Kirli Çıkılar )))

günaydın kızlarrrr
ben sizi çok özledim amaaaaa hatta para biriktirmeyi de özledim
düze bir çıksak da para biriktirsem, altın alsam satsam :119::119::119::119:

geçen gün küçük altınlardan bir miktar bozdurduk. 28 lira zarar ettik. heryer kapanmaktaydı. bir kuyumcuya sorduk 156 dan bozarız dedi, yandakine sorduk kapattım kasayı dedi. sağda soldaki de kapalıydı, ayyy gel bozduralım dedim, 14 altını 156 dan bozdurduk. bankaya giderken bir kuyumcu daha açıktı ona sorduk 158 dedi
bu ay kuaföre gitmek yasakmış bana içim yandı resmen :26:
halbuki hafta sonu altınları evde unutmayıp da bozdursaydık 154 den bozduracaktık, kardayız bile, hiç böyle düşünmüyor

Merhaba Arkadaşlar Danabank hakkında bilgisi olan var mı? Biz bu hafta bu işe girişiyoruz . . İnşallah 3 yıl sonunda %100 kazanıcaz

gunaydın kızlar

Merhaba Arkadaşlar Danabank hakkında bilgisi olan var mı? Biz bu hafta bu işe girişiyoruz . . İnşallah 3 yıl sonunda %100 kazanıcaz

danabank nedir? ilk defa duyuyorum %100 kazanç nasıl oluyor? Biraz ayrıntı verebilir misin?

şimdi baktım inekbank olarak da geçiyor. daha yada inek alıyormuşsun sana aylık bir para veriyorlarmış ama şirketlere de nasıl güven olabilir ki örnek şirketlerde şirketler imga et süt konya ekta konya şeker geçiyor ama daha ayrıntılı araştırmak lazım

vazgeçilmezim imga süt ödemeleri geicktirmiş biraz ekim ayında ödeme yapmaları gerekirken aralık olmuş hala haftaya haftaya diye ertlemişler

konya şeker de sadece pancar üreticilerinden katılımcı alıyorlarmış

ekta st de ekonomik olarak artık eskisi gibi cazip değilmiş. Senin bildiklerin neler? Ne kadarlık bir parayla gireceksiniz?

tam emin olmamakla birlikte ektaya giricez sanırım. . Abimler bu hafta adanaya genel merkezlerine gidicekler . .
Büyük ihtimal 20 tane inek alınacak . . kendi adıma 5 inek . .Zaten en az 5 alabiliosun . 27,500 tlden

Güven konusu ise ektadaki veteriner yakın bi akrabamızın okul arkadaşı. . .

Son düzenleme:
kızlar bir konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. bu aralar başka topiklerde de bu konuda farklı şeyler okudum. dün burada da geçmiş. bazen ben de aynı dertten muzdarip oluyorum. bir insanın iş ortamında, apartmanında, yada akraba çevresinde sevilmemesinin, dışlanılmasının, kendisine gıcıklıklar yapılmasının tek sebebi o insanın kötü olması mıdır sizce....

papatyacım değil tabiki Allh insanları imtihan ediyor imtihanımz gereği karşılaştığımız insanlarda ona göre oluyor...

selin yazmısya nisanlıyken tepki verdim falan diye... yüzsüz insan her yerde yüzsüz oluyor ne yaparsan yap yani yapacak insana nedersen de yapıyor.

ben kayınvalıdemlere ne laflar söyledim ağırlarına gitti . 43 milyar alacak ne demek memur bir adam için. kayınvaldem ağladı zırladı ödeyecez bir tarlamı satar öderim dedi ama yokk...

ben kızımı 6 aylıkken bakıcıya koydum çalısmaya gittim dedim eşim size verdi parayı dedim o minicik çocugumun hakkını siz yediniz dedim.kayın validem bir gün dediki kızım nolmus birinizin maaşıyla geçinimiyormusunz birinzinki de x e gidiversin nolur dedi... neler neler ya anlatılmazz. at sahibine göre kişner lafı çok doğru.

simdi eşim anlıyor beni. ama o zaman ilk kredide bana dediki sen kimsin ya kardeslerim ödeyecek parayı ben onlarla aynı karında yattım dedi . bazen diyorum o gün bırakıp gitmeliydim. ama ben kolay yıkabilen bir insan değilim ne yazıkkı. neler yasadığımı yasayacağımı düşünür ondan sonra gemileri yakarım.

bazende derimki sabır sabır.asr suresinde diyoryaa

Asra yemin ederimki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır. buna dayanarak sabır diyorum-iyi amel işlemeye çalısıyorum...

Allahım nolursun benim imtihanım sadece bu olsun derim hanı kv kayın yani maddi seyler... manevi seylerle imtihan olmuyum ... duam bu.

farmasi sen yazıyorsunya kayınvalıdem ekmegimi balık süt vs vs alır diye ... benim kayınvalıdem kızıma bir hediye yapmadı düşünübiliyormusun. bir arkadaşıma bile gidirken ben çocuğuna neler alırız, yada bir tepsi beğendiysem en yakın arkadaşıma da alırım o da beğenir kullansın diye. çünkü insanlar hediyeden mutlu olur ihtiyacımz olduğundan değil düşünüldüğümüzden.

benim kv benim evime bir iğne almadı abartmıyorum. yazın gideriz önceden ara ara giderdik simdi yılda 1 yada 2 kez giderim. ve bir çorba yapmaz ben giderken ne yiyeceğimi düsünürüm...

Allh kimseye vermesin... bende isterdim gelelim gidelim bana anne olsun birseyler öğreniyim ondan. ama olmadı. ha ben çok kötüyüm diyorum galiba. hiç bir tartısmada yasamadım söylenmesi gerekenide söylerim ama olmuyoorr.

canım işte asıl meseleye dönüoruz herşey eşte biter..... eğer kaynanan oğluna güvenmese sana bunları asla söleyemez
benim eşim şimdiye kadar bana hiç kardeşlerini savunmadı nişanlıyken bi iki teşebbüsü oldu aslaaaaaaaaa izin vermedim ama eş faktörü var işte
mesela benim şimdi kaynanam gelio ara ara ne kadar kazanıosunuz ne kadar geliriniz falan diye bana sormuyo eşime soruyo eşim hiç kötü olmaz ''anne hesap kitap selinde o biliyo diyo'' halbuki öle diil birlikte yaparız herşeyi sonra bana dönüyo kaynana hani ne kadar diye allaha şükür muhtaç olmıcak kadar kazanıoruz diorum:) hop susuyo çünkü eşim fırsat vermio
mesela kardeşleride soruyo hatta biri geçenlerde bizi aradı köyde tarla satılıyo 4 kardeş ortak alallım siz kredi çekin biz size ödeyelim diye eşimde ''ben bi seline sorim hatun bilir dedi''
kardeşini aradı bana sormadı bile cevabımı ben cık dedim aradı kardşeini ''koçum kusura bakma selin öle ortak işlerden hoşlanmaz hesap kitap onda zaten ben karışmam olmaz diyo ''dedi konu kapandı
kardeeşleri eminim benim evde terör estirdiğimi düşünüodur ama alakası yok eşim paçayı yırtmak için bu yöntemi kullanıo:)

http://www.kadinlarkulubu.com/kadinlar-kulubu-enleri/581041-paylasimci-kadinlar-kulubu-uyesi.html
papatyacım canım benim bu linke tıklıyosun burdan farmasiye oy veriosun:)
hepsi bu:)
ayrıca bu sevilmeme olayınada gelince evet bunun kişilikle alakası var ama yüzde elli kişinin kendinden dolayı sevmezlerse yüzde ellide sevmeyen kişininin kişisel özelliklerinden dolayı sevmez yani kıskançlığından falan
ya senin olumsuz bi öelliğin vardır yada karşındakinin eğer sen kendinden eminsen için rahatsa sorun karşıdadır:)

bilemedim ki bacım
birlikte mi karar vermiştiniz kredi çekmeye yoksa habersiz mi vermişti eşin?
ama şu konuda çok haklısın:
biz bu gibi insanların borçlarını kapatmak için okumadık okutulmadık dirseklerimizi çürütmedik
kızlarımız gittikleri ailede söz sahibi olsunlar, maddi manevi özgüvenli olsunlar diye okutulduk
bence eşine bu borcu da kapattıktan sonra asla ama asla kimseye güvenip de para pul vermeyeceğini hele ki kredi asla çekmeyeceğini söylemeliisn.ilk hatanda boşarım seni diyebilirsin
çok mu acımasız oldum yaaa

hayır şöyle ki benim kaynım da aklı 5 karış havada. ikinci öğrenim olmasına rağmen part time bile çalışmıyor çok sinirleniyorum sonra ağlıyor abimin eskilerini giyiyorum diye..yazın 4 ay yan gelip yatar 24 yaşındaki bir erkek nasıl durur evde ben anlamıyorum yaaa..kayınvalidem oğluna kıyamadığı durumlarda ben ondan küçüktüm memuriyetimi almıştım çalışıyordum diyorum da bozuluyor..ilerde evlenip barklanacağı sırada senin yaşadıklarını ben de yaşayacağım.
kayınpederim boşandıktan sonra çocuklarıyla da görüşmüyor herşey bize kalacak. abi abiii diye dolanacaklar eminim..
eşler birbirlerini çok iyi dinlemeli, birlikte karar vermeli herşeye, eve bir çöp dahi alınsa danışılmalı diye düşünüyorum. yoksa çoğu ailede olduğu gibi bu tip sıkıntılar hiç bitmez.

itiraf ediyorum
ben de 2-3 defa kayınvalidemle bu tarz konuşmuştum

eşim askerdeyken kızıma annem bakıyordu ve bende kalıyordu
her işimi de yapıyordu sağolsun
ben tez dönemindeyim..
kayınvalidem çalışıyordu ve ayda belki 1 kez ancak arıyordu
aradığı bir vakitte de haftasonları için de kursa yazıldığını marifetmiş gibi söylemiş anneme..
oğlu askerde, kayınpederle konuşmuyoruz, kayınvalide aramıyor sormuyor ve de gelmiyor
bana tek gelme şansı haftasonları onda da kursa yazılıyorr bak bak baaaaaaaaak
annem bunu bana anlattı
aradım..
çok net çok kesin..
çok iyisinden bir ayar çektim..

şimdi bana mumla yaklaşıyor
eşinden boşandı tüm evini biz dizdik tüm kıyafetlerini biz aldık
ara ara kirasını da veriyoruz
daha ne yapayım bir gelin olarak??
birazcık ilgi ve sevgi bekliyorum
olmayınca da kızıyorum
bunları bildiği için eşim de tersimden korkar çünkü hiç acımam çat çat söylerim..
benim de huyum böyle naapıyım

teşekkür ederim canım Allah razı olsun, inşallah bende kılabilirim. son olarak 16641 Ya Latif ismi celilini hemen namazın peşine okuyup bitiriyor musun yoksa gün içerisinde okumaya devam mı ediyorsun?

dün akşam uzun uzun yazdım bir tuşa çarpmamla hepsi gitti
temelde....
farmasi ve selin helal olsun
senfat çok haklısın at sahibine göre kişner çoook doğru
pepeti seninkiler ailecek cozutmuş ama görümce kayından daha tehlikeli bence allah yardım etsin ....
babındaydı

selin git kuyumcuya seç beğen al takmak için alacaksan beğendiklerin ne dolaydaysa ona göre karar ver bence
altın her zaman yatırımdır sonuçta bankada da kolunda da

teşekkür ederim canım Allah razı olsun, inşallah bende kılabilirim. son olarak 16641 Ya Latif ismi celilini hemen namazın peşine okuyup bitiriyor musun yoksa gün içerisinde okumaya devam mı ediyorsun?

merhaba canım en azından birkaç gün içerisinde okuyorum

dana işine gelince bankasını bilmem de kendinde çok kar olduğu kesin
3 yılda değil 3 ayda yüzde yüz kazanırsın
ama imkanın yerin olacak
biliyorsunuzdur artık benim babam çiftçi çok büyük fındık arazilerimiz var
bunlardan biri çok güzel içinde su var sudan dolayı çok otlu yanından yol geçiyor düz bir arazi
babam bir sene buraya mart ayında kış sonunda cılız zayıf küçük buzağılar almış
temmuza yani fındıklar olana kadar bu bahçeye koymuş
bu danalar orda beslenmiş büyümüş iyice
ve babam fındıktan kazandığı paranın nerdeyse yarısını sadece o hayvanlardan kazanmış
tabi bugün bu mümkün değiil derede otlayan hayvanları bile çalıyolar gelip ahırından alıyorlar
ama imkanı olan köyü olan yeri olan varsa bence harika bir ek gelir kaynağı özellikle memurlar için
hayvancılık da asla zarar ettirmeyen bir sektör
bankasını bilemicim

Sürekl yazıyorum gönder dediğimde siliniyor

aslında eşim istemdi vermeyi bu kredi çekip verme işi tamamen benim hatam ama bende şöyle düşünüdüm
eşimin ailesinin durumu çok iyi değil eltim kayınpederim ıvır zıvır harcar sürekli para isterler
görümcemde kaynımın işi batırmadan önce orada çalışıyordu yaklaşık 7-8 yıldır ve işin çok iyi oldugunu söylüyordu
kaynımda orayı devralmaya karar verdiğinde bende sürekli istediklerinde para göndermektense iş kurarken bor ç vereyim tamamen kurtulayım diye düşündüm hemde paramı borç diye verdiğim için geri alırım dedim
ama görümcemin kocasının sonradan dünya ka kadar kumar borcu çıktı boşanmanın eşiğinden döndüler
sonra nasıl olduysa görümcem ev aldı kocasının bir işi yok işten çıkarıldı
ev 90 metrekare 80 milyarlık borcu ödenmiş ben evlendikten sonra alınan bir ev yani en fazlaaaa 2 yıl olmuştur
asgari ücretle nasıl ödenirki bu kadar borç sonra kaynım iflas ettiğinde görümcemde işten çıktı noterde iş buldu kendine
şimdide kaynımın üstüne gitmesinler diyorlarmış borç için tabi tuzu kuru onun

gece doldurdum da doldurdum kendimi hala eşimle konuşmadım bu konuyu çünkü üzmek istemiyorum onuda
sabah erkenden zil çaldı kargo gelmiş kayınvalideden köyden
yaklaşık 5-6 kg ceviz
5kavanoz melemenlik
büyük bir torba dolusu yeşillik biber mayadanoz roka pırasa nane filan
yanız kurututğum biberi taze fasülyeyi göndermiş
tarhana göndermiş

bu gönderdikleri çektiğim parayı bırak faiziyle bile kaç katı alınır bunların
ama onlar ne yapsın elinden gelen birşey yok
ama ben ne yapayım benim alın terim onların kumar borcuna gidiyor

hani demişsiniz ya herşey eşte bitiyor ama benim eşimde suç yok ben hata yapmışım
bende kışın kayınvalidemle çok fena tartıştım para yüzünden ama bazen değişmiyor sonuç
kaynım lokantada garsonluk yapıyormuş nişanlısını işten çıkarmışlar
onların ne olacağıda belli değil ama
sinirde oluyorum o kadar borç ödedim şimdide biriken faizini ödeyeceğim her ay 600 yaklaşık 9-10 milyar tutuyor tabi düzenli ödenirse
resmen al parayı kazan gel çöpe at diyorlar enayimiyim ben
eğer buysa benim çaışıyor olmamdaki ekonomik özügrlük ben özgürmüyüm şimdi
istifa etsem daha iyi
yada hamile olsam raporlu olsam ek dersim olmasa
nasıl ödenecek ekstradan borç
sonuçta evede girdik heray onunda var 1700borcu

eşimin gizlisi saklısı yoktur o yüzden ödeyememiş bilirim tüm heasabı kitabı
banka kredisi de herhangi bir kartımız yok eşimin kimliği ile gidip bankdan yatırılıyor öğreniliyor ne kadar kaldıgı ne oldugu
yatırıyor mu abin diye sordugumda evet demişti hep üzülmemeyeyim diye
bende hiç dekontu sormamıştım
ama hiç ama hiççç istemiyorum ödemek
kaynımı aradım defalarca açmıyor açmıyor açmıyor
ben nasıl çıkacam bu işin içinden ödemeden bilemiyorum istemiyorum ama mecburum
peki ben buna mecbursam başkalarının başka mecburiyeti yokmu

canım ne demeli bilmiyorum. çok zor bir durum. ama hayat işte. insanın başına neler geliyor...eşinle açık açık konuş bence. böyle kendi kendini yiyip bitirme. dert ikinizin derdi, beraber çözmeye çalışın. yazdıklarında çok haklısın. sen çalış çalış sonrasında da yok yere paran gitsin...
allah yardımcın olsun...bizleri haberdar et...

bir an önce ödemeye başlamanız gerekiyor.
ana para için aylarca kaynına çalışacaksın.
fazie bindirip de aylarca da banka için çalışmak zorunda kalmayın.
1-2 yıla bu borcu bitirir, o arada bebek çalışmaları..
bebeğin doğuma da borcunuz biter,
bebiş de kısmetiyle gelir inşaallah... (amin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…