özelden mesaj atamıyorum yeni üyeyimiğneyi mutlaka kullanın ama değerleri cidden yüksekmiş
sık sık şeker kontrolü yapın sizde yoksa komşuda eczanede yakın bi hastanede filan:) bi anda şekeri düşüp hipoglisemiye de girebilir
eğer bilinç durumunda değişme terleme sıkıntı hissi vs. gelişirse mutlaka acile başvurun
imkanınız yoksa 112 arayın sonrasında insülin mi ilaç tedavisi mi endokrin doktorları karar verir benden çok daha bilgililer :)
yanlış bi bilgi vermek istemem çünkü hastalık değil hasta vardır denir hep tıpta herkese aynı hastalıkta aynı tedavi uygulanmaz
kişisel faktörler önemli
ahh ne güzel fırsatlardı tüm parayı birden yaptım kocamın dırdırından her gün hesap işletim ücreti ödemeyelim altına çevir dedi ben de yapıverdim yoksa kademeli alacaktım neyse şu an ons düştüğünden zarardayım ama acelem yokcanım ben bugün kademeli alımlar yaptım
biraz da tl ve dolar olarak cephane alıkoydum
düşerse alıma devam
yükselirse karı görünce satarım
yusummmm çok özledik umarım sorun hallolur canım yaaaÖzlemişim buraya yazmayı =(
Okul ,benim hastalıklarım ,yine başlayan bakıcı sorunları derken uğrayamadım bir türlü =(
Bugün geçmişin bir kısmını okudum. class dışında herkes iyi herhalde. class çok üzüldüm gerçekten =( Ama herşeyde bir hayır vardır, inşallah yeniden hamile kalıp sağsalim bebeğini kucağına alırsın.
Meyra umreye gidiyormuşsun, inşallah bize de nasip olur. Ben kendim için değil ama oğlum için dua etmeni çok isterim.
Farmasi okulla ilgili problemler devam ediyor galiba. Bende de aynen devam ediyor. Size yazdıktan 1 gün sonra müdürle görüştüm. Adam resmen bu iki öğretmenden korkuyor. Ben onlarla konuştum bir daha tatsızlık çıkmaz falan dedi. Ben de bu adamlar sizin başınıza daha çok iş açar benden söylemesi diyerek çıktım odadan. Ruj meselesinin üzerine gidemedik çünkü kimse sesini bile çıkartmıyor bu adamlara karşı, anlamadım neden. Milli eğitim bile ses etmedi. Allah büyük diyorum sadece. Ama ben bu olaylardan sonra çok utandım. Çünkü o türbanlı arkadaşım hep yanımda oldu. Hatta bu öğretmen onunla konuşup sen nasıl olur da onun tarafını tutarsın, o bizim gibi değil falan demiş (açık olduğumdan dolayı) o da haklı yusum falan demiş. Gerçekten utandım, ben türbanla derse gidiryolar diye şikayet etmeyi düşündüm ama o benim yanımda oldu. Bir de bu adamların aslında ceza falan almasına bile gerek kalmadı aslında. Çünkü bütün öğretmenler iletişimini kesti onlarla. Ne öğretmenler odasına giderbiliyorlar ne de başka yere. Sürekli koridorda, sınıfta, bahçede falan dolanıyorlar =)
Karanfilce canım inşallah aşılama tutar da (böyle mi denir bilmiyorum gerçi, cahilliğime ver) iyi haberler verirsin bize.
Akıllıbıdık tatlım bundan 1yıl önceydi galiba(tam hatırlamıyorum). Benim ev telefonunu biri aradı. ...... (memleketim) ilinden bir özel hastaneden arıyorlardı. Kayıtlarımıza göre diyabet olduğunuz yazıyor dendi. Nasıl panikledim anlatamam. dedim benim böyle bir hastalığım yok. Peki eşiniz ve çocuğunuzda var mı dendi. Hayır yok falan dedim. Tamam o halde hemen kaydı düzeltiyorum dendi. Sizde de acaba böyle bir durum olabilir mi?
Allright hayırlı ise olsun iş yeriniz. Geliriniz zaten güzel , ödersiniz rahatlıkla.
Darksea benim oğluma bakıcı bakıyor evimizde. İnan ben senden daha beter durumdayım. Bakıcı evde tüm gün oturuyor, oğluma bir oyun oynat ya da öğret desem kendi bilmiyor ki öğretsin, bütün gün tv karşısında bebeğim. Çektiğim vicdan azabının haddi hesabı yok. İnan kısa sürede alışır ve evde olmasından daha iyidir, tabi iyi bir bakıcı olursa o ayrı.
ah param yok alayımben sana ordayken çok dua etcem meyraa o zaman beni illaki hatırlarsın. bana bazı arkadaşlarım öyle yaptı ve ben durduk yere onları hatırladım.
bir de bazı insanları bazı tanıdıklarıma bir an için çok benzettim orda ve duaya ihtiyaçları olduklarını düşünüp onlar için de dua ettim
senfatcım hayırlı olsun altınların
ben de 2 gr alıverdim az önce 94,49 dan Allah bereket versin 2 gr lık param kaldı..
bugün aşılamamı oldum hayırlısıyla olur inşallah. Allah için hemşireler özelden bile daha güzel ilgilendiler Allah razı olsun. ama 200 liradan kaçamadık :)) malesef hastane alıyormuş.yapacak bişey yok
hemşire dedi ki eve gidince dinlen hatta uyuyabilirsen uyu..
ama uyumaya çalışmak strese sokarsa yapmak istediğini yap..
yoook dedim
ben gündüz uyurum hep zaten
ee gece burada size çene yetiştiriyorum sabah erkenden kalkıyorum benim gibi bi uykucuya da gündüz uyumak kalıyor.. bugün de 4 e kadar uyumuşum. açtım pc yi bi baktım altın da iyi düşmüş neyse ondan da nasiplendik
uyarman iyi olmuş ben de sen gibi çok kötü olurdum korkuyorum da bunları duyunca ne bileyim onu tek bırakmak korkutuyorkızlar çok canım sıkkın yaa.
dün oğlumun yanağında bir çizik vardı. kreşten alırken soramadım öğretmenine. bugün yine oğlumu almaya gittiğimde ne göreyim, çocuğun çizilmedik kanamayan yeri kalmamış.
kreşteki çocuğun biri kıskanıyormuşta o yapıyormuş.
2 gün üstüste bu nasıl ihmalkarlık ya.
3 yaşındaki çocuk oğlumu döverken bunların öğretmeni ve stajiyer öğrenciler nerdetdiniz diye sorduğumda;
öğretmen 1 dk lık dışarı çıkmış, bunlar olmuş. stajiyerlerde öğretmenim yetişin kavga ediyorlar diye bağırmayı tercih etmişler, oğlumu o canavarın elinden almak yerine
pessssssssssssss stajyer mi mtajyer mi ne idüğü belirsiz o şahıs orada eşşeeekkkk başı mıymış acaba
öğretmeni çağırana kadar 3 yaşındaki iki çocuğu idare edemiyor muymuş orta yolu bulamıyor muymuş
güzel bir uslupla çocukları ortak noktada buluşturup kavga etmeden yaşamalarını sağlayamıyor muymuş
vallahi pessssssss
bak çok sinirlendim şimdi sorumsuzluk oldu mu kan beynime sıçrıyor alacan saçını başını yolacan öylesinin
vay edepsiz sen orada niye varsın ya
bizde de bu akşam terbiyeli tavuk suyu çorba, kızarmış tavuk but pirinç pilavı var
eşime bulgur pilavı yaptım bugün şeker çıktı maalesefinsülin iğnesi verdi doktor
çok geçmiş olsundün eşimle doktora gittik. geçen hafta kan tahlillerinde şekeri 550 çıkmıştı
yanlıştır dedi önemsemedi. dünkü tahlilde de 475 çıktıdr. insülin iğnesi verdi.
hemen iğneye başlamak şart mı acaba çok kafam karıştı:44:
hayırlı olsun karanfilceben sana ordayken çok dua etcem meyraa o zaman beni illaki hatırlarsın. bana bazı arkadaşlarım öyle yaptı ve ben durduk yere onları hatırladım.
bir de bazı insanları bazı tanıdıklarıma bir an için çok benzettim orda ve duaya ihtiyaçları olduklarını düşünüp onlar için de dua ettim
senfatcım hayırlı olsun altınların
ben de 2 gr alıverdim az önce 94,49 dan Allah bereket versin 2 gr lık param kaldı..
bugün aşılamamı oldum hayırlısıyla olur inşallah. Allah için hemşireler özelden bile daha güzel ilgilendiler Allah razı olsun. ama 200 liradan kaçamadık :)) malesef hastane alıyormuş.yapacak bişey yok
hemşire dedi ki eve gidince dinlen hatta uyuyabilirsen uyu..
ama uyumaya çalışmak strese sokarsa yapmak istediğini yap..
yoook dedim
ben gündüz uyurum hep zaten
ee gece burada size çene yetiştiriyorum sabah erkenden kalkıyorum benim gibi bi uykucuya da gündüz uyumak kalıyor.. bugün de 4 e kadar uyumuşum. açtım pc yi bi baktım altın da iyi düşmüş neyse ondan da nasiplendik
kızlar çok canım sıkkın yaa.
dün oğlumun yanağında bir çizik vardı. kreşten alırken soramadım öğretmenine. bugün yine oğlumu almaya gittiğimde ne göreyim, çocuğun çizilmedik kanamayan yeri kalmamış.
kreşteki çocuğun biri kıskanıyormuşta o yapıyormuş.
2 gün üstüste bu nasıl ihmalkarlık ya.
3 yaşındaki çocuk oğlumu döverken bunların öğretmeni ve stajiyer öğrenciler nerdetdiniz diye sorduğumda;
öğretmen 1 dk lık dışarı çıkmış, bunlar olmuş. stajiyerlerde öğretmenim yetişin kavga ediyorlar diye bağırmayı tercih etmişler, oğlumu o canavarın elinden almak yerine
ahh ne güzel fırsatlardı tüm parayı birden yaptım kocamın dırdırından her gün hesap işletim ücreti ödemeyelim altına çevir dedi ben de yapıverdim yoksa kademeli alacaktım neyse şu an ons düştüğünden zarardayım ama acelem yok
bi de farmasicim sen sirekli açık mı tutuyorsun banka hesabını yani pcde açık mı duruyor
okuldayken ne yapıyorsun mesela hani ben evdeyken takip ediyorum başka bir pcden giriş yapmıyorum gibisen nasıl yapıyorsun
anladım işte ben pcyi götğrsem odam da var rahat olur en iyisi mi götürmek her daim takip etmek için çüünkü sürekli bakamıyoum öyle olunca anlarını kaçırıyorum
sağol fikir için
senin okul ilkokul mu orta okul mu oldu farmasicim bizimki ilkokul oldu tayinciyim yani
kızlar saç boyama topiiğinde gezerken antakyayla ilgili yazılana yorum yaptım ban yersem haberiniz olsun
nasıl bir üsluptur memlketime laf söyletmem arkadaşım elbette milliyetçi olacak ne bekliyordun başka yeri mi tutacaktı hiç bile memleketen bi habersin kozmopolitik bir yer sadece bir mezhep bir din yok orda bilmiyorsun bari anlatma ettirmezler sen kednine laf ettriyor musun hayır neden ettirsin
sen kimlere denk geldin bilmiyorum tanıdığın 3 kişiyle antakyayı kötüleyemezsin
sen çok mu güzel türkçe konuşuyorsun merak ettim keşke duyabilsem
cehalet asıl senin bu düşüncende 3 kişiyle koskoca memeleketi suçlayabiliyorsun sevmiyor olabilirsin hakaret edemezsin
4 yıldır bu topikteyim ilk defa bu derece sinirlendim insan bir yeri sevmez anlarım ama hakaret edemez etmemeli kendine laf söyletmeyen başkasına da söyleyemez
iyi ki antakyalıyım iyi ki arabım ne mutlu bana
işte yazdığım şimdiden diyim de haberiniz olsun hehehe
bu arada revani yaptım ama sanırım şerbeti az geldi yarın şerbet yapsam yine sıcak şerbet olarak döksem olur mu ki
farmasi beni de listeye ekler misin :)
henüz pratisyenimtus sınavına çalışıyorum
112 de çalışıyorum şu anda
hoşgeldinn
bende tıp okuyorum 2. sınıfım.. derslerim çok zor çok bunalıyorum çalışırken sizin de öyle olmuşmuydu okul zamanında ? Bunalıma giriyorum bazen hiç bitmeyecek mi benim çilem diyorum kendi kendimeÇalışma hayatı nasıl? harcadıgınız emeklere değiyor mu sizin fikrinizi almak isterim :) sordugum tüm doktorlar çalışması ayrı bir dert diyorlar. bazen pes ediyorum herşeyden hiç bitmiyecek gibi geliyor 6 yıl.. özel mesaj atamıyorum malesef kusura bakma o yüzden
sevgili sunny ablamiz:) oncelikle cok gecmis olsun ve fakat iyikide bir koma halinden once bu durum tesbit edilmis.kimbilir ne zamandir degerleri boyle yuksekti?diyabet bolumune gidince zaten goz ve bobrek icin detayli degerlendirileceksiniz. delibocuk arkadasim gayet guzel aciklamis agzina saglik.su an bu degerlerle insulin kullanmasi sart fakat ilerde elbette oral ilaclara gecebilir.spor ve diet inanilmaz onemli.su 3 gun seker olcum cihaziniz yoksa dahi nobetci eczanalarde kan sekerini mutlaka olcturun.tekrar gecmisler olsun..dün eşimle doktora gittik. geçen hafta kan tahlillerinde şekeri 550 çıkmıştı
yanlıştır dedi önemsemedi. dünkü tahlilde de 475 çıktıdr. insülin iğnesi verdi.
hemen iğneye başlamak şart mı acaba çok kafam karıştı:44:
hoşgeldinn
bende tıp okuyorum 2. sınıfım.. derslerim çok zor çok bunalıyorum çalışırken sizin de öyle olmuşmuydu okul zamanında ? Bunalıma giriyorum bazen hiç bitmeyecek mi benim çilem diyorum kendi kendimeÇalışma hayatı nasıl? harcadıgınız emeklere değiyor mu sizin fikrinizi almak isterim :) sordugum tüm doktorlar çalışması ayrı bir dert diyorlar. bazen pes ediyorum herşeyden hiç bitmiyecek gibi geliyor 6 yıl.. özel mesaj atamıyorum malesef kusura bakma o yüzden
bana son sinifa gectigim yil bir hekim"git copcu ol daha iyi" demisti de ne zoruma gitmisti
hoşgeldinn
ben okul hayatım boyunca hiç çok fazla çalışmadım biraz rahat bi insanım çoğu şeyi 3 günden fazla kafaya takmam.yani bi çok tıp öğrencisi ile kıyaslanamayacak
bi 6 seneydi benim için.çalışma hayatı zor cidden tusu kazanınca daha zor olacakama yine de zor olması beni yıldırmıyo yoğunluğu severim
ama şundan emin ol bizi yoğunluktan çok insanlar yoruyor eskiden doktorlara öğretmenlere bi çok mesleğe saygı vardı şimdi ise benim vergimle maaş alıyosun diyorlar şikayet
edilmekle tehdit ediliyorsun hep.ne yaparsan yap ne kadar dürüst özverili çalışırsan çalış hep hasta haklı bu sistemde. :) o yüzden en iyisi çok düşünmemek
insanların birçok söylediğini kulak arkası ediyorum duymamazlıktan geliyorum şikayet ederim diyenlere de nereye şikayet etmesi gerektiğini kendim söylüyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?