Kirli Çıkılar )))

selin'cim çeyizden bahsetmiş, malum ben de kızımı evlendirdim
çeyizinin de nerdeyse yüzde doksanını ben aldım hem vakti yoktu kızımın hem de
ilk zamanlar ilgisi yoktu nişanlandığında hemen hemen hiçbirşeyi yok gibiydi. yaklaşık
on ayda herşeyini hazırladım. çoğu eşyasını internetten piyasa fiyatlarının çok altında aldım.
nerdeyse her hafta eminönündeydim. çeyizini yerleştirirken kayınvalidesi, görümcesi
herşeyini çok beğendiler şimdi soruyorum kızıma aldıklarımdan beğenmediklerin ya da
kullanmadıkların var mı diye, herşeyimi bayıla bayıla kullanıyorum diyor. aslında bir yerde
iyi oldu herşeyini son zamanda almam. çünkü hiçbir eşyasının modası geçmemişti.
ama çok zorlanmıştım maddi manevi yorulmuştum o zamanlar şimdi öteki kızıma çeyiz hazırlıyorum.
yavaş yavaş çok beğendiğimiz ve kullanışlı parçalar almaya çalışıyorum
birikimimin önemli bir kısmını da ona harcıyorum şimdi

günaydın kirli çıkılarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hayırlı sabahlar canlarrrrrrrrrr

çok teşekkürler bitanemmmmmmmmmmmmmmm

hayırlısı diyelim

Rabbim senin miniğini de sağlık ve sıhhatle kucağına versin tatlı telaşelerini görmeyi sana nasip etsin inşaallah

Farmasi dikkatine bu ay bende bidirim yapicam. Daha onceden birikmis 12ata altin, 40 gram ve 6000 lira vardi. Bu ay 3000 lira koyduk. Allah bereket versin. Ocak ayi hedefim de 3000 lira insallah... Simdiden herkesin birikimleri hayirli olsun...

ekledim listeye canım bereketli olsun

Farmasi günaydın, mesajım kaynamış galiba arada; birikimimi tekrar bildireyim :)

Kirli çıkılara günaydınlar mutlu haftasonları :)

Selin çok faydalı olmuş verdiğin bilgiler teşekkürler :)

Karanfilce sanırım iki ya da üçtür kaç çocuğun var ya da hamile misin diye soruluyor sana, bu işin hikmeti ne ola ki:) Allah büyük.

günaydınnnnnnnnnnn canım bereketli olsun ekledim :))

günaydınnnnnnnnnnn canım bereketli olsun ekledim :))

Amiiin, cümlemizinki inşallah :) Teşekkür ederim farmasi :)

Diğer kirli çıkıların da birikimleri bereketli olsun, hayırlı işlerde güle güle harcasınlar :)

Oğluna da Allah zihin açıklığı versin, başarıları daim olsun inşallah :)

niseyl geçmiş olsun.

meyraa, kitapla ilgili ne gelişmeler oldu takip edemedim ama ''hayal etmek her şeydir'' neden olmasın ? Benim de kitap yazma hayalim var , belki bir senaryo; ve de bir sürü yemek kursuna gitmek bir sürü şey öğrenmek ve usta bir aşçı olmak istiyorum :) Akademisyen şef olacağım :))) Belki de bir yemek kitabı olur tabii içinde bir özgünlük olmalı. Senaryodan yemek kitabına döndüm, harika :)))

Hoşça kalın kirli çıkılar, tekrar mutlu haftasonları; bol , bereketli birikimler :)

günaydın güzeller.
bayağı kaynatmışsınız ama yetiştim.
sabah ilk iş eli yüzü yıkayıp,bıdıklar kalkmadan bir sürahi su doldurup geçiyorum pc nin başına.manayla hem suyumu içiyorum hem neler kaçırmışım gece ona bakıyorum.
şimdi kahvaltıyı hazırlayıp ev ahalisini uyandırayım.ufaklık kalktı bile.ablasının yanına yolladım.çok oynaşıyorlar yatakta beraber,ben de katılıyorum bazen.
kahvaltı sonrası hemen pazara gideceğim,ne kalabalık olur bugün.
yarın da babam geliyor,biraz bizimle kalacak.torunlarını özlemiş,hem yalnızlık zor..

akıllıbıdık bu aralar pek sessiz takipte :44:
neden acaba derdi mi var sıkıntısı mı var işleri mi çok:44:
akıllı bıdık buraya katılma sebeplerimden biri de sendin,ama seninle tanışıp muhabbet etme fırsatı olmadı henüz,eskisi gibi aktif olmanı dört gözle bekliyorum.

benim de iki kızım var.çeyiz deyince bile heyecanlanıyorum,başlıyorum veremem ben kızlarımı ellere diye ağıt yakmaya.
beyhude tabii,allah mutlu huzurlu yuvalar kurmayı nasip etsin cümlemizinkine.
çeyiz konusunda sizin gibi düşünüyorum,birikim yapıp hepsini o günün şartlarına göre almak en doğrusu bence de.bir kaç aile yadigarı dışında tabii.

Günaydın. Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Pazartesiyi kafa tatili yaptım. 4 gün tatilim var.

canım ben sözlü nişanlı hiç bişey değilim:)
babam benm için masraf yapmaz. bunu bildiğim için şuan kendimede kardeşimede alıyorum aradan çıksn diye..

tşk ederim begendiğinize sevindim:) bende numaralandırrarak yazıyorum:)
1) ben kristal takımı flan düşünmüyorum. ne kullanmaya kıyabilirim nede onları koruyabilirim. arkadaşım almış yıkamaya korkuyormuş. bu yüzden düşünmüyorum. sizce kristal takımı almamalıyım. sizde alma demiştiniz:) peki ben gümüşlüğümde ne koysam hoş olur:)
2) kahve fincanlarını hiç öyle düşünmemiştim. ama haklısınız gerçkten:)
3) babamın marketi var. çok çeşit gelmiyo ama cam eşyalarımı ordan tamamlanmaya çalışıyorum. o yüzden bardak ve cam eşyalarımı ordan tamamlicam artık güzel çirkin elime ne denk gelirse. bitane 8 li olmadı dışardan şık bişey alırımç misafir gelir diye:)
4)bıçak setim yok. bende ne alsam bilemedim. standı büyük istemiyorum. siyah olsun istiyorum bide. sanırım karaca olcak yada korkmaz bakalım.:)
5)koymadım topiğime şimdi fark ettm. carrefurdan kütahyanın 6 kişiiğini almıştım. pek güzel deil ama günlük için onu kullanmayı düşünüyorum. ben 6 LI var. 12Limi olsun diyorsun şimdi
6) canım ben bornoz takımı aldım. 126 tl aldım çekle falan. internetten. elime geldi ama çok soguduk. sanki çamaşır makinasında 90 dereceye atılmış buruş buruş olmuş gibi duruyor. bi yanım iade et diyor. çeyizine kaliteli bişey al diyor. bi yanımda alttarafı üstünde 10 dk durcak. gerek varmı bilmiyorum. annemin işlemeli havluları var. kaç havlu alsam iyi olur bilemedim. günlük kullanmak için.
7) yatak örtüsü gelinlik dibi bende nefret ediyorum. geçen irya diye bir markanın vardı. çok şıktı. 230 mu ne dedi. öyle bişey alcam. battaniye gibi. İrya Home | Özel Tasarım Ev Dekorasyon Ürünleri - FLORES Yatak Örtüsü bunun gibi . çokta şıktı:)
8) tupperware almak istiyoum ama öle kaşığı sürahisi falan deil. saklama kaplarını alayım diyordum:S
9) süs eşyası hiç almadım. geçen bidatane çok ama çok gece lambası begendim ama anlamadım. mobilyamın ne oldugunu bilmiyrum diye
10)banyo takımını porelen alırım diyordum. diğerleri basit adi duruyor ama 150 TL falanda vermem yani:S geçen bitane gördüm 50TL çok güzeldi almadım. sonradan alcagım şeyler:S

tşekkür ederim ilgin ve alakan için:) sorum olursa yine sorarım. bornozda çok kararsız kaldım

o sabah keyifleri nasıldır bilirim banusultan ama bana çok uzak artık( biri evlendi, ötekiler de ancak pazar günleri evde. o da belki
ben de nasıl veririm diyodum ama gitti işte allah hepimizin evlatlarına hayırlı eş, hayırlı iş versin inşallah canım
ben de birazdan pazara gidicem. sen nerdeydin canım? belki de aynı pazara gidiyoruzdur

gunaydın kılzar nasılsınz guzel bı haftasonu dılıyorum sızlere

3.5 yasında cımcıme bır kıızm var ve cok guzel konusurdu 2 gundur

be be benn

so so sonra

a a anne

gibi başlıyor cumlelerıne ve devamında böle konusmuyor . ilk cumleye baslarken Allhım nasıl canım sıkıldı ya kekemelık mı bu acaba gecer ınsallh ya kreste falan bısı oldumu acaba dıye öğretmenıyle konusacagım

fıkrınz varmı son gunlerde evımzde bır anormallık olmadı nazarmı degdı acaba dıyorum ya

Son düzenleme:
öyle tabii,misafirlerimiz onlar bizim.eninde sonunda gidip,bizi yine 2 kişi bırakıyorlar.
balıkesirdeyim sunnycim.bir türlü çıkamadım evden,mak. çamaşır atmıştım,asıp gideyim diye,onları bekliyorum.
bir de yağmur yağıyor ki,rüzgar da cabası.bereket pazar kapalı pazar.

korktu mu acaba kuzucuk ya.hay allah,inşallah kısa süreli,geçici bir şeydir.
bence hemen öğretmeni arayın,uyuyorlar mı kreşte,uyanırken mi ürktü,kavga falan mı ettiler arkadaşlarıyla acaba.
genelde travmatik olaylardan olur sonra diye biliyorum ama seni de korkutmak istemem.benim abimde olmuştu,dayak yemiş büyük sınıflardan birinden,küçükmüş daha.2 haftada geçti derdi annem.

asminukal allah kolaylık versin çeyiz hazırlığında
ben de kızıma kristal takımlar almadım ama çok şık ve çok uyguna 12 kadeh 12 bardak almıştım. yemek takımına çok uydu.
severek kullanıyor.
yalnız sadece günlük bardak takımlarında hata yapmışım. genelde büyük boylarını beğenip almışım. anne meşrubat yetmiyo diyor
ama herkes çok beğeniyor
bıçak seti ben almadım. iki üç tane güzel bıçak aldım yetiyor. standlı takımlar tezgahta gereksiz yer kaplıyor bence
günlük yemek takımlarını, burda mudo'nun ve esse'nin outletleri var onlardan aldım. onlar dört kişilik satıyor biliyorsunuz.
bir tane dört kişilik, bir de sekiz kişilik yaptım. birisi olmasaydı da olurdu ama allahtan koyacak yeri çok, problem olmadı.
bornoz takımını sanırım 170 liraya taçtan almıştım. yıldönümüymüş, sitesinde inanılmaz indirim vardı. çok memnun ondan da
english home dan çok sade bir yatak örtüsü aldım günlük onu kullanıyor. onu da sanırım 50tl ye almıştım indirimden
banyo takımını da yine hediye çekleriyle falan netten aldım. o zaman banyosunun tadilatı bitmişti. çok uydu
o zamanlar beni görseniz çok gülerdiniz kk nın çeyiz topiklerinde kızların neler aldıklarına bakıyordum hergün
çok yardım aldım onlardan allah razı olsun allah tüm gençlere mutlu huzurlu evlilikler nasip etsin inşallah

"Önce hayal kuracaksın ve devam edeceksin… Durmayacaksın. .. Yılmayacaksın. ..
-Öyle çok tekrar edeceksin ki hayalini; artık bıkacak sana sataşmaktan ve seninle zaman harcamaktan, başarısızlık!.."

....... :)

allahım ne güzel söz...tam benlik...tüm zorluklara engelleme çalışanlara rağmen başarmanın verdiği haz inanılmaz...

merhaba kızlar malum bu sene hem 3 hem de tekrardan 1. sınıf annesiyim

küçük oğlum bu yıl 66 aylık olarak 1. sınıfa başladı

endişelerim şunlardı ; çocuk solak daha önce kreşe , anasınıfına vs gitmedi acaba uyum sağlayabilecek miydi?

ama sonsuz şükürler olsun Rabbim'e endişeler yersiz çıktı

ilk hafta öğretmeni Oğuzhan'ın matematiğe olan ilgi ve kabiliyetinin çok iyi olduğunu ifade etti.

yazılar şu an inci gibi
görmedikleri harfleri dahi okuyabiliyor
söylediklerimi yazıyor
akıldan toplama çıkarma yapabiliyor
abisinin kitaplarındaki örüntüler arasındaki bağı kurabiliyor
6 basamağa kadar herhangibir sayıyı rahatlıkla okuyup yazabiliyor
öğretmenimiz '' okuma etkinlikleri'' kitapları aldırdı onları rahatlıkla okuyoruz

aynısını ben büyük oğlumda yaşadım canım.....
çok erken ve çok net konuşan oğlum,kardeşi olduktan sonra,tıpkı seninki gibi konuşmaya başladı....
ba ba ba baba= baba
doktora götürdüm,normaldir,kekemelik böyle sonradan olmaz,4-5 yaşına kadar birçok çocukta görülür,geçicidir,dediler...
tadmin olmadım...
nazardır dediler....
okudum,okuttum......
kıskançlıktandır dediler....
daha hassas davranmaya çalıştım,kardeşi konusunda....,
geçmedi....

çok sıkıntılı bir dönemdi,ne kadar sürdü hatırlamıyorum....
bir yaz tatiline gittik,dönüşte çocuk normale dönmüştü...
elhamdülillah,çektiğimiz sıkıntı da yanımıza kar kalmıştı.... :)

özetle, hiç canını sıkma canım,gerçekten geçici bir durum.....

arkadaşlar bi de farkettim de, ne kadar çok ortak yönümüz var, topik olarak....
biri bir sıkıntısından bahsediyor,peşinden hemen başka biri... :))

bu arada günaydın..... :))

bir an için, benim büyük oğlumdan bahsediyorsun sandım...
elhamdülillah.. :))

canını sıkma muhtemelen geçici bir durumdur
kuzucuğa hissettirmeden durumu takip et en azından bir müddet
sıklaşıp artıyorsa uzmana götür ama vahim birşey olduğunu düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…