Kirli Çıkılar )))

ben de bugün çarşı pazara markete vs gittim

bugün menümde çocuklar çok seviyorlar onlara değişiklik olsun diye pizza yapıyorum şimdi mutfakta bir taraftan hamuru dinleniyor
öncesinde de cevizli azıcık da haşhaşlı revani yaptım

Son düzenleme:

bencede yapar ya loveli hamarat kadın:))) ben ilk evlendimde sabah kahvaltıya 12 kişi aldım akşamda yemeğe kayınvalidemleri aldım bide herkes ilk gelio diye bi tarafımı yırttım ki sen ohooo havada karada yaparsın:))))

yanlız akşam yemeği için mezeleri poğaça kurabiye banunun dediği gibi önceden yaprsan süper olur akşam sadece yemekları ısıtmak kalır hatta fırın yemeğini hazırlayıp sadece salçalı suyunu yapıp fırına atması kalsın çorba yap mercimek bi gün sonraya kalınca daha lezzetli oluo:))) salatanın malzemerinide yıka:))) ortaya bide yoğurtlu bişe yaparsın bitti gitti:)))

benimde bugün menümde dünden kalan az bi yoğurt çorbası vardı
kuru biber dolması(yazın benim sitede kuruttuğum biberler):)))
fırında mantar:)))

kımeyra sana çok özendim biliomusun ben eskiden umreye hacca sadece yaşlıların gittiği gibi bi düşünceye sahiptim benim tarafım elhamdürrillah müslüman fakat pek gereklerini yerine getirmezler yani acı ama gerçek annanemle dedem pek normal yaşlılar gibi diiller hatta ananem Allaha,Allah baba der :)) sübhanekeyi bile bilmez bilmem ben der geçer gider dedemde bi tek cumaya gider ama oruç tutarlar yani biraz farklı inançları var... liseye giderken başımı kapatmak istedim herkes durdurdu yapma etme diye ama yaptım pişmanımki geri açtım
en çok annanem karşı çıkmıştı ama edim sendede yemeni var bana ne dedi biliomusunuz:)))
''ben doğuştan kapalıyım one öle başındaki''
bunların içinde büyyünce benimde bi inanç karmaşam vardı açıkçası
liseye gidince baktım müslümanmıyım evet napıyorum namaz kılıyomuyum hayır kimsede kılmıyo çevremdeki yani
kapanıyomuyum hayır
kuran okumayı biliomuyum hayır evde varmı yokmu onu bile bilmiorum
e napıorum?
zorda kalınca dua ediorum ,bide oruç tutuorum yani yaptıgım tek şey bumu?????

çok anlamsız geldi ve ünideyken bittikten sonrada araştırmaya başladım yani o zman benim bi hristiyandan ne farkım varki aramızdaki tek fark o Allahın oğlu olduguna inanıyo ben inanmıorum ben oruç tutuorum o tutmuyo o zman ben hristiyanlığa dahamı yakınım açtım netten incili okumaya başladım aaaaaa baktım kuranı kerime çok yakın bazı yerleri çok anlamsız ama çok yakın yani korktugum gibi diil sonra açtım tevratı okudum o biraz daha kısa ve daha farklıydı hiç aklıma yatmadı en iyisi kurandı yine aklın yolu bir dedim böle olmıcak

önce dua etmeyi öğrenceksin selin artık zorda kaldığımda yada bi işin olmasını istediğimde dua etmiorum her zman du ediorum
Allahın adını ağzından eksik etme etmemeye çalışıorum
çantamda tesbihat taşıorum arada açıp okuorum cevşen de var içinde
içki içiodum arada bi dışarı çıktıgımda falan eşimde içiodu bıraktık evlenince
eşim namaza başladı aslında o herşeyi biliodu ama yapmıodu:)) oda yapmaya başladı ama ben hala o konuda eksiğim başlıcam inş
kuran bilmiorum eşimden onuda öğrencem
ve aslında umreyede gitmek istiorum kısmet olur inş:)))

aynen ben de öyle dedim ben neler çektim 91 aldım atandım o okula gidecekse o gitsin dedim çoook şükür gitti canım..
biz de de çekememe durumları vardı o kadın baya geç evlenmiş doğu görevi yapmış..
sanırım benim onları yapmamam kanına dokundu.
neyse dua ediyorum çççok şükür kurtuldum diye hamdolsun Allahıma
eyvallah canım... :)
çok ihtiyacın olmasa da, "fazla mal göz çıkarmaz" babından dualarımdasın cancağızım..... :))
kızzzz duaya akla hidayete ihtiyacı olmayan var mı hiçççç..
Rabbimin rahmeti olmasa bizzler bir hiçiz..

afiyet olsun canım

biz de bugün biraz geç yiycez yemeği..
kızlar size bi sorum var..
ben ıspanak pişiririm ama eşim acı oluyor diyor.
geçen bi yerde önce haşlayıp sonra yemeğini yaptıklarını gördüm bu konuda fikri olan va mı??
bi de öyle mi denesem bi de bizim kirli çıkıların deneyimlerini öğreniyim bakimm

selincim inşaallah gönlünden geçenler hayırlısıyla gerçek olur bitanem AMİNNNNNN

benimde bugün menümde dünden kalan az bi yoğurt çorbası vardı
kuru biber dolması(yazın benim sitede kuruttuğum biberler):)))
fırında mantar:)))
selin yaa ben de onu sorcaktım yazın hazırladığın kışlıklar nasıl oldu nasıl gidiyo

Allah hepimize hidayet versin inşallah..
neden olmasın bir gün sen de namaza başlar, umreye gider kim bilir belki de tesettüre uyarsın..
bir yerlerden başlaman için sendeki o enerjiyi gördüm canım..
Allah yardımcımız olsun

salçasını çok koyuyor olabilirsin. salçanın acılığını alması için 2 küp şeker koyarsan acılık kalmıyor

walla bizim okuldada düzen diye birşey yok 8.00ile 12.30 arası ders saatimiz ama
benim dışımda sabahçı 2 öğretmen en erken 8.15 gibi gelir öğrencileride 9u bulur gelmeleri
çıkışları 12 dedi mi öğrenci kalmaz hepsi biter bunlarda çıkar gider
üstü kapalı idareye söyledim birkaç kez anlamadı
hatta bi kere 12.25 de ben başörtümü yaptım hazırlanıyorum direk uyardı mesai saatiniz bitmedi başını aç dedi
bende altta kalırmıyım diğer öğretmenler gidince bende 12.30u geçti sandım dedim
müdr şaşırmıştı beklemiyordu öyle bir açıklama
şimdi iyice rahatlar pek otorite koayamıyor öğretmenlerde sabahkiler hamile diyecek doğum zinine ayrılacaklar
biri karneyi verince diğeri martın sonunda eeee ne kaldı geriye
o zaman benimkiler niye buçuğa kadar kalıyor tekrar konuşsam mı sizce
diyeyim ki benimkilerde erken gitsin amacım erken gitmesin değil ama bana hayır diyorsa diğerlerinede hayır demeli

eğer yemeğin içine et koymuyosam ben ki pek koymam nohut kuru fasulye hariç bide çorba hariç yaptıgım tüm yemeklere bi kesme şeker atarım umarım işine yarar:)))

çok ilginç, ben 5 dk önce bile salmam çocukları ki laboratuardan çıkıp diğer ders için sınıfa yetişiyor çocuklar..
bizde zamanlar önemlidir vaktindedir her şey..
yani sürekli geç kalsan kesin tepki çeker uyarılırsın ama bazı sallamayan tipler hariç onlara da idare de bıkıyo bi noktadan sonra zaten.
bana zümremin biri geçen geç kalmış beni niye aramadın dedi ne kadar geç kaldığını söylemiyim de her okulda vradır öyle 1-2 tip onların hayatı da öyle zaten sallantıda

bizim okulun en iyi yönü veliler çok bişeye karışmaz okulda ilköğretimlerde olduğu gibi şu öğretmen iyi kötü kavgası kargaşaları olmaz.
veliler taciz etmezler vay efendim şöyle oldu böyle oldu diye..
Allah için kızlarımız da öğretmelerini çok üzmesler evet saç baş o biçim ama napalım şimdi ortada doğru düzgün ergen bulmak da zor

karanfilcecim ben ıspanağı yıkayıp ,doğrayıp
tencereye yağı soğanı koyduktan sonra üzerine ıspanakları koyar biraz da maggie koyup tuzunu ayarlar kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiririm
içerisine suyunu salınca 1-2 yemek kaşığı bulgur atarım

ya da suyunu çekince yumurta kırarım

ıspanağın buruk tadı çok rahatsızlık vermedi şu ana kadar

valla süper gidiyo:)) kuruttugum patlıcanlarımın yemeğini kavurmasını ypıorum ama biraz abartmışım sanırım seneyede yeter iki kişi olunca iki avuç yetio:)))
biberler nefisti az önce yedim:))) burası nemli bi yer biber kurtlanır falan dediler hiç tınmadım en kötüsü dedim 3 kilo biber küflenir bende öğrenmiş olurum ama şükürki hiçbişe olmadı:)))
yaptıgım konserve yeşil fasulyeden çok lezzetli yarısı bitti bile
menemen de çok lezzetli fakat biberlerin kabukları içinde çok çirkin duruyo seneye ona bi çözüm bulmak lazım::)))
vişenelerim de çok güzel sularını meyve suyu olarak içiorum vişenelerinide tatlıda kullanıorum:)))
sonna sonna cacık için 5 salatalık yapmıştım daha bi tanesini yedim oda güzeldi
közlenmiş kırmızı biberlerim bitti:)))
közlenmiş patlıcanarımın yarısı kaldı:))

doğranmış yeşil biber ve kırmızı biber koymuştum artık bibber almıorum yemeklere sotelere buzluktan kullanıorum daha var baya kış sonuna kadar gider sanıorum:))
biber kızartması koymuştum buzluğa oda güzel amaaa üstüne yogurtla daha güzl oluyo sadece domatesle yapınca biraz ezilmiş gibi duruyo:))
kabak soteleyip koymuştum yogurtlu taptaze oluolar:)))
dolmalık bibelerimde iyi ama kafalarını atmıştım onları seneye atmıycam:))) şimdi kapatamıorum ağzını:)))
haaaa bide çilek püresi yapmıştım bi poşet denemek için şimdi geldi aklıma , canımda çilek çekiodu çıkarim bari onuda :))) nasıl oldu bakim hem:)))
aklıma gelenler bunlar ama şunu itiraf etmeliyimki biraz fazala yapmışım seneye daha tecrübeli olcam:))) ve yaptıklarımın yarısı kadar daha yapcam bide kırmızı biber közlemesini daha çok yapcam:)))

bide semiz otu yemeği yapmıştım iki konserve birini yedik diğerinide geçende yapcaktım konserve tutmamış bozulmuş((
bide mısır konservesi yapmıştım mısırlara çok az su koymuşum onunda tatlarında değişme var(((((
ama geri kalan her şeyden çok memnunum

sağolun kızlar bu şeker işini hiç duymamıştım haşlama işinden vazgeçsem mi ki:44:
acı olmaz dimi şimdi eşime dedim tamam bu sefer acı olmaz inşallah haşlıycam diye..
etli yapmıyorum selincim iki çeşit yaparım zaten ya pirinç ya da bulgurlu ya da yumurtalı.

yemek hazırlarken mutfakta bir ara telefondan bakıvermiştim size. şimdi alıntı yapmadan yazayım dedim.
farmasi canım haksızlığa oyun eğmemen ne kadar güzel. dedim ya bende öyleyim tabi bazen. eğer öyle olmasaydım şu andaki akademik unvanıma sahip olamazdım. çok uğraşıldı benimle. yükselmeyeyim diye. ama rabbim yardım etti. ben onların bile hayal edemeyeceği tabi benim de bir konuam geldim. yapılan bunca şeye rağmen çok şükür aile hayatım iyi, maddi durumum iyi, tek sıkıntım 2. çocuğa sahip olamamak. bu soıkıntımı bilenlerin bazıları da beni hep oradan vurur. çok sevenim yoktur benim. zaten ben de olmasını pek beklemiyorum. inşallah rabbim gönlüne göre verir...
meyra tatlım ne kadar güzel. valla özendim. rabbim bize de nasip eder inşallah. benim eşim pek düşünmez. dualarında bizi unutma sakın...

pizza ve revanimin resimlerini elossanın mutfağı topiğine koydum
hamilelere ayıp olmasın diye

maşallah maşallah rabbim nazarlardan korusun.
yazdıklarının bazılarını ilk defa duyuyorum ben. örneğin kabak. buzluğa nasıl koydun.
ben bu sene pek birşey koyamadım. barbunya bezelye vs. gibi şeyler. buzdolabımın buzluğunun tek çekmecesini kurban için ayırmıştım. bilmem hatırlar mısınız çekmeceyi kırınca derin dondurucu almak zorunda kalmıştım. şimdi bol bol yerim var artık..
seney istediğimi koyabilirim.

aynen bire bir senin yaptığın gibi yapıyorum eşim o buruk tadı sevmiyo işte
ben severim hiiiçç farketmez.
olur canım daha yeni evlisin bu yıl ne kdar kullanacağını belirlersin üç aşağı beş yukarı

bir de dolmalık biberlerin ağzını kapatmak için ya domates kesip koyailirsin annem öyle yapr çok lezzetli olur.
ya da kendinin birini parçala içini kapat öyle yani açık kısımları küçük bi yuvarlak şeklindeyse böyle kapatabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…