allrıght banunun dediği gibi meraklı minik var okulöncesi için erken ama resimlerine bakar maketler kartlar çıkıyor içinden onlarla uğraşır
allah çocuklarımız büyüyüp ayaklarının üzerinde durana kadar ömür versin inşallah bize amin
sabır kimde var ki,sanıyor musun bizde var?
veya üç-dört çocuğu olan,çok sabırlı da ondan mı yaptı 3-4 çocuk? :)
hayır,ama sabrımız yok diye kendimizi evlatsız,evlatlarımızı da kardeşsiz bırakmaya hakkımız var mı? :)
çocukları veren Allah,koruyacak olan da O'dur...
bizler sadece emanetçiyiz....
böyle düşünüp,yaşamazsak,yaşayamayız zaten bu dünyada... bu biiiiir.... :)
ikincisi 35 yaş doğum için ideal yaş,vucüt kendini yenileyecek,tazeleyecek,ne güzel işte....
sigarayı bırakırsın olur biter,al sana bu da üüüüüüüüç....
koca yok derken,daha önce de birkaç kez,bu tür bişey sezdim ama sormak istemedim...
ayrı mısınız eşinle?
eğer öyleyse bile,hayırlısı böyleymiş demekki...
belki Rabbim karşına bir başkasını çıkaracak,çok mutlu olacaksın ve kızının b planı gerçek olacak.... :)
yani anlatmaya çalıştığım bu dünyada öyle herşey düz gitmiyor...
düz gitmiyor diye hayata küsüp, ölümü mü bekleyeceğiz? hayır.......
elimizden geldiğince düzeltip,akışına bırakacağız...
gidene hoşçakal,gelene hoşgeldin,yaşayıp gideceğiz,zor olsa da..........................................
şimdi canım orası öle de
kızım nasıl doğdu gördün mü bilmiyorum bikaç kere anlattım
kafanızın şişip bir daha anlatayım
5.5 ay boyunca miden bulandı yandı aralıksız 24 saat
sadece ekmek kabuğu yedim su bile içemiyordum
tansiyon ödem ne ararsan vardı
suyu yoktu hiç ultrasonra görünmedi sağlıklı mı cinsiyeti ne belli değildi
defalarca hastanede yattım en son sezeryana alınırken beyim damarlarım genişlemeye başlamıştı beyin kanaması geçirmek üzereydim
5.5 ay boyunca kafamı yukarı kaldıramıyordum tam 3 katım olacak şekilde şişmiştim ellerim parmaklarım kapanmıyordu
ameliyata girerken doktor ikiniz de ölebilirsiniz ne olacağı belli olmaz yaşama şansı yüzde 10 dedi
ameliyattan çıktık odada 20 kadaar doktor vardı kızımın ağzı gözü yüzü belli değildi kendisi nefes alamıyordu
1 kilo 240 gr doğdu hastanenin kuvöz ücreti 2004de 250 liraydı üniversite hastanesine götürdüler
işte o zaman doktor dedi bana kız olduğu için yaşama şansı biraz daha yüksek normal bebeklerden de zeki olabilir yaşarsa
76 gün kuvözde yattı ciğerleri gelişmemişti daha da yatacaktı enfeksiyon başlamıştı hastanede
çıkarken 2500 grmdı
ben titremekten giydiremedim babası denedi beceremedi yalnızdık orda kimseyi istemiyodum yanımda ameliyata da yalnız girmiştik acil aldıklarından
orda bi kadın acıdı da bize giydirdi sardı sarmaladı çocuğu
korkudan bişey yapıcam bi tarafını acıtıcam diye dokunamadım çocuğa
ha sigortam olduğu halde 1500 ameliyata 4500 kuvöze verdik taa 2004de
sonra ne mi oldu
3-4 yaşına kadar her ay özel doktora götürdüm
her türlü aşısını ilacını yaptırdım devlette yapılmayan
geceleri 5 dk uyur uyanırdım
terlemesin diye 20 kere üstünü değiştirir 50 kere kontrol ederdim yıllarca uyku uyumamışım ben de şimdi farkettim bak
doktorlar yaşıtlaarından bile iyi gelişiyor dedikler halde acaba bişey kalacak mı sonradan bişey ortaya çıkacak mı diye deli olurdum
her hasta olduğundan acaba hamileykenki besinsizlikten mi acaba benim yüzümden mi anne sütü de almadı doğala olarak ağzı bile belli değildi ki çocuğun acaba ondan mı
anne sütünün korumasını almadı acaba ondan bişeyler kaynaklanır mı
derken derken kafayı yeme raddesine geldim
sonuçta çareyi buldum
çocuk yapmayacaksın arkadaş
şimdi canım orası öle de
defalarca hastanede yattım en son sezeryana alınırken beyim damarlarım genişlemeye başlamıştı beyin kanaması geçirmek üzereydim
5.5 ay boyunca kafamı yukarı kaldıramıyordum tam 3 katım olacak şekilde şişmiştim ellerim parmaklarım kapanmıyordu
ameliyata girerken doktor ikiniz de ölebilirsiniz ne olacağı belli olmaz yaşama şansı yüzde 10 dedi
ameliyattan çıktık odada 20 kadaar doktor vardı kızımın ağzı gözü yüzü belli değildi kendisi nefes alamıyordu
1 kilo 240 gr doğdu hastanenin kuvöz ücreti 2004de 250 liraydı üniversite hastanesine götürdüler
işte o zaman doktor dedi bana kız olduğu için yaşama şansı biraz daha yüksek normal bebeklerden de zeki olabilir yaşarsa
76 gün kuvözde yattı ciğerleri gelişmemişti daha da yatacaktı enfeksiyon başlamıştı hastanede
çıkarken 2500 grmdı
ben titremekten giydiremedim babası denedi beceremedi yalnızdık orda kimseyi istemiyodum yanımda ameliyata da yalnız girmiştik acil aldıklarından
sonra ne mi oldu
terlemesin diye 20 kere üstünü değiştirir 50 kere kontrol ederdim yıllarca uyku uyumamışım ben de şimdi farkettim bak
doktorlar yaşıtlaarından bile iyi gelişiyor dedikler halde acaba bişey kalacak mı sonradan bişey ortaya çıkacak mı diye deli olurdum
her hasta olduğundan acaba hamileykenki besinsizlikten mi acaba benim yüzümden mi anne sütü de almadı doğala olarak ağzı bile belli değildi ki çocuğun acaba ondan mı
sonuçta çareyi buldum
canım tam olarak şu zaman desem yalan olur hatırlamıyorum
ama yemeği filan sol ile yerdi
kalemi vs sol ile tutardı ona boyama kitabı boyama kalemleri filan almıştım el kasları gelişsin diye
tabi renk seçimlerine asla müdahalem olmadı çünkü o onun hayal dünyasının ürünüydü.
kesinlikle sol eliyle yemek vs yediğinle müdahale etmedim kimseye de ettirmedim de
senin kız muhtemelen solaktır
ne güzel beyninin iki bölümünü de kullanabiliyor
oğuzhan annemden almış solaklığını
ha bir de seyyah sakaryada..istanbul,balıkesir,bursa,eskişehir,afyon,uşak...
çoğumuz yakınız aslında..
karanfilcem konyada
derfat ankarada
ama hızlı tren var
yakınız yakın...)
ağır ağır iniyoruz o merdivenlerdenfarmasi,seyyah,ben olmak üzere 3 tane 35 yaş varmış topikte.orta yaşlıyız galiba.siz de doğum gününüzde cahit sıtkı nın 35 yaş şiirini hatırladınız mı benim gibi.
anladık biz seni anladıköhöm öhöm,gıcık tuttu da... :)))
mitoz bölünme yaşıyoruzN'Allahım, gittikçe çoğalıyoruz
havamı da atarım keyfime de bakarımben de solağım ama yemek yerken sağı kullanıyorum.
çok da memnunum solak olmaktan toplumdaki zeki olur algısı da hoş oluyor.
solak çocuk anneleri üzülmeyin yani fen lisesi mezunuyum üniversite sınavında da çok iyi puan aldım
işte o bilim çocuğun okulöncesi olanı meraklı minikmeraklı minik, nat.geog.çocuk bi de bilim çocuk.. tamamdır...anlaştık
bizimki daha çok pepe dergisi felan sever zannımca
hepsini deneyeceğim..:)
bizde boya kalemleri serbest çok da isabetli boyuyor
serbest derken duvara felan izin vermiyorum sınırlarımız var tabiki de..
(mesajımı aldın mı??)
canım yaa ne zor günler yaşamışsın
çok şükür atlatmışsınız..
hamilelikte yiyip içememek ne zordur...
her şeyin kıymetini bilmek lazım
ben çataaa 4,5 kg bebe doğurduğum için epey şanslıymışım demek ki...
hazır 3 aylık bebek geldi deyip gülüyordu millet.
babası 5,5 doğmuş diyordum ben de..
onda da zorlama canım bırak ikisini de kullansın
bu beynin iki tarafını da kullanabiliyor demektir
yalnız bana bakar mısınız tereciye tere satıyorum
sağlıkçıya akıl veriyorum
ya belki saçma gelcek size daha çocuğumu doğurmadım ama ya bana bişe olursa ya ortada kalırsa napcak? tek başına eşim bi anne kadar olmasada bakar bana bişey olursa evlenmizem diye söz verdi ben istemedim vermesini kendi verdi ama ya yarın bigün evlenirse çünkü Allah korusun eşime bişe olursa bi 10 yıl sonra ben kendim için bile garanti veremem çocugum üvey anne elindemi kalcak anneme diycem bana bişey olursa çocugumu sakın verme kimseye verme diye((( yemin ettircem.... babsıda görmek istiyosa gelir annemde görür.bunu düşünmekten nerdeyse uyyamıodum bi ay önce falan onun için 2 çocuk düşünmüorum düşenemiorum hadi bi tanesi bi şekilde idare edilir ya iki tane olursa ya annemede bişey olursa...
bide şöyle düşünüorum sonuçta bunu bana veren Allah diilmi bende bu dünyada misafirim herkeste o yavrucakta bana emanet olrak verilio asıl sahibi ben diilim eğer Allah beni ayırırsa yavrumdan onun içinde bi yol çizer çünkü onun asıl sahibi o ay ne bilim delircem ben doğurana kadar...
canım benim olumlu düşün olumlu olsun vesveseye kapılmışsın aklına geldikçe dua oku uzaklaştır bu düşünceleri kafandan canım.Güzel şeyler düşün böyle şeylerle kafanı yorma kendini yıpratırsın.
canım yaa ne zor günler yaşamışsın
çok şükür atlatmışsınız..
hamilelikte yiyip içememek ne zordur...
her şeyin kıymetini bilmek lazım
ben çataaa 4,5 kg bebe doğurduğum için epey şanslıymışım demek ki...
hazır 3 aylık bebek geldi deyip gülüyordu millet.
babası 5,5 doğmuş diyordum ben de..
şu evlatların yaptıklarını var ya başkası yapsa insan katil olurcanım ya,ben ilkkez okuyorum....
daha önce zor bir süreç geçirdiğine rastlamıştım ama detayları bilmiyordum.... yüksek tansiyon muydu sorun? tablo ona benziyor....
aslında herkesin hikayesi farklı biliyor musun...
sor buradaki bizlere,bak ne hikayeler çıkar...
biri öyle oldu diye, hepsi de öyle olacak diye birşey yok...
ben ilk düşük yaptığımda,ikinci hamileliğim nisbeten rahat geçti ama ben dokuz ay boyunca, yine aynı sıkıntılar olacak,bu da düşecek diye kabuslar yaşadım...
çocuk yapmama konusuna gelince....
evet çocuk başlı başına,herşeyiyle bir imtihan bu dünyada
ha bu dünyayla kurtulsak o da iyi,düzgün yetiştiremezsek, diğer tarafta da yakamıza yapışacak.........
amaaa sorarım sana,tadı bu dünyada başka ne de var?
demekki neymiş,ne kadar ekmek,o kadar köfte.... :)
zahmeti çok olduğu için,sevgisi de paralelinde çok,emsalsiz....
zahmetsiz rahmet olmaz......
neden zorluyorsun ki neden pişmansınkızlarr çağanda solak ne ben nede eşim solak değiliz topada sol ayağıyla vuruyo onda müdahele etmiyorum ama yemek,yazı vs de sağa alıştırmaya çalışıyorum kullanıyo sağınıda ama biraz benim zorumla bıraksam hep sou kullanacak ben farketmemiştim solak olduğunu bigün teyzem söyledi öyle farkettim küçükken ne verirsek eline hep sol eline vermişim şimdi çok pişmanım.
seyyahalemi hakikaten çok zor zamanlar geçirmişsin, şükür ki şimdi ikinizde iyisiniz. bende olsam ikinci hamileliğim için epey tereddüt ederdim sanırım. ne yapalım kızının canı sağolsun
ağır ağır iniyoruz o merdivenlerden
zaman yaşarken geçmiyor da
dönüp arkana bakınca aa ne çabuk geçmiş diyorsun
vay be yaşklanmışız
anladık biz seni anladık[/I]
mitoz bölünme yaşıyoruz
havamı da atarım keyfime de bakarım
işte o bilim çocuğun okulöncesi olanı meraklı minik
tubitağın çok güzel kitapları var her yaş için
mesajı aldımd a 10dk engeli vardı sonra da unuttum saol canım
hay maşallah
bundan sonra sınamasın allah inşallah dertlerini sıkıntılarını göstermesin
ha şunu da yazmadım tabi doğduktan sonra yok terletmeyen kıyafetler al
yapısı bozulmasın kaliteli ayakkabı al
aylarca mama yedi zaten hatta kızım o kadar çok yerdi ki bikaç yıla kadar çocuk doğuştan aç derdim yine kendimi suçlardım
kaliteli oyuncaklar al ama ciğerleirne tüy kaçmasın aman boyası kötü olmasın
ohoooooooo
ben gerçekten şaşıyorum ya 4-5 çocuk yapana
allah olana sağllık sıhhat versin
olmayana da çocuk versin inşallah
şimdi canım orası öle de
çıkarken 2500 grmdı
sonra ne mi oldu
sonuçta çareyi buldum
Eki Görüntüle 591252
doğumun 3.günü..
arkadaşlar ikinciyi de böyle yapmam lazım çıtayı düşüremem
töbe töbeee neler diyorum Allahım hayırlısını versin
olmayanlara da gani gani versin
her isteyenin kucağını doldursun..
Duru da zor oldu doğdu 3 kurban kesildi
darısı akıllıbıdık ve karanfilime)
seyyahcım ben hiç sol elimi kullanamam okulda vs zorlanırız diye solak olmasını istemedim benimde en büyük görümcem solak kız 37 yaşında hem mühendis,hem hemşire şimdide ilahiyat okuyor oğlum solaklık bakımından ona çekmiş ama bende hiç solak olmasını istemiyorum işte biz solak değiliz diye sadece ben baskı yapıyorum zaten çağanda ben bakınca sağ elini kullanıyo kafamı çevirince sol elini kullanıyo ama topta filan sol ayağıyla çok güzel dümdüz atışlar yapıyo çokta zeki bi çocuk.şu evlatların yaptıklarını var ya başkası yapsa insan katil olur
eee sonra
uyurken bi odasına gidiyosun üstünü örtmeye anne çeni çeviyom deyince uykusunun arasında için eriyor
ne garip şey arkadaş
bakıyorum bakıyorum bu kim nerden çıktı nasıl oldu benim mi nasıl bu kadar büyüdü falan diyorum
anne deyince ben birinin annesiyim herşeyi bana bağlı benim parçam benim çocuğum bna ait olan tek şey
ne garip ya
neden zorluyorsun ki neden pişmansın
ne zararı var ki :26::26::26:
zormala çocuğu beynin hangi bölümüyle ilgili tarafı çalıştırırsa beynin o tarafı daha da çok çalışır
kısır döngü gibi kullansın ki beyin çalışsın çalışsın ki kullansın
nesi kötü anlamadım
amin canım cümlemizin
hay maşallahEki Görüntüle 591252
doğumun 3.günü..
arkadaşlar ikinciyi de böyle yapmam lazım çıtayı düşüremem
töbe töbeee neler diyorum Allahım hayırlısını versin
olmayanlara da gani gani versin
her isteyenin kucağını doldursun..
Duru da zor oldu doğdu 3 kurban kesildi
darısı akıllıbıdık ve karanfilime)
aynen öyle
hay maşallah
heralde sıla bir yaşındayken bile böyle değildi
kız bunu dışarlara çıkarma valla nazar değer
insan bunu ısırmadan duramaz be o yanakları sıkıştırıp sıkıştırıp durcan
sıla görse bunu parçalar diyeyim sana
biz pek şiddetli severiz
yap tabi canım ben mi yapıcam
o kadar zeka olsa bende atarım hava
ne atmıcam
bazen bir derddim varda konular açılıyor
kadın anlatıyor durumu açıklamak için işte şu okulda okudum şu mesleğim var gelirim şu kadar
hemen millet atlıyor ne hava atıyormuş okumuş da nolmuş o kadar parası varsa nolmuş
allah allah insan yaptığı şeyden durur duymaz mı
anlatmaz mı
ne var ki
bizim millet olarak genel derdimiz bu
kim yukardaysa aşağı çekmeye çalışırız kendi seviyemize getiririz
hiç biz de yükselelim biz de yukarı çıkalım demeyiz
neden doktor şu kadar maaş alıyor napıyor ki deriz
yahu desene millet doktor olsun mühendis olsun öğretmen olsun
ülkeye faydası olsun çalışsın üretsin parasını da alsın işe yarasın ki ülke kalkınsın
kalkınsın ki ben de kalkınayaım benim işim hayatım gelirim düzgün olsun
yok olmaz
istemeyiz
bizde yoksa akıl para zeka eğitim kimsede olmasın isteriz
ben böle veliler bile gördüm bizim yoktu ki diyor çocuğun olsun,insan der bizim yoktu çocuğumuzun olsun
allah akıl fikir versin
hella olsun valla hakedene
havan da helal osssun bacıııım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?