evacım geçmiş olsun canım. haşlanmış patates ye de mideni tutsun.
akıllıbıdıkcım ailenle ilgli olan problemlere gerçekten üzüldüm.
çok acı bi şey ben kendi kendime acı çıkartmayı pek severdim. anneme babama kardeşlerime hemen alınıveririm.
çocukken çok mu türk filmi izledim ne..
ama gerçekten annenin ablanın abinin tavırları beni çok üzdü..
sen yapacağını Allah için yap hayatında erkenden insanoğlunu tanımış oldun.
çoğu insan ailesinden yana şanslı olur ama bakarsın evlatlarından yer kazığı..
hayatta her şey insanlar için.
şimdiden alıştırıyorsun kendini bi şekilde..
Rabbim inşallah eşinden evlatlarından yana güldürsün seni..
farmasi, ettiğin dua beni çook duygulandırdı..
Allah razı olsun bitanem
bugün harika bi gün geçirdik kızlar.
dayım, yengem ve amerika dan gelen kuzenimle harika bi gün geçirdik.
erkek kardeşim arabasıyla gezdirdi.
seyyahcım belki bilirsin, mevlananın arkasında sofralar var.
orda gülbahçesinde
oraya daha önce de gitmiştim ama odalar doluydu restoran bölümünde yemiştik.
bıçak arası, bamya çorbası yedik yer sofrasında ve horasan odasında. özlemişsindir konya yemeklerini diye ayrıntılı yazdım hatırlarsın diye.
oda harikaydı sadece bize ait
tuvaleti var lavabosu var sıcacık.
ve höşmerim de yedik canım.
ama hala babanneminki bir numara gözümde :))
kızlar konyaya gelirseniz etliekmek ya da bi türevi olan bıçak arası yemeden gitmeyin.
konya yemekleri güzledir.
boğazında kalsın o höşmerim karanfilce
Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Noelde çam süsleme geleneğinin Türklerden geldiğini ve Noel'in aslında bir Türk bayramı olduğunu söylüyor;
------------------------------------
ÇAM SÜSLEME GELENEĞİ
Hıristiyanların, İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, aslında eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.
Türklerin, tek Tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre, yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor.
Buna hayat ağacı diyorlar. Bu ağacı, motif olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görebiliriz.
Türklerde güneş çok önemli. İnançlarına göre gecelerin kısalıp gündüzlerin uzamaya başladığı 22 Aralık'ta gece gündüzle savaşıyor. Uzun bir savaştan sonra gün, geceyi yenerek zafer kazanıyor.
İşte bu güneşin zaferini, yeniden doğuşu, Türkler büyük şenliklerle akçam ağacı altında kutluyorlar.
Güneşin yeniden doğuşu, bir yeni doğum olarak algılanıyor.
Bayramın adı: NARDUGAN
(nar=güneş, tugan, dugan=doğan) Doğan güneş.
Güneşi geri verdi diye Tanrı Ülgen'e dualar ediyorlar.
Duaları Tanrıya gitsin diye ağacın altına hediyeler koyuyorlar, dallarına bantlar bağlayarak o yıl için dilekler diliyorlar Tanrıdan.
Bu bayram için, evler temizleniyor. Güzel giysiler giyiliyor. Ağacın etrafında şarkılar söyleyip oyunlar oynuyorlar. Yaşlılar, büyük babalar, nineler ziyaret ediliyor, aileler bir araya gelerek birlikte yiyip içiyorlar.
Yedikleri; yaş ve kuru meyveler, özel yemek ve şekerleme. Bayram, aile ve dostlar bir araya gelerek kutlanırsa ömür çoğalır, uğur gelirmiş.
Akçam ağacı yalnız Orta Asya'da yetişiyormuş. Filistin'de bu ağacı bilmezlermiş. Bu yüzden bu olayın Türklerden Hıristiyanlara geçtiği ve bunu da Hunların Avrupa'ya gelişlerinden sonra onlardan görerek aldıkları söyleniyor.
Doğum, güneşin yeniden doğuşu, İsa'nın doğumu ile hiç ilgisi yok.
Sümerolog
Muazzez İlmiye ÇIĞ
canımmmmmmmmmmmm çok geçmiş olsun Allah şifalar versiniyi akşamlar kızlar. dün akşam bi yandan sizinle yazışıyor bir yandan da iş için bişeyler okuyordum. bi anda beni bi mide bulantısı aldı istifra ettim derken 2,3,4,5 defa falan istfra ettim bir yandan da ishal falan. kısacası besin zehirlenmesi oldum.
enfeksiyon tarzı oldu için kas ağrılarım da var. doktora gitmedim kendi kendime sıvı takviyesi yapmaya çalıştım. hiçbişey yiyemedim bütün gün herşey midemi bulandırdığı için. eşimin ısrarıyla güç bela yarım muz 2 de mandalina yedim sırf bişey yemiş olmak için. valla başım sırtım bacaklarım falan ağrıyor. ayran falan içeceğim şimdi de.
sağlık çok önemli yaa Allah kimseye hastalık vermesin
oyyy küçük kuzu hasta olmuş
farmasi gelince sana bakar
ben bakarım derdim ama cık film izlicem
şaka şaka yakın olaydık keşke
akıl vermek gibi olmasın da limonata şöle bol ekşili rahatlatır belki
araya bi de tavuk göğsü sıkıştırdım tatlı yemezsem ölecem sanki
herkeslere afiyet olsun
banu her mesajda yazacam unutuyorum allah annene gani gani rahmet eylesin sizlere de uzun ömür inşallah amin
şaka canım şaka afiyet bal şeker olsun
benim için de yeseydin
inşallah kısmet olursa gene gelelim oralara merama gidelim mevlanaya gidelim kızım da görsün anasının gençliğini
bana belediye baksıııııncanımmmmmmmmmmmm çok geçmiş olsun allah şifalar versin
ishal filan devam ediyorsa haşlanmış patates ,leblebi yersen iyi olur
midene sarfa yapacak meyveler yiyecekler koyma
nane limon kaynatıp da içebilirsin varsa safra filan dağıtır bulantıyı keser
seyyah cadusuuuuuuuuuuuuuuuuu sana da bakarım
buraya gelirseniz seve seve gezdirir ilgilenirim canım..
Ama yapayım höşmerimi, güzel olursa kesin sana da anlatcam nasıl yaptığımı
sağol derfatçım.Banucum başın sağolsun canım görmemişim .
Ohh bigüzel hasret giderin ,hediyelerinizi güle güle kullanın.
Ellerine sağlık canım sen anlattıkça canım çekti biz artık midemizide küçültmek ve zayıflamak adına sabah sıkı bi kahvaltı öğlen az yemek akşamlarıda çorba,salata,yoğurtla geçiriyoruz ne yalan söyleyeyim doymuyoruz ama mecbur çok kilo aldık.
çok geçmiş olsun,24 saate biter inşallah.bol su içmeyi ihmal etme,vücudun susuz kalmıştır şimdi.iyi akşamlar kızlar. dün akşam bi yandan sizinle yazışıyor bir yandan da iş için bişeyler okuyordum. bi anda beni bi mide bulantısı aldı istifra ettim derken 2,3,4,5 defa falan istfra ettim bir yandan da ishal falan. kısacası besin zehirlenmesi oldum.
enfeksiyon tarzı oldu için kas ağrılarım da var. doktora gitmedim kendi kendime sıvı takviyesi yapmaya çalıştım. hiçbişey yiyemedim bütün gün herşey midemi bulandırdığı için. eşimin ısrarıyla güç bela yarım muz 2 de mandalina yedim sırf bişey yemiş olmak için. valla başım sırtım bacaklarım falan ağrıyor. ayran falan içeceğim şimdi de.
sen de sağol seyyah.ne filmi izleyeceksin bakayım,kopya çekeyim hemen.oyyy küçük kuzu hasta olmuş
farmasi gelince sana bakar
ben bakarım derdim ama cık film izlicem
şaka şaka yakın olaydık keşke
akıl vermek gibi olmasın da limonata şöle bol ekşili rahatlatır belki
araya bi de tavuk göğsü sıkıştırdım tatlı yemezsem ölecem sanki
herkeslere afiyet olsun
banu her mesajda yazacam unutuyorum allah annene gani gani rahmet eylesin sizlere de uzun ömür inşallah amin
Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Noelde çam süsleme geleneğinin Türklerden geldiğini ve Noel'in aslında bir Türk bayramı olduğunu söylüyor;
------------------------------------
ÇAM SÜSLEME GELENEĞİ
Hıristiyanların, İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, aslında eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.
Türklerin, tek Tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre, yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor.
Buna hayat ağacı diyorlar. Bu ağacı, motif olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görebiliriz.
Türklerde güneş çok önemli. İnançlarına göre gecelerin kısalıp gündüzlerin uzamaya başladığı 22 Aralık'ta gece gündüzle savaşıyor. Uzun bir savaştan sonra gün, geceyi yenerek zafer kazanıyor.
İşte bu güneşin zaferini, yeniden doğuşu, Türkler büyük şenliklerle akçam ağacı altında kutluyorlar.
Güneşin yeniden doğuşu, bir yeni doğum olarak algılanıyor.
Bayramın adı: NARDUGAN
(nar=güneş, tugan, dugan=doğan) Doğan güneş.
Güneşi geri verdi diye Tanrı Ülgen'e dualar ediyorlar.
Duaları Tanrıya gitsin diye ağacın altına hediyeler koyuyorlar, dallarına bantlar bağlayarak o yıl için dilekler diliyorlar Tanrıdan.
Bu bayram için, evler temizleniyor. Güzel giysiler giyiliyor. Ağacın etrafında şarkılar söyleyip oyunlar oynuyorlar. Yaşlılar, büyük babalar, nineler ziyaret ediliyor, aileler bir araya gelerek birlikte yiyip içiyorlar.
Yedikleri; yaş ve kuru meyveler, özel yemek ve şekerleme. Bayram, aile ve dostlar bir araya gelerek kutlanırsa ömür çoğalır, uğur gelirmiş.
Akçam ağacı yalnız Orta Asya'da yetişiyormuş. Filistin'de bu ağacı bilmezlermiş. Bu yüzden bu olayın Türklerden Hıristiyanlara geçtiği ve bunu da Hunların Avrupa'ya gelişlerinden sonra onlardan görerek aldıkları söyleniyor.
Doğum, güneşin yeniden doğuşu, İsa'nın doğumu ile hiç ilgisi yok.
Sümerolog
Muazzez İlmiye ÇIĞ
noel babanin asli turkiyeye dayanir,hikayesi ise yanlis hatirlamiyorsam bir baba parasiz kalinsinda ,kizini caresiz evlendirmek ister.Bunu goren noel baba diye bilinen kisi,kimseye gorunmeden 1 ciki parayi kapiya birakir gider.o gunden sonra evsanelesir bu durum,turkiye de taninmamasinin sebebi,avrupa ulkelerine goc edip oralarda bu yardimlara devam edisidir. bellki insanlari sevindirmek gibi bir misyonu varmis.
iyi akşamlar kızlar. dün akşam bi yandan sizinle yazışıyor bir yandan da iş için bişeyler okuyordum. bi anda beni bi mide bulantısı aldı istifra ettim derken 2,3,4,5 defa falan istfra ettim bir yandan da ishal falan. kısacası besin zehirlenmesi oldum.
seyyahcım sibel hititlerde bi tanrıçanın adı mı?? Ilk defa duydum:44:
karanfilce,ben de bazen dusunurum senin dusunduklerini.Tarih,eski zamanlar cok ceker ilgimi,bazen o donmelerde yasadigim ve o yuzden cok ozledigimi hissederim....cok tuhaf di mi?:26:
fotografı gördükten sonra bişey yazamadım dun gece, kötüydü, Allah yüzünü gördüğün, emek verdiğin çocuklarının acısını yaşatmasın
ayrıca ev işini şimdiden dillendirmeseydiniz akrabalarınıza. insanın kardeşide fesatlık yapabiliyor. henüz ev almadınız sadece başvurdunuz ve ağabeyinin fesatlığına bak. belki ev işi hiç olmayacak. eşinin kardeşi ve ailesi de bunca şeye rağmen sizin ekonomik sıkıntıdan kurtuldugunuzu düşünecek. oysa halen sıkıntı yaşoyorsunuz. yanlış anlama ama ortada olan bişey yok, ev aldılar, alacaklar gibi bir haber kıskanç insanların gözünün kalmasına sebep. ben elime gelmeyen paranın hesabını yapmamayı 15 yıl önce öğredim. yani şu ay şu kadar gelirim olacak, şu kadar birikir falan diyorsun bir bakıyorsun o ay bişey çıkıyor. ev planı yaparken kaynının borçlarından haberin yoktu mesela.
sibel kim kız
Hiç hatırlamıyorum ki
nerde yazıda mı geçmiş yoksa okudum öle bişi yoktu nerden duydun
bir ara yabancı dizileri takip ettiğini yazmıştın,hangilerini izliyordun bir yazar mısın.
bu ara izleyecek bir şey bulamıyorum.elimdeki kitapları da bitirdim.yenilerini alana kadar zaman geçer.
canım zaten biz dillendirmek istememiştik hatta ben evime geçene kadar hatta hatta evimize misafir olarak gelecekleri zamana kadar söylemeyi pek istemiyordum çünkü biliyordum bu durumları
annem söylemiş abimlere abim emekliliği gelmiş bir astsubay yıllarca lojmanda oturmuş son 15yıldırda ankarada lojmanda maaşı çok şükür çok iyi
bu sene istanbula tayini çıktı kuleli lisesine çok güzel bir yer ama lojman sobalı çıkmış yazdan beri evdeki hazır olan sobayı bir türlü kuramadılar istanbulun bu soğugunda elektrikli ısıtıcıyla oturuyorlar 3,5yaşında bir kızı 15 yaşında da bir kızı var sizce ne kadar sobalı evde dayanılır ve ne kadar fatura gelir yiğenimin lisede 4 tane zayıfı varmış ilgi de sıfır annemde kızmış oğlum kaç aydır soğukta nasıl oturuyorsun o çocuk tabi zayıf alır gürültüde ders mi çalışılır akıllibidikk bile eve girdi bu yaşta sen daha hazır sobayı kuramıyon diye kızmış eeee o ona oda diğerlerine söyleyerek duyulmuş
ablamalarada şundan dolayı söyledik araba alacakalrını söylediler bizden para istediler 15milyar bende biz böyle bir eve girdik diye veremeyeceğimizi söyledim
tabi bu ablam nasıl olduysa biranda birikmiş yaklaşık 60 milyarı çıktı ortaya hani bizde para birikitirdik ev alacağız diye anlatmaya başladı
eee abla o zaman benden niye istedin dedim açıklaması da bi okadar tuhaf 60milyarı altın olarakmış onu bozdurmak istememiş
arkadaşlarıyla aylık1500 güne girmiş 2. de bunlara çıkmış 18milyar para gelmiş 15milyarda bizden alıp altına hiç dokunmadan araba alacakalrmış bizede atksit taksit ödeyeceklermiş bende dayanamadım en sonunda dedimki abla sen mi kendini çok uyanık sanıyorsun yoksa orada baınca beni mi aptala benzettin hani ne sen uyanıksın nede ben aptalım derdiiiiiiimmmmmmmm bu durumda ama boşver demeyeyeyim eeeee ne mara alacaksınız arabayı diyip geçiştirdim konuyu
eşim kendi ailesinede hususi söylemişti köydeki eltm zırt bırt arar para ister bizden o da bilsinler de istemesinler kimse bize güvenmesin kendi başının çaresine baksın dedi
ben size çok teşekkür ederim nasıl moral veriyorsunuz
gün gelecek ay çocuk hiç uyumadı gece bende sizinle mesajlaşmaya geldim diyeceğim
o nasıl bi zekilikmiş öle yahu .... bankada paran dursun ona dokunmadan borç izte milletten neden altın artcak o ordan kar yaparken size taksit taksit ödicek sizin paranız ölcek onun parası değerlencek siz iylik yapmış olcaksınız sözde.....ama onlar sizi kullancak yok arkadaş ya ....
bbence bilemelri çok iyi olmuş milletin hatta dahada fazla yayılsın da herkes sizden ümidini kessin bence bilmeleri çok iyi olmuş eğer bilemselerdi sende niyetlerini öğrenemicektin
her önüne gelen sizden borç istiyo maşallah.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?