allright çok teşekkürler önerilerin içinsensodyn i şimdiye kadar pahalı olduğu için almıyordum ama çok fazla aft sorunu yaşıyorum şu sıralar o yüzden denesem iyi olacak gibi. Makineye gelince fiyatı çok uyguna geldiği için bir de o ara sevgililer günü vardı öyle bir hediye alayım ki eşime ben de kullanabileyim diye düşündüm işime geldi
kızlar ben söylemeyi unuttum
muayenehanedeki yaptığımız işlemleri büyültebilmek amacıyla ek malzemeler aldık
17 milyar civarı tuttu
tabi biriktirdiklerimden gitti amaa
bu da bir yatırımdır değil mi:)
daha şimdiden yeni aletler ile yapacağımız 8-9 milyarlık iş geldi
kendini tolere edecek kısa zamanda inşallah
bu arada ekonomiden bahsetmiyorum epeydir
kendi borç ve kiralarımı ve de maaşlarımı ödeyebilecek düzeye geldim çok şükür
bu aydan itibaren eşimin maaşına hiç dokunmayacağız
eskiden ondan harcama yapar bana ne gelirse birikime atardık
şimdi ben düzeni çevirebildiğim için hali hazırda yatan paraya dokunmama kararı aldık
herşey bana ait olacak
öyle olursa aylık 6-7 bin muayenehane için birikim kesin olacak
evde de çok dikkat ediyoruz herşeye dışardan yemiyoruz ıvır zıvır almıyoruz
araba kazadan sonra halen tamirde olduğu için kış günü pek dışarı da çıkmıyoruz
öyle olunca şunu da bunu da gördüm alayım demiyoruz
kemerleri sıktık epey..
Allah razı olsun canımmmmgeçmiş olsun canım:26: salgın var herhalde
bereketli olsun canım.
ben de bugün 1 gr aldım.
7-8 gr lık param var daha.
ayy bu ay çok açıldık..
1850 tl bildirim yapcam farmasi sana tabi o da eksilmesse.
bu ay önceki aylar bu kadar yüksek olmayan ve ekstra ihtiyaçlar çıktı.
250 tl bana kıyafet(kıyafet illaki ouyor ama bu kadar yüksek değil)
140 tl kalem Kuran(ama bunu kaçıramzdım çok kullanışlı tavsiye ederim.)
225 yakıt
Allah bereket versin..
Ama biraz saldık bana öyle geliyor. annemlere olan borç bitmeye yaklaştı ya. onun rahatlığı sanırım
oysa daha 12 gr var
Kızlar size danışmak istediğim konu şu: basından duymuşsunuzdur bedelli askerlik yine gündeme geldi; haliyle bizim evde de ...önceki dönemde arabamızın borcu vardı ve durumumuz yoktu ciddi düşünememiştik. Şimdi de eşim gider yaparım 6 ayda maaşım 30 bin olmuyor ki kendini karşılasın diye düşüneyim diyor çok para diyor ama dünyanın her türlü hali var ben de kredi çeker en geç 18 ayda kapatırız diyorum. Sizce birikimlere (altın) dokunmadan banka kredisi çekip askerlikten muaf olmak doğru mu? Bu arada eşim akademisyen askerliğe doktorası bitince gidecek ve evimiz kira değil. biraz karışık anlattım sanırım
lovelicim kendi görüşlerimi yazıyorum ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir öncelikle onu belirteyim
altının onsunda kısa vadede düşüş , orta ve uzun vadede yükseliş beklentisindeyim ve buna göre pozisyon aldım
elimde altın tl ve de dolar var ve beklemedeyim
dün hem tl ile hem de elimdeki dolarla altın aldım bir miktar
altın düştükçe kademeli alırım
yükseldikçe kademeli satarım
elbette alımlar ve satımlar için kendimize aşağı yukarı hedefler belirlemeliyiz
dün gece canım çok sıkıldı aslında saçma sapan bişey yüzünden.........
ben interneti 52 tl sınırsız net aldım ben aldıgımda telefonsuz internet yoktu sonrada çıktı ve tabi telefon hattıda almak zorunda kaldım 17 tl de bu benim canımı bu telefon çok sıkıyo o parayı her ay boştan yere vermek istemiorum gıcık oluyorum ben geçen nisan ayında tahaddütüm 12 aylık sanıodum imza atarken hiç dikkat etmemişim o zmanlar birikim tasarruf hak getire neyse dün gece aradım telefonu iptal ettircem tahaddütüm ne zaman bitio diye adam 2014 nisan ayı demezmi gıcık oldum iyce...
peki dedim şimdi telefonu iptal ettirisem telefonsuz internete geçersem ne fark etcek dediki ''52 liralık faturanıza ek 15 lira daha fark bedeli ödiceksiniz''
hobaaaaaa ne farketti o zman
peki dedim tahaddütü iptal edersem nolur? o zmanda dedi'' 160 lira ödeyip kapatırsınız ''yahu o kadar parayı niye sokağa dökim''
dedim ki adama varya hiç yaş tahtaya basmıosunuz:) güldü iyi akşamlar dedi....
ben ev telefonuna gıcık olduğum için telefonu iptal ettirip tümünü faturayla ödim diorum siz ne diosunuz:)?
bide evde internet paketiniz nedir?
kızlar yeni yıla girmeden kendime ilk yarı ve iikinci yarı planları yaptım
öncelikle ilk altı aylık planım:1.500 tl biriktirmek (eşimden ayrı),eşimlede(50 gram altın almak).....
ikinci altı aylık planım:1.500 tl biriktirmek(eşimden ayrı),eşimlede (90 gram altın almak)
yıl sonunda 3.000 tl para ve 140 gram altın hedefliorum:) ( minimum tutarları hesapladım)..............:) allah çalışma kolaylığı versin:)
kalinkaselin 2013 yılı kalkınma planını kurmuşsunuz ne güzelinşallah düşündüğünüzden çok daha bereketli geçer sizin için.
darksea çocuğunun keyfi sağlığı yerinde olsun da sıkışık dönemi atlatırsınız umarım çocuğum yok; etrafımda çocuğu olanlar hep kreşle ilgili olumlu görüşlere sahip çocuklarının gelişimi hep olumlu oluyor. Çocuk kaç yaşıdaydı? Kreş ortamı nasıl?
senfat eşim 31 yaşında doktorasını bitirip askere gitmesi en iyi ihtimalle 4-5 yıllık bir süreç olacak ev dediğim gibi kendimize ait ama küçük bir ev yani çocuk olursa zorlanırım burda o yüzden çocuktan önce geniş bir ev alıp ona göre düzenimi kurmam gerek. Sonra belki bu düşüncemi yanlış bulabilrsiniz ama ben çocuğumu çifte vatandaş yapmak istiyorum onun için de bir finans planlamam gerekecek. Uzun vadede bir şey düşündüğümüzde hep köstek askerlik oluyor; mesela geçtiğimiz ay topraktan girebileceğimiz bir ev çıktı ilk 1 yıl ödemesi zor olacaktı ama sonrasında daha rahat olabilecekti askerliği de düşünerek ya çok sıkıntı yaşarsak cesaret edemedik...
bir taraftan da akademisyenler için bir düzenleme gelecek askerlik konusunda diye haberler duyuyoruz çevreden ve bunu asker kaynaklı bir yakınımızdan daha duyduk. Eşim de diyor ki zaten bizde gidenler çok zorlanmıyorlar rahat yapıyorlar. Çelişki çok yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?