senfat ben pek anlamıyorum ama eşime sordum eğer önceki dönemlerden tutamadığın kaza orucunsa bu orucunu bozmayacakmışsın ama bunun için de bir kaza orucu tutacakmışsın ama nafile orucuysa bunu bozabilirmişsin ama kaza tutmalıymışsın; yanisi kaza her halükarda tutacakmışsın ama sen yine de diyaneti arayıp oraya sorsan iyi olur
kızlar benim de bir sorum var; aranızda SPSS kullanan var mI? Yarına kadar acil bir dosya açıp içindeki datalara bakmam lazım da dosya sadece spss de açılıyor ama SPSS için de IBM lisans istiyor
bir derdim var kızlar
fark edenleriniz olmuştur belki ben pek iyi cümle kuramam
bi yerden grip başka bi yerden çıktığım anlamsız ya da kendini tekrar eden cümlelerim oluyor
bunu çok fazla şey düşünmeme kafamın karışık olmasına bağlıyorum
kızımla da böyle konuşuyorum
kızım yemek hazır diye seslenmiyorum da
kimin en tatlı kızının annesi yemek yapmış diyorum mesela
amaan diyorum düz mantık büyümeyecek en azından
bazen de diyorum ne saçmalıyorsun
yanlış mı yapıyorum acaba:26:
ezikleyeydin barispss programı istatistik için kullanılıyor
karafil değil ama papatya iyi bilir diye tahmin ediyorum. akademik çalışanlara lazım oluyor.
okumuştum ama cimleden ben bile anlamamıştım
kafanın karışık ve o an başka şeyle düşünüyor olman kaynaklandıgını düşünüyorum ben de
bazen annemde gördün mü adamın yaptıgını diye anlatır.
ben de anne hangi adamdan bahsediyorsun falan derim.
o o kafasında düşünüyor
olaya ortadan giriyor, kafamda kırk şey var diyor sonra
Merhaba hanımlar nasılsınız bugün?
Dün yoktum bayağı sayfalar birikmiş sonunda bitirdim ama:)
Meyracım negatif enerji pozitife dönüşmüş sevindim canım konuda kapanmış ne güzel sende vesile olmuşsun belli.
selincim bende oğlumu sütüm olmadığı için hep bebelac mamayla büyüttüm bende emzir sütün hatta işyerinde filan sütünü sağ derim eğer sütün yetmezse mama ver derim ama pirinç unu filan hiç verme diyenlerdenim.
pepeti çok geçmiş olsun canım boğaz enfeksiyonu olabilir bizdede var ateşimiz 42 ye kadar çıkıyo inatçı ateş oluyo bi dr göster derim eğer enfeksiyonsa antibiyotik kullanmadan geçmiyo çünkü.
farmasicim çok geçmiş osun canım bol bol dinlen haa bide narda bol c vitamini varmış istersen özellikle bu dönemde bol bol nar ye.
sevimsiz canım güle güle giy aldıklarını kaçıncı haftadasınız şimdi?
benim oğlum 7 yaşında. elinde bir oyuncak. sürekli onunla konuşuyor. o da bizimle yemek yiyopr, okula giderken vedalaşıyor. bence endişe edilecek bir durum yok.çocugu olan anneleer soru
3.5 yasında bır kızım var ve tam bır cımcıme kreste olsun gıttıgmz yererde
hayal dunyası cook genıs. krese kayda gıtmıstık 3 ay önce .
mudure hanım dedıkı "benımde kızım var ama gıttı bılıyomuusn "
bende dedımkı "nereye gıtmıs sorsana annecım "
kızımda diyorki" kötü bir ormana gıtmıs olmalı" güldük tabi
butun cevapları hayal dunyası cevresınde
ama oyun oynuyor hep kendı kendıne konuusyor. bırlıkte oynıyoruz bazen babasıyla oynuyor ama kendı kendıne de oynuyor ve konusarak oraya gıt ordan gel ben suraya gıdıyorum bebegın alıyor vs vs
kucukken bende yapardım ama kıızmnkı normalmı ya bilginz varmı
ben spss kullanıyorum. hatta az sonra yaptığım istatistikleri proje raporuma aktarıcam. Dosyanın spss nin hangi versiyonunda yazıldığı önemli. 17 de yazılan dataları mesela 16 ve altındaki versiyonlarda göremezsin. nasıl yardım edebilirim sana.senfat ben pek anlamıyorum ama eşime sordum eğer önceki dönemlerden tutamadığın kaza orucunsa bu orucunu bozmayacakmışsın ama bunun için de bir kaza orucu tutacakmışsın ama nafile orucuysa bunu bozabilirmişsin ama kaza tutmalıymışsın; yanisi kaza her halükarda tutacakmışsın ama sen yine de diyaneti arayıp oraya sorsan iyi olur
kızlar benim de bir sorum var; aranızda SPSS kullanan var mI? Yarına kadar acil bir dosya açıp içindeki datalara bakmam lazım da dosya sadece spss de açılıyor ama SPSS için de IBM lisans istiyor
senfat ben pek anlamıyorum ama eşime sordum eğer önceki dönemlerden tutamadığın kaza orucunsa bu orucunu bozmayacakmışsın ama bunun için de bir kaza orucu tutacakmışsın ama nafile orucuysa bunu bozabilirmişsin ama kaza tutmalıymışsın; yanisi kaza her halükarda tutacakmışsın ama sen yine de diyaneti arayıp oraya sorsan iyi olur
teşekkür ederim derfat
takvime göre yarın 28.hafta bitiyor
ultrasona göre ise 29 bitiyor.
gelişimsel olarak bi hafta önden gidiyormuş bizimkisi
çocugu olan anneleer soru
3.5 yasında bır kızım var ve tam bır cımcıme kreste olsun gıttıgmz yererde
hayal dunyası cook genıs. krese kayda gıtmıstık 3 ay önce .
mudure hanım dedıkı "benımde kızım var ama gıttı bılıyomuusn "
bende dedımkı "nereye gıtmıs sorsana annecım "
kızımda diyorki" kötü bir ormana gıtmıs olmalı" güldük tabi
butun cevapları hayal dunyası cevresınde
ama oyun oynuyor hep kendı kendıne konuusyor. bırlıkte oynıyoruz bazen babasıyla oynuyor ama kendı kendıne de oynuyor ve konusarak oraya gıt ordan gel ben suraya gıdıyorum bebegın alıyor vs vs
kucukken bende yapardım ama kıızmnkı normalmı ya bilginz varmı
teyze çok iyiymiş ama.sonradan çok gülmüşsünüzdür bu olaya..ezikleyeydin bari
porgram ya sonuçta kesin bilir didim napim
yanlış mı yani yapmayayım mı
ama sanki daha renkli anlatıma alışır falan diye düşündüm
demin kızım ailesiyle ilgili ödev yapıyor
babam 36 yaşında seramik sanatçısı adı bilmemne
annem 35 yaşında adı seyyah arkiolog yazmış
ben de kızım o arkeolog dedim
kızımın babanesiyle ilk tanıştırılırken anne bu seyyah işte arkeolog diyorlar
hoş beş sohbet ayrılıyoruz
kadın biz çıkınca arkamdan vah vah çok ta genç ne derdi var ki,neden bu kadar çok içiyor diyor(alkolik anlamış)
sizin de gebeliğiniz hayırlı olsun,sağ salim kavuşun inşallah yavrunuza..teşekkür ederim derfat
maşallah canımcım darısı bana olsun dün hep bebek kıyafetlerine baktım dışarda sanki ilk çocuğım olacakmış gibi heyecan yaptım sanırım çok istiyorum
benim oğlum 2 yaşını 2 ay geçti o da yapıyor kendi kendine oynuyor hayali konuşur geçenmesela kendi kendine aaa pardon bana yardım eder misiniz dedi sonra cevapladı tabiii tekrar cevapladı gerçekten mi sağol gibi
senfat yukarda yazdığım benim durumum normal mi canım sence
kızımla konuşma tarzım:26:
teyze çok iyiymiş ama.sonradan çok gülmüşsünüzdür bu olaya..
diğer konuda ise kızınızın anlatımında bir sorun yoksa,olayları oluşumuna göre sırayla ve öz cümlelerle anlatıyorsa,negatif etkilenmemiştir diye düşünüyorum.
bir de herkes tek kalıptan çıkmış gibi olmayacak ya.arada renk lazım hayata.varsın sizinki de bu olsun.
sizin de gebeliğiniz hayırlı olsun,sağ salim kavuşun inşallah yavrunuza..
oo topik çok bereketli maşallah.haydi bakalım,şartlar uygunsa neden olmasın.bebek çok seviliyor bizde de.kızlarım büyüdükçe bebek kokusunu özlüyorum.hani o çocuğa doyamayan kadınlardanım ben,ruhumda var anaçlık.çok zor kavuştum kuzularıma belki ondandır..
kızlar az önce alışveriş merkezindeydik ve alışveriş yaptık hepsi eşim içindi denk geldi şanslı insan:)
kış geldi paltosu montu yokktu dışarı çıkcaz incecik hırkalarla çıkıodu bende kaban var onda yok hiç içime sinmiodu üzülüodum ''bugün dedim hadi kalk avm ye gidioruz kandırıp götürdüm''
yok istemiorum diye 1 aydır inat yapıodu sezon sonundan alalım ihtiyacım yok diye ama vardı kabansız paltosuz montsuz kış geçermi Allsh aşkına.....ihtiyaç sonuçta
heryeri gezdik erkek kaşe kabanlar 300 den aşağı yok yani en kalitesizi 300 ,eh işte dersen şöle böleleri 400-450 tl , en son kiğılıya girdik 580 damata girdik 560tl ,kiğılıdakinin kalitesini beğenmedim üstündede güzel durmadı zaten damattaki cuk diye oturdu kampanya varmış 500 tl alışverişe 250 tl indirim çeki veriolarmış yane bi 500 daha alışveriş yaptıgımızda 250 ye gelcekti eşimle konuştk mağazada dedik çeki kullanalım bütün ihtiyaçlarını alalım bu kış için mjadem böle bi fırsat var kaşe kabanı aldık ,2 kazak ,1 hırka ,1 swet,1 kadife pantolon bide kaşe kaban aldık toplamda 800 tl ödedik :)))))kredi kartınada 5 e böldürdük kartı sıfırlamıştık bi tek bu var şu an kartta onuda kasada kız çekerken yanlışlıkla taksit erleme girmiş taksitler şubatta başlıcak:))))
ilk başta kulağa fazla gelio ama adamın kabanı yoktu sezon sonunuda bekleyemedik(( geçen sene alamadık düğün için para lazımdı ona hiç bütçe ayırmmaıştık sezon sonunda
bütün kışlık ihtiyaçlarınıda karşıladık
ama eşimin içine oturdu resmen dioki ben 830 gün uyuyamam artık içime oturdu yahu... bide su aldım soguk su içti üstüne:)
sonra dedimki hayatım benim kabanım olmasaydı aynı avantajlar bana sunulsaydı alırmıydık ''gözümü bile kırpmazdım tabi alırdık aşkım ''dedi
''başkasına alırım sevdiğim birilerine ama kendime kıyamıorum ''dedi:) üzüldüm ya((((
bende deidmki''7 yıldır çalışıosun şu alışverişi ne zman yaptın? hiçbizaman..... millete milyarlarca llira dağıttın en az 30 milyar , 7 yılda kendine bi 800 tl yi çok görüosun oh çok güzel oldu eşşek gibi çalışıoruz bunu hakettin,benden sana hediye gelmiş gibi düşün ''dedim rahatladı biraz
soonra tutturdu hadi sanada bişey alalım suçluluk hissediorum sana bişey almadık:)))
bende dedimki ben hakkımı şimdi kullanmim ihtiyacım yok bişeye 3-4 ay sonrada bana hamile kıyafeti almaya çıkarız dedim anlaştık yemek yedik döndük evimize:)
Merhaba
Tanışmıyoruz ama yazınıza cevap vermek istedim. Kaliteli ürünler aldığınız için çok değil aslında o para. Bir de erkekler zırt pırt bişey almaz, almıiken imkan varsa kalitelisini almak lazım. Kabansız da hasta olurdu eşiniz bu soğuklarda
aynı benim eşim. Ben çok kıyafet alırım. Ama eşime zorla aldırırım. Sonra da ben suçluluk duyarım. çok harcıyorum diye. Geçenlerde bir arkadaşı biraz gururunu kırdı. Ben de tesadüf hadi bugün sana birşeyler alalım dedim. Aaaa o da ne kabul etti hemen. Gerçi sebebi başkaymış ama olsun. çok kıırlmış arkadaşına. Karacadan 1200 tl'lik alışveriş yaptık. 500 tl yi geçene yüzde 50 indidirm varmış. çok da iyi oldu. çeşit çeşit giyiyor şimdi. Artık başka birşey almaz kışın. Yaza da yaparız böyle bir alışveriş.kızlar az önce alışveriş merkezindeydik ve alışveriş yaptık hepsi eşim içindi denk geldi şanslı insan:)
kış geldi paltosu montu yokktu dışarı çıkcaz incecik hırkalarla çıkıodu bende kaban var onda yok hiç içime sinmiodu üzülüodum ''bugün dedim hadi kalk avm ye gidioruz kandırıp götürdüm''
yok istemiorum diye 1 aydır inat yapıodu sezon sonundan alalım ihtiyacım yok diye ama vardı kabansız paltosuz montsuz kış geçermi allsh aşkına.....ihtiyaç sonuçta
heryeri gezdik erkek kaşe kabanlar 300 den aşağı yok yani en kalitesizi 300 ,eh işte dersen şöle böleleri 400-450 tl , en son kiğılıya girdik 580 damata girdik 560tl ,kiğılıdakinin kalitesini beğenmedim üstündede güzel durmadı zaten damattaki cuk diye oturdu kampanya varmış 500 tl alışverişe 250 tl indirim çeki veriolarmış yane bi 500 daha alışveriş yaptıgımızda 250 ye gelcekti eşimle konuştk mağazada dedik çeki kullanalım bütün ihtiyaçlarını alalım bu kış için mjadem böle bi fırsat var kaşe kabanı aldık ,2 kazak ,1 hırka ,1 swet,1 kadife pantolon bide kaşe kaban aldık toplamda 800 tl ödedik :)))))kredi kartınada 5 e böldürdük kartı sıfırlamıştık bi tek bu var şu an kartta onuda kasada kız çekerken yanlışlıkla taksit erleme girmiş taksitler şubatta başlıcak:))))
ilk başta kulağa fazla gelio ama adamın kabanı yoktu sezon sonunuda bekleyemedik(( geçen sene alamadık düğün için para lazımdı ona hiç bütçe ayırmmaıştık sezon sonunda
ama eşimin içine oturdu resmen dioki ben 830 gün uyuyamam artık içime oturdu yahu... Bide su aldım soguk su içti üstüne:)
sonra dedimki hayatım benim kabanım olmasaydı aynı avantajlar bana sunulsaydı alırmıydık ''gözümü bile kırpmazdım tabi alırdık aşkım ''dedi
''başkasına alırım sevdiğim birilerine ama kendime kıyamıorum ''dedi:) üzüldüm ya((((
bende deidmki''7 yıldır çalışıosun şu alışverişi ne zman yaptın? Hiçbizaman..... Millete milyarlarca llira dağıttın en az 30 milyar , 7 yılda kendine bi 800 tl yi çok görüosun oh çok güzel oldu eşşek gibi çalışıoruz bunu hakettin,benden sana hediye gelmiş gibi düşün ''dedim rahatladı biraz
soonra tutturdu hadi sanada bişey alalım suçluluk hissediorum sana bişey almadık:)))
bende dedimki ben hakkımı şimdi kullanmim ihtiyacım yok bişeye 3-4 ay sonrada bana hamile kıyafeti almaya çıkarız dedim anlaştık yemek yedik döndük evimize:)
güle güle giysinaynı benim eşim. Ben çok kıyafet alırım. Ama eşime zorla aldırırım. Sonra da ben suçluluk duyarım. çok harcıyorum diye. Geçenlerde bir arkadaşı biraz gururunu kırdı. Ben de tesadüf hadi bugün sana birşeyler alalım dedim. Aaaa o da ne kabul etti hemen. Gerçi sebebi başkaymış ama olsun. çok kıırlmış arkadaşına. Karacadan 1200 tl'lik alışveriş yaptık. 500 tl yi geçene yüzde 50 indidirm varmış. çok da iyi oldu. çeşit çeşit giyiyor şimdi. Artık başka birşey almaz kışın. Yaza da yaparız böyle bir alışveriş.
Eşin güle güle giysin. Kaban olmadan kış geçer mi???çok iyi yapmışsın selin cim....
selin bayılıyorum sana çok komiksinkızlar az önce alışveriş merkezindeydik ve alışveriş yaptık hepsi eşim içindi denk geldi şanslı insan:)
yok istemiorum diye 1 aydır inat yapıodu sezon sonundan alalım ihtiyacım yok diye ama vardı kabansız paltosuz montsuz kış geçermi Allsh aşkına.....ihtiyaç sonuçta
ama eşimin içine oturdu resmen dioki ben 830 gün uyuyamam artık içime oturdu yahu... bide su aldım soguk su içti üstüne:)
bende deidmki''7 yıldır çalışıosun şu alışverişi ne zman yaptın? hiçbizaman..... millete milyarlarca llira dağıttın en az 30 milyar , 7 yılda kendine bi 800 tl yi çok görüosun oh çok güzel oldu eşşek gibi çalışıoruz bunu hakettin,benden sana hediye gelmiş gibi düşün ''dedim rahatladı biraz
tabi ki sağlıklı hayırlı olsun ama isterdim ki kız olsun allah nasip etti şükürVallahi canım 37 aylık bi oğlum var başak hiç çocuk istemeyen ben şimdi çocuk diye deli oluyorum bi kızım olsun istiyorum oldum olası inş olur.Şartlar çok zorlarmı bilemiyorum canım ama oğlum okula başlamadan oda olsun ve biraz büyüsün istiyorum çünkü oğlumla hiç ilgilenemem tam o sırada olursa bu ay başladık çalışmalara kısmet bakalım.Sen neden zor kavuştun canım tüp bebekmi oldu?İkizlermi?
ben bunu biliyordum küçükken yaptım da şimdi lafı dolandırmadan duramıyorumseyyahcım bence hiç bi problem yok hatta yararlı bile diyebilirim
ben bi program zilemiştim türkmax ta orda diodiki çocuklarınıza özellikle 5-12 arası çocuklara kombine cümleler kurun bu beyindeki motor gelişimini çok yönlü düşünmeyi sağlar diye bunu ben günlük hayatımda çok yaparım sadece çocuklara diil iş yerinde evde hatta bazen sölediklerimi iki üç defa tekrar etmek zorunda bile kalabiliorum çünkü akılda tutmak zor oluyo
mesela uzman şöyle demişti.... örnek olarak
çocuk oyuncaklarım nerde dedi?
yatak odasında 5 çekmeceli komodinin alttan 2. çekmecesinin sol tarafının arkasında
çikolata nerde buzdolabında orta rafında en arkasında sağ tarafta gibi......
aslında senin kurdugun cümlelerde buna benziyo çocugun anlaması için düşünmesi gerekio kombine cümleler tabi yaşına göre mesela 5 yaşındak ççocuga daha basit şeyler sölenebilir ama ben b uzmanın kurdugu cümlelerin aynısının daaha beterini iş yerinde arkadaşlara yada özellikle eşime çok kuruorum:) yakında motorları yancak:)
allah kabul etsinben kaza tutuyorum, şu an bozmadım. hafta içi arayıp sorayım diyanete. eşin bununda kazası gerekir dedi demek.
teşekkür ederim derfat
çok şirinler yahu kızıma bişey almaya giriyorum onlara bakmaktan alamıyorum kendimi kızım da tüm tanıdıklarına almaya kalkıyo anne şu bebek ezgiye ne güzel olur değil mi anne bunu alsak yamaşallah canımcım darısı bana olsun dün hep bebek kıyafetlerine baktım dışarda sanki ilk çocuğım olacakmış gibi heyecan yaptım sanırım çok istiyorum
ahahha beyimiz pek de kibarbenim oğlum 2 yaşını 2 ay geçti o da yapıyor kendi kendine oynuyor hayali konuşur geçenmesela kendi kendine aaa pardon bana yardım eder misiniz dedi sonra cevapladı tabiii tekrar cevapladı gerçekten mi sağol gibi
teyze çok iyiymiş ama.sonradan çok gülmüşsünüzdür bu olaya..
diğer konuda ise kızınızın anlatımında bir sorun yoksa,olayları oluşumuna göre sırayla ve öz cümlelerle anlatıyorsa,negatif etkilenmemiştir diye düşünüyorum.
bir de herkes tek kalıptan çıkmış gibi olmayacak ya.arada renk lazım hayata.varsın sizinki de bu olsun.
sizin de gebeliğiniz hayırlı olsun,sağ salim kavuşun inşallah yavrunuza..
oo topik çok bereketli maşallah.haydi bakalım,şartlar uygunsa neden olmasın.bebek çok seviliyor bizde de.kızlarım büyüdükçe bebek kokusunu özlüyorum.hani o çocuğa doyamayan kadınlardanım ben,ruhumda var anaçlık.çok zor kavuştum kuzularıma belki ondandır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?