Kirli Çıkılar )))

offf aft çok zordur
afta macun iyi gelmez
klorheksidinli gargaralar var
hatta o gargaraların spreyli olanları var
ondan sıkıver üzerine ağrısını azaltır
başka da ilacı yoktur en erken 1 haftada iyileşir
bu aralar bağışıklık sistemin düşmüştür, uzun süre yorgun uykusuz gezmişsindir ya da canını birşeye sıkmışsındır
yemene içmene vitaminine dikkat edersen kolay kolay oluşmaz canım

kızlar ben söylemeyi unuttum
muayenehanedeki yaptığımız işlemleri büyültebilmek amacıyla ek malzemeler aldık
17 milyar civarı tuttu
tabi biriktirdiklerimden gitti amaa
bu da bir yatırımdır değil mi:)

daha şimdiden yeni aletler ile yapacağımız 8-9 milyarlık iş geldi
kendini tolere edecek kısa zamanda inşallah

bu arada ekonomiden bahsetmiyorum epeydir
kendi borç ve kiralarımı ve de maaşlarımı ödeyebilecek düzeye geldim çok şükür
bu aydan itibaren eşimin maaşına hiç dokunmayacağız
eskiden ondan harcama yapar bana ne gelirse birikime atardık
şimdi ben düzeni çevirebildiğim için hali hazırda yatan paraya dokunmama kararı aldık
herşey bana ait olacak
öyle olursa aylık 6-7 bin muayenehane için birikim kesin olacak
evde de çok dikkat ediyoruz herşeye dışardan yemiyoruz ıvır zıvır almıyoruz
araba kazadan sonra halen tamirde olduğu için kış günü pek dışarı da çıkmıyoruz
öyle olunca şunu da bunu da gördüm alayım demiyoruz
kemerleri sıktık epey..

allright hiç bir şeyden çekmemişimdir şu aftlardan çektiğim kadar yanlışlıkla yanağımı ısırayım hemen afta döner ve sızılı oluyor yada adet dönemlerim yaklaşsın yine çıkıyor bu seferki dilimin ucunda konuşmamı bile etkiler olmuş peltek peltek konuşuyorum :26: ben de bir yazıda okumuştum sodyumlarilsülfat oranı düşük olan ve renksiz macunları kullanmam gerekiyormuş. İlaç olarak da protefix biraz uyuşukluk sağladığı için iyi geliyor kenakort un faydasını göremedim.

muayenehane için aldığınız malzemeler hayırlı olsun güle güle kullan. anlaşılan en geç 3 ayda malzemeler kendini amorti edecek gibi

canım süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
hayırlı olsun yeni malzemelerin bol bereketli kazançlara vesile olurlar inşaallah :))

geçmiş olsun canım:26: salgın var herhalde
Allah razı olsun canımmmm

bereketli olsun
arada yeni cicilere de gerek var , güle güle kullan

Kızlar size danışmak istediğim konu şu: basından duymuşsunuzdur bedelli askerlik yine gündeme geldi; haliyle bizim evde de ...önceki dönemde arabamızın borcu vardı ve durumumuz yoktu ciddi düşünememiştik. Şimdi de eşim gider yaparım 6 ayda maaşım 30 bin olmuyor ki kendini karşılasın diye düşüneyim diyor çok para diyor ama dünyanın her türlü hali var ben de kredi çeker en geç 18 ayda kapatırız diyorum. Sizce birikimlere (altın) dokunmadan banka kredisi çekip askerlikten muaf olmak doğru mu? Bu arada eşim akademisyen askerliğe doktorası bitince gidecek ve evimiz kira değil. biraz karışık anlattım sanırım

6 ay evet ama ne biliyim karışık yani türkiye o yüzden sanırım ben kredi çekelim derdim

bir taraftan da akademisyenler için bir düzenleme gelecek askerlik konusunda diye haberler duyuyoruz çevreden ve bunu asker kaynaklı bir yakınımızdan daha duyduk. Eşim de diyor ki zaten bizde gidenler çok zorlanmıyorlar rahat yapıyorlar. Çelişki çok yani...

kızlar yeni yıla girmeden kendime ilk yarı ve iikinci yarı planları yaptım
öncelikle ilk altı aylık planım:1.500 tl biriktirmek (eşimden ayrı),eşimlede(50 gram altın almak).....
ikinci altı aylık planım:1.500 tl biriktirmek(eşimden ayrı),eşimlede (90 gram altın almak)
yıl sonunda 3.000 tl para ve 140 gram altın hedefliorum:) ( minimum tutarları hesapladım)..............:) allah çalışma kolaylığı versin:)

merhabalar arkadaşlar.
epeydir gelemiyorum. sıkıntılı günler yaşıyorum. (Allah beterinden korusun inş....)
oğlumu kreşe verme kararı aldık. arabayı değiştik. otomatik oldık. ben daha rahat süreyim diye. 6000kredi çektik yeni araba için.
bakıcımla sorun yaşadığım için haftaya kreşe başlatıyorum. bu ay hem bakıcı hem kreş parası vermiş olacağım ((
bir de öğrenim kredisi var bu ay. bırakın birikim yapmayı borçlarımızı ödeyemedik bu ay.
bid oğluşuma kreş için extra şeyler alınacak.....
şu ayı hayırlısıyla bir atlatsam....

eşinin mesleği nedir? uzun dönemde çıkabilir mi? kısa yapar diyorsan ve çocuk yoksa 6 ay geçer gider. benim eşimde kısa dönem seçeneği yok, mutlaka 12 ay. askere nisanda gidecekti, oğlum 2 aylıkken. biz arabamızı sattık, daha düşük model bir araba aldık ve bedelli yaptı. ama çocuk olmadan önce uzun dönem yapar ben de izinlerde falan yanına giderim diye plan yapıyorduk.
bedelli konusu tartışmalı bir konu. herkes farklı düşünür. ama bedelli askerlik ilk gündeme geldiğinde facebookta tepki gösteren bazı bayanların eşleri gidince birden sustular. bedelli konusunda zenginlerin çocuklarının kolayca muaf olmasına ben de kızıyorum ama eğitim nedeniyle askerliği geciktirmiş olanlara, kendimizde aynı şekilde oldugumuzdan, bişey diyemiyorum.

çok teşekkür ederim farmasicim kendime bir yol haritası belirledim kafamda az bir birikimle başlayarak
şu an alım yapacağım ve bekleyeceğim bu iş sabır işi inşallah alnımın akıyla çıkarım bu işten

dün gece canım çok sıkıldı aslında saçma sapan bişey yüzünden.........
ben interneti 52 tl sınırsız net aldım ben aldıgımda telefonsuz internet yoktu sonrada çıktı ve tabi telefon hattıda almak zorunda kaldım 17 tl de bu benim canımı bu telefon çok sıkıyo o parayı her ay boştan yere vermek istemiorum gıcık oluyorum ben geçen nisan ayında tahaddütüm 12 aylık sanıodum imza atarken hiç dikkat etmemişim o zmanlar birikim tasarruf hak getire neyse dün gece aradım telefonu iptal ettircem tahaddütüm ne zaman bitio diye adam 2014 nisan ayı demezmi gıcık oldum iyce...
peki dedim şimdi telefonu iptal ettirisem telefonsuz internete geçersem ne fark etcek dediki ''52 liralık faturanıza ek 15 lira daha fark bedeli ödiceksiniz''
hobaaaaaa ne farketti o zman
peki dedim tahaddütü iptal edersem nolur? o zmanda dedi'' 160 lira ödeyip kapatırsınız ''yahu o kadar parayı niye sokağa dökim''
dedim ki adama varya hiç yaş tahtaya basmıosunuz:) güldü iyi akşamlar dedi....

ben ev telefonuna gıcık olduğum için telefonu iptal ettirip tümünü faturayla ödim diorum siz ne diosunuz:)?

bide evde internet paketiniz nedir?

üst komşunun sınırsız internetini kabloyla paylaşıyoruz. 35 tl veriyoruz :)))

arkadaşlar benim gibi öğrenim kredisi ödeyen var mı?
ben ve eşiminkini ödüyoruz 3 ayda bir 1100 tl

selincim ben de hedef koyacağım kendime artık ekonomi bir akslilik çıkmazsa ben de biriktirmeliyim düze çıkmalıyım

kalinkaselin 2013 yılı kalkınma planını kurmuşsunuz ne güzel inşallah düşündüğünüzden çok daha bereketli geçer sizin için.

darksea çocuğunun keyfi sağlığı yerinde olsun da sıkışık dönemi atlatırsınız umarım çocuğum yok; etrafımda çocuğu olanlar hep kreşle ilgili olumlu görüşlere sahip çocuklarının gelişimi hep olumlu oluyor. Çocuk kaç yaşıdaydı? Kreş ortamı nasıl?

senfat eşim 31 yaşında doktorasını bitirip askere gitmesi en iyi ihtimalle 4-5 yıllık bir süreç olacak ev dediğim gibi kendimize ait ama küçük bir ev yani çocuk olursa zorlanırım burda o yüzden çocuktan önce geniş bir ev alıp ona göre düzenimi kurmam gerek. Sonra belki bu düşüncemi yanlış bulabilrsiniz ama ben çocuğumu çifte vatandaş yapmak istiyorum onun için de bir finans planlamam gerekecek. Uzun vadede bir şey düşündüğümüzde hep köstek askerlik oluyor; mesela geçtiğimiz ay topraktan girebileceğimiz bir ev çıktı ilk 1 yıl ödemesi zor olacaktı ama sonrasında daha rahat olabilecekti askerliği de düşünerek ya çok sıkıntı yaşarsak cesaret edemedik...

çocuğum 3 yaşında. pzt başlıcak kreşe
ben de kime danıştıysam hep iyi bahsettiler. inş iyi olacak kuşum için

Merhaba sirkencibun, geçen haftalarda yapılan YÖK toplantılarında da gündeme geldi sanırım konu, özlük hakları içinde değerlendirilebilir belki. Benim arkadaşlarım yaşları tutsa şayet bedelliye başvuracaklardı. Sadece yardımcı doçent bir arkadaşımız var o başvurdu ve bedelliden yararlandı ve aynı senin yaptığın hesabı yaptı.
YÖK yasası da ne zaman değişir belli değil, Gökhan Çetinsaya çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz diye açıklama yaptı ama dağ fare doğurabilir elbette beklentiler anlamında :)
Bedelli askerlik konusunda benim görüşüm çok da kesin değil; bir şartları varsa insanlar neden değerlendirmesin diyorum. Öte yandan parası olmayan her alanda geriden mi başlamak zorunda kısmı da var. Eşim polis yani daimi asker :) olduğu için böyle bir gündemimiz yok kardeşim yüksek lisansa başlayamazsa Ağustos'ta askere gidecek. Şimdiden onun için telaşlanıyorum ben de.

Allright çok teşekkürler bilgiler için :) Kullandığınız diş fırçasına bakacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…