valla öyle olan bir öğrencim vardı apandisit demişlerrdi. bence acile götür. çocuk işi bu belli olmaz gece daha kötü olur allah koruusn tedbiri elden bırakma derim geçmiş olsunkızlar yarım edin ya bi fikriniz var mı bilmiyorum ama kızım 6 yaşında kasıkları agrıyo şuanda 5 den sonra başaladı sabahtan beri karnıda agrıyodu ama şimdi çok fena sancılanıyo va ateşi var enfeksiyon gibi şimdi acile gitmek istemedim babası yok 1 haftalıgına gitti sabah çocuk dok. gidicez ateş düşürücü verdim ne yapmalıyım sistit gibi degil idrar yaparken agrısı yok.napıcamı şaşırdım kötü bişey olabilir mi:18:
ben de karanfilce gibi yaparım genellikle, suyu da öyle foşurdatarak kullanmamhah iste sen gibi olabilsem iyi olacak :)) bugun dikkat etmeyee calistim,umarim hep böyle devam eder.benim tek sorunum yagsiz hatta bazen temiz denecek durumda olsa bile yikamaya calisiorum,hani muslugu acinca daha cok su gider ya,o yuzden ben de makinaya atiyorum...
benim de 2 güne anca dolar dedim ama bazen 3 günü de bulurya canım daha çok su gidecek diye düşünme de, mesela ben yağsız rende limon sıkacağı su bardağı gibi şeyleri sudan kısık suda çok açmam tabi geçiririm.
böylelikle en azından onlar deterjanın içine girmemiş, daha sağlıklı olmuş oluyor.
biliyosun ne kadar durulasak da deterjan kalıyor.
haa bi de yarım tablet kullan
ben öyle yapıyorum..
bu arada kızlar bana misafir gelmese benim makina 3 günde dolar
özeti ben geçim hatılayabildiğim kadarıyla o zman:)))) özetci başı oldum :))))
seyyah kadınlar klübünü her zamanki gibi coştudu hatun bi geyik toğiğnde bi burda herşeye her konuya cevabı var kızı çok özel insnai duyguları geşilmiş bi çocuk bi gece ufak bi problem yaşamış canı sıkılmış bu yaklaşık bi 5-6 sayfa var
evada az diil:)))) arada giri topiği hareketlendiriyo gidio işleri çok yoğunmuş çalışıomuş çalışıomuş çalışıomuş Allah çalışma kolaylığı versin kazancını artırsın
sirkencubincimde işiyle ilgili yeri gelmiş teknik bilgiler vermiş eğitim alanıyla ilgili allighrith 'la konuşmuş ismleri yanlış yazmış olabilirim kusura bakmyın lütfen((
sonra senfatcim teknoloji manyaklarından bahsetmiş ve sırf hava olsun diye elinde teknik hiçbi özelliğini ilmediği halde milyarlarca liralık telefonlarla gezenlerden bahsetmiş hepimiz hakeverdik:)))
lovelicimde yeni yeni birikimlerine başlamış Allah bereket versin onun sevincini paylaştı bizimle
farmasicim her konuda anne yaklaşımıyla yaklaştı:))) ve yeniden hayranlığımı kazandı çok akıllı kadın
sevimsiz ve ben hamileleikten mide yanmalarından bahsettik biraz
aramıza yeni katılan banucumun fikirleri konuşamaları olaylara yaklaşımıda farmasininkine yakındı kendinden emin anaç tavırlar sergiledi
karanfilcecim gezmeye gitti gidersem ne alsam diye düşündü bi yaşpasta fırtınası döndü seyyahın canı çekmiş kalbi temizmiş akşama misafirleride ona getirdi
sonna gezmeden dönerken yaşadıklarını anlattı:)))
meyra da kitap çıkarmaya karar vermiş bu fikrini paylaştı bizimle
atladığım unuttuğum varsa kusura bakmasın ekleme yapsın bu kadarını hatırladım(((((
size yaklaşık 50-60 sayfanın özeti oldu:)))
akıllıbıdıkçım sana ve papatyacım sana:)))
sen erzuruma da gelmişsin heekesinlikle katılıyorum canım
ama psikolojim bozuldu güya tatile gitmiştik hani şu erzurumdaki kış olimpiyatlarına.
çünkü ben hiç öyle aşırı zengin tiplerle bi arada durmamıştım. ama annesini çok sevmiştim kızın çok asil çok hanımdı.
biliyorum o bölümü lisede benim arkamda oturan bi ahmet vardı gıcık ahmet o bölüme gitcektigece gündüz onu sayıklardı.
ömrümde onun kadar hırslı birini hatırlamıyorum. azimli değil yalnız hırslı
tıp bilmem ne derken gitti mat. öğretmenliğine onu da atanamadı
geçen yıl kardeşimle bi düğünde karşılaşmışlar ablan ne ballı demiş.
bunlar benden iyiydi hatta ben sınıfta 10. sıradaydım. senin gibi eczacı da çıktı şu an annemlerin ilçede eczanelerini açtılar
ama çoğu onca puanı heder etti müh. gittiler yazık oldu yaa şimdi kaldırım taşlıyorlar.
bu hayatta gerçekçi olmak lazım o kadar puan almışsan git tıpa, eczacılığa, diş hekimliğine olmadı fizik tedaviye(sayısallar için konuşuyorum yalnız)
kızlar yarım edin ya bi fikriniz var mı bilmiyorum ama kızım 6 yaşında kasıkları agrıyo şuanda 5 den sonra başaladı sabahtan beri karnıda agrıyodu ama şimdi çok fena sancılanıyo va ateşi var enfeksiyon gibi şimdi acile gitmek istemedim babası yok 1 haftalıgına gitti sabah çocuk dok. gidicez ateş düşürücü verdim ne yapmalıyım sistit gibi degil idrar yaparken agrısı yok.napıcamı şaşırdım kötü bişey olabilir mi:18:
seyyah kadınlar klübünü her zamanki gibi coştudu hatun bi geyik toğiğnde bi burda herşeye her konuya cevabı var kızı çok özel insnai duyguları geşilmiş bi çocuk bi gece ufak bi problem yaşamış canı sıkılmış bu yaklaşık bi 5-6 sayfa var
evada az diil:)))) arada giri topiği hareketlendiriyo gidio işleri çok yoğunmuş çalışıomuş çalışıomuş çalışıomuş Allah çalışma kolaylığı versin kazancını artırsın
sirkencubincimde işiyle ilgili yeri gelmiş teknik bilgiler vermiş eğitim alanıyla ilgili allighrith 'la konuşmuş ismleri yanlış yazmış olabilirim kusura bakmyın lütfen((
sonra senfatcim teknoloji manyaklarından bahsetmiş ve sırf hava olsun diye elinde teknik hiçbi özelliğini ilmediği halde milyarlarca liralık telefonlarla gezenlerden bahsetmiş hepimiz hakeverdik:)))
lovelicimde yeni yeni birikimlerine başlamış Allah bereket versin onun sevincini paylaştı bizimle
farmasicim her konuda anne yaklaşımıyla yaklaştı:))) ve yeniden hayranlığımı kazandı çok akıllı kadın
aramıza yeni katılan banucumun fikirleri konuşamaları olaylara yaklaşımıda farmasininkine yakındı kendinden emin anaç tavırlar sergiledi
karanfilcecim gezmeye gitti gidersem ne alsam diye düşündü bi yaşpasta fırtınası döndü seyyahın canı çekmiş kalbi temizmiş akşama misafirleride ona getirdi
atladığım unuttuğum varsa kusura bakmasın ekleme yapsın bu kadarını hatırladım(((((
ateş varsa apandiste bakarlar öncelikle diye biliyorum ben dekızlar yarım edin ya bi fikriniz var mı bilmiyorum ama kızım 6 yaşında kasıkları agrıyo şuanda 5 den sonra başaladı sabahtan beri karnıda agrıyodu ama şimdi çok fena sancılanıyo va ateşi var enfeksiyon gibi şimdi acile gitmek istemedim babası yok 1 haftalıgına gitti sabah çocuk dok. gidicez ateş düşürücü verdim ne yapmalıyım sistit gibi degil idrar yaparken agrısı yok.napıcamı şaşırdım kötü bişey olabilir mi:18:
ne iş yapıyor da yazın para kazanıyor yazlıkta diye merak ettim benim de öle planlarım var dayazın yazlıga gidiyor. turistlik yerlere. deniz falan..
siz nasıl birikim yapıyonuz kızlar:)
bi kaç tüyo alayım:)
rehberlikçi arkadaşım diyor banaselam kızlarrr
altın alanların birikimleri bereketli olsun
gece gece kaynatmışsınız yine
valla eve internet bağlattıracaksınız olacağı bu yani
loveli Allah paranın bereketini arttırsın diyorum arkadaşım tez zamanda rahata kavuşursunuz
karanfilce ilk evlendiğin zamanları anlatmışsın ağlardım felan diye..
ya canım yaaa çok ttalısın seeen
lisedeyken ilk aşk acım çok fenaydı annemler psikoloğa bile götürmüşlerdi beni
yemeden içmeden konuşmadan kesilmiştim resmen
sonra bana ne oldu gerçekten bilmiyorum erkeklere karşı çok baskın yapılı oldum
hiç de eşimin lafını sallamam üzülmem
hakimiyet genelde bendedir..
sevimsiz ve selin mide yanmalarından şikayet etmişler
mide yanması dediğiniz reflü oluyor akşamları o mu?
onun çaresi akşam öğünlerini hafif ve az yağlı geçiştirmek
şekerli,pasta börek kurabiye yapay gıdalar yemeyin bence
çünkü gebelik şekeri denen bir şey var ailesel yatkınlığınız varsa tetiklenebilir.
ileride tip 2 diyabet olma olasılığınız %50'lere çıkabilir
ben de çok hızlı kg almıştım doktorum şüphelenmişti ama testlerim normal çıkmıştı
hatta doktor şekerden şüpheleniyorum deyince glisemik indeksi yüksek karbonhidratları kesmiştim
kilo bile vermiştim..
meyra kitap yazacakmışsın hayırlı olsun kolaylar gelsin şimdiden..
farmasi pilavları nohutlu yaparım demişsin önceden haşlayıp mı koyuyorsun nohutları??
yoksa pilav 5 dakika. iş nohutta
ben mercimekli bulgur yapıyorum mercimek nohuta göre hızlı haşlanıyor..
seyyahalemi..
kızından bahsetmişsin aslında kendinden de bahsetmişsin biraz.. beni de üzdün okurken
kendi derdini pek açmamışsın sanırım.. gerçi sayfaları pek okuyamadım ama..
kızın ise anlattığın kadarıyla çok güzel ve özel bir çocuk..
hiç kızma annesi ona
biz kızıp bağırırsak öfkeli ve tepkili çocuklar yetiştiririz diye çok korkarım ben.
bardağım taşarsa eşşek sıpası napıyorsun felan derim kızarım ama kucağıma alıp kızarım sarılarak
çocuğu koyun gibi yaptım..
kızma vurma nedir bilmiyor
eşimle birbirimize sesimizi yükseltsek sıkı sıkı sarılıp öpüyor kuzum bizi..
çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten
ben çocuk büyütecek sabırda bir insan olmadığımdan kendi adıma düşünmüyorum tabibu arada banusultan arkadaşımıza ben hoşgeldin demedim..
unuttum sanırım
hoşgeldin arkadaşım..
sirkeciyle muhabbet ettik ama sen de hoşgeldin canım..
banunun iki kızı varmış topikteki kız popülasyonunu arttıralım
ya ben dünkü kahve fincanımda çıkan emziren kadından çok etkilendim sanırım
ne diyorsnuz yaa yazı beklemeden bıraksam mı ipin ucunu??
doktora gitmem lazım..korkuyorum da
zaten bakalım ne zamana hamile kalabilirim
belki de duru gibi bekletir beni..
Duru tam 2.5 yaşında
(kızımın adını da sölemiş oldum)
yaşı uygun bugün hamile kalsam bile 3.5 yaşında olur nerdeyse
biraz biraz kilo da veriyorum yeme düzenimi değiştirdim
akşamları oturup yemek yemiyorum tavuklu salata ya da meyve yiyorum sütle..
denerken de veririm iyi de olur..
ooof kafam çok karışık
allah razı olsun canımhayır canım yerde, hayvan, insan pisliği, idrarı, alkol, domuz eti, köpek salyası kılı ve buna benzer şeyler olmadıktan sonra namaz kılabilirsin.
zaten de yoktur da.
lavaboya da değebilir lavaboda ne pisliği olabilir ki su sabun kalıntısı olur anca.
tuvalete bile girince senin görmediğin sıçramalar namaza engel değil sen sadece önlemini alır dikkat edersin.
vesveselerin hepsi şeytandandır.
nas suresini de bol okumanı tavsiye ederim
normalde kimseye al sat demem ama, bu seviyeler gerçekten altın alınacak seviyeler....
en iyi ihtimalle 20-30 dolar daha düşebilir ama,orta vadede altın kazandıracak... :)
benim sepette ağırlıklı altın ve dolar var,o nedenle tl. yi bekletiyorum....
ama şöyle bi 20 dolar daha düşsün ons,eminim dayanamam....:))
kesinlikle ytd....peki ne? mt... :))
bu arada merhaba arkadaşlar... :)
bugün çok yoğunum,arada bakıp çıkıyorum size,
hadi iyisiniz.... :))
kafa dinleyin biraz... :)
bebiş doğunca makinenin birini ona ayırıcaksın heheheeh minik minik çok çıkıyor onların çamaşırıbi yandan hapşırıp bi yandan okuyorum sizleri
hastalığın kollarına teslim oldum bugün itibariyle:2:
tl olarak biriktirebilenlere hayranım
gerçi ben de biriktirebiliyorum ama eşim yapamıyor malesef
harcadığı zaman da "sanki kendime mi harcıyorum diyor, ev için harcıyorum"
bi bakıma haklı ne diyeyim
allright ilgin ve cevabın için çok teşekkür ederim
sabit bi gelirin var mı
gerçi olsun ya da olmasın, sana kumbara yöntemini tavsiye ederim
kendimi bildim bileli kumbaram var ve de süper bi kaynak bence
kızlar da tavsiyede bulunurlar yine
ben mesela çok yağlı olmayan ve çok yer kaplayan kap kacakları koymam makineye
yani diyelim ki küçük mutfak kapları var ya (leğen misali), sebze yıkadım diyelim, onu da hemen musluğun önünde yıkar kaldırırım
ya da makarna süzülen süzgeç mesela
biz iki kişiyiz, makine iki güne anca doluyor
çamaşır makinesi de haftada bir renkli, bir beyaz olm.üz.iki kere çalışır
renklilerim az ise kısa programa atarım hatta
beyaz da çok olmuyor aslında
eşimin iki gömleği, benim önlüğüm, beyaz çamaşılar, birkaç havlu, anca doluyor bazen.
valla harikasınnn selinnnnnnnnn çalışkan öğrenciiiözeti ben geçim hatılayabildiğim kadarıyla o zman:)))) özetci başı oldum :))))
yine çok tatlısın
ateş varsa apandiste bakarlar öncelikle diye biliyorum ben de
atlama doktora git
geçmiş olsun
ne iş yapıyor da yazın para kazanıyor yazlıkta diye merak ettim benim de öle planlarım var da
birikimi arkadaşlar yapıyor tavsiye verirler
rehberlikçi arkadaşım diyor bana
çocukta sorun yok ben deliyim diye düşün
delisin çünkü
çözücez inşallah
ben çocuk büyütecek sabırda bir insan olmadığımdan kendi adıma düşünmüyorum tabi
zaten kızım da planlı olmamıştı
ama kardeş düşünülüyorsa arasını açmamak mantıklı geliyor
yardımcın da var ikisinin bir aradan çıkması daha kolay olur
biri büyüyünce diğerinde tekrar aynı acılar uykusuzluklar hastalıklar yorar insanı sanırım
hayırlısı sağlıklısı olsun istediğin zaman olsun
allah razı olsun canım
o şeytanın canını okuyacağım
acaba acaba ben ne zaman bu tavsiyelerden faydalabileceeeeeeeeeeeeeeem:26::26:
allrıht
ben tam anlamadım bahsettiğin şey nasıl bir durum
parmaklar yapışık mı eğri mi
ama kızımda bu yaz ortaya çıkan bir sorun var
aynıysa bana da bir tavsiye arkadaşlar
nasıl anlatırım bilmiyorum şimdi iki ayağında da var aynı sorun birden oldu
şöyle söyleyeyim başparmaklar içe doğru dönüyor ikinci parmağa doğru
ikinci parmak başparmağın üzerine çıkıyor
ortopediste gittik herhangi bir sebeple ya da ayakkabıdan da olabileceğini söyledi
ayakkabıya çok dikkat ediyorum kaliteli alıyorum ama sebepsiz de olabilirmiş
parmak arasına silikon bir aparat verdi kullanıyoruz ama bir değişim yok
ergenlik dönemine kadar geçmezse ameliyat gerekir kalıcı olabilir dedi
kızımda bir de sol el ayasının içinde nohut gibi bir şişkinlik var
hiç farketmedim düştü de mi oldu kendi mi oluştu
o da herhangi bir sebeple oolabilirmiş
yine nce ortopediste gittim acaba kemikte mi bişey var diye
hemen ameliyat dedi
ama ben çocuk cerrahına da gittim çok fazla sinir var bu bölgede dedi plastik cerraha gönderdi
en son cerraha gittik röntgen mr çekildi
dağılan yapıda bir yağ bezesiymiş
asla ameliyat olmaz olursa dağılır başka yerlere yayılır dedi
alınması illa gerekirse hacettepede bir bölüm varmış anca yakma tarzı bi işlemle alınabilirmiş
çok büyük değişiklik göstermedikçe almayacaklar
ama düşünce çarpınca bir yere ilk orası acıyor çok canı yanıyor
çok teşekkürler allright.gönlünüzden geldiği gibi davranın bebek konusunda.biz çok uzun düşündük,büyük kızımıza kıyamadık bir türlü,az daha büyüsün derken her sene çocuk 7 yaşına geldi,bizim de yaş ilerledi.evlere şenlik bir de küçük canavarımız oldu ki,uykuyu yeni tadıyoruz.mümkünse,rabbim de veriyorsa 20 li yaşlarda çocuk dosyasını kapatmak lazım.biz geç kaldık tabii.bu arada banusultan arkadaşımıza ben hoşgeldin demedim..
unuttum sanırım
hoşgeldin arkadaşım..
sirkeciyle muhabbet ettik ama sen de hoşgeldin canım..
banunun iki kızı varmış topikteki kız popülasyonunu arttıralım
ya ben dünkü kahve fincanımda çıkan emziren kadından çok etkilendim sanırım
ne diyorsnuz yaa yazı beklemeden bıraksam mı ipin ucunu??
doktora gitmem lazım..korkuyorum da
zaten bakalım ne zamana hamile kalabilirim
belki de duru gibi bekletir beni..
Duru tam 2.5 yaşında
(kızımın adını da sölemiş oldum)
yaşı uygun bugün hamile kalsam bile 3.5 yaşında olur nerdeyse
biraz biraz kilo da veriyorum yeme düzenimi değiştirdim
akşamları oturup yemek yemiyorum tavuklu salata ya da meyve yiyorum sütle..
denerken de veririm iyi de olur..
ooof kafam çok karışık
bebiş doğunca makinenin birini ona ayırıcaksın heheheeh minik minik çok çıkıyor onların çamaşırı
ben de hafta da 2-3 kere yıkarım cuma günleri yıkarım tüm çamaşırlarımı bizim çok çamaşırımız olmuyor ama oğluşumunnn çok çıkıyor kirlenmese biile 2 günde bir banyo yapıyor kkııyafetleri değişiyor
bebek çamaşırı dedikçe aklıma şu anım gelir.
aynı dönemde hamile kaldığım arkadaşıma gittim bebek görmeye.ben yeni oğlumu kaybetmişim o da oğlan.sevdim kokladım bebeği.annesi içeri çamaşırlarını asmış,minik minik bir sürü giysi.içim gitti tabii.arkadaşımsa şikayet ediyor,bitmiyor çamaşırı diye.
oysa ben o çamaşırları yıkayıp asmaya öyle hasretim ki içim acıyor.
3 yıl sonra rabbim kızımı verince makineye atmaya bile kıyamadım,özel sabunlarla elimde yıkadım aylarca,öyle özenmişim,öyle imrenmişim ki.bebek çamaşırı dendikçe hep o günkü sızıyı hatırlarım ama rabbim bana da nasip ettiği için şükür etmeyi de unutmadan.
bugün okula gitmedim adet oldum ağrım var yatıyorummmmmm
güzelim sıcak su torbası koy hemen karnına,ayaklarına.o ağrı bezdirir insanı.
günaydın arkadaşlar,hayırlı cumalar hepinize..
ancak okuyabildim sayfaları,akşam girmeyince birikmiş tabii.
çok şey var alıntılanacak ama sabah telaşesi,büyüğü okula gönderip,küçüğü doyurmam lazım..
akşam komşumun bebeğine çok güzel oyuncaklar aldım,unutmuşuz bile bebek eşyalarını.
biraz da alışveriş yaptım,yarın da semt pazarına giderim.ihtiyaçlar bitmiyor tabii.
çok teşekkürler allright.gönlünüzden geldiği gibi davranın bebek konusunda.biz çok uzun düşündük,büyük kızımıza kıyamadık bir türlü,az daha büyüsün derken her sene çocuk 7 yaşına geldi,bizim de yaş ilerledi.evlere şenlik bir de küçük canavarımız oldu ki,uykuyu yeni tadıyoruz.mümkünse,rabbim de veriyorsa 20 li yaşlarda çocuk dosyasını kapatmak lazım.biz geç kaldık tabii.
bebiş doğunca makinenin birini ona ayırıcaksın heheheeh minik minik çok çıkıyor onların çamaşırı
ben de hafta da 2-3 kere yıkarım cuma günleri yıkarım tüm çamaşırlarımı bizim çok çamaşırımız olmuyor ama oğluşumunnn çok çıkıyor kirlenmese biile 2 günde bir banyo yapıyor kkııyafetleri değişiyor
bebek çamaşırı dedikçe aklıma şu anım gelir.
aynı dönemde hamile kaldığım arkadaşıma gittim bebek görmeye.ben yeni oğlumu kaybetmişim o da oğlan.sevdim kokladım bebeği.annesi içeri çamaşırlarını asmış,minik minik bir sürü giysi.içim gitti tabii.arkadaşımsa şikayet ediyor,bitmiyor çamaşırı diye.
oysa ben o çamaşırları yıkayıp asmaya öyle hasretim ki içim acıyor.
3 yıl sonra rabbim kızımı verince makineye atmaya bile kıyamadım,özel sabunlarla elimde yıkadım aylarca,öyle özenmişim,öyle imrenmişim ki.bebek çamaşırı dendikçe hep o günkü sızıyı hatırlarım ama rabbim bana da nasip ettiği için şükür etmeyi de unutmadan.
güzelim sıcak su torbası koy hemen karnına,ayaklarına.o ağrı bezdirir insanı.
rabbim evlatlarımızla sınamasın bizi oğlumdan önce boş gebelik geçirdim bebek yoktu içinde ama canım öyle acıdı ki çok ağladım aylarcaa senin acın bambaşka ben hala oğlumun çamaşırlarını sererken çok seviyorum elimle yıkamadım ama sererken ayrı yere seriyorum baktıkça mutlu oluyor dünyam o benim rabbim tez zamanda isteyen arkadaşlarıma versin hayırlısıyla
valla battaniyeye sarıldım yatıyorum acıktım da kalkıp bişeyler yemem lazımmm
gunaydın arkadaslar
oğluma balkabağı çorbası yapmak istiyorum. netteki tariflerde içine hazır krema konuyormuş. ben krema koymadan nasıl yapabilirim. yapan deneyen varsa tarif verebilir mi?
çok teşekkür ederim. henüz çok karşı koyamadıgından ağzına tıkıştırıyorum reklamlar karşısında. tatlıları sevmiyor şu an için. ama biraz büyüsün her şeyi yemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?