Merhaba Arkadaşlar Danabank hakkında bilgisi olan var mı? Biz bu hafta bu işe girişiyoruz . . İnşallah 3 yıl sonunda %100 kazanıcaz
canım işte asıl meseleye dönüoruz herşey eşte biter..... eğer kaynanan oğluna güvenmese sana bunları asla söleyemezpapatyacım değil tabiki Allh insanları imtihan ediyor imtihanımz gereği karşılaştığımız insanlarda ona göre oluyor...
selin yazmısya nisanlıyken tepki verdim falan diye... yüzsüz insan her yerde yüzsüz oluyor ne yaparsan yap yani yapacak insana nedersen de yapıyor.
ben kayınvalıdemlere ne laflar söyledim ağırlarına gitti . 43 milyar alacak ne demek memur bir adam için. kayınvaldem ağladı zırladı ödeyecez bir tarlamı satar öderim dedi ama yokk...
ben kızımı 6 aylıkken bakıcıya koydum çalısmaya gittim dedim eşim size verdi parayı dedim o minicik çocugumun hakkını siz yediniz dedim.kayın validem bir gün dediki kızım nolmus birinizin maaşıyla geçinimiyormusunz birinzinki de x e gidiversin nolur dedi... neler neler ya anlatılmazz. at sahibine göre kişner lafı çok doğru.
simdi eşim anlıyor beni. ama o zaman ilk kredide bana dediki sen kimsin ya kardeslerim ödeyecek parayı ben onlarla aynı karında yattım dedi . bazen diyorum o gün bırakıp gitmeliydim. ama ben kolay yıkabilen bir insan değilim ne yazıkkı. neler yasadığımı yasayacağımı düşünür ondan sonra gemileri yakarım.
bazende derimki sabır sabır.asr suresinde diyoryaa
Asra yemin ederimki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır. buna dayanarak sabır diyorum-iyi amel işlemeye çalısıyorum...
Allahım nolursun benim imtihanım sadece bu olsun derim hanı kv kayın yani maddi seyler... manevi seylerle imtihan olmuyum ... duam bu.
farmasi sen yazıyorsunya kayınvalıdem ekmegimi balık süt vs vs alır diye ... benim kayınvalıdem kızıma bir hediye yapmadı düşünübiliyormusun. bir arkadaşıma bile gidirken ben çocuğuna neler alırız, yada bir tepsi beğendiysem en yakın arkadaşıma da alırım o da beğenir kullansın diye. çünkü insanlar hediyeden mutlu olur ihtiyacımz olduğundan değil düşünüldüğümüzden.
benim kv benim evime bir iğne almadı abartmıyorum. yazın gideriz önceden ara ara giderdik simdi yılda 1 yada 2 kez giderim. ve bir çorba yapmaz ben giderken ne yiyeceğimi düsünürüm...
Allh kimseye vermesin... bende isterdim gelelim gidelim bana anne olsun birseyler öğreniyim ondan. ama olmadı. ha ben çok kötüyüm diyorum galiba. hiç bir tartısmada yasamadım söylenmesi gerekenide söylerim ama olmuyoorr.
bugü nöbetçiydim okulda son yarım saat rehber öğretmenin netine girip sizi okudum oku oku bitiremedim ama içim şişti ne yapmak lazım bu aileleri anlamıyorum
atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun size üzülürken çıkış saatimiz geldi
eşim almaya geldi yolda konuşurken birden eşim dolmuş bir şekilde dökülüverdi başladı anlatmaya
meğer kaynım için çekilen ikinci banka kredimzi kaynım hiç ödemiyormuş göndermiyormuş ödeyemiyorum diyormuş
mart nisan gibi biz bu borç ödemeleri olmuyor enayimiyim diye ciddi boyutta tartışmıştık eşimle
hatta blöf yapıp istemiyorum artık boşanmak istiyorum falan demiştim hatta günlerce ayrı yatmıştık
zaten depremden dolayı psikolojik olarak çok sarsıldıgımız bir dönemdi sürekli sallanıyorduk
eşimde tekrar aynı şekilde kavga ederiz diye korktuguna bana hiç dememiş banka bir kaç kez aramış eşimi
taksitler ödenmedi diye takibe almışlar (buda demek oluyor 5 yıl boyunca hiç bir banka bize herhangib bir kredi veremez)
bu yüzden eşim emin evime girmeye karar vermiş
banka borcu yeniden yapılandırmış aylık ödeme planı yapmışlar her ay 600 ödeyecekmişiz
tahminimle de normal paranın üstüne şimdiye kadar toplamda 6milyar faiz binmiş oldu
eşim kaç gündür felaket karın ağrısı çekiyor var bi derdi ama üşüttüm diye geçitiriyor
bu gün sonunda itiraf ediyorum dedi bir bir anlattı
ne yapayım arıyorum açmıyor ödemiyor bundan sonra ödemeyecek belli oldu
senlede kavga etmek istemiyorum seni kaybetmek istemedim diyor
mecbur değiliz bu borcu ödemeye ama başka çaremizde yok diyor
ödenecek parada az değil artık kafam allak bullak ama yaklaşık 9-10milyar civarı birşey olmuş yapılandırılınca
ilk çekildiğinde borç zaten 12 milyardı ben bir yıl ödedim resmen havaya uçtu o para
faiz faize bindi neyin uğrunda iyilikten maraz doğar
şimdi kayınpederime söylesek durumu zaten belli adamı eee kim ne yapabilir ki kaynıma kimin sözü geçer babasına bile borcu var
aylardır kandırılmışım ben ona yanıyorum
ben her ya soruyordum ödem gününde abin gönderdi mi diye gönderdi diyordu
bugün sordum neden öyle söyledin ödedi dediğimde sen mutlu oluyordun bu konuda dahada yıpratmak istemedim öder diye bekledim dedi
az bi parada değil ki ayda 750eşim benden de gizli ödeyemezdi biriktikçe birikti
bende nasıl seviniyordum bitti diye
şimdi ben ne yapayım ne diyeyim nasıl davranayım
bu konu yüzünden yaşadığım onca şeyleri düşündükçe ellerim titriyor sininirden ama eşimede yazık kıyamıyorum ama banada yazık
biraz önce biriniz yazmıştınız """babam demez mi ben seni onların borcunu öde diye mi okuttum diye"""
üstelik benim babam da yoktu ben okurken ben ilkokuldayken felç geçirdi yıllarca ne zorluklarla okuttu annem anlatsam sayflar yetmez ama neyin uğrunda
yardım edilir destek olunur ama bunun karşılıgında insan mutlu olur değil mi bende niye böyle yıpranmışlık var
bir akıl verin bana eşimle daha konuşmadım dedim üzülme o sırada eve geldik evde annem vardı dedim içeri girmeden sonra konuşuruz oda da şimdi annemin yanında kapatalım konuyu sonuçta oda kayınvalide dedim
ama içimde gelgitler oluşuyor bi öfkeleniyorum bir duruluyorum merhametim kabarıyor
konu içeriği farklı olsa da kaynanacuğuma haddini bildirdiğim günlerimi aklıma getirdin
bunun adı kesinlikle terbiyesizlik değilllllllllllllll
kim ne istiyorsa bence hakketiğini vermek oluyor bunun adı
yoksa bugün böyle kuzucuğum kızım kızım mümkün değil olamazdı
ömrümden 1.5 sene feda ederek eğittim kaynanayı ama bütün ömrümün çürümesine engel oldum
bugün aynı şeyler olsa aynısını gene yaparım ne bir eksik ne bir fazla
o zamanlar yaş 24 tü ama akıl yaşta değil baştaymış
bitanem 2 rekat hacet namazı kılıyorum
1. rekatta subhaneke fatiha kevser
2. rekatta fatiha ihlas
namazı bitiridikten sonra bol bol cenab-ı Allah'ı hamd edip
peygamber efendimize salat-ü selamlar getirip
tövbe istiğfar edip
16641 Ya Latif ismi celilini okumaya niyet ediyorum hacetim için.
bildiğim duaları
ism-i azamdan duaları okumaya çalışıyorum
teşekkür ederim canım Allah razı olsun, inşallah bende kılabilirim. son olarak 16641 Ya Latif ismi celilini hemen namazın peşine okuyup bitiriyor musun yoksa gün içerisinde okumaya devam mı ediyorsun?
merhaba canım en azından birkaç gün içerisinde okuyorum
eşimin gizlisi saklısı yoktur o yüzden ödeyememiş bilirim tüm heasabı kitabı
banka kredisi de herhangi bir kartımız yok eşimin kimliği ile gidip bankdan yatırılıyor öğreniliyor ne kadar kaldıgı ne oldugu
yatırıyor mu abin diye sordugumda evet demişti hep üzülmemeyeyim diye
bende hiç dekontu sormamıştım
ama hiç ama hiççç istemiyorum ödemek
kaynımı aradım defalarca açmıyor açmıyor açmıyor
ben nasıl çıkacam bu işin içinden ödemeden bilemiyorum istemiyorum ama mecburum
peki ben buna mecbursam başkalarının başka mecburiyeti yokmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?