Kirli Çıkılar )))

canım benim evdeki doğalgaz kombim sadece sıcak su için ve ben bi ay hiç kapamadım ama çok çok fazla geldi.
dene bence de ibşey kaybetmezsin

kızlar benim su faturam 16, 5 gelmiş.

ve 3 aydırn hep aynı geliyor.
elektrik de 34,4 geldi
yaşam faailiyetlerini evde sıfıra yaklaştırıyorum herhalde.
maşallah bana ya misafirlerim de eksik olmuyo aslında..
hadi elektiriği anlarım da su çok az ne pissin karanfil

şaka bir yana darısı bana

kızlar benim su faturam 16, 5 gelmiş.

ve 3 aydırn hep aynı geliyor.
elektrik de 34,4 geldi
yaşam faailiyetlerini evde sıfıra yaklaştırıyorum herhalde.
maşallah bana ya misafirlerim de eksik olmuyo aslında..

ya ben adam akıllı bişey yapmadım bu ay elektirk 65 gelmiş
bundan sonra gün boyu makine açıcam fırın çalıştırırcam zaten geliyo
doğalgazda evlere şenlik geir heralde

benim komşum öyle yapıyo bana 125 geldiğinde ona 80 gelmişti
işe yarar bence

Bana da bu ay elektirik fazla geldi Bade
Zam filan diye düşündüm ama 2 kişiyiz evde bile değiliz akşamdan akşama işte..

arkadaslar,turkiyede de ayni mi bilmiyorum ama,genelde sicak su kombiye ya da neyele isinniyorsaniz ona bagli oluyor.bizim buralar ilik oldugu icin ve benle esim cok sicaktan hoslanmadigimiz icin pek kaloriferi yakmiyoruz,ancak cok cok sguk olursa.dedigim gibi sicak su kalorifer bagli oldugu icin ,ne kadar cok sicak su tuketirseniz ,o kadar cok faturaya yansiyor,ben gecen seneye kadar kaloriferden bayagi tasarruf yaptim...bu sene mesela az tasarruf yapmisim,cunku esim hemen hemn hergun kuveti dolduruyprdu bayno yaparken,ee haliyle koskoca kuvet dolana kadar ohooo, dus alinca hic oyle olmyuor,onceki senlerde dus alip cikardik,uzun uzun dus almamiza ragmen cok gelmedi.baulasiklari makine yikadigi icin ,mutfaktada sicak su cok acilmiyor.demem o ki ,kaleriferi yada kombiyi tasarruflu kullanin ama onun bagli oldugu sicak suyuda tasaruflu kullanin o zaman faturaniz az gelir...yani en azindan bn bu yontemi uyguluyorum cok sukur kac senedir hic fazla odemedim..

Bana da bu ay elektirik fazla geldi Bade
Zam filan diye düşündüm ama 2 kişiyiz evde bile değiliz akşamdan akşama işte..

hani zam yoktu
gizliden mi yapıyolar :44:
benim bulaşık makinem bozuldu 70 de yıkıyorum mecburen ondanmı böyle oldu bilmem

geçen ay elektriğin 70 geldi suyumda 38 tl geldi ben anlamıorum ya
ben 38 liralık nasıl su harcadım?

elde hiç bulaşık yıkamam tamam duş alıorum eşim traş oluo hergün bulaşık mak.çalışıo ama 38 tl iki kişi için çok yahu bana gelceği 25 falan
hele elektrik coştu gıcık oluorum ben napıorum o kadar die((( tamam istanbulda oturuorum buranın metreküpü suyunda elektriğinde diğer illere göre daha fazla ama bu kadar olmaz bence karanfilce ne yapıosun arkadaşım sen:))))
mesela ketıl kullanıomusun itiyi haftada kaç saat yaparsın:))))
sifon kullanıomusun benim normal tuvaletim yok sifon her basışında 6 lt su veriomuş gizli termostat bişede yapamıorum ayarıda yok:))

karşı komşum kuzey cephede oturuo doğal gazı 65 lira gelmiş sorcam nasıl yakıosun die merak ediorum :)))

hadi elektiriği anlarım da su çok az ne pissin karanfil

şaka bir yana darısı bana

bildiğim kadarıyla su fiyatları şehirlere göre değişebiliyor.
ama benim banyomda 2 tane kocaman su bidonu var.
banyo yapmak için su ısınması için önce bi onlara akıtıyorum. sonra tüm temizliğimi onlarla yapıyorum tuvalet yerler.
bi de iki kişisin sonuçta çok vileda yapmıyorum 1 ayı buluyor. evi de haftada bir süpürüyorum.

ben meyve sebze yıkarken suyu israf etmem az açarım suyu ve iyice sürte sürte yıkarım.
başka da aklıma fazla su harcancak bi yer gelmiyor açıkçası
bizim geçen ay 225 geldi bakalım bu ay nolcak

hani zam yoktu
gizliden mi yapıyolar :44:
benim bulaşık makinem bozuldu 70 de yıkıyorum mecburen ondanmı böyle oldu bilmem

Bilmiyorum ki bi daha ki ay belli olur diye düşündüm

Sanmam , çünkü ben akşam eve gittiğimden üşeniyorum tencereleri de makineye attığımdan hep 70 te çalıştırıyorum ki

koca bir kavanoz elimden düşüp kırıldı
nazar mı çıktı acep

küçük şehirde oturanların az geliyo gerçekten
annemlerin 2 ayda bir gelir yine benim faturalardan az olur..
su benimde 30dan aşağı düşmez hiç..sifon için rezervuara pet şişe koy daha az su alıyo..

Ben az once temizligimi bitirdim,ev cok kirli olmadigi icin elektik supurgesi acmadim.tozlari aldim acik yerleri mopla sildim,halilarimida girgirladim,bir de girgiri islatip girgirlayinca makinenin almadgi cogu seyi aliyor..ayyy cok mu abarttim nee:26:,teizlik suyunuda balkonu yikmak icin kullandim....butun kullanmadigim elektirikli aletlerin fislerini prizden cekiyorum bir suredir.aliskanlik haline getirmem lazim.bizim burda elektirige zamm geldi,bir kurutma makinesi aldik,cok korkuyorum vallahi cok gelicek diye..buranin sistemiy biraz farkli sne sonu bir fatura yaziyrlar ki,korkuyorum o yuzden... haa bir de zirt pirt cay kahve ictigim icin kaynamis kalan suyu termosa dolduruyorum,tekrar su isiticinin acmamak icin...bu sefer ammada abarttin diyebilirsiniz..ama ne yapiyimm.kirli ciki olcam yaaa,ondan yanii... :)

Son düzenleme:
Ben çok hamurişi yapıyorum fırından ötürü oluyo olabilir
Az ara vereyim
Zaten eşim rejim de göbeği çıkıyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…