çok teşekkürler bitanemmmmmmmmmmmmmmmya bu arada sölicem şeyi unuttum farmasi allak zihin açıklığı versin inşalla öss de şampiyon olmayı nasip etsin
niselycim çocugun için çok geçmiş olsun idrar iltihabı zordur tuvaletini yaparken acır 2 dk bi tuvalete çıkar ateş huysuzluk Allah şifa versin daha büyük dertlerle sınamasın...
Farmasi dikkatine bu ay bende bidirim yapicam. Daha onceden birikmis 12ata altin, 40 gram ve 6000 lira vardi. Bu ay 3000 lira koyduk. Allah bereket versin. Ocak ayi hedefim de 3000 lira insallah... Simdiden herkesin birikimleri hayirli olsun...
Farmasi, bu ayki birkimimiz 2500 tl ; çok şükür hedefimize ulaştık. Gerçi ayın on beşine kadar diğer harcamalar için ayırdığımız bütçenin denk gelmesi gerekiyor, bakalım Allah büyük :)
Onu da diğer birikime ekleyip gram altın aldık. Yani birikim olarak 93 gram altınımız var. Tablodaki nakit para da artık yok dolayısıyla.
Farmasi günaydın, mesajım kaynamış galiba arada; birikimimi tekrar bildireyim :)
Kirli çıkılara günaydınlar mutlu haftasonları :)
Selin çok faydalı olmuş verdiğin bilgiler teşekkürler :)
Karanfilce sanırım iki ya da üçtür kaç çocuğun var ya da hamile misin diye soruluyor sana, bu işin hikmeti ne ola ki:) Allah büyük.
günaydınnnnnnnnnnn canım bereketli olsun ekledim :))
yaaaa bu kadar çok yazmayın her gün giriyorum en az 20 sayfa birikmiş oku oku yetmiyor okudukçada karışıyor yeni gelenler eskiler alıntılar karmarışık oluyor offfffff bu gruba ait değilmiyim ben artık bu kadar yabancı hissediyorum kendimi
akıllı bıdık buraya katılma sebeplerimden biri de sendin,ama seninle tanışıp muhabbet etme fırsatı olmadı henüz,eskisi gibi aktif olmanı dört gözle bekliyorum.akıllıbıdık bu aralar pek sessiz takipte:44:
neden acaba derdi mi var sıkıntısı mı var işleri mi çok:44:
selin'cim çeyizden bahsetmiş, malum ben de kızımı evlendirdim
çeyizinin de nerdeyse yüzde doksanını ben aldımhem vakti yoktu kızımın hem de
ilk zamanlar ilgisi yoktunişanlandığında hemen hemen hiçbirşeyi yok gibiydi. yaklaşık
on ayda herşeyini hazırladım. çoğu eşyasını internetten piyasa fiyatlarının çok altında aldım.
nerdeyse her hafta eminönündeydim. çeyizini yerleştirirken kayınvalidesi, görümcesi
herşeyini çok beğendilerşimdi soruyorum kızıma aldıklarımdan beğenmediklerin ya da
kullanmadıkların var mı diye, herşeyimi bayıla bayıla kullanıyorum diyor. aslında bir yerde
iyi oldu herşeyini son zamanda almam. çünkü hiçbir eşyasının modası geçmemişti.
ama çok zorlanmıştım maddi manevi yorulmuştum o zamanlarşimdi öteki kızıma çeyiz hazırlıyorum.
yavaş yavaş çok beğendiğimiz ve kullanışlı parçalar almaya çalışıyorum
birikimimin önemli bir kısmını da ona harcıyorum şimdi
canım düğün ne zaman ?
düğün tarihin yakında olsa uzak da olsa benim sana tavsiyem
her gördüğünü gözüne hoş gelene alma işine gitme
insan nefsi sonuçta doymaz
temel şeyleri al
ama çok abartma
ihtiyaç duyduğun ince ufak tefek şeyleri düğünden sonra bile alabilirsin emin ol
sakın ha başkaları çeyizinde şusu varmış busu varmış desin diye alışveriş yapma
el elin düşünü azdırır suyunu ısıtıvermez bunu da bir yere yaz
elinde paran olsun her yer romadır zaten
ÇEYİZLE İLGİLİ ....YAZI UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN....
canım çeyiz topiciğin hayırlı olsun öncelikle:))) baktım şimdi çeyizlerine hepsi birbirinden güzel:)))
anladığım kadarıya koyduklarının hepsi buysa şayet , kaliteli az öz şeyler almışsın ve tebrik ederim çok güüzel şeyler almışsın:))
öncelikle ağır olanları zaten aradan çıkarmışsın
kahvaltı takımı , misafir yemek takımı ,çatal bıçak takımı ,tencereler , nevresimler (sanki biraz abarmışsın gibi geldi ama olsun hepsi çok güzel:)))
1. olarak artık borcam alma evlendiğinde o kadar çok gelioki sen bile şaşıosun bende aldım ya gelmezse diye ama çifter çifter geldi bazılarında 3'er tane var:))) bende hediye olarak götürüorum gitcem yerlere
2. kahve fincanı alma oda çok gelio hediye olarak ve içlerinden mutlaka bi tane beğendiğin çıkıyo:))) bana 4 takım gelmişti ama bende almıştım tabiki:))) 5 takım ikisini teyzelerime birini eltime hediye ettim bi takımda bende var biride hediye olarak gitceği yeri beklio:)))
3. çay bardakların ve su bardakların hariç aldıklarını 6'şar kişilik al 12 tane alma ben herşeyimi ama herşeyimi 12 'şer tane aldım (porselen çay fincaları,kahve fincaları,kahve yanına su bardakları,neskafe takımı,şerbet bardakları bunların hespsi bende 12 tane çıldırıorum bazen)düşün artık dolaplarımı neden diceksin kullandıkça sıkılıosun zaten kırıldıkça yeni modellerini alırsın değişiklik olur ve bidaha bulamıcam diye düşünme inanki buluosun:)))
3.porselen çay fincanı takımı aldıysan neskafe takımı alma
misafir için 500-600 tl ye sakın pırıltılı simli pullu kadeh takımları alma!!!(gümüşlük alcam gümüşlüğümde sergilicem diosan o başkaama bence gümüşlükte gereksiz)
misafir için takım olsun diye bardak alabilirsin çünkü yemek takımın çok güzel tamamlaması için yada misafir geldiğinde bardakların eksik olur biri farkl biri farklı olmasın diye züccaciyelerde kipada migrosta özellikle büyük mağazalarda cam eşyalar indirime girio ordan 8 tane kadahh 8 tanede su bardağı alabilirsin taş çatlasa 50 tl ye halledersin
benim 500 tl ye aldığım bardak takımı makinaya attığım ilk gün mahvodu((((bende hepsinin simlerini kazıdım şimdi dümdüz bardak oldular.... (((
4.güzel bi bıçak seti al mutfakta hayat kurtarıo... göremedim topiğinde tatlım ...
5.günlük yemek takımı:normal yemek takımları 6 şar oluyo ya 2 takım normal bi yemek takımı al oldu bitti hatta günlük kullancan için öle karaca güral falan hiç gerek yok bime kütahya porselenin indirime yemek takımları gelio şiddetle tavsiye ederim yada büyük marketlerde indirime girdiğinde iki takım al tamam
ben kare aldım günlük kullandığım için kenarları köşe kısımları kırıldı hep günlük için kare takım hiç kullanışlı diil aslaaaaaaaaa tavsiye etmiorum... 12 li yemek takımı yetermi diye hiç merak etme 2 kişi olcaksın evde artıyo bile ben evlenmeden önce çevrenin gazına geldim 12 li kare yemek takımı aldım çok kaliteli diildi indirimden aldım:))) markasıda çok bilindik bişe diildi zaten neyse üstüne bide karacadan 12 kişilik yemek takımı aldım yetmedi günlük kahvaltıya kullanmak için 9 tanede kare beyaz tabak aldım((( yaptıgım en büyük yanlıştı günlük kahvaltıda kullandığım şey minik minik tabaklar hani bi milyoncularda oluyo ya onlardan ve iki tane tabak günlük olarak alcam yemek takımının pasta tabakları işini görür :))) ki ben yarı yarıya yemek takımının pasta tabaklarnı kullanıorum kahvaltıya misafir için zaten almışsın:)))) günlük tabak olarak özetle :
12 kişilik ucuz bi yemek takımı
6 tane minik kase
bide minik minik tabaklar ortaya domates salatalık falan doğramak için
6.tencere takımında aldığın tencerelerin çoğunu kullanamıcaksın çünkü büyük oluolar eğer küçük aldıysan ne mutlu almadıysan edin:))) evde tencere yığını duruyo ama kullanamıorum(((( çünkü 10 kişilik yemek pişer o tencerelerde ((
7. havlu göremedim çeyizinde tatlım bi takım bornoz takımı al bu takımın içinde 2 tane hamam havlusu 2 tane bornoz çıkıyo hangisini kullanırsın bilemicem benim tercihim bornozdan yana oldu hamam havlularınıda misafir için ayırdım:))) misafire ayrıca havlu almadım bornoz yetiyo:))))yüz havlusu hiç alamadım annem dantelli dantelli bir sürü hazırlamıştı eğer yoksa ilk başta 5-6 tane yeter
8. gelinlik gibi yatak örtüsü lütfen alma !!!! bana az daha 800 tl ye aldırıolardı gerçekten sevmediğim için almadım az bişe meylim ola alıodum(((
9.rende ,meyve bıçağı ,plastik leğen gibi şeyleri ucuzluk pazarından al sana bi tupperware temsilciliği yapmış ve en az 750 tl lik tupper almış biri olarak sölüorum yanına bile yaklaşma((( çok pişmanım (((
10.süs eşyası almayı en sona bırak biliorum ilk başlarda öle bi heves oluyoki ne görsen alasın gelio ama yapma
ufak tefek bi kaç şey al sadece çünkü yeninesil mobilyalara çok fazla süs eşyası yakışmıyo
11. kirli sepeti belki işe yarayan bişeydir ama ben hiç memnun kalmadım attım gitti:)) bu tercih meselesi ama bidaha düşün
12. banyo aksasuarlarını porselen alma yere çokça düşüolar metal yada ahşap al:))) bi erkekle yaşıcaksın o evde unutma bu sabunluk takımı 150 tl dir diye düşünmez cam parçası diye düşünür:))))))
13. silikon spatula kepçe al acayip işe yarıolar tahta kepçeden daha menunum:)))onuda abartma 2 silikon spatula bide tahta çatal takımları oluyo teflonlar için onu alsan yeter çorba kepçesi falan çkb takımından çıkıo zaten
14. yağ kızdırmak için falan minnacık tavalar oluyoya onlardan mutlaka al hayat kurtarıyo:))))
15 cam saklama kapları al artan yemekler için:)))
çok uzn yazdım yahu sorcan bişe varsa sor ona göre cevaplarım:)))
günaydın güzeller.
bayağı kaynatmışsınız ama yetiştim.
sabah ilk iş eli yüzü yıkayıp,bıdıklar kalkmadan bir sürahi su doldurup geçiyorum pc nin başına.manayla hem suyumu içiyorum hem neler kaçırmışım gece ona bakıyorum.
şimdi kahvaltıyı hazırlayıp ev ahalisini uyandırayım.ufaklık kalktı bile.ablasının yanına yolladım.çok oynaşıyorlar yatakta beraber,ben de katılıyorum bazen.
kahvaltı sonrası hemen pazara gideceğim,ne kalabalık olur bugün.
yarın da babam geliyor,biraz bizimle kalacak.torunlarını özlemiş,hem yalnızlık zor..
akıllı bıdık buraya katılma sebeplerimden biri de sendin,ama seninle tanışıp muhabbet etme fırsatı olmadı henüz,eskisi gibi aktif olmanı dört gözle bekliyorum.
benim de iki kızım var.çeyiz deyince bile heyecanlanıyorum,başlıyorum veremem ben kızlarımı ellere diye ağıt yakmaya.
beyhude tabii,allah mutlu huzurlu yuvalar kurmayı nasip etsin cümlemizinkine.
çeyiz konusunda sizin gibi düşünüyorum,birikim yapıp hepsini o günün şartlarına göre almak en doğrusu bence de.bir kaç aile yadigarı dışında tabii.
öyle tabii,misafirlerimiz onlar bizim.eninde sonunda gidip,bizi yine 2 kişi bırakıyorlar.o sabah keyifleri nasıldır bilirim banusultanama bana çok uzak artık ( biri evlendi, ötekiler de ancak pazar günleri evde. o da belki
ben de nasıl veririm diyodum ama gitti işteallah hepimizin evlatlarına hayırlı eş, hayırlı iş versin inşallah canım
ben de birazdan pazara gidicem. sen nerdeydin canım? belki de aynı pazara gidiyoruzdur
gunaydın kılzar nasılsınz guzel bı haftasonu dılıyorum sızlere
3.5 yasında cımcıme bır kıızm var ve cok guzel konusurdu 2 gundur
be be benn
so so sonra
a a anne
gibi başlıyor cumlelerıne ve devamında böle konusmuyor . ilk cumleye baslarken Allhım nasıl canım sıkıldı ya kekemelık mı bu acaba gecer ınsallh ya kreste falan bısı oldumu acaba dıye öğretmenıyle konusacagım
fıkrınz varmı son gunlerde evımzde bır anormallık olmadı nazarmı degdı acaba dıyorum ya
canım ben sözlü nişanlı hiç bişey değilim:)
babam benm için masraf yapmaz. bunu bildiğim için şuan kendimede kardeşimede alıyorum aradan çıksn diye..
tşk ederim begendiğinize sevindim:) bende numaralandırrarak yazıyorum:)
1) ben kristal takımı flan düşünmüyorum. ne kullanmaya kıyabilirim nede onları koruyabilirim. arkadaşım almış yıkamaya korkuyormuş. bu yüzden düşünmüyorum. sizce kristal takımı almamalıyım. sizde alma demiştiniz:) peki ben gümüşlüğümde ne koysam hoş olur:)
2) kahve fincanlarını hiç öyle düşünmemiştim. ama haklısınız gerçkten:)
3) babamın marketi var. çok çeşit gelmiyo ama cam eşyalarımı ordan tamamlanmaya çalışıyorum. o yüzden bardak ve cam eşyalarımı ordan tamamlicam artık güzel çirkin elime ne denk gelirse. bitane 8 li olmadı dışardan şık bişey alırımç misafir gelir diye:)
4)bıçak setim yok. bende ne alsam bilemedim. standı büyük istemiyorum. siyah olsun istiyorum bide. sanırım karaca olcak yada korkmaz bakalım.:)
5)koymadım topiğime şimdi fark ettm. carrefurdan kütahyanın 6 kişiiğini almıştım. pek güzel deil ama günlük için onu kullanmayı düşünüyorum. ben 6 LI var. 12Limi olsun diyorsun şimdi
6) canım ben bornoz takımı aldım. 126 tl aldım çekle falan. internetten. elime geldi ama çok soguduk. sanki çamaşır makinasında 90 dereceye atılmış buruş buruş olmuş gibi duruyor. bi yanım iade et diyor. çeyizine kaliteli bişey al diyor. bi yanımda alttarafı üstünde 10 dk durcak. gerek varmı bilmiyorum. annemin işlemeli havluları var. kaç havlu alsam iyi olur bilemedim. günlük kullanmak için.
7) yatak örtüsü gelinlik dibi bende nefret ediyorum. geçen irya diye bir markanın vardı. çok şıktı. 230 mu ne dedi. öyle bişey alcam. battaniye gibi. İrya Home | Özel Tasarım Ev Dekorasyon Ürünleri - FLORES Yatak Örtüsü bunun gibi . çokta şıktı:)
8) tupperware almak istiyoum ama öle kaşığı sürahisi falan deil. saklama kaplarını alayım diyordum:S
9) süs eşyası hiç almadım. geçen bidatane çok ama çok gece lambası begendim ama anlamadım. mobilyamın ne oldugunu bilmiyrum diye
10)banyo takımını porelen alırım diyordum. diğerleri basit adi duruyorama 150 TL falanda vermem yani:S geçen bitane gördüm 50TL çok güzeldi almadım. sonradan alcagım şeyler:S
tşekkür ederim ilgin ve alakan için:) sorum olursa yine sorarım. bornozda çok kararsız kaldım
Amiiin, cümlemizinki inşallah :) Teşekkür ederim farmasi :)
Diğer kirli çıkıların da birikimleri bereketli olsun, hayırlı işlerde güle güle harcasınlar :)
Oğluna da Allah zihin açıklığı versin, başarıları daim olsun inşallah :)
niseyl geçmiş olsun.
meyraa, kitapla ilgili ne gelişmeler oldu takip edemedim ama ''hayal etmek her şeydir'' neden olmasın ? Benim de kitap yazma hayalim var , belki bir senaryo; ve de bir sürü yemek kursuna gitmek bir sürü şey öğrenmek ve usta bir aşçı olmak istiyorum :) Akademisyen şef olacağım :))) Belki de bir yemek kitabı olur tabii içinde bir özgünlük olmalı. Senaryodan yemek kitabına döndüm, harika :)))
Hoşça kalın kirli çıkılar, tekrar mutlu haftasonları; bol , bereketli birikimler :)
"Önce hayal kuracaksın ve devam edeceksin… Durmayacaksın. .. Yılmayacaksın. ..
-Öyle çok tekrar edeceksin ki hayalini; artık bıkacak sana sataşmaktan ve seninle zaman harcamaktan, başarısızlık!.."
....... :)
be be benn
so so sonra
a a anne
gibi başlıyor cumlelerıne ve devamında böle konusmuyor . ilk cumleye baslarken Allhım nasıl canım sıkıldı ya kekemelık mı bu acaba gecer ınsallh ya kreste falan bısı oldumu acaba dıye öğretmenıyle konusacagım
fıkrınz varmı son gunlerde evımzde bır anormallık olmadı nazarmı degdı acaba dıyorum ya
merhaba kızlar malum bu sene hem 3 hem de tekrardan 1. sınıf annesiyim
küçük oğlum bu yıl 66 aylık olarak 1. sınıfa başladı
endişelerim şunlardı ; çocuk solak daha önce kreşe , anasınıfına vs gitmedi acaba uyum sağlayabilecek miydi?
ama sonsuz şükürler olsun Rabbim'e endişeler yersiz çıktı
ilk hafta öğretmeni Oğuzhan'ın matematiğe olan ilgi ve kabiliyetinin çok iyi olduğunu ifade etti.
yazılar şu an inci gibi
görmedikleri harfleri dahi okuyabiliyor
söylediklerimi yazıyor
akıldan toplama çıkarma yapabiliyor
abisinin kitaplarındaki örüntüler arasındaki bağı kurabiliyor
6 basamağa kadar herhangibir sayıyı rahatlıkla okuyup yazabiliyor
öğretmenimiz '' okuma etkinlikleri'' kitapları aldırdı onları rahatlıkla okuyoruz
be be benn
so so sonra
a a anne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?