Kirli Çıkılar )))

=)))
sağlıcakla al bebeğini kucağına inşallah canım
allah isteyenlere de sıkıntısız dertsiz versin inşallah

allahın işine karışılmayacağının en güzel kanıtı bence yıllar milyarlar döküp acılar çekerek bebek arayanlar varken
10ar 10ar doğurup sokağa salanların olması öbür tarafta
vardır bir hikmeti diyorum her şeyin
allah hayırlısını versin

iyi pazaralar hanımlar nasılsınız?neler yapıyosunuz bakalım?Ben evdeyim bi ekmek aldım birazda dolaştık çağanla şimdide mercimek çorbası koydum o pişerken bi bakayım dedim.
akıllıbıdıkçım ALLAH sabır versin canım yaşadıkların çok zor gerçekten seni çok iyi anlayabiliyorum ama inş rabbim bi bebek vererek bütün bu yaşadığın acıları unutturacaktır sana.
banucum ALLAH sanada sabır versin başınız sağolsun diyeyim rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.(amin)
seyyahcım ben köfteyi fırında yapmadım hep kızarttım onuda az yağda ve kısık ateşte yapıyorum hem çok lezzetli oluyor hemde yağı az oluyor tavsiye ederim kızın köfteyi seviyorsa bu şekildede yapabilirsin.

fotografı gördükten sonra bişey yazamadım dun gece, kötüydü, Allah yüzünü gördüğün, emek verdiğin çocuklarının acısını yaşatmasın

ayrıca ev işini şimdiden dillendirmeseydiniz akrabalarınıza. insanın kardeşide fesatlık yapabiliyor. henüz ev almadınız sadece başvurdunuz ve ağabeyinin fesatlığına bak. belki ev işi hiç olmayacak. eşinin kardeşi ve ailesi de bunca şeye rağmen sizin ekonomik sıkıntıdan kurtuldugunuzu düşünecek. oysa halen sıkıntı yaşoyorsunuz. yanlış anlama ama ortada olan bişey yok, ev aldılar, alacaklar gibi bir haber kıskanç insanların gözünün kalmasına sebep. ben elime gelmeyen paranın hesabını yapmamayı 15 yıl önce öğredim. yani şu ay şu kadar gelirim olacak, şu kadar birikir falan diyorsun bir bakıyorsun o ay bişey çıkıyor. ev planı yaparken kaynının borçlarından haberin yoktu mesela.

eşime dedim sen uzan dorukla
ben arkadaslarıma gideceğim, kime deyince kirlilere dedim.
ne kirlisi diyor.

neyse biraz ütü var, sonra görüşürüz.

benimde canım az önce canım nasıl mercimek çorbası çekti çok severim her hafta mutlaka pişer bizim evde:))) eşimde çok sever bazen salçalı yaparım bazen sadece yaparım eşim süzme yapıyo arada yani çeşit çeşit lezzet lezzet bol limonlu :))) eşime dedim yapıyo şimdi mutfkta:)))
bugün midem çk fena su içsem kustum ((( kendimi çok zorlmış olcamki yüzümdeki kılcal damarlar çatlamış((( yüzüm benek benek kırmızı kırmızı noktalarla dolu aynı kızamık olmuşum gibi((( ama şükürler olsun diorum yinede senin düşündüklerini bende düşündüm sevimsiz neler var neler ne zorlukla hemilelik geçirip doğum yapan insanlar var bende tutturmuşum midem bulanıyo naz caz yapıorum(((

seyyahcım eti bende sadece kızının yediği gibi yerim yani ya tek olcak köfte vs şeklinde yada lahmacunda mantıda vs... olcak.... onun için kendimce tarifler ürettim:))) hepsi köftenin farklı çeşidi aslında:)))

tarif 1.... normal köfte harcı yoğurulur(kıyma,ekmek içi,baharatlar,1 yumurta,1 yemek kaşığı irmik,1 soğan rendesi suyu sıkılmış olcak ,maydonoz) köfte yapıldıktan sonra uzun tahta şişler oluyo adana yapmak için marketlerde görmşsündür mutlaka o şişe kıymayı adana şiş yapar gibi elimle etrafına döşüyorum,patateleri halka halka kesip borcamın dibine diziorum bu şişleride patateslerin üstüne diziorum aralarında domates biber diziorum... genelde domates koymam ama üstünüde aliminyum folyoyla kapatıp folyoda delikler açıp 200 derece yarım saat pişiriorum

tarif 2.... patatesleri küp küp doğrouorum çok az yağda kısık ateşte kızartıorum teflon tavaya 2 yemek kaşığı yağda diyebilirim... eğer seviosanız patlıcanda ki ben bayılırım küp küp kesip kızartılıo biberlerde minik minik doğranıp kızartılıyo bunlar borcamda karıştırılıyo üstünede yaptıgımız köfteler konuluyo sulu severseniz ki ben sevmediğim için yapmıorum 2 su bardağı salçalı su yapılıp üstüne dökülüo üstüde aliminyum folyoyla kapatılıp fırına verilio

tarif 3....(kıyma,birsoğan,bir yemek kaşığı irmik,baharatlar,bol maydonoz,ve çok çok az ekmek içi karıştılıp bir harç yapılıo ele yapışan bi kıvamda olcak cıvık olcak borcamın dibine yayılıyo bu karışım borcamın tamamı kaplandıktan sonra üstüne biberler uzun uzun bırakılıo ben içini temizleyipte koyyorum üstü yine aliminyum folyoyla kapatılıo delik açmayı unutma :))) pişiyo kendi yağıyla tepsi kebabı yanınada patates kızartması pilav vs olabilir

tarif 4... hasan paşa köfte...... yine köfte harcı hazırlanır bi avuç içi kadar parçalar alınıp ortası açılır çanak gibi olcak fırında pişirilir ama tam pişmeden çıkarılır hazırladığımız patates püreside ortalarına doldurulup yeniden fırına verilir salçalı su isteğe bağlı konulur ama ben koymuorum folyolanıp 200 derecede 10 dk.daha pişiril yenir:))))

bide köfteleri tost mak. kızartmayı dene çok hafif oluyo ve farklı bi tadı oluyo:))))
ben eti sulu sevmediğim için borcamın üstünü mutlaka aliminyum folyoyla kapatıorum kurumuyo

vuvvvvvvvvvvvvvvvvv
harika
zaten köfte kuru versem de yer ama işte her gün verilir mi onu bilemedim
tavuk balık idare ediyoruz eti nasıl yapsam diye
harika tarifler canım teşekkür ederim
zararı olmaz yani değil mi
ben de genelde fırında yapıyorum kızartma kolayıma geliyor bazen atıyorum yağa zararlı olmaz değil mi
sağlıkçı çok ya sorayım didim

eee başka tarifi olan varsa kızlar alabilirim

canım bence her gün diil de en kötü 2 günde bir versen hatta sırf köfte yediği için bi gün ver 2 gün verme bence bıkmasın diye zaten tavukğuyla balığıyla baklagiliyle hergün vermen imkasız gibi bişey
ayrıca bu şekilde vermenin ne zararı olcak et bi şeilde midesine girsinde ha sulu yemeğin içinde ha diil:)) ne fakı var nasıl seviosa öle yesin yavrucak:)))
ama kızartma yapma bence gereksiz yere çocuğa yağ depolanıyo ayrıca kızartma yaparken yağ molekülleri genişleyip form değştirdiği için kansere etken maddelere dönüşebilio özellikle yağın ikinci üçüncü kullanımında...
fırını tercih etmen süper bence :)))

Afiyet olsun selincim bizim evdede çok sık yaparım hepimiz çok severiz ben süzmeyi hiç yapmadım eşim geçenlerde istedi dur bundan sonraki yaptığım ilk mercimek çorbasını süzme yapayım.Canım arada böyle midede sorunlar olacak tabi ama inş çabuk geçer ben çok çekmiştim .Evet halimize şükretmek lazım ben 1 tane oğlum olmasına rağmen,sağlıklı olmamıza rağmen kkda öyle konular okudumki bazen benim çocuğum olamayacakmı diye vesvese yapıyorum yada diyorum ya boş gebelik olursa,ya düşük yaparsam gibi kuruntulara kapılıyorum.

iyi akşamlar kızlar.
az oturdum yemekten sonra.bulaşıklar beni bekliyor.abartmışım galiba hazırlığı,ne dolapta ne dondurucu da yer kalmadı.
3 gün yemek yapmasam yeter.sarmamı da sardım, artık yarın pişiririm.
bir pastam kaldı yapacak,yer olmayınca onu da yarına bıraktım.
babam da bol bol meyve getirmiş sağolsun,kızlara,bana,damadına hediye almış.
şimdi torunlarıyla oyun oynuyorlar.
annemin eksikliği göze batıyor,babam arada ağlıyor göstermeden,ama bunlar doğal süreçler.
beraber resimlere baktık,video görüntüleri vardı bir sürü,onları izledik,yine aramızda gibiydi gözümün nuru.
neyse gideyim,mutfağı toparlayayım.
arada uğrarım.
selincim folyo ısınınca çok tehlikeliymiş,bir araştır,bebek zararlı bir şey yemesin canım.

piki şekeriiiiiim
menü belli oldu
mercimek çorbası fırında patates köfte
yoğurt salata yapiim
dün komşuya gittik karnımızı doyurduk
ahahhahaha

yarın da balık yapim bari

ha yarın neler yapacaksınız
hayırlısını dile canım şükür ki bi tane var

aferin çok yazmamışsınız okumak rahat oldu

yarın tatildim ama az önce telefon geldi acil bir durum olduğu için işe gitmek zorundayım hem de geç saate kadar bile çalışabilirm 2013 e çok tosbik mi girecem ne ama böyle olmasını beklemiyordum off yaaaa

Banucum başın sağolsun canım görmemişim .
Ohh bigüzel hasret giderin ,hediyelerinizi güle güle kullanın.
Ellerine sağlık canım sen anlattıkça canım çekti biz artık midemizide küçültmek ve zayıflamak adına sabah sıkı bi kahvaltı öğlen az yemek akşamlarıda çorba,salata,yoğurtla geçiriyoruz ne yalan söyleyeyim doymuyoruz ama mecbur çok kilo aldık.

iyi akşamlar kızlar. dün akşam bi yandan sizinle yazışıyor bir yandan da iş için bişeyler okuyordum. bi anda beni bi mide bulantısı aldı istifra ettim derken 2,3,4,5 defa falan istfra ettim bir yandan da ishal falan. kısacası besin zehirlenmesi oldum.
enfeksiyon tarzı oldu için kas ağrılarım da var. doktora gitmedim kendi kendime sıvı takviyesi yapmaya çalıştım. hiçbişey yiyemedim bütün gün herşey midemi bulandırdığı için. eşimin ısrarıyla güç bela yarım muz 2 de mandalina yedim sırf bişey yemiş olmak için. valla başım sırtım bacaklarım falan ağrıyor. ayran falan içeceğim şimdi de.
sağlık çok önemli yaa Allah kimseye hastalık vermesin

evacım çok geçmiş olsun. ne yemiştin de zehirlendin. aman dikkat et kendine...
banucum başın sağolsun. allah babana uzun sağlıklı bir ömür versin inşallah...

oyyy küçük kuzu hasta olmuş
farmasi gelince sana bakar
ben bakarım derdim ama cık film izlicem
şaka şaka yakın olaydık keşke
akıl vermek gibi olmasın da limonata şöle bol ekşili rahatlatır belki

araya bi de tavuk göğsü sıkıştırdım tatlı yemezsem ölecem sanki
herkeslere afiyet olsun

banu her mesajda yazacam unutuyorum allah annene gani gani rahmet eylesin sizlere de uzun ömür inşallah amin

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Noelde çam süsleme geleneğinin Türklerden geldiğini ve Noel'in aslında bir Türk bayramı olduğunu söylüyor;

------------------------------------

ÇAM SÜSLEME GELENEĞİ

Hıristiyanların, İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, aslında eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.

Türklerin, tek Tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre, yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor.

Buna hayat ağacı diyorlar. Bu ağacı, motif olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görebiliriz.

Türklerde güneş çok önemli. İnançlarına göre gecelerin kısalıp gündüzlerin uzamaya başladığı 22 Aralık'ta gece gündüzle savaşıyor. Uzun bir savaştan sonra gün, geceyi yenerek zafer kazanıyor.

İşte bu güneşin zaferini, yeniden doğuşu, Türkler büyük şenliklerle akçam ağacı altında kutluyorlar.

Güneşin yeniden doğuşu, bir yeni doğum olarak algılanıyor.

Bayramın adı: NARDUGAN

(nar=güneş, tugan, dugan=doğan) Doğan güneş.

Güneşi geri verdi diye Tanrı Ülgen'e dualar ediyorlar.

Duaları Tanrıya gitsin diye ağacın altına hediyeler koyuyorlar, dallarına bantlar bağlayarak o yıl için dilekler diliyorlar Tanrıdan.

Bu bayram için, evler temizleniyor. Güzel giysiler giyiliyor. Ağacın etrafında şarkılar söyleyip oyunlar oynuyorlar. Yaşlılar, büyük babalar, nineler ziyaret ediliyor, aileler bir araya gelerek birlikte yiyip içiyorlar.

Yedikleri; yaş ve kuru meyveler, özel yemek ve şekerleme. Bayram, aile ve dostlar bir araya gelerek kutlanırsa ömür çoğalır, uğur gelirmiş.

Akçam ağacı yalnız Orta Asya'da yetişiyormuş. Filistin'de bu ağacı bilmezlermiş. Bu yüzden bu olayın Türklerden Hıristiyanlara geçtiği ve bunu da Hunların Avrupa'ya gelişlerinden sonra onlardan görerek aldıkları söyleniyor.

Doğum, güneşin yeniden doğuşu, İsa'nın doğumu ile hiç ilgisi yok.

Sümerolog
Muazzez İlmiye ÇIĞ

evacım geçmiş olsun canım. haşlanmış patates ye de mideni tutsun.

akıllıbıdıkcım ailenle ilgli olan problemlere gerçekten üzüldüm.
çok acı bi şey ben kendi kendime acı çıkartmayı pek severdim. anneme babama kardeşlerime hemen alınıveririm.
çocukken çok mu türk filmi izledim ne..
ama gerçekten annenin ablanın abinin tavırları beni çok üzdü..
sen yapacağını Allah için yap hayatında erkenden insanoğlunu tanımış oldun.
çoğu insan ailesinden yana şanslı olur ama bakarsın evlatlarından yer kazığı..
hayatta her şey insanlar için.
şimdiden alıştırıyorsun kendini bi şekilde..
Rabbim inşallah eşinden evlatlarından yana güldürsün seni..

farmasi, ettiğin dua beni çook duygulandırdı..
Allah razı olsun bitanem

bugün harika bi gün geçirdik kızlar.
dayım, yengem ve amerika dan gelen kuzenimle harika bi gün geçirdik.
erkek kardeşim arabasıyla gezdirdi.
seyyahcım belki bilirsin, mevlananın arkasında sofralar var.
orda gülbahçesinde
oraya daha önce de gitmiştim ama odalar doluydu restoran bölümünde yemiştik.
bıçak arası, bamya çorbası yedik yer sofrasında ve horasan odasında. özlemişsindir konya yemeklerini diye ayrıntılı yazdım hatırlarsın diye.
oda harikaydı sadece bize ait
tuvaleti var lavabosu var sıcacık.
ve höşmerim de yedik canım.
ama hala babanneminki bir numara gözümde :))
kızlar konyaya gelirseniz etliekmek ya da bi türevi olan bıçak arası yemeden gitmeyin.
konya yemekleri güzledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…