Kirli Çıkılar )))

farmasi eğer lazeri yüzün için düşünüyorsan kış ayları daha uygun çünkü güneş ışınlarına daha az maruz kalınıyor

eşimi gördüm sanki
ama benimki kaç aydır tablet alalım bana diye tutturuyor.
herşeyi iyi hoş da ahhh şu teknoloji sevdası

karanfilce gelince anlatır canım o bilgisayarcı
o prıgramı bilmiyorum canım hatta hiç duymadım.
biz genelde program yapan programları kullanıyoruz
sirkecunbin,
google da arat canım o programı crack in olmasına bile gerek yok sadece içindeki verilere bakacaksan demosu bile iş görebilir
ben de bilemiycem ama garani olsun diye açmazdım sanırım orucu.
bu arada benim bu an itibariyle sona erdi oruç durumum
hiç aralıksız güzel oluyor ama

ben de eğer ersağ kullanmasaydım omo kullnırdım beyazlar için.
renkliler içinse biminkini kullanıyordum zaten çok az atıyorum mümkün olsa hiç deterjan kullanmıycam zaten.
avrupa ülkelerinde fosfat sınırı %5 iken Türkiyede 30.
kendi ülkelerinde yapamıyorlar burda dayıyorlar.

allah yardımcın olsun. Başarılar dilerim..

Sanki ben yorulmuşum kızlar. Durup durup tatil sitelerine giriyorum. Sonra diyorum dur daha papatya. çok var yaza. Ben tatil istiyorum tatil. Neyse bu hafta dersler bitiyor da biraz rahatlarım artık...

allah yardımcın olsun. Başarılar dilerim..
teşekkürler :))
Sanki ben yorulmuşum kızlar. Durup durup tatil sitelerine giriyorum. Sonra diyorum dur daha papatya. çok var yaza. Ben tatil istiyorum tatil. Neyse bu hafta dersler bitiyor da biraz rahatlarım artık...
Ben de tatilden döner dönmez hemen yılbaşı tatillerine bakmaya başlamıştım; ne zaman sıkılsam bunalsam tatil hayalleri kurarım. Ama hemen aklıma düşeni uygulayabiliyor muyum hayır

farmasi eklediğin şiirden ben de çok etkilendim.

sen de mi bendensin yoksa selin

kesinlikle aslında şöyle düşünüorum
belki ölmüş olsaydı kötü şeyler yaşanmadan hatıralarımda bi kahramanken severdim arkasından duasını okurdum güzel anardım hakkımı helal ederdim yaşan güzel şeyler kirlenmezdi her hatırladığımda lanet okumazdım içimden....
ama yaşarken olmaması daha kötü ..........ben o kelimeyide kullanmayı pek sevmem zaten çocugum oldugunda en çok o kelimeye alışmakta zorlancam galiba belki bi süre eşime haksızlık yaparım ama alışırım sanıorum....

Merhaba kızlar,
Sizi uzun zamandır takip ediyorum,çok güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz,yazdıklarınızı okumaktan büyük bir zevk alıyorum.
Hiç birinizi tanımıyorum ama hepinize kanım çok ısındı,her gün mutlaka bakıyorum neler yazmışsınız diye.Hatta içinizden birinin anlattıklarına göre,o kişinin tanıdık çıkacağını düşündüm ama tanıdık değilmiş.
Sizleri takip etmeye devam edeceğim çünkü muhabbetiniz çok güzel.
Sizleri tanımasam da sevdim kirli çıkılar.
İyi geceler,hoşçakalın

Kadınlar Kulübü
1. Eşim evliliğimizden önce başlayan migren ağrılarından şikâyetçi idi ve cebinde bir suru ağrı kesici ilaçlarla dolaşır ve kriz anlarında da başımı kesin de bu ağrıdan kurtulayım' derdi. Hacettepe Tip Fakültesi’nde 1980 başlarında MR' çekilip migren teşhisi konuldu ama olumlu bir sonuç alamadık. 1983 yılında iş yerim Ankara Üniversitesi'nden Gazi Üniversitesi' ne geçince burada da MR çekilip migren teşhisi konulunca migren tedavisi başladı. Verilen çeşitli haplar etkili olmayınca depresyon tedavisine başlayacağız dediler ve giderek değiştirilen ilaçlar sonucu eşim neredeyse 24 saat uyumaya başladı ilaçların etkisi ile. Bu aşamada ben tedavi ve ilaçları kestirdim. Bitkisel ilaç aramaya başladım ve tanıdığım bir zamanlar orman bakanlığında tıbbi bitkiler araştırma projesi'nde çalışmış emekli tanıdığım biberiye çayını tavsiye etti. Günde 5–6 fincan biberiye çayı tedavisine başladık ve 20–25 gün sonra migren, baş ağrıları sorunları bir daha gelmemek üzere sona erdi.

2. Ortopedist kardeşime ameliyat olan sanatçı Selçuk Ural kardeşime migreni olduğunu söylüyor ve kardeşim biberiye çayını tavsiye ediyor. Selçuk Ural birkaç yıl önce ATV televizyonundaki bir programda migreninin ortopedist doktorunun botanikçi ağabeyinin tavsiyesi ile geçtiğini söylüyor ve teşekkür ediyor.

3. Kayınbiraderimin eşi Elmadağ’da kızakla kayarken düşüp kızak freni demirinin ayak bileği ile diz arası orta bölgede V harfi şeklinde ve büyükçe bir bölgede etini kemiğe kadar kaldırdı. Buraya dikiş atıldı ancak kalkan kısmın büyüklüğünden 1 ay V harfi iç kısmındaki deri canlanmadı ve doktorlar bu bölgeye deri nakli yapmamız gerekir dediler. Kayınbiraderimin bulduğu estetik ameliyatı yapacak doktor Amerika’dan yeni bir ilaç geldi önce birkaç gün bunu sürüp deneyelim, sonuç alamazsak ameliyatı yaparız dedi. Sürülen yağ deriyi 3–4 gün sonra canlandırmaya başladı. Bu yağın üzerine baktığımda Rosmarinus kelimesini görünce biberiye bitkisine olan ilgim çok daha arttı. Kendi kütüphanem ve internetten yaptığım araştırmada biberiye bitkisinin iyi geldiği hastalık ve sorunlar 100'u çok aşınca araştırmayı kestim bu kadar yeter diye.

4. Biberiye yağını yazlık evimize götürdük. Ağabeyimin torunları düşüp veya koşarken başlarını veya eller ve ayaklarını bir yerlere çarptığın da evde başlayan telaşa hiç gerek olmadığını söyleyip bu yağı sürüyordum ve şişmesi, morarması veya ağrıması gereken bölgelerde bunların hiç biri gerçekleşmiyordu.

5. Eşimin işyerinde arkadaşının babasının ayaklarında diz altı bölgesinin dolaşım bozukluğu nedeniyle ayakları soğuk idi. Biberiye çayı ile bu sorunları çözüldü.

6. Çok yaşlı komşumuzun 2 yıldır geceleri uyuyamama sorunu vardı. Damadı Ankara'da bir devlet hastanesinde beyin cerrahi doçent de çözüm bulamamıştı uyku sorununa. Biberiye çayı içmeye başladıktan sonra gece de gündüz de uyumaya başladı.

7. Yine ayni çok yaşlı komşumuz gut hastalığından da muzdarip idi ve kanında ürik asit yüksek çıkıyordu. Biberiye çayı ile bu sorunu da çözüldü.

8. Kayınpederim boyun kireçlenmesinin sonucunda boynu tamamen hareketsiz duruma geçti. Doktorlar ameliyat yapamayız böyle idare et dediler. Biberiye yağı ile yaptığı masajlar sonucu 1 hafta sonra boynunu hareket ettirmeye başladı.

9. Kızım koşarken çarptığı eli mosmor oldu. Biberiye yağını sürdük, 2 saat sonra morluk geçmeye başladı. Akraba doktora soruyorum söyle morluk normal ne kadar zamanda geçer diye ve 2 günde geçer diyor.

10.Biberiye yağı ecza dolabımızda artık yerini almıştı. Bir yerin mi ağrıyor (örneğin baş ağrısı) sür biberiyeyi en azından geçici olarak ağrı geçsin. Bir yerin kesildi mi, çizildi mi sür biberiye yağını çok süratli olarak iyileşsin.

Umarım arkadaşlar için bu bilgiler yararlı olur.

Prof. Dr. Turhan USLU

hah meyradan sonra sen de mi attın kuyuya bir taş
söyle bakalım kimmiş o tanıdık
biz hepimiz çok alınganız hemen üstümüze alınırız

hoşgeldin

sevgili türkan ve sevdiceği
tanıdık kişi ben olmayayım yoksa benim burada paylaştıgım meşhur kaynımın nişanlısının adı da türkan bakarsın sen benim yeni elti adayım olabilirsin oysan veya değilsende hoşgeldin aramıza

ne güldüm kendime kim tanıyacak diye isim bile silmemiştim şimdi oldum mu pişti

günaydın kirli çıkılar :)
haftasonu ne kadar çok yazılmış öyle... oku oku bitmedi..
seyyah alemi paylaştığın bilgi çok güzel gerçekten aklımın bir köşesine yazdım
hasta olanlara da geçmiş olsun

herkese günaydın.hayırlı,bol birikimli bir hafta olsun inşallah..

hakkınızda hayırlısı olsun,gönlünüze göre versin allah..
ben en az 3 çocuk istedim,kendimi bildim bileli.5 sene süren tedavi,ameliyat ve araştırmaların sonunda hamile kalabildim oğluma.doğumdan 1 gün sonra da akciğer kanamasından kaybettim kıymetlimi.2 yıl ve 7 yıl arayla da kızlarımı verdi rabbim.çok şükür.3 çocuğum oldu yine de ama biri cennette,ikisi yanımda.rabbim böyle uygun görmüş.
isteyen herkese tattırsın inşallah anneliği,bu yolda çok acı çektim ama allah sevgisini koydu mu gönlüne,her sıkıntı aşılıyor bir şekilde.

farmasi eğer lazeri yüzün için düşünüyorsan kış ayları daha uygun çünkü güneş ışınlarına daha az maruz kalınıyor
canım ben koltukaltı özel bölge bacaklar olarak düşünüyorum

yüzümdekiler farkedilmiyor bile onlar benim saplantım aynaya yüzüme dayar ışık tutarak bakarsam böyle saçmalarım işte

oğlumun deyimiyle ''bebek poposu'' gibi olsaydı her yanımız

benim ilk gördüklerim sırasıyla

başarı tutku enerji

Rabbim sonsuz sabırlar versin sana canım

kuzucuklarına da sağlık sıhhatli uzun güzel bir ömür

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sağlıklı huzurlu mutlu enerji dolu güzel bir hafta olması dileğiyle canlarrrrrrr

gunaydın kirli çıkılar. Dn oturup kaba bir hesap yaptım ocak ayı masraf ayı olacak gibi.. bu arada dün elektrik faturamız gelmiş 47 lira; çoğu kişi artış olduğunu söylüyordu ama bizde fark olmamış.

Soruna cevap yazanlar olmuş ama bende fikrimi söyleyeyim. diyetisyen değilim ama ona yakın bir mesleğim var. beslenme ve diyetetiğin puanı çok yüksek özel üniversite de bile. bir yıl emek verip kazanamayabilrsin. bir yılına yazık olmuş olur. bence masterı düşünebilirsin daha iyi olur gibi. zaten bir çok bayanın istediği mesleğe sahipsin anasınıfı öğretmenliği. ek gelir içinde aklıma şu geldi belki çevreyi öğrendikçe özel kreşlerde çalışabilirsin yaz tatilinde mesela.ek ders olmadığı için yazın sıkıntı oluyor çünkü çoğu öğretmende.

günaydın arkadaşlar....
umarım keyifler yerindedir.... :)
yoğun bir hafta sonundan sonra,yoğun bir hafta başı.... :))
loveli ve sevimsiz siz de, ı ıh.... :)
geçmişe bi göz attım da,anladınız sanırım... :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…