Kirli Çıkılar )))

oğlum erkenci erken uyuyor 21.30 gibi erken uyanıyor azcık kendine gelsin kahvaltı ederiz sonra iş
biz kadınların işi bitmiyor dimi
eşim tutturmuş tüm kalan parayla altın al dur diyorum düşüşe göre yavaşça alırız ne gerek var al bitsin diyor anlamıyor canım bu işten

benim kuzucuklar da en geç 21:30 da yatarlar

hele haftaiçi okuldan gelince ara öğün filan yapıp biraz dinlendikten sonra akşam yemeğine kadar ödevlerini bitirirler

yemekten sonra fazla ortalıkta kalamıyorlar sızıp kalıyorlar

iş deyince evet biz hanımların işi biter mi hiç mümkün değil ne yapalım sağlık olsun da yapalım

Son düzenleme:
en geç yazacağıma en erken yazmışım
yeğenlerim çok geç yatarlardı çok korkardım ya oğlum böyle olursa diye 3 aylıktan itibaren düzenli olarak 9 da yatırdım şimdi bazı istisnalar dışında o saati geçmez maşallah aman uyusun da dinlensin

onlar uyuyunca tabi biz de uyumamışsak oturabiliyoruz sohbet edebiliyoruz eşimle çayımızı içip çekirdeğimizi çitliyoruz

neyse ben kalkayım gelirim yineeekahvaltı hazırlayım oğlum hareketlendi

evet lovelicim çocukların anne babadan önce yatmaları aile hayatının sağlıklı seyretmesi açısından da olumlu

benim kuzucuklar bebekken benden önce yatarlar benden sonra kalkarlardı akşam 7 den sabah 7ye

ben sabaha karşı uykusunda mama verirdim

size afiyet olsun canım görüşürüz inşaallah gene
benim oğluşlar da uyandılar ben de kahvaltı hazırlayayım

herkese günaydın.
çok sağolun kızlar.dertleştik akşam,biraz daha yaklaştı yüreklerimiz.her şey bizim için.
rabbim acı da veriyor sevinç te.taşıyabileceğimizden fazlasını yüklemiyor şükür.
dün çok yorulmuşum ben.kalktım ama bir parçam uyuyor yatakta hala.
herkes uykuda evde,bugün de işim var biraz,sarma,dolma sipariş etti babam gelmeden,büyük kızım yaş pasta istedi,eşim mercimek köftesi diyordu.anlaşılan günüm mutfakta geçecek.
allahtan böreği fazla yaptım,1 tepsiyi attım dondurucuya,geriye ana yemeği yapıp,salataları hazırlamak kalır.

Allah razı olsun hepinizden hepinizi çok üzmüşüm
ama hepiniz öyle güzel şeyler paylaşıyorsunuz ki bebeklerinizle ilgili bende elimde olan tek hazinemi paylaştım
dedikleriniz söylediklerinz tavsiyeleriniz hepside çok doğru
takmamaya çalışıyorum uzun zaman olmuştu bu kadar kendimi bırakmamıştım bebeğime dair
ama arada bir sallıyor beni buna da şükür
bazen hayatın neresinde tutsam elimde kalıyor onu hissediyorum
dünde duygularımın bu kadar depreşmesine daha doğrusu zincirleme olarak hepsinin aklıma gelmesine neden olan olay şuydu
hani geçenlerde eşim kaynımın borcunu düzenli ödediği söylüyordu halbuki ben üzülmeyeyim diye bana yalan söylediğini söylemişti demiştim ya
işte o birkaç gün boyunca biz defalarca kaynımın telefonunu aradık sanki adam cumhurbaşkanı hiç birinide açmadı telefonun
dün akşam face gireyim bir demiştim bir baktım bizim defalarca aradığımız günlerde adam nişanlısının yanına izmire gitmiş
öyle keyifle öyle ehli keyf pozlar vermişlerki insanın sinir olmaması mümkün değil
tamam nişanlısıyla elbette görüşecek buna birey diyemeyiz ama defalarca arıyoruz insan yerine koyda aç telefonu
hem açmaz telefonu hemde cuma günleri istisnasınz hayırlı cumalar dye mesaj atar sanki cumamı kutlamıyorda küfrediyor gibi gelir bana
birde fotograf çekindikleri yerler çok lüks mekanlar
o zamanda sinir oluyorum ben onun borcunu ödemek için herşeyden tasarruf etmeye birçok istediğim şeyden vazgeçeyim
oda ohhhh gezsinde gezsin
siz söyleyin dünya kadar borcu olan adam her hafta neredeyse istanbuldan izmire gezmeye gidermi
bunları düşünürken kayınvalidemin bu para yüzünden bana söyledikleri geldi oordan diğer söyledikleri
şuydu buydu derken konu bebeğime geldi zincirleme benimde musluklar açıldı
dün akşam kendi annemde çok üzdü beni
belki daha önce anlatmıştırım
bir abim var ama aklım erdiğinden beri sıkıntılar yaşatan biri aileye kompleksli kaprisli sinirli asabi bencil ve gariban bir adam biraz asker oluşunun birazda yengemin etkisi var
benle birlkte hiç bir kardeşiyle arası iyi değildir
annemde karar almış cep tlf kapatıcam zararlı konuşmayacam kimseyle diye bi kanser oldum bi daha olmıyacam diye aslında gayet yerinde bir karar
iki gün kapalıyd tlf sonra bi ablam merak edip beni aradı anneminki niye kapalı diye bende anlattım durumu o da haklı olarak önce ben bundan dolayı kapatıyorum merak etmeyin deseydi keşke diye serzenişte bulundu
ilk başta bende anneme demiştim ama yapmamıştı sonra ablamında dediğini söyleyince annem odasına gidp abimi arıyor ama bana söylemiyor
sonra geldi tabi ben duydum konuştugunu diyorum anne diğer ablamalrada söyle
ben telefonla konuşmayacam kanser olmak istemiyorum sende kapat telefonu hiç konuşma dedi
eee seni merak edip beni arayacakalr benimkide kapalı ne olacak o zaman dedim
ben abini aradım bişey olmaz gerisinede ararlarsa arasınlar dedi
ne yani anne aman oğlun merak etmesin de kızların meraktan ölsün mü dedim onuda aramasaydın oda merak edince arasaydı dedim
annemde o seni adam yerine koyupta aramaz demesiyle yıkıldım
"iyiki bir depremde ne yapayım yaşıyorsan diyip telefonu yüzüne kapatmış abin "dedin ama söyleme şekli resmen mahalle kavgası eden kadınlar gibiydi
halbuki abimle yaşadım tek sorun bu değil
yada farz edinki tek sorun bu daha önce yazmıştım bir daha yazayım bence ben sonun kadar haklıyım
deprem oluyor dışarıya zor atıyoruz canımızı ben direk annemi aramaya çalışıyorum malum hastaydı o zamanlar
ama açmıyor kimse o sırada liseye giden abimin kızı hemen söylemiş van da deprem oldu diye annem tv görrüp fenalaşmış
beş dakika sonra abim annemin telden arıyor ama o an kendimi ne kadar önemsendiğimi düşünmüştüm bak abim kötü davranıyor bize ama ölüm kalım gibi bir durumda bacıııııımmmmmmmmmmmmm diye arıyor sanmıştım
ama adam alo dememle ne arayıp duruyor diye bir bağırdı
dedim abi burda deprem oldu bizde hayattyız annem korkamasın diye aradım dedim
oda eeee ne yapayım yaşıyorsan diyip pat diye kapadı
diğer onunla yaşadıgımız sıkıntıları yazmama gerek bile yok en hafifi buydu
ve annem bana sen hatalısın diyor
dün akşam onada çok üzülmüştüm
diğer bir ablam biz 140 milyarlık eve girdik diye bi tuhaf oldu nasıl ödermişiz ne acalemiz varmış daha onlar ev alamadan kardeşlerimin içinde ilk ev işine girişen ben oldugum çin bi kıskanılma var hemde herkesin farkettiği
ondan diyorum ya abla diyorum elimde kalıyor
anne abi diyorum alimde kalıyor
eşimin ailesi diyorum tutacak yerini bile bulamıyorum
eşim desem çok seviyorum ama bazen çokta uzaklaşıyorum mesela bana aylarca yalan söylemesi borcunu ödedi diye
birde kaynıma nişanda kolye taktim ben onlar kıza gümüş yüzük alırken
ve benim dışımda herkes ödenmediğini bilirken ben kullanılmış gbi hissettim hatta kaynanamla eltim sen ilaç mı kullanıyorsun niye böyle iyi davranıyorsun demişlerdi
beni kandırdıgı için kızıyorum kendime
bu ikinci güvenimi sarsan olayı

offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff bunlar üzerime yapışan etiketler sadece gün gelecek kurtulacağım tüm sahte etiketlerden
ve kendi dünyamda kendi nefesimi alacağım sorgusuz hesapsız

birde şu yönden bakıyorum gençken doğuyu gezdim dolaştım çok iyi dostlar edindim
bebeğimi kaybettim ama tek ben değilim yine verirAllah kahrıda hoş lutfuda
bak çok güzel bir şehire geldim okulum evim yakın güzel yönleride var
allah nasip ederse 28 yaşında evim olacak belki arabada alabilirz
maddi yönden kimseye eyvallahım yok kimseyi param yok diye aramıyorum
daha ne diyeyim sağlığım sıhhatim yerinde ufak tefekte çıkıyor olsun o kadar da
eeeeeeeeeeeeeeeeeee gerisi teferruat

unutmadan sanalda bu kadar kıymetli pırlanta gibi dostlarım var
herkesin evinde internet var ama kimin böyle dostları var iyiki varsınız

Temmuz Ağustos Eylül her mevsimde durma gül
Hayat inan çok kısa belki çıkmayız yaza
Boşvermişim boşvermişim boşvermişim dünyaya
Ağlamak istemiyorsan sen de boşver dünyaya

Ahmet Mehmet Süreyya hepsi boş hepsi hülya
Bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya
Boşvermişim boşvermişim boşvermişim dünyaya
Ağlamak istemiyorsan sen de boşver dünyaya

Aldatırlar aç gözünü unut artık geçmiş dünü
Her akşam ayrı güzelle sen de geçir her gününü
Boşvermişim boşvermişim dünyaya ben boşvermiş
Vallahi aldırmıyorum elalem ne söylermiş

:118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118:

Son düzenleme:
akıllı bıdıkcım yaşadıklrın gerçekten çok zor hele en yakınların tarafından önemsenmemek evladını kaybetmen eşinin tarafıyla yaşadıkların benimde sıkıntılarım var senin kadar olmasada herkesin var sürekli olumsuz şeyleri düşünürsek hayatta nasıl gülcez nasıl mutlu olcaz biz
geçmişi düşününce ben şu anın keyfine varamıorum nefes aldığım için şükretmek aklıma gelmiyo
hem Allah kimseye kaldırabileceğinden fazla yük vermezmiş inş bi bebeğin olur ona sarılırsın o seni yanlız bırakmaz hep yanında olur...
geçmişe bi sünger çek abin canınımı sıkıyo görüşme çok ciddiyim abidir candır ama arama bayramda eyranda ararsın annen abinden mi bahsediyo anne bu konuyu açma de duymayınca rahatsızda olmazsın
senin olmayan bi borcu ödemek çok sinir bozucu farkındayım her ay ödediğin için sinir olcaksın ve o kişinin yaptıkları karşısında
buna nasıl çare bulunur bilemiorum inanki senin yerinde ben olsam yaşadıklarını kaldırabilirmiydim bilmiyorum... sen çok güçlü bi insansın

akıllıbıdıkçım söylemesi karşıdan kolay gelirmiş gibi olsa da sen gene de dediklerime kulak ver

sen seni mutlu eden şeyleri düşün ve onlara odaklanmaya bak
seni üzen şeylerden de düşüncede bile olsa kaç kaçabildiğin kadar

her zaman bardağın dolu tarafını görmeye bak derim
gerisini boşver

ah bıdışım ah.ben diyorum benzeşiyoruz diye.
biz de 5 kardeşiz,en küçüğüm ben,kimseyi kırmam,kırılsam da uzatmam,ara bozmam,hep veririm,hep alınır,hiç istemem,istemek aklıma gelmez.
ama yaş geçtikçe,en azından saygı,insanlık görmek istiyorsun,ben de çok dolmuşum.
geçen sene bir silkelendim,küçüksem 35 yaşında,2 çocuk annesi,17 senelik evli bir insanım dedim.bir gün bir ihtiyacım var demedim,7 kat ellerden ne insanlıklar gördüm,ne kadar yarama merhem olan dostlar gördüm,siz neredeydiniz dedim,hepsine dedim de dedim.nasıl şaşırdılar,kardeşimizin de kırılabilen kalbi,bir dili varmış anladılar.susmak hataymış anladım,benim yanlışım son ana kadar susmak.yaşanılan anda verilmeli tepki,yoksa kıymeti yokmuş.velhasıl annem de gitti benim kimsem yok artık dedim yüzlerine,nasıl üzüldüler,yerin dibine girdiler.şimdi etrafımda pervane hepsi ama değeri ne.duygularım,güvenim bitmiş bir kere.
insanlar kaybetmeden anlamıyor kıymetli insanın değerini.anlayınca da geç oluyor zaten,şimdi benim boşluğumu doldurmaya çalışıyorlar,ne sevgi sözcükleri uçuşuyor havada,ama bana boş hepsi boş.ben çoktan gittim onların hayatından.

bıdığım aklıma geldikçe gülerim,bu duruma da cuk oturuyor,rahmetli dayım vardı,evlere şenlik,lafını hiç çekinmeyen cinsinden,onun lafıdır;
kardeş misin kalleş misin..
kardeşim ev alacak ben üzüleceğim,canını kurtaracak umursamayacağım,anne olup evlatlarımı ayıracağım,bunlar akrabalığa değil,insanlığa sığmaz.
ben kapatıverdim defterlerini,şimdi düşünüp üzülme sırası onlarda.hiç düşünmüyorum hiç üzülmüyorum biliyor musun.hiç eksiklik hissetmiyorum,çünkü hep koşturan,çabalayan benmişim,kendimi,eşimi,çocuklarımı ihmal etmişim onlar için,ne çok zamanım kaldı öz aileme ayıracak.nasıl kafam dinç.
o yüzden hep diyorum bir dost 10 akrabaya bedeldir.

şimdi bir şey yazacağım kaynına kızgınlığıma ver istersen.
ben böyle adamı borcuyla başbaşa bırakırım,ister hapse girsin,ister sokaklarda aç yatsın,umursamam.
sana mı sordu yaparken,size mi güvendi işi batırırken,utanmıyor mu yengesinin kazandığı parayla gününü gün etmeye.
haa kendi çabalar,yemez içmez,borcunu öder,canım feda olur öyle kardeşe,ama bu kişi adam olmaz,karakteri ortada.
ne eşin ne sen sorumlu değilsiniz,bırakın ipini,ne yaparsa yapsın.

günaydın kızlar;
bıdığım nasıl üzüldüm anlatamam. insanın hayatttaki en değerli varlıklarıdır ailesi. benim ailemle çok şükür problemimiz yok. zaten bir kardeşim var. o da uzakta oturuyor. ailem de başka şehirde. benim asıl problemim eşimin ailesi ile. geçenlerde de yazmıştım bir-iki şey. para mevzusu geçtiğinde. oldukça ilgisiz, mennfaatçi, bir derdimiz olduğunda çil yavrusu gibi dağılan ama numara yapmayı felaket beceren, başkalarının yanında beni baş tacı yapan, bir ailesi var eşimin. ben de çok üzüldüm zamanında. eşimle çok kavgalar ettik. ama hepsi boşmuş. şimdi mümkün olduğunca görüşmüyoruz. onlarda istemiyor, bende.
hepimizin geçmişte yaşadığı üzücü olaylar var. bazen ben de senin yaşadığın gibi zincirleme olarak hatırlayıp açıyorum muslukları. sonra kendime geliyor. şükrediyorum rabbimin bana verdiği nimetlere.
inşallah en kısa zamanda düzelir herşey, rabbim sana boy boy çocuklar verir..acın hafifler...

kızlar ben şakayla karışık kızlarıma yetiştirme yurdundan anasız,babasız damat alacağım derim,forumlarda kayınvalide sorunlarını okudukça.ne kadar dengesiz insan var bizim ülkemizde ya.bırak işte,iki gönül sevmiş,evlenmiş,faydan yoksa zarar verme,huzur ver.derdi varsa,yardım isterse gir hayatına,müdahele etme evliliklerine,yok ama yok.illaki bulaşacaklar.hele şu para mevzusu,ayıp geliyor bana çok.nasıl bir rahatlıktır,nasıl bir utanmazlıktır,o çocuk kazanmazken nasıl geçiniyordun be insan.hastalığa,sıkıntıya lafım yok.ben evlilik kredisi öderken kp. olacak insanın, mutfak dolaplarımızın modeli beğenmiyor annen acil para gönder demesini unutamam.diyen milyarlık adam,istediği kirada yaşayan,krediyi zor denkleştiren,ay sonunu nasıl getireceğiz diye düşünen oğlu.böyle işte bunlar..ama allahından buldular mı buldular.etme bulma dünyası.

ahh bıdığım alıma kv geldi ailesi için çırpınır kardeşlerine analım etmiştir borç taktılar olur böyle şeyler dedi yüzüne bakmadılar kardeşimdir kanımdır dedi çok ağladı koca kadın çok dert yandı bana anası hep ayırım yaptı kv elindeki parayla bişeyler alır annesi yüzüne bakmaz başkalarına verir oysa kadıncağız mutfak masrafından kısmıştır kardeşleri hep arkasından konuştu ama kardeşim dedi ta ki eşim ve kaynım yeter diyene kadar çünkü herannesi aradığında hastalandı kv üzüntüden şimdi artık sadece evlatlarım diyor ama hhala içi acıyor görüşüyor hepsiyle ama adetten diye ama birine bişey olsun yine koşuyor

ben aile ve eşimin ailesi tarafından şanslılardanım allah bozmasın şimdilik iki tarfla sorun yok inşallah olmaz da

rabbim kalplerinizi feraha kavuştursun güzel insanlarla dolu olsun etrafınız canlarım

akıllıbıdık yazmış ya. bende az önceden beri yaşadıklarımı hatırlıyorum. nasıl başa çıktığıma hayret ediyorum.
bıdığım gerçekten çok zor bir durum . sen o adamın borcunu ödemek için uğraş, o gezsin tozsun. ama merak etme gerçekten etme bulma dünyası bu. elbet bir gün hakkın adaleti onlara vuracaktır tokat gibi.
daha önce yazmıştım. eşimin babası üveydir. bizim evlilik hazırlıklarımızda dedesi aldı gereken şeyleri. eşimin babasında 12 sene öncesi için 4000 tl para vermiş bizim düğün için. o paradan biz kuruş görmedik. üstelik gelinliğimi kendim aldım, bir gelin ayakkabım, gelin çantam olmadı. evlendiktan sonra 1,5 yıl borç ödemekten burnumuzu dışarı çıkaramadık resmen. evliliğimnin ilk yılları parazsızlıkla geçti. amma o parayı bize vermiş olsaydı herşey farklı olurdu. beğendiğim herşeye bizim paramız yok diye itiraz ettiler. o 4000 tl nereye gitti bilmiyoruz. şimdi o adam öteki dünyada rahat eder mi. yaşlı dedeciğin evladından kalan torunu için biriktirdiği parayı harcadığı için. benim çok şükür bir evim, iyi bir arabam var. elimden geldiğince birikim yapmaya çalışıyoruz. kp. 65 yaşında başını sokacak bir evi bile yok. eski bir araba var o kadar.
hiç üzülme bıdığım. elbet bir gün bunların karşılığını verir rabbim sana...

akıllıbıdık yaşadıkların gerçekten çok üzücü yıpratıcı şeyler; kayınbiraderinin borcunu iyi ödüyorsun senin yerine kendimi koydum da ben tahammül edemezdim açıkçası.
Ayrıca abinin yaptığı da hiç hoş değil insan kardeşi canına öyle bir anda ee napalım mı der annenin onu savunması da bir tuhaf.

papatya yeni bir ev düzen yaşam kurmaya çalışırken senin de karşılaştığın şeyler kötü olmuş. Herkes bir şekilde sınanıyor işte evinizde eşlerinizle mutlu huzurlu sağlıklı olun da varsın dış kuvvetler canınızı sıkmaya çalışadursun.

sabah sabah komşuların sesiyle uyandım apartmanda banyoya yüzümü yıkayama gittim sular kesik 3 ten önce de gelmezmiş; içme suyuyla yüzümüzü yıkamanın değeri paha biçilemez

komşularımdan yana sıkıntılıyım; bu sabahki seslerine gelince biz 4 katlı bir apartmanın 3. katında oturuyoruz geçen yıla kadar bizim tepemizde bir tane projektör vardı o ışık sabaha kadar deniz feneri gibi yanardı güya dışarıdaki arabaları hırsızlara karşı gözetliyormuş. Yaz olunca biz camımızı açamaz olduk (camda filtre sinekliklerden olmasına rağmen) çünkü minik minik sivrisinekler böcekler ışığa geldikleri için bizim eve de girer oldular; biz bunu apt toplantısında söyledik tamam kapatalım dediler. Bu gece birkaç aracın camları kırılmış tekrar o projektörü devreye sokacaklarmış. Aslında bir sitede oturuyoruz ve burda park yeri sorun olmuyor ama o projektörün aydınlattığı yer yokuş gibi bir yer diğer tarafta bir sürü daha düzgün araç park yerleri var; ısrarla o yokuşa parketmeye çalışıp orayı aydınlatmaya çalışmak çok saçma. Bir diğer sıkıntımız da apartmanımızda harekete duyarlı lamba yok hala manuel basılıyor süreyi uzattıklarında fatura çok geliyormuş süre az olduğunda da elinde poşetlerle ortada kalıveriyorsun düğmeye basmaya gidene kadar düşmemek için maymuna dönüyorsun. Diyoruz ki şunu harekete duyarlı yapalım ödediğimiz parayı 3-4 ayda amorti eder diyoruz; yok iyi aydınlatmazmış karanlık olurmuş Çin malıymış astarı yüzünü geçermiş sürekli arıza çıkarırmış hırsız girdiğinde güvenli olmazmış böyle lambaya basınca her yer aydınlık oluyormuş. Türk milletinin karakteristik bir özelliği vardır ya bildiğimiz bilmediğimiz her bir konuda mutlaka bilgimiz olur ve konuşur dururuz işte bunu biz apt da çok yaşıyoruz.

günaydınlar
allah ailesinden dertli olanlarsa sabırlar versin
vardır elbet keserin saın döneceği vakit

ben de bir şey sorayım
doktor kızıma her gün et yemeli dedi
ama ben yapacak bi şey bulamıyorum
eti çok sevmesine rağmen tek seviyor yemekler içinde sevmiyor
acaba köfte versem olur mu her gün yapsam yer
sonuçta et yani kızartınca fırında falan yapınca yararı kalmaz mı

bir de patatesi fırında nasıl yapıyorsunuz altına ne koyuyorsunuz
ben de yağlasam da yağlı kağıt da koysam hatta fırın poşetinde bile altı mutlaka yapışıyor
ben mi beceriksizim bunun bir yolu var mı

Son düzenleme:
akıllıbıdık seni burayı takip ettiğimden beri tanıyorum
yani hayat hikayeni biliyorum
onca şey yaşamana rağmen iyi dayanmışsın yine de
bence senin en büyük destekçin eşin
öyle hissediyorum yani
son olayda sana yalan söylemesi bile bunu gösterir
adamcağız da napsın, kalmış ortada
haa, ne yaptığı ne de yalan söylemesi doğru
sadece çaresiz kaldığını söylemek istedim
bak ataman olmasa daha büyük sıkıntı çekerdiniz değil mi
bence hayat sana gülmeye başladı
eşinle birliktesin şu an, ev için başvurdun
kaynının borçları insanı sinir etse de ileriyi düşün biraz da
bence Rabbim bir de bebek nasip ederek (inşallah) mutluluğunuzu taçlandıracak
ama şunu söyliyeyim, sen gerçekten çok dayanıklı ve azimli bi insansın
bu günler de geçip gidicek inşallah
sana böyle yapanların yanına kar mı kalıcak sanıyosun

ayrıca dün paylaştığın resim beni de çok etkiledi
bir de seyyahaleminin öyle sıkıntılı bir hamilelik geçirmesi ve sonrasında yaşadıkları bana ders verdi
insanlar nelerle imtihan oluyor, ben bir mide yanmasıdır tutturmuşum
halime yatıp kalkıp şükretmem gerektiğini hatırlattınız bana.
Allah razı olsun sizlerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…