Kirli Çıkılar )))

darkseacım eğer tırnak izi kalsaydı yani çok çok derinlerden kas tabaksına inmiş darbelerden bahsetmiorum tabi benim yüzümü şu an tanıyamadın biz 3 kız kardeşiz düşün o evin halini yaşlarımızda çok farklı diildi birbirimizden en çok yaptıgımız şey saç baş yolmak ve tırnak atmaktı :)))) defalarca defalarca ben yaptım ben maruz kaldım şükürki hiçbirimizde iz kalmadı korkma kalmaz bişey benim bildiğim ufakta olsa jilet,neşter,maket bıçağı izi asla geçmez çizikde olsa sıyrıkda olsa ufacıkta olsa kalır ama tırnak içiin aynı şeyi söliyemicen sadece yolmayın:)))

sonunda et sote yapmaya karar verdim yanınada az bişe bulgur pilavı ve pırasa:))) bide kıvırcık koycam son zmanlarda bende acayip bi damak zevki oluştu salatayı salata formunda sevmiorum havucu ayrı yiycem ısıra ısıra, kıvırcığı ayrı yiycem yaprak yaprak, turp ayrı olcak dilim dilim sofrada en çok bunlar yer tutuyo zaten hepsini ayrı ayrı tabağa koyyorum bide eşide ne kadar çok şey yapmışın ne gerek var diyo halbuki çogu salata malzemesi:))))

karanfilce canım inş. hayırlı evlatların olur..
pozitifi görürüsün inş.. bu aşılamada

bizde de bu akşam terbiyeli tavuk suyu çorba, kızarmış tavuk but pirinç pilavı var
eşime bulgur pilavı yaptım bugün şeker çıktı maalesef insülin iğnesi verdi doktor

ben hala ofisteyim çıkamadım ve daha 1 saat işim var evde de yemek yok ama annemde lahana varmış anneme gideceğim

dün eşimle doktora gittik. geçen hafta kan tahlillerinde şekeri 550 çıkmıştı
yanlıştır dedi önemsemedi. dünkü tahlilde de 475 çıktı dr. insülin iğnesi verdi.
hemen iğneye başlamak şart mı acaba çok kafam karıştı:44:

geçmiş olsun
Allah şifa versin..

acaba hangi bölümde yazıldı insülin dahiliye mi acil mi
200 ün üstünde çıkan kan şekeri aç ya da tok farketmez hiçbir zaman normal değildir
ama açıkçası ilk tercih tabi diyabetin tipine de bağlı olarak oral tabletlerdir
ileri tetkikleri yapıldı mı bilmediğimden bence şu an için en doğrusu dahiliye endokrin servisine başvurmak
çünkü diyabet sadece ilaç tedavisi ile değil yaşam tarzında bazı değişikliklerle aşılır
bunla ilgili en iyi ve ayrıntılı bilgiyi de endokrin verir

ileri tetkik midir bilmem ama kan ve idrar tahlilleri yapıldı. dahiliye bölümüne gitmiştik canım
o da diyabet bölümüne gitmemizi istedi. diyabet bugün kapalıymış. pazartesiye kadar
mutlaka iğne kullansın dedi. acaba pazartesi diyabet bölümüne gidip öyle mi başlasak iğneye diye düşünüyorum:44:
ben değerleri sana özelden atsam bi fikir verirsin belki canım

Son düzenleme:

idrarda şeker ve keton bakmışlardır muhtemelen değerleri oldukça yüksek
şu 3 gün için insülin kullanmanızın yararı olur zararı olmaz :)
sonrasında uzun vadede tedavisi düzenlenir
mutlaka diyet önerilerini alın eğer eşiniz çok hareketli biri değilse
günde 30 dk yürümek bile inanılmaz etkili 30 senelik diyabet hastalarının bu şekilde insülinsiz
diyabet kontrolü sağladığına şahit oldum

peki iğneyi kullandıktan sonra, şeker normale dönünce ilaca dönülüyor mu:26:

özelden mesaj atamıyorum yeni üyeyim iğneyi mutlaka kullanın ama değerleri cidden yüksekmiş
sık sık şeker kontrolü yapın sizde yoksa komşuda eczanede yakın bi hastanede filan:) bi anda şekeri düşüp hipoglisemiye de girebilir
eğer bilinç durumunda değişme terleme sıkıntı hissi vs. gelişirse mutlaka acile başvurun
imkanınız yoksa 112 arayın sonrasında insülin mi ilaç tedavisi mi endokrin doktorları karar verir benden çok daha bilgililer :)
yanlış bi bilgi vermek istemem çünkü hastalık değil hasta vardır denir hep tıpta herkese aynı hastalıkta aynı tedavi uygulanmaz
kişisel faktörler önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…