil olamazdı
ömrümden 1.5 sene feda ederek eğittim kaynanayı ama bütün ömrümün çürümesine engel oldum

bugün aynı şeyler olsa aynısını gene yaparım ne bir eksik ne bir fazla
o zamanlar yaş 24 tü ama akıl yaşta değil baştaymış

süpperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ben de genelde takıl bana hayatını yaşa sloganını atarım

pepeti şahsen selin'in yazdıklarına katılıyorum

niye telefonu açıp çarkına kibarca okumayasın ki
karşındaki seni enayi yerine koymaya çekinmiyor da sen senin paranla araba alacak kişiye haddiini bildirmeye mi çekineceksin
asıl onun sizin bu durumunuzda para istemesi abes

sonuçta evinizin rızkı sözkonusu başkasının parasının pulunun avukatlığını yapmıyorsun , hesabını sormuyorsun

son olarak şunu diyeyim pepeti görümcen dua etsin ki benim gibi bir yengesi yokkkkkkkkkk

hundred ne ???:44:
pilateste karnını iyice sıkıyorsun ve bacaklarını yukarı kaldırıp 10 kere nefes alıp veriyorsun ama bunu 10 defa yaptığında karın kaslarını çok acıtıyor.

farmasi gözün aydın bir şer yuvası daha gitmiş

akşam akşam iyi aksiyon oldu spora gittim dönüşte eşim alacaktı arabayı parketmiş önüme doğru yürüyerek gelmişti arabanın yanına bir gittik arkadan bir kartal öpmüş ( bu arada arabımızı ocakta sıfır almıştık ve eşim de ben de çok dikkat ediyorduk her şeyineyeni oldugu için itinamızı anlarsınız) hemen sahibini bulmak için apt a girdi eşim bi çocuk çıktı eşim de bir taraftan fotografını çekiyor araçların çocuk sinirlendi polis çağır tutanak tut istersen kimliğimin fotokopisi vereyim vs vs giderek sinirlenmeye başladı bu arada nereye gidersek gidelim biz ön cama numaramızı yazar bırakırız; çocuk diyor ki garaj girişi kapatmamak için yanaştım ne var keşke dedik arasaydınız bakın numara var; bu saatte rahatsız etmek istemedim diyor biz siz siz diye hitap ediyoruz çocuk bak ablacım sen.. gibi hitaplar;bi yandan da annesi balkona çıktı çocuk rahatsız etmek için aramadı diye bağırıyor dedim eşime ne uğraşıp muhattap olacaz cahil insanla çağıralım polis neyse mesele çözülür. Girdik arabamıza bekliyoruz derken çocuğun babası geldi özür dilerim çocuğum adına kusura bakmayın lütfen terbiyesizlik yaptı dedi eşim de hasar da olabilir sorun değil bir şekilde çözülür bizim burda canımızı sıkan çocuğunuzun davranışları oldu dedi arabayı az öne çektik hiç bir şey görünmüyordu bu arada ben de afedersiniz çocuğunuzun yaşı kaç gerçekten merak ettim diye sordum adam 24 dedi dedim ki yeni ergenliğe girmiş çocuklar gibi davranıyor siz de kusura bakmayın lütfen ama bu arabada bizim 1 yıllık emeğimiz var daha borcunu yeni bitirdik baba parası değil alın terimizle aldık hassasiyetimizi anlayabilirsiniz dedim çocuk baya bi sıkıldı utandı filan.Bize de akşam akşam olay oldu.

aynen kasinlikle sonuna kadar katılıyorum yorumuna :) iyiki benim gibi bi yengesi yok o aileden kimseye göz açtırmazdım ...............

bundan 7-8 sene önce dayımın oğlu kalkmış bana telefon ediyor neymiş 24 kasımda öğretmenlere kredi imkanı veriyormuş düşük faizle banka
10000 tl çekiverecekmişim

pıışıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kibarca abi önümüzde bir kooperatife girme işi var kredi çeksem çeksem kendime çekerim bize lazım para
dedim .... ( üstelik rahmetli babamın ekmeği ile oynayan şeref............ler
sıra bana mı geldi dedim , yemezlerrrrrrrrrrr)
bunu başımdan savdım sonrasında da ne kredi ne birşey çekme ihitiyacı bile duymadan maaaşımla ödedim gittim biraz da peşinatım vardı ohhhhhhhh
şu yaşıma kadar bankalarla kredi işim olmadı hamdolsun bundan sonra da Rabbim nasip etmesin inşaallah

çok sağol bitanem

size de çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun

ALLAHN BETERİNDEN SAKLASIN CANINIZA GELMESİN BİŞE CANIM YA biliorum arabaya bişe olunca insnaın canı çok sıkılıo ama sağlık olsun kaskosu varmıydı?

bu arada farmasicim kk nın 2012 enleri yarışması var link atarım birazdan ben seni 2012 nin enleri yarışmasından kk nın ''en paylaşımcı üyesine'' aday gösterdim:) burdaki herkes oy kullanırsa farmasi 2012 nin en paylaşımcı kk üyesi olcak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…