Kirli Çıkılar )))

boğazında kalsın o höşmerim karanfilce

boğazında kalsın o höşmerim karanfilce

şaka canım şaka afiyet bal şeker olsun
benim için de yeseydin
inşallah kısmet olursa gene gelelim oralara merama gidelim mevlanaya gidelim kızım da görsün anasının gençliğini

noel babanin asli turkiyeye dayanir,hikayesi ise yanlis hatirlamiyorsam bir baba parasiz kalinsinda ,kizini caresiz evlendirmek ister.Bunu goren noel baba diye bilinen kisi,kimseye gorunmeden 1 ciki parayi kapiya birakir gider.o gunden sonra evsanelesir bu durum,turkiye de taninmamasinin sebebi,avrupa ulkelerine goc edip oralarda bu yardimlara devam edisidir. bellki insanlari sevindirmek gibi bir misyonu varmis.

canımmmmmmmmmmmm çok geçmiş olsun Allah şifalar versin
ishal filan devam ediyorsa haşlanmış patates ,leblebi yersen iyi olur
midene safra yapacak meyveler yiyecekler koyma
nane limon kaynatıp da içebilirsin varsa safra filan dağıtır bulantıyı keser

seyyah cadusuuuuuuuuuuuuuuuuu sana da bakarım

Son düzenleme:
şaka canım şaka afiyet bal şeker olsun
benim için de yeseydin
inşallah kısmet olursa gene gelelim oralara merama gidelim mevlanaya gidelim kızım da görsün anasının gençliğini

buraya gelirseniz seve seve gezdirir ilgilenirim canım..

ama yapayım höşmerimi, güzel olursa kesin sana da anlatcam nasıl yaptığımı

bana belediye baksııııın
ahahhaha
sılaya ramdan rapor çıkınca ben kaymakamlığa gitmiştim bursunuz falan var mı diye
adamlar bana bakamıyosan ver yurda koyalım dediler yahu
ulan biz bir sülale bakıyoruz çocuğumuza be (kusura bakmayın aklıma gelince bile sinirleniyorum)size mi kaldık
buraya gelirseniz seve seve gezdirir ilgilenirim canım..

Ama yapayım höşmerimi, güzel olursa kesin sana da anlatcam nasıl yaptığımı

yap canım yap da dene bana da ver tarifini

noel babanın Türk olduğunu da ilk defa sizden duydum kızlar...

bu arada ben geçmişimi çok merak ederim. mesela bundan 1000 yıl önceki dedem kimdi neler yapardı filan..
dedeme hep sorardım dede bizim köy nasıl kurulmuş diye. bi adamın ismi geçer bizim köyde o kurmuş derdi.

ama dün nette araştırıken buldum. ben yörük kökenli olduğumuzu düşünüyordum toroslara yakın olduğumuzdan ama bizim köyümüzü bi Türkmen beyi kurmuş 1480 tarihinde Fatih Sultan Mehmet döneminde. bu kadar eski bi tarih bulmak çoook mutlu etti beni
hatta bu zat hacca dda gitmiş köyümüzün adında hacı da geçer zaten. işte böyle

hatta o dönemde 180 kişilermiş köyü kurarken 82 si kadın 98 i erkekmiş.
bu bilgileri bilmek çok heycanlandırdı beni

sağol derfatçım.
yemek konusunda en iyisini yapıyorsunuz bence.
çok geçmiş olsun,24 saate biter inşallah.bol su içmeyi ihmal etme,vücudun susuz kalmıştır şimdi.
sen de sağol seyyah.ne filmi izleyeceksin bakayım,kopya çekeyim hemen.

he he ne varsa yeni de olsa eski de olsa türklerde var.
seyyah isa peygamber zaten nisan ayında doğmuş,yanılmıyorsam.24 aralık kilisenin hurafesiymiş.

Çok geçmiş olsun evacım ne yedinde böyle besin zehirlenmesi oldu acaba?

karanfilce,ben de bazen dusunurum senin dusunduklerini.Tarih,eski zamanlar cok ceker ilgimi,bazen o donmelerde yasadigim ve o yuzden cok ozledigimi hissederim....cok tuhaf di mi?:26:

bir ara yabancı dizileri takip ettiğini yazmıştın,hangilerini izliyordun bir yazar mısın.
bu ara izleyecek bir şey bulamıyorum.elimdeki kitapları da bitirdim.yenilerini alana kadar zaman geçer.

karanfilce,ben de bazen dusunurum senin dusunduklerini.Tarih,eski zamanlar cok ceker ilgimi,bazen o donmelerde yasadigim ve o yuzden cok ozledigimi hissederim....cok tuhaf di mi?:26:

ben normal bildiğimiz tarihi çok sevmem yani ders olarak.
ama böyle yaşayacaksın tarihi çok severim.

insanlara sormuşlardı tv de geçmişte mi gelecekte mi yaşamak istersin diye çoğunluk geçmiş diyor.. var bu geçmişte bişey oysa hayat daha zor şimdi her şey daha kolay.

canım zaten biz dillendirmek istememiştik hatta ben evime geçene kadar hatta hatta evimize misafir olarak gelecekleri zamana kadar söylemeyi pek istemiyordum çünkü biliyordum bu durumları
annem söylemiş abimlere abim emekliliği gelmiş bir astsubay yıllarca lojmanda oturmuş son 15yıldırda ankarada lojmanda maaşı çok şükür çok iyi
bu sene istanbula tayini çıktı kuleli lisesine çok güzel bir yer ama lojman sobalı çıkmış yazdan beri evdeki hazır olan sobayı bir türlü kuramadılar istanbulun bu soğugunda elektrikli ısıtıcıyla oturuyorlar 3,5yaşında bir kızı 15 yaşında da bir kızı var sizce ne kadar sobalı evde dayanılır ve ne kadar fatura gelir yiğenimin lisede 4 tane zayıfı varmış ilgi de sıfır annemde kızmış oğlum kaç aydır soğukta nasıl oturuyorsun o çocuk tabi zayıf alır gürültüde ders mi çalışılır akıllibidikk bile eve girdi bu yaşta sen daha hazır sobayı kuramıyon diye kızmış eeee o ona oda diğerlerine söyleyerek duyulmuş
ablamalarada şundan dolayı söyledik araba alacakalrını söylediler bizden para istediler 15milyar bende biz böyle bir eve girdik diye veremeyeceğimizi söyledim
tabi bu ablam nasıl olduysa biranda birikmiş yaklaşık 60 milyarı çıktı ortaya hani bizde para birikitirdik ev alacağız diye anlatmaya başladı
eee abla o zaman benden niye istedin dedim açıklaması da bi okadar tuhaf 60milyarı altın olarakmış onu bozdurmak istememiş
arkadaşlarıyla aylık1500 güne girmiş 2. de bunlara çıkmış 18milyar para gelmiş 15milyarda bizden alıp altına hiç dokunmadan araba alacakalrmış bizede atksit taksit ödeyeceklermiş bende dayanamadım en sonunda dedimki abla sen mi kendini çok uyanık sanıyorsun yoksa orada baınca beni mi aptala benzettin hani ne sen uyanıksın nede ben aptalım derdiiiiiiimmmmmmmm bu durumda ama boşver demeyeyeyim eeeee ne mara alacaksınız arabayı diyip geçiştirdim konuyu

eşim kendi ailesinede hususi söylemişti köydeki eltm zırt bırt arar para ister bizden o da bilsinler de istemesinler kimse bize güvenmesin kendi başının çaresine baksın dedi

ben size çok teşekkür ederim nasıl moral veriyorsunuz
gün gelecek ay çocuk hiç uyumadı gece bende sizinle mesajlaşmaya geldim diyeceğim

sibel kim kız
Hiç hatırlamıyorum ki
nerde yazıda mı geçmiş yoksa okudum öle bişi yoktu nerden duydun

bi hitit anıtında o tanrıçanın resmi varmış da.. ordan gördüm.
hani sibel de çok kullanılan bi isim ya o yüzden dikkatimi çekti. yani bi putun ismi

Bir iddiaya göre ana tanrıça Kibele'nin heykeli KABE'ye götürülmüştür.
Ve İslamiyetten önce Kureyşlerin en büyük putu odur ve adı Hübel'dir.
Anadolu tanrıçası Kibele,
Türkçe'de Sibel,
Arapçada Hübel,
Hristiyanlarda Sybıl olmuştur.

Ayrıca,
Başka bir efsaneye göre Prometeus, Olimpos dağında bulunan ve yalnız tanrıların yaralanabildiği ateşi çalarak insanlara sunduğu için Zeus tarafından ölüme mahkum edilmiştir.
Bu olay günümüzde "Olimpiyat ateşinin yakılması" olarak canlandırılmaktadır.

Görüldüğü gibi diller ve kültürler binlerce yıldır birbirlerini etkileye etkileye bugüne kadar gelmişlerdir.

banusultan,
eşim şimdi soprano mu ne onu izliyo deli gibi.
dexter i bitirdi. onu ben de izledim biraz ama ben uzun süre dizi izleyemiyorum sıkılıyorum.

bi de brekın bed mi ne :111: öyle bişi bişi izliyodu.. erkeklerin ilgileriyle alakalı olabilir bunlar :)

bir ara yabancı dizileri takip ettiğini yazmıştın,hangilerini izliyordun bir yazar mısın.
bu ara izleyecek bir şey bulamıyorum.elimdeki kitapları da bitirdim.yenilerini alana kadar zaman geçer.

tamda benim ilgi alanıma giren bi konu açmışsın öncellikle hangi tarzları seviosun?
ama ben izlediklerimi sana açıklamalı yazim :)))

flash forwed: tek sezonluk bi dizi bilim kurgu fakat çok heycanlı ben bilim kurgu sevmezdim taaki bu diziye kadar sürükleyici günde 6 bölüm izlediğimi bile biliorum:)))

how ı met your mother: 8 sezonluk bi dizi kendileri fakat her bölüm 20 dakikadan oluşuyor her bölüm kendine özgü yani 2. sezonu izledin ama 3.,4. izlemedin 5 e geçtin arada kopukluk olmuyo:))) romantik komedi çok kaliteli espirileri var süresi kısa oldugu içinde sıkmıyo ...kafa dağıtıyo

lost: hayatımın dizisi diyebilirim bu kadar heycanlı bi dzi daha görmemiştim ilk başta macera diye başlıyo fakat daha sonra bilim kurgu olarak devam ediyo inan nefes almadan izlersin fakat çok uzun sezonlu oldugu için biraz sıkabilir.... ama çok sürükleyizi 7 sezonluk bi dizi

the killing:2. sezonu şu an devam ediyo dizi bi cinayeti bulmak üzerine kurulmuş. macera dram diyebilirz. dizi çok kasvetli bi ortamda geçiyo hava devamlı yağmurlu devamlı karnlık izlerken biraz fanelık basabilio ama sürükleyici cinayet konularına ilgi duyyosan izlenebilir

deperate housewase: umutsuz ev kadınları dizisinin abd versiyonu şu an bitmesine son 5 bölüm kaldı .... bizim kültürümüzle pek uyuşmasada izlemekten keyif aldım fakat 8 sezonluk bi dizi 6 dan sonrası sıkabilio ama ben başaldımı bitirmek için izledim gayet keyif aldım izlerken fakat ciddi zman ayırmak gerekiyo ben eylül ayında başlamıştım izlemeye aralık bitti mesela 8 sezonda :))) içinde herşey var dizinin tavsiye ederim:))))

o nasıl bi zekilikmiş öle yahu .... bankada paran dursun ona dokunmadan borç izte milletten neden altın artcak o ordan kar yaparken size taksit taksit ödicek sizin paranız ölcek onun parası değerlencek siz iylik yapmış olcaksınız sözde.....ama onlar sizi kullancak yok arkadaş ya ....
bbence bilemelri çok iyi olmuş milletin hatta dahada fazla yayılsın da herkes sizden ümidini kessin bence bilmeleri çok iyi olmuş eğer bilemselerdi sende niyetlerini öğrenemicektin
her önüne gelen sizden borç istiyo maşallah.....

biz annemlerden borç aldık 10 milyar 5 i para 5 altın.
altın 92 lere düştü gitti ben hala para olanı ödedim.
ne zaman para borcum bitti altına geçtim.
oysa ki annemlere gönderdiğim para acil değildi kullanmayacaklardı.

ben annemleri böyle düşündüm..

annem de bize borç verirken nere tl var topladı ki daha az altın borcu vermek için alım satım da zarar etmeyelim diye

oysa karşılıklı iyi niyet duyarlılık olsa ne güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…