- 25 Temmuz 2012
- 1.122
- 165
- 73
ÇEYİZLE İLGİLİ
bide elktrikli ev aletleri hakkında yazim:)))
öncelikle şunu belitrmek istiorum arkadaşım elektrikli ev aletleri hayat tarzıyla alakalı benim kullandığım bi ürünü belki bi başkasının dikkatini bile çekip bakmamıştır....
ama temel olarak kaliteli alıncak 3 şey var...
1.ütü (ütüye acıma ne kadar kaliteli alırsan zmandan tasarruf elektrikten tasarruf daha çabuk bitirirsin ütüyü sıkılmazsın bunalmazsın çalışıosun işini kolaylaştırır... marka vercem ama ben tefalin kazanlı ütüsü aldım 750 tl gibi bişeydi hiç pişma diilim ütüm en fazla 1 saat sürer oda 3 makine çamaşır düşün bi gün önlüğümü ütülemişim bi kolunu tülemeyi unutmuşum eski iş yerim evime arabayla 40 dk. arkadaşın evine gittim öğeln ütülim diye bir kol ya bir kolu ütülicem diye canım çıktı ki ben çaşaırlar kurudktan sonra hemen yapmamıştım beklemiş buruş buruş olmuş ama ben bi ütü vuruodum açlııodu onun ütüsüyle benim 1 saatlik ütüm eminim 3-4 saat sürerdi:))
2.elektrik süpürgesi: bunuda kaliteli al parana acıma bundada zmandan tasarruf çok önemli sulu tavsşye etmiorum temzilemesi suyunu değiştirmesi zman alıo onun yerine kuru torbasız elektrik süpürgesi al torba derdişyle uğraşmazsın poşete dolunca dökersin çöpünü oldu bitti :)
3.belndır seti :buda mutfakta senin diğer kolun olcak ben yanlış yapıp ucuza kaçtım teflonlarım çizik içinde((( ucuz etin yahnisi hakkaten bana pahalıya patladı....
bunun haricinde gereksiz olarak aldıklarımı sana sayyıyım :))))
1. çay makinas:tefalden aldı annem yaklaşık 170 civarı bişeydi bunu alcan yerde orta halli bi ketıl 30-40 tl ye al çünkü onun da bozulma ihtimali yüksek çok para verme
2.actifry: fritöz 400 küsür paraya aldım ama çok memnunum hatta ütü,elektirk süpürgesi ve bundan çok memnunum verdiğim en doğru kakrdı fakaaaaaaat almayı düşünüosan kızartmasını denemden alma herkes beğenmiyo ben yumuşak kızartma sevdiğim için beğeniorum ama kıtır kıtır seviosan bi dene derim...
3. yumurta haşlama makinesi markası beko 30 t ye arkadaşım hediye aldı bana ben istemiştim ne alim dedi bende onu al dedim işin ilginç yanı biz haşlama yumurta pek yemeyiz:))) bi kere misafir gelmişti gıcık oldugum biri ava yapmak için aaa buda ne desin diye çıkarmıştım ondan beri dolaba mahkum
4. katı meyve sıkacağı: eltim evime hayırlı olsuna gelirken ne alalım dedi bende bun u alın dedim:)) şu an yaramıo pek çünkü meyve yemeye zaten aşık bi insanım katır kutur mis gibi ama bebişte işe yarıcanı düşünüorum:)))
5.filtre kahve makinesi: bunu ben kullanıorum kahve içmeyi seviorum severek aldım zaten ama son zmanlarda bebişe dokunmasın diye pek kullandığım sölenemez şuu bebiş çıksın içimden gene devam kahve keşliğine:)))
6. tost makinası: ben tostu sıkça tüketen bi insanım:)) annem almıştı çok memnunum ama tost yemeyen bi insan için gayet önemsiz bi alet
7. türk kahvesi yapma makinesi: arkadaşım hediye olarak getirdi ev görmesine gelirken çokda lazım diil cezven varsa tabi:)))
8.şarjlı el süpürgesi: bunu evlendikten sonra aldım çok memnunum ama herkes memnun diilmiş gereksiz görenlerde var: ama ben hemen saçı kılı kırıntıyı cırt cırt çekiorum ev uzun süre temiz kalıyo
9.ekmek kızartma makinesi: nimetede bişe denmez ama ondan çıkan ekmekler yediğim en kötü ekmeklerdi bide hamile hamile yedim gittim kustum ondan beri yüzüne bakmıorum:)))
10. mikrodalga fırın:) : hayat kurtarıcı olmazsa olmazdımdır kendileri ama hiç kullanmayanlarda var....
11.mısır patlatma mak. : annemlerde vardı ama ben yağsız tuzsuz mısır sevmediğim için annanemden aliminyum tencere çaldım:))) sadece mısır patlatmak için aliminyum tencerede mısır bi başka oluyo yahu:)))
şimdilik aklıma gelenler bunlar istersen bide mobilya halı perdedende bahsedebilirim:)))) ama bu daha çok zevk oldugu için sölenebilcek pekde bişe yok:)))) tek dicem şey görselliğine bakıp alma.... bide
koltuk alırken ''abla bu leke tutmaz'' bu kumaş şöyle yeni böle güzel diyenlare aslaaaaaaaaaaaa aldanma koltuklarmın yüzlerini değiştircem makinede yıkadım beyaz koltuklarım sapsarı oldu üstünü polarla örttüm açamıorum daha 6 aylık koltuklarımın içine edildi....
gereksiz hanesinde yazılanları okurken bile içim şişti
yavrum biz de çeyiz yaptık ama
yumurta haşlama makinesi ne ki??
çay kahve mısır patlatma ayyy hepsi yer kaplar
bende mutfak robotu bile yok bir mikser işimi görüyor blendır ucu da var tamamdır...
katı meyve sıkacağı da almıştım hamileyken.
yazık ki kutuda ve balkonda duruyor arada aparatını takıp ceviz felan çektiriyorum o kadar