canım pekçoğumuz için durum dediğin gibi ama serbest çalışanları ev hanımı arkadaşlarımızı da düşünerek öyle yaptıkselam millet;
bildirimden bildirime uğruyorum, arada okumaya çalışıyorum ve kaçırdıklarım için üzülüyorum.
aylık hedef belirleme durumundan sonra bir önerim daha var. fikirlerinizi merak ediyorum, tabi topik sahibi olarak farmasicimin görüşünü de. önerim şu: çoğumuz öğretmeniz, ya da kamu kurumlarında çalışıyoruz. çoğunluk böyle olunca maaşlarda ayın 15 inde elimize geçiyor. şahsen ayın sonunda henüz ne kadar birikteceğim, mali tablom net olmuyor. istiyorum ki bildirimleri en geç ayın 14 ünde bildirelim. benim için ay sonu ayın 14'ü :))) ay başı da 15'i :)))
düşüncelerinizi merakla bekliyorum.
farmasi bir tek türklerde[ben de içinde tabii] var bu çocuğun ihtiyaçlarını hep ön sırada tutmak,üstüne fazlaca titremek,yine de çok sağlıklı nesiller yetiştiremiyoruz sanki.
eğitimcisin,çok fazla örnek vardır önünde.
en iyisine sahip olsunlar,görmediğimiz ilgi ve imkanların hepsine sahip olsunlar derken yanlış mı yapıyoruz diyorum bazen. ne az ne çok ilgi,o ortalamayı tutturmak önemli olan sanırım.bu ara sürekli çocuk gelişimi kitapları okuyorum,çok değişik yazarlardan,hatalarım kadar doğrularım da var,onu gördüm.
kafam dağıldı,yani özetle,çocuğunun ihtiyaç ve bakımını en iyi annesi bilir.herkesin ev ortamı ve şartları farklıdır.herkesin doğrusu da farklıdır bu durumda.biz fikrimizi söyleriz,kişi doğru bildiğini uygular..
sirkencubin
çok hızlı kilo alıyorum diyordum yaa.
en son 53 civarı çıkınca ki bundan 5 ay önce 47-48 civarındaydım ve o kilo en az 10 yıllık kilomdu.tam 1 haftadır yemeklerimi azalttım yani canım çekse de fazlasını yemedim.
şimdi şöyle hafiften karın için evde yapabileceğim ne var mekik çekiyim mi mesela yoksa o dediğin videodan mı başlıyım hemen.
bir de aç karna mı tok karna mı yapılır spor.
vee dün kv de tartıya çıktım hem de tıka basa dolu bi şekilde toktum 51.5 çıktım demek ki yemezsem almıycam aslında çok yemiyorum ama metobolizmam yavaşladı sanırım.
ama dün ne yedim kızlar.. az yemek için karar almama rağmen orada bilerek ve isteyerek uygulamadım
dün kayınpederim ziyafet vercem dediarada tutar biliyo musunuz
balık almış ızgarada onu yaptık çinekopmuş ben hiç yememiştim çok güzeldi hoşuma gitti.
kv pastırmalı paçanga böreği yapmış, patates kızartması, pilav ve közlenmiş kırmızı biber yapmış. çorba vardı.
o kadar çok şey vardıı ki havuç salatası bayılırım zaten.
börekten ve kızartmadan bi tane bile almaım canım da çekmedi zaten ama közlenmiş biber ve balığı o kadar çok yedim ki.
havuç salatasınınn nerdeyse yarısını ben bitirmişmdir.
dün de 10 da kalktık ama yine de baya iş yaptım.
kardeşim çamaşır getirmiş cumartesiden tam 4 posta çamaşır attık yıkadık astık. beyazlar hariç hepsi ksa yıkama
nerdeyse bütün ütülerimi bitirdim dün. bir de gezmeye gittik işte
hay maşallah
siz insansanız ben neyim aceba
ben geldiiiiiimmm
nasılsınız görüşmeyeli herşey yolunda mı??
ya ben 3 gündür yazılanları okuyamadım
bi yandan öğle yemeğimi yiyorum bi yandan okuyorum
öpüyorum hepinizi
canım ben iş yaparım ama yanımda biri olcak.
Eşime bazen yalvarırım mutfakta yanımda dur bari diye.
Oysa çok tembel hiç sevmez ev işlerini.
Bazen kıramaz alır laptobu gelir mutfağa.
Kimse olmayınca benim iş yapasım hiç gelmez.
Babanneme çektim herhalde(biz gidince evi kaldırırdı da)
dün kardeşim vardı ya erkek bu arada bana yardım etti birlikte astık topladık filan hoşuma gitti.
Ben de kalabalık bi aile olmak istiyorummmm artıkk
:124::119:
yapim sana
olacaktı şöyle otantik bir kır evi
arada eniştenle kaçamak yapacağımız
haziranın sonunda Allah kısmet ederse doğum yapcam
eylülün sonunda bebk 3 aylık olmuş olcak sizce 3 aylık bebekle yaz sonunda tatile çıkılırmı?
herşey dahil bi otelde ,sıcaklarında pek kalmadığını varsyarsak bebiş bunu kaldırabilirmi? kendi arabamızlar gitcez 4 gün?egede bi yer olcak muhtemelen erken rezervasyonla alcaz...
yada yakın bi yer olsun hafta sonu gidelim 2 gün kalalım ağvaya gidebiliriz yarım pansiyon bi otel?
gerçek kilo sabah wc den sonra çıplak bir halde aç karna çıkan kilodur. ama adet yaklaştığı hafta 2 kiloya kadar ödem tutabilirsin. Evde yapabileceğin hareketler çok fazla ebru şallının pilateslerini indirebilirsin; callanetics videolarını indirebilirsin; bende ikisi de var ama şu sıralar jillian micheals e merak sardım onun videolarını arıyorum şu an nette
dün ben de bir dengesiz yedim sabah bol kaşarlı omlet yedim daha doğrusu öğlendi sonra meyve yedim baya bi akşam üzeri tiyatro sonrası yarım mantarlı pide gece de tereyağında yumurta (anane anlatınca canımız istedi hatta evde ekmek kalmamıştı eşim gece gece ekmek aramaya çıktı bulamamış ananeden aldı geldi) ama bugüne bende de balık var sağlıklı besleneceğizBu haftasonunun çoğu uykuda geçti haftaya saatimi 9 a kurup az erken uyanmak istiyorum zaman uykuda geçince çok pişman oluyorum
yok benim bu değer reglden 2 saat önceki tartımdı.neyse idealim 50 zaten.
canım arada fazla yenir ama genel beslenme şekli önemli olan.
afiyet bal şeker olsun
az yemeyi daha önce ömrümde hiç denememiştim zaten az yerdim midem dolardı hemen, ama güzel bi duygu az yemeye çalışmak nefs terbiyesi açısından da, Allah dostları hep az yerler. ama az uyku
bilmiyorum onu yapabilir miyim onu da yapmak çok istiyorum.
nefsimizin az yemek ve az uykuyla tebiye olacağına inanıyorum. belki de yaşadığımız çoğu gafletin nedeni basit gibi görünen bu şeylerdir.
karanfilce bizde her şey ortaktır (yemek yapma hariç) evde ama mutfakta ben çalışıyorsam eşim de gelir oturur bir taraftan gün içinde neler oldu sohbet ederken diğer taraftan da ben işlerimi hallederim
demek biraz yediklerine dikkat etsen formunu koruyacaksın
canım ben iş yaparım ama yanımda biri olcak.
eşime bazen yalvarırım mutfakta yanımda dur bari diye.
oysa çok tembel hiç sevmez ev işlerini.
bazen kıramaz alır laptobu gelir mutfağa.
kimse olmayınca benim iş yapasım hiç gelmez.
babanneme çektim herhalde(biz gidince evi kaldırırdı da)
dün kardeşim vardı ya erkek bu arada bana yardım etti birlikte astık topladık filan hoşuma gitti.
ben de kalabalık bi aile olmak istiyorummmm artıkk
:124::119:
bence de sağlıklı ve uzun yaşamada oldukça etkili az yemek az uyku
çok yemem çok uyumam
hiç sevmiyorum uykuyu miskinliğe yol açıyor az uyku dinçlik veriyor bana günde ortalama 6 saat yetip de artırıyor
evin bereketini de artıdığına inanıyorum güneş doğmadan kalkmanın
hafta sonu yemeğe gitmiştik arkadaslara. 3 çifttik. Yanımızda 4,5 yıllık evli bir çift vardı, bebek müjdesi verdiler. çok sevindik. 6 ay önce eşi eşime söylemiş, bebek olmuyor diye. Nedenini bilmiyoruz. Tüp bebek yapmışlar, tutmuş. Yani belki doğal yolla bekleseler olur ama vakit kaybetmek istememişler. çok mutlu olduk onlar adına. Allah isteyen herkese versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?