=)))akıllıbıdık seni burayı takip ettiğimden beri tanıyorum
yani hayat hikayeni biliyorum
onca şey yaşamana rağmen iyi dayanmışsın yine de
bence senin en büyük destekçin eşin
öyle hissediyorum yani
son olayda sana yalan söylemesi bile bunu gösterir
adamcağız da napsın, kalmış ortada
haa, ne yaptığı ne de yalan söylemesi doğru
sadece çaresiz kaldığını söylemek istedim
bak ataman olmasa daha büyük sıkıntı çekerdiniz değil mi
bence hayat sana gülmeye başladı
eşinle birliktesin şu an, ev için başvurdun
kaynının borçları insanı sinir etse deileriyi düşün biraz da
bence Rabbim bir de bebek nasip ederek (inşallah) mutluluğunuzu taçlandıracak
ama şunu söyliyeyim, sen gerçekten çok dayanıklı ve azimli bi insansın
bu günler de geçip gidicek inşallah
sana böyle yapanların yanına kar mı kalıcak sanıyosun
ayrıca dün paylaştığın resim beni de çok etkiledi
bir de seyyahaleminin öyle sıkıntılı bir hamilelik geçirmesi ve sonrasında yaşadıkları bana ders verdi
insanlar nelerle imtihan oluyor, ben bir mide yanmasıdır tutturmuşum
halime yatıp kalkıp şükretmem gerektiğini hatırlattınız bana.
Allah razı olsun sizlerden.
iyi pazaralar hanımlar nasılsınız?neler yapıyosunuz bakalım?Ben evdeyim bi ekmek aldım birazda dolaştık çağanla şimdide mercimek çorbası koydum o pişerken bi bakayım dedim.
akıllıbıdıkçım ALLAH sabır versin canım yaşadıkların çok zor gerçekten seni çok iyi anlayabiliyorum ama inş rabbim bi bebek vererek bütün bu yaşadığın acıları unutturacaktır sana.
banucum ALLAH sanada sabır versin başınız sağolsun diyeyim rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.(amin)
seyyahcım ben köfteyi fırında yapmadım hep kızarttım onuda az yağda ve kısık ateşte yapıyorum hem çok lezzetli oluyor hemde yağı az oluyor tavsiye ederim kızın köfteyi seviyorsa bu şekildede yapabilirsin.
seyyahcım eti bende sadece kızının yediği gibi yerim yani ya tek olcak köfte vs şeklinde yada lahmacunda mantıda vs... olcak.... onun için kendimce tarifler ürettim:))) hepsi köftenin farklı çeşidi aslında:)))
tarif 1.... normal köfte harcı yoğurulur(kıyma,ekmek içi,baharatlar,1 yumurta,1 yemek kaşığı irmik,1 soğan rendesi suyu sıkılmış olcak ,maydonoz) köfte yapıldıktan sonra uzun tahta şişler oluyo adana yapmak için marketlerde görmşsündür mutlaka o şişe kıymayı adana şiş yapar gibi elimle etrafına döşüyorum,patateleri halka halka kesip borcamın dibine diziorum bu şişleride patateslerin üstüne diziorum aralarında domates biber diziorum... genelde domates koymam ama üstünüde aliminyum folyoyla kapatıp folyoda delikler açıp 200 derece yarım saat pişiriorum
tarif 2.... patatesleri küp küp doğrouorum çok az yağda kısık ateşte kızartıorum teflon tavaya 2 yemek kaşığı yağda diyebilirim... eğer seviosanız patlıcanda ki ben bayılırım küp küp kesip kızartılıo biberlerde minik minik doğranıp kızartılıyo bunlar borcamda karıştırılıyo üstünede yaptıgımız köfteler konuluyo sulu severseniz ki ben sevmediğim için yapmıorum 2 su bardağı salçalı su yapılıp üstüne dökülüo üstüde aliminyum folyoyla kapatılıp fırına verilio
tarif 3....(kıyma,birsoğan,bir yemek kaşığı irmik,baharatlar,bol maydonoz,ve çok çok az ekmek içi karıştılıp bir harç yapılıo ele yapışan bi kıvamda olcak cıvık olcak borcamın dibine yayılıyo bu karışım borcamın tamamı kaplandıktan sonra üstüne biberler uzun uzun bırakılıo ben içini temizleyipte koyyorum üstü yine aliminyum folyoyla kapatılıo delik açmayı unutma :))) pişiyo kendi yağıyla tepsi kebabı yanınada patates kızartması pilav vs olabilir
tarif 4... hasan paşa köfte...... yine köfte harcı hazırlanır bi avuç içi kadar parçalar alınıp ortası açılır çanak gibi olcak fırında pişirilir ama tam pişmeden çıkarılır hazırladığımız patates püreside ortalarına doldurulup yeniden fırına verilir salçalı su isteğe bağlı konulur ama ben koymuorum folyolanıp 200 derecede 10 dk.daha pişiril yenir:))))
bide köfteleri tost mak. kızartmayı dene çok hafif oluyo ve farklı bi tadı oluyo:))))
ben eti sulu sevmediğim için borcamın üstünü mutlaka aliminyum folyoyla kapatıorum kurumuyo
vuvvvvvvvvvvvvvvvvv
harika
zaten köfte kuru versem de yer ama işte her gün verilir mi onu bilemedim
tavuk balık idare ediyoruz eti nasıl yapsam diye
harika tarifler canım teşekkür ederim
zararı olmaz yani değil mi
ben de genelde fırında yapıyorum kızartma kolayıma geliyor bazen atıyorum yağa zararlı olmaz değil mi
sağlıkçı çok ya sorayım didim
eee başka tarifi olan varsa kızlar alabilirim
benimde canım az önce canım nasıl mercimek çorbası çekti çok severim her hafta mutlaka pişer bizim evde:))) eşimde çok sever bazen salçalı yaparım bazen sadece yaparım eşim süzme yapıyo arada yani çeşit çeşit lezzet lezzet bol limonlu :))) eşime dedim yapıyo şimdi mutfkta:)))
bugün midem çk fena su içsem kustum((( kendimi çok zorlmış olcamki yüzümdeki kılcal damarlar çatlamış ((( yüzüm benek benek kırmızı kırmızı noktalarla dolu aynı kızamık olmuşum gibi ((( ama şükürler olsun diorum yinede senin düşündüklerini bende düşündüm sevimsiz neler var neler ne zorlukla hemilelik geçirip doğum yapan insanlar var bende tutturmuşum midem bulanıyo naz caz yapıorum (((
piki şekeriiiiiimcanım bence her gün diil de en kötü 2 günde bir versen hatta sırf köfte yediği için bi gün ver 2 gün verme bence bıkmasın diye zaten tavukğuyla balığıyla baklagiliyle hergün vermen imkasız gibi bişey
ayrıca bu şekilde vermenin ne zararı olcak et bi şeilde midesine girsinde ha sulu yemeğin içinde ha diil:)) ne fakı var nasıl seviosa öle yesin yavrucak:)))
ama kızartma yapma bence gereksiz yere çocuğa yağ depolanıyo ayrıca kızartma yaparken yağ molekülleri genişleyip form değştirdiği için kansere etken maddelere dönüşebilio özellikle yağın ikinci üçüncü kullanımında...
fırını tercih etmen süper bence :)))
hayırlısını dile canım şükür ki bi tane varAfiyet olsun selincim bizim evdede çok sık yaparım hepimiz çok severiz ben süzmeyi hiç yapmadım eşim geçenlerde istedi dur bundan sonraki yaptığım ilk mercimek çorbasını süzme yapayım.Canım arada böyle midede sorunlar olacak tabi ama inş çabuk geçer ben çok çekmiştim .Evet halimize şükretmek lazım ben 1 tane oğlum olmasına rağmen,sağlıklı olmamıza rağmen kkda öyle konular okudumki bazen benim çocuğum olamayacakmı diye vesvese yapıyorum yada diyorum ya boş gebelik olursa,ya düşük yaparsam gibi kuruntulara kapılıyorum.
Banucum başın sağolsun canım görmemişim .iyi akşamlar kızlar.
az oturdum yemekten sonra.bulaşıklar beni bekliyor.abartmışım galiba hazırlığı,ne dolapta ne dondurucu da yer kalmadı.
3 gün yemek yapmasam yeter.sarmamı da sardım, artık yarın pişiririm.
bir pastam kaldı yapacak,yer olmayınca onu da yarına bıraktım.
babam da bol bol meyve getirmiş sağolsun,kızlara,bana,damadına hediye almış.
şimdi torunlarıyla oyun oynuyorlar.
annemin eksikliği göze batıyor,babam arada ağlıyor göstermeden,ama bunlar doğal süreçler.
beraber resimlere baktık,video görüntüleri vardı bir sürü,onları izledik,yine aramızda gibiydi gözümün nuru.
neyse gideyim,mutfağı toparlayayım.
arada uğrarım.
selincim folyo ısınınca çok tehlikeliymiş,bir araştır,bebek zararlı bir şey yemesin canım.
iyi akşamlar kızlar. dün akşam bi yandan sizinle yazışıyor bir yandan da iş için bişeyler okuyordum. bi anda beni bi mide bulantısı aldı istifra ettim derken 2,3,4,5 defa falan istfra ettim bir yandan da ishal falan. kısacası besin zehirlenmesi oldum.
enfeksiyon tarzı oldu için kas ağrılarım da var. doktora gitmedim kendi kendime sıvı takviyesi yapmaya çalıştım. hiçbişey yiyemedim bütün gün herşey midemi bulandırdığı için. eşimin ısrarıyla güç bela yarım muz 2 de mandalina yedim sırf bişey yemiş olmak için. valla başım sırtım bacaklarım falan ağrıyor. ayran falan içeceğim şimdi de.
sağlık çok önemli yaa Allah kimseye hastalık vermesin
royem özelden mesaj atmıştım sana, telden mi giriyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?